A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ildi!
köszi...Kép
Zsebi!
köszi...Kép
igen, lehet, hogy mind egyedül vagyunk otthon, csak annyira szomorkodunk, hogy ahhoz sincs erőnk, hogy irjunk...
én már picit jobban is vagyok!! Kép
mert nem gondolok arra, ami miatt szomorkodom...hehe...Kép
most ismét lemegyek az udvarra, mert a gépek csak száguldoznak felettünk, én meg semmit nem látok belőlük...Kép
mélem a számunkat, jó???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Nekem ugyan itthon a párom, de alszik, tehát én is egyedülKép Kép Bár tudom ide senki nem hoz sütitKép Olan jó lenne kimozdulni, de nem merek ekkora pocival, meg a tömeget nem is szeretem! Ilyenkor hol nicsenek sokan?
Na, Marci felébresztette apát, miután Marcit felébresztették a szomszéd gyerekekKép

Pussz: Pocak
pocakpacni

Ja Zsanci és van ugyanolyan C&A-s gatyám mint ami neked is van, keki amiben az utolós kávézós buliba voltál oldalán rávarrt csíkkal. (De lehet, hogy tévedek)
ÉS borítékolom Neked, hogy az én gatyám minimum 2 számmal nagyobb mint a Tiéd, pedig én csak 1 gyereket szültem, ráadásul már milyen régen Kép Kép Kép
Na jobb kedved van?????
zsebi2004

zsanci,
írtam neked felvidító mailtKép

zsebi,
neked meg lefárasztótKép
Vendég

Hat, en inkabb nyari babat akarok, mert akkor nem kell marhanagypocival millio ruhat felvennem. Szoval maradok a juliusnal. Akkor senki sem akar jonni?

Zs, elmenjunk vasarolni? Nekem attol mindig jobb kedvem lesz Kép aztan majd nemsokara mar mehetunk a lanyoddal is Kép kepzeld, ma arra ebredtem, hogy nyuszipuszikat kapok Kép Kép egy csomot (biztosan nehez engem felebreszteni, mert ugy alszom, mint akit fejbevagtak), szoval puszi, aztan mosolygas, megint puszi, megint mosolygas... en uuuuuuuugy imadom a lanyom!!!! Kép Kép
moosejaw

Zsebi!
Igen, CundA-s gatyóm van...ezt már azért vettem, mert a többi nem volt jó...
Gigi!
már méltem is vissza...
Moose!
Sajnos apa hitt a reklámoknak, igy egy db fogkefét és a hitelkártyáját vitte...igy én szinte piiiz nélkül maradtam...Kép
és képzeld: miközben apával veszekedtem a telefonban Igi MEGETTE az IKEÁs katalógust. Nem volt bent a kontakt lencse a szememben és csak azt láttam, hogy vmivel játszik, de nem láttam mivel...Mikor leraktam a telót, akkor vettem észre, hogy a fél katalógus hiányzik...Gyorsan végignyálazta...Kép
De jó neked, ha igy ébresztenek!!!!!! Kép Néha én is kapok ilyet (lsd: puszi), bár egyre ritkábban, a fiam napról napra nagyobb...Kép a másik meg még nem elég nagy...Kép ő csak csipked és harap és nyálaz...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

LÁNYOK!

sajna semmi időm most mesélni, viszont lenne pár SOS kérdésem!

- tejem még nincs!!! Kép tegnap betonkemény mellel (többszörösen halálra gyötörve mellszívó gép által) jöttünk haza a kórházból. közben már kellett neki tápszert adni, mert nyilván 5 nap alatt éhen is halt volna.
- mára kicsit jobb a helyzet, már 100 ml tejet leszívtam, ami ahhoz képest, hogy eddig 10-15 ml volt/kb. 1 órás fejés!!! nem is kevés.
KÉRDÉS:
-a 4 óránként való etetést be kell tartani? lehet, hogy evés után 2 órával már éhes?

-a tápszer kalóriája kb. annyi lehet, mint az anyatejé? mert most kb. 50 ml tápszert kap/evés, és lefejt anyatejből is annyit adtam neki.
(azért fejek, mert még csak cseppekben jön, és nem hajlandó a baba egy órát dolgozni rajta, hogy egyen Kép )

- éjjel is be kell tartani a 4 óránként evést, vagy ha nem kel fel, hagyni kell aludni? ha mondjuk 6 órát alszik, akkor több kaja fog neki kelleni? (ill. etetés után hamarabb megéhezik?)

- mennyi kakinak kellene lennie?? mert nincs. de a kórházban volt párszor zöld kaki, úgyhogy gondolom a belei rendben vannak.

- néha evés után 1 órával felébred, és vígasztalhatatlanul sír. gondolom fáj a hasa. van erre valami tutti módszer, hogy lehet megnyugtatni? egyáltalán biztos, hogy a hasa fáj?

- A FÜRDETÉST PERSZE NEM MUTATTÁK MEG A KÓRHÁZBAN, CSAK ÚGY, MINT EGYEBEKET SEM.
- fürdetőkrémet lehet a vízbe is nyomni?
- azon kívül, hogy átmossuk a testét, utána megtöröljük, csonkot ápolunk, popsit krémezünk, hajlatot hintőporozunk, van valami teendő? a punciban lévő fehér izét (talán magzatmáz) tényleg nem kell kimosni??
- mikor jó fürdetni? gondolom evés előtt, de olyankor már nagyon türelmetlen és keservesen sír.

- pelenkázni milyen sűrűn kell? minden etetés előtt? ha már felébred, hogy éhes, nagyon nagyon sír, és a pelenkázás alatt is, mert gondolom türelmetlen. hogy lehet ezt áthidalni? igazából szerintem nem biztos, hogy minden etetés előtt pisis a pelus. nem annyira tudom megállapítani.

- büfizni mindig kell neki? kaja után szoktam büfiztetni, de nem mindig jön össze. bukni párszor szokott, de elfordult, hogy már fél órája aludt, mikor rájött.

hirtelen ennyi Kép
SOS!

ancsipancsi

nem kell megvárni a 4 órát! sőőőőőt! ilyenkor még a vaskalapasok is 3 órát mondanak!!! de a 2 óra bőven mehet!!! sőőőt, ha kell, akár óránként!!!!!!!!
nyugodtan fürdess evés után! kevesebb a sirás!!! krémet rakd a vizbe! nem kell nagyon mosdatni!!! ja, és aköldökcsonkot ne érje viz nagyon!!!
pelenkázni is lehet etetés UTÁN!!!csak akkor óvatosabban kell!!!
szoptass olyan gyakran, amilyen gyakran ő kéri!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

NODE TÁPSZERT IS LEHET ADNI NEKI AKÁR 2 ÓRÁNKÉNT?

ancsipancsi

Zsanci, köszi a válaszokat, nagyon hasznosak!! arról gondolom nem kell beszámolnom mennyire kivagyok, a kórházból már úgy jöttem haza, hogy mindjárt megdöglöm, és ha nem sikerült volna hazajutnom, lehet, hogy be is következett volna.

ezt a "tápszert akár 2-3 óránként is, ha kéri", aZÉRT kérdezem, mert egyelőre nem szopik, mert csak kínkeservesen tudok fejni, órákig tart, masszírozással, mindennel, és üvegből kapja. a kórházban halálra gyötörték a szopással, már totál kivolt, tök éhes volt, mikor rájöttek, hogy egyáltalán nincs is tejem, utána is első kb. 1 órás fejésre 10 ml lett.

úgyhogy ha tápit kap, nem fog attól bezabálni nagyon, ha nem várom meg a 3-4 órát?

és éjjel felkeltsem kajálni, vagy várjam meg, hogy ő kérje?

ancsipancsi

Ancsi,
tápszer is lehet gyakrabban, akár 2-3 óránként attól mert tápszert eszik az első időkben mindenképpen él az igény szerinti evés,
éjjel pedig ne kelts fel majd ő jelzi, hogy mikor éhes.
zsebi2004

köszi!

és itatni kell vízzel?? (forralttal)

ancsipancsi

Ancsi,
kaki: nagyon változó: napi többszöritől a heti 1-2 alkalomig. Brúnó az utóbbiba tartozott az első 3 hónapban és nem járult hozzá hasfájás. írtam emailt
zsebi2004

Ancsi: kicsit nem figyelek és Te meg itt megszülsz... Hát nagy nagy gratula.

Megpróbálok válaszolni... de nálam vannak sokkal tapasztaltabbb anyák is it...

Büfi: hát jó van, de ha nem jön akkor azért nem kell erőlteni, mert hosszú órákig nem tarthatod úgy a gyerkőt. Nálunk is van, hogy később jön, de azért akár etetés alatt többször is büfiztesd meg.

Pelenkázás: Te döntöd el, hogy evés elött vagy után. Én elötte szoktam, de sokszor bánom, mert már kaja alatt jön a kaki és akkor újra lehet kezdeni. SZóval ha utána csinálod az is tök jó. Lényeg legyen egy rendszer amit megszokik a csaj. Nálunk már tudja pelus egyenlő kaja... Szóval ahogy neked kényelmesebb...

Fürdetés: szerintem az esti kb. utolsó etetés környékén érdemes csinálni, kb. este 8 körül, amikor majd egyébként is szeretnéd a későbbiekben, bár igy az elején mi még össze vissza csináltuk. A fehér izét én ki szoktam egy mozdulattal törölni vattával fürdetés elött. Én minden fürdetésre úgy viszem, hogy már szinte tiszta, mert ugye ne a vizbe menjen a kaki... Fürdetőkrémet, nekünk megmutatták, hogy hogyan kell belőle használható tusfürdő állagú izét csinálni és akkor azzal már lehet rendesen fürdetni. Vizzel összeturmixolod akkor tök jól használható.... Más teendő nincs a leirtakon kívül...

Négy óránként eszik, hát enyém gyerek ekkora korában még két óránként zabbantott. szerintem nem kell felébreszteni, örülj, hogy alszik egy kicsit. Főleg ha sokat sír... Nem biztos, hogy hasfájás, annyi más lehet. Hasfájásra tuti módszert én nem tudok, de mi a világ összes dolgát kipróbáltuk. Ha gondold leírom, hogy miket, de egyenlőre megkíméllek tőle. Szóval ha vigazstalhatatlanul sír, annak sajna számtalan oka lehet, de ki fogja nőni idővel.... Vedd fel ölbe és mesélj és beszélj hozzá sokat sokat.

Szerintem lehet két óra után éhes, hát mi még most sem mindig tartjuk a 4 órát... SZóval etesdddd meg ha éhes... nem lesz baja. Arra vigyázz, hogy azért a két óra teljen el mindig.

Fejjél szépen folyamatosan, nekem rengeteg tejet csinált. Ügyes vagy... és kitartás.

Most ennyi, hát nem tudom, hogy tudtam-e segíten.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Forralt vizzel itathatod nyugodtan persze...

Szerintem Õ fog jelentkezni ha éhes.

Remélem már tényleg jobban vagy.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

oké, de honnan tudom, hogy éhes vagy szomjas? egyáltalán honnan tudom, hogy 2 óra múlva éhes, vagy a hasa fáj? ha gyereknek kaját adunk, mindig elfogadja?

kicsit vagyok jobban, de még musz pihennem, mert tegnap már ott tartottam, hogy se nem ettem, se nem ittam, totál letargiába estem a gondok miatt. mára tudtam aludni, és már étvágyam is lett.

ancsipancsi

Ancsi: pihengess amennyit csak lehet... tudom ezt nehéz tartani, de muszáj. SZóval egyél, igyál és aludj egy jót, amikor csak lehet.
Egyébként nem tudtam visszaolvasni, milyen gondok? Egyáltalán hogy szültél végül? bocsi, de nem tudok vissazolvasni csak gondoltam gyorsan válaszolgatok neked.

Hát nehéz eldönteni, hogy miért sir. Hasfájásnál iszonyatosan sikongat és kapkodja fel a lábait, de én sem tudom pontosan...Mennem kell űűűűűűűvölt a Fannibébi

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi!

fürdetéshez:kis pohárba fürdetőkrém+forró víz,összekevered,beleteszed a kádba.

vera

KépKép
viranka

császár volt
nem ez a gond
hanem, hogy a kórházban töltött 5 nap alatt kb. összesen 8 órát aludtam, és ettől teljesen kikészültem, mert kajálni se meg semmihez se volt kedvem, plusz jött, hogy a gyerek éhezett, mert nem volt tejem, aztán mikor bedurrant a mellem, tele csomóval, akkor se volt tejem... és egyre fáradtam voltam, többször megszédültem már a folyosón, a hátam is nagyon fájt, és közben gyötörtek, hogy szoptassak, de a gyerek végül olyan keservesen üvöltött, és a csecsemősöknek se sikerült cicire bírni, hogy tápszer lett a vége

A TÁPSZER MENNYISÉGÉVEL SE VAGYOK TELJESEN TISZTÁBAN, kissé tájékozatlanul bocsátottak el.

ancsipancsi

ha még van tanács, szívesen fogadom. megyek, mert rengeteg a teendő, habár a párom maximálisan segít. tegnap is ügyeletet tartott egész éjjel, így 11-től reggelig aludtam.

aggaszt az is, hogy nem kakilt kb. csütörtök óta.

ancsipancsi

Ancsi, Ha jók az emlékeim akkor tudományosan a napi kajamennyiséget a baba súlyából számítják ki, 1,5 szorzóval. Brúnó esetében 4 kg születési súly mellett a napi kaja adag 600 ml volt. Megjegyzem soha nem ette meg a tudományos mennyiséget, tehát ez tényleg csak a tudomány. És nincs különbség anyatej és tápszer között (senki ne szó szerint értse!!!), mert a baba hozzászokik a tápszerhez és szinte ugyanolyan gyakran éhes mint az anyatejes.
Brúnó vegyes táplálkozású volt a 7 naptól.

Nyugi, nézd meg egy nap, hogy mennyit adsz neki, ha 50 ml adtál és éhes 2 óra múlva akkor adjál neki egy kicsit többet, de etetheted gyakrabban is, ugye ez viszont fontod lenne a tejci termelés miatt.

Egyébként ha megeted akkor úgy tűnik mintha jól lakott volna?
zsebi2004

következő kérdés:

az előbb már annyira sírt, hogy lila volt a feje (anyósom kezében volt, úgyhogy pontos részleteket nem tudok), és hirtelen nem vett levegőt pár mp-ig, és ő megrázta, és akkor kezdte újra... mi lehetett ez?

a bukás gondolom nem feltétlen túletetést jelent, ugye?

ancsipancsi

Ancsi: nálunk is van, hogy úgy betuningolja magát, hogy szinte levegőt sem vesz és tiszta gáz a feje. Aztán tényleg újra kezdi... én sem tudom, hogy mi ez.. én is néha megijedek, de semmi gáz nem volt eddig. Teljesen normális, hogy ilyen a feje, mert annyira behergeli magát, legalábbis nekem ezt mondták. Persze a nagy okosok is néha tévedhetnek.

Bukás: teljesen normális szintén. Azért ne legyen túl sok és ne sokkal a kaja után. de tök normális.

Jaj, Te szegény....

Kép
Kép
johanna1975

Nem találom a részleteket a szülésedről, igy csak csendben kérdezem, mi lett a neve és mennyivel született?

Ildi, Zsanci és egyéb depisek: nem szabad elkeseredni, tök jó dolgunk van, szép és egészséges gyerekeink, szuper kedveseink és egészségesek vagyunk... hú micsoda optimist lettem, Zsancikám látod mit tesz egy kis Ignatia...:-))
Amúgy én is kicsit szomorú vagyok, kedvesem tűzijátékozik, örömkoncertezik én pedig legfeljebb kisbabám sírásán örömködhetek, hogy milyen szépen sírdogál. Na jó most elaludt, de akkor is szívesen lennék máshol. de nem mertem vinni, nehogy megijdejen a tűzijátéktól. Inkább itthonról figyelem az eseményeket.

Holnap viszont elnézek mesterségek ünnepére, babócával, apócával édeshármasban. Már várom. Ma pedig tök jó volt egy kicsit dolgozni és pííízt keresni.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

hát néha elég végeláthatatlannak látszik a helyzet Kép , na mindegy. sajna a szüleink sem emlékeznek már úgy a dolgokra, így mindent saját kútfőből csinálunk
remélem hamarosan jön egy doki és a védőnő, hátha mondanak vmi okosat.

ancsipancsi

Ancsi!
semmi probléma! Kép A neve latinul: affekt apnoé. Nálunk is van...nem a legjobb látni, de meg lehet szokni. Nagyon fejletlen az idegrendszere, ezért, amikor kiakad, annyira kiakad, hogy elfelejt levegőt venni...a rázogatáson kivül más ötletem nincs...én is mindig rázogatom!
Bukás meg nem mindig túletetés. Még gyenge a gyomorszájuk...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ancsi!
eszembe jutott, hogy meg szoktam fújni az arcát!!! az is használ!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci: ikea könyv evésről az jut eszembe, hogy utána azért tintát nem ivott ugye? na jó nem akartam buburnyák lenni, csak vmelyik nap HalászJuditoztunk... és ez igy kapóra jött. Ne harizz ám.... Jobban vagy már? és mi az hogy dagi vagy, most a vékonyaknak ez a mániájuk először Bogárka most Te ki jön még a sorban?

Valakinek nem ijedt meg a babója tűzijátéktól? enyém alszik oly békésen... de közelebb nem mertem volna vinni,m ert jó hangos itt is.

Ildi: te mi miatt is vagy rossz kedvű?

johi

Kép
Kép
johanna1975

Johi!
nincs probléma! Kép
enyim baba is végig aludta!! pedig azt hittem, fel fog kelni.
nektek tetszett a tüzijáték?
nekem igen! és hivjátok a mókusokat, nekem nagyon tetszett az Oláh Ibolya is. A végére még sirtam is, bár lehet, hogy azért, mert nem volt itt senki, akinek ámuldozhattam volna...Kép olyan rossz egyedül.
Aludni sem tudok, ha nincs itt a Levi, nem is tudom mi lesz...át kell hoznom a picit, hogy vki legyen mellettem...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szia ANCSI!

Örülök, hogy itthon vagytok egészségesen!
Ne keseredj el! Nálunk is nehezen ment a szopizás eleinte!

FONTOS, hogy odafigyelj magadra! Evés, ivás, pihenés! Főleg egyél és igyál eleget, mert ha nem teszed, akkor tényleg kevesebb lehet a tejci!
Tudom könnyű mondani! Első 1 hétben és is zombi voltam napi 2-3 órás alvásokkal! De túljuttok ezen!

Egyébként a kisbabák sokat sírnak és ez nem kóros! Meg kell szoknia az új környezetet, eleinte főleg ettől is lehet!

Belilulós sírás nálunk is volt! Ijesztő dolog sajnos, de nem kell aggódni miatta!

Nálunk volt egy pozíció, ami bármilyen helyzetben megnyugtatta Timit anno! Valaki még innen a topicról ajánlotta! Hasra fekteted a babát az alkarodra, úgy, hogy az arcocskája a tenyeredben feküdjön! Próbáld ki, ha nagyon sír, hátha nálatok is bejön!

ILdi
ildi76

Zsanci!

Nem vagy egyedül! Mi itt vagyunk!

Johanna!

Mesterségek ünnepe (irigy szmájli)Kép! Én 1X voltam pár éve és nagyon tetszett! Imádom az a sok régi rusztikus cuccot!

Hát, mindig van valami gond! Páromnak nincs melója, most főleg-e miatt depizek! Meg szoktam csak úgy is!Kép
ildi76

Ancsi,
üdv itthon!!!! KépKép
Nyugodtan mehet gyakrabban mellre, főleg, ha gondok vannak a tejjel... de bocs, ha hülyeséget kérdezek, ha bedurrant a melled, akkor hogyhogy nincs tej? Vagy csak nem akar kijönni? Szoptatási tanácsadó? LLL nagyon jó ebben!!!
FÜRDETÉS: első hetekben bőven elég a víz is, fürdetőkrémet mi 4 hétig nem is használtunk. Köldökcsonkra vigyázz, hogy ne legyen nedves, de ha véletlenül egy kis víz éri, nem gond.
SÍRÁS: csecsemők sokat sírnak, akár akkor is, ha nem éhesek, és nem szomjasak, csak vannak. Õk még mindent így kommunikálnak.
Szóval TE SEMMIT NEM CSINÁLSZ ROSSZUL, ez nagyon fontos!!!!
Pihenj és egyél, és próbálj megnyugodni!
FORRALT VÍZ: szerintem ha nem muszáj (tehát nincs nagy kánikula), ne adj neki, inkább tedd mellre helyette.
Kitartás, nemsokára sokkal jobb lesz!!!! Kép

vera
kisün

Ancsi! Csatlakozom az elottem szolokhoz! Nem aggodni! Enni, inni, aludni! Amikor sir, nyugodtan kinald meg, ha nem ehes, mas baja van, ugysem fog enni. Vizet is probalhatsz, de enyem peldaul nem ivott vizet, kinalgattam, de azonnal kikopte mindig. Bufi lehet eves kozben is, illetve nekem anno azt mondtak, hogy eves utan ket bufit kell varni. Furdesen ne aggodj, nekunk vagy harom honapig uvoltotte vegig (apa utalta is, pedig 5 perc sem volt az egesz, mire egy vigyori lubickolo beka lett belole Kép

Egyebkentmeg csodalkozom, hogy elengedtek ilyen cicikkel, engem pont emiatt tartottak benn megegy napot! (Segiteni akkor sem sokat segitettek, csak nem engedtek el. Miert nem foglalkoznak rendesen a cicikkel? Ez nem szep dolog.) Szoval minden szopi elott forro vizes zuhany a cicikre, amilyen forrot csak kibirsz! Ez sokat segit. Es szerintem is LLL, mar most hivj egy tanacsadot, aki segit (en legkozelebb mar pocakkal szolok nekik, hogy rogton kijojjenek, amikor hazamegyek a Hbol).

Igi! Nem leszunk igy joban! Irgumburgum! Kepzeld, en minden IKEA katalogust megorzok (tobb peldanyban is akar), az elso itthoni is megvan (since 1990 Kép ), meg a masodik (1991), meg pl. a 93, 94 es 95 evi nemet kiadasok...

Johanna, mi is Szentendren voltunk ma. De csak spanyol bandakra emlekszem...
moosejaw

ancsi,
de jó olvasni tégedKépha túléled az első hetet nagyjából mindet kibírszKépnekem az volt kemény,míg helyreállnak a hormonok....eddig mindenki belejött,nyugiKép

tápszer:én tápiprofi vagyok,bálint ugye tápis volt,annyit adjál és akkor amennyit ő akar.ha éhes jelzi,ha már nem kell neki azt is mert kiköpi...
figyi,szerintem adjál neki enni és ha az nem kell neki akkor gondolkodj el hogy mi lehet a baja,esteleg szomjás..mert amíg ennit elfogad nagy gond nincsen.asszm neet írta hogy ilyenkor még diónyi nagyságú a gyomruk...én volt hogy bálintot fél óránként etettem az elején...

ötlet:van bimbóvédőd??????mert nekem miután nem volt elég a tejem és kapta cumkából a tápit nem tudtam már cicire csempészni...és csak miután már csak tápit kapott kaptam azt a tanácsot hogy próbáljam meg bimbóvédővel mert hasonlít a cumkához és lehet hogy azt elfogadja...de akkor már veszett fejsze nyele volt,tej egy ml semKép
de ne legyél akkor sem elkenődve ha nincs tej mert nem te tehetsz róla!!!!!!!!!!!!!!

hasfájás:sab simplex nálunk csodát tett valamint próbáld meg hogy gyakran adsz neki enni és kevesebbet.de ne elvedd tőleKép hanem ha egyszer kiköpi ne próbálkozz tovább!

fürdetőkrém:én úgy csináltam hogy bekentem vele a gyereket és utána lemostam róla a vízben.nekem ez volt a legpraktikusabb...

pelenkázás:figyeld meg,a babák általában etetés közben kakilnak(amikor még ilyen picik)szóval ha felkel ne rohanj és cseréld a pelust mert utána ugyis kell megint ha befejeztétek a kaját.én mindig utána cseréltem!

kaki:bálintnak ilynkor minden pelusban volt még...az első 6 hétben még tisztul a szervezetük,addig általában így van,utána majd beáll.ha neki nincs kérdezd meg a védőnőt vagy a dokitokat!!!!!!!!!!

na én ezeket tapasztaltam meg így csináltam,ötletnek nem rossz aztán majd úgyis rájössz meg belejösszKép

cupp
gigi
Vendég

moose,
ez az lll hogy műkszik?????gigi83kukacgalampontnetre,plíííííííííz minde infót!!!feltett szándékom a következőnél kitartóbb lenniKép
Vendég

Ja, Ancsi, es ami meg segitett: a Hban adtak oxitocint (ampullakat, apro vattadarabra kellett ontenem es az orrlukaimba tenni, hogy belelegezzem szoptatas kozben). Ez is oldotta a betonciciket. Meg van belole asszem, de nem tudom, jo-e meg, elokeresem es megnezem. Szolj, ha kell!

Meg az jutott eszembe, hogy vannak ilyen kis muanyag "parnak", amiket direkt ciciborogatasra gyartanak, melegiti az ember, vagy huti, amelyik verzio eppen szukseges. Tobb gyartotol is lattam, tigex pl. Brendonban biztos van. De meg nem probaltam, majd legkozelebb veszek. Szoval forrovizes torulkozovel vergodtem, nemtom ezek mennyivel jobbak (hogy tovabb es/vagy jobban tartjak-e a hot).
moosejaw

Gigi, majd holnap irok melt (mert most azonnal aludnom kell), jo?

Ancsi, elso honapban mi is csak tiszta vizzel furdettunk, a gyerekdoki javaslatara. Csak popsireszeket mostuk le babaszappannal.
moosejaw

moose,
okKép

ancsi,
oxitocin amit moose írt bingó,uncstesómnak is mondták anno és neki spriccelt utána...csak ő tapont szivatott tele vele és azt dugta az orrába! és azért jó mert nyálkahártyán keresztül gyorsabban és jobban szívódik fel!!!
Vendég

hahó!
Isti(k)nek tegnapra boldog névnapot! Nem nagyon tudtam jönni, ezért most teszem meg.

ANCSI!!
Ne légy elkeseredve, egy hét után már minden sokkal könnyebb lesz. Így írásban nehéz ennyi mindenre válaszolni, de ha gondolod, írj egy mélcímet, megírom a számom, és hívhatsz, ha akarsz. (Du itthon leszek, addig nem.)
A lényeg, amit már sokan megírtak: próbálj megnyugodni, a babák sokat (RENGETEGET SÍRNAK), ez majd 6 hét múlva fog (?????) csökkeni. Etesd, itasd, amikor úgy érzed, vagy ha nincs más tipped, ha nem kell neki, úgysem fogja elfogadni. Ha éjjel alszik, NE KELTSD FEL, én felkeltegettem, mert hallottam ezt a hülyeséget, h min. 5 óránként egyen, de aztán hálistennek védőnéni lebeszélt, és azóta max 1x vagy 2x kelt éjjelenként. (Órát felhúztam, Esztert ébresztgettem, persze bealudt folyton, szóval semmi értelme nem volt, csak tök elfáradtunk.)
És ami még a legfontosabb: ÜGYESEK VAGYTOK, baba összejött, baba kijött, most már csak irányítgatni kell, amíg a saját lábára nem áll. (20-25 év, vagy kicsit több) !!! Kép

Gigi,
okés, gyertek előbb, ha tudtok, éljen a kidumálás. Kép
neet
neet

Moos: Tényleg ott voltatok, káááááááár hogy előre ezt nem egyeztettük. Bizony spanyol sok volt, de dán busz is volt 4... úgyhogy mi is sokan voltunk.

Ancsi: emlékezz vissza én mennyit panaszkodtam Fanni sírása miatt, mostanra már egészen jó, bár nem akarom elkiabálni. Rá fogsz egy idő után jönni, hogy mit akar. Nálunk pl. volt egy állandó hatalmas sírás etetés után, nem tudtam mire vélni, mire kiderítettem, hogy ilyenkor semmi mást nem akar mint aludni. Letettem és pár perc sírás után mondjuk elaludt és alszik békésen. Kell neki vmennyi sírás, hiszen bébicske. Ki fogod tanulni pikk pakk a babádat.
Nekem a fejés nagyon bejött, már már rengeteg lett a tejem, 90 gramm szopi után még uennyit kifejtem egy alkalommal. De tényleg jók lehetnek a fentebb említett más módszerek is. Lényeg dont para, mert az nagoyn rossz a tejcsidnek.

MInden kezdet nehéz, és borzasztóan kimerítő az eleje, de nagyon szép is.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi, megkerestem es meg ket ampulla megvan az otbol, 2006.11 hoig jo, szoval ha kell, akkor szolj es atviszem! (milyen messze laktok?) Szoval talan csak ket napig kellett es ennyi boven eleg volt (a harmadik ampullat asszem mar csak a mellgyulladasnal hasznaltam fel), ugyhogy szivesen odaadom, hatha neked is segit. (Azt nem tudom, gyogyszertarban adnak-e a ket szep szemunkert, en a Hban kaptam.)

Igen, Johanna, de ugy mentunk, hogy fel tizkor kitalaltuk, aztan (jo lassan) elindultunk es arra meg mar nem emlekeztem, hogy te melyik napot irtad, mikor mesz. Sebaj, majd Bogarkanal jol bemutatom a nyulat. Nalad most ugysem volt gyerkoc, csak danok Kép
moosejaw

Ancsi, hintőporozni a hajlatokat? Mármint azzal a hintőporral, amit a köldökcsonkra adtak? Mert abban gombaellenes szer van, kimondottan csak a csonkra, ha a hajlatokra is használod, lehet, hogy kiütéses lesz töle. Nekünk ezt a gyerekdoki mondta. De kérdezd meg a védőnénit.

Moose, akkot tegnap is voltatok otthon? Óbudán voltunk, onnan néztük a tűzijátékot.

LÁnyok, lehetséges az, hogy 7 és fél hónapos baba már belépett az anyás korszakába? Tegnap sehogy se akart visszaaludni, a végén már apa sétált vele, Réka pedig akkor kezdett igazán üvölteni. Mikor átvettem, elhallgatott és elaludt.
zanza

Zanza, minden nap vagyunk itthon Kép es tessek elobb szolni, ha erre jarsz!

Hogyhogy ma sehol senki?!

Ancsi????
moosejaw

Moose, mint látod, tudok ám írni!Kép Jövö héten támadunk megint. Apa szerel, de mi addig szabadok vagyunk.
zanza

Moose,
Az Árkádban nem volt body, most olyan szomorú vagyok Kép
De magamnak vettem mindenféle jó cuccot Kép
Fiúk jelenleg az ebéd utáni csicsikálással vannak elfoglalva, abár Brúnó inkább motoszkál ahogy hallom Kép
zsebi2004

Hű, de nagy ma a pangás.Kép
zanza

moose,
nem írtálKép

mi egész nap dodoztunkKépcsináltuk a polcot a gardróbszobába meg másikakat tettünk a gyerekszobába......és még mindig ezer dolgunk van...sose lesz kész a lakással az ember lyánya?????????mert mire odáig jutnánk hogy oké,látok valami szebbet meg jobbat meg praktikusabbat és kényszert érzek hogy megvegyemKép
és ez így megy...ördögi kör ezKép

zanza,
nem tom bálint mindig is ultra anyás volt nekem nem tűnik fel korszakváltásKép
Vendég

Gigi, meg 4,5 ora van a mabol Kép

Hova tunt mindenki? Igy kiutotte oket a tuzijatek? Vagy attettek mara a pikniket, csak nekunk nem szoltak? Kép

Tudjatok, mi a libero webcime?
moosejaw

Ancsipancsi!
Írok pár "okosat" én is, azt vedd hasznát legalább egynek. Kép
4 óránkénti evés: persze, majd 3 hósan! Most amikor csak akar, de 2 óránál, ha nem muszáj, ne sűrűbben, mert nem bírja a pocakja emészteni. Tápról nincs tapasztalat, hálég, remélem, hamarosan neked is elég lesz a tej, vagy már elég is. Ami tuti: minél sűrűbben szopik, annál több lesz, ehhez persze kell pár nap.

Eleinte igenis "órákat" kell dolgoznia a dednek, hogy jöjjön a tej, ez neki az egyetlen dolga az alváson, növésen kívül. Eszter is 50 perccel kezdte az ipart. Később majd ráérsz rávenni, hogy hamar bepakolja a hamit.

Fürdetés: kár, h nem mentél be este, akkor megmutatták volna. Én így csináltam/om: fürdetőkrémet a kád aljába kenem, vizet ráengedem, elmorzsolom a krémet, ha darabos, nagy kaland, szétkenem a fején, hasán, stb.
Törlés után köldökcsonkra: alkohollal kitisztítom, fülpiszkálóval sokkal könnyebb, mint vattával, a köldökcsonk púderrel beporzom. Popsikrém popsira meg előre, fel a pelust. Hónalja, nyakra púder (NEM A KÖLCSÖKCSONKOS, hanem a másik), body, rugi fel, kis kefével vicces haj kialakítása, röhögés, the end. Ált.ban fürdés után kaja, erre tuti bekakál, tehát peluscsere. Eleinte ne lepődj meg, ha MINDEN kaja közben becsinál, az új nyomja az avíttost, ez van. Előbb el fog múlni az éjszakai kaksizás, aztán apránként ritkul a nappali is. A kezdeti napi 10 pelusigény le fog csökkeni kb 5re. Majd.

Ja, elég ha belenézel a pelusba, még a bodyt se kell levenni, csak kissé megemeled egy ujjal és bekukk. Látni fogod, mi újság.

Büfizni mindig kell eleinte!!! 5-6 hónapig MINDEN kaja után. Vedd a válladra, ütögesd vagy simogasd a hátát, jönni fog. Ha van büfi, kisebb eséllyel fog fájni a hasa. Ill. kevésbé fog fájni.

Ezt elküldöm, mert nagyon villámlósra áll az idő, el ne menjen a gép, de folytköv.

neet
neet

BOCS, DE KAJÁLNI SINCS IDÕM, úgyhogy csak 5 percre tudok felnézni, hátha írt vki vmit, de a választ kb. másnap olvasom Kép

Lányok!
tudom, hogy eszik és alszik a baba, de nálunk az evést általában fél vagy 1 óra dajkálás követi, mert ahogy beteszem a kiságyba, már sír is. aztán ha nem sír, akkor evés után 1 órával felébred és sír.

Moose! ha benn tartanak, szerintem bele is döglöm. már annyira kivoltam, hogy őszintén szólva mindenen bőgtem. így legalább mellettem volt a férjem, segített, és tudtam aludni is picit, másnap sokkal jobb volt a helyzet. az LLL kijön házhoz?? ez egy maszek cég? én is kaptam Oxit az orromba, tényleg segített akkor. (de már 6 ampullát kaptam ám eddig!)

Gigi! van bimbivédőm, muszáj, mert nincs bimbim. azzal próbálom, de amíg nem jön a ciciből csak kb. 1 óra alatt 50-60 ml, nem fog rácuppanni igazán, mert nem spriccel belőle, csak csepeg. talán a fejés közepén pár percig spriccel, az ám a kánaán Kép.
Sab Simplex? az mi? gyógyszer?

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?