Sziasztok!
De jó, hogy nekünk nincs bajunk a kajálással. Bár fogalmam sincs Gréti mennyit szopizik, visszaadtuk a kölcsön mérlegünket, meg egyébként se mértem már, csak az elején pár hétig. De nyugodt, kiegyensúlyozott boldog baba (vagy legalábbis annak látszik

) és hízik is rendesen, úgyhogy azt hiszem nincs baj ilyen téren.
Bibi: Nem jártam terhestornára. Hogy miért nem, annak több oka is van:
1. lusta vagyok ilyesmihez
2. dolgoztam, tanultam, nem volt időm
3. a szülés napjáig egész nap talpon voltam, rohantam, lótottam futottam, ügyeket intéztem amikor épp nem a 2. pont alatti dolgot műveltem
4. és az 5. emeleten lakunk és nincs lift
A légzésről szüléselőkészítőn volt szó, ott gyakoroltuk is....de amíg vajúdtam a szülésznő is mondta egy csomószor hogy hogy lélegezzek, és az tök jó volt. Úgyhogy nem is bánom hogy nem jártam terhestornára.
Révi: Köszi! Csinos a ruci, csak nov. 2-án ki tudja milyen idő lesz, de gondolom nem lesz olyan meleg, hogy ilyent ráadjak
Amúgy én sem ragaszkodom a hófehér ruhához.
Oltások: Annyira nem bízok már az orvostudományban

Ha az ember elmegy orvoshoz 1 betegséggel, akkor azt lehet meggyógyítják, de beszerez másik 2 betegséget mellé önhibáján kívül.
Persze ez nem biztos hogy így van mindig, de egy csomó rossz tapasztalatom van ezzel kapcsolatban....úgyhogy bocsi a túlzásért.
Másrészt én 14 hónapig szopiztam, kb. 7 hós koromig semmit nem voltam hajlandó elfogadni az anyatejen kívül. És kb. 2 hónapos voltam amikor anyukám bárányhimlős lett. Nem kaptam el tőle akkor. És azóta sem voltam bárányhimlős, hiába játszottam a szomszéd gyerekekkel amikor ők azok voltak. Sőt, semmilyen himlős nem voltam. Elkerült minden gyerekbetegség!
Ez persze több szempontból rossz, de nem tehetek róla. Féltem is amikor teherbe estem a rózsahimlőtől, de a vérvételből kiderült, hogy állítólag nagyon magas volt a rubeola-ellenanyag bennem.
Majd jól megszívom, ha a gyereke(i)mtől meg elkapom ezeket, ha ők himlősek lesznek, de ez van.
Tényleg, magamat nem lehet beoltatni bárányhimlő ellen?
Ja, és nem jártam bölcsibe, oviba jártam 2 évig csak. Játszótérre se jártam, csak a szomszéd gyerekekkel játszottam, nagyon sokat kint, udvarban, utcán (jah, nem ilyen forgalmas helyen laktunk-és laknak a szüleim még mindig, csak az jár arra aki ott lakik, és homokos út van a utcánkban, szal simán ki lehetett bennünket paterolni) és se az ovit se a suli elejét nem betegeskedtem végig. A szellemi fejlődésem is rendben volt (azt hiszem), a szellemi fejlődésem is rendben volt, a szellemi fejlődésem is rendben volt

De lehet hogy már nincs...na mindegy
Férjem se beteges, túlesett a kötelező gyerekbetegségeken, de egyébként elvan. Bár ha belegondolok azért egy-egy náthába bele akar halni
Mindenesetre úgy érzem Gréti sem lesz egy "minden héten 3 betegséget elkapok" gyerek. Szívósnak tűnik a kiscsaj

Csak aztán nehogy koppanjunk...de bízok benne!
Azért még kifaggatom a védőnőt meg a dokinénit ezekről az oltásokról. Eddig nem mondta egyik se, hogy adjunk be mást is a kötelezőkön kívül. Szó sem volt róla soha. Rákérdezek legközelebb.
Karmen: Hallom "kedves" párjaink tegnap találkoztak
További szép napot és jó hétvégét mindenkinek!
Bea