jó reggelt! nehogy már én legyek a kiskakas

Recca, hogy vagytok?
Jucus, miért nem írsz többet?
Beet: az alaprecept, hogy kb 2 nagykanál pehely (zab, ápra v búza), kb 2 deci vízbe (a mennyiségek persze igény szerint módosíthatóak, Isti is többet eszik már), felforralni (ez kb 1-2 perc), majd levenni a tűzről és kicsit állni hagyni, hogy jól felszívja magát, aztán bele a turmixba, ahol némi friss gyümölccsel (1 almával, körtével, szilvával, banánnal, s v ő-barackkal, de akár málnával, ribizlivel, meggyel stb) találkozik, és mire kész a trumixolás (lehet egészen "símára", vagy kicsit "durvábbra" is), már fogyasztható hőfokra is hül
másik: kukoricakása
4-5kanál kukoricakását kétszeres vízben megfőzni, mézzel-fahéjjal vagy szentjánoskenyérmag-őrleménnyel ízesíteni
persze lehet kakaóval is, gyümölccsel is, a fantáziádra és a bébid ízlésére van bízva
a hajdinát ugyanígy csinálom, csak azt előtte be kell áztatni, ill. épp ezért inkább vettem hajdinapelyhet, amit 2-3 perces főzéssel az első recept alapján készítek el
harmadik: Isti legnagyobb kedvence a Glück bio barnarizs-pehely, amit leforrázás után 5 perccel már lehet is enni, ehhez is gyümölcsöket turmixolok (ez olyan finom, hogy én meg Isti maradékára ácsingózom)
a köleskását és a sárgaborsó-pelyhet persze nem adom édesen neki, ezt álá natúr megfőzve, vagy némi finom sült husival, esetleg főzelékbe keverve
a brokkolis köleskása pl nagyon ízlett neki, fene az ízlését
most dekopácsolni fogok - hommage álá Jucus, máj maszter

- mert fenyeget az elsárkányosodás, annyira eluralkodott az (anyai) ösztönylény, és muszáj visszatérnem a felsőbb, alkotói szférákba, hihihi
Ada, hát a csajod egy szuperédes pofa! 1 kollégám azt mondaná rá, "tök spirituális"

ja és azt tudjátok, h kétféle gyerek van: az egyik ajándék, a másik meg feladat...
