A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Neet!
Nekem csak most esett le a tantusz, hogy te nappalira jelentkeztél. Nem vagy semmi te csaj! Hát sok kitartást hozzá. Én nyuszi és lusta vagyok ezért csak egy levelezőt mernék bevállalni.

Mosse!
Szerintem is írjál nekik, neked is jogod van ott lenni. Kérdés, hogy te egyátalán kiváncsi vagy-e rájuk.

Gyerekdoki:
Én se adtam neki az első látogatáskor, bevallom fel se merült bennem. Ettől függetlenül, amikor Lilla beteg volt és kijött adtam neki 2 ezet. Különben mi is járunk a tanácsadásra, betegrendelésre pedig többet nem viszem hacsak nem haldoklik, mert multkor is ott volt egy bárányhimlős gyerek, akit elfelejtettek elkülöníteni.
Mindentől függetlenül azért elégedett vagyok vele, mert a gyerekkel kedves és türelmes és válaszol a kérdésekre.
beetrix

Johi, sztem nem menne bele a doki, hogy nem adja be a szurit, ha mar elmesz. Nem lehet telefonon kesobbre kerni idopontot?
Mi a kotelezok miatt megyunk a gyerekorvoshoz csak, amugy fizetni fogunk maganba. Eleg durva, hogy manapsag csak igy kapunk normalis orvosi ellatast, ha tejelunkKépKép

KépKép
fibi

Beet, a tanacsadas mit jelent? Havonta kotelezo megjelenni a dokinal, hogy lassa a kocot?
(en havonta csak a vedonohoz viszem B-t)

KépKép
fibi

Literszámra öntöm magamba a csipkebogyó teát. Kicsit jobb is a torkom. De persze, csak, hogy ne legyek túl boldog, most az epém görcsölt be. Erre a nyavalyás epekő műtétre is rá kellene szánni magamat, csak hát amíg Zsolti kicsi, nem merem itthon hagyni 2 napig. Olvastam valahol, hogy létezik UH-os epekő szétrombolás. Tud erről valaki valamit? A Szent Imrében ilyet nem csinálnak?

Johi, OK a szerda, mehetünk a Savoyába. Mikor?

Mesi
jnmesi

Gigi, ezaz! en pontosan olyan orvost szeretnek, akin latszik, h szereti, amit csinal, meg hogy ert is hozza, meg alapos, meg erdekli, h akkor tenyleg mi is van a gyerekkel, es nemcsak ugy kotelessegbol... szoval erdekel!!! irsz nekem melt rola? nev, cim, elerhetoseg, ar, meg barmiKép

egyebkent ide se nagyon jarna ki senki! a mostani doki az elso (kotelezo) latogatast meg megejtette, azota meg mi jarunk a tanacsadasos rendelobe. B a bcg-t is ott kapta 11 naposan...Kép

Johi, szerintem is telefonon mondd le v tetesd kesobbre az idopontot!!!
es irnal vmit az esetlegesen leendo orvosotokrol?? akar melben is.

Neet, tok igazad van, teljesen egyetertek. en se szeretnek boritekozni, csak mar a nyavaja sem tudja, mi is a normalis itten...Kép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

fibi,
hát azKépés aki nem tud fizetni....annak is az egészség és a gyereke egészsége a legfontosabb.szerencsére nem jelent gondot kifizetni a dokit de mondjuk ha kapna az ember normális ellátást és nem kéne magánba járni költhetném azt a pénzt a gyerekemre is,nem??????mondjuk vehetnék neki soksok játékotKép..de ha mindent összeszámolok hogy már mennyi pénz hagytunk ott minden fajta dokinál sztem totonyórát is vehetnék láncostól...

sztory:bálinton 3 hetesen piros pöttyök jöttek ki,akkori dokink azonnal küldötta hp-ba.odamentünk,már haza se engettek minket mert valami vírusfertőzés gyanús volt.ezek után betettek egy szobába ahol rajta kívül még volt 4 másik baba..???????????????..és ha tényleg vírus lett volna és a többi is lekapja,nem????de visszafelé is él..mit tom én azok ott mivel voltak bent,mi van ha ők fertőzik meg az gyerekemet??????na mindegy...megfigyelés címen kellett bent maradnunk.na ez abból állt hogy a világon semmit nem kérdeztek,hogy eszik e gyerek van e kaksi vagy mit tom én....ezek után miután a kutya sem törődött velünk másnap délbe a nagyvizit elött mondtam hogy jó,makkor most viszem haza a gyereket a saját felelősségemre mert én otthon jobban megfigyelem mint itt.na és akkor nagy nehezen hazamehettünk.ott látam egyébként a mostani dokinkat és már akkor nagyon szimpi volt és kinyomoztam a számát 2 hónappal később hogy őt akaromKépés mikor felhívtam még emlékezett is ránk,mert azon az osztályon voltunk ahol ő.
na mindegy és amikor hozzá vittük a gyereket és mondta hogy másnap vérvétel,bementünk reggel(ugyanarra az osztályra ahol 3 hetesen voltunk és sz@rtak ránk)és modtuk hogy ő kezel minket és XY nővért keressük.10perc alatt végeztünk és mésfél óra múlva volt eredmény mert sörgősségibe csinálták......szal ennyi "csak" a különbség......mert akkor már azt se tudták hogy hogy ugráljanak körbe mikor mondtuk hogy kinek a betege vagyunk...

na eldugulok
Vendég

recca,
mindjár' megyKép
Vendég

Beet,
a nappali csak papíron az, mert nagyjából én állítom össze az órarendet, és reggel 8 - este 8 között midnenféle órák vannak, és igyekszem este.

Dokiügy: hát durvákat írtok. Nálunk ki van írva, hogy 6 hó alatt azonnal vidd be a dedet. Mi 3 hósan vittük le egyszer (időpont persze lett egyeztetve) és kb 5 percet vártunk kint, mert nem akartunk betörni, és valaki volt bent, és finoman lecsesztek, h, miért nem törtünk be. Kép
De mi is a halál izéjén lakunk, tisztára falujelleggel, és itten máshogy működnek a dolgok, hálistennek. Ja, és hozzánk se jár ki senki, csak néha a védőnéni, de ő is minek? Tán mert kötelkező neki. Ha kérdésem van, felhívom, még a prájvet mobilját is tudom.
neet
mottó: Vidám élet a falusi élet. Kép
PS: ADA, nem is írtam: félmaratonhoz gratula a családnak! Pirinyó nem kapott valami különdíjat, mint legkisebb futó? Kép
neet

Köszi a tippeket dokilemondásügyében. de azért nem ártaná ha legalább megnéznék, hogy minden rendben van-e, mert mondjuk havonta nem baj, ha valaki látja. Sem a dokim sem a védőnöm nem valami aktív...ki érti ezt? én nem.... állandóan szabin vannak, jó lehet nekik, hogy ennyire ráérnek.

Beet: Ti albertfalván laktok? vagy nem? hová jártok dokihoz?

Recca: még én sem tudok sokat róla. Teszteljem le és akkor nyilatkozzak vagy hogy legyen? Én még csak hallomásból tudom amit tudok, de azok alapján jó. Alapos, homeopátiás, de persze allopátiát is javasol, ha nincs más. És türelmes, kedves stb... De ennél több infóm nincs ja és a 11. kerben van. Ha az nektek jó.Felderítem....Recca a BCG mondjuk durva, nem lehet, hogy azért bánik veled igy mert azt gondolja, hogy felelőtlen vagy az otthonszülés miatt? csak kérdés.. mert én nem gondolom, hgoy az vagy, csak az emberek főleg a dokik néha olyan de olyan hülék.....11 naposan ez durva..

Mesi: gyógyulgass.... enyém anyós vesekő zúzásra járt lézeresre és az IStván kórházba én csak ennyit tudok a témáról. Savoya, nem tudom hánykor van a tali de 4-5 körül szokott lenni.

Ki jön talira a Savoyaba? mi ez a pangás itten kéremszépen?

Új kép van a profilomban manókámról

Kép
Kép
johanna1975

Johi!

Hűha! Ha olyan "későn" van a Savoya, akkor nem biztos, hogy jó lesz nekem, mert mire én onnan Zuglóba hazavánszorgok a BKV-val, a 1,5 óra és Zsolti fél 7 után nagyon nyűgös, ordít ezerrel.

De előtte ha gondolod, azért talizhatunk.

Mesi
jnmesi

Sziasztok!
Keresem azt alányt aki 2004. szeptember 30-án szülte meg hatalmas szép kisfiát a Szt Imrében. Túlhordással feküdtünk bent ha jól emlékszem a 17-es kórteremben. Szintén Érdi volt. Az idősebb Barna volt az orvosa. Utána átfektették szembe a babások közé. Nálam van még egy könyve valahol. Sajnos nem jut eszembe a neve Kép, pedig erősen gondolkodom. Érdekelne mi van vele, lépjünk kapcsolatba.
Üdv
Anikó
poteczin

Beet,
nem dehogy, csak HÜJE vagyok Kép persze hogy van kedvem!!!! Meg Dócinak is Kép Még a héten szerintem ne, mert a kórság még velünk van, de jövő héten már az erő lesz velünk, és akkor mehetünk KépKép
kisün

Lányok: mindjárt sírógörcsöt kapok. Hajat mostam és annyi de annyi hajam kihullot, hogy ennyi nincs is a földön. Lassan nem marad hajam. Ez normális? Ti mit szedtek ellene? Megyek és kopaszra vágoatom, mert ezt még egyszer nem nézem végig. Már a múltkor is sok jött ki, de most nem szálak, hanem tincsek hullanak ki. Hú, de rossz kedvem lett tőle, pedig imádom a hosszú hajat, de ilyen áron nem. Help me....Köszi Johi

Kép
Kép
johanna1975

Persze talizhatunk elötte, sétálunk egyet a környéken. J.

Kép
Kép
johanna1975

johi,
rossz hír,normális.....de a jó hogy egyszer elmúlikKéplehet hogy addigra már nem marad hajadKépde elmúlik.sajnos már nem emlékszem rá nekem mikorra múlt el
Vendég

Beet,
biciklis KépKép mert tényleg az sem jó, ha a rémült gyerek előtt üvöltöd le Kép

Johi,
én sem vinném, szerintem valami ürüggyel tetesd későbbre! Az én dokim kifejezetten számolgatott, hogy be is töltse a hónapot, meg hogy meglegyen a két oltás közt a különbség...

vera
kisün

Johi, nekem is csomokban hullik a hajam, allitolag ez normalis az elso honapokban, hormonalis ize...
en ujra szedem az Elevitet, azota kicsit javult a helyzet.

KépKép
fibi

zsebi,
írtam mailt,megembereltem magamKép
gigi
Vendég

Johi, mondd azt dokinak, hogy folyik a gyerek orra, akkor nem olthatja ugysem be, csak ad kesobbre idopontot.

KépKép
fibi

Sziasztok!

Csak részben tudtam visszaolvasni, mert megint jó sokat írtatok!Kép

Savoyás tali nekem jó szerdán, de csak délután 5 körül!

Johi!

Akkor viszem a zörgős könyvet!
A dokinéni, akiről írtál, a közös dokinénink? Mert ki lennék akadva!Kép
Hajam nekem is marékszámra hullott, de elmúlik!

Recca, Zsanci!
Nektek is jó az időpont?

Orvosos sztorik nagyon durvák!Kép
ildi76

Johanna,
csatlakozom. Nekem is nagyon hullott, még emlékszem, mert csak pár hete állt vissza normálsira. Nem is apránként, hanem egyszercsak nem hullott már. E 9 hós lesz, hogy legyen mihez viszonyítanod. Kb 8hós volt, mire elállt a hajam. És akkor váltam újra aktív nagylánnyá. Kép Ne aggódj, el fog állni ez a hullásdolog. Hány kopasz anyukát látsz? Na ugye! Remélem, megvígasztaltalak. Ja, viszont a körmöm újra törni kezdett... micsoda problémák, mi? De nekem az!

OFF: mennyibe kerül egy tanulóbérlet? Igaz, h matricám nincs még, de eldöntöttem: én már nem költök felnőttbérletre. Van viszont iskolalátogatásim, majd azt lobogtatom, ha kukacoskodik az ellenőr. Drukkoljatok, h ne egyen meg. Kép
neet
neet

Hú de lassú ez a net.. mindegy, írok még...

Úgy látom, mindenki akadozik a naptárral. Azaz nem vili, melyik nap melyik. Segítek: Eszter 09.09-én lesz 09 hós, és ez péntek. És ha ez még mind semmi: Kisün Dócija aznap lesz EGY ÉVES!!! Rajtunk kívül most már más is megjegyezheti eme dátumot. Kép

Abszolútoff: most sütöttem egy sütit, ami nem először lett nagyon szép magas (és finom is!) ezt viszem a kövi talira, úgyhogy hajrá! Szept.végén, amikor még nyílnak a kerti virágok? Kép
neet
neet

Ja, ja szeptember végén Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

recca: nemtom ismered e az Ökoszolgálatot a Nádor u-ban (parlamentnél); náluk van Kushies és ugyanolyan áron, mint amennyiért a spelta kft-től (www.spelta.hu)lehet rendelni, sőt a postaköltség nincs rajta
úszóőelus: 2800
pelus:2600
gondoltam, ha esetleg nem tudnád, akkor ecce info
ha kell valami szivesen veszek Nektek, mert mi viszonylg könnyen el tudunk oda jutni Kép
ada007

Ildi: igen, igen közös dokinéninkről beszéltem. Neked jók a tapasztalataid vele?

Hajhullás, húúúúúúú most aztán jól megnyugodtam. Mondjuk nem fésülködök soha, lehet ezért is olyan brutál mosáskor, de ez most nagyon sok volt. Na akkor erről ennyit.

Oltásra azért akarják, hogy vigyem, mert a dokinéni elutazik. Hát ki nem sza...ja le, más is be tudja adni nemde? Na majd lemondom, pedig szerettem volna, ha látja a gyereket.

Neet: tanuló a felnött fele talán? de én egyiket sem veszem...
Bkv.hu honlapon kint van
mennem kell ébredezik

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!

Akkor most kiakadtam!Kép Nekem abszolút jók a tapasztalataim eddig!

Gigi!

Szamárköhögés??! Nem gondoltam, hogy még van ilyen? Elvileg oltanak ellene!

Poteczin!

Remélem megtalálod, akit keresel! A kórház nyilvántartásában biztos megvan a lány neve, de gondolom nem adnak ki adatokat!

A kórházas rémtörténetekhez:
Amikor nagynéném H-ban volt, betettek hozzájuk egy lányt a 3 ágyas szobába (belgyógy) nagyon erős fejfájással! Egy nap után vitték át a Lászlóba, mert kiderült, hogy vírusos agyvelőgyulladása van! Természetesen az ágyat sem fertőtlenítették le a következő beteg előtt!

ILdi
ildi76

Johi!

Meg még a hajhulláshoz:

Nekem annyira hullott, hogy itthon csak hajhálóval és összefogva tudtam meglenni! A parkettáról állandóan szedegettem össze magam után a hajszálakat! Már bele is nyugodtam, hogy megkopaszodom! Vettem kendőt magamnak, hogy majd ne látsszon! Aztán, ha jól emlékszem, Timi 5 hós kora körül múlt el!
Ha belegondolsz, az egész terhesség alatt nem hullik az ember haja, ezért hullik ki utána ilyen sok! Persze sajnos nagyon idegesítő és ijesztő!Kép
ildi76

Sziasztok Csajok!

Ha van valakinek eladó sorba került játszószőnyege vagy fa járókája (esetleg mindkettő), engem érdekel! Gondoltam, böngészés előtt megkérdezlek Titeket!

Most megyek, sétáltatom kicsit Vincenzót, de remélem, még tudok jönni később visszaolvasni!
Addig is cupp,
fic.
ficánka

Kisün, Moose!
Küldenétek nekem linket meg jelszavat a talis fotóitokhoz? Itt a nagy hiányzásban lemaradtam róluk.

Jucus!
Nemrég említettél valami jó gyerekturit...talán valahol az Etele út környékén... Leírnád, hogy hol van pontosan?

Köszönöm!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Erről jut eszembe....!
(Most kihasználom, hogy párom ideengedett a gép elé! De már itt toporog mögöttem, úgyhogy sietek!Kép)

Amikor a H-ban voltam volt egy lány a gyerekágyas osztályon, akit valahonnan ismertem! Egyszer meg is állítottam a folyosón, hogy ismerjük-e egymást! Azt mondta, majd gondolkozik! Azóta is jár az agyam, hogy ki volt és honnan ismerhetem! És tudom, hogy beszéltem is vele többször, nem csak látásból ismertem! Ez olyan idegesítő!Kép
ildi76

Ma voltunk óviban,első nap.Nem is volt akkora dráma!Majd meglátjuk holnap.Ja sziasztok!
Maya akkor mikor?

ADA aki nem ismeri a naptárt!Hallod,most mikor lesz tali?Minden miattad vanKép

Juc
20170114224602

Manó!

Hol vaaaagy??? Tök rég jelentkeztél!
Vagy nyaraltok, csak lemaradtam róla?

Bogárka!

A turi a Rácz László és Etele sarkán van! Azthiszem 2 turi is van azon a környéken!
ildi76

Ada!

A Klub alakításban benne vagyok. Bébikém ma is csak 7 kor kelt meg azelött is meg azelőtt meg stb KépTényleg nem is értem, hogy este 8kor lerakom és reggelig húzza alóbőrtKép Persze örülök neki nagyonKép

Ildi!

Köszi azért a lehetőséget!

Fic!Mesi!

Amikor 5 hetes volt egy pici segítsége azért voltKép lejtett egy kicsit az ágyKép De most 11 hetesen azaz holnap után már 12hetesen nem volt segítségKép már megfogja a lábát, mososlyog ezerrel, (mindenre, meg mindenkire) nyúlkál a tárgyak után bár megfogni még nem tudjaKép amitől néha begurulKép és "tombol"Kép

Moose!

Remélem Nyuszi már jobban vanKép a story a dokiról szaftos volt, és nagyon durva, hogy tényleg ilyen létezikKép én lehet hogy kikaptam volna a székéből a tatát!

Juc!

Hogy vagytok? Kajcsik odaértek?Kép

Neet!

Kutyabuli? KépKép ez nagyon komoly! Remélem azért nem ivott sokatKép és nem is csinált fel senkitKép ezek a bulik nem szoktak jól végződni. Nemsoká beállít majd az "áldozatkutya" a sok kiskutyávalKép
eszti25

ildi,
oltanak ellene de 3 hósan és bálint még elötte bekaptaKép Kép én is csak kamilláztam de azt mondta a dokink hogy megint egyre több van.tavaj szept.-ig a bálint volt 12.akinél ő regisztrálta.....és hány doki van még rajta kívűl,nem????????
Vendég

Bogárka,
profilomban saját weboldal kategóriában van az elérhetőség! Jelszó nincs Kép

vera
kisün

Gigi,
szamárköhögés naggggyon durva, örülök, hogy már kilábaltatok belőle!!! Kép

Ildi, Neet, Johi
hát akkor én a mini-hajhullásommal nem szólok semmit... mert hullott-hullott, de azért ennyire nem Kép aztán ténlyeg, ahogy ti is írtátok (ill Johi te még nem), egyik pillanatról a másikra elmúlt, nekem úgy D. 6 hós korában Kép
Egyébként terhességben azt (is) imádtam, hogy hetente csak 1x kellett hajat mosnom, mert egyébként marhára zsírosodik, és 2naponta kell... aztán szülés után újra Kép
kisün

Votiv!

A focira visszatérve, szégyenlem magam hogy csak 3-0 mondtamKép igaz kb negyed órával a vége előtt elmentem hunyniKép biztos azért, vagy megadták mégis azt a gólt amit előtte nem? na mindegy 1 a lényeg mi nyertünk és nem égtünk! Kép

ÉN is akarok Mayaba menni!
Mikor?
eszti25

Sziasztok !

Hajhullás : nekme is csomókban Kép

Gyerekdoki : miénk szerintem szupi , kijön házhoz , itt adja be a szurit is . Mivel nem hozzá tratozunk és választott és mindig kijön én adok neki borítékot . ( egyébként törökbálinti )

Kép
Kép
greenolive

Beet!

A biciklisek miatt együtt érzek! Tisztelet a kivételnek, de akkora suttyók!!!

7 hós terhes voltam, szembetűnően nagy hassal, és a nyugatinál elénk vágott egy biciklis. A bnőm vezetett, és rádudált. A csávó pedig úgy ahogy volt egy az egyben beköpött az ablakon, ami sajnos az én orcámon landolt, és röhögve elhajtott! Utána mentünk kis utcákon át remélve hogy az oktogonnál utolérjük, és nagy bánatára nekem lett igazam! Kipattantam a kocsiból hogy mit képzel magárol és simán leakart keverni nekem 1 taslit. Persze a kis segdugó(mármint én) lendületből akkorát löktem rajta hogy elesett. A barátnőm kiugrott a kocsiból és mondanom sem kell hogy a srácnak nem 10 forintos kár lett a biciklijében meg szerintem benne semKép Az tuti hogy egy életre megemlegette amit csinált. Bnőm simán szétrugta őt is meg bringáját is. Szerencséje pedig az volt hogy a gyereket féltettem a hasamban! Különben sz@r nem maradt volna a csávóban! Ja és mindezek mellett bnőm kiabált az embereknek hogy segítsenek hiszen egy 7 hós terhes nőt akart bántani, azok pedig csak fotóztak a telefonjukkal, és nézték ahogy ők "küzdenek" egymásssal. De egy életre megjegyeztem az arcát! Csak egyszer lássam meg! De elégtételt vettem mert ugy szembe köptem ahogy ő engem!

Szóval lányok vigyázzatok a bringásokkal, mert az 1 külön állatfaj!!! (tisztelet a kiv)
eszti25

Eszti!

Kaják Verusomnál vannak mert olyan elfoglalt kismamákok vagyunk,hogy képtelenek voltunk még összehozni az átadás-átvételtKép

Soma ovis lett,de holnap is megyünk ám!

Ja és én vittem családot hétvégén nagyihoz Puntovics-al.És már ismerem,egyzszer sem fulladtam le.meg is jutalmaztam magam az ügyeségemért,vettem magamnak ruhákat!

Maya rulez,de mikor?

Juc
20170114224602

Kisün,
kitagadunk és utálunk, így midnenki nevében írom. Kép
Dóci alszik, te nem hullasz... marha jóóóó. Kép
neet, irígy-irígy
PS: Indulunk a suliba. Ha már bölcsibe nem vették fel, viszem az egyetemre... Kép
neet

Ó Neet,
én bizony hullottam, csak nem tincsekben Kép viszont most nő az új haj, és úgy nézek ki még mindig, mint egy sündisznó.... de az alvásért utálhatsz... bár asszem te sem panaszkodhacc Kép
kisün

Juc,
ÉLJENÉLJEN, tökjó, hogy vezecc!!! Kép
kisün

Tenyleg viszed magaddal Esztit?Kép
En is vinnem Balintot tanitani, de nem hivtak fel, ugyhogy valszeg nem kellek nekikKép

KépKép
fibi

Kisün!

Nekem is elöl nő pici hajam és már nem hullik.Van remény lányok!Ja és egyenlőre csak hétvégén vezettem idáig,de majd jön a hétközben is.De csak olyan helyre megyek ahol jó sok parkolóhely van mert az még nem nagyon megy,hogy egy darab pici helyre bepaszírozzam Puntovicsot.Kép

Juc
20170114224602

Jucus ügyes vagy. Akkor a Savoyaba Puntoviccsal jössz ugye? mert ott aztán van hely bőven...

Eszti: nem semmi a sztorid. Valóban nálunk nincsen magasfokú vezetési morál és ez sajnos vonatkozik a kerékpárosokra. Az a baj, hogy sok kerékpáros utálja eleve az autósokat és nem is tud vezetni sőt még a kerszről sem hallott. Na itt a baj. Mert pl. kedvesem ha teheti bicajjal jár, mert olcsóbb, sportol és hamarabb beér. De Õ normálisan megy a kerékpárúton, ahol pedig nincs ott is odafigyel. De értem amit mondasz és tényleg rengeteg köztük a suttyó. Engem amúgy egy másik autós köpött le a lehúzott ablakon, máig nem értem, hogy miért volt úgy felháborodva, én egy jót röhögtem a tahóságán, erre kaptam még egyet. Szóval ez van, hülye egy helyen élünk.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Juc!

Éljen éljen! Soma ovis lettKépgratula!

Puntoviccsal pedig ügyi vagy! Örülök hogy minden jól megy!

BÜSZKE VAGYOK RÁÁÁÁDDDD!!!!
A kajcsira meg már ne leygen gondod nemsoká már biztos nálad leszKép Bár lehet hogy adigra már nem is lesz rá szükség? KépKép

Johi!

Ebben igazad van! Tahó tahó hátán!
Amikor jártam az oktatóira ott külön állatfajként kezeltük ill beszéltünk róluk! Pl ha elmész mellette 1 ajtónyitásnyi távolság nem elég, hanem 1autónyi távot kell hagyni a kikerüléskor! És sajnos ez halálosan KOMOLY! A KRESZen így kell tanítanunk!(elméleti és gyakorlati oktató is vagyok)
eszti25

SZÜLÉSEM TÖRTÉNETE

2005. augusztus 14-én (vasárnap) farfekvéses kisbabám egész nap jött ment a hasamban, aki úgy mozgott, mint egy alien, úgyhogy reménykedtem, hogy befordul a szülőcsatornába, és a keddre beígért császármetszés érdeklődés híján elmarad.

Este 10-kor két érdekes fájást éreztem a hasamban, amely semmihez sem hasonló, alul összehúzódás, majd a medencébe kisugárzó fájdalom volt, amiről titkon azt reméltem, hogy ez már AZ. Azután elaludtunk párommal, majd előbb félóránként-óránként és egyre sűrűbben arra ébredtem, hogy a fájások megismétlődnek. Mivel pár héttel korábban többször volt hasonló - éjszakán át tartó - görcs a gyomromban, és ugyebár kezdő terhes voltam, hát gondoltam ez valamiféle szélgörcs lehet, amely noha soha életemben nem kínzott, de így a terhesség végén minden eléri az embert. Hajnal 3 körül kezdtem gyanakodni, hát mobilt ragadtam, amivel nem a dokit hívtam, hanem mértem a fájások közti időt, amelyek közt mindig bealudtam. Kép . Többször kimentem wc-re, próbáltam nyomni Kép , gondolván, hogy ez valamiféle széklettéma lesz, hála az égnek nem erőltettem ezt a gondolatot túl sokáig. Reggel fél 6 körül szóltam a páromnak - aki korábban kifejezetten kérte, hogy ne az utolsó percben ébresszem, mert végig velem akar lenni - hogy itt valami nem stimmel, úgyhogy mikor leszúrt, miért nem szóltam neki, hát bevallottam férfiasan, azt gondoltam, hogy oda megyünk a szülészetre, és elhajtanak minket azzal, hogy "Asszonyom, önt megviccelték a belei!", én pedig megszégyenülve sunnyogok haza. Hát ezt nem akartam, úgyhogy vártam egy biztos jelre. Elkezdtük stopperolni a fájásokat, melyeket nagyban enyhített röhögésünk, amit az én gondolataim keltettek. Mivel a szülésznő és az orvos is azt mondta, hogy a fájásoknak rendszereseknek kell lenniük, többször mért 7 perces és 30 mp-ig tartó fájás után jövő 15 perces szünet lelohasztotta kórházba rohanós kedvünket, úgyhogy gondoltam elhúzok a wc-re, hátha mégis megvicceltek a beleim. Kép Mióta terhes voltam, mániákusan néztem a wc papírt (használat után természetesen), nehogy egy nem oda illő folt legyen rajta; így hát nem tettem másként most sem, úgyhogy csatakiáltással értesítettem a páromat, hogy HÍVJUK A SZÜLÉSZNÕT, ugyanis vért véltem felfedezni a papíron. Azzal nyugtattam magam, hogyha nem is fájásaim vannak, de a vér miatt már csak nem néznek sík hülyének, ha úgy megyek be, hogy lehet, hogy szülök. Miután felhívtuk Kecskeméti Verát, azt mondta, hogy rögtön menjünk be, neki már ismerősek voltak ezek a dolgok, úgyhogy gyorsan lezuhanyoztam, és teljes menetfelszerelésben - amit egyébként felmenetkor babonából a kocsiban hagytunk – elindultunk a Tétényi úti Szent Imre kórházba. Szerencsére végig viccesen fogtuk fel a dolgokat, röhögcséltünk azon, hogy a gyalogátkelőben görnyedve megyek öt perces fájásokkal Kép , aztán mikor beérkezve orvosok hada fogadott a vizsgálóban, és mikor Barna főorvos kijelentette, hogy bő egy ujjnyi tágulás, vérzéssel, lábtartásos fekvés, azonnal császár, hát ekkor már közel se röhögtem úgy, mint korábban. Fogadott orvosom, Bardóczy doki távolléte miatt, Bálint Balázs orvost kértem fel az ügyek intézésére, így a papírok gyors kitöltése után Vera kivitt a Gólyaváróba, ahol közölte párommal a tényeket és leküldte a kocsihoz a bőröndömért. Férjemen is látszott a hirtelen zavar, ugyanis nem ismerte fel, hogy én is ott állok a Vera mellett.

Ezután az események még gyorsabban zajlottak, egy szülőszobában feltöltöttek valamiféle infúzióval, közben pedig már jött is az aneszteziológus, megbeszéltük a gerincérzéstelenítésre vonatkozó tudnivalókat, bevittek a műtőbe, elérzéstelenítettek, sürögtek, forogtak az emberek körülöttem, én pedig próbáltam végig mosolyogni, hiszen alig éreztem valamit...elejében. Közben rám jött a hányinger, ami némi pánikot erőltetett gyenge lelkemre, amit szóvá is tettem, úgyhogy nagyon gyorsan segítettek egy vérnyomásemelő szurival. Itt jegyezném meg, hogy a branül hatalmas találmány, minden kóficot abba nyomtak, nem kellett a sejhajomat és egyéb helyeket ötvenszer megszúrni, habár mikor eltávolították, akkor elsápadtam, mert nem gondoltam, hogy egy ekkora cső volt a karomban. Szóval jött az orvos a műtőbe, megindult a műtét, vágtak, húztak, vontak, rángattak, szörcsögések hallatszottak, közben lestem kifelé, hogy hol a férjem, féltem, hogy nem fogja látni a babát időben. Alig telt el pár perc, amikor 9:01-kor babasírást hallottam, és nem átallottam megkérdezni, hogy az én babám sír-e, úgyhogy rajtam röhögött mindenki a műtőben, én meg félig vigyorgó fejjel jól bőgni kezdtem, persze nem sértődöttségemben, hanem a hirtelen rám szakadt élmény miatt. Azután kivitték rögtön a babát a csecsemősökhöz, ahol mindenféle kínzás (fürdetés, köldökzsinór elvágás, orrleszívás) után megkapta dajkálásra a kispapa, miközben én csak bőgtem és bőgtem. Nem voltam ezzel egyedül, mert a gyerek is bőgött, és olyan szakadatlanul, hogy a műtősök immáron ezen kezdtek nevetni, így aztán jó hangulatban teltek a következő hosszú percek is, amikor állítólag körül néztek a hasamban, amelyből én csak valami nagy rángatást és gyomorfájást éreztem, persze próbáltam mosolyogni, de akkor jött a hidegrázás, és egy idő után már nem tudva uralkodni magamon, a fogaim koccanását sem tudtam kordában tartani. Henrietta 55 cm-rel, 3250 grammal született, egészséges szép hajasbaba volt. Szülés után egy örökkévalóságnak tűnt az az idő, amíg összevarrtak, és kitoltak a műtőből, és nyilván valójában is sokkal tovább tartott, mint a baba kiemelése. Mivel tele volt az egész szülészet, így nem tudtak csak terhes patológiás, 4 ágyas szobában ágyat adni, vígasztalt viszont, hogy férjem még órákig velem maradhatott és fogta a kezem. A hidegrázás nagyjából 1,5 óra alatt megszűnt, mint ahogy a műtét helyét érintő érzéstelenítés is, úgyhogy kegyetlen fájdalom kezdett gyötörni, amelyen a később kapott Algopyrin injekció sem segített túlságosan. Délután 3-4 között a lábam még zsibbadt volt, bezzeg a hasam annyira fájt, hogy azt hittem megőrülök. Ezúton tudatom azokkal, akik gyerekmókának tekintik a császáros szülést, hogy az, hogy a műtét után 12 óráig nem lehet mozogni, előbb az ember hasa fáj, de valami borzasztóan, aztán már a dereka is a fekvéstől, aztán a lelke a kiszolgáltatottság miatt, nem egy délutáni matiné, így aztán senkinek nem kívánom. Este 6-kor a felkínált lehetőségekből az este 10-es fájdalomcsillapítást választottam, hátha tudok aludni majd éjjel, persze nem tudtam. Fél 10-kor fel lehetett állnom, amit 90 éves módjára, remegő lábakkal és belsővel hajtottam végre, soha sem gondoltam, hogy egy egész szobányi idegen előtt kell majd meztelenül vágott hassal, katétert magam után húzva szambáznom, de hősiesen viselkedtem, kivánszorogtam a mosdóba, még zuhanyoztam is, legalábbis macskamódjára. Nagyon jól esett a csuklómra folyatott jég hideg víz és a fogmosás. Másnap reggelre a folyamatos fájdalom nagyjából megszűnt, hozták is a kisbabámat, akivel sajnos nem sok időt tudtam tölteni, lévén a felülés-felállás - voltam bármilyen szupercsaj - marhára fájt még, köszönhetően főként a túlzottan is kényelmes kórházi ágynak és felüléskori kapaszkodási lehetőségnek. Két napig nem lehetett enni, hogy beinduljon a bélműködés - kérdezem én mitől? Kép - , aztán mivel nem indult be, kaptam egy fincsi reggeli keserűsó koktélt, amitől az adott napon minimum ötször kaptam tanúbizonyságot a bélműködésem beindulásáról. Mindezektől függetlenül ezek szuper élmények voltak, leírhatatlan az első sírást hallani, a kisbaba első érintése, ezekre az időkre mosolyogva emlékszem vissza, úgyhogy a születési történet tartson eddig, ugyanis a további kórházi események csak elrontanák ezeket a szép emlékeket.

Később, azon túl, hogy 5 napig nem volt tejem, viszont a gyerekemet folyamatosan próbálták erőltetni a szopásra, aki pár nap után nagyon mérgesen reagált erre, hiszen nem csak hogy hiába próbálkozott hosszú ideig, hanem már nagyon éhes is volt, napokig alig aludtam, ráadásul a babámat sem tudtam magamnál tartani, mert a tejhiánytól, fáradtságtól és a fájdalomtól kezdtem egy rakás szerencsétlenségbe átmenni, amelynek különböző érzelmi kitörésekkel - főként bőgéssel - adtam hangot. Távozásom napján - mivel még nem volt elég gondom - bedurrantak a melleim, amelyekben nem sok tej, de annál több csomó volt, és amin ha nem segít Edit nővér - Isten akarhatta, hogy éppen ő legyen szolgálatban - a csecsemősöktől, akkor rossz vége lett volna. Hazatérésem után legalább két nap kellett, hogy összeszedjem magam, amely nem valósult volna meg, ha nincs a férjem, aki 24 órás szolgálatban volt mellettünk.

Eme hosszúra nyúlt és a végén kissé keserédesnek ható történet után, ezúton mondok köszönetet elsősorban férjemnek, aki lelki és fizikai támaszom volt a nehéz napokon, és akit ha lehet, még jobban szeretek és becsülök a szülésem óta; köszönöm Bálint dokinak az emberséget, a humorát, a hozzáállását, hogy 4 nap után hazaengedett és hogy végig figyelt rám, köszönöm Kecskeméti Verának a gondoskodást, az ügyintézést, köszönöm a csecsemősöktől különösen Edit nővérnek a hozzáállását, a sok segítségét és köszönöm Orsi nővér támogatását, valamint azon túl, hogy az osztályon dolgozó összes szülésznő nagyon aranyos, külön köszönöm Irénnek és Gabinak a figyelmet és istápolást, köszönöm a szobatársaknak a sok tanácsot, köszönöm Bardóczy dokinak a terhességem alatti sok segítséget és, hogy beugrott hozzánk látogatóba a kórházba, és köszönöm a család összes tagjának, főként a szülőknek, a lelki és fizikai támogatást, amit hazaérkezésem után nyújtottak számomra.

Ma három hete szültem és ma vagyok először egyedül Henivel. Félig tápszeres, félig anyatejes baba, aki viszonylag szépen gyarapszik, és akit nagyon szeretünk, még akkor is, ha néha kicsúfoljuk azért, mert olyan kis bőgőmasina. Kép

ancsipancsi

BUKÁS: Lányok! Veletek előfordult, hogy babátok túrósat bukott? Igaz, új tápszert próbáltunk ki, nem tudom, hogy van-e összefüggés, de akár fél v. egy órával evés után is néha bukik, és újabban túrós állagút, néha a szájában látok fehér pépes izét, úgyhogy ilyenkor kicsit megitatom, hogy a víz levigye.

A másik, hogy az ekkora (3 hetes) babáknak KELL-E ALUDNIA az etetések között, vagy nem baj, ha nem alszik? Mert ma pl. a 9:30-as etetés óta mostanáig csak megszakításokkal aludt, de akkor is csak fél órákat. Szerintem max. 2 órát aludt összesen.

ancsipancsi

Ancsi!

Bukás:tök természetes a túrós állag.Semmi gond.Alvás:Ha a Te babódnak ennyi elég akkor ezvan.Nincs olyan,hogy mennyit kell aludnia egy babának.Vannak akik sokat és mindig viszont olyan baba is van aki alig és keveset.Ezt nem lehet ráerőszakolni!Kép

Juc
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?