A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Érkezem 2005 április

Sziasztok!

Panni
szépen növöget Kristóf Kép
a szobatisztasághoz nem tudok hozzászólni, mi most 1 hónap múlva akarjuk elkezdeni Danival, amikor 1 hétig Balcsin leszünk egy kertes házban, nem adok majd pelust rá, majd ha hazajöttünk, referálok, hogy léptünk-e vmit előre az ügyben Kép

Mi holnap kapjuk a 2 hós oltást.
A BCG heggel hogy álltok? LEvinek már jó vörös és púpos, gondolom kifakad nemsokára.
Kedden voltunk csípőszűrésen, tudjátok, írtam, hogy aggódom kicsit, mert nem szimmetrikusak a hurkák, de a dokinő megnyugtatott, hogy teljesen rendben van minden Kép

Marqueza
szerintem is jól teszed, ha néha hagyod, hogy Luca lefoglalja saját magát, amikor tudja, amikor meg láthatóan unatkozik, akkor foglalkozni kell vele.
Levinél van, hogy nyűgös, én meg azt hiszem először, hogy unatkozik, és rázom neki a csörgőket meg mindenfélével próbálom szórakoztatni, aztán rájövök, hogy igazából fáaradt, és ilyenkor leteszem hasra, fél perc alatt el is alszik.

Na megyek Danival gyurmázni Kép

Andi és Levi (ma 2 hónaposKép)
psandi

Hello!
Képzeljétek írtam ,hogy szombat óta probálkozunk a no-pelussal nem sok sikerel.Ma reggel a fiamnem kért pelust és azóta minden egyes alkalommal szólt és szépen pisilt a wc-be.Még éjjelre se kért pelust,hát meglátjuk mi lesz...(Már rég óta száraz pelussal ébredt eddig is)
Az én kicsi fiam elérkezett egy mérföldkőhöz úgy látom,nagyfiú lett!!!Nagyon büszke vagyok rá és ezt mondogatom is neki ami nagyon tetszi a hiúságának.Olyan édi!

Kristóffal túléltük a szurit,semmi gáz nem volt,se nyügi se sírás.Ano a bátyus is így viselte.Márk nagyon aggódott a tesó miatt amikor a dokibácsi elővette a szurit.Óvja,védelmezi a kistesót.
Hogy vagytok többiek?Adri olyan rég jelentkezett!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Merre vagytok??

Képzeljétek, Dani az előbb szólt, hogy kakilni kell, és ezúttal megvárta abilit is, úgyhogy megtettük az első lépést a szobatsiztaság felé Kép annyira örülök! Kíváncsi vagyok, hogyan tovább!

Levi meg stabilan alszik este 10-től reggel fél6-6-ig, bár az oltás után volt pár nap visszaesés, és keltünk megint 2-3 körül is, de úgy néz ki, visszaállt. Viszont napközben egyre kevesebbet alszik, főleg 2 napja, egész nap max, ha 2 órát aludt, azt is vagy 5 részletben. Bár lehet, hogy csak a hőség miatt nem tudott aludni.

Panny
gratula nektek is szobatisztasághoz, akkor már éjszakára sem kell? tök jó!

írjatok, ne haljon ki a topic

Kép

Andi, Levi (2 hó+1 hét)
psandi

Hello!
Jelentem itt vagyok...!!!
Márk teljesen szoba tiszta lett,olyan büszke vagyok rá!!!Elég hamar(egy hét alatt sikerült).
Ovival kapcsolatban még nincs döntés.Fellebeztünk mert első körben a Gyes-esek gyerekeit nem vették be de mivel suliba járok heti rendszereséggel így talán összejön.Ha nem akkor szeptemberben megyek egy munkáltatóival és akkor kötelesek felvenni.Szomorú hogy az embert ilyenre kényszerítik......

Kristóf mostmár rendszeresen este 10-től reggel 5-ig alszik(hasonlóan Levihez)!!Szépen gyarapszik,már olyan" Gombócartúr" feje van(6 kg és 62 cm).Az oltást meg se érezte(vagy ezt már írtam?).Kristóf se alszik már annyit napközben,már össze is raktuk a járókát mert szépen elvan benne és dumálgat,nézelődik.Sokat dumálgat,olyan édi,ja és mosolyog már ránk.

Voltunk a gyerekekkel a Gyerekszigeten múlt vasárnap és isteni volt.Márk nagyon élvezte,olyan boldog volt.Kristóf szopizott meg aludt,na meg nézgelődött is.

Többiek,Ari,Adri,Marqueza,Edinka?
Pusz,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok, én itt vagyok, soxor benézek, de mostanában nagy a csönd...Egyébként köszönöm a jótanácsokat foglalkozásal kapcsolatban.Kép!!! Jövő héten megyünk babamasszázsra. Remélem Luca örömmel fogja fogadni. És egy fotó a holnap három hónapos kincsemről:Kép

sziasztok, kellemes hétvégét!Kép
Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

SziasztokKép

Mi is itt vagyunk,szenvedünk a melegtőlKép
Vikinek viszonylag mosolygós napjai
vannakKép
Én is mindennap be néztem de sajna nem írt
senkiKép
Kép
KépKép

Kép

Kép
edinka

Na végre, hogy írtatok KépKépKép

Panny
joggal lehetsz büszke MÁrkra Kép én is az vagyok Danira, tegnap óta az összes kaki bilibe ment, ma egy pisi is a kakival együtt, bár a pisit még nem érzi szerintem. Nektek hogy volt a sorrend? A héten akarok venni lépcsős szűkítőt a WC-re, nem akarom, hog ykésőbb még a biliről is át kelljen szoktatni, inkább egyből odairányítom már most.

Marq
nagyon édi Luca, és milyen hosszú haja van! az én fiaim tök kopaszak kicsinek Kép
A masszázst szeretni szokták a babák, nektek is biztos bejön Kép

Edina
Viki is nagyon ari! mi az a bibi a szemöldökénél?
használjátok a terpeszpelust vagy elég a tornáztatás?

Andi
psandi

Andi:
Használjuk mindkettőt!!!!
Juli 28-án megyünk majd vissza!!
Remélem akkor lekerül róla!

Marq:
Luca nagyon édi, és milyen hosszú a hajaKép

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!
Azért van itt életKép

Panny, Psandi
Nekem a szobatisztaság vmi misztikus dolognak tűnik, annyira messze van az még tőlünk. Bár félek, amennyire rohan az idő, majd még azon fogok sírni, hogy úgy babáznék még... A gyerkőceiteknek viszont gratulálok, most már tényleg "nagyok"!
Edinka!
Klassz az a kép, ahol ketten vagytok és Viki nagyon édi-bébiKép
M.

marq
Kép
Kép
marqueza

Hello!
Andi!
Nálunk először a kaki sikerült(már vagy 3-4 hónapja a wc-be ment,mindig szólt).Márk szerencsére nem kedvelte a bilit,aminek én örültem mert egyrészt nem kell wc-re szoktatni ahogy írtad,másrészt nem kell a bili tisztogatásával foglalatoskodni...
Dani is nagyon ügyes már!!!Annyira érdekes volt hogy tényleg egyi napról a másikra lett szobatiszta.Amikor mások mesélték ezt, sosem akartam elhinni és tényleg...
A lépcsős szűkítő jó dolog,én is akartam venni aztán valahogy elmaradt,most meg már elég neki egy sámli és a gyerekülőke a wc-n.Kép
Marqueza!
Nagyon aranyos a kislányod,és tényleg milyen hosszú a haja?!!Kép
Edinka!
Látom Viki sincs átszakadva,van étvágya hál'istennek,nagyon cuki!!!Kép
Ari,mi van veletek??
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Hello!
Na sehol senki??Küldök egy-két képet a drágáimról!Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Jaj de szépek a kicsi és pici gyerekek egyaránt!Nemrég még vártuk,hogy megszülessenek,most már szépen gömbölyödnek!
Húhh!A szobatiszatság az nálunk is nagyon távolínak tűnik,mert semmi hajlandósága nincs Gergőnek.Le a kalappal a kis lurkók előtt,hogy ilyen hamar elsajátították ezt a nehéz tevékenységet.Múltkor beszélgettem egy gyerekorvossal a MÁV-ban,hogy ez egy nagyon nehéz és összetett dolog.Büszkék is lehettek rájuk!

Zsófi egy igazi kis szopigombóc,állandóan csak szopizna!Gergő is ilyen volt,bár most könnyebb dolgom van,mert ő éjszaka is 3 X,4 X felkelt,míg Zsófi egyszer.Így elég jól kipihenem magam én is.Bár az olyan napok,mint a mai,kicsit lefárasztanak,de ez vanKép
Pár képet én is teszek fel,ha nem baj!Kép

Sziasztok

Aranka és Zsófi(11+4)

Kép
Kép
Kép
ari3

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek, gyönyörűségek a kicsik és picik!

Mi is jól vagyunk. Bár van örömöm és kétségem is.
Öröm: Nati 10 és éjfél között elalszik, és reggel 9-10 között kel, ha hagyom. Éjjel egyszer sem kel - szopizni sem. Hason alszik, néha megtalálja a bal hüvelykjét, azzal szokta elaltatni is magát. Azonban aggódni kezdtem, s most reggel felébresztem szoptatni. Nincs mérlegem, s fogalmam sincs, mennyi a súlya - eddig havi egy kilót hízott, így volt 2 hónaposan 5 kiló. Jövő héten kiderül, mit alkottunk.
Marci is 9-10-ig húzza a lóbőrt, de őt is keltem már, mert a délutáni alvásról meg leállt.
Szobatiszta nappal 2 napja. Volt előtte pár "baleset", de 2 nap alatt megszokta, hogy az "igazi bugyiból"Kép (így hívja az alsógatyót)kifolyik minden, s tegnap és ma már nem hibázott. Kép
Éjszakára és a délutáni alváskor - ha van ilyenKép - adok rá pelust, nem is marad szárazon.
Viszont a bőr nagyon le van tapadva, s Győrben 3 éves koráig nem nyúlnak hozzá.

Marci sokat beszél, mindenről, segít is sokszor, imádja Natit, bár néha azt játssza, hogy kisbaba, de inkább utánzás, mint féltékenység. Kéri többször, hogy tegyem be róla a DVD-t, mikor még kicsi volt.Kép
Nati egy kis mosolygós angyal. Sírás kevés van, viszont annál többet mosolyog. De még pár halk "ü-kű"-n és "á"-n kívül nem nagyon gőgicsél, a bal ujját szopizza (próbáltuk cumival kicselezni, de köszöni, nem kéri... A kezére fókuszál, nézegeti, s a babakocsiban lévő macikat (szerintem véletlenül) érintgeti. Nem fordul az oldalára, se hasra, ill. nem próbálkozik. Hason alszik, és reggelig az egész kiságyat "bebarangolja". Eljut a felső végéig, ott keresztbefordul, aztán visszafelé indul.Kép

Szóval a kételyek azért mindig megtalálnak. Nagyon jó hetet kívánok mindenkinek!

Puszi:
Adri(32 évKép), Nati (12+1), Marci (2,5 év+2 hó)

Ui.: már egy csomó ruhámba beleférek, de még van rajtam +5 kiló. Viszont 2 hónappal a szülés után megjött a havi ügyemKép, s mióta elmúlt, napi egyszer még van vmi. kis gyermekágyi folyáshoz hasonló dolgom - bocs, hogy részleteztem. Szerintetek ez normális?
Vendég

Sziasztok!

De szépek a babák, gyerekek KépKép

Adri
nekem bár nem jött meg, de minden nap van még némi barnás folyásom, igaz kevés, de estér jó kis nyomot hagy a tiszt. betéten. Megkérdeztem egy internetes nőgyogyit, hogy ez normális-e, azt írta, szedjek E vitamint. Hát ma vettem a patikában, kíváncsi vagyok, használ-e.
Neked barnás vagy továbbra is vér?

aranyos lehet Nati, ahogy körbe-mássza a kiságyat Kép
Dani is néha igényli, hogy ő legyen a kisbaba, de csak ritkán. Meg imád befeküdni a kiságyba Levi mellé és olyankor együtt nézik a zenélő-forgót Kép

Daninak vettünk a wc-re lépcsős szűkítőt, ma már abba volt a kaki Kép A pisit továbbra sem érzi, azért remélem nyár végéig azt is megtanulja. Persze ha nem, az sem tragédia, már ez is nagy haladás!

Andi
psandi

Hello!
Képzeljétek szegény Márknak kötőhártyagyulladása van,mindkét szemén.Olyan fáradt volt most délután(mert elsumákolta az ebéd utáni alvást)hogy alig hagyta hogy bekenjem neki.Állandóan csipás neki,de nagyon.Azt mondja nem fáj egyátalán.Most aggódhatok hogy a pici el ne kapja,aminek a valószínűsége elég nagy(mármint hogy elkapja).Azt mondta a doktornő akkor ugyanezekel a kenőcsökkel kenjem mint amit a Márk kapott.Már csak ez hiányzott...

Felénk hatalmas szél van,mindent elfújt szanaszét a kertben(asztal,székek,játékok).

Volt már valaki közületek a mogyoródi Aquaparkban,Itt van hozzánk közel(15km-re9de én még nem voltam a bosos árai miatt.Most júl.22.-én lesz egy akció ,hogy az anyák és 14 éven aluli gyerekeik ingyen mehetnek be.Ja és 3 év alatti gyereknek amúgy is ingyenes.Nagyon szupi csúszdák vannak,neten is meg lehet nézni(www.aquarena.hu)
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Na mi van csajok,kihal a topic??Ne csináljátok ezt...!!!Vagy mindenki nyaral??
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panni!

Én vagyok, csak mivel senki nem ír...

HOgy van MÁrk szeme? Elkapta a Pici?

Megyünk délután Tatára, vasárnapig maradunk, dehát ocsmány idő lesz megint a hétvégén Kép

ANdi
psandi

Sziasztok!

Én sokszor benézek, de soha nincs itt senkiKép
Most azért lenne egy kérdésem, ha van ötletetek, írjatok légyszi!
Luca állandóan jobboldalt tartja a fejét lavás közben. Ennek következtében már ellaposodott a buksija jobb oldala. Hiába próbálom a bal oldalára fektetni meg összetekert takarót odatenni, mindent arréblök, addig mozgolódik, amíg megint a jobb oldalra teheti a fejét. Ehhez mostmár az is hozzájön, hogy a jobb kezét szopja, tehát emiatt is odafordul. A cumi nem kell neki, nagy undorodva köpi ki. Próbálom napközben minél többet hasra tenni, de egyenlőre nem nagyon díjazza, néhány perc után ordítani kezd. Már voltunk az orthopédián is, ott azt mondták, nem ferde a tartása, tehát nem kell neki speciális torna. Egyébként ha nem alszik, a másik irányba is fordítja a fejét, tehát komolyabb probléma nincsen. Viszont félek, hogy nem fog visszaalakulni. A doki szerint valószínűleg az anyaméhben így tartotta a fejét, és elalváskor ezért ez a kényelmes neki. A védőnő lecseszett, hogy újszülött korától miért nem mindig másik oldalára tettem le. Hát azért nem, mert kezdő anya vagyok és eszembe sem jutott és senki nem mondta még akkor. Bezzeg mostmár anyu is mondja. De egy három hónapos baba már nem igen marad meg abban a pozitúrában, ahogy anyuka leteszi aludni...Írjatok, ha van valami ötletetek vagy tapasztalatotok.
Kellemes hétvégét, még ha az idő nem is lesz az!Kép
Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Marq

nekem csak annyi ötletem van, hogy a kiságyban próbálj meg csak a másik oldalra rakni minél színesebb, érdekesebb játékokat, kendőt, a preferált oldal meg akár le lehet terítve csak egy fehér pelussal, így hátha tudod motiválni, hogy a másik oldalra fordítsa a fejét.

Andi
psandi

Hello Marqueza!
Ne ijedj meg túlságosan,nekem mindkét gyerkőcnél ugyanez volt,van.Márknál mindig próbáltam én másik oldalra tenni a fejét de scak nem tetszett neki.Végülis mindig fordytgattam és nem lett semmi baja a fejének,szép egészséges nagyfiú.Kristófnál is hasonló(látod,pedig nekem már van egy gyerekem és mégis...)szóval ugyanúgy csak egyoldalon szert aludni.Most is ugyanazt fogom tenni,mindig próbálom fordítgatni.Kristóf se szereti a hason levést,pár perc után dühöng tőle.Egyébként éjszaka hanyatt alszik,csak mindig egy oldalon alszik el.Luca is éjszaka hanyatt alszik?
Andi ötlete amúgy nagyon jó,valszg én is kipróbálom.

Andi!
Valszeg már elindultatok,de azért jó hétvégét!!
Már jobb Márk szeme,nagyon hamar hatott a kenőcs(ezt engedte nagy rábeszélésre bekenni)és úgy néz ki a pici nem kapta el.
Pusz,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy idepofátlankodok, de két topiklakó sokat segített egy másik topikban, amig az el nem fajult néhány ember magánbeszélgetésévéKép.

Bocsi a többiektől de Pannitól és Aritól (akiknek gratulálok a csodaszép babókhozKép), szeretném megkérdezni, hogy kell-e , vagy célszerű-e a korházba a fejőhöz sterilizálót vinni vagy egyáltalán nem kell. És még, hogy nejlonzacsit, tárolós poharat, vagy cumisüveget kell-e vinni a fejéshez.

Bocs, a profilotokban nem találtam emilcímet, én bevéstem az enyémet.

Mindenkinek jó babázást!

Dudukly (az egyre izgatottabb pocakosKép)
dudukly
Isaszeg

Dudukly!
Örülök hogy itt is talizunk!Kép
Szóval a kérdéseidre:a kórházban van a csecsemősöknek speciális streilizáló folyadék amibe beletesznek bármit sterilizálni az anyáknak ha kérik.Szóval szerintem nem kell vinni.A másik meg ahogy mibe fejjél,Nekm az Aven fejőhöz volt saját cumisüveg,én abba fejtem,de annak idején a nagyfiamnál amikor fejtem sokat(mert most nem fejek egyátalán)szóval akkor a speciális nejlon zacsi már marha drága lett volna annyi tejem volt a sok fejéstől,így műanyagtálkákba fejtem(férjem műanyagosnál dolgozik...)vagy űvegtálkákba amit el lehet tenni a frigóba.
Mennyid van még hátra?Kép
Remélem segíthettem.Kép
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny, köszi, kicsit megnyugtattál. A helyzet az, hogy mikor Luca fent van, mindenfele fordítja a fejét. Az alvással van baj, mert csak hanyatt szeret aludni, és automatikusan a jobb oldalra teszi a fejét. De talán az utóbbi egy-két napban már javult a helyzet, mert szegénykémet annyit forgattam, hogy mostmár kezdi magától is a baloldalt is használni.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Megjöttünk Tatáról, egész jó időnk volt, cxsak éjjel esett az eső, és tegnap délután még napozni is tudtam 1 órát!! Kép

Levi tegnap felfedezte végre a kezét, olyan édes, ahogy nézegeti, most már a baby gymmel is tök jól elvan Kép

Panni
örülök, hogy javul Márk szeme Kép

Dudukly
én is a MÁV_ban szültem, tényleg beteszik a csecsemősök ster.folyadékba, amit szeretnél. Van a kórházban elektromos fejő, én nem próbáltam, de a szobatársam áldotta, azto mondta, nem fájt egyáltalán és tök gyorsan kész volt Kép
Fejni én sterilizált cumisüvegbe szoktam, (Avent) és utána áttöltöm steril zacskóba,(mármint ha fagyasztani akarok) de csak azért mert még maradt egy csomó az első gyerek után. De lehet kifőzött kis üvegekbe is eltenni tejcsit.
A kórházba szerintem nem kell vinni ilyesmit, ott tudnak adni poharat is , ha kell a fejéshez

ANdi
psandi

Panni, Andi

köszönöm a válaszokat, akkor a sterilizálót majd később veszem megKép. Ha kell. Én is olyan fejőt vettem, amihez cumisüveg van, de van zacsim is, mert akciósan láttam és megvettem (nem is dillemmáztam a dolgon). Mondjuk én viszem a fejőmet, az a biztos.

Lehet, már csak 10 hét van hátra, ami most soknak tünik de az eddigi is gyorsan elment.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!
Ne haragudjatok,de a gyereksereg nem nagyon engedi,hogy írjak.Olvasgatni szoktalak benneteket.

Nagyon jó,hogy lassan szobatisztákká vállnak a gyerekek,az enyém fiamnak esze ágában sincs!Újabban szopit is kér néha,bár végleg csak egy hónapja mondott le róla.
Dudukly! A többiek már mindent elmondtaka sterilizálással kapcsolatban.Szerintem amit sokat vigyél az a betét,meg pelus a kicsinek.Puha WC papír sem árt,de jobb a nedves Wc papír.

Panni!Én is örülök,hogy Márk szeme kezd gyógyulni,gondolom megijedtél.
Andi!Kicsit irigyellek a Tatai út miatt,úgy tűnik mi idén nem nagyon megyünk sehova.
Zsófi is nézegeti már a kezét,lökdösi a játékait.
Tegnap megkapta a három hó oltást,nem örűlt neki.Úgy sajnálom ilyenkor,mosolygott is a doktor bácsira,erre az orvul belé döf!
5960g és 61 cm.
Húúú,akkora jégeső van most odakint!ÚÚÚÚtálom ezt az időt,Gergő egész nap az ajtót veri,menne kifelé.
Remélem,most már lesz egy kis nyár is!
Sziasztok

Aranka

Kép
ari3

Sziasztok!
Nem tudom láttátok e a hítadóba(mert mutatták)hogy mi volt nálunk Gödöllőn.Szó szerint özönvíz,mindent elöntött a víz és a villámlás ezrnyi műszaki cuccot vágott taccsra.Hát a mi számítógépünk is így járt...Már megcsináltattuk,a bitosító számlára fizet.Ja és hagy ne mondjam hogy az új házunk teteje se bírta ezt a szörnyű erejű esőt és beáztunk.Persz azonnal jött az ács és kijavította a hibát de a beázás ott éktelenkedik szegény Kristóf szobája falán.Szerencse hogy a hitel miatt muszáj volt biztit kötni,így fizet a biztosító és ha kiszárad megcsináltatjuk.Bocs hogy ezzel untatlak titeket.

Kristóf annyira édes,folyton mosolyog és már annyit"dumál".Egyre többet van fenn és egyre jobban ,egyre több ideig elfoglalja magát a járókába a játékok nézegetésével.
Márk elég dacos,dackorszak+így jön ki rajta a féltékenység(gondolom),remélem rendeződik idővel.Amúgy olyan okos nagyfiú,sokszor úgy csodálom és büszke vagyok rá.

Nem tudtok valami tutui móűdszert a koszmó ellen??Krizsinek nagyon olyan a feje,de az egész(már terjed a homloka felé).Ez a beoljozás+megmosoás valahogy nem segít úgy látom.A dokink azt mondta hogy csak ez van rá és ki kell nőni.De mégis mi a tapasztalat??

Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Pani!

Hát nem irigyellek benneteket.Bármennyire is fizet a biztosító,akkor is az idegeskedés,a gond az már megvan!
Gergő is teljesen dilis mostanában,mindenre azt mondja neee és közben puffog.Hisztizik,este szopit akar stb.
A koszmó ellen az olaj,mosás,körömkefe nálunk beválik.Amikor besamponozom,egy körömkefével elkezdem hátrafelé simítani.Nem fáj neki még vigyorog is közben.Ja és az olajat,olyan 2-3 órával előbb teszem rá a fejére és adok rá egy sapit.Zsófinak borzasztó ezt kiírtani a nagy haja alól.Alig férek hozzá!
Szia

Aranka
ari3

Sziasztok!

Pénteken beraktuk Levi ágyát Dani szobájába, féltem, hogy majd felébresztik egymást, erre képzlejétek, azóta csúcsszuper éjszakáink vannak. Eddig 6 körül kelt Levi reggelente, de tegnap reggel 8-kor, ma meg 8.45-kor kelt csak az este 10-es szopi után!! KépKép hihetetlen, Dani szerintem 14 hósan csinált ilyesmit először.

Levi egyre többet dumál, nézegeti a kezeit, nagyon aranyos Kép

Panni
beázás miatt nem irigyellek, gondolom lehet újra festeni a gyerekszobát Kép
Koszmóra a mi dokink a fürdetőkrémet javasolja, úgy, hogy fürcsi előtt fél-1 órával vastagon bekenni a koszmós területet, és fürcsi alatt jól lemosni, lekapargatni. Nekünk szerencsére nem volt, illetve egyszer-egyszer nagyon minimális, de azokat simán le tudtam kapargatni.

Ari
nagy haj alól tényleg nagyon nehéz lehet leszedni ,meg észrevenni sem olyan egyszerű. Én a kis kopasz buksin egyből meglátom.

Dackorszak nálunk is tombol, Dani rögtön hisztizik, ha vmi nem úgy történik, ahogy elképzelte, de ilyen hülyeségeken, hogy pl. a szandiját nem oda rakom, ahol lenni szokott, hanem 10 centivel arrébb....

Szobatisztasággal nem nagyon léptünk előrébb, a kaki továbbra is WC-be megy, de nem mindegyik (sokat kakil, napi 3-4x, abból mondjuk 2 megy wc-be, 1-2 meg pelusba, mert csak akkor szól, ha már benne van), pisit továbbra sem érzi.

Levit imádja, nagyon édesen játszik vele, dörgölőzik hozzá, ha sír, mondja neki, hogy Ne sírj Levi, anyu mindjárt felvesz és közben simizi a hasát KépKép

Pénteken megyünk Levivel has-koponya-csípő UH-ra, utána egyből indulunk a Balcsira, ott leszünk egy hétig.

Hú de sokat írtam, megyek is
mindenkinek szép hétvégét

Andi, Levi (6 nap múlva 3 hós)
psandi

ezt még elfelejtettem Kép

ARanka
Zsófi belázasodott az oltás után?
nagoyn aranyos a képen! olyan nagylányos már Kép kék lesz a szeme szerinted?

Andi
psandi

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák, csak ámulok ennyi szépség láttán!

Panni,
Látom, az időjárás Magyarországon sem kímél mindenkit. Sajnálom a történteket.

Ari,
Natinak is van egy kis koszmó néha a fején. Lekapargatom, meg a babakefével az olajozás és a fürdetőkrémes fürdetés után először visszafelé fésülöm a kis haját. De ő nem hajasbaba.

Andi,
Nati 10-12 órákat alszik kajcsi nélkül. Dilemmáztam, felkeltsem-e, de hagyom inkább. Viszont az első 2 hónapban 1-1 kilót, most csak 30 dekát hízott. Igaz, a duplázáshoz már csak 40 deka hiányzik. 3 hónaposan 5,26 kiló és 65 cm. Egyébként nálunk első pillanattól kezdve Marci szobájában alszik.
Én voltam, aki legjobban rettegett az éjszakázástól, aztán már egy hónapja nyugalom van. Marci 1,5 éves koráig nem aludta át az éjszakát.
Ó, és Marci nappal - a délutáni alvásnál is (ha hajlandó aludni) - szobatiszta. Éjszaka egyszer próbálkoztunk, hajnal 4 felé bepisilt. Utazáskor is pelust adok rá. Ha pelusban van, szó nélkül belepisil, ha bugyiban, mindig szól, az udvaron a Mamánál pedig egyedül elintézi...
De nagyon le van tapadva a bőr a kis kukiján, és 3 éves korig nem nyúlnak hozzá.

Megyek, hívnak a csameték, szép napot, jó hetet:
Adri
Vendég

Adri!

A mi dokink Gergő 6 hetes kora óta azzal piszkál,hogy mikor tesszük rendbe a kukiját.Egy urológus doki mondta,hogy nem szabad hozzányúlni,mert pereped és hegesedve gyógyulhat.Majd három évesen mi is meglátjuk mi lesz vele.Neki úgy veszem észre nincs letapadva,viszont elég szűk a bőr.
Igen,nálunk szörnyű a koszmót írtani,akkora haja van a csajnak.Nem is látom,mosáskor sem.Vakon csinálom,ígyekszem emlékezetből,hogy hol kell még!

Andi!Nem lázasodott be,de amikor hazajöttünk,kapott egy fél kúpot.Ettől aludt öt órát és utána minden rendben volt.
Gergőnek is ugyanilyen szeme volt ennyi idősen és Zsófié is világosodik már.Szerintem ugyanolyan kék lesz,mint a bátyusé.Ami ilyenKépKép
ari3

Hello!
Köszi a koszmó elleni tippeket,kipróbálom ,remélem segít!!
Hát nálunk a Kristóf még mindig a mi szobánkban alszik,igaz már nem fér bele a mózesbe,így a földön csináltam nekiegy kuckót.A kiságya olyan nagy hogy nem fér be mellénk a szobába.Egy-két éjszaka a szobájába aludt,de visszahoztam mert egész éjjel izgultam.Olyan hülye vagyok....igaz?!Tudom hogy nem kéne,meg nem is vagyok ilyen parázós de a bölcsőhalál...Szerintetek hülyeség és rakjam nyugodtan külön?!Márkkal is annak idején egy éves koráig egy szobában aludtunk.Egy szobába azért nem rakom őket mert tuti felkeltené Márk a picit,ugyanis minden éjszaka vándorol át hozzánk nem kis nyafi közepette.Még mai napig se képes rendesen átaludni az éjszakát,bezzeg a Kristóf...Õ este 7-től reggel 7-is is szokta húzni,ahogy Nati.Szobatisztaság szerencsére már éjjelre is vonatkozik Márknál,ez szuper.A kukija neki is határeset,valszeg valami beavatkozás muszáj lesz és ráadásul hamarosan mert mindjárt 3 éves.
Jövő héten mindkét gyerkőcöm oltást kap egyszerre(Kristóf a 3 hóst,Márk a 3 évest)lesz itt nagy hadd el had!!!Majd előtte leméretem,már kiváncsi vagyok mennyit hízott egy hónap alatt,olyan kis husi!!
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!
Így szoktam írni Nektek!Kép Látjátok a laptopot, ugye?Kép

Szép estét!
Adri
Kép
Vendég

Sziasztok!

Aranka,
A kuki nálunk sem letapadva, hanem összeszűkülve van, asszem. Pisiléskor nagyon felhólyagosodik a kis csirkefogócskámnak.Kép

Panni,
nem akarok beleszólni, pláne, hogy sztem. én vagyok az egyik legbizonytalanabb anyuka, de nem lehet, hogy Márk féltékeny Kristófra, azért megy át még mindig. Meg tán ha vki. szuszogna az ő szobájában, akkor nem is vándorolna. Persze csak egy ötlet, nehéz okosnak lenni ezeknél a pinduriknál.Kép Add ki feladatnak, hogy vigyáznia kell Kristófra éjjel!Kép
Ha nem akar velem bejönni Marci, a kezébe szoktam adni vmi. kis csomagot, h. azt legyen kedves behozni nekem. Ált. beválik.Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Adri
Vendég

Sziasztok!

Panni az bennem is felmerűlt,hogy lehet,hogy azért vándorol át,mert az öcsi ott van veletek?
Nálunk van külön szoba,de a két kicsi velünk alszik egy szobában,így Gergő is végigalussza az éjszakát.Pedig amikor Zsófi megszületett,még velünk aludt egy ágyban és szopizott.Így,hogy nem lett átpaterolva,már nem is szopizik és önként megy az ágyába és reggelig ki sem jön.Nagyon édesek a csemeték,Kristóf sem úgy néz ki,mint aki éhezik!Kép

Adri!Szépek vagytok együtt,annak külön örülök,hogy téged is látlak a képen,kicsit személyesebb így irogatni.
Felrakok én is egy képet,most csak ezt találtam,ami publikus.Ez nagy szó,mert én nem szeretem ha fotóznak!
Sziasztok!

Aranka

Kép
Kép
ari3

Sziasztok!

Még vagyok egy szóra!

Aranka!
Tényleg más, ha az ember látja, kivel levelez. Te nagyon szép anyuka vagy, és nagyon fiatal. (Alexa képe, valld beKép! ) Jó a fotó is, és a gyerekekről is kedves életképeket raksz fel mindig. Látom, Gergőt is nagyon érdekli Zsófi, és viszont.
Rólam nem készül normális kép, vagy a fénykép készítője tényleg hozott anyagból dolgozik?Kép
Egyébként Apáról jók a fotók, és Marciról is, viszont Natiról már nem annyira élethűek, ahogy rólam sem. (Élőben sem vagyok szebb, csak más!Kép)

Szép éjszakát kívánok nektek!
Adri
Ui.: Nincs is olyan kép rólunk, amin mind a négyen rajta vagyunk...
Vendég

Adri!

Tök jól nézel ki, hol van az a rengeteg fölös kiló, ami miatt a múltkor depis voltál?????Kép

Ari!

Belőled se néznék ki ennyi gyerkőcöt!

Szóval több panaszt ne halljak!!! (ha lesz időm, majd én is felteszek...)
M.

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Marqueza!

A rengeteg kilóból még van rajtam 4-5, s az stabilan maradni is látszik, de majd ha a pinduri 6 hós lesz, teszek róla egy kis mozgással - ez a tervKép!
Amúgy a 173 centimen szépen eloszlik, csak a ruháim - melyek zömébe már beleférek - eszétikai élményt nem okoznak (egyik dudor sem ott van, ahol én szeretném, ti. mellmagasságbanKép), bár lehet, hogy csak az elavultságuk zavar (van még gimis cuccom - 13 éve ballagtamKép)

Mi újság van Veled, Veletek?

És Ti, többiek? Ari, Andi és sorolhatnám...

Ez a topik haldoklik, mindenkit leköt a család.Kép Ennek örülni kell, de néha azért adjatok hírt magatokról, lécci!

Én most Nati gyarapodásáért izgulok, már teljesítményre "gyúrok" tejből-szopiból, azért még most sem méricskélem. Marci kis "dumaláda", Nati rajong érte, édesek...

Mennem kell, kár volt magamról annyit, írjatok, sőt képet is tegyetek fel, ha lehet!

Nagyon szép napot:
Adri (32év)
Nati (3 hó és 2 hét)
Marci (novemberben 3 év)
Vendég

Hello!
Tényleg ne hagyjuk ezt a topicot kihalni!!!Kép
Szóval ma voltunk az Aquarénában(Mogyoródon)és nagyon klassz volt.Csak hárman voltunk,Márk ,apa meg én.Krizsi a nagyinál maradt hogy én is csúszhassak egyet-kettőt.Jó kis kikapcsolódás volt,már kellett.
Én is Kristóf gyarapodására "gyúrok"mint Adri,mert már nem egy kg-ot hanem vsak fél kg-ot hízott egy hónap alatt.Csak havonta méretem.Tudom hogy hülye vagyok mert nem híthat minden hónapban egy kilókat mert akkor egy évesen egy szumós lenne de tudjátok milyen egy anay...Egyébként szép kis kerek meg minden(láttátok)de...Olyan édi,annyit dumál és már próbálja elérni a kezecskéivel a fölötte lógó játékokat.Márkkal már kezdenek nagyon egymásra hangolódni ami olyan jó érzés!!!Imádom ezt a két lurkót!!!
Adri!
Tényleg nem tudom miért parázol,tök vékony vagy(a képen látszik)jól nézel ki!!!KépÉn össze tenném a két kezem!!Kép
Lassan (de biztosan)mennek le rólam is a kilók,szerintem a rendeszeres tornának is köszönhetően,ja és persze nem eszem édességet meg kenyeret.
Egyébként jó ötlet hogy lássuk egymást képen,tényleg jobb így levelezni.Én is majd próbálok feltenni,bár nincs sok kép rólam(nem szeretem ha fotóznak).Többiek,ti is tegyetek fel képet magatokról!!Kép

Az altatásra visszatérve lehet hogy igazatok lehet,nem tudom.Márk már Kristóf megszületése előtt is sokszor vándorolt éjszaka,és sokszor velünk aludt is el egyből.Nme merem a picit még magára hagyni,mármint nélkülem,mert ahogy írtam a bölcsőhaláltól is félek(pont a Híradóba is erről volt szó,más se kellett nekem...) +szerintem jó neki ha érzi hogy ott vagyok közel mellette.Persze nem örökre gondoltam,csak úgy 8 hónapos körül-ig.Márkot is akkor tettük külön.Végülis van külön szobájuk, de lehet hogy ha eljön nekem az ideje hogy külön tegyem a Krizsit,lehet hogy beteszem a Márk mellé.

Na jó sokat írtam a saját dolgaimról(bocs!)Kép
PanniKép

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panniiii!

Mikor elküldtem az előző üzim, pont arra gondoltam, h. megint randa türelmetlen, kapkodós voltam, és hamar írtam a "..."-otKép!

Nati első 2 hónapban 1-1 kilót, de most csak 30 dekát hízott. Nem tudom, mit agonizálok, csak úgy szeretném tejcsin tartani, amíg lehet.
A bölcsőhaláltól én is félek, ráadásul Nati éjjel hason alszik. De van légzésfigyelő, amely már párszor beriasztott. Lehet, h. csak azért, mert lemászik róla - vándorol éjjel a kisasszony - vagy ténleg kihagyott lélegzetet. Félek, de sztem nappal is érheti e baj, s nappal, mikor alszik, sem vagyok mellette.

Marcival 2 éves szülinapján szobátcseréltünk - a nagyobb szoba lett a gyerekszoba. Így nem úgy érezte, h. a tesó túrta ki a megszokott helyéről, hisz 5 hónap múlva érkezett Nati. Ráadásul Marcóka akkor kapott új ágyat - már előtte is "igazi" ágyon aludt, de ez magasabb egy kisit.

Amióta Natuci megvan, Marcus mindig a róla készült dvd-t akarja megnézni. "Ahol kicsi voltam, azt, anyaaa!"Kép
Van ám öntudat!

Nálunk így került külön szobába a két csemete, a körülmények, és a férőhely is adták...

Amikor nyavalyogtam, 5 kilóval több voltam, s 2 dolog miatt zavart: nem fértem bele a ruháimban, s nem egyenletesen volt a testem minden pontjánKép.

Ma Nati hasról hátrabillentette magát többször is. És emeli szépen a buksiját, meg dühösen próbál mászni - alvás közben halad is, de még nem sikerült tettenérni.Kép
Megtalálta mindkét kezét, sőt egyikkel a másikat is néha.Kép És gyönyörűeket mond!
Ahol van nagyobb tesó, azoktól kérdezem elsősorban: szoktatok játszótérre nasit vinni? Ha igen, mit? A többi gyereket kínáljátok-e? Tudtok a két gyerkőccel egyedül sétálni?
El tudjátok altatni délután a nagyobb lurkót? Ha igen, hogyan?

Bocsi, ha sok voltam!

Köszi, szép éjszakát, és szupi hétvégét!

Írjatok!
Adri, Nati (3 hónapos 13 napos) Marci (2 éves 8 hónapos)

Ui.: Marqueza,
2 napja sokat olvasgatok-írok a neten, igaz, többnyire szopi után, közben mondókázunk, csörgőzünk, de határozottan többet írok, mint az utóbbi időben. Most meg aludhatnék.Kép
Lányok,
(jó)pár sort írjatok, jól vagytok stb., lécci!
Vendég

Sziasztok!

Marqueza!Sajnos kinézni belőlem három gyereket.Ez a kép kimondottan jól sikerűlt,nem vagyok ilyen.A súlyom sem egy leányálom,de mit akarokKép

Adri!
Rólad viszont tényleg jó a kép,nagyon fiatal vagy te is rajta.
Szerintem nem kell aggódnod Nati súlygyarapodása miatt.Változóan híznak.Én sem mérem Zsófit,havonta az orvosnál megmérik.Annak idején Alexánál a védőnő beparáztatott,mértem állandóan,depis voltam,ha kevesebbet evett.Amikor a negyedik hónapban nem is hízott annyit,tapasztalatlan anyukaként elhittem neki,hogy meg kell kezdeni a hozzátáplálást,mert az anyatej már nem elég.Nem is szopizott csak 9 hónapos koráig.Ami önmagában nem kevés,de mi ez Gergőhöz képest,aki 2 éves koráig mindennap szopizott,sőt most 26 hónaposan még úgy kéthetente kéri a cicit.Gyakrabban is kéri,de le tudom beszélni azzal,hogy nincs benne most.Amikor látom,hogy ez a lebeszélés nem elég,akkor kap és boldog.De nem szeretném,ha teljesen visszaszokna,mert nehezebb lenne később leállnia.

Panni!
Nálunk is van külön szoba,de mindkét kicsi velünk alszik.Na nem egy ágyban,hanem egy szobában.Gergő két éves koráig együtt aludt velünk,azuán sikerűlt átszoktatni az ágyába.De csak úgy,hogy itt maradt a mi szobánkba.Bőven elég volt ennyi újítás Zsófi születésekor.Majd ha a csajszi is nagyobb lesz,együtt mennek át.

Adri!
A játszótérre nem szoktam,csak inni vinni!Ha mégis veszünk útközben valamit,az ott lévő gyerekek anyukáját szoktam megkérdezni,hogy kaphat e a gyerkőc.Már nagyon ügyesen sétálok egyedűl velük.Eleinte nem mertem egyszál magamban kivinni őket,mert Gergő nagyon futkosós.De tudom tolni fél kézzel a kocsit,másik kezemmel Gergőt.Már boltban is voltam így velük.
Gergő délben megy aludni,már nem kell altatni.Féltem,mert amíg szopizott,csak úgy aludt el.De mióta nem cicizik,azóta szólok neki,hogy lehet menni aludni,fekszik az ágyába és kéri a cumit.Amit csak alváshoz kér,de ahhoz ragaszkodik!Este fürcsi után,megint csak megy ,lefekszik,de ekkor kéri a mesét,ami a Kisvakond!Ehhez is ragaszkodik.Utána forgolódik még és legkésőbb 9-kor alszik.
Na megyek én is aludni,hátha sikerűl,mielőtt Zsófi felébred!
Sziasztok,jó éjszakátKép

Aranka
Már ilyen ügyesen csörgőzünk!Kép

Kép
ari3

Sziasztok!

Játszótér
Én nem szeretnék vinni semmit, mert úgy gondolom, h. vagy játszunk, vagy eszünk. Nem szeretném nassolásra nevelni a gyerekeket. Viszont egyik anyuka rendre hoz a gyerekének. Persze az én fiam imádja anyukát, s mikor megkínálják, elfogadja, s hiába mondom, h. nem, nem érdekli a gyermekemet.
Ráadásul úgy érzem, anyuka magában háborog, hogy ő eteti az én gyerekemet. Kap finomságokat a fim itthon, magam is jóétvágyú, mindenevő vagyok. De sztem nincs gyerek, aki nemet tudna mondani 2-3 évesen ilyen kínálásnak. Mától vigyek én is, vagy hallgassam, hogy bőg a gyerek, vagy hagyjam, h. anyuka úgy érezze, ő tartja el a gyerekem. Ti hogyan döntenétek, v. milyen megoldást javasoltok?
(Semmiképpen nem sérteném meg az anyukát, vmi. olyan kompromisszum érdekelne, ami nem bántó rá nézve.)

Havibaj
Megint megjött. Ráadásul, 2 napig olyan vagyok, mint egy agresszív hülye, utálom, hogy előre elnézést kell kérnem a páromtól. Kép Azért nagyon igyekszem fegyelmezni magam.
Első 2 nap normális a mennyiség, de 3. nap nagyon sok, a tejem viszont kevés, tiszta para vagyok, hogy nem is áll vissza. Olyan jó lenne megúszni a tápizást!

Du.-i alvás
Marcit nem bírom elaltatni ebéd után. Így viszont késő délután már dilis szegénykém. És ha 3 után megyünk játszóra, alig tudom "hazacibálni"-csalogatni. Tegnap pl. azt vetette,m be, h. mutassa meg ő, merre lakunk, merre kell menni. Így szépen hazajöttünk, de másodszor már nem bizti, hogy bedől. Pedig van, h. 2 órán keresztül altatom. Ringatás, éneklés stb. Igyekszem kimenni is vele, de ez de. nem mindig jön össze...

Tyű, de szomorkás-nyavalygósra sikerült, pedig azért ennyire nincs is rossz kedvem. Natiról teszek fel egy képet, aztán még kicsinyítek róluk este.

Szép estét, üdv:
Adri, Nati (3,5 hó), Marci (2,75 év Kép)

Nati 2 hónapos a képen:
Kép
Vendég

Hello!
Kriszti!
Igen,minket láttál valószínűleg a csúszdaparkban,mert ott voltunk pénteken.Megismerted a fiamat?Hol láttál?

Adri!
Du-i alvás
Nálunk eléggé bejött az hogy jól lefárad egész délelőtt kinn a Márk és így ebéd után szinte kéri az alvást.Semmi gond nélkül, egy mese után már alszik is apa(!)helyén.Csak most ebben a hőségben elég gond,hogy nem lehet kimenni,így elég kellemetlen egész nap bennt.Azért ma is aludt,de csak valszeg azért mert szegénykém ma kapta a 3 éves oltást.Estére már kiheverte és játszott a szomszéd gyerekkel egy hatalmasat.

Menzesz
Nekem képzeld egyszer jött meg (kb.6 hétre a szülés után)és azóta semmi.Nem tudom mi lehet?!

Játszótér
Szerintem hogy senki ne sértődjön meg és mindenki lelke jó legyen,te is vigyél de valami gyümit inkább,hátha kapcsol az anyuka és ő is azt visz.Ha már esznek játszás közben akkor inkább gyümit,nem?!

Képzeljétek ma kapták a fiaim az oltásokat(Krizsi a 3 hónapost,Márk a 3 évest).Márknak végülis eddig semmi baja tőle,de szegény picinek jól bedagadt és láza is lett.Adtam neki Panadolt és szopizott egy nagyot és most alszik már.Remélem nyugodt lesz szegénykém éjszakája.

Márknak meg kell plasztikázni a kukiját mert egy kis fitymaszűkülete van.Már egy fél éve gyanakodtunk hogy elég nehezen megy a bőr neki le-föl,azóta krémezgettük meg minden,de sajna nem lett jobb.Azt mondta a doki kár kínozni őt tovább,inkább legyünk túl az egészen.Aug.27-én megcsinálják neki a kerepesi kórházban.Csak attól parázok hogy el kell altatni,igaz csak 10 percre de akkor is,annyi hülyeséget hall az ember...Nem kell bennmaradni,már aznap jöhetünk haza.Egyébként ez az egész kuki kérdés olyan össze-vissza van számomra.A védőnő azt mondta rögtön újszülöttként el kell kezdeni nekik mozgatnio a bőrt minden fürdésnél,a doki azt mondja ne kell csak 10 hónapos körül.Most akkor mi az igaz???!!!Mindenki mást mond,én meg találjam ki mi a helyes...Fiús anyák,ti hogy tesztek??Tapasztalat?Na már megint jól lefárasztottalak bizos titeket,bocs!!
Hello,Panni
(holnap lesz a Márk 3 éves!)

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Bocs,a Krisztinek szóló üzit nem ide akartam(eltévesztettem a topicot).
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panni!
Az étteremnél láttalak benneteket.A kisfiad a párod ölében volt,és akkor adtál neki pont egy falatot enni.Mi jöttünk le a csúszásból,mert Anyu volt a kislányommal lent a pancsolóban.Egy nagyon jó barátnőmnek még nincs 3 éves a kisfia,és az ő kukijával is ez volt.A csaj vitte mindenhová,és rátalált egy magándokinőre.Nem tudom,mennyibe kerülhetett,de utána a barátnőm teljesen el volt ájulva.A nőci még a köpenyét is levette,hogy a kisfiú ne féljen tőle,nem futószalagon ment,hanem bőven szánt időt rájuk,és annyit foglalkozott előtte a kisgyerekkel,hogy teljesen feloldódott szegénykém feszültsége.Persze,erre mondjuk,hogy ennyi pénzért tegye is meg,de azért tényleg nagyon ritka ma már az emberi hangú orvos,és sajna ha pénz kell hozzá,akkor az.Volt olyan orvosom,nem is egy,aki hiába kapott pénzt,egy nagy tulok maradt utána is.Egyébként nagyon érdekes,hogy én is megfigyeltem,az orvosok és a védőnők sokszor bizony teljesen mást mondtak.Így voltunk mi a szülés után elkezdődő vitaminokkal is.Ketten kétfélét mondtak,és ha rá mertél kérdezni,sík hülyének néztek(már elnézést),és bizonygatták a saját igazukat.Mi meg döntsük el,melyiket fogadjuk meg?
Az altatással kapcsolatban szerettem volna írni,hogy mikor nekem Dorina megszületett,mellettünk aludt a kiságyában.Rögtön az ágyunk mellé húzva.Dominik persze látta ezt,és bár elfogadta,hogy neki van saját szobája,hiába beszélgettünk vele erről,megértette,és próbáltunk sokkal többet foglalkozni vele,mint előtte,de mégis átkucorgott minden hajnalban-reggel közénk.De leginkább mellém,úgy,hogy köztem és a huga kiságya közé befeküdjön.Én persze imádom magamhoz húzni a kis popóját,éreztettem is vele,milyen jól esik nekem,hogy mellém bújt,de beszélgettünk sokat a kis szobácskájáról,a kis tárgyairól,hogy az ott az ő kis kuckója-birodalma.És mikor picike volt,ő is ugyanígy itt aludt,mint Dorina,és Dorina is ugyanúgy átkerül majd a másik szobába,ha kicsit nagyobb lesz.Bekattant neki,és mivel mindenben segít,és kérem is tőle ezt,ezért nem érzi magát nélkülözve.Csak olyan nehéz megtalálni azt a pontot,hogy még ne érezze terhesnek,hanem szívből csinálja.Ha láttam rajta,hogy máshoz jobban lenne ledve,hagytam.Olyan szerencsésen alakult nálunk ez,hálás is vagyok a sorsnak,vagy mit tudom én minek,mert úgy féltem,mi lesz majd,hiszti,átvándorolt éjszakák,féltékenység...Most Dorisz 15 hónapos(mi is oltásokon túl),és még 1 éves kora előtt átkerült Domival egy szobába.Na,onnantól mégnagyobb haverok lettek,együtt kuncognak,míg el nem alszanak.Szóval azt vettem észre,hogy egyszer csak megoldódott a dolog,Domi egyre ritkábban jött át,aztán meg is szűnt és szépen aludt a helyén.Érezte,hogy sosem küldöm vissza,csak szólok,hogy tudatában legyen,kinek hol az ágyikója.Persze a mai napig átjön néha,főleg,ha apa dolgozik,de ez ilyenkor jól is esik.És nem cirkuszol,ha átviszem ölben(majd megszakadok...).Nemrégiben megjegyezte mellettem,hogy ő most megy a saját ágyába aludni,és jó éjt,mert ott jobban érzi magát.Hát gombóc lett a torkomban,hogy nő a fiam,és milyen lesz,mikor vágyom majd a bújásra,neki meg kamaszosan ciki lesz...Addig kihasználok minden összebújást!!!Én úgy gondolom,ez legyen a legnagyobb "problémánk "az életben,nem??
Ez persze csak a saját véleményem,nem akartam tolakodó lenni.Szia!
Kriszti

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Szia Panni!
Köszi, asszem, azt teszem, amit javasoltál - egészséges nasit viszek.
Marcinak is felhólyagosodik a kukija pisiléskor, pont folyamatban van az ügy intézése. Önállóan elmegy már WC-re, de szegénykém nem nagyon tud célozni így a kis szerszámjával.
Nati megduplázta a súlyát - 3,5 hónapos, pedig én meg folyton félek, h. kevés a tejem.

Marcika mindenben utánoz, még a szoptatásban is, csak alaposabb nálam, ő még a naciját is letolja hozzá.Kép

Édesek - együtt különösen!

Üdv:
Adri
Vendég

Illusztációként:
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!
Adri!
Nagyon édesek a kölkök!!!Marci ahogy szoptat...!Nálunk is ugyanez van csak Márk a kedvanc maciját szoptatja.Mivel én szoptatós párnával szoptatok,sokszor versengeni kell a párnáért mert ő is csak úgy akar.Olyan édes!!!
Nagyon szép Nati súlya,ne aggodj te semmit,ez több mint jó!!!Kép

Kriszti!
Én úgy látom Márk nem azért vándorol át mert a Kristóf velünk van,márcsak azért is gondolom mert jóval Krizsi születése előtt megkezdte,sőt kb.2 éve mióta külön raktuk.De egyébként érdekes mert van amikor ő is kijelenti hogy az ő saját fészkébe(így hívjuk az ágyikót)szerete menni az ő saját szobácskájában.Amikor a férjem éjszaka dolgozik(hetente 3-szor)nálunk is úgy van hogy ott alszik a Márk apa helyén.Még egy pár hónapig mellettem akarom altatni a Krizsit de utána őt is szeretném külön rakni,még nem tudom hogy együtt a Márkkal vagy külön.Van külön szobácskája de lehet hogy ha együtt raknám tényleg megszünne a vándorlás,ki tudja.Aztán lehet hogy majd együtt vándorolnak majd...(hi-hi).Kép

Többiek hol vagytok??
Hogy bírjátok ezt a rekkenő hőséget,és a picik???
Nme irígylem most aki várandós,a szomszédunk is az,szegény nehezen viseli ezt a meleget.

Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?