A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hildus!

Én is nehezen fogadtam el,hogy kevesebbet eszik mint a többi gyerek.Azt az adagot mi sem ettük meg,amennyit meg kellett volna ennie.

Enikő!

Én a tornára szakítok időt.Reggel 6h-kor kelek,lenyomom az egyik videókazit.(A Noémi kb. fél7-7h-ig alszik.) Majd délután,míg a lány alszik,a következőt.(Az egyik 35 perces,a másik 42.)És fürdés előtt még hasizmozok.Akkor az apa foglalkozik a lányal.Mindenre igyekszem időt szakítani.(Főzés,takarítás stb.)A torna nekem nagyon fontos.

Ildi
tfildiko

Sziasztok! Köszi az ötleteket a pelusokkal!!Kiváncsiságból megmértem a derékbőségemet 99cm!!! Lesz még nagyobb is??????EGy darabig jártam én is edzőterembe,de nem szerettem mert tele volt barbie babával,akik végig figyeltek hogy kinek milyen az alakja!Én mondjuk soha nem voltam egyszál bél lány (165cm 65KG),de engem zavart!Hát még akkor ha valaki nagyobb súlyfelesleget hord!!!Hú így eltelt az idő,mennem kell az oviba a manóért!Puszancs Bibi 28+3

Kép
bibi226

Sziasztok!

Most találtam a babaszobában egy teljesen uj rucit,ami gyönyörű.Most nem olvastam vissza,de mintha valaki keresztelőre keresne http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=67993&page=3
A 11-es az
révi

Miért nem akarjátok beadatni a barihimlő elleni oltást? Én ma adattam be. Szvsz megelőztem vele egy nagyon csúnya betegséget.
Vendég

Dancsi!Mennyibe kerül az oltás?Én is beadatom mind a 3-nak.
2okból:-sokkal egyszerűbben esik át a betegségen,nincs 40 fokos láz,nem viszketnek,nem szenvednek és pár nap altt vége
-ha a kicsi meglesz és pont akkor kapják el és ő is elkapja,akkor a pelenka alatt nagyon elfertőződhet a seb.
Ja! és nem szeretném,ha maradandó hegek lennének rajtuk

Évi
révi

Járt valaki terhestornára lányok? Szerintetek érdemes? Ha van merre van,és fizetős? köszike! puszancs!! Bibi 28+3

Kép
bibi226

Évi,
Hú, még nyár elején vettem, talán 8 ezer volt vagy 6, nem emlékszem már. Én beadattam az agyhártyagyulládás ellenit, meg a kullancs ellenit is. Nem olcsó egyik sem sajnos. A kullancsoosból 2őt kapott már.

Nem értem, hogy sokan miért vagytok az oltások ellen? Mert most nincsenek járványok és felesleges? De nem azért nincs járvány, mert oltják a gyerekeket? Ok, fáj nekik, esetleg 1-2 napig nyűgösek, lázasak, de basszus, mi van, ha elkapják ezeket a nagyon ocsmány betegségeket???? ANyukám tudna róluk mesélni, anno ő mindent elkapott, szamárköhögéstől kezdve a kanyarón keresztül mindent.....

Bibi,
én Jozsóval jártam anno, az Új KLinikán volt, de aki tartotta, elment szülni, majd megkérdem, hogy mikor kezdi újból (uncsitesóm amúgy). Nem kellett fizetni érte. Most kivitelezhetetlen, hogy járjak.
Vendég

Évi! 6800 ft volt azt hiszem év elején. Nem olcsó, de szerintem is nagyon jó hogy van erre már lehetöség.

Bibi! régen, volt fizetös és ingyenes. Az utobbi ha jol emlékszem az Ujklinikán volt. Tesomat majd megkérdem, már késö van felhivni.
Nekem 104 volt szülés elött v. 114cm. De én hiztam 20kg-ot

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi, tegyen mindenki úgy, ahogy jónak látja!
Én sem vagyok mindegyik ellen, de én attól is tartok, hogy ennek a sok oltásnak káros hatása is lehet. Sok mindent nem tud még az orvostudomány szvsz.
Láttam Benedeket a 15 hós oltás után...Most már elismerik, hogy az az oltóanyag nem a legmodernebb... 10 év múlva mit fognak elismerni?
Persze ettől független van néhány oltás, amit a kockázatok ellenére is minden további nélkül beadatnék. A bárányhimlő elleni oltás nem ilyen .
De ez csak az én véleményem, azért írtam le, mert Bea kérdezte. Nem kell követni.

Egyébként a bárányhimlő Révi nem jár 40 fokos lázzal. Ez nagyon szélsőséges példa volt. Két nagyobbik fiam átesett már ezen a betegségen, nincs igazán rossz emlék róla. Ja, és egy darab heg sem maradt. De tudom, van , aki nem járt ilyen szerencsésen.

Jó éjt!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Hildus!
Nálunk pont ugyanez a helyzet. Ordit a gyerek a kajával a szájában. Sőt mint irtam cumisüvegből csak a vizet issza meg, illetve félálomban esetleg a tápszert is.De az max. naponta 2-szer. Tejpépet meg bébipapit eszik, ha van kedve, fekve és kanállal. Most 5 hónapos. Õ is hasfájos volt, és kb. 2 hónapos kora óta vannak gondjaink az evéssel.Csak akkor még cicivel a szájában orditott. 60-70 milli után. Most se eszi meg az előirt adagját sosem. Nem is egy hurka- gyurka. Én is sokat sírok és idegeskedem, de nem tudok mit csinálni. Ez van.
Zita
zita_29

Erika: Én is ugyanígy gondolkodom ezekről az oltásokról, mint Te! Ráadásul a fertőző kórház főorvosa beszélt le róla, mert többet ártunk vele mint használunk, mert minden oltástól csökken az immunredszer. Ezt ő mondta, hogy a gyerekek elvesztik az immunitásokat, mert a betegségek "erősítik" az immunredszert! Még nem nőtt fel az a generáció, akik oltva vannak és nem garantálják, hogy később se kapod el -illetve ha elkapod, gyengébben fog lezajlani, vagy mi-,és felnőtt korban átesni egy himlőn az maga a pokol! Én se adatom be egyiknek se. max az agyhártyagyula ellenit, de abban sem vagyok biztos, mert van vagy 5 fajtája az agyhártyagyulának, és ez az oltás csak 1 ellen "véd" és a maradék néggyel mi van? Kullancs ellenit se, mert nem járunk olyan helyekre ahol kullancs van!
Amikor Violával a fertőző kórházban voltunk kivizsgáláson, akkor kérdeztem meg a főorvostól aki vizsgálta a kicsit. Õ mondta el ezeket..én hiszek neki, mert tök logikus!

Nektek is jóéjt!Kép
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Erika,
Hát nemtom, de én 2 évesen a bárányhimlővel pl. kórházba kerültem, mert a szám/nyelőcsövem teli volt kiütésekkel. És nekem sajna több heg is visszamaradt.

Persze ez nem törvényszerű, sőt általában szövődmánymentesen lezajlik a betegség, de nem szeretném,ha pont az én gyerekem szívná meg.

Erika,
A barátnőm kislánya a Balcsin az udvarban szedett össze kullancsot. Ahol elvileg nincs is kullancs.

Mindegy, távol álljon tőlem, hogy rábeszéljek bárkit ezekre, az én lelkem úgy nyugodt, hogy beadattam őket.
Ha ne adj Isten bármi baj lenne később, soha nem bocsátanám meg magamnak, hogy nem adattam be.
Vendég

Dancsi, ilyen előzmények után én is biztos beadattam volna nekik.
Azt gondolom, hogyha emiatt valakinek rossz lenne a lelkiismerete, akkor inkább adassa be.

Részemről a téma lezárvaKép

Erika

gerika

Dancsi!

Én is beadatom a bárányhimlőset is.A kullancsosat azt nem.Bár,ha jövőre sokat leszünk Zalában,akkor lehet.

Erika!

Igazad van!!!Mindenki döntse el maga.Kép

Ildi
tfildiko

Bibi: Sztem érdemes kismama tornára járni, egyrészt mert egykorú kismamákkal találkozol, másrészt te is mozogsz egy kicsit, ami nem árt egyáltalán, sőt még a megfelelő légzéstechnikát is elsajátítjátok. Nekem nagyon sokat segített Flóránál, sajna vele fekve kellett vajúdnom. Kell hozzá orvosi papír,hgoy mehetsz. A Vasasba jártam régen, nem tudom van-e még, akkor ingyenes volt, heti két alkalom, délelőtt. Bátorral már az Új klinikára jártam, ott délután van, és az is ingyenes, kell hozzá orvosi papír szintén. Az is heti két alkalom, ha jól emlékszem. Kényelmes ruha kell hozzá.

Dancsi: Egy másik csajszi tartja helyette, aki akkor szült kb. mikor én Bátort.

Kullancselleni oltáshoz: ÉN egyiknek sem adattam be, pedig olyan helyen jártunk nyaralni, ahol volt rendesen kullancs, de ha jól átnézzük magunkat és kellő képpen felszerelkezünk ellenük, pl. hosszúnadrág, spray, akkor nem lesz semmi bajunk. Mondjuk így is találtunk egy-egy parazitát, de pár óra múltán is alig fúródott bele a bőrünkbe, biztos nem kezde el a szívást, így betegség sem kerülhetett a szervezetünkbe. Egyébként nem kell messzire menni, hogy kullancsot találjunk, a bokrok alatt is a játszórtér mellett is tele van. Dömében rengeteget találtam régebben Szegeden és csak a környéken jártunk, erdőben nem is voltunk.

A bárányhimlőn még mindig hezitálok, de míg nincs kisbaba a láthatáron addig nem tartom szükségesnek, a különböző tüneteit meg lehet enyhíteni homeopátiás szerekkel. Nem bánnám,ha átesnének rajta.

Enikő:Teljesen egyetértek veled, sosem tudhatjuk, hogy milyen mellékhatásai vannak az oltásoknak, ugyanúgy, mint a gyógyszereknek.

Erika: Az oltóanyagok használati útmutatójában benne van, hogy aki tojásfehérjére érzékeny azoknak nem ajánlott a beadása. Dokitok nem mondta, vagy akkor még nem volt allergia gyanús, mármint, hogy valakitől örökölhette?

GAbi
inecsg

Halihó!
Szerintem is családja válogatja, hogy ki milyen betegségre hogyan reagál. Ha Dancsinál ez ilyen problémákat okozott, akkor talán tényleg célszerű beadatni az oltást. Én könnyen túltettem magam rajta annak idején, így csak az agyhártyagyuszi ellenit adattam be.

Egyébként valamelyik nap az egyik orvos főnököm mondta (professzor), hogy látott egy tanulmányt, ami szerint ha a gyerekek kisebb korban (tehát 5-6 éves korig) nem találkoznak össze a bacikkal és vírusokkal, akkor az iskola első évét szinte végigbetegeskedik és ez hatással van a szellemi fejlődésükre is.
Ebbe a találkozóba természetesen bele kell érteni nem csak a bölcsit, ovit, hanem a mindennapi közösséget is, pl. játszótereket.
Tehát ha agyon takarítjuk, féltjük és óvjuk, azzal sokkal többet ártunk, mert nem termelődnek olyan immunanyagok, amelyek egy későbbi akut fertőzésnél esetleg segíthetnek.
Szvsz az agyhártyagyulladás egy felnőttnek is komoly probléma, nem csak egy picinek, de a kiütéses betegségek a populáció kis százalékban okoznak csak komoly tüneteket.
Feltételezem, hogy ez a fajta hajlam örökölhető, de nem tudom.

Zita, lehet, hogy végig kellene godolni, mi okozhat fájdalmat neki evés közben, mert biztos nem a mennyiség. Volt egy ismerősöm, náluk is sírt a baba és állítólag az a mennyiség (legyen az bármekkora, kicsi vagy sok), amit lenyelt, visszajött a nyelőcsövébe.
H
babamama

Sziasztok!

De jó, hogy nekünk nincs bajunk a kajálással. Bár fogalmam sincs Gréti mennyit szopizik, visszaadtuk a kölcsön mérlegünket, meg egyébként se mértem már, csak az elején pár hétig. De nyugodt, kiegyensúlyozott boldog baba (vagy legalábbis annak látszik Kép) és hízik is rendesen, úgyhogy azt hiszem nincs baj ilyen téren.

Bibi: Nem jártam terhestornára. Hogy miért nem, annak több oka is van:
1. lusta vagyok ilyesmihez
2. dolgoztam, tanultam, nem volt időm
3. a szülés napjáig egész nap talpon voltam, rohantam, lótottam futottam, ügyeket intéztem amikor épp nem a 2. pont alatti dolgot műveltem
4. és az 5. emeleten lakunk és nincs lift

A légzésről szüléselőkészítőn volt szó, ott gyakoroltuk is....de amíg vajúdtam a szülésznő is mondta egy csomószor hogy hogy lélegezzek, és az tök jó volt. Úgyhogy nem is bánom hogy nem jártam terhestornára.

Révi: Köszi! Csinos a ruci, csak nov. 2-án ki tudja milyen idő lesz, de gondolom nem lesz olyan meleg, hogy ilyent ráadjak Kép
Amúgy én sem ragaszkodom a hófehér ruhához.

Oltások: Annyira nem bízok már az orvostudományban Kép Ha az ember elmegy orvoshoz 1 betegséggel, akkor azt lehet meggyógyítják, de beszerez másik 2 betegséget mellé önhibáján kívül.
Persze ez nem biztos hogy így van mindig, de egy csomó rossz tapasztalatom van ezzel kapcsolatban....úgyhogy bocsi a túlzásért.
Másrészt én 14 hónapig szopiztam, kb. 7 hós koromig semmit nem voltam hajlandó elfogadni az anyatejen kívül. És kb. 2 hónapos voltam amikor anyukám bárányhimlős lett. Nem kaptam el tőle akkor. És azóta sem voltam bárányhimlős, hiába játszottam a szomszéd gyerekekkel amikor ők azok voltak. Sőt, semmilyen himlős nem voltam. Elkerült minden gyerekbetegség!
Ez persze több szempontból rossz, de nem tehetek róla. Féltem is amikor teherbe estem a rózsahimlőtől, de a vérvételből kiderült, hogy állítólag nagyon magas volt a rubeola-ellenanyag bennem.
Majd jól megszívom, ha a gyereke(i)mtől meg elkapom ezeket, ha ők himlősek lesznek, de ez van.
Tényleg, magamat nem lehet beoltatni bárányhimlő ellen? Kép
Ja, és nem jártam bölcsibe, oviba jártam 2 évig csak. Játszótérre se jártam, csak a szomszéd gyerekekkel játszottam, nagyon sokat kint, udvarban, utcán (jah, nem ilyen forgalmas helyen laktunk-és laknak a szüleim még mindig, csak az jár arra aki ott lakik, és homokos út van a utcánkban, szal simán ki lehetett bennünket paterolni) és se az ovit se a suli elejét nem betegeskedtem végig. A szellemi fejlődésem is rendben volt (azt hiszem), a szellemi fejlődésem is rendben volt, a szellemi fejlődésem is rendben volt Kép De lehet hogy már nincs...na mindegy Kép
Férjem se beteges, túlesett a kötelező gyerekbetegségeken, de egyébként elvan. Bár ha belegondolok azért egy-egy náthába bele akar halni Kép
Mindenesetre úgy érzem Gréti sem lesz egy "minden héten 3 betegséget elkapok" gyerek. Szívósnak tűnik a kiscsaj Kép Csak aztán nehogy koppanjunk...de bízok benne!

Azért még kifaggatom a védőnőt meg a dokinénit ezekről az oltásokról. Eddig nem mondta egyik se, hogy adjunk be mást is a kötelezőkön kívül. Szó sem volt róla soha. Rákérdezek legközelebb.

Karmen: Hallom "kedves" párjaink tegnap találkoztak Kép

További szép napot és jó hétvégét mindenkinek!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bibi! Én Lottival szinte végig jártam terhestornára, akkor még Enci (Dancsi uncsija) tartotta. Egyrészt sok kismamával megismerkedtem, másrészt, lehet, hogy túlzásnak tartjátok, de én állítom, hogy a rendszeres torna (ja, vízi tornára is jártam!) miatt tudtam a lányt (elsőszülöttként) 2 óra alatt világra hozni. A terhestorna kifejezetten azokra a részekre koncentrál, amit hasznosítunk szülés alatt. Na, nekem bejött...Kép Légzéstechikát is tanultunk persze (apukákkal!, spec abból nem nagyon tudtam semmit sem kamatoztatni, úgy éreztem, nálam hatástalan, de az is lehet, hogy rosszul csináltam.Kép
Most egy Dávid Éva nevű csajszi tartja az újklinikán. Már kerestem, szabin van, úgy rémlik a jövő héten kezdi újra. Én tutkó menni fogok!
Ha gondolod, talizhatunk!Kép

Lottinak az agyhártya elleni oltást beadattam.

Továbbra sincs semmi gond Lottussal az oviban. Sőt, közölte, hogy "imádom az ovikát, meg az óvónéniket". Ja, már akadt egy kisbarátja. Persze fiú, Dávid.Kép

Melinda
19+2

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Bea!Én sem voltam bárányhimlős,és a szakorvos kimondottan javasolta nekem is a védőoltást.A gyermekorvos majd később fogja mondani ezeket,mikor Gréti idősebb lesz.(ugyanaz a gyermekorvosunk.)Tipp:baranyhimlo.hu
Üdv:Kriszti
kryszti

Ezt a képet muszáj megosztanom Veletek.
Lottika ilyen "cuki" amikor pukkad, és hisztis.KépKép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

És ilyen amikor csöndben van
Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Karmen,
unokatesóm Eci. Kép Kép

Hajni,
nekem is azt mondták, hogy a túlzott steril környezet, nem elég szutyok evés hátrányára válik a gyerkeknek. Jozsót mondjuk ez a veszély nem fenyegeti, mert talán mostanra állt le a mindent felszedek a földről és megeszem viselkedéssel.

Melinda,
nagyon aranyos a durci, meg az alvós Lottika is.
Vendég

Sziasztok!
Volt a gyógytornász Viola enyhén hipotón,azt mondta, hogy kb 2-3 kezelés szerinte elég lesz, ahhoz, hogy a mozgásra ösztönözzük! Úgyhogy jövő kedden is jön! Viola ordított, mint akit nyúznak!Kép Persze a dokink nem vette észre,hogy baj van, ha nekem nem gyanús és nem keresek magamtól gyógytornászt (köszi Bea és NyúlanyóKép) akkor nem lenne idejében kezelveKép

Ma egész nap salikat csináltam holnapra egy esküvőre. Hulla vagyok, pedig este megyek szülinapi bulibaKép Addig gyors kipihenem magam lent a játszón a csajaimmalKép

Pusz

ceniko
Szeged

Melinda persze mehetünk eggyütt,ugy gondolom jó volna ha a légzéstechnikát előre tudnám hátha segít a szülésnél(nagyon parázok tőle)! Milyen papírt kell kérni?A körzeti orvostól,vagy a terhes gondozást végzőtől kell kérni?Kimostam és kiteregettem a ruhákat olyan furcsa ez a sok pici ruha!!!Ugy bírom mikor ilyen pukkancsok a gyerekek olyan édesek!!Ma azt mondta a manó(én menetem érte az oviba),mikor veszik már ki a Barnabást a hasadból? Mondtam neki hogy kb.2 hónap mulva,erre azt mondta hogy jó mert ő addigra 6 éves lesz ,és majd vigyázz rá,meg tologatja!!!Azt hittem megzabálom!!!Enikő holnapra jó szorakozást a lagziba!!!sziasztok! puszancs!!!Bibi28+4

Kép
bibi226

Bea! felnöttet is be lehet oltatni, de nekik 2 védöoltás kell. Mivel nem olcsó, érdemes megnézetni vérböl hogy volt-e már ilyen fertözése, ha volt és mégis megkapja baja nem lesz töle amugy. Ezt nekem a baranyhimlo.hu-n irta tavasszal a doki

Melinda! imádom ahogy duzzog!! Neki ez is jól áll! Kitesó lehet tudni lány v. fiú? lehet irtad már, bocs

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Örülök,hogy megnézetted a Violát.Egy-kettőre helyrejön...
A Noéminek jön a foga.Rengetegszer keltünk az éjjel...Alig aludtam.A szülinapom alkalmából végigsírta az éjszakát...Most jött haza az apa.Kaptam egy tortát,és 20 szál vörös rózsát.(20 éves szeretnék lenni...)

Melinda!

Gyönyörű a lányod,ahogy duzzog.Kép

Ildi
tfildiko

Ildi!

Boldog születésnapot!Nagyon rendes férjed van!
Noéminek javulást,szegénykém bizti nagyon szenved.Nem próbáltad a nurofent?

Bea!:-))Bocs!lehet nov.-ben tényleg nagyon fázna ebben.Valahogy arra emlékeztem,hogy 2 hét mulva lesz.

Enikő!ez a hipotón mit jelent pontosan?Miből vetted észre,hogy valami nem stimmel?

Sziasztok:Évi
révi

Ildi! Boldog születésnapot!! Próbálj délután aludni!! Sziasztok ,puszancs:Bibi28+5

Kép
bibi226

Bibi,Révi!

Köszi.Nem adtam neki semmit.(Nem szoktam neki adni,de ezután az éjszaka után,lehet...)Nagyon sajnáltam.

Szép hétvégét!

Ildi
tfildiko

Ildi, boldog születésnapot!!Kép Tényleg próbálj meg aludni akkor, mikor a Noémi is alszik!

Melinda, nagyon tetszik az alvó Lottis képKép.

Szép hétvégét mindenkinek!

Erika

gerika

Sziasztok!
Melinda, eszméletlen ez a két kép:-)))) Nagyon kis akkurátus a nőci.

Tegnap sokat gondolkodtam ezen az evés dolgon és csak megkérdeztem a gyerekorvos barátunkat.

Azt mondta, hogy az evés közbeni ordítás mindenképpen igényelne egy orvoslátogatást, mert nagy valószínűséggel kapcsolatban lehet a bukással. Sok babábánál nem is lehet szülő szemmel észrevenni, hogy refluxos, mert a tejcsi vagy tápi nem jön ki, csak a nyelőcsőig. És ez tényleg marja szegénykék nyelőcsövét. Illetve lehet még nyelőcsőgyulladás is, ami szintén igényel orvosi ellátást. Viszont jól gyógyítható. (de ez csak 2 ok, más is lehet a háttérben)
Mellesleg a sírás mindenképpen valamilyen diszkomfort érzés miatt van, tehát érdemes elmenni vele orvoshoz.

Ildi, sok boldogságot! Miért pont 20 éves??

Volt nemrég a délmagyarban egy cikk egy lányról, akinek a gyámügy el akarja venni a babáját, mert szerintük nem tudja megfelelő környezetben nevelni (állítólag nem komfortos a lakásuk, ahol a nagymamával élnek). 2 okból is teljesen padlót fogtam:
1. a lány osztálytársam volt gimiben, végig nagyon jó tanuló, azt hittem, már az egyetemen is túl van, ezzel szemben egész más irányt vett az élete

2. honnan veszik a bátorságot, hogy elvegyék tőle a gyereket??? a mi szüleink is a 70-es években mai szemmel jó esetben félkomfortosnak nevezhető lakásba vittek bennünket haza (tisztelet a kivételnek)
engem az első évben lavorban fürösztöttek, gázon melegítették a vizet hozzá, 3 évesen költöztünk panelba
én úgy érzem, hogy megfelelően elláttak, itt vagyok, némi eszem is van... nem értem
egész egyszerűen nem tudom felfogni
vagy nézzük azokat a roma családokat, akik lakcím nélküliek, ők sem összkomfortba viszik a gyereket haza, akkor tőlük miért nem veszik el????
H
babamama

Bibi:A manó a te gyerkőcöd? A nőgyógyászodtól kell kérni a papírt! Azért én annyira nem élvezem, mikor Flóra duzzog vagy hisztizik. Mostanában elég sokszor előfordul.

Melinda:nem semmi Lotti!

Ildi.bodlog szülinapot!

Hajni:Ez durva, hogy elakarják venni tőle a gyereket!

Gabi
inecsg

Babamama!
Mi a Márkkal múlt héten voltunk kórházba, ahol evés után csináltak egy ugynevezett GOR vizsgálatót. Itt azt nézik ultrahangal, hogy jön e neki vissza kaja. Egy kis mértékü Gor volt, de azt mondták ez nem beteges. Igazándiból azt, hogy a nyelöcsöve gyulladásba van-e, azt nem tudom, ki tudná megállapitani, fül-orr-gégész látta a kórházba. Mindent rendbe talált. De ha fQzeléket, vagy tejpépet eszik, akkor is ordit, pedig, az már nehezebben csorogna vissza a torkába. Szerintem valamiért a hasa kezd el, evés közbe fájni. De amint felvesszük, abbamarad a sirás.
Zita
zita_29

Köszi csajok.

Hajni!

Sok mindent másképp csinálnék.Nem részletezem,de van egy-két dolog...
Ez durva,hogy el akarják venni a babát.Én 6 éves koromig fürdőszoba nélküli házban éltem.Mégsem evett meg a kosz.

Ildi
tfildiko

Ildi! boldog szülinapot!!

Hajni! én is olvastam azt a cikketKép

Zita! nekem azt ugy nézték meg hogy csövet kellett nyelnem. Nem tudom babáknál el lehet-e kerülni

meséltem már nektek hogy Orsi egy ideje el tud számolni 4ig? Olyan aranyosan sorolja, néha abba sem hagyja

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nem a manó keresztfiam,a nővérem kisebbik fia Máté! Nagyon szeretem őket,kicsit olyan mintha az enyémek volnának,elég sok időt vagyok velük!Előre is készültem az anyaságra így hogy a 2 fiúra vigyázok!!Hát ez nagyon durva hogy el akarják venni a gyereket tőle,tényleg mennyi roma család van ahol verik meg nem adnak enni a gyerekeknek,meg a piára költenek azoktól miért nem!!!Ez a magyar rendszer,sajna!! A pici ugy mozog hogy csak na!!Tegnap este se hagyott aludni!!Megyek sziasztok!!!Puszancs Bibi 28+5

Kép
bibi226

Sziasztok!

Ildi: Isten éltessen! Kép

Kryszti: Köszi!

Melinda: Nekem a durcizás nagyon tetszik, annyira édes Kép Lottika igazi nő KépKép

Karmen: Orsika nagyon ügyes Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Ildi boldog szülinapot. tegnap volt a szülinapja egy másik Ildi nevű barátnőmnek isKép

Melinda: A durci Lotti télleg nagyon édesKép

RÉvi: Hát nemtom elolvastam a Bogi babakönyvébe, az ő mozgásfejlődését, és Viola jócskán le van maradva. Meg olvastam, hogy a többi hasonló korú baba miket csinál már...és hát finoman szólva, Viola meg sem közelíti. Tök ügyesen csücsül, amit viszont másik baba még nem csinált pl egy hónappal ezelőtt. De a forgás,kúszás,mászás,négykézlábazás sehol sincs mégKép Ezért gondoltam, hogy valami kis baj van!

Pussz
E

ceniko
Szeged

Ma a Bogi extra hisztis! Most alszik, de már megőrültem tőle. A játszótéren is végig veszekedett a többi kis pajtásával. Mondjuk ők is hisztisek voltak. Lehet front van!Kép
A kicsi meg nyűglődik ezerrelKép Annyira sajnálom. Eddig csak 1x volt itt a gyógytornász és ma megfordult hasról hátra míg kint ebédeltünk a konyhában! Igaz, azóta tornáztatom, persze nem olyan szakszerűen, mint a gyógytornász de úgy tünik hatásos!Kép
E

ceniko
Szeged

Köszönöm.

Enikő!

A Noémi is extra hisztis.Jön a szemfog...Az éjjel sem aludtunk.Nem eszik semmit,csak egy kevés tápit.Adok neki éjszakára egy kúpot.Kép
Ma jön a tesóm,nagyon örülök.Kép
Ügyes a Viola.Kép

Kármen!

Nagyon okos az Orsika.Kép

Ildi
tfildiko

Ildi! A szemfog kinozta meg Orsit is nagyon, alsóknál lázas is volt, a felsöknél nem de attól is irtóra szenvedett. És majd 1 hónap volt mire áttörtek! Adsz neki valamit? Nekem nappal homeo ment éjjel Nurophen

Enikö! néha minden gyerek hisztis, tegnap Orsi is azt volt, pedig nála ritka. Le akart menni az udvarra Csillussal játszani, mondtam elöbb a kockákat tegye a vödörbe. Csillus még segitett is, Orsi erre mindent kiboritotta direkt. A vége az lett hogy Csillus egyedül lement biciklizni, Orsika meg fent üvöltött, hogy nem viszem le. Hiába mondtam nem volt hajlandó összepakolni. Már sajnáltam de ugy voltam vele, kitartó leszek, mert aztán rájön elég csak hisztizni és eléri amit akar.

Ma találtam itt az egyik tömbházban (téglaházak nem gondoltam itt is van, azt hittem csak paneltömbökben) egy nagyon jó mászókát, csuzdával. Orsi is fel tud végre menni rá mert nem kötélen kell felmászni hanem létrán, azon meg már mint a majom ugy megy fel. Lefele még csak gyakoroljuk. Sajna itthon is nagyon kell rá figyelni mert apu nemrég elövette a létrát, dolgozik a tetön, Orsi meg többször nekiindult, már fent volt mire észrevettem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jozsó is a szemfogakkal kínlódott meg a legjobban. Most pedig a hátsó rágói durrantak be, mára ömlik a takony, folyik a nyála, de úgy, hogy elázott a pólója is, hasmenéses, nem alszik, csak tápit fogadott el, stb.

Egész nap bőgött, irtó hisztis. Kép
Vendég

Folyik a nyála.Ma sem evett semmit...

Kármen!

A Noémi 2 napja felmegy a nagyszékre,és onnét felmegy az étkezőasztalra.A frászt hozza rám,már félre sem nézhetek.Most meg felrakta a foteljét az ülőgarnítúrára,és ott ül.Nem fogad szót,nem érti,hogy nem szabad.

Ildi
tfildiko

Ildi,
Jozsó is ilyen, én már megszoktam. Piszok ügyesen tudnak lezúgni. SOkszor nevet, amikor leesik.

Fogmanók menjenek a sunyiba! Jozsónak a popsija is kipirosodott. De irtó mohón nyomta be a tápiját, gondolom irtó éhes lehetett, 300 ml vízből készítettem. Nem értem, miért nem fogad el semmit tápin és tejpépen kívül....
Vendég

Dancsi: Lehet fáj neki a rágás, és a fentieket csak nyelni kell.... Próbálj meg neki cumisüvegből jó kis házi zöldséges tyúkhúslevest adni, abban van sok fontos ásványi anyag.... vagy akár pépesíts. Nekem mindegy lenne mit eszik, csak egyen....Kép

Karmen: Tudom, hogy néha minden gyerek hisztis, de ez már túlzás volt, pedig Bogi alapból hisztis tyúk! De ez a mai nap horror volt, most aludt el 10 perce, de egész nap nyűglődött. Lehet, hogy nincs kedve holnap oviba menni.....

Ildi: Tanítsd meg seggel lefele leközlekedni az ágyról, székről, lépcsőről és ha megtanulja, akkor mindig úgy fogja csinálni, ez a legkevésbé balesetveszélyes szvsz!

Jobbulást a fogzó manóknak!++++++++++++++++++++++++

Jóccaka
E

ceniko
Szeged

Ildi! Én is hiába szidom, ha a popsira ütök akkor is csak egy ideig ér valamit. Orsi lemászni tud mindenhonnan ahova felmegy, csak a létra bizonytalan mert van mellélép lefele.. Orsi is néha feláll a székben az asztalról ha le akar venni valamit, nagyon mérges vagyok én is. Mert ö még csak nem is etetöszékben van már egy ideje, hanem támlás széken, ami könnyen borulna.
Amugy imád ott enni, meg büszke rá nagyon hogy le tud róla is mászni.

Dancsi! ez nagyon durva, remélem gyorsan jobban lesz! És hogy Orsit nem kinozza majd igy meg.

Enikö! megint a fog lehet a bünös hogy Orsi is nehezen alszik el, mert akkor viselkedik ugy ahogy ma is. Mármint elalvásnál, mert a napközbeni hiszti az másKép Most adtam homeót elalvás elött.

Na hátha holnapra minden gyerek jobb leszKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő,
Jozsó nem rág, csak pépeset tud megenni. Kép

Amúgy olyan nagy gáz nincsen, mert reggel 1/2 8-ig aludt, akkor tápit ivott, majd visszaaludt. De szörtyög kegyetlenül. Ez most nálunk el fog tartani vagy 2 hétig, mindig így van.

Karmen,
Jozsó is sokszor irtó büszke magára. Pl. ha feljutott a konyhaasztalra, vagy megkaparintott valami tiltott dolgot. És boldogan hozza nekem, angyali mosollyal, hogy Mama nézd milyen ügyes vagyok. Na, ilyenkor én képtelen vagyok leszidni, pedig kellene.
Vendég

Dancsi: Ezt komolyan mondod, hogy nem rág, csak pépeset tud megenni?

ceniko
Szeged

Karmen!itt találtad a látványpékség utáni utcában balra?Ha igen,utána nagyon alaposan fertőtlenísd Orsit,mert oda azért nem viszik a gyerekeket,mert iszonyat sok beteg macska van az udvarban.Sok rühes is:-( Pedig annyira jó kis játszó.Nyáron annyi macsek volt,hogy 1 kis területre 4-5 macska jutott

Évi
révi

Sziasztok!
Zita, akkor lehet, hogy csak fel akarja magát vetetni? Egyébként nyilván csak orvos tudja megállapítani, hogy mi is lehet a baj, de ha egyébként szépen gyarapodik, nincs gond a súlyával, akkor az mindenképpen megnyugtató.

Ildi, nagyon ügyes Noémi, még ha nem is így kellene gyakorolnia:-)))

Luci is mászik fel mindenre, ami elérhető, sajnos nehezen tudom visszafogni. Mondjuk azért többnyire hallgat rám, ha rászólok, lejön. Szegényt ma korán reggel kellett kelteni, mert apa külföldön van és fél 7-kor kellett vinni a nagyanyóhoz. Ha később indulok, a hídon már dugóba kerül a troli. Úgy kóválygott, hogy csuda.

Enikő, még emlékszem, amikor a húslevest és a tésztát, zöldséget, húst pépesítettük Lucinak. Borzasztó színe volt, de csak így tudtuk belediktálni:-))) Azóta mindent megeszik, még a kelkáposztát is:-)) Én utálom és az apja is, úgyhogy talált gyerek:-)))
H
babamama

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?