LÁNYOK!
sajna semmi időm most mesélni, viszont lenne pár
SOS kérdésem!
- tejem még nincs!!!

tegnap betonkemény mellel (többszörösen halálra gyötörve mellszívó gép által) jöttünk haza a kórházból. közben már kellett neki tápszert adni, mert nyilván 5 nap alatt éhen is halt volna.
- mára kicsit jobb a helyzet, már 100 ml tejet leszívtam, ami ahhoz képest, hogy eddig 10-15 ml volt/kb. 1 órás fejés!!! nem is kevés.
KÉRDÉS:
-a 4 óránként való etetést be kell tartani? lehet, hogy evés után 2 órával már éhes?
-a tápszer kalóriája kb. annyi lehet, mint az anyatejé? mert most kb. 50 ml tápszert kap/evés, és lefejt anyatejből is annyit adtam neki.
(azért fejek, mert még csak cseppekben jön, és nem hajlandó a baba egy órát dolgozni rajta, hogy egyen

)
- éjjel is be kell tartani a 4 óránként evést, vagy ha nem kel fel, hagyni kell aludni? ha mondjuk 6 órát alszik, akkor több kaja fog neki kelleni? (ill. etetés után hamarabb megéhezik?)
- mennyi kakinak kellene lennie?? mert nincs. de a kórházban volt párszor zöld kaki, úgyhogy gondolom a belei rendben vannak.
- néha evés után 1 órával felébred, és vígasztalhatatlanul sír. gondolom fáj a hasa. van erre valami tutti módszer, hogy lehet megnyugtatni? egyáltalán biztos, hogy a hasa fáj?
- A FÜRDETÉST PERSZE NEM MUTATTÁK MEG A KÓRHÁZBAN, CSAK ÚGY, MINT EGYEBEKET SEM.
- fürdetőkrémet lehet a vízbe is nyomni?
- azon kívül, hogy átmossuk a testét, utána megtöröljük, csonkot ápolunk, popsit krémezünk, hajlatot hintőporozunk, van valami teendő? a punciban lévő fehér izét (talán magzatmáz) tényleg nem kell kimosni??
- mikor jó fürdetni? gondolom evés előtt, de olyankor már nagyon türelmetlen és keservesen sír.
- pelenkázni milyen sűrűn kell? minden etetés előtt? ha már felébred, hogy éhes, nagyon nagyon sír, és a pelenkázás alatt is, mert gondolom türelmetlen. hogy lehet ezt áthidalni? igazából szerintem nem biztos, hogy minden etetés előtt pisis a pelus. nem annyira tudom megállapítani.
- büfizni mindig kell neki? kaja után szoktam büfiztetni, de nem mindig jön össze. bukni párszor szokott, de elfordult, hogy már fél órája aludt, mikor rájött.
hirtelen ennyi
SOS!