A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Érkezem 2005 április

Szia Panni!

Ketten maradtunk, úgy tűnik.

Valahol azt olvastam, h. kisiskolás korig jobb a közös szoba, utána viszont vágynak saját kuckóra.
Nálunk közös szobájuk van, de ez a szobák száma miatt is van. Kép

Küldök 2 mosolyt, s bíztatom a többieket is, h. jelentkezzenek!
Kép
Kép
Üdv, szép napot:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Nem maradtatok ketten,csak elromlott a gépem.Elvonási tüneteim voltak,teljesen depis lettem.Most jó,de a srác csak kedden tud jönni átnézni!
Adri!De szépek a csemetéid együttKépMarci is a szoptatási technikájával...Lehet,hogy letolt nacival hatékonyabb?
Gergő nem utánoz,bár még csak két éves.Vagy nem érdekli.Azt szokta,hogy amikor Zsófi szopizik,odajön,megpuszilgatja a hugi buksiját,majd a cicit is.Szegénykém,még nemrég hagyta csak abba.Úgy szeretnék ilyenkor belelátni a kicsi fejébe,mire gondol.Amikor fekszik és nézi,ahogy Zsófit szopiztatom,mindig arra gondolok,hogy nemrég még őt tartottam így.Örülök,hogy csak ekkora korkülönbség van köztük,mert úgy gondolom,jobban összenőnek.Ugyanakkor az is tény,hogy nem lehet csak az egyik gyerkőcre koncentrálni.Pl.hiányoznak a meghitt szopis üldögélések,mert Gergő követeli a foglalkozást.Amikor viszont ő szeretne hozzám bújni,vagy feljönni az ölembe,nem mindig tudom megtenni,mert éppen Zsófi van ott.Annyira sajnálom ilyenkor,néz azokkal a szép szemeivel és a szívem szakad meg.Este viszont,bárki fűrdetheti,de felöltöztetni és mesét olvasni csak én tehetem.Ehhez ragaszkodikKép
Most is mióta ilyen nagyon meleg van,alig tudunk kimenni.Zsófi egész nap nem alszik,csak szopi és sírás van.Gergő is nyűgös a sok csavargás hiánya és a meleg miatt.Igyekszem megosztani a figyelmet,de ez nem mindig sikerűl.
Na bocs,hogy kicsit filozófikusra sikeredtem!KépKép
Kép
ari3

Most csak bekukkantok!

Ari, gyönyörűek a gyerekeid!
Még jövök később!

Adri
Vendég

Hello!
Képzeljétek szombaton rendezünk a Márknak gyerekzsúrt,ja és meglepi lesz,ő nemt ud semmiről.Az összes kis barátját,uncsi tesót meghívtuk(kb.10-15 gyerkőc lesz).Annyira fog örűlni mert imádja a társaságot,főleg a gyrekekt.Tavaly elhatároztam ha kész lesz a háziunk és lesz kertünk akkor biztosan rendezek neki egy baba-bulit.Ne gondoljatok ilyen sznob(amerikai)partyra,csak amolyan"magyaros"zsúr lesz(rágcsálni való,gyümi meg torta).A lényeg hogy itt legyen Márk összes kid haverja,havernője.És akikkel együtt lakunk ikerházban,az ő kislányuk is most 3 éves(egy hét van köztük9szóval együtt rendezzük velük úgy hogy még többen leszünk.Bosc hogy fárasztalak ilyenekkel,de olyan izgatott vagyok emiatt!!

Más!Megyünk 2 hét múlva Zsóry fürdőbe nyaralni egy hétre.Szerintetek a nem gyógyvízes medencébe már be lehet vinni a Kristófot egy kicsit,vagy inkább ne mert korai,nehogy összezszedjen valamit?

Neketek már megfordultak a picik hátról hasra??Kristóf még nem de nagyon érik a dolog,már csak mm hiányzik.

Hello,Panni

UI:Hol vagytok ,Andi,Edinka,Marq???

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Na, sziasztok!

Takarítok, most van is kedvem hozzá. Egy bánatom van, Marcikát már 2 órája próbálom alvásra bírni. Egyszerűen nem lehet "lenyomni", pedig már tök fáradt. Most bevetettem a vasalót. A háztartási eszközök a kedvencei. Porszívó, vasaló, vasalódeszka, robotgép, kenyérpirító, mosógép, hajszárító és társai.
Megbeszéltük, h. a vasaló "nézi", hogyan alszik. Kérte, h. menjek mellőle, hát kíváncsi vagyok, mi lesz ebből.Kép

Tegnap Kapolcson voltunk. Nem annyira a jó programok vonzottak - a 2 kicsivel nem végighallgatható még egy koncert sem stb., de a kimozdulás és a "felfordulás" jólesett mindhármunknak, Nati meg mindenhol jól érzi magát, csak tejci legyen elég. Még egy sátorba is beültünk enni, csak a harmónika hangja valszeg babasírásra emlékeztette Natit, mert ő is sírvafakadt.
Nővéremék Hortobágyon laknak. Megbeszéltük, h. meglátogatjuk őet, s a virágkarnevált is megnézzük Debrecenben egyúttal.
Még Szegedre vágyom nagyon - ott végeztem én is meg a párom is - ott a kisgyerekes exszobatársnőm-barátnőmmel szeretnék egy talit. Párom a Szigetet szorgalmazza, de ott éjszaka is maradnák, viszont ez Marcinak biztos tetszene, Natit azonban kizökkentené. Majd meglátjuk.
Apukámhoz is készülök hazamenni a gyerekekkel egy időre, legalább ott is együtt lennének az unokatesóval is a gyerekeim.
Vmikor ősszel jön egy barátnőm pár napra Angliából (japán amúgy), őt is nagyon várom. Szóval most úgy érzem, felgyorsultak az események. Aztán meg lassan itt a karácsony.KépKépKép.
Már milyen nagyok lesznek addigra a gyerekeink!

Marcika elaludt, Nati - hallom - mondja a magáét. Azt hiszem, ideje a vasalót visszacsempésznem a deszkára, és gyorsan a végéreérni e munkának.

Szép napot nektek!
Adri
Vendég

Szia Panni!
Pont kerülték az üzijeink egymást!

Bababuli töööööök jóóóóóóóóó!

Épp mondtam Apának, h. olyan jó lenne egy kertes ház, mert látom, hogy Marci mennyire imád a Maminál lenni, mert a kertben azt csinál, amit csak akar, s tetszik neki szabad élet. Ráadásul ott délben bemegy kajálni, s bejelenti ebéd után, h. megy aludni. Itthon meg nyüglődünk.
Én örülök a kerti bulinak! Minden szuper jól fog sikerülni!

Nyaralás is szupi, mi nem megyünk, csak így, ahogy írtam: 1-1 napra, ill. Apukámhoz, de oda párom nem jön.
Én nem vinném bele a medencébe, de én magam sem voltam 10 éve. Egyszer barátnőmet műteni kellett - állítólag a medencében szedte össze a baját, azóta undorodom ettől.(A guszta testem látványa óta a fürdőrucitól isKép, és a halakkal sem szeretek együtt úszni - pedig úszni szeretek...Nekem semmi nem jó!Kép )

Nati néha hasról hátra billen - de egyre inkább azt hiszem, h. véletlen, ellenkező irányba meg eszébe sincs próbálkozi sem.Kép Viszont gyönyörűen "énekel", s néha olyan hangot ad, mint aki tüzet akar fújni, asszem megkezdte a "sárkányképzőt" a kiscsaj!Kép

Na, puszi nektek, eldugulok, kérünk életjelet mindenkitől:
Adri
Vendég

Szia Panni!
Pont kerülték az üzijeink egymást!

Bababuli töööööök jóóóóóóóóó!

Épp mondtam Apának, h. olyan jó lenne egy kertes ház, mert látom, hogy Marci mennyire imád a Maminál lenni, mert a kertben azt csinál, amit csak akar, s tetszik neki szabad élet. Ráadásul ott délben bemegy kajálni, s bejelenti ebéd után, h. megy aludni. Itthon meg nyüglődünk.
Én örülök a kerti bulinak! Minden szuper jól fog sikerülni!

Nyaralás is szupi, mi nem megyünk, csak így, ahogy írtam: 1-1 napra, ill. Apukámhoz, de oda párom nem jön.
Én nem vinném bele a medencébe, de én magam sem voltam 10 éve. Egyszer barátnőmet műteni kellett - állítólag a medencében szedte össze a baját, azóta undorodom ettől.(A guszta testem látványa óta a fürdőrucitól isKép, és a halakkal sem szeretek együtt úszni - pedig úszni szeretek...Nekem semmi nem jó!Kép )

Nati néha hasról hátra billen - de egyre inkább azt hiszem, h. véletlen, ellenkező irányba meg eszébe sincs próbálkozi sem.Kép Viszont gyönyörűen "énekel", s néha olyan hangot ad, mint aki tüzet akar fújni, asszem megkezdte a "sárkányképzőt" a kiscsaj!Kép

Na, puszi nektek, eldugulok, kérünk életjelet mindenkitől:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Balcsin voltunk 1 hétig, azért tűntem el, de már itt vagyok Kép

A nyaralás sajnos nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem, Dani elestt és szétharapta az alsó ajkát, bevittük a kórházba is, annyir ronda volt, kapott tetanuszt, nagyon sépen gyógyul szerencsére. Szerintem 1 hét és nem is látszik!

Levinek vasárnap volt a kerestelője, de sajnos Dani előző éjjel tökre belázasodott , így nem lehetett jelen.
Holnap jön dokinéni, megkapjuk a 3 hós oltást + Danit is megvizsgálja, szerintem torokgyuszija volt/van, tegnap egész nap alig ivott valamit, ma már jobb szerencsére.

Adri, Ari, angyon csinik vagytok és igazán nincs rajtatok felesleg!!
És a gyerekek is mind gyöngyörűek, Adri, a fiad tisztára Te vagy KépKép

Nálunk tombol a dackorszak és a hiszti, Dani ma este pl. azért ordított, mert én csuktam be az ajtót és nem az apja... Kiborít néha.
kb 3 hete egy szobában vannak a fiúk, Levivel 2 hós koráig aludtam egy szobában, aztán kijöttem tőle, és mivel stabilan átalussza az éjszakákat, beraktam Dani szobájába. Néha felébresztik egymást, de tényleg csak ritkán.
Dani ebéd után megy aludni, betakarom és elalszik magától gyorsan. Este viszont ott kell lenni vele, van hogy 1 órát is, de 20 percet biztos.

Levi egy csomót vigyorog, már megfogja a csörgőt, ha a hasára rakom, tömi bele a szájába, viszont nem forog egyáltalán, nem is próbálkozik, max hátról oldalra.

Na most csak ennyi, gyorsan be akartam jelentkezni, de már lefordulok a székről

még pár kép
Balcsin
Kép
Kép
én is pisze-te is pisze Kép
Kép
keresztelő
Kép

Jó éjt!
Andi, Levi (3 hó 1 hét), Dani (2 év 3 hó)
psandi

Szia Andi!

Nagyon édik a kicsinyeid! Tök jó, h. voltatok nyaralni, sajnálom a balesetet.
Keresztelő jól sikerült?
Ügyes Levi már! "Beszélget"? Daninak mi a kedvenc időtöltése, játéka?

Nálunk nem volt, mi össze sem vagyunk házasodva. (Én elvált vagyok, egy elég volt egy életben, párom meg sztem nem nősülős fajta. Marci tervezett baba volt, meg az együttélésünk is.)

Marcika is nagyon dacos sokszor, már hozzáedződtem, asszem.

Marci nyaral Maminál, holnaptól meg Apa szűrét rakjuk ki. Mamiék nyaralni mennek, s Apukát elkergettem, aludjon kint a kertes házban, vigyázzon a házra. Mami is örül neki, Apa is kikapcsolódik, meg nekünk is más egy kicsit. Ez is helyben van, tehát napközben uúgy itthon van, ha nem dolgozik, csak éjszakára száműztük.Kép
Képzelem, mit gondolnak a szomszédok!Kép

Gyönyörű délutánt nektek, jelentkezzetek, ha ráértek!

Adri (32) Nati (egy hét múlva 4 hó), Marci (nov.-ben 3)
Vendég

Sziasztok!

Én is itt vagyok, mindig elolvaslak benneteket, csak az íráshoz egy kicsit lusta vagyok...Meg a képfelrakáshoz is...Luca pont ma négy hónapos, nagy duma franci, állandóan nyomja a szöveget, meg sikítozik is, oldalra fordul, néha már hasra is, de a karját még nem tudja kihúzni maga alól. Egyébként egy "társasági ember", mindenkire vigyorog, még a három hós oltást követően is rámosolygott a doki nénire.
Mi nyaralni nem megyünk, csak őszölni az Õrségbe majd szeptemberben, már alig várom. Ezt a meleget meg már nem bírom, iszonyatKép
Szió, Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Marqueza!

Úgy látom, én lettem a topik "háziasszonya"Kép, mindenkit én köszöntök. Asszem kóros kommunikáció-hiány lett rajtam úrrá, meg szabin van az anyóskám, s kisfiam ott is alszik egy-egy napot, ill. éjszakát.

Én Luca névvel pont egy ilyen 4 hósan is cserfes-barátságos kislányt tudok elképzelni! Kép Kérünk képet, és Rólad is, ha nem bánod!
Milyen helyre mentek az Õrségbe? Milyen típusú szállás, ismerős v. más?
Szép hely! Én szeretem Mo.-t.

Kisfiam már nézegeti a térképet. Van 2 kék folt a lábamon - gyerekkorom óta mindig nekimegyek vminekKép, nem ér kinevetni -, meg egy visszér v. mi még a terhesség óta. Marcika: "Ez DudapestKép, ez Komájom ez meg Balaton.Kép" Tényleg hasonlítottak!Kép

Andi,
a kisfiam tiszta apja, mintha az ő kiskori képe lenne. ezek szerint hasonlítok az apjára?Kép Nati hasonlít rám jobban. Szerintem.Kép

Na, megyek aludni, csak nehogy úgy érezd, Marqueza, h. senki sem olvasott!Kép És érdekel, amit írsz, írtok, lécci jelentkezzetek!
Vendég

Hello!
Adri!
Olyan jókat írsz,tökre felvidulok amikor olvaslak(nem mintha rossz kedvem lenne,de tőled még jobb lesz).Hát jó zsúfolt programotok lesz az elkövetkező időklben,nem fogsz unatkozni ahogy látom...
Andi!
Remélem Dani már jól van.Nálunk is mindig nyaraláskor lesz valami baja a Márknak.Általában mindig az az első dolgom hogy megkeresem az ügyeletet mert tuti hogy meglátogatjuk...És így is volt!!!Nagyon-nagyon édik a fiaid!!!Láto Levi is milyen jó húsban van.Ha jól látom nektek nagyon hasonlít a két fiú egymásra ,igaz?!Nálunk a Márk kiköpött az apja,a picvi meg rám hasonlít inkább,vagyis az én apukámra.Nekünk is lesz keresztelő,szept.18.-án.Te bevitted a picit a Balcsiba?Gondolom Dani m,ennyire élvezte a vízet!!!

Marq!
Az Õrség szuper lesz!!!Kristóf is társasági pasi,főleg az én társaságom érdekli...Oyan teli szájjal nevet hogy az csúcs!!Tegyél már fel képet,légyszi!!!!!!!
Na sziszatok,Panni(29 év)Márk(3 éves)Kristóf(3 és fél hós)
KépKép
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panni!

Neked is hasonlítanak a gyerkőcök nagyon egymásra, és Márk nagyon imádja Kristófot, látom. Nagyon aranyosak.

Nati, sír, Marci magától elaludt, fáj a fejem - szóval front van.

El is köszönök:
Adri
Vendég

SziasztokKép

Kicsit el voltam veszveKép
Vikim nyügös mostanábanKép
Tegnap kaptuk meg a 3 hós oltást, ami nagyon
megviselteKép
Estére belázasodott!!!!
A lábikója is nagyon fájt, hiába borogattam!!!

Lányok: Tudtok nekem segíteni
2 hete, Viki kétnaponta csak 1 szer kakil
vagy még 1 szer semKép
ez is megviseli csak pukizni tud!!!
nem tudom mitől van ez a változás hisz mindig 2-3 pelusa kakis voltKép
Most meg nem!!!!
Tegnaptól esténként már tápszert kell adnom neki mert már
estére nem elég a tejcsimKép

Segitsetek mit adjak neki hogy legalább az egy kaki meglegyenKép
Védőnőm azt mondta hogy az sem baj ha 10 napig
egyáltalán nincs semmi!
Jó pofa de nem ő hallja ahogy sítKép

Kép

Kép

Kép
edinka

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Bepótoltam a lemaradástKép, ami a fotókat illeti! Képzeljétek el, napok óta azon jár az eszem, hogy mennyire szeretnék még egy babát, lehetőleg minél előbb. Pedig Luca még csak négy hónapos!!! A terhességem ugyan zavartalan volt, meg nagyon jól bírtam végig, de a szülés elég durva volt, és mégis! Bolond vagyok én, hogy szinte már az ötperces fájásokra is vágyom!? Kép
szió, be kell fejeznem, ne haragudjatok, hogy most nem reagálok senkire, de hív a lány...

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Marqueza!

Szerintem ez annyira normális!Kép
Én is most filózgatok rajta, h. nem bizti, h. valaha lesz még kicsink. Szeretném a szívemmel, csak sajna még más dolgokat is figyelembe kell vennünk...Kép
De a kisfiam is kb. ennyi volt, mikor rám tört a vágy - addig is akartunk tesót. Sőt az egyik kismamatársam is a pár hónapos pici gyereke mellett kezdett igazán erősen vágyni a tesóra, ami aztán később csökkent nála...

Kicsit regerenálódj, aztán vágjatok bele!Kép

Jól nézel ki, Luca pedig fantasztikus! És ez a hajkorona!

Edinka,
bizti, h. a kakitlanságtól sír? Nem nődögél, vagy nem jön a foga? Nekem 2 napja sírdogál Nati, asszem a foga.
Tejcsi biztos nem elég? Nekem is ekkor volt kevés esténként a tejem, aztán szinte szó szerint cseppenként hosszasan szopizva jutott annyihoz, h. elaludjon, s most megint úgy tűnik, minden rendben. De nem értek hozzá.

Milyen Viki fülbevalója?

Szép délutánt, estét. Aranka, mi a helyzet a kis kolléganővel?

Üdv:
Adri
Vendég

Hello!
Marq!
Nagyon jól néztek ki mindketten!!KépHát tényleg ez a haj nem semmi a picinek,nagyon édi!!!KépSzerintem is teljesen normális hogy már most vágysz az újabb picire,de azért tényleg várjatok vele egy kicsit .Nem sokat csak még egy jó pár hónapot.Bár az egyik barátnőmmek 2 hónapos volt a pici amikor észrevette hogy megint terhes.Azóta már megszületett a legkisebb és már fél éves is elmúlt .Hát az első idők"kicsit"nehezek voltak de mára már mindenki hozzászokott mindenhez,minden klaffol.A Márknál én is éreztem hogy minél előbb szeretnék még babát,de most valahogy azt érzem hogy egyenlőre elég.Ne érts félre imádom a gyerekeket,csak kicsit néha tényleg sok már a kettő is.Remélem egy pár év múlva majd ismét erőt gyűjtünk és jöhet a harmadik is.Kép

Edinka!
Kristófnál is kb.egy hónapja jelentkezett a dolog hogy a napi 3-4-5 kakis pelusból mára csak 1 max.2 lett.Én is észrvettem rajta hogy kínozza a dolog de valahogy azóta rendeződött és az ő pocija is hozzászokott ehhez a napi egyszeri kakihoz.Nekem is mondta a gyerekdoki hogy még az is elmegy ha 10 napig nem kakil,de engem se nyugtatott ez meg.Szerintem azért semmiképp ne adj neki semmit hogy kakiljon mert akkor hozzászokhat és csak úgy tud majd.Próbáld meg a masszírozást,tornáztatást,nekünk már sokszor segített.Ha jól megmozgatod őt akkot valszeg beindul a bélmozgás és lesz produktum is.Kép
Tényleg próbáld meg több ideig szoptatni este hátha visszahozhatod a tejmennyiséget ahogy Adri írta,de amúgy nem akarok beleszólni!!
Sziasztok,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panni,
most jól tettenértelek.Kép

Nati felsírta magát, és hagyom hogy lógjon rajtam, mert ha leteszem, vasalni fogok. Kép

Hogy bírod a bezártságot, itt legalábbis egész nap esik.Kép És Marcika is vizez. Ma lelkesen "takarított". Olyan koszos lett a tükör, h. na, és a biztonság kedvéért a falat is lemosta mellette. Alapos, nem úgy, mint az anyja!Kép (Na, azért nem esz meg a kosz, s többnyire rend is van, de nem kezdek gyanús magyarázkodásba.Kép)

Jó éjt, írjatok!
Adri
Vendég

Sziasztok!
Nem tudom mi van, lehetséges, hogy ettől a borús időtől alszik Luca szinte egész nap? A másik, ettől néha teljesen ki tudok akadni, hogy alig akar enni (mondjuk nem látszik rajtaKép) Éjjel eszik egyszer normálisan, aztán a többi kínlódás. Ma megint egész nap nem evett, miközben pelenkáztam, gondoltam, kipróbálom az őszibarack pépet (Hipp bébiétel) A pelenkázón fekve megetettem, az egész üveggel megette! A férjem teljesen kivan, hogy mire tanítom a gyereket, hogy félig levetkőzve fekve etetem a pelenkázón, csak úgy ad hoc jelleggel. Tök mindegy, végre evett már valamit. (ja, azért adok neki már ilyesmiket, mert tápszeres baba) Nem tudom, lehet-e ezt örökölni, de a férjem is és én is rossz evők voltunk, a férjem még ma is szinte egész nap elvan kaja nélkül.
Adri
Az Õrségben kivettünk egy tornácos parasztházat, belül meg olyan, mint egy gerendaház, kemencével, szaunával, mindössze 6000 Ft/nap. Már nagyon várom, de még messze a szept. közepe. Én is nagyon szeretem kis hazánkat, a jelen politikai háborúzások miatt már inkább csak földrajzilagKép, de úgy nagyon. Jó, hogy vidéken még meg lehet nézni, hogyan fejnek tehenet, stb. A szomszéd kissrác még nem látott élőben tehenet, lovat stb, mindegyikre azt mondja, hogy púpos teve.
Én is benne lennék még egy harmadik bébiben is, de a férjemnek ez már sok lenne az anyagiak miatt. Valamilyen szinten igaza is van taníttatás, különórák, lakáshoz kezdő lökés azért nem kis summa)
Na eldugulok.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Szia Marqueza!
Biztos nagyon jó lesz a kirándulás! És hamar itt lesz szeptember (az a kedvenc hónapom)Kép
Hazánk politikailag az én rövid életemben nem volt még imádnivaló..Kép

Nati is kevesebbet eszik, mint pár napja, igaz, szopizik, s arra fogtam, h. a melegben ivás is úgy volt... Ma szerintem a fogacskája gyötri.és mintha látnám is a két kis csíkot a fogínyén, meg tapintáskor is érezni vélem, de biztos csak akkor leszek, ha már kivillan mosolykor.Kép

Mi eredetileg a 4-et tartottuk ideális gyerekszámnak. De aztán a magunk bőrén tapasztaltuk, h. a szülők elég rendes kezdőlökést kell, h. adjanak, és egyebek. Meg néha arra gondolok, h. van egy egészséges fiam, meg egy lányom, kisebb komplikációkkal lezajlott szülés, jobb nem kísérteni a sorsot. (Nővérem 2-szer vetélt, húgom kisfiát szívével műtötték pár hónaposan, nagybátyám kislánya 8 hónaposan meghalt májrákban - nem is sorolom...KépKépKép )
Na, most nem fogom felvidítani Pannit...

Jó éjszakát, szép álmokat, vigyázzatok magatokra és a családra:
Adri (32) Nati(majdnem 4 hó) Marci (nov.-ban 3)
Vendég

Hello!
Úgy látom mindenki jól eltűnt...Nyaraltok vagy mi van?!Nehogy megszűnjön ez a topic.
Mi szombaton megyünk nyaralni Zsóryba,hát remélem azért nem fogunk megfagyni.

Na,lezajlott a Márk szülinapi bulija.Itt volt 12 gyerek+szülők,nagyon klassz volt.Márkot aznap délelőtt elvitték a szomszédaink a vidámparkba,így mindent el tudtunk készíteni mire hazaértek.(lufik,konfettik stb..)Hát gondolhatjátok azt az ámulatot...Szóval nagyon jól sikerűlt minden!!

Hát megkaptam az órarendemet a suliból,nem fogok unatkozni szeptembertől...
Na mára ennyit,írjatok csajok!!!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Bocsi,hogy így eltüntem,de a kicsik nagyon aktívak nappal,Gyakorlatilag Zsófi sem alszik egész nap,és van a babaszobán egy kislány aki babát vár.Elég kilátástalan a helyzete,neki próbálunk kicsit segíteni.
Marqueza!
Teljesen normális amit érzel.Nekem három gyerekem van,mégis nagyon vágyom egy negyedikre.Pedig Gergő két éves,Zsófi négy hónapos.De ez azt hiszem természetes.
Nagyon szép anyuka vagy,és az a hajkorona ami Luca fején van!KépNem semmi!De gyönyörű kislány!

Edinka!

Sajnos Gergőnél volt ilyen,ő akár 8-9 napig sem kakílt.Mindent kipróbáltam amit javasoltak,de csak a doki általt lactoz por hozott eredményt.Azzal sikeresen visszaállt a napi dolog.

Panni!

Nagyon élvezte gondolom Márk a szülinapi partit.De édes lehetett,ahogy ámul bámul,hogy ez mind őérte van!

Jó nyaralást mindenkinek,kicsit irigy vagyok ám,mi idén nem megyünk sehová.

Zsófi már nagyon igyekszik hasra fordulni,de Gergő segít neki.Ha nyög és visít,mert nem sikerűl,Gergő azt hiszi baja van és visszafordítja :o
Úgyhogy szerintem csak a járókában fog hasra fordulni,mert máshol eléri a bátyus-Hiába mondom neki,hogy hagyja,azt mondja tíííí(sír)és rohan neki segíteni.
Nagyon édesek együtt!

Szép napot nektek!
Kép
KépKép
ari3

Sziasztok!

Ari, köszönjük a dízsérő szavakat, nagyon ARInyos vagy!Kép A Te gyerkőceid is tündériek, a fotók alapján Zsófinak is nagy a haja! Az meg külön öröm lehet, hogy Gergő nem féltékeny, hanem félti és szeretgeti a picikét. Jó az a fotó, ahol Gergő tanulmányozza Zsófi kezétKépA férjem most ment el itt a gép mellett, és azt mondta, "ez a kislány hasonlít Lucára, csak sötétebb a haja".

Panni
Örülök én is, hogy jó volt a zsúr, vagyis buli vagy party maiasanKép
Én sem fogok unatkozni szeptembertől (sajnos), nekem is suli lesz. Kedvem nulla hozzá, főleg a módszertani szigorlathoz (matek, informatika, statisztika) Valahogy a tölteléktárgyak jobban érdekelnekKép Hova jársz?

Tudnátok tanácsot adni megint? Luca két hete már rendszeresen fordult a hasára, de kb. három napja már egyáltalán nem csinálja. Mintha elfeljtette volna, de még csak nem is próbálkozik. Mi lehet ez, van ötletetek?

sziasztok, Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Ari!

Ha valamiben tudok segíteni annak a babát váró kislánynak, akit pátyolgattok, akkor csak szólj! Mit jelent az, hogy babaszobás? Lehet, hogy buta kérdés, de nem értemKép

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Marqueza!

Nem tudom kitől örökölte Zsófi a sötét haját,mert egyikünknek sincs ilyen.Látod Gergőnek is világosabb!
Hasrafordulás!Teljesen természetes,hogy a kezdeti lelkesedés után kedvét veszti a dolog iránt,és egy ideig nem csinálja.Egy kis idő múlva újra kezdi,ne aggódjKép

A babaszoba.hu oldalon a csevegőben van egy topic.Gabinak hívják,18 éves.A párját valami verekedés miatt lecsukták,a főnöke kirugta mikor megtudta,hogy terhes(nem volt bejelentve),az anyjáék ugyan befogadták a picike albérletbe,de csak megtűrik.Pénze nincs,ha van is a mama elveszi,napi két szelet vajas kenyér a menü.Ha az anyja nincs otthon akkor tud netezni,mert az a mama szenvedélye.Ma voltam nála,és tényleg igaz amit elmondott magáról.Annyira sajnálom,hogy így kell várnia a babát.Összefogtunk jó sokan,ki így ki úgy próbálunk segíteni neki.
Na jó hosszu lett,bocsi!

Aranka
ari3

Hello!
Marq!
Ide járok Gödöllőre Humán Errőforrás Menedzsernek,harmadikos leszek.Aug.29-én már koptathatom is az iskola padot,elég hamar beindul,sajna!Sokszor én is jobban szeretem a tölteléktantárgykat(van belőlük bőven).
A hasrafordulással kapcsoltban én iscsk azt tudom írni hogy ez teljesen normális,Márknál is ugyanez volt.
Egyébként képzeljétek tegnap este Kristóf is megfordult hátról hasra!!!Úgy vártuk már a dolgot,szóval nagyon ünnepeltük őt hogy milyen kis ügyes!!!

Ari!
Hát nem lehet semmi szegény lány sorsa...Hogy tudtok neki segíteni?(ruhákkal meg ilyesmik?)

Na, most egy darabig nem leszek mert délután megyünk nyaralni!
Jók legyetek!!!
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

SziasztokKép
Szeretném a segítségeteket kérni ?!!
Szerintetek fogzásra mi jó?
Viki szerintem egy hete fogzikKép
Nagyon sokat sír nyűgösKép
kb mennyi idő amig kibujik egy fogacska?

Kép

Kép
edinka

Szia Edinka!

Dentinoxot használunk. Változó, mennyi idő alatt lesznek rajta túl, sőt foganként is más és más.
A kisfiammal észre sem vettük jóformán, h. van olyan, h. fogzás, a kislányom viszont már 4 hónaposan szenved tőle - áttörték már az ínyét az első fogacskák.

Marqeza,
mikor újat tanul, a régebben szerzett tudomány háttérbe szorul.

Ari,
gyönyörűek továbbra is a drágáid.

Panni,
nem olvasod már, de jó nyaralást!

Türelmet, nyugodt napokat:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Edinka!Ilyenkor sajnos már lehet,hogy az ínye miatt nyűgös,mert elkezdhet viszketni.Azért is nyáladzanak.De akár két hónap is eltelhet,amíg elkezd kibújni a fogacska.Dentinox ecsetelő,vagy gél jó rá.De ha veszel neki rágókát,azzal önmagának is tudja dörzsölgetni.Vagy te is az ujjaddal masszirozhatod neki,azt szeretik!

Panni!
Gratula a fiacskádnak a forduláshoz;)

Gabinak sok mindent az anyukák adtak.Kiságyat,rucikákat,babafelszerelést stb.Sokan pénzt kűldtek,de mivel ő kérte,hogy ne adjunk pénzt,mert az anyja elveszi,így az én számlámra gyűlik,és abból fizetem a Foodexpressből neki rendelt kajcsit.Ami marad,abból majd megvesszük,ami nem lett!
Nagyon sajnálom,ami vele történik.Akkor amikor az anyjának mellette kellene állnia,idegenektől kell segítséget kérnie!Kép

Jó nyaralást nektek,bár ezt már csak akkor olvasod,ha vége!
ari3

Sziasztok!

Hol vagytok?Mindenki nyaral?
Ne hagyjatok egyedűl!!!

Tegnap voltunk 4 hós oltáson és kettőt kapott Zsófi.Az agyhártyagyulladás ellenit így nem adattam be,majd két hét múlva.
Volt hőemelkedése és nagyon nyűgös tegnap óta.Alig aludtunk,pedig ez nem jellemző.
6700 g a kiscsaj.

Most alszik,remélem nyugodt éjszakánk lesz.Gergő simogatta,kéri,hogy tegyem le a játszószőnyegre,akkor mellé fekszik és puszilgatja,beszél hozzá.Vagy felül az ágyra,ütögeti a combját,hogy kééé(kérem).Akkor az ölébe kell rakni és végtelenűl boldogKép

Írjatok!!!!!!

Aranka
ari3

Szia Aranka!

Mi lemaradtunk az oltásról, ma nem volt csecsemőgondozás. Agyhártyagy. ellen én nem adattam Marcinak sem.

Szép nagy Zsófi, én örülni fogok, ha Nati megüti a hatot...

Marci is imádja Natit és viszont, s amit még élvezek, h. a párommal olvadoznak egymástól a kiscsajjal, Marcival azért is szívmelngető látvány Apa, mert tök egyformák!

Szorítok, h. minden rendben legyen, szép álmokat:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Nyaraltunk, szép időnk volt... KépKép De nem baj, mert Bükfürdőn töltöttünk 3 napot, és a szállodából ki sem dugtuk az orrunkat, belül voltak medencék meg játszószoba, elvoltunk.

Levi 6900 g, kedden lesz 4 hónapos és 10 dkg hiányzik a duplázáshoz, nem semmi. Cipelni sem Kép

Mi a 4 hós oltást szerintem csak szept. elején kapjuk, aug-ban szabin van a dokinéni, meg a 3 hósat is kicsit csúszva kaptuk. Az agyhártyagyull. ellenit Daninál csak 1 éves kora után adattam be, így csak 1 oltás kellett, Levinél is megvárom ezt a kort.

Nagyon cukik a babák!! TEszek fel tesós képet
Kép

Andi
psandi

Sziasztok!

Andi! Jó a fotóKépAranyosak!

Vadri! Te vagy a jófej Adri, a másik topicban írtam, de itt is igaz, bár itt még nem bontakoztál kiKép

Ari! Nagyon aranyos lehet Gergő, ahogy Zsófit szeretgeti.

Teljesen kiakadtam: sógornőm bejelentette, hogy jövő hétvégén eljönnek felköszönteni a másik sógórnőmékkel együtt, és azt találták ki, hogy csináljak valami bográcsos kaját. Majdnem elkáromkodtam magam. Egy kisbaba mellett főzzek közel tíz emberre. Ez akkora tahóság! Miért van az, hogy ezek a bunkók pont a férjem rokonai, így még el sem küldhetem őket...??? Ez nem igazság!!! Ti mit csinálnátok? Lehet, hogy véletlenül túl sok bogár fog beleszállni a levesbe.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Andi!Szép súlya van Levinek is!Nagyon édesek így együttKépAzért a rossz idő ellenére,tudtatok egy kicsit nyaralni is a nyaralásban?

Adri!
Mi lenne,ha közösen csinálnátok?Sokkal jobb lenne a hangulat,mindenki segítene,valaki mindig tudna Natival is foglalkozni.Én biztosan így csinálnám,nem várhatják el tőled,hogy kiszolgáld őket.

Mi holnap kimegyünk a Városligetbe,remélem a gyerkőcöknek tetszeni fog.Megyek is aludni,hogy bírjam a strapát!
ari3

Sziasztok!

Aranka,
mit szeretnél, mit csináljunk közösen, és kivel?Kép Marquezáéknál lesz klassz kis bográcsozás!Kép

Marqueza,
most szeretném ha JÓ "fej" lennék. Eddig sem voltam elájulva a "szép fjizujáámtól" (Marci), de tegnap voltam fodrásznál. Nagyon bírom a fodrászcsajt, de most nem csinált csodát!Kép
Ferde (nem a csaj, a hajam aljaKép), nem szimmetrikus (és nem direkt), nem áll jól, és nem illik hozzám. Amúgy a frizura tetszik.Kép

Bogrács: tök jó, h. szerveznek Neked programot! Gondolják, unatkozó "gyeses anyuka" vagy. Neáluk van gyerkőc? Sztem ne aggaszd magad, oszd ki a munkát, ahogy Aranka is írta!

Psandi,
gyönyörűek a fiókáid!!!

Holnap megyek haza Apukámhoz a gyerekekkel. Izgulok kicsit - én vezetek.Kép

Jövő csütörtökön, remélem, Nati megkapja az oltást (jó egy anya vagyok, mi, szegény lánykám). Kíváncsi vagyok, gyarapodott-e súlyra.

Marci imádja a rajzfilmeket. Csak az a baj, hogy 3-at (A kis hableány, A dzsungel könyve, Csipkerózsika) néz felváltva, s azokat egy nap többször is (egyedül kezeli a távirányítókat).
Néha már feláll a hátamon a szőr, ha meghallom vmelyik zenéjét.
Viszont végignézi, hallgatja elég figyelmesen, ami meglep, mert 3 éves lesz, s ezek azért 10 percnél tovább tartanak...

Na, jó hosszú lettem...

Szép napot, boldog augusztus 20-át:
Adri
Vendég

Bocsi!Annyira néztelek téged,meg a kicsi lányt,hogy téged írtalak.Na jó neked nem kell bográcsozni,bár ha már így alakult igazán összehívhatnád te is a rokonságot,egy kis unaloműzőként!Gondolom neked sincs semmit csinálnod egész nap.egy kis főzőcskézés belefér!

Aranka/Zsófi(17+6)Kép
ari3

Sziasztok!

Aranka,
tudtam áááám, hogy elnézted!

Megmutatom, milyen nemnormálisak vagyunk!
Bosszantott, h. még nincs rólunk olyan kép, amelyen mind a négyen láthatóak vagyunk, megpróbáltunk készíteni egyetKép, mindjárt kicsinyítem!

Adri
Vendég

Kép
Adri, Gyuri, Nati, Marci
Vendég

És egy "idegen kéz általi" ma délutánról. (Párom Anyukája készítette.Kép)

Kép

Jó éjt, szép álmokat!
Adri
Vendég

Sziasztok!

Adri
nagyon szép család vagytok! Most hogy látom a férjedet, a fiad tényleg tiszta apja! A bolondos kép meg nagyon tetszik Kép
Nálunk meg folyton a Piroskát kell mesélni, naponta 200x, csak akkor eszik, ha ezt mesélem Kép Mondanom sem kell, hogy Piroska mindig olyan finomságot tesz a kosárba, amit éppen Daninak kéne megennie Kép

Marqueza
á, most már ne akadj ki, felesleges energiapocséklás, inkább mondd meg sógiéknak, hgoy mindneki hozzon valamit vagy együtt készítsétek el a kaját ahogy Ari is írta és érezzétek jól magatokat ;)

Aranka
milyen volt a Városligetben?
Mi délután kimentünk a Margit hídra, onnan néztük a légi bemutatót. Levi békésen szunyált a kenguruban, néha befogtam a fülét, hogy ne ijedjen meg, Danit meg inkább a villamos és a motoros rendőr érdekelte, mint a repcsik, de azért jó volt

Na most már én is felteszek magamról egy képet, mert még asszem nem láttatok
Kép

Andi
psandi

Sziasztok!

Szerda estig jó sokat írjatok!!!

Andi,
De szépek vagytok!
PiroskaKép

Szép napot!
Adri
Vendég

Szisztok csajok!
Köszi a nyugtatást, bográcsügyben lehiggadtam. Tudjátok ki fogja a fél mázsa krumplit megpucolni? A sógornőm, aki a vendégesdit kitalálta! Ha-ha! Nyolc hónapos a gyereke, de még életében nem látott fakanalat, mert anyóspajtija mindent megcsinál helyette. Múltkor náluk volt vmi kerty party, és mesélet, mennyire jó, hogy anyós kérés nélkül főzőtt a népre. Na, végre lesz egy alkalom, hogy ő is megtanuljon főzni, s rögtön üzemi méretbenKépKépKép

Adri
Jó a dumád, jól nézel ki, jó a családod kell ennél több? Kép Jó nyaralást!

Psandi Andi
Tik is jól néztek kiKép

Ari
A nagyjányról nem teszel fel fotót?

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Marqueza!Ezt jól kitaláltad,szerinted segít neked?Kép

Andi!

Nagyon szépek vagytok együtt a bébivel!

Adri!
Ti is jó kis csapat vagytok,ez olyan jó.Szép családod van!
A nagylányom nem nagyon szereti,ha fotózva vagyon,de persze azért titokban néha csinálok róla.Kép
Kép
ari3

Hello!
Na megjöttünk a nyaralásból!Az égiek velünk voltak mert szinte nem is esett az eső(csak éjszaka)és meleg is volt arra Mezőkövesden végig.Márk egy igazi "vizicsirke".Alig lehett kikönyörögni őt a vízből,ugrált,merült meg minden ami belefért...Aggódtam hogy nehogy begyulladjon a füle de szerncsére nem.És képzeljétek még a helyi ügyeletet sem kellett felkeresnünk(eddig 3 évig minden évben sikerült...)Kép
Kristóf baba is olyan édin viselkedett,olyan kis alkalmaszkodó!!Semmi gond nem volt vele,simán aludt az új helyen meg a strandon is.Akartam neki tejpépet adni a strandon de határozottan tiltakozott,úgyhogy jegeljük a témát.Márk ilyenkor már ette mert a mellgyulladás miatt kénytelen voltm neki adni de tápot nem akartam.Úgy látszik Kristóf mint mindenben ebben is teljesen más.Kép
Majd teszek fel képet.

Próbálok visszaolvasni...
Oltás:mi is kicsit késve kapjuk a 4 hós oltást mert nekünk is szabin van a dokibácsi.Az agyhártyagyull.ellni oltást én sem adattam be a Márknak se(alapjáraton oltás ellenes vagyok a sok mellékhatás miatt)de állandóan vacilálok hogy beadassam- e a Kristófnak.

Marq
Hogy alakult a bográcsolás?Vagy még nem volt?

Valszeg Kristóf foga is kezdeget növögetni mert állandóan a szájábana keze és iszonyatosan nyáladzik.

Na most ennyit,azért jó megint olvasni titeket...Képmár hiányoztatokKép
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Megkaptuk a 4 hós oltást. 2 hét múlva lesz Nati 5 hós, és 5930 g. (2840-nel született) Egy hónap alatt 33 dekát hízott. Előtte meg 2 hét alatt 34, előtte meg egy hónap alatt 29-et.
Most sokat kakil, sztem a foga miatt. Vagy lehet, h. a tejem nem elég?

Na, jövök mingyárt, csak az adatokat akartam gyorsan leírni...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?