A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » BABAPROJECT ELÖTT ÁLLÓK, IDE!

Dorka Kép
Párodnak mennyire voltak rosszak az eredményei?
Csak azért kérdezem, mert az enyémnek pocsékak voltak és átmeneti javulás után majdnem ugyanolyan rosszra visszaállt. Pedig folyamatosan eszi a Macát azóta is. Náunk 2-3 millió 10% mozogról, 3-4 millió 20% mozogra sikerült növelni az eredményt, de állítólag még ennek a 60%-a is deformált. Ezt nem is az andrologus mondta meg, mert neki nem annyira profi a mikroszkópja, hanem a lombikközpontban mondták.
Én is áldom a dokimat, hogy az első vérvételeknél a páromat is rögtön beutalta az andrológushoz. Különben még fél évig tapogatózhattunk volna, hogy mi a baj.
Átjárhatóságid lesz? Vagy megvárjátok elöbb, hogy javul-e a férjed eredménye?

Wish

wish

Dudu!
Kívánok Neked kellemes hétvégét, és jó szórakozást! Tudom, hogy nagyon szeretsz táncolni, úgyhogy remélem ez a hétvége egy kicsit jobb kedvre derít Kép

dido

dido
dido

SziasztokKép

Seszi, Adriana
Nagyon boldog névnapot kívánok én is nektekKép

Unique
Ne aggódj a vérvétel eredmények miatt!
A vörösvértest, hemoglobin, hematokrit szinte minden kismamánál alacsonyabb. Picit vérszegény vagy, ennyi, hiszen már ketten osztoztok a véredenKép
A fehérvérsejtszám pedig terhességben mindig emelkedett.

Virág
Boldog szülinapot!!!Kép

Majcsi
Nagyon sajnálom, de úgy van, ahogy írod, egyszer mindenkinek lesz kisbabájaKép

Képzeljétek, nem kicsit be vagyok most pánikolva.
Pár napja mondta az anyósom, hogy szerinte Kristófka a fényképeken bandzsít a bal szemével. Én ekkor még nem láttam rajta semmi eltérést.
Este apucim is megnézte, ő is egyértelműen látta, hogy kicsit kancsal a drága és ekkor már én is.
Kiderült, hogy anyukám már nagyon régen észrevette, csak gondlta, hogy ez még most normális.
Ráadásul egy ismerősünknek a 2 fiának hasonló problémájuk volt, az egyiknek, a nagyobbnak későn vették észre, őt már műteni kellett, a kicsinek időben észrevették, neki "elég" volt az, hogy a másik, a jobb szemét leragasztották, hogy a kancsal szemét erősítse.
Tegnap megkérdeztem a gyerekdokinkat, (megjegyzem, ő idáig észre sem vette és most se érdekelte túlzottan a dolog, mégcsak rá sem pillantott Kristófra) és azt mondta, hogy ez ilyenkor még lehet normális, mert még gyengék a szemizmai.Egyébként pedig 1 évesen minden babának van szemészeti kontroll, majd akkor megnézik, addig nem kell vele foglalkozni.
Ez nem nyugtatott meg túlságosan, így egy szemészt is meg akarunk kérdezni, de az, akit mi ismerünk, az a héten szabin van, majd a jövő héten felhívjuk.
Csak az a baj, hogy ahány orvos, annyifélét mond. Beleolvasgattam a Babanetes Rendelőbe, ahol szemészorvos válaszolgat, hát homlokegyenest eltérő véleményeket írtak. Egyik orvos szerint már 6 hónaposan kezelni kell a szemet letakarással, volt aki szerint csak később, volt aki szemüveget ajánlott.
Úgyhogy most nagyon félek, sem megműttetni, sem ki tudja meddig a jó szemét letakartatni nem akarom. Nem akarom, hogy akárcsak egy icipicit is szenvedjen bármi miatt. Persze ha kell, akkor nincs más választásom.
De annyira gáz, hogy mi ezt idáig nem vettük észre.Nem tudom mi lesz.
Bocsi, hogy ezzel untattalak titeket.

Babus

Kép
babus2005

Szia Dorka!

Köszi, igen én is ezen töröm a fejem, hogy akkor megpróbálom majd a 10 perces, de legalább néma hőmérővel. Aztán ha nem jön össze, akkor sincs itt a vég, mert igen túl vagyok a lényegen. Már leesett és fel is ment a hőm. Innentől már csak fennt kell maradnia, de jó sokáig. Le se essen, azt kívánom... Kép

Igen, néptáncolok. Elég aktívan. Én is akartam írni, hogy ugyan tegnap azt írtam, hogy ismeretlenül üdvözöllek, gyanús volt, hogy azért mi már ismerjük egymást. Csak akkoriban még annyira új voltam, hogy nem bírtam követni, ki kicsoda. És tudod, hogy ha kislányom lesz Dorka lesz a neve? Medvecki Dorka, tök jól hangzik, nem? Csak félek, hogy vidorkának fogják csúfolni. Téged nem csúfoltak, soha?
Tök helyes a fotód a profilodban. És bocsi, hogy "nem ismertelek fel".

Ez a méhnyálkahártya dolog kezd egy kicsit zavarni. Mert a nőgyógyászomnak és a családtervezőben is mondtam, hogy 3-4 hónapja 2-3 napig tartó nagyon gyenge mensim van és szerintem ez nem norma. Még gyógyszerrel is néha több volt. Előtte meg aztán főleg. De fülük botját sem mozdították. Mert a dokim szerint másfél év a türelmi idő, meg mivel van pé-m, megnyugodott. Van még más tünete is a vékony mnyh-nak?

Köszi:
réka
Vendég

Tündi,Dido Kép
Szoktam én is Ctr+czni,de most annyira akartam mindenkinek írni, hogy elfelejtettem.
Nekem azért van kicsit nyomott hangulatom, mert reggel azt hittem, hogy szombat van. Nagy arcul csapás volt az élettől, hogy nem így van. Így nehezen viselem a mai napot, meg amúgy is a péntek mindig olyan hosszú, nem szeretem.
De majd együtt valahogy átvészeljük, nem igaz?
DuduKép
Örülök hogy kimásztál a gödörből. A hagymalevest én is imádom, elég gyakran szoktam csinálni. Olcsó, gyors, és jó kaja.
Nos a junkó az egy fantázia név (egy közkedvelt rövid ital, vicces elnevezéseKép). Kicsit üldözési mániám is van emiatt, mert elég sokan ismerik, és valahogy itt intimebb dolgokat is írok magamról, ami nem feltétlen tartozik a barátaimra. Kép
Ez most viccesen hangzik, de így van. Ezért sem akarok fotót felrakni magamról. De majd keresek otthon egyet talán. Persze nem tudom ki jár erre az isemrőseim közül...

AnnácskaKép
Köszi a képeket, már hiányoztak. Nem teszel fel magadról fotót, hogy mekkora a pocakod?

CsibeKép
Örülök, hogy jelenkeztél, gyere gyakrabban. Remélem a bogyók majd használnak.

MajcsiKép
Az előző elszállt levelemben még drukkoltam, most is, csak most a következő hónapra csoportosítom ezt át.

Egyébként tegnap nagy elhatározásra jutottam, kivettem a köldök karikámat. Sose lehet tudni, milyen bajaim lehetnek tőle...meg hát mégsem vagyok már tinédzser.Kép
Oda is raktam a férjem kezét a hasamra, hogy na észreveszi-e? Erre homlokig szaladó szemöldökkel kérdezte, hogy húú ott a bébi? Kép Kicsit beszűkült a gondolkodásmódja. Kép

ennyi a történet
j.

Bocsánat akinek nem írtam, de gyorsan elküldöm ezt a levelet, nehogy megint elillanjon.
Vendég

babus.nalunk ugyanez volt a helyzet.A nygyim vette eszre azt hogy kancsal vagyok.Aztan mintha anyaek is lattak volna.Persze panik es rohanj az orvoshoz.Az orvos azt mondta hogy olyan picit kancsalitok hogy majd elmulik.Es tenyleg elmult magatol,abszolult nem vagyok kancsalKép
Azt hogy nem vettetek eszre az nem ciki.Te minden nap latod a picit.Ilyen dolgokat altalaban mas veszi eszre mint azt is hogy mennyit not(szerintem).

Kép
monyoka

Sziasztok!

Látom azért írogattok! helyes-helyes!

Monyó!
Szép amit az állatokkal tesztek, viszont a cicátok kölykeit sajnálom. Bár gondolom, aha egy nőgyógyászati vizsgálat ennyibe kerül nálatok, akkor mennyi lehet egy ivartalanÍtás macskánál?
A mi cicánk is menhelyről van!
Napi egy tablettát szedj szerintem, de tényleg a legjobb lenne, ha valami doki tudna neked tanácsot adni.

Didó!
Legyél csak türelmetlen! Aztán jön majd egy nyugisabb időszak, scak ezt vészeld át agymenés nélkül!Kép

Szdorka!
Szörnyű, hogy aminek olyan sokáig örül az ember, kiderül, hogy gátat vethet annak, amit a leginkább szeretnél! Gondolom ez nem olyan probléma, amin a joghurtevés segíthet. Remélem mielőbb egyenesbe jöttök!
Amit pedig párodnak mondtál a hormonokról, azzal teljesen egyetértek!
És ez nem hiszem, hogy valami vad feminista hozzáállás lenne, hiszen a hormonok nem tréfa dolgok, legfőképp, hogy nyaljuk őket nyakra főre, hogy ne legyen baba, amikor meg szeretnéd, lehet, hogy pont ez akadályoz meg benne.
Tényleg, te tartottál időnként szünetet a tablettás korszakban?

Majcsi!
Sajnálom, de csak előre!Kép

Annácska!
Tök jó! HOgy megy az idő!
12. hip-hopp itt is van!
Remélem addigra már nekem is lesz egy fotóm!Kép

Duddu!
Jó hétvégét!
A hőmérő legyen a legnagyobb gondod!
Ha már a tetőpontotn túl vagytok, akkor talán tényleg nem olyan nagy gond, ha kimarad e pár nap!

Tündi!
Fogjuk a frontra!Kép

Seszi!
Boldog névnapot!

Virág!
Klassz kis leánybúcsú!Kép
Boldog szülinapot utólag is!

Hű, már megint egy oldal leszek! Rémes!
jaj!
Tegnap leszállítottuk a "matériát" A laborba, egy hét múlva eredmény!
Olyan jó lenne, ha semmit nem találnának! Kicsit aggódom, de igyekszem hinni benne, hohgy KIspocok manőverezik odabentről az emésztőnedvekkel!

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Wish, nalunk egy kicsit jobbak az eredmenyek talán, de sajna pontosn nem tudom, mert a doki elfelejtette (erre azota is nagyon merges vagyok) elkerni a papirokat, es csak telefonon beszelt a laborosokkal, igy latni nem lattam hogy mi van, de o annyit mondott, hogy 14 mio, es hogy viszont alig 1/3-uk mozog, ok is inkabb csak helyben. Most hogy mennyire helyben, meg mennyire 1/3-ad, azt nem tudom. Majd ha megy parom legkozelebb, akkor szerintem kikeri a papirokat, es akkor okosabb leszek en is. Az a baj, hogy a Kaali (merthogy oda jarunk) nem nagyon esik utba neki, igy o nem akar elmenni a papirokert, nekem kicsit esik csak jobban utba, de nekem meg meghatalmazas kellene, szoval inkabb nem eroltetjuk annyira, hogy megtudjuk.
Parom is Maca-t szed kb. 3 hete, majd meglatjuk lesz-e hatasa.

Monyoka, ha jo vastag, az tudtommal csak jo, mert akkor be tud agyazodni a gyerkocke. Vekonynal ugye pont az a baj, hogy nem tud megkapaszkodni, es igy hiaba jon letre a kis emberpalanta, utana nem marad meg.

A barnazasrol mit szeretnel tudni? Hogy miert van, vagy hogy kinek van? Nekem van, mindig 3 nap, aztan mondjuk nekem a mensi csak 2 nap igazan, aztan megint 3 nap barna. Mondjuk a ket barnazas kozott van nemi kulonbseg, de akkor sem igazan ver egyik sem.
Oka lehet progihiany ha jol tudom, de nem nagyon ertek hozza. Van akinek semmi gondja tole, ugyanugy osszejon a gyerek, masnal meg utalhat problemara is. Valoszinu ugye nalam nincs minden rendben, ezert is van a barnazas is.

Kép
szdorka

Babus!
Nem szabad rögtön a legrosszabra gondolni. A baba kori fotóimon, (sőt még a kisgyerekkorikon is) nekem befelé húzott a szemem, és mára már mindenféle kezelés nélkül teljesen elmúlt, nincs semmi baja a szememnek, és még csak szemüvegem sincs.
Persze szerintem is az a jó, ha orvos mond véleményt, ezt csak azért írtam le, hogy ne idegeskedj, mert magától ki is nőheti.

dido

dido
dido

Szia Dido!
De jó, hogy megint aktívan itt vagy! Megint nincs kedved dolgozni? Mint itt annyiunknak. Ma nagyon nagy a forgalom. Mióta leültem, nem bírok felállni innnen. Nem csodálom, hogy türelmetlen vagy, én is az lennék. Nem tudod megkérdezni, hogy mikorra várható az az eredmény? S akkor tudnád, hogy jelentkezz be a dokidhoz.
Képzeld megyünk kromoszóma vizsgálatra. Vagy ezt már írtam?

Monyó!
A barnázás semmiképpen nem feltétlenül jelent komoly gondot, viszont semmiképpen nem kell, hogy legyen. Így örülj, hogy még sosem láttál ilyet. Sajnos nekem már sok fejtörést okozott, hogy mitől lehet.

Babus!
Elhiszem, hogy aggódsz, de a fényképen bebandzsítás még felnőtteknél is nagyon gyakori. Tudom, mert sokat portréztam már.
Sajnos ahány orvost kérdezel, annyiféle választ fogsz kapni, ez tutti. Ez velem is így volt, gyerekkorom óta szemüveges vagyok, s egyesek szerint nem is volt rossz a szemem, hanem csak a szemü' rontotta el. Viszont másfél éve megműttettem és -3 dioptriáról nullázták.
A lényeg, hogy próbálj egy olyan doksit keresni, akit más is ajánl és gyerekekkel foglalkozik. És ne aggódj, mert több kisgyerkőc kinőtte már ezt. Kép

Junko!
Azért gondolom, jó érzés, hogy férjed azt mondta, hogy ott a bébi. Vagy nem?

Az én párom a tüszőmnek szólt tegnapelőtt, hogy "Hahóó, jövünk!" Mindezt olyan Mr. Bean-es hangon, hogy mondtam, hogy lehet, úgy megijed, hogy meg sem reped. Kép

Megértem, hogy nem akarod, hogy ismerősök olvassanak, de ennek gondolom, nem sok esélye van. Ha így van, nem muszáj ám az a kép, csak gondoltam, megnéznélek, hogy olyan vagy-e, mint amilyennek gondollak.

réka
Vendég

Dorka csak azert kerdeztem mert nekem sosem volt.
Menzi utolso napja esetleg de mondjuk 5-6 nap menzi utan szerintem normalis,mert nem mulik el csak ugy hip hop.

eszter en is sajnalom,de nem tudunk veluk mit csinalni.Nem tudunk ennyi allatot etetni.Ivartalanitast pedig tenyleg nagyon draga.Foleg hogy harom nosteny allatunk van.

Kép
monyoka

Hú de sok a kérdés, és hogy pörög a topik!!!

Babus, szerintem ne izgulj ezen! Ha csak annyira kancsal Kristóf, hogy te nem veszed észre, akkor nem gond! A gyerekek többsége kancsal, hiszen gondolom nem olyan erősek még ott az izmok! Én szinte minden gyereket kancsalnak látok egy kicsit! Idővel helyre fog jönni!

Duddu, igen, akkoriban jöttél, amikor én már nem nagyon irogattam ide! Még azon izgultál hogy teszteljél vagy nem az utazás előtt..
Szerintem nincs más jele a vékony méhnyálkahártyának, vagy legalábbis nem tudok róla. Nekem úgy tűnik hogy minden rendben van, a görbéim is egész jók voltak (tehát megvolt a 2. szakaszban a magasabb hő), érzem talán a repit is, a nyákkal sincs talán nagy gond (épp az előbb jött ki belőlem egy nagyobb adag Kép, szoval en semmi problemat nem ereztem.
A dokik tobbsege egyebkent nem foglalkozik vele, nem is ertem hogy miert. Szerintuk ennek orulni kellene... Egyebkent egy egyszeri huvelyi UH alapjan el lehet donteni hogy mi a helyzet, szoval nem egy tul bonyolult vizsgalat.

Ironram, igen, nalam mindig voltak szunetek, viszont en eloszor 16 eves koromban kezdtem el szedni. Akkor szedtem 1 evig, majd kimentem Amerikaba es abbahagytam. Aztan 18,5 eves koromban ujra elkezdtem, es azutan egyszer volt kb. 1 ev hogy nem szedtem, volt egyszer talan 4-5 honap (sokszor volt hogy kulfoldon voltam, es igy egyszerubb volt a havi talalkozasokat ovszerrel megoldani), illetve ha mar ugy ereztem hogy nagyon regota szedem, akkor 1-2 honapra abbahagytam. Aztan legutoljara tavaly tavasszal vettem be. Viszont nekem mindig rogton helyreallt a dolog, sosem volt olyan hogy ne jott volna meg mensim, vagy nagyon sokatt kesett volna. Ezert is gondolom hogy a peteeressel nincs gondom.

Kép
szdorka

hogy kell csinalni hagymalevest dudu?

Kép
monyoka

DuduKép
Jóhogy jó érzés voltKép
ÉS annyira el tudom képzelni, hogy fog örülni. ÉS ez nagyon meg tud nyugtatni, hogy ennyire várja és jó apa lesz.
Fogok feltenni képet. A te férjed is vicces lehet. Lehet pont ijedtében repedt meg az a tüsző.

Babus
Sztem nem lehet nagy gond, sok gyerkőcöt láttam már leragasztott szemmel-szegénykék-úgyhogy gondolom gyakori az eset. Dokinak mindenképpen mutassátok meg, és majd helyrehozza ha tényleg van valami kis gubanc.

IronmanKép
Bízzunk a jó eredményben. Sztem tuti a bébi okozza a kavart.

junko
Felhasználó vagyok-gáz-ennyire nem dolgozom???Kép
Vendég

Ennyire optimistának tűnt amit írtam? Kép
Azért pityeregtem egy kicsit, rettenetesen sajnáltam magam, de utána jobb lett. Tudom én, hogy lesz babánk, csak olyan nehéz türelmesen várni. Mert én nem egy, vagy két éve szeretnék babát, hanem nagyon régóta. Kép Tényleg, már kislány koromban is arra gondoltam milyen jó lesz, ha felnőtt leszek és anyuka leszek. Már akkor megbeszéltem a barátnőmmel, hogy én két gyereket szeretnék és megvitattuk azt is, hogy ki milyen nevet adna a gyerekének. A férjemmel 7 éve vagyunk együtt. Már jó pár éve beszélgettünk arról, hogy hány gyereket szeretnénk stb. Csak még akkor nem jött el a megfelelő idő, valaki mindig tanult, meg munkahelyet váltott, meg nem volt lakásunk..... De végre eljött az az idő, hogy ez már nem probléma és akkor meg kiderült, hogy ez nem úgy működik, hogy szeretném és pik-pak sikerül.
Persze, ha majd a pocakomban lesz a baba, akkor már nem fog olyan soknak tűnni az addig eltelt idő és majd jót mosolygok azon, hogy miért aggódtam lám sikerült és ezért igazán kár volt ennyit bánkódni. Kép

Monyoka Kép
Megértem, hogy sokszor jobban szereted az állatokat mint az embereket. Õk mindig őszinték és nem veszekszenek, veled, ha pl. későn értél haza. Nekünk is van egy cicánk. Már öt éves, és amikor jövünk haza, mindig ott ül az ajtóban és vár minket és bújik hozzánk. Ha elutazunk visszük a "nagyszülőkhöz", de ha pl. a telekre megyünk oda ő is jön mert ott csatangolhat és szeret is ott lenni. Két babánál többet nem is tervezhetünk, mert a kocsiban egy biztonsági öv a macskaszállító boxnak jár. Kép

Babus Kép
Ne aggódj. Nem hiszem, hogy Kristófot műteni kéne. Sok kisbaba tényleg kancsal, de felnőttben már szinte eggyel sem találkozol. A szemletakarás lehet, hogy neked sokkal rosszab mint neki. Biztos hamar megszokja és nem zavarja, csak neked rossz ezt nézni.

Duddu, Szdorka Kép
Nekem gyenge mensim csak, irgalmatlan vashiány esetén volt, de ennek más fizikai tünetei is voltak pl. olyan dolgok megerőltetővé váltak mint mondjuk felmenni a lépcsőn a másodikra, a színtelen nyálkahártyákról nem is beszélve.

Junkó
Te is azt hitted szombat van? Reggel félálomban én is. Nem is értettem miért csörög az óra. Kép Én szeretem a pénteket, mert az nálunk rövid nap és utána hétvége jön.

Annácska
Annamari akkor két hét múlva megtudja a nagy hírt! Kép Ez izgi lesz. Biztos nagyon örül majd.

Majcsi

Majcsi
majcsi

Dorka!
Köszi a választ. Ugyanez van nálam is, mindent OK-nak érzek, mérek, párom is felülmúlta a vizsgálaton az átlagot.
Így azt hiszem, ezt meg kéne nézetnem nekem is valamikor. Mert legalább addig sem ülök ölbetett kézzel, mert az nem igazán megy. Az a gond, hogy a dokimnál, a magánrendelőben azt hiszem, nincs hüvelyi UH, csak hasi. Lehet, hogy a családtervezőben fogom megnézetni.

Van különbség szerinted abban, hogy mikor csináltat meg az ember ilyesmit?

Hát igen, az már jó régen volt, mikor bejelentkeztem. Nagy gondban voltam, hogy mi lesz az utazáson és azóta is még mindig csak várunk. De már sokkal könyebben megy, ha el is kap néha a depi.

Eszter!
Biztos minden OK-s lesz a vizsgálaton. Jó soká' lesz eredmény...
Köszi a jókívánságokat a hétvégére.

És Dido!
Neked is! Persze biztos jó lesz, csak szegény páromat már nem szívesen hagyom magára ennyi időre. Kinőttünk már ebből. Nem azért, kibírja, meg én is, csak nem szoktunk már külön tölteni hosszabb időket, csak ha muszáj. De ha a táncot aktívan akarom csinálni, nem maradhatok ki egy ilyenből.

Monyó!
Hagymaleves:
3-4 közepes hagymát csíkra, vagy apróra vágva, kicsi vízzel megdinsztelsz kicsi vajon sűrűn kevergetve, de lefedve.
Hagyod, hogy elpárologjon róla a víz, utána megszóród egy evőkanál liszttel, kicsit hagyod pirulni, aztán egy "mókás" kanál pirospaprika (ezt szerintem nem muszáj, de nagyon jó volt vele). Nagyi tanács, hogy: úgy szórd rá a paprikát, hogy leveszed a tűzről, nehogy odakapjon, mert akkor keserű lesz.
Vissza a tűzre, szakaszosan felöntöd 0,8-1 liter vízzel. (a recept másfél litert írt 4 nagy hagymához, én 3 közepeshez raktam 7-8 dl-t és így is sok volt a leve) Két erőleves kockát bele, meg borsot és kb. 10-15 percig főződ kislángon.
Van, aki szereti utána összedarálni, hogy ne legyen darabos, ezt én kihagytam.
Ráöntöttem 1 dl főzőtejszínt, meg 1 evőkanál fehérborecetet, mindkettő hiányzott a receptből, de nagyim javasolta. Az ecet helyett lehet citromlé is. A lényeg, hogy a tejszínt, meg a "savanyú"-t már ne sokáig forrald.
Jó étvágyat!

És bocs lányok az offtopikért!

réka
Vendég

Junko!
Az azért jó érzés tud lenni, ha a párod is ennyire várja már, hogy rögtön ez jut az eszébe. Ilyenkor olyan ennivalóak tudnak lenni Kép

Dudu!
És mikorra kaptatok időpontot a kromoszóma vizsgálatra? Ugye megírod majd, hogy milyen volt, és mi lett az eredménye, akár priviben is.
Egyébként tényleg nincs kedvem dolgozni, de szerencsére most nincs is mit, mert már tegnap elkészültem azokkal a munkákkal amiket ma du. kell leadnom. Persze ez zavar is egy kicsit, mert jelenleg nincs új munkám, és így nem tudom mi lesz... Kép

Eszter!
Így van, az orvosok csak hagy vizsgálódjanak, aztán majd kiderítik, hogy a kis Lurkó huncutkodik Veled Kép
Nyugisabb időszak?!?!?! KépKépKép
Utána meg jön majd az állandó izgulás hónapról-hónapra, hogy talán most sikerült. Kép
Persze jó lenne már ott tartani, mert ez a 3 hónap szörnyű volt. Már azon is gondolkoztam, hogy szakorvoshoz kellene fordulnom az állandó pityergéseimmel. Abban bízom, hogyha már élesben megy a dolog akkor ez elmúlik. Na nem panaszkodom tovább, október már biztos jobb lesz Kép

dido

dido
dido

dido elvesztettem a fonalat.mIERT KELLET NEKTEJK KIHAGYNI?

Kép
monyoka

Dorka Kép
Remélem egy kis Macától, a férjed egy helyben topogó kiskatonái rohamra indulnak Kép

Babus Kép
A barátnőm kisfia is picit "bandzsít", de az orvos azt mondta, hogy valójában nem kancsal, csak úgy tűnik, mert nagyon közel vannak a szemei.
Õk évente hordják kontrollra, most 3 éves a kissrác. Szerintem ha nem nagyon gáz a dodlog és a fényképek alapján nem vészes, akkor jobb vele várni, mert a piciknek azért macerásabb a szemüvegviselet. Az öcsém négy éves korában kapott és kb félévente eltörte. Igaz némelyikben én is hibás voltam, mert verekedés közben lepofoztam rólaKép Jó testvérek voltunk ám Kép
Vidd el Kristófot egy jó szemészhez, aztán ő megmondja úgyos, hogy tényleg kancsal-e vagy nem.

Dudu Kép
Én is nagyon szeretem a hagymalevest Kép

wish

Duddu, a vizsgálatot szerintem a ciklus 2. felében érdemes elvégezni, hiszen akkor ágyazódna be az embrió, illetve ez az az időszak, amikor a legvastagabbnak kellene lennie.
De ez persze nem 100%, de nekem igy logikus. Amikor engem legeloszor neztek, akkor mensi elott voltam par nappal. De egyebkent szerintem ha vekony, akkor az ciklus kozben is vekony. Ha jol tudok repikor 7-8-9 mm korulinek kell minimum lennie (nekem nehol mar volt hogy 5 mm-t is sikerult merni azota)

Kép
szdorka

Monyóka!
Nekem a tavasszal lett volna egy Kisbabám. A 12. heti UH-on viszont kiderült, hogy már nem dobog a szívecskéje, és így jún. 14-én megműtöttek. Ezért kell októberig várnunk, amikor vissza kell mennem a nőgyógyászhoz hormonvizsgálatra, és hogy megbeszéljük, hogy hogyan tovább.
Csak az a baj, hogy úgy gondolom, már nem lenne szabad minden nap pityeregnem, és elég kellemetlen amikor a buszon is csak úgy rámjön.

dido

dido
dido

Hogy a csudába tudtok ilyen rövid idő alatt ennyit írni? Kicsit elmegyek dolgozni, aztán majdnem archivot kell visszaolvasnom KépKépKép Na most visszakapjátok Kép Előre is elnézést kérek!

Monyó
Folsavból napi 1 szem elég elméletileg. Mit ír pontosan a tájékoztató, hoyg nem egyértelmű? De megnézem otthon a könyvemben (remélem hétfőre nem felejtem el), hogy mennyi a napi szükséglet és akkor abból mindenképpen kihámozzuk, oké? Addig is ha napi 1-et bekapsz rendben lesz. Vagy ha a neten rákeresel, ott is fogsz találni vitaminszükségletről infót ez biztos, de a napi 1 szem tuti jó szerintem.
Barnázással nincs semmi különösebb dolog, ha épp csak picit van, akkor egy vérvételből meg lehet tudni hoyg ez attól van-e hogy kevés a progeszteron. Elég sok nőnek van, de nem baj ha neked nincs, és nem feltétlenül jelent valamit.
Hát bizony sajnos az állatok jobban megérdemlik a szeretetet, törődést, mint némelyik ember.
Miylen tortákat sütsz holnapra? Kép

Réka
Ha már elbújsz reggel a fürdőbe nem is tudsz mérni, csak az ágyba Kép Ott meg paplan alatt nem látják hogy mérsz, a párnád alá meg be tudod csempészni a hőmérőt, nem? Mármint higanyosat, az nem csipog ugye Kép
Nekem az is a mai nappal a bajom, hogy tegnap alig tudtam dolgozni. És ez nyomaszt. Na mindegy, nem nyavalygok már, majd elmúlik. (én most nem tudok a párom felé fordulni, mert alig találkozunk)
Szerintem nincs semmi tünete a vékony mnyhártyának. Ha menzi nem olyan darabos, akkor talán az utalhat erre.

Dido
Annyira jó lenne ma csak úgy lenni, de tegnap is ezt csináltam, szellemileg munkaképtelen voltam Kép, csak a legszükségesebb melómat csináltam meg, de ma már egyfolytában csörög a telefon, muszály felpörögnöm. Tavaszi fáradtság ősszel? Talán ez terjed a levegőben, nem tudok másra gondolni Kép Ja, meg a frontok.... Kép

Dorka
Menni fog a párom vizsgálatra mindenképpen, és nem 2-3 hónap múlva, hanem 1 hónapon belül. Tudja ő is, már megbeszéltük, fel van rá készülve, és nem fél tőle, igazán komikusan fogja föl, vagyis elviccelődött a szituáción Kép Nekem most 1,5 héten belül lezajlik az UH, az eredményekkel visszamegyek a dokimhoz, és akkro megbeszélem vele részletesen a továbbiakat és kérem a beutalót a meddőségire. Tehát ez tényleg csak hetek kérdése. Tudod, 15 hónap után ez a 2-3 hét annyira nulla idő már, de 2-3 hónap sem számít már semmit Kép
Nekem már jó pár éve ugyanaz a nőgyógyászom van, ő abban a kórházban dolgozik ahol van meddőségis doki, valszeg hozzá fog beutalni. De ezen kívül Pécsen van a klinika is, ahol csinálnak lombikot. Nem jár a többség tapolcára szerintem, nem mindenki tudja bevállalni az utazást meg ami a távolsággal jár. Sőt, a környékről is sokan jönnek ide lombikra. Amit írtam tegnap hogy van Pécsen egy speckó andrológus, én sem tudtam róla eddig, a neten találtam, és jónak ígérkezik. Ez nem kórházban van, vagy magánrendelő van, vagy az egyik rendelőintézetben a cím alapján. Szóval azért vannak lehetőségek itt is Kép
Remélem sikerül megvastagítani a mnyhártyádat! Talán emlékszel, beszéltünk róla régebben, hoyg sok folyadék, joghurt, kefír is segíthet ebben.

Babus
Ne haragudj, de én eddig is láttam a képeken Kristófka szemét. Nem írtam mert gondoltam hoyg már észrevettétek és intézkedtek ezügyben. Szerintem ne aggódj az miatt ha néhány hónapig le kell takarni a jó szemét hoyg helyreálljon a szemtengely, inkább most mint amikor már megy a lakásban és abban zavarja. Biztos kellemetlen lenne, de talán jobb ha minél kisebb korban van helyrehozva, nem? Ráadásul nem is oylan nagy mértékű az eltérés. Rendbejön ne aggódj, remélem találtok egy igazán megbízható dokit, és ha a szabin levő az, akor várjatok rá 1 hetet, hidd el attól nem fog változni semmi! Ne aggódj kérlek, rendbe fog jönni Kristófka gyönyörű szeme! Kép

Junkó
Ha nem akarsz képet rakni a profilodba, akkor mélben is elküldheted annak akit érdekel. Pl nekem Kép Kitartás, egyszer ez a nap is letelik Kép

Húúú, már megint tornyosul a meló....

Tündi
Vendég

Dorka, Réka
A mnyhártya 8-10 mm-től már jó, abba be tud ágyazódni a baba. Legalábbis nekem 8 mm volt és nem mondták hoyg kevés lenne. A hüvelyi UH-t tüszőrepi környékén már lehet nézni, mert addigra már majdnem kellően vastag, de utána pár nappal már mindenképpen eléri a max. vastagságát.

Tündi
Vendég

Duddu! Megnéztem a képeidet (remélem nem baj). Az esküvősök nagyon jók, meg nekem a ruhád is nagyon tetszik! Tök jó hogy ilyen kis egyszerűt választottál!
Delfinekkel hol úszkáltatok?

Kép
szdorka

Dorka!
Köszi, persze, hogy nem baj, hogy megnézted, hiszen azért vannak kinnt. Az esküvői ruhámat varrattam, egy divattervező barátnőm tervezte.

Delfinekkel a nászutunkon, Kubában úsztunk. Felejthetetlen élmény volt. Kép

Tündi, Dorka!
Szerintetek megnézessem a mnyh. vastagságát? Legalább 5 hónapja van ez, hogy kevés ideig és gyenge, híg a mensim. Csak valószínűleg kicsit könyörögni kell majd, mert "még csak" 8 hónapja próbálkozunk. Jövő héten pont jó lenne, hiszen ma vagyok a 17. cn-on.

réka
Vendég

DIDO sajnalom.a sogornom is igy jart tavaly agusztusban.Az o lany most lenne 3-4 honapos.Kép

Tundi az utmutato szerb na meg a latin hlye szavak amibol egy szot sem ertek.ok napi 1Kép
dobos es vanelias tortat csinalok lakodalomba.mar nagyon el kellet volna kezdenem csinalni. jaj majd felteszem a kedvenc tortam kepet amit eljegyzesre csinaltam.A menyaszonyi tortam is szep volt csak arrol nem lett kepKép

Kép
monyoka

MonyóKép
Hol is laksz? Mert én szegedi vagyok és ha közel laksz a határhoz, akkor nálad fogok tortát csináltatni. Kép
j.
Vendég

MonyóKép
Hol is laksz? Mert én szegedi vagyok és ha közel laksz a határhoz, akkor nálad fogok tortát csináltatni. Kép

DuduKép
Szerintem kérd, hogy nézzék meg. Elvégre ezért vannak a dokik. MEg ha már vizsgálgatnak legyen ez is meg. Nem?

TündiKép
Majd a hétvégén megálmodom rakjak-e fel képet, ha nem küldök e-mailba. Azt hiszem csak esküvőset tudok.
j.
Vendég

Aranyosak vagytokKép
Csak az a baj, hogy mindenki mást mond és nem tudom, kinek higgyek.
A gyerekdoki szerint ugye ráérünk erre még, de hogy állapítja ezt meg, ha még csak meg sem nézi szegény gyerek szemét.
De mi van 1 éves korában már késő lesz, mert most még kicsi és sokkal könnyebben helyre lehetne hozni.
És a szemüveget se értem, hogy lehet egy ilyen pici, csetlő-botló, mászni, járni tanuló, állandóan eleső gyereknek szemüveget adni?
És a szemét letakarni is olyan durva. Mégcsak most fedezi fel a világot, minden érdekli, bizti nem tűri majd el a szemén a kötést, folyton piszkálni fogja majd.
Persze minden csupa feltételezés, mert mi van, ha tényleg, mint ahogy sokan írtátok is, magától elmúlik majd.
Mindenesetre azt tervezem, hogy még több szakember véleményét ki fogom kérni. Jövő héten a szemészt, aztán még majd felhívom a munkahelyemet, ott van bőven gyerekdoki, valamelyik csak tud valami okosat, és végső esetben valami pesti kórházat, ahol ilyesmivel foglalkoznak.
Nem hagyom, hogy ezek a béna gyöngyösiek elbagatelizálják a dolgot. Ha szükség van kezelésre, akkor igenis kezdjük el időben.

Babus

Kép
babus2005

Junkó
Nekem is külhetsz képet, ha nem akarod felrakni.

Én se raktam fel képet magamról a profilomba. Ott a cicám fotója van, de ha valaki kér küldök szívesen.

Majcsi

Majcsi
majcsi

Babus!
Tudom, hogy nem vagytok pestiek, de van egy nagyon jó barátunk, szemész főorvos a Szt. Imre Kórházban.
Õhozzá nagyon szívesen beajánlak, ha gondoljátok.
Megmondja, hogy mikor ügyel és akkor be lehet menni hozzá a kórházba.

Ha érdekel, írd meg!

Junko!
Köszi, szerintem is így lesz. JÖvő héten elmegyek és megkérdezem.

Lányok!
Én most elbúcsúzom, mert már elég késésben vagyok! Vasárnap este jelentkezem! Addig is vigyázzatok magatokra! Szép hétvégét!

réka
Vendég

Réka
Ha van rá lehetőséged, akkor nézesd meg a mnyhártyádat! Sosem lehet tudni alapon jobb félni mint megijedni Kép Egy könyörgést megér szerintem Kép Képzeld ha most nem nézeted meg, és ne adj Isten nem sikerül ebben a hónapban, akkro ezen fogsz agyalni, hogy mégiscsak meg kellett volna nézetni.

Monyó
Jaaa, akkor majd megnézzük pontosan ezt a folsavat, oké? Kép
Vaníliatortaaaa hú az de nagyon fincsi lehet! KépKislánykoromban a dobos volt a kedvencem. Tegyél képet, érdekel nagyon. Főtt krémekkel dolgozol? Asszem nekem nagy szerencsém hogy nem cukrász lettem, merthogy majdnem... Kép

Junkó
Esküvős képet pláne látni szeretném, odavagyok értük Kép

Babus
A gyerekdoki az "csak" gyerekdoki, és nem szemész szakorvos. Én mindenképpen ilyet kérdeznék meg, mármint szakorvost. Mit is akartam még írni... Kép ja, hogy ha Kristófka szeme helyrejön akár leragasztással, hidd el, mire felnő már nem is fog emlékezni erre a pár kellemetlen hétre, hónapra. Szóval ne aggódj, rendben lesz, csak találj egy számodra tuti dokit.

Majcsi
Én szivesen megnézném a fotódat Kép

Tündi
Vendég

Réka
Nagyon aranyos vagy, fel is hívtam rögtön Apucimat, mert nekem nagyon tetszik az ötlet, de ő azt mondta, hogy várjuk még meg, hogy mit mond jövő héten az itteni szemész, aztán majd meglátjuk.
De nagyon kösziKép, nem kizárt, hogy még szükség lesz ráKép

Babus

Kép
babus2005

Majcsi, Junko!
Küldjetek nekem is!!!
Kép
Köszi
réka
Vendég

DuduRéka Kép
Nekem nem kell mondani mennyire sok nehézséggel kell megküzdeni Kép Én javában küzdök Kép
Ez valóban csak bemelegítés Kép

Junko Kép
Megigérem csinálok majd magamról képet és teszek fel nektek Kép

Dido Kép
Tudom, hogy itt van mindjárt az a két hét, de én már nagyon-nagyon kiváncsi vagyok Kép

Lányok Kép
Sajnos most nem futja többre, de igérem egyszer én is visszatérek Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Monyó
Hogy állsz a tortákkal? Kép
Találtam neked sok hasznos infót a folsavról. Ha a sportolóknak elég a napi 0,2 mg, akkor neked, leendő kismamának, bőven elég lesz a napi 5 mg, azaz 1 tabletta Kép

A folsav vízben oldódó vitamin. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, és kiemelten várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét (a velőcsövet) lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul. Ezért várandós édesanyáknak mindenképpen ajánlott a folsav pótlása. A vörös és fehérvérsejtek, illetve a véralvadáshoz szükséges vérlemezkék képződésénél működik közre, és szükséges a gyomornyálkahártya normális működéséhez is. A gyümölcslevek közül a legjelentősebb folsav forrás a narancslé, az ananász és a grépfrút. Szerepe:vörösvérsejtképzés, a sejtnövekedés speciális anyaga
Hiánytünet:vérszegénység, izom-sejt károsodás
Napi szükséglet:0,1 mg
Napi szükséglet sportolóknál: 0,2 mg
Elofordulása: spenót, éleszto, máj, vese

Tündi
Vendég

Sziasztok,

Most nem tudok nagyon visszaolvasni, rőkakoma jelentkezett Kép

MajcsiKép
Sajnálom, és persze, hogy lesz babád! Csak így szabad hozzáálni! Nekem is örökkévalóságnak tűnt az elmúlt majd 2 év, most meg utólag visszaemlékezve pikk-pakk elmúlt... Kép
Csak nem szabad feladni! Kép

BabusKép
Köszi az infókat az eredményekkel kapcsolatban! Kép
Kristófka szeme pedig így vagy úgy, de helyre fog jönni. Ez 100%. Jövő héten biztos, hogy megnyugtató választ kaptok minden kérdésetekre a szemésztől. Tudom, addig nehéz kibírni, demég tényleg olyan picike, hogy ilyenkor még annyi minden alakul rajta! Kép Nagy puszit küldök a kis buksijára! Kép Olyan imádnivaló!!!

AnnácskaKép
Köszi, megnyugtattál. Kíváncsi vagyok, nekem mit mond majd a dokim a leleteimre. Mit kell szedjek, stb-stb. Kép
Jövő héten kedden megyek a 12. hetes UH-ra. Annyira izgi!!! Kép
Az a két hét gyorsan elrepül... Kép
Azt tudod, hogy a Thrombin időm miért alacsonyabb a kelleténél? (16 lett és a tartomány 18-25) Ez sem volt nekem eddig. Kép

EszterKép
Nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi abban a matériában! Dehát szerintem szinte tuti, hogy a baba rendezkedik odabenn Kép

Lányok (gyakorló mamák)Kép
Ilyenkor a 11-12. héten normális, hogy fájdogál odalenn, poci, pfészkek, stb-stb. Picit fáj, majd elmúlik. Majd újra de máshol... Kép

Pusza

Unique

KépKép
unique

Babus!

Nekem is van rejtett kancsalságom. Szerintem is kicsit látszik Kristófon.

Vigyétek el orvoshoz, és majd megmondja mi a teendő. Azt szokták mondani, hogy ami egyéves korra kialakul, az maradandó, de az sem mindegy, hogy milyen. Ott azt is megnézik, mit lát. Ha eddig nem vettétek észre, annak az egyik oka, hogy mindig szem előtt van, a másik, hogy jól lát, és deltűnt volna, ha valamiért nem oda nyúlKép

A letakarás nem vészes, bár azt később szokták alkalmazni, majd az lesz a szexepilje, meg farsangon csak egy kendő kell a kis kalóznakKép Viccet félretéve, ilyen kis korban még nagyon gyorsan változnak, és könnyebb az elején rendbehozni a bibit.

Ne izgulj, sikerülni fog!

Juca

tjuca

Te jó ég! Én ma teljesen megfeledkeztem a tábláról! Máris rakom őket Kép

Unique
Mindenki kedden megy UH-ra? Eszti is, te is, én is Kép

JUCA
Nehogy elfelejtsem hétfőn: ISTEN ÉLTESSEN A SZÜLINAPOD ALKALMÁBÓL! Minden jót, földi boldogságot, és mielőbbi babócát kívánok! Kép

Kinga
Nem jössz a talira? Úgy örülnék neked!

Ezzel búcsuzom is a hétvégére! Jó pihenést mindenkinek!

Puszi

Tündi

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2010.10.26 13:53-kor.
seszi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2010.10.26 13:53-kor.
seszi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2010.10.26 13:52-kor.
seszi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2010.10.26 13:52-kor.
seszi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2010.10.26 13:51-kor.
seszi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2010.10.26 13:51-kor.
seszi

Sziasztok!

Babus!

Azt elfelejtettem írni, hogy nekem is volt takarós szemcsi repertoáromKép A legkisebbeknek gumis a füle, de ezeket is csak kb. egyéves kortól adják. Kristóf okos ügyes és SZEXI, ha nyugodtan elmondod neki, többször, nem fogja piszkálni. Az meg hogy törik, benne van a költségekben, nálunk is fogyóeszköz voltKép

Ne ijedj meg, nem olyan nagyügy, később jön majd a fogszabályzó, meg a pattikKép aztán meg a csajok, akik elcsábítják tőled.

Persze tényleg az esetek zömében nem kell szemüveg, ha meg mégis, nem tragédia. (megsúgom, hogy felnőtt korában még előnyként fogja emlegetni, mert a szemüveges pasiknak olyan kis intelektüell fejük vanKép, és még a végén csináltat üvegből, mert én ilyet is ismerek, hogy miután gyerekkori szemüvegét "kinőtte" 20 éves korára a srác, leestek a részvényei, mert mindenki szemüveggel ismerte, és mert jól is állt neki, ezért csináltatott üvegből a kis hiúkaKép)

Juca

tjuca

Kép

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!
Visszaolvastam végre!Kép Ismét hosszan írtatok, de nem baj!Kép
Majcsi!
Gondolom rossz lehet, de becsülöm az optimizmusodat és pozitív hozzáállásodat, így tovább!
Babus!
Tényleg jobb, ha egy jó szemész megnézi Kristófka szemét, megnyugodhattok Ti is, és bár többen többmindent mondanak, talán egy jó szemész megmondja tényleg, mi a teendő. Azért előre ne ijedj meg.
Annácska, Unique!
De jó, hogy hamarosan már láthatjátok "nagyobb képben" a babucit!Úgy értem már a 12.héten több mindent láthattok.
Dido!
Láttad, hogy egyforma ciklusnapon vagyunk?Kép
Monyó!
Én is sajnálom az állatokat ilyen esetben, mert nálunk is 6-7 macska van, abból kb. a fele nőstény, képzelhetitek...Kép MInden évben újabb kiscicákkal bővülünk...KépDe az ivartalanítás tényleg drága itt is.Kép
Duddu és MIndenki!
Jó hétvégét!
Puszi:Bogi
dbogica

Lanyoknak akik szeretnek olvasni!Kép
Par dolog a szakmamrol.
Mar a suliban is azt mondtak hogy olyan szakmara menjek ami kreativ,jobb nem jutot eszembe beiratkoztam cukrasznak.Fodrasz illetve biologia tanarnonek szerettem volna menni,de fodrasz nem nyilt tanarnak meg nem engedtek a szuleim(Utolag koszonet erte)
befejeztem a sulit es elkezdtem dolgozni.A fonoknom egyben a cukrasz is volt.Minden nap konyorogtem neki hogy tanitsom,de folyton lerazott hogy meg nem vagyok erett ra.Mosogatasra bezzeg igenKép
Egyik reggel mikor bementem melora a fonokom vart hogy a fonoknommel elvalnak o mar el is koltozott vegyem at a helyet.Ne tudjatok meg mit ereztem akkor.Tortat kellet diszitenem holott aztsem tudtam mi fan terem adiszites.De nagy nehezen belevagtam.Aztan egyre jobban ment,naprol napra lepesrol lepesre semmi segitseg nelkul tanultam meg mindent.persze ahogy lenni szokott jol at lettem verve,olyan kicsi fizetest kaptam mint egy kisegito allandoan cseszegettek.Ezt figyuzzatok,en szedtem a fonokom kutyajanak a piszkat,amit szetpotyogtatott az udvaron.Szoval szar ugy voltKép
2 evet lehuztam,majd kirogott.
Szerettem volna mestercukrasznak menni de rajottem hogy semmit sem er.Itthon kezdtem el dolgozni apuek es a parom unszolasara.Szerencsere jol megy es egyre tobb kuncsaftom van,sot a fonokomtol is elhappoltam egy paratKép
Nem szeretem a szakmam,foleg igy hogy nincsen meg hozza a specialis szerelesem,de muszaly csinalnoma a penz miatt.
Parom egy darabig unszolt hogy valositsam meg az almom es menjek fodrasz tanfolyamra,de megelegszem azzal hogy nyirhatom ot.
Hat ennyi,remelem nem untatok senkit de ha megis akkor csapjatok leKépvagy egyszeruen tekerjetek at ezt a reszt.Megprobalok feltenni par kepet amit itthon csinaltam.Nem tul profik de az itteni nepnek megfelelKép

Kép
monyoka

Monyó!

Légyszi, ha tudod írd meg a sárgakrém receptjét4 De a vaníliatorta is érdekel, mert gyerekkorom óta olyat szeretnék enni!

Köszi!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?