A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Eri!
Úgy emlékszem csak három évre töltöttem ki a gyeses és a fiz.nélküli szabiról szóló papírt is.
Szegény Viki! Érdekes nálunk még soha nem kellett baleset miatt orvoshoz vinni a fiúkat, pedig nagyon elevenek és Csabi abszolút nem ismer félelmet. Akkor boldog, ha minél veszélyesebb helyekre mászhat és boldogan mondja, hogy "Magas vagyok!" Jobbulást!
Csak így tovább az oviban!

Marcsi!
Kép Sok ételben van tojás, sok mindenröl kell lemondania Péternek? És Ádámnál ez nem jött elö? (lehet, hogy mégsem egypetéjüek? Kép )

Csilla!
Klassz az új kép a profilodban! Én igazától nem az ovitól tartok, mert nagyon klassz és liberális hely, egyszer nem kérdezték, hogy miért alszik ott Panka, ha egyszer otthon vagyok a fiúkkal. Inkább azt szeretném elkerülni, hogy a precíz bérszámfejtö kolléganöm kérjen igazolást az ovitól a négyórás ott létröl, mert én ott szeretném altatni a fiúkat, mivel lenne itthonra munkám. (nem a munkahelyemtöl)

Nálatok miért nem szeretik az ovit a lányok? Nem kedvesek az óvónök? Nálunk Panka már nagyon várta, csak hétfön szerettem volna vinni, de ö kikunyerálta a tegnapot!

Te otthon maradsz hatéves korukig?

Sziasztok,
Mimóza

PS: Mit lehet tudni az új családi juttatásokról?
mimóza

Sziasztok!

Megkérdeztem egy fórumon:
Igaz az, hogy ha valaki 3 éves kor után is igényli ikrek után a Gyest, akkor kell az oviból/bölcsiből egy igazolás, hogy tényleg csak 4 órában járnak.
Ez a 4 óra ráadásul kevés. Hiszen a munkahely általában nem az ovi/bölcsi mellett van. Hiába "csak" 4 órában dolgozik az anyuka.
Azt hallottam anyukáktól, hogy erre 1-1- órát adnak, így 6 órát lehetnek a gyermekek bent az ovi/bölcsiben.

Ezt a választ kaptam:
Az ilyen bölcsis, ovis kérdésekre nemigen tudunk válaszolni, mert:
- az intézmények működtetőjétől függ a szabályzatuk...
- ezek a szabályzatok általában nem forognak közkézen - ott kell érdeklődni, ahol el akarod helyezni a gyerekeket...
- az "egyen törvény" 4 órát mond - ezt úgy értelmezi a végrehajtó, ahogy a tanácsadói javasolják...

Mimóza!
Szerintem az ikerGYES addig jár, amíg nem mondjuk le. A munkahelyemen nekem kellett felvilágosítanom őket, hogy nem jár le a 3 éves szülinapjukon. Ráadásul mi a fővárosi önkormányzathoz tartozunk és a központban levő hölgy sem tudta. Kép
Mi csak bölcsibe járunk, mert az oviban nincs hely. Majd jövőre. Végülis nem bánom, mert itt azért kevesebben vannak egy csoportban. Kép
Vikivel mindig történik valami. Kép Zoli is felmászik mindenhova, de ő eddig kisebb horzsolásokkal, kék foltokkal megúszta. Biztos kaszkadőr lesz. Kép

Eri
simones

Eri!
Na, akkor kollégák lesznek Csabival! Kép
Köszi az utánajárást, kedves töled! Nov. vége fele majd elmesélem nálunk hogy történt a dolog.

Mit tanítasz? Hány órád lesz egy héten? Nem nehéz visszaállni, megszokni a munkát és a nagy gyerekeket?

M.
mimóza

Sziasztok!

Mimóza!
Mi meg majd jobb, ha nem tudjuk, hogy éppen milyen mutatványokat csinálnak. Kép
Zoli már felülne a Vidámparki hullámvasútra is. KépDehát addig még sok főzeléket kell ennie. Kép
Remélem simán megy majd az ovi nektek. Kép

Matek és informatika, de most ebben az évben csak informatika félállásban, heti 12 óra. Nem akartam a gyerekeket az érettségi tárgyukkal megszívatni. Ki tudja mennyit lesznek betegek a fiaim. Kép
Mikor nyár elején bementem egy órára, olyan nagynak tűntek a 9.osztályos gyerekek. Pedig állítólag nem lettek nagyobbak a 3 év alatt.Kép

Eri
simones

Mimóza!

Köszönjük a dicséretet a képre. Nálunk az egyik óvónénijüket nem nagyon kedveleik a lányok, pedig aranyos, kedves, az tény, hogy elég szigorú és mély a hangja. De a másik ovónénit imádják. Havonta váltják egymást, hogy melyik délelőttös vagy délutános és mivel a lányaim csak délig vannak, így azt a hónapot nem nagyon szeretik, amikor a "nemszeretem" ovónéni van délelőtt. De szépen beszoktak tavaly, végül is jól érezték magukat a gyerekek között.

A másik ok, amiért szerintem nem várják, az az lehet, hogy nagyon jó dolguk van itthon. Kertes házban lakunk óriási udvarral, játszótérrel, homokozóval és még el szokott jönni egy-két unokatestvérük is gyakran és jó nagyokat játszanak.
ikeranya

Szia Csilla!
Ami a kertes házat és a hozzávalókat illeti az nálunk is adott unokatesóstól együtt, annyira, hogy ök is itt laknak az alattunk levö lakásban! Kép (Kétlakásos a ház, ilyenröl álmodoztunk a hugommal gyerekkoromban és megkaptuk! ) Szóval nálunk a minimális gyereklétszám 5 fö, de rendszeresen vannak vendégek is. Nagyon élvezem, bár néha kicsit fárasztó... Tulajdonképpen az egész ház egy mini ovi (bölcsi).

Pankának is lecserélték a szeretettebb óvónénijét, kicsit sírt és szomorkodott miatta, de elfogadta és szívesen jár továbbra is. (A másikat is szereti és aki jött ö se rossz, úgyhogy szerencsénk van.)
Talán, ha ott alszanak a lányok és du. tudnak a kedvenc óvónénivel találkozni, akkor már szívesebben járnak, nem?

Eri!
Nálunk több olyan dolog is van, amit hatévesen Panka nem mer megcsinálni, Csabi pedig minden további nélkül, kurjongatva, széles vigyorral, mialatt nekem 200-ra ugrik a pulzusom... (Bár azt azért el kell ismerni, hogy meglepöen ügyes, pedig amilyen kis Dugó Dani nem is gondolná róla az ember Kép )

Jó éjt!

M.
mimóza

Sziasztok!

Változások a családtámogatások rendszerében
http://www.icsszem.hu/main.php?folderID=1055&articleID=5014&ctag=articlelist&iid =1&accessible=1
"A gyermekgondozási segély folyósítása mellett az anyák időkorlátozás nélkül vállalhatnak munkát a gyermek egyéves korától, ezzel egyidejűleg a méltányossági jogkörben megállapítható gyermekgondozási segély esetkörei szűkülnek (a "nagyszülői gyermekgondozási segély" megmarad). Ez a rendelkezés különösen kedvezően érinti a tartósan beteg és fogyatékos gyermekeket gondozó szülőket, hiszen esetükben a gyermek 10 éves koráig jár a GYES (minden más gyermek esetében csak 3 éves korig)."

Most akkor mi van az ikerGYES-sel? Megszűntetik, vagy csak véletlenül kihagyták?

Eri
simones

Eri jó kérdés fogalmam sincs de remélem csak kifelejtették bár nagyon úgy tűnik hogy nemKép
bim_bam

Sziasztok!
Gyorsan felhívtam a minisztérium ügyfélszolgálatát és azt mondták, hogy ez még egyelöre csak tervezet, jövö hónapban tárgyalja a kormány, de ikrek után továbbra is tanköteles korukig jár a gyes!!! Ezt tehát nem érintik a változások, csak azt, hogy teljes idejü munkát lehet vállalni. Hurrá!
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Akkor reménykedjünk, hogy nem törlik el. Kép Bár választás előtt elég érdekes lenne, ha megszüntetnék.

Eri
simones

Mimóza!
Hogy te milyen ügyes vagyKép Hála istennek teljesen beijedtem annyira számítok rá hogy még 3 éveig kapjuk hogy nem is tudom mi lenne hirtelen kész csődKép
Köszi puszaKép
bim_bam

SZIASZTOK!!!!

Vége a "nyár"nak (bár az időjárás kegyes - több nap süt mióta hazajöttünk, mint az elmúlt 2 hó alatt a Balcsin...Kép) - így ma végre bekötötték újra a netet - így 2,5 hó után nekilátok visszaolvasni...Kép
Nagyon kiváncsi vagyok kivel mi történt a nyáron!Kép

Egy kicsit megkésve köszönöm szépen a névnapi jókívánságokat - Marcsi időben "átadta"Kép, nagyon jó érzéssel töltött el, hogy ennyi idő után is gondoltatok rám...Kép

Puszi Mindenkinek!!!

Erika és az ovisok

KépKép
herika

sziasztok!
nagy hírem van: mi is beszállunk a 3. gyerek talán más nemű lesz, mint az előző kettő című "túlélősóba"
"VéletLenke" 8 hetes, áprilisra várjuk, ja és 1 petezsák volt 5 hetesen Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi!
Gratulálok! KépKépKépKép

Eri
simones

Marcsi!
Fog az menni! Kép Mármint a túlélés... Szívesen szállítok majd kislányruhákat! Kép
Szeretettel:
Mimózáék

Ui: Amúgy én se bánnék egy ilyen kis Lenkét (véletlenül), legalább nem kéne mindennap azon törni a fejemet, hogy hány gyerek is lenne az ideális...Kép

Erika!
Jó, hogy itt vagytok, remélem nem volt semmi baleset a Balcsin. Amúgy titeket nem lehet elfelejteni! Kép
M.
mimóza

Sziasztok!!

Marcsi!
Szívből gratulálok a kisbabához!!!!! Sok egészséget és boldogságot kívánok nektek a terhességhez!

Mimóza
Én is pont így vagyok a negyedik babával, nagyon szeretném, de mikor kikészítenek a gyerekek, meg készülnöm kell a vizsgákra olyankor el megy a kedvem mindentől. De minden hónapban reménykedem, hogy hátha nem jön meg, pedig elvileg nem is lehetek terhes, mert védekezünk, de azért hátha! MIkor meglátok egy terhes kismamát vagy egy apró kis újszülöttet olyankor nagyon szeretnék mégegy kisbabát.

Erika
Örülök, hogy újra köztünk vagy! Irj sokat!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

sziasztok!
köszi a kedves szavakat!
azért nem volt ilyen egyszerű elfogadni a bébit. voltam asztrológusnál is. meggyőzött...
már megterveztem a galériát a fiúk szobájába Kép
úgy örülnék, ha kislány lenne, de majdnem biztos vagyok benne, hogy kisfiú Kép
m.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Elöször is gratula az uj jövevényhez!
Remélem,hogy sikerül az álmod,és kislány lesz!Kép
De ha nem ,akkor mennyi ruhát örököl majd a bátyaitolKép

Problémamentes terhességet kívánok!

Bea

Kép
beatrix2

Marcsi

Mit mondott az asztrológus? Nem fogjátok megbánni a 3. babát az tuti!! És a fiúk tudják már? Hogy fogadták? Szerintem nagyon fognak neki örülni, az én fiaim állandóan azzal piszkálnak, hogy szüljek nekik egy kistetvért.
Majd tudósíts minket, ha tudjátok a nemét. És a nevekkel hogy álltok?

Éva

Kép

Kép
éva75

sziasztok csak beugrom büszkélkedni ma reggel egyetlen könnycsepp nélküli vidáman mosolgó gyermekeket hagytam az oviban hurrá remélem ez így is maradKép
MArcsi Gratulálok az új családtaghoz. Nálunk BArbus a kistesóra Ricsi meg ellene szavazott én mellette apa nagyon nagyon ellene így le lettünk szavazva ja és ellenünk van még az anyagi helyzetünk sajnos így be kellett adnia derekamatKép
mindenkinek puszi csilla
bim_bam

sziasztok!
csilla! gratula az ügyes ovisokhoz!
nálunk apuka volt a kezdetektől pozitiv. nekem kellett túltennem magamat az aggodalmaimon. ami bántott, hogy igazából szinte csak anyagi okok miatt nem akartam... ezért is fordultam külső segítséghez. az asztrológus pedig kimondta a bennem már megfogalmazódott, de a félelmeim miatt elnyomott ellenérveket. szóval nagyon pozitiv élmény volt.
a kisfiúkat még nem avattuk be a készülő eseményekbe, bár férjem úgy közölte a hírt felmenőivel, hogy a fiúk szájába adta az örömhírt. de azóta nem téma. majd, ha gömbölyödik a hasam, kezdem a mesét a kicsiről. abban egyébként én is biztos vagyok, hogy a gyerekeknek (is) nagyon jó lesz egy harmadik. elég zárt dolog ez az ikerség. fantasztikus plusz lesz, hogy megtapasztalhatják egy kisebb érkezését, és majd vele az életet.
pár hónappal a fogamzás előtt kimondtam, hogy egy kislányért bármit megtennék Kép na, ha nem jön össze és kisfiú lesz, neki is nagyon fogok örülni. abszolút rajtam múlt a teherbeesés, mert elszámoltam magamat. a 10+ éve jól működő, peteéréssel számoló módszerem és a rendszeres menstruációm segített ebben Kép
éva! lánynevek már jóideje várakoznak a fejemben Kép kisfiú nevet keresgélni kell Kép
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Kicsit zsúfoltak a napjaink mióta újra "pestiek" lettünk...Kép
De olvasni szoktam a topicot!

Marcsinak már élőben is gratuláltam a 3. manócskához, de ezúton itt is megteszem!Kép

Mimóza, Éva!
Köszi!KépKép

Sajna nekünk nem volt vmi élmény a nyár: rossz idő a Balcsin, égedelem gyereke (ha esett: a 25 nm-es lakásban tomboltak, verekedtek, ha kicsit is elállt: a strandon potyogtak a mérleghintáról, a homokozóban vesztek össze egy nyamvadt markolón v. lapáton, esetleg a séták alkalmával a bicajokat cipeltették velem...), Apjuk 2x jutott le összvissz 4-5 nap szabira (igaz akkor szupi volt, mentünk mindenfeléKép), a Riki lába/térde többször is fájt - így Fonyódra jártunk kivizsgálásra (eredmény: vagy nő és azért fáj, vagy lúdtalp miatt), a Ricsi kakiproblémái maradtak (4-5 naponta már csak beöntésre kakil, mert már a kúp sem segít - kedden megyünk vele kórházba, ahol szerencsére csak a nappalokat kell ott tölteni...), nekem beakadt a derekam, megmozdulni sem bírtam 3 napig (persze pont az 1 hétig tartó 38 fokban) - Fonyódról jött az ügyelet beinjekciózni, a barátnőm pedig Kerepestarcsáról, hogy a skacok legalább az ajtón kijussanak.................. szóval ennyi tömören.Kép

Beindult az ovi, s bár az első 2 napban örjöngtek mikor elmentünk, ma már csak a Ricsi pityeredik el csendesen (fél percre!Kép), mikor még egy búcsúpuszit nyom az arcomra induláskor...
És a lényeg: ott egy hangos szavuk nincs, állítólag tündériek, csendben játszanak egymással v. egyedül (sajna még most sem "vegyülnek"), mosolyognak, kedvesek, rendesek, szófogadóak, szóval tuti jó gyerekek. Bezzeg mikor megyek értük, már az öltözőben adják magukat - a dadus a múltkor már a dobhártyájához kapott a sikítozásuktól...KépKép

Szóval a héten indul a kakiproject, légyszi szorítsatok!!!Kép

Mindenkinek sok pusza:
Erika és az égedelmekKépKép

KépKép
herika

Erika

Szorítok nektek , hogy rendbejöjjön a kakiprobléma! Szörnyű lehet a beöntés! És azt te csinálod neki otthon?
Sajnálom , hogy nem telt valami jól a nyaratok! Talán itthon jobb lesz.

Marcsi
Mi is csak az anyagiak miatt vacilálunk a negyedik babán, de ha egyszer rendbe jövünk biztos belevágunk.

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!
Igen, én...Kép
Eddig Apjukkal v. Anyukámmal csináltuk, mert igencsak 2 emberes... De Anyukám cukrának nem tett jót az unoka "kínzása", Apjuk meg ritkán van emberi időben itthon (3 műszak, anyós...), így kénytelen voltam én felvállalni eme szörnyűséget.Kép
Nagyon bízom, hogy valami "csoda" fog végre már történni, mert lassan csak abban bízom...

Marcsi!
kipróbáltuk a bulátát!!!Kép
ESZIK!!!KépKép
És a kölesgolyót is...

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Tegnap délutánra Ádám belázasodott, hirtelen 39fokos láza lett, gyorsan elvittem az orvoshoz, torokgyulladása van. Õ természetesen nem megy a héten oviba, de Zolika sem volt hajlandó reggel oviba menni. Nálatok ez hogy van? Ha beteg az egyik, akkor a másikat el tudjátok vinni az oviba?
Még a Lora is itthon maradt, kitalálták, hogy ők is betegek, fáj a torkuk stb, pedig semmi bajuk sincs. Ma elviszem őket is , hogy megvizsgálja a dr.nő és ha azt mondja semmi bajuk, ha tetszik nekik, ha nem holnap elmennek Ádám nélkül az oviba. Az ikrek már teljesen összenőttek, egymás nélkül létezni sem tudnak, úgyhogy nem ártana egy kis különlét.

Erika
Nagyon sajnállak benneteket!!! Szörnyű lehet!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Erika!
Szorítunk nektek Kép

Éva!
Jobbulást! Kép
Ha egyik beteg lesz, a másik is itthon marad majd. Mivel a beteg gyerekkel nem mehetek majd sehova, és nincs aki vigyázzon rá, míg elviszem a másikat. Ráadásul valószínűleg a másik is beteg lesz, legfeljebb kicsit később, más tünetekkel. Kép

Eri
simones

sziasztok!
Erika! hajrá!
Éva! jobbulást Ádámnak! nálunk valahogy úgy lett eladva az egyedül bölcsibe menés, hogy annak milyen jó, aki mehet egyedül. aztán azt a hőst is én vittem, mintha mennék dolgozni, addig férjem maradt otthon a beteggel és kész volt az átverés. persze ezt csak az tuddja megoldani, akinek a párja rugalmas időbeosztással dolgozik. meg közalkalmazott Kép
ovinál szinte büntetésnek vennék, ha nem mehetnének. ezt még vikicstől tanultam Kép
ma is annyit ettem. egész nap hányingerem van. amíg eszem, tök jól vagyok. előtte, utána rosszul. aztán már alig férek be a nadrágjaimba. a munkahelyemen elvileg még 2 hétig nem akarom mondani az "örömhírt". remélem addig még nem kell hozzányúlnom a terhesruháimhoz Kép
m.

KépKép

KépKép
2in1

Erika!
Beöntés...Kép Drukkolok, hogy megoldódjon ez a probléma. Pszichológusra nem gondoltál? Vikicséknek is segített.

Éva!
Jobbulást!
Engem is mostanában kezdett el foglalkoztatni, hogy néha külön kéne választani a fiúkat, csak elég nehéz megoldani, mert ha egyiket elvinném valahova, a másik biztos nagyon sírna utána. Illetve, ha Gyurival osztanánk öket ketté, aki nálam van tuti utána bögne... Hihetetlenül apásak! Okt.-ben elutazunk két napra, akkor megpróbáljuk öket a két nagyihoz külön odaadni.

Marcsi!
Akkor még vigyázz a vonalaidra! Kép

Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Mostanában nincs nagyon időm,mert én is beálltam a dolgozó nők népes táborába. Kép Hát nagyon fárasztó volt az elején (a múlt hétfőn kezdtem), de most már lassan helyrerázódok. Mondjuk közre játszik az is, hogy napok óta az eső miatt nem voltunk ovi után játszótéran, így azért nem fáradok el annyira hamar.
Nem tudjátok van már valami hír erről a 8 óra munka gyes mellett dologról? Mármint azóta, hogy érdeklődtetek? Most így a munkaszerződésem megírása előtt jó lene tudni...

Marcsi!
Gratulálok!!!! Kép

Erika!
Át tudom érezni a sorsodat!Nálunk szerencsére minden megoldódott, és a legdöntőbb érv az volt, hogy olyan gyereket nem viszünk nyaralni Gyékényesre aki nem kekil rendesen. Már mondjuk előtte is sokat javult a helyzet, de a nyaralás előtt pár héttel meg már teljesen. Mondták is, hogy mennek kaikni, mert nem visszük őket Gyékényesre... Kép Kép
De biztosan nagy szerepe volt a pszichológusnak is. A nyáron non-stop saraztunk, fagyiztunk, pacsáltunk.

Éva!
Jobbulást! Nálunk az első évben míg az egyik beteg volt, a másikat vittük oviba. De akkor még kegy volt az ovibajárás. Kép Azóta rájöttek, hogy ez nem így van. Tavaly már nálunk sem akart menni a másik, és nem is erőltettem, mer tényleg úgyis megkapta, és legalább görcsölni sem kellett, hogy ki megy érte és ki viszi le.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!
Tudtommal jelenleg még csak 4 órát lehet gyes mellett dolgozni, nemsokára tárgyalja a kormány a 8 órát, de az csak januártól lépne életbe. Te hány órát dolgozol?
Ha nyolcat, akkor most le kell állítanod a gyest, de lehet, hogy jan-tól újra igényelhetnéd. Ha nekem ilyen kérdéseim vannak mindig felhívom az illetékes minisztérium ügyfélszolgálatát, ezért vannak.
Mit dolgozol?

Mimóza
mimóza

Marcsi

Közben kaptam az egyik menhelytől egy levelet és már állítólag rég gazdinál van a vizsla.

Vikics
Közben nekem is megbetegedett a másik fiam is, így megoldották a problémámat.
Lora ma sértődötten, de elment az oviba, persze mindent beígértem neki.
HOl dolgozol? Mit csinálsz?

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Én is így hallottam, hogy januártól fog életbe lépni, de sehol nem írják egyértelműen.
4 órára jelentenek, le aztán majd max. ha bevezetik ezt a törvényt, akkor lehet 8.
Titkárnő-ügyintéző raktáros keveréke vagyok valahol egy gyógyszer kutatással foglalkozó cégnél.
Szerencsére nagyon közel van, mert csak 5 buszmegálló. SZóval nagyon jó.
Mondjuk nap végére tiszta hulla vagyok, de remélem belerázódok előbb-utóbb. Még csak 2 hete csinálom.

Éva!
Jubbulást mindkét manónak!!! Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vikics

Köszi, de sajnos Ádika még mindig lázas, most kelt fel és már megitn 38 felett van a láza, ez már az ötödik nap, hogy lázas.

Tök jó, hogy találtál állást és jól is érzed ott magad. Lassan én is keresek valamit, de még fogalmam sincs mit.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Ja, és tegnap óta Lorena is megbetegedett, neki meg a hasa fáj és hasmenése van! Pedig úgy volt, hogy mennek a gyerekek hétvégére a mamához és mi kettesben ünnepeljük a férjemmel a születésnapját, talán majd jövőre!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Kicsit én is dicsekedek. Kép Ma végre egyik gyermekem sem sírt, mikor bementek a többiekhez. Sőt még integettek is nekem. Kép
Végre vezetek, legalábbis gyakorlok. Azért kirakom a T betűt Kép Már háromszor én vittem őket kocsival a bölcsibe, persze apa mellettem. Biztos az is közrejátszott, hogy ebben az esőben kétszer annyi ideig tartott az út, mire oda- ill. hazaértünk a buszokkal. Kép

Betegeknek jobbulást! Kép

Mindenkinek munkát! Kép

Kollégáim ma mennek 3 napra kirándulni, persze nélkülem.Kép Majd talán pár év múlva mehetek én is velük. Kép

Eri
simones

Eri!
Ügyesek vagytok!
Végül meddig szoptak a fiúk? Vagy még mindig? Kép Láttam a másik topicban írtad, hogy kicsik a fiúk. Megkérdezhetem, hogy mekkorák? Okt-ben van a szülinapjuk? Én most mértem a fiúkat, ők nov. végén lesznek 3évesek és 88 cm magasak, 12,5 és 13,5 kilósak. Kiváncsi vagyok a ti méreteitekre. (Amúgy mi sem vagyunk magasak: 164 és 169 cm-esek.)
Mimóza
mimóza

Mimóza!
Köszi Kép
Még mindig, de már csak este. Kép A bölcsiben mérték őket 91 cm és 12 kg-nak. Csak a fej ill. has nagyobb a Zolinak. Viki sokat nőtt év elejéhez képest, akkor csak 10,5 kg volt. Igen, októberben lesznek 3 évesek. Én is 164 cm vagyok.Kép
Süt nap, és az én kisfiaim egy kis biciklizés után feljöttek. Úgy látszik már nagyon hiányoznak nekik a játékaik. Kép

Eri
simones

Köszi, Eri!
Néha nekem is hiányzik a szoptatás...( A fiúknak már kevésbé! Kép )
Akkor nagyjából hasonlóak a paramétereink! Kép Nincs friss képed a fiúkról?
Mi most vettünk a fiúknak bukósisakot, odavannak érte, úgyhogy azóta mindig ki kell mennünk velük az utcára biciklizni, hogy hordhassák. ( A kertben nem kell felvenniük.) Olyan jól áll nekik!
Hogy megy a tanítás?
Jó éjt!
Mimóza
mimóza

Sziasztok! De jó titeket újra olvasni, már nagyon hiányoztatok! A géphez egyrészt ne jutottam hozzá, másrészt önmegtartóztattam, mert le kellett adni a disszertációmat. Már az egész család azon dolgozott, komolyan, de SIKERÜLT! Így a stressz szint alaposan lejjebb szállt itthon! A gyerekek jól vannak, az ikrek égedelmek, csinálnak egy csomó mindent, amit a nagyok nem tettek, szóval nem unatkozom!
Marcsi! Gratulálok, és irigykedem, gyereket várni annyira jó, minden nehézséggel együtt is!
Eri, Mimóza! Egyelőre az enyémek sem akarnak a szopiról lemondani, de nem is nagyon erőltetem, most nem sürget újabb terhesség, vagy efféle. Nálatok egyszerre szokott le a két gyerek? Nálunk mintha Eszter szopizósabb lenne. Most felébredt, még jövök: Claire
claire

Marcsi-gratulálok és irigy vaygok....
Claire-neked is nagy gratula, ez felér egy gyerekszüléssel˛Kép)
pkinga

Marcsi!

És én milyen IRIGY VAGYOK!
Én azért akartam harmadik gyereket,hogy végre kibabázzam magam!(a nagyok közt 15 ho van,így náluk nemigen lehetett)Erre egyszerre jött a három.Na nem bántam meg,de így ismét kimaradt az igazi babázásKépna majd az unokáimat kényeztetemKép

Az én lányaim 3 évesen 11.2-11.8 közt mozognak(szeptemberben mért adat)de én olyan vékonykának láttam a legkisebb sulyut,hogy teljes vérvizsgálatra vittem(ö ujszülöttként kapott vért,a tudtom és beleegyezésem nélkül).Erre kiderül,hogy makk egészséges,minden ok vele!
Ez csak anyai aggodalom volt,de legalább biztosan tudom!!!!!!!!!!!!
Mi sem a magas alkatuak közé tartozunk(158.168)így mondjuk a gyerköcöktöl sem várhatjuk el,hogy 3 éves korukra 1m magasak legyenekKép legalább ilyen daliák lesznak mint miKép

Két lányomnál ujszülöttként hallotak szívzörejt,azota nem.Erre föl 3 évesen az egyiknek megint hallották.Kedden viszem ekg-raKépRemélem semmi komoly.
Ez olyan ,mint 3 évig nem voltak ludtalpaso,most mind a három az lett hirtelenKépOda is cipelhetem öket.

Na mára kipanaszkodtam magam!Jo éjt mindenkinek!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
köszi a gratulációt! Kinga! Azért ha választani kéne, én a szülést választnám, annak több értelmét látom!
Bea! A városi emberek 90 %-a lúdtalpas. A pici gyerekek mind, csak az "élettani", aztán jó esetben eléggé megerősödnek a szalagok ahhoz, hogy ez elmúljon. Lábtorna, mezítlábazás füvön, kavicson, jó cipő, többet nem tehetsz.
Ez a babázás jó, egyből 3 babát kaptál, hogy ne legyen panaszod Kép.
Üdv: Claire
claire

sziazstok!
ma voltam UH-n és dokinál. egy bébi van Kép férjem sms-e: hol.a.másik? Kép
minden rendben és a korának megfelelő.
meghatódtam a látványától. olyan jó!!!
most még lebegek egy kicsit Kép
puszi, m.

KépKép

KépKép
2in1

Szuper! És drukkoltok, hogy milyen nemű, vagy tök mindegy? Egy ismerősöm, akinek elsőre ikrei voltak, aztán "csak" egy, hogy a kórházban az első szoptatások után kérdezte csodálkozva, hogy csak ennyi volt Kép? Te is jó rutinos leszel! Claire
claire

Marcsi!
Kép Kép Kép
Irigyellek! Kép
M.
mimóza

Marcsi

Láttod, hogy nincs semmi baj a babával!!! Sok boldogságot kívánok nektek!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Lányok!
Tudom, már ezerszer volt téma a babakocsi, már nekem is a könyökömön jön ki, most mégis tanácstalan vagyok...
Már totál tönkrement a használtan vett Graconk, és bár a fiúk ősszel lesznek 3 évesek én mégis úgy érzem, hogy gyakran hiányzik a babakocsi, mobilabb lennék vele itt a faluban. Õk szívesen beülnek, úgyhogy szeretnék szerezni egy másik babakocsit. A kérdésem az, hogy ti meddig használtatok, van-e olyan páros, akik még 3,5-4 éves korában is beleült és ha igen, akkor tudtok-e egy megfelelő esernyőre csukható típust ajánlani? Van esetleg valakinek eladó kocsija? Olyat keresek, aminek elég nagy kerekei vannak és tartozik hozzá bevásárlókosár.

Várom a tanácsokat!
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Mimóza!
Néhány friss kép a fiúkról:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1624&page=4&image=165969
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1624&page=4&image=165970
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1624&page=4&image=165974
Nekünk is be kell szerezni bukósisakokat. Tegnap nagyon száguldottak a bicajjal. Nem bírtam őket utolérni.
Kicsit furcsa volt az elején, hogy nem picik vesznek körül, hanem középiskolások. De már kezdek újra belejönni a tanításba. Végülis kimaradt 3 tanév. Kép
Mi már nem használjuk a babakocsit. Nemsokára el is adom. Motorral, biciklivel sem lehet velük közlekedni nálatok? Mert mi azzal megyünk a közeli boltokba vásárolni.

Claire!
Gratula! Már hiányoltalak, hogy merre jársz. Kép

Bea!
Már én is csak a nagymamaként fogok újrababázni. Kép Legalábbis remélem lesznek unokáim. Kép
Mi lett a vizsgálat eredménye?

Marcsi!
Lehet, hogy csak elbújt a másik. Kép
Én is irigyellek. Kép
Egyik nap a bölcsiben az egyik csoporttársuk kérdezte, hogy kislányt miért nem hoztam? Kép Nem elég neki a 2 fiú? Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Múlt héten megejtettük a kórházat (ahol az első napon 2x-i!! beöntésre sem alkotott 5 nap utánKép) - de azóta szerencsére (el ne kiabáljam, kop-kop-kop...) óriási változás tapasztalható, 1 nap kivételével MAGÁTÓL kakilKép, igaz van némi "rásegítés", esténként 3 csepp guttalax 1 hétig, hogy ne keményedjen me a kaki, hanem képlékenyebben könnyebben kinyomhassa és ne rettegjen a fájdalomtól.Kép1 hét után másnaponta kap még pár napig cseppet, de aztán el kell hagyni - asszem "akkor jön a feketeleves"...Kép De bizakodom nagyon, mert legalább hajlandó megpróbálni mindennap, mert látja, hogy nem fájdalmas, sőt még jobb is utána a pocijának.Kép

Éva!
Képeket kérek "álmaim házáról"!Kép Bepucoltátok kivülről? Belaktátok már??Kép
Ezt írtad: "az ikrek már teljesen összenőttek, egymás nélkül létezni sem tudnak, úgyhogy nem ártana egy kis különlét." szinte uaz van nálunk is... Még az oviban is együtt játszanak (v. egyedül), egymás mellett esznek, alszanak... Bezzeg a Marcsi skacai ott rá sem bagóznak a másikra, nem egy asztalnál kajcsiznak, de még aludni sem egymás mellé mennek. Szóval ikre válogatja, van akik matricákKépKép és van akik nagyon jól elvannak a "másik felük" nélkül.KépKép
Most volt alkalmunk kipróbálni a kórház alatt, hogy milyen a Rikinek egyedül oviba menni - szerencsére fantasztilusan vette az akadályokat, bár az első mondata mindennap az volt: nem megyek egyedül oviba........... De egy piros autó ígérete a "legügyesebb nagyfiúnak" sokat lendített a dolgon (a Ricsi másnap ugyanilyet az első saját produktumért kapottKép).
Első nap sírdogált reggel, de másnaptól már csak közölte: "nem síjtam, csat szomojú vojtam"...Kép
Meg kell szokniuk, mert bármikor adódhat olyan helyzet - betegségen kívül is! -, amikor szükség van az egyik gyereknél az ovira...

Mimóza!
Pszichológushoz még nem akartam vinni a Ricsit a kaka miatt, egyrészt szerintem (és a doki szerint is)még kicsik hozzá 3,5 évesen (asszem Vikicsnek 1 évvel idősebbek a fiaim), másrészt nem beszél jól, így valszeg kellettem volna "tolmácsnak"Kép, annak meg nem sok értelmét láttam...
Babakocsiban nekem 1,5 évesen már nem maradtak meg, míg Marcsi még 2,5 évesen is abban tudta tolni Õket a bölibe. Szóval, ez is ikerfüggő.Kép

Marcsi!
GRATULAAA!Kép
És némi irigység...Kép

Claire!
Neked is - más okokból!Kép

Eri!
Folytatva a sort: Neked is!Kép én meg sem merném próbálni a vezetést, pedig 20!!éves jogsim van, de 19,5 éve nem vezetek...Kép Igaz itt a Blaha környéke nem is a legideálisabb a nyugis kezdetekhez.Kép

Vikics!
Hogy találtad ezt a szupi állást???
Nekem is kellene már vmi, mind anyagilag, mind az agyi leépülés ellen.Kép
És az külön csúcs a közelsége mellett, hogy szereted!!Kép
A kakiprojectre nálunk nem volt befolyással a nyaralás elmaradását célzó kijelentés, mert "tudta", hogy úgysem maradna le semmiről, hiszen a Balcsin is csak én voltam velük és itthon se tudnám senkire hagyni...
Sajna a sarazás nálunk nem vált be, kb. 2-3x tudtam rávenni, de akkor is állandóan a koszos kezét mutogatta...Kép viszont a nagy fürdőzések a Balcsiban inkább, utána azért jött a produktum otthon! csak sajna kb. 5 nap volt ilyen a nyáron, hogy kellemes volt a víz és órákat lehetett lubickolni.Kép

Bea!
Ekg ok?Kép
Lúdtalpra mit mondtak?? A skacoknak betétet írtak fel a balcsin, mert baromira fájt a Riki lába (térde), nem bírt ráállni reggelente és iszonyúan sírt...Kép vizsgálgatták, vérvétel, röntgen - de semmi, így erre jutott a doki, hogy vagy a növéstől (de mindig csak a jobb??), vagy a lúdtalp miatt... 2 hét múlva azért elvisszük egy másik dokihoz is...

Na megyek, mert most kb. 2 heti adagot írtam.Kép
Remélem senkit nem felejtettem ki...Kép

Betegeknek jobbulás!Kép

További szép napot!
Erika

(úgy tennék fel friss képet, de túl nagyok és nem tudom lekicsinyíteni...Kép)

KépKép
herika

Erika

Sajnálom, hogy idáig fajult a kaki bajotok, hogy kórházba kerültetek, de talán most majd megoldódik és meggyógyultok. Azért nagyon nehéz lehet szégnykémnek, na meg neked is!!
A házunk már be van pucolva, de még nincs beszinezve, majd jövőre, mert már nem maradt rá pénzünk. Amúgy már minden elkészült, már járda is van a ház körül és egy jó nagy lebetonozott hely, ahol egésznap tudnak végre motorozni-biciglizni a gyerekek. Belül is már minden nagyon szép, nagyon szeretünk itt lakni!!!

Bea
Nálunk Ádám született szívzörejjel, és még mindig nem múlt el neki, évente járunk vele szívultrahangra, mindig egyre kisebb a lukacska a szívén, de még megvan, azt mondták , hogy már annyira kicsi, hogy ezzel akár még élsportoló is lehet.
Remélem, nálatok is minden rendben van!!

Marcsi

Hogy vagytok? Megmondtad már az örömhírt a fönöködnek?

Éva

Kép

Kép
éva75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?