A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Itt vagyok csak du elhúztam és most értünk haza.
Hát eléggé elfáradtam, szinte egész hétvégén éttermekben csücsültünk(fél vagyon otthagyva), úgyhogy most eléggé le vagyok sújtava, hogy én spórolok stb.. azért hogy hétvégén kifizessük vacsorákra(amiket nem lehet megúszni, illembeli okokból)
Na szóval nem vagyok valami happy!

Hari!
Köszi hogy hiányoltál, megvagyok, egyben, épen,csak kicsit csüggedten....
Most megint azon agyalok, hogy hogy adjam a dokim tudomására, hogy nem nagyon szeretnék neki 2 naponta 5000 ft-ot adniKép
Vagy inkább az asszisztensének sirjak egy kicsit???
Egyébként ma a vacsinál előadtam az asztaltársaságnak a sorszámozott csigákat meg téglákat meg a halneveldét, és nagy sikert aratott a sztoriKépKépKép

Zsófy!
AMIT LEIRTÁL AZ EGÉSZ EGYSZERÛEN BORZASZTÓ!
HOGY A FENÉBE LEHET VALAKI ENNYIRE GONOSZ ÉS ROSSZINDULATÚ!
Remélem a párodnak azért elmondtad, hogy mi is történt valójában és ő neked hitt!
Szörnyű hogy ilyen "bizonyitó eljárásokat" kell lefolytatni otthon és hogy egyáltalán ilyenekkel kell foglalkozniKépKépKépKépKép
Nem tudom leirni mennyire együttérzek veled!
Most tessék én is rettegek, hogy milyen lesz az én anyósomKépKépKépKép

Bodza, Prüntyi!

Én is megfogadom, hogy az én vendégeimet is a folyósón illetve a váróban fogom fogadni, kivéve párom és anyukám, mert teljesen átéreztem már most a dolog kellemetlenségét...úgyhogy én is azt fogom tenni, hogy mobilon szóljanak be nekem a látogatók hogy itt vannak, és majd én kimegyek a babával(vagy nélküle).
A magánszoba meg tényleg ki lesz húzva, tekintettel itt a hétvégi éttermezésreKép, valamin meg kell spórolni, és sajnos az mindig én vagyokKépKépKép

Mea!
Isten hozott, jó hogy újra itt vagy köztünk, várjuk a képeket!

Kismama!
Márk gyönyörű babóca, gratulálokKépKép
Kicseszett irigy vagyok a szülésedre, sajnos rettegésem nem hagyott alább....viszont a türelmem csak fogy és fogy, és már alig van belőle....nem akarok kiborulni teljesen a várakozásba...

Na én el is köszönök mára, mert reggel 7 kor randim van az Istvánban a szülésznőmmel!
Megyek szunyálni!Puszi lányok!

Ja, majd holnap megpróbálom feltenni a doboztémában irt irományomat ide is, csak hogy jót mulassatokKépKép

Megann 40

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Ma engedtek haza a kórházból! Kalandos volt, főleg ugye a szülés, utána meg szopizni tanulni. Szüléstörténetet majd később, bár nem akarok itt a szülés előtt állóknak horror történetet irni, de nekem nagyon nehéz élmény volt. Lehet inkább akit érdekel, majd olvassa el a nyári babásoknál, ott már mindenki túl van rajta. De még nem irtam meg, majd holnap nekiveselkedem.

Először is nagyon szeretném megköszönni a sok drukkot és érdeklődést, hogy Penna már a szülőszobán felhivott és Bodza meg Megann be is jöttek látogatóba!!! Nagyon jól esett hogy gondoltok rám!!

Most a kórházi napokról mesélnék inkább, főleg a szopiról.

A szopival megszenvedtünk. Hiába fújom a szakirodalmat elölről-hátulról, és hiába "raktam mellre" a babát már a szülőszobán, azt senki nem mondta, hogy ott is kell tartani valahogy!!! Szóval első nap meg kellett tanulnunk hogyan tudom a szájába gyömöszölni a lapos mellbimbóimat. Ez már éppen elég frusztrációt okozott, mikor végre hirtelen ráéreztünk, akkor aztán szopi ezerrel. Szopott szegény gyerek vadul második nap 6 kerek órán keresztül megállás nélkül, alvás nuku, és ha levettem a mellemről, orditott mint a fába szorult féreg. Természetesen már az első órában elmentem megkérdezni Az Okosakat (csak igy hivtuk a szobatársaimmal egy idő után a csecsemősnővéreket, akik SZUPEREK voltak, kétóránként mutattak újra mindent), hogy normális-e az, hogy egy órát volt mellen, az előtej még mindig csurran-cseppen, és ő meg állandóan visszakéredzkedik. Persze, mondták, ez második nap tök tipikus, ez borzasztó fárasztó, túl kell élni, igy csinál magának tejet. Megnyugodva visszavonultunk a maratoni szopira. Pisilni is csak úgy tudtam elmenni 6 órán keresztül, hogy a David nyugtatgatta a babát (minden nap bejött és amennyit tudott, velünk volt), különben jobb-bal-jobb-bal, ésatöbbi. Mire odáig jutottunk, hogy a baba már szinte a mellemen is sirt, akkor jött az aznapi gyerekorvosi vizit. A gyerekorvos ránézett, azt mondta, anyuka, vigye be a csecsemősökhöz pótlásért, ez a baba éhes. Én meg csak néztem mint a birka, gondolom annyira kétségbeesett képpel, hogy a doki néni magyarázkodni kezdett, hogy ez nagy baba, nem elég neki az előtej, én meg fejjek szorgalmasan, hogy minél előbb legyen több tejem. Na akkor mentem zokogva ki a Davidhez, akinél éppen elcsendesedett egy picit a baba, hogy én itt mindent a nagykönyv szerint csinálok, és mégsincs tejem, és éhes a gyerek... ő meg próbált vigasztalni. Aztán mentünk be a csecsemősökhöz, ahol a kétnapos pici baba úgy lenyomott 20 ml anyatejet pohárból, hogy én csak pislogtam. Nekem még csak cseppek jöttek. Akkor aztán bealudt, én meg mentem fejni. Na ott tört el igazán a mécses, mert a Medela elektromos pumpájával konkrétan SEMMI nem jött ki a mellemből. Egy nagyon aranyos nővér meglátott és elkezdett vigasztalni, hogy ez második napos anyukáknál van igy, mindig ők pityeregnek a pumpa felett, hogy nincs tej, ne aggódjak, jön majd az. Közben megkaptuk az utasitást, hogy Zsuzsát szigorúan max háromóránként, de inkább két és félóránként mellre kell tenni, utána fejni, és ha igényli, akkor még hozni pótlásra. Még kétszer mentünk igy pótlásra, minden egyes alkalommal lenyomott 20 milit. Kétnapos baba!!! Mondjuk az utolsó után már meg is fájdult a pocija, azt mondták, nem kell tovább pótolni, de azért 3 óránként egyen és én fejjek minden alkalom után. Közben vedeltem literszámra a Laktoherb teát és a szobatársaim vigasztaltak. Másnapra sikerült azt a nagy haladást elérni, hogy az én keserves munkával lefejt 5 milijeimet adtam neki két mell között (mert két mellből táplálkoztunk) és akkor az már elég volt. De 5 mili lefejése nekem 20 perc munka volt két mellből legalább! Cseppenként. A pumpák nem értek semmi, annyira kevés volt akkor még, hogy megtanitottak kézzel fejni, azzal sokkal hatékonyabban kifejtem azt a kevéske tejet ami volt. Lassan, nagyon lassan 3. nap éjjelre lett annyi tejem hogy ő maga le tudott szopni egy mellből 20 milit (lemértük). Másnapra beindult a tejcsárda. Most tartunk ott, hogy már 15 perc alatt leszippantja ami neki kell, és már nem merek utánafejni, hogy nehogy begyulladjon a mellem. Inkább előfejek, hogy ne legyen kőkemény mellbimbóm, és be tudja kapni. Természetesen igény szerint szoptatunk, illetve a kórházban még 3 óránkét szabályszerint, most próbálok itthon átállni arra, hagyom őt dönteni, mikor szeretne. Nem könnyű, aggódom, és nehéz összehangolni az előfejésekkel. Próbálom nem kivárni amig üvölt, hanem csak reklamál, de annyira él bennem, hogy amikor éhes volt, akkor pillanatok alatt annyira felpumpálta magát, hogy vörös volt mint a rák, beleizzadt az orditásba, és nem volt átmenet, hanem egyszer csak rázenditett és akkor már sokkal nehezebb volt elfogadtatni vele a mellemet, mert annyira belelovalta magát. Most már nem csinál ilyet, gondolom az éhség és a frusztráció tette. Mindenesetre jó tüdeje van.

Harmadnapra kicsit besárgult, arra is azt mondták, szopi, szopi, szopi. A lefejt adagokkal sikerült is helyreállitani a bőrszinét, bár amint az egyik mellékelt ábra mutatja, nem az anyjától örökölte a bőrtónusát.

Képek:

Igy nézett ki pár perccel születése után:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/justborn.jpg

Első nap:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsa1d10.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsa1d07.jpg

Második nap (itt látszik rajta, hogy tök zilált, éppen csöndben volt egy-két percre az apjánál):
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsa2d01.jpg

Harmadik nap, itt már megnyugodott:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsa3d16.jpg

Negyedik nap (azaz ma hajnalban):
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsa4d02.jpg

És ez már itthon, egyetlen kép anyukájával együtt:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/firstdayhome.jpg

David művészfotója rólunk (valami oknál fogva nagyon büszke rá):
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsaandboob.jpg

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Ma engedtek haza a kórházból! Kalandos volt, főleg ugye a szülés, utána meg szopizni tanulni. Szüléstörténetet majd később, bár nem akarok itt a szülés előtt állóknak horror történetet irni, de nekem nagyon nehéz élmény volt. Lehet inkább akit érdekel, majd olvassa el a nyári babásoknál, ott már mindenki túl van rajta. De még nem irtam meg, majd holnap nekiveselkedem.

Először is nagyon szeretném megköszönni a sok drukkot és érdeklődést, hogy Penna már a szülőszobán felhivott és Bodza meg Megann be is jöttek látogatóba!!! Nagyon jól esett hogy gondoltok rám!!

Most a kórházi napokról mesélnék inkább, főleg a szopiról.

A szopival megszenvedtünk. Hiába fújom a szakirodalmat elölről-hátulról, és hiába "raktam mellre" a babát már a szülőszobán, azt senki nem mondta, hogy ott is kell tartani valahogy!!! Szóval első nap meg kellett tanulnunk hogyan tudom a szájába gyömöszölni a lapos mellbimbóimat. Ez már éppen elég frusztrációt okozott, mikor végre hirtelen ráéreztünk, akkor aztán szopi ezerrel. Szopott szegény gyerek vadul második nap 6 kerek órán keresztül megállás nélkül, alvás nuku, és ha levettem a mellemről, orditott mint a fába szorult féreg. Természetesen már az első órában elmentem megkérdezni Az Okosakat (csak igy hivtuk a szobatársaimmal egy idő után a csecsemősnővéreket, akik SZUPEREK voltak, kétóránként mutattak újra mindent), hogy normális-e az, hogy egy órát volt mellen, az előtej még mindig csurran-cseppen, és ő meg állandóan visszakéredzkedik. Persze, mondták, ez második nap tök tipikus, ez borzasztó fárasztó, túl kell élni, igy csinál magának tejet. Megnyugodva visszavonultunk a maratoni szopira. Pisilni is csak úgy tudtam elmenni 6 órán keresztül, hogy a David nyugtatgatta a babát (minden nap bejött és amennyit tudott, velünk volt), különben jobb-bal-jobb-bal, ésatöbbi. Mire odáig jutottunk, hogy a baba már szinte a mellemen is sirt, akkor jött az aznapi gyerekorvosi vizit. A gyerekorvos ránézett, azt mondta, anyuka, vigye be a csecsemősökhöz pótlásért, ez a baba éhes. Én meg csak néztem mint a birka, gondolom annyira kétségbeesett képpel, hogy a doki néni magyarázkodni kezdett, hogy ez nagy baba, nem elég neki az előtej, én meg fejjek szorgalmasan, hogy minél előbb legyen több tejem. Na akkor mentem zokogva ki a Davidhez, akinél éppen elcsendesedett egy picit a baba, hogy én itt mindent a nagykönyv szerint csinálok, és mégsincs tejem, és éhes a gyerek... ő meg próbált vigasztalni. Aztán mentünk be a csecsemősökhöz, ahol a kétnapos pici baba úgy lenyomott 20 ml anyatejet pohárból, hogy én csak pislogtam. Nekem még csak cseppek jöttek. Akkor aztán bealudt, én meg mentem fejni. Na ott tört el igazán a mécses, mert a Medela elektromos pumpájával konkrétan SEMMI nem jött ki a mellemből. Egy nagyon aranyos nővér meglátott és elkezdett vigasztalni, hogy ez második napos anyukáknál van igy, mindig ők pityeregnek a pumpa felett, hogy nincs tej, ne aggódjak, jön majd az. Közben megkaptuk az utasitást, hogy Zsuzsát szigorúan max háromóránként, de inkább két és félóránként mellre kell tenni, utána fejni, és ha igényli, akkor még hozni pótlásra. Még kétszer mentünk igy pótlásra, minden egyes alkalommal lenyomott 20 milit. Kétnapos baba!!! Mondjuk az utolsó után már meg is fájdult a pocija, azt mondták, nem kell tovább pótolni, de azért 3 óránként egyen és én fejjek minden alkalom után. Közben vedeltem literszámra a Laktoherb teát és a szobatársaim vigasztaltak. Másnapra sikerült azt a nagy haladást elérni, hogy az én keserves munkával lefejt 5 milijeimet adtam neki két mell között (mert két mellből táplálkoztunk) és akkor az már elég volt. De 5 mili lefejése nekem 20 perc munka volt két mellből legalább! Cseppenként. A pumpák nem értek semmi, annyira kevés volt akkor még, hogy megtanitottak kézzel fejni, azzal sokkal hatékonyabban kifejtem azt a kevéske tejet ami volt. Lassan, nagyon lassan 3. nap éjjelre lett annyi tejem hogy ő maga le tudott szopni egy mellből 20 milit (lemértük). Másnapra beindult a tejcsárda. Most tartunk ott, hogy már 15 perc alatt leszippantja ami neki kell, és már nem merek utánafejni, hogy nehogy begyulladjon a mellem. Inkább előfejek, hogy ne legyen kőkemény mellbimbóm, és be tudja kapni. Természetesen igény szerint szoptatunk, illetve a kórházban még 3 óránkét szabályszerint, most próbálok itthon átállni arra, hagyom őt dönteni, mikor szeretne. Nem könnyű, aggódom, és nehéz összehangolni az előfejésekkel. Próbálom nem kivárni amig üvölt, hanem csak reklamál, de annyira él bennem, hogy amikor éhes volt, akkor pillanatok alatt annyira felpumpálta magát, hogy vörös volt mint a rák, beleizzadt az orditásba, és nem volt átmenet, hanem egyszer csak rázenditett és akkor már sokkal nehezebb volt elfogadtatni vele a mellemet, mert annyira belelovalta magát. Most már nem csinál ilyet, gondolom az éhség és a frusztráció tette. Mindenesetre jó tüdeje van.

Harmadnapra kicsit besárgult, arra is azt mondták, szopi, szopi, szopi. A lefejt adagokkal sikerült is helyreállitani a bőrszinét, bár amint az egyik mellékelt ábra mutatja, nem az anyjától örökölte a bőrtónusát.

Képek:

Igy nézett ki pár perccel születése után:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/justborn.jpg

Első nap:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsa1d10.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsa1d07.jpg

Második nap (itt látszik rajta, hogy tök zilált, éppen csöndben volt egy-két percre az apjánál):
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsa2d01.jpg

Harmadik nap, itt már megnyugodott:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsa3d16.jpg

Negyedik nap (azaz ma hajnalban):
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsa4d02.jpg

És ez már itthon, egyetlen kép anyukájával együtt:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/firstdayhome.jpg

David művészfotója rólunk (valami oknál fogva nagyon büszke rá):
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/zsuzsaandboob.jpg

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szopival kapcsolatos tanácsok egy (mostmár kicsit) tapasztalt anyukától:

1. A mellretételt érdemes megtanulni már az első nap mielőtt belövell a tej, mert azután kemény lesz a mellbimbóudvar és még nehezebb megtanulni a jó technikát. Én első nap kétóránként vonultam be babástul Az Okosokhoz, hogy mutassák meg még egyszer és még egyszer, hogy csináljuk. Nekem bezavar az, hogy a mellem nagyobb mint a baba feje, és a mellbimbóim laposak. Első pár alkalommal a nővérrel közösen négykezes akció volt betolni a szájába. Volt hogy már sirni akartam dühömben (amit ugye nem szabad), hogy nem tudom bekapatni a gyerekkel a mellbimbómat. Már majdnem hozattam a Daviddel bimbóvédőt, amikor végre sikerült elsajátitani a technikát.

2. Használjátok ki a csecsemősnővéreket. Remélem más kórházban is vannak olyan segitőkészek és kitartóak mint az Istvánban. Szerintem ha nem ott szülök, az összes felkészültségem ellenére lehet hogy feladtam volna a szoptatást, mert egy dolog az elmélet, és más dolog a gyakorlat.

3. Avent mellbimbókrém vált be leginkább a bimbók védelmére, mert hatalmas strapa a szopi, és könnyen kisebesedik. Nekem az anyatejrákenés nem jött be, mert az rászáradt, nem tartotta puhán a bimbót, és féltem, hogy berepedezik. A Garmastan kenőcsöt meg a Sudokremet le kell mosni szopi előtt, ami nem éppen praktikus mikor a baba már üvölt, te meg ideges vagy, mert tudod, hogy a felhergelt babát még nehezebb mellre rakni, és még nem vagytok gyakorlottak.

3. Igény szerint szoptatni!!! Legkésőbb három óránként keltegetni! Utána fejni! Igy indul be a tej, főleg ha nagy a baba mint az enyém. Ha normál súlyú vagy pici, akkor lehet nem kell fejni, megelégszik ő az előtejjel.

4. Második nap össze kell szoritani a fogad, az alvást elfelejteni, és végigszoptatni, hogy beinditsa a baba tejet.

5. Nem szabad hagyni, hogy cukros vizet, tápszert, cumit vagy cumisüveget adjanak a babának, épp elég nehéz megtanulni a szoptatást anélkül hogy ezek belezavarnának a szoptatás technikájába vagy a baba étvágyába.

6. Első nap volt az a jó ötletem, hogy mikor sirt a baba, beraktam az ujjam egy picit a szájába. Ez egyszer tök tanulságos volt, mert akkor megéreztem milyen hihetetlen erőt fejt ki a kemény kis inyével, és milyen hihetetlen erővel tud szivni. Tehát egyszer tanulságos, már csak azért is, hogy meglást, miért nem szabad az inyei között hagyni a bimbót, miért kell vele az udvart bekapatni. Viszont ujjat adni neki szopizni ugyanúgy bezavarhat a szopástechnikába mint a cumi, mert az ujjadat is másként szivja. Leszoktattam magam róla, pedig megnyugtatta őt, és ezáltal engem. Inkább mellre kell rakni.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, megyek megpróbálok kicsit visszaolvasni, aztán alszom, ha még lehet... jelenleg kb 2 óránként kér enni Zsuzsa, de van hogy óránként. Természetesen igény szerint kap. De próbálok még nem rendszerezni, mivel egy ilyen pici baba mellett nincs igazán rendszer. De azért irom, hogy mikor meddig evett, hogy legalább én lássam, milyen gyakran csináljuk. A kórházban előfordult hogy 3-4 óra is eltelt szoptatások között, de ez inkább az első és nulladik napon, mikor még tapasztalatlan voltam, és hagytam neki... nem mertem felkelteni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szopival kapcsolatos tanácsok egy (mostmár kicsit) tapasztalt anyukától:

1. A mellretételt érdemes megtanulni már az első nap mielőtt belövell a tej, mert azután kemény lesz a mellbimbóudvar és még nehezebb megtanulni a jó technikát. Én első nap kétóránként vonultam be babástul Az Okosokhoz, hogy mutassák meg még egyszer és még egyszer, hogy csináljuk. Nekem bezavar az, hogy a mellem nagyobb mint a baba feje, és a mellbimbóim laposak. Első pár alkalommal a nővérrel közösen négykezes akció volt betolni a szájába. Volt hogy már sirni akartam dühömben (amit ugye nem szabad), hogy nem tudom bekapatni a gyerekkel a mellbimbómat. Már majdnem hozattam a Daviddel bimbóvédőt, amikor végre sikerült elsajátitani a technikát.

2. Használjátok ki a csecsemősnővéreket. Remélem más kórházban is vannak olyan segitőkészek és kitartóak mint az Istvánban. Szerintem ha nem ott szülök, az összes felkészültségem ellenére lehet hogy feladtam volna a szoptatást, mert egy dolog az elmélet, és más dolog a gyakorlat.

3. Avent mellbimbókrém vált be leginkább a bimbók védelmére, mert hatalmas strapa a szopi, és könnyen kisebesedik. Nekem az anyatejrákenés nem jött be, mert az rászáradt, nem tartotta puhán a bimbót, és féltem, hogy berepedezik. A Garmastan kenőcsöt meg a Sudokremet le kell mosni szopi előtt, ami nem éppen praktikus mikor a baba már üvölt, te meg ideges vagy, mert tudod, hogy a felhergelt babát még nehezebb mellre rakni, és még nem vagytok gyakorlottak.

3. Igény szerint szoptatni!!! Legkésőbb három óránként keltegetni! Utána fejni! Igy indul be a tej, főleg ha nagy a baba mint az enyém. Ha normál súlyú vagy pici, akkor lehet nem kell fejni, megelégszik ő az előtejjel.

4. Második nap össze kell szoritani a fogad, az alvást elfelejteni, és végigszoptatni, hogy beinditsa a baba tejet.

5. Nem szabad hagyni, hogy cukros vizet, tápszert, cumit vagy cumisüveget adjanak a babának, épp elég nehéz megtanulni a szoptatást anélkül hogy ezek belezavarnának a szoptatás technikájába vagy a baba étvágyába.

6. Első nap volt az a jó ötletem, hogy mikor sirt a baba, beraktam az ujjam egy picit a szájába. Ez egyszer tök tanulságos volt, mert akkor megéreztem milyen hihetetlen erőt fejt ki a kemény kis inyével, és milyen hihetetlen erővel tud szivni. Tehát egyszer tanulságos, már csak azért is, hogy meglást, miért nem szabad az inyei között hagyni a bimbót, miért kell vele az udvart bekapatni. Viszont ujjat adni neki szopizni ugyanúgy bezavarhat a szopástechnikába mint a cumi, mert az ujjadat is másként szivja. Leszoktattam magam róla, pedig megnyugtatta őt, és ezáltal engem. Inkább mellre kell rakni.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, megyek megpróbálok kicsit visszaolvasni, aztán alszom, ha még lehet... jelenleg kb 2 óránként kér enni Zsuzsa, de van hogy óránként. Természetesen igény szerint kap. De próbálok még nem rendszerezni, mivel egy ilyen pici baba mellett nincs igazán rendszer. De azért irom, hogy mikor meddig evett, hogy legalább én lássam, milyen gyakran csináljuk. A kórházban előfordult hogy 3-4 óra is eltelt szoptatások között, de ez inkább az első és nulladik napon, mikor még tapasztalatlan voltam, és hagytam neki... nem mertem felkelteni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,
sajnálom, hogy nem alakult minden az elképzeléseid szerint.Kép De nyugi, sztem most már rendeződik a helyzet.

Anyatejtárolás (a másik topicban láttam, hogy kérdezted)
Ha megnézed, a kis (vagy bármely) aventes üveg pont illeszkedik a szívóra. Vagy lefejed üvegbe, és egyszerűen áttöltöd a zacsiba, vagy egy zacsit eleve bedugsz az üvegbe, csak a száját nyitod szét, és azzal csavarod a szívóra, így egyből a zacsiba megy. A zacsi is mércézve van, ha kihúzod, látszik, mennyi van benne.
Ha van avent csipeszed, azzal csipeszelheted, míg lefagy, 1 nap után én levettem a csipeszeket és összegumiztam a zacsi száját. Már ha fagyasztani akarod. Ha nem, akkor csipszzel (vagy gumival) tárolhatod 1-2 napig, míg megeszi.
Létezik az egyirányú rendszer is, ez arra jó, hogy vannak talpak, amibe állíthatod a fagyasztani való zacsikat, és van egy alul lukas üveg hozzá, amibe bele tudod alulról pattintani a fagyis zacsit, és egyből zacsiból ehet. De ha nem, akkor előző nap kirakod a hűtőbe a fagyizacsit, és melegítve adhatod. Csak föl kell rázni, mert elég furán néz ki a leülepedett tejcsi...
Én a zacsin kívűl azért másban nem fagyasztanék...láttam, javasolták a tejfölös poharat...nem tudom, azt max sterilizáló folyadékkal lehet ferőtleníteni,a gőzölésben tuti elolvad. Meg ezek nem erre lettek kitalálva, vannak rajtuk barázdák esetleg, ahol megül a baci...talán az igazi üvegből készült üvegek (na, ezt jól megmondtam) sterilizálhatók még jól. A tej steril, amíg a ciciből jön, de amint mással érintkezik, vigyázni kell.
Én tudom, mert adtam tejet, és bizony 1 hétbe telt, míg megtanultam úgy kezelni a dolgokat, hogy ne legyen baci a tejben...

üdv
p 37+6
penna

Rókica,
sajnálom, hogy nem alakult minden az elképzeléseid szerint.Kép De nyugi, sztem most már rendeződik a helyzet.

Anyatejtárolás (a másik topicban láttam, hogy kérdezted)
Ha megnézed, a kis (vagy bármely) aventes üveg pont illeszkedik a szívóra. Vagy lefejed üvegbe, és egyszerűen áttöltöd a zacsiba, vagy egy zacsit eleve bedugsz az üvegbe, csak a száját nyitod szét, és azzal csavarod a szívóra, így egyből a zacsiba megy. A zacsi is mércézve van, ha kihúzod, látszik, mennyi van benne.
Ha van avent csipeszed, azzal csipeszelheted, míg lefagy, 1 nap után én levettem a csipeszeket és összegumiztam a zacsi száját. Már ha fagyasztani akarod. Ha nem, akkor csipszzel (vagy gumival) tárolhatod 1-2 napig, míg megeszi.
Létezik az egyirányú rendszer is, ez arra jó, hogy vannak talpak, amibe állíthatod a fagyasztani való zacsikat, és van egy alul lukas üveg hozzá, amibe bele tudod alulról pattintani a fagyis zacsit, és egyből zacsiból ehet. De ha nem, akkor előző nap kirakod a hűtőbe a fagyizacsit, és melegítve adhatod. Csak föl kell rázni, mert elég furán néz ki a leülepedett tejcsi...
Én a zacsin kívűl azért másban nem fagyasztanék...láttam, javasolták a tejfölös poharat...nem tudom, azt max sterilizáló folyadékkal lehet ferőtleníteni,a gőzölésben tuti elolvad. Meg ezek nem erre lettek kitalálva, vannak rajtuk barázdák esetleg, ahol megül a baci...talán az igazi üvegből készült üvegek (na, ezt jól megmondtam) sterilizálhatók még jól. A tej steril, amíg a ciciből jön, de amint mással érintkezik, vigyázni kell.
Én tudom, mert adtam tejet, és bizony 1 hétbe telt, míg megtanultam úgy kezelni a dolgokat, hogy ne legyen baci a tejben...

üdv
p 37+6
penna

Hello Kismamik!

Újra itt vagyok a neten! Most olvastam vissza két nap termését.

Szilvi,
Nagyon szépek vagytok Márkkal! Kép Kép Kép

Megann-Bodza-Prüntyi & Dudukly-Penna,
Nagyon bírom az együttszülés megszervezését! Csak szóljatok időben a pocaklakóknak is. Kép Kép Kép

Mea,
Üdv otthon! Még egyszer gratula Líviához! Várjuk a képeket!

Rokica, Neked is üdv otthon! Zsuzsababa nagyon édes a képeken!

Zsófy,
Lilla még mindig nagyon édes!
Az anyósod miatt sajnállak, hogy nehéz eset, az nem kifejezés.

Benianyu
36+2

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Hello Kismamik!

Újra itt vagyok a neten! Most olvastam vissza két nap termését.

Szilvi,
Nagyon szépek vagytok Márkkal! Kép Kép Kép

Megann-Bodza-Prüntyi & Dudukly-Penna,
Nagyon bírom az együttszülés megszervezését! Csak szóljatok időben a pocaklakóknak is. Kép Kép Kép

Mea,
Üdv otthon! Még egyszer gratula Líviához! Várjuk a képeket!

Rokica, Neked is üdv otthon! Zsuzsababa nagyon édes a képeken!

Zsófy,
Lilla még mindig nagyon édes!
Az anyósod miatt sajnállak, hogy nehéz eset, az nem kifejezés.

Benianyu
36+2

benianyu

Sziasztok!

Nagy pakolásban voltunk hétvégén, tegnap reggel görcsölgetett a hasam rendesen, meg is ijedtem kicsit, estére meg már alig álltam a lábamon, de ma reggel végre jöttek a festők, hét végén már szeretném, ha nagyjából be lenne pakolva a babacucc isKép
most pihizek itt egy kicsit..

Rokica!
annyira jók ezek a tanácsok, hpogy én elmentem és még elolvasom egy párszor, hogy bevésődjön! köszi!! Zsuzsa baba kész nagylányKép nekem az tetszik a legjobban, amikor a kis kezeit a feje alá teszi, és úgy alszikKép nagyon aranyos!
Én azt gondolom, hogy ha legalább ilyen jól sikerül a szülésem, én már boldog leszekKép a lényeg, hogy most már rendben vagytok, és biztos nehéz, de megy a szopi és Zsuzsa baba virulKép és jó, hogy már otthon vagytok!

Mea, neked is gratula még1x! én is úgy vagyok a csaszival, hogy nem vágyom rá, de ha ez az ára, hogy ilyen szép és egészséges babám legyen, akkor nem számít! és milyen jó, hogy megy rendben a szopi!!

Lucretiáról egyelőre nincs plusz hírem, ma reggel írtam neki sms-t.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem merem az embereket zavarni ilyen nelyzetben, még akkor is kellemetlenül érzem magam, ha vki szoptat a jelenlétemben. nem azért, mert szégyenlős vagyok, hanem azért, mert azt gondolom ez olyan intim dolog, és én biztos zavarok, még akkor is, ha azt mondják, hogy nem.

Zsofy!!!
Full együttérzésem anyós ügyben!! szörnyű lehet. az a helyzet, hogy már én is elkezdtem pedzegetni a páromnak, hogy beszéljünk már róla, hogy hogyan is lesz, ha a baba megszületik... az addig ok, hogy a szűk család meg akarja nézni. NÉZNI!... de nekem hozzá ne nyúlkáljanak ezer kezeikkel és szájaikkal meg ruháikkal meg mindenféle csápjaikkalKép az első 1-2 hónapban!Kép na valahogy így érzek most. az anyukám, a férjem és én vagyunk kivételekKép
férj meg már most mondja, hogy ezt nem lehet csinálni, ő képes lenni a fél világot beengedni, mert nem lehet azt mondani, hogy nem jöhetnek megnézni a babát, még a barátoknak sem. de miért nem lehet? szerintem bunkó tahó barom, aki ezt nem érti meg. pláne, mint első baba, szerintem ez akceptálható, nem???
persze pont a mamám mondta, hogy ő csak akkor fog jönni, ha kérem, és még neki se engedjem meg azt, amit nem tartok helyesnek, és senkit ne engedjek hozzányúlkálni. na szép, pedig csak neki szeretném megengedniKép
Ti ezt hogyan oldjátok meg??

na most én is hozzátettem egy lapáttal a kifakadáshoz, bocseszKép

Hari!
remélem minden úgy lesz szülésnél, ahogyan szeretnéd!! mondanám, hogy bemegyek veled, de egyrészt nem lennék nagy segítség, mert biztos nem bírnám ki strapaügyileg - bár azt egy órát, amíg túl leszel rajtra, nem lehet vészesKép - másrészt végig bőgném az egészetKép meg sem tudnék szólalniKép de a kezemet szoríthatnád ezerrelKép
és remélem Te rögtön oldalakat fogsz teleírni utána, és teljes albumokat fogsz ide tenniKép

Megann!
2 tök jó nagy és erős dobozt felajánlottam volna, ha nem tegnap éjjel pakoljuk tele könyvvel, mert ugye ma jöttek a festő bácsik. tudom, milyen szar a költözés előtti csomagolás, nekem is az anyutól voltak a dobozaim.
egyébként mi tegnap számoltunk fel egy teljes szobányi cuccot, amit még egy éve a költözésnél hánytunk be, csak rumliszobának hívtuk (12m2, nem rossz, mi?), és most már van kilátás, hogy 1-2 hét múlva teljesen kész leszünk mindennel és mindenhol rend lesz, annyira várom!Kép
Figyu, légyszi, nem tudnád még 1x beírni az a két osztrák wellness bigyó linkjét, megnézném, csak amikor múltkor beírtad, nem néztem meg, most meg már nem találomKép
és még valami: férjnek mondtam, hogy pl Ti is mentek majd síelni, és képzeld, egészen kezdte magát beleélni. végül februárban már 4 hónbapos lesz a pici. azt mondta, majd felváltva síelünk, ő egyébként sem bír minden nap menni, mert rögtön izomláza lesz. én csak attól tartok, hogy semmit nem leszünk együtt, mert mondig valaki a babával lesz, míg a másik a társasággal... és már előre látom, milyen képet vágnak a szülők, a mikor közöljük, hogy hova visszük az unokájukatKép

Falina!
mi újság veletek, hogy van a baba? hogyan alakul a szopi????

na hagyok nektek is helyetKép Eszti ki akarja lyukasztani az oldalamatKép

and 35+7

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Nagy pakolásban voltunk hétvégén, tegnap reggel görcsölgetett a hasam rendesen, meg is ijedtem kicsit, estére meg már alig álltam a lábamon, de ma reggel végre jöttek a festők, hét végén már szeretném, ha nagyjából be lenne pakolva a babacucc isKép
most pihizek itt egy kicsit..

Rokica!
annyira jók ezek a tanácsok, hpogy én elmentem és még elolvasom egy párszor, hogy bevésődjön! köszi!! Zsuzsa baba kész nagylányKép nekem az tetszik a legjobban, amikor a kis kezeit a feje alá teszi, és úgy alszikKép nagyon aranyos!
Én azt gondolom, hogy ha legalább ilyen jól sikerül a szülésem, én már boldog leszekKép a lényeg, hogy most már rendben vagytok, és biztos nehéz, de megy a szopi és Zsuzsa baba virulKép és jó, hogy már otthon vagytok!

Mea, neked is gratula még1x! én is úgy vagyok a csaszival, hogy nem vágyom rá, de ha ez az ára, hogy ilyen szép és egészséges babám legyen, akkor nem számít! és milyen jó, hogy megy rendben a szopi!!

Lucretiáról egyelőre nincs plusz hírem, ma reggel írtam neki sms-t.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem merem az embereket zavarni ilyen nelyzetben, még akkor is kellemetlenül érzem magam, ha vki szoptat a jelenlétemben. nem azért, mert szégyenlős vagyok, hanem azért, mert azt gondolom ez olyan intim dolog, és én biztos zavarok, még akkor is, ha azt mondják, hogy nem.

Zsofy!!!
Full együttérzésem anyós ügyben!! szörnyű lehet. az a helyzet, hogy már én is elkezdtem pedzegetni a páromnak, hogy beszéljünk már róla, hogy hogyan is lesz, ha a baba megszületik... az addig ok, hogy a szűk család meg akarja nézni. NÉZNI!... de nekem hozzá ne nyúlkáljanak ezer kezeikkel és szájaikkal meg ruháikkal meg mindenféle csápjaikkalKép az első 1-2 hónapban!Kép na valahogy így érzek most. az anyukám, a férjem és én vagyunk kivételekKép
férj meg már most mondja, hogy ezt nem lehet csinálni, ő képes lenni a fél világot beengedni, mert nem lehet azt mondani, hogy nem jöhetnek megnézni a babát, még a barátoknak sem. de miért nem lehet? szerintem bunkó tahó barom, aki ezt nem érti meg. pláne, mint első baba, szerintem ez akceptálható, nem???
persze pont a mamám mondta, hogy ő csak akkor fog jönni, ha kérem, és még neki se engedjem meg azt, amit nem tartok helyesnek, és senkit ne engedjek hozzányúlkálni. na szép, pedig csak neki szeretném megengedniKép
Ti ezt hogyan oldjátok meg??

na most én is hozzátettem egy lapáttal a kifakadáshoz, bocseszKép

Hari!
remélem minden úgy lesz szülésnél, ahogyan szeretnéd!! mondanám, hogy bemegyek veled, de egyrészt nem lennék nagy segítség, mert biztos nem bírnám ki strapaügyileg - bár azt egy órát, amíg túl leszel rajtra, nem lehet vészesKép - másrészt végig bőgném az egészetKép meg sem tudnék szólalniKép de a kezemet szoríthatnád ezerrelKép
és remélem Te rögtön oldalakat fogsz teleírni utána, és teljes albumokat fogsz ide tenniKép

Megann!
2 tök jó nagy és erős dobozt felajánlottam volna, ha nem tegnap éjjel pakoljuk tele könyvvel, mert ugye ma jöttek a festő bácsik. tudom, milyen szar a költözés előtti csomagolás, nekem is az anyutól voltak a dobozaim.
egyébként mi tegnap számoltunk fel egy teljes szobányi cuccot, amit még egy éve a költözésnél hánytunk be, csak rumliszobának hívtuk (12m2, nem rossz, mi?), és most már van kilátás, hogy 1-2 hét múlva teljesen kész leszünk mindennel és mindenhol rend lesz, annyira várom!Kép
Figyu, légyszi, nem tudnád még 1x beírni az a két osztrák wellness bigyó linkjét, megnézném, csak amikor múltkor beírtad, nem néztem meg, most meg már nem találomKép
és még valami: férjnek mondtam, hogy pl Ti is mentek majd síelni, és képzeld, egészen kezdte magát beleélni. végül februárban már 4 hónbapos lesz a pici. azt mondta, majd felváltva síelünk, ő egyébként sem bír minden nap menni, mert rögtön izomláza lesz. én csak attól tartok, hogy semmit nem leszünk együtt, mert mondig valaki a babával lesz, míg a másik a társasággal... és már előre látom, milyen képet vágnak a szülők, a mikor közöljük, hogy hova visszük az unokájukatKép

Falina!
mi újság veletek, hogy van a baba? hogyan alakul a szopi????

na hagyok nektek is helyetKép Eszti ki akarja lyukasztani az oldalamatKép

and 35+7

KépKép
KépKép
and

Rokica,
Köszi a részletes beszámolót. Én is próbálom memorizálni, annak ellenére, hogy Benivel egész könnyen ment a szopizás. Nem lehet tudni, hogy mi lesz most.
Nekem is az a kép tetszett nagyon, amikor Zsuzsababa úgy alszik, hogy a két kis kezét a feje alá teszi. Kép Kép

And,
Mi is ezerrel pakoltunk egész szombaton. Ma reggel jött a festő, én nem voltam otthon (Benivel az Anyuéknál aludtunk), csak a férjem, ő igazította el. Megkértem az Apukámat, hogy ugorjon oda napközben, kicsit leellenőrizni. Remélem, szerda délelőtt kész és estére már rendet is tudunk majd nagyjából csinálni.

Egyet értek, hogy elvárható lenne, hogy a szűk családon kívül ne jöjjenek a babához ismerősök az első hónapban legalább. Ez a minimum. Aki ezen megsértődik, az meg is érdemli. Csak mégis nekünk ciki és kellemetlen megmondani Kép.

Benianyu
36+2

benianyu

Kb. egy órája tompa menstruáció-szerű görcseim vannak nagyjából 10 percenként. Ez már az? Én sokkal élesebb fájdalomnak képzeltem. Segítség! Akik már szültek: hogy kezdődik el?

Bodza 39+4

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza!

KEZDÕDHET ÍGY IS!!!!!!!!!!
HAJRÁ! MEGY A DRUKK! VAN, AKI BEVIGYEN A KÓRHÁZBA?

Benianyu

benianyu

Hát én nem tudom Bodza, hogy jósló-e vagy sem, de azért megy a drukkKép

Szia Benianyu - sorstársKép!
én meg itt vagyok a festőkkel, még jó, mert képesek lettek volna a full dzsuvás tapétázó asztalt rárakni a pelenkázómra... rajtuk kell tartani a szemem... majd egy kicsit átmegyek a másik szobába pakolászni, de ma nem vagyok hajlandó túlzásba vinni a dolgokat, a tegnap az brutál volt, a végén már izomlázam volt a lépcsőzéstől, és ki sem aludtam magam. de már várom a végeredményt, majd, ha kész lesz megmutatom!

Nyúlné!
azt a csini kis fehér fotelt hol vettétek? IKEA-s? nekem ezt még nem sikerült eldöntenem, hogy rakjunk be egy kis kanapét (hátha meg akarom várni, míg elalszik az ágyában), vagy milyen fotelt rakjunk be...

Megann, a Te pasid milyen foci drukker? mert enyém férj nagy újpeste, és "tök véletlenül" lila lesz a babaszobaKép (ez tudom, most ijesztően hangzik, hogy lila babaszoba, de nekem ez a tapétacsík tetszett a legjobban)
természetesen fradista haverjai vannak, úgyhogy nagyon büszke lesz a babaszobánkra az tutiKép nem a baba lesz az első, amit megmutat benneKép

Szilvi!
annyira kisímultak vagytok mindketten a képen, hogy az embernek megjön a kedve a szüléshezKép süt rólatok a nagy boldogságKép és köszönjük, a még nem szültek, a bíztatást!!!

and

KépKép
KépKép
and

Bodza Kép

Lesz ez még sokkal rosszabb is Kép De tényleg kezdődhet így is! Figyeld a jeleket, esetleg hívd a szülésznődet / úgy rémlik, van/. Nagyon szurkolunk, várom az SMS-t!!!

Rokica Kép Üdv újra itthon, gyönyörű lányotok van! Kitartás, valóban nagy meló a szoptatás, de megéri, ezt Te is tudod! Egyébként a beszámolód tisztára hasonlít az én élményeimre Balázzsal, csak nekem könnyebb volt annyiban, hogy már a második napon volt rendes tejem, de addig semmit nem aludtunk, folyamatos cicinlógás volt. Így se fejés, se pótlás nem volt, de hamarabb meg is jött a tej. Viszont nekem a szobatársam jelentette a segítséget, a csecsemősök tojtak a fejemre...

Zsófy, együttérzek, ha ez jelent valamit...

Mennem kell, Balázs nehezményezi, hogy a gép fontosabb nála...

Judit 36+6

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

And,
igen Ikeás,van több fajta huzattal,mi vettünk hozzá egy puffot is!
Ma voltam az első CTG-én,legalább 40percig rajta voltunk a gépen,mert a vajúdó mamik miatt elfeledkeztek rólam,de nem bántam,mert nagyon ari volt a szívmunkája,amúgy minden oké,majd a köv.héten megyünk újra.
Gyönyörűek a képek a babákról,RÓKICA hajas babáját egyenesen megzabálnámKép))!!!
mostanság nehezebben tudok bekepcsolodni,mert állandóan rohángászok valahova,de azért olvasok mindenről,na puszi
Nyúlné,37+1(tehát megkezdett 38,JUHÉJJJ!)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné, köszi az infotKép de jó neked, én pénteken megyek először ctg-re, és már én is nagyon várom!

and
na jó, csak 34+7, azaz 35+0 Kép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Úgy látom, Ti még nem értesültetek róla, hogy Cirmikének 8-án 12.30-kor megszületett a kislánya, Réka (2,4 kg, 46 cm). Kép

Kata
kata1977
Hatvan

Sziasztok!

Gyönyörűek a babás képek!!!! Kép

Bodza!
Ebből akár szülés is lehet, drukkolok!!!

Nem nagyon tudtam visszaolvasni, még itthon van a kisfiam (hörghurutos) és már annyira nem beteg, hogy feküdjön - Õ egyébként sem tud hosszútávon ilyet-, úgyhogy lefoglal rendesen, közben meg nekem is van egy csomó dolgom.

Intéznem kéne a Tgyás-t - tudja valaki, hogy az az Igazolás terhesállományba vételről (amit a háziorvos ad), az egy sima táppénzes papír?

Légzésfigyelőt is kéne vennünk, de nem tudom milyet.Tudnátok ajánlani olyat, amelyik megbizható?

Ja, és még mindig nem tudom, hogy lehet a telcsiszámos listára feliratkozni!!! Segitsetek légyszi!

Mindenkinek szép napot, majd még jövök, ha kicsit több időm lesz.

Judit
35+2
judy68

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 6 hét + 5 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 5 hét + 2 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 5 hét + 1 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 4 hét + 5 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 3 hét + 6 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 3 hét + 3 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 3 hét + 0 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 2 hét + 6 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 2 hét + 6 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 2 hét + 0 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 2 hét + 0 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 1 hét + 2 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 1 hét + 1 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 0 hét + 6 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 0 hét + 6 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 0 hét + 6 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 0 hét + 5 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 0 hét + 4 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 0 hét + 3 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 40 hét + 2 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 40 hét + 2 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 39 hét + 5 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 39 hét + 0 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 39 hét + 3 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 38 hét + 2 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 38 hét + 1 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 37 hét + 6 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 37 hét + 6 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 37 hét + 0 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 38 hét + 1 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 36 hét + 6 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 36 hét + 4 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 37 hét + 0 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 37 hét + 0 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 36 hét + 1 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 36 hét + 0 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 35 hét + 4 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 35 hét + 3 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 35 hét + 2 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 35 hét + 0 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 33 hét + 5 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 31 hét + 1 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 28 hét + 6 nap
</pre>

Kata, köszi az infot.
Gratula Cirmikének Rékababához! Reméljük a pici súlya ellenére minden rendben van! Sok tápláló tejecskétől majd nagyranő idekint!

Benianyu

benianyu

Judit,
Megkímélve Rokicát, most küldd át nekem mélben a számodat benibuc kukac citromail pont hu. Én felírlak a listára és továbbküldöm mindenkinek. Benianyu

benianyu

Helló!

And!

Itt a link!
http://www.4-jahreszeiten.com/
http://www.loipersdorf.at/

Voltam reggel az Istvánban, hát nem ez volt életem legkellemesebb vizsgálatata. Fájt!Kép
Jól megvizsgált a doki,(mondta, jó rutin lesz, mert ilyesmi lesz egy fájás isKép) meg megnézte a magzatvizet, meg áramláscvizsgálat.
Minden ok, mintha rövidülne a méhszáj....
Azóta viszont nekem is fáj a hasam mensiszerűen...
Most megyek is ledőlni, hátha elmúlik, viszem a telefonomat is hogy nézzem, milyen időközönként jön...

Ja és Bozda, Prüntyi!
Telis tele volt a szülőszoba is meg a gyekekágyas is, csak ma éjjel 8 vajúdó kismama jött, nesze neked front...
Mondta a szülésznő, hogy várjak azért egy-két napot, amig lecseng a dologKépKép

Gyerkőc rugdal, épitkezésen káosz, még van egy csomó elintézendő dolgom, nem akarok még szüniKép

Megann

Kép

Kép
megann

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, nem igaz!!!
miért nem osztottak egy kis észt a mesterembereknek???!!! mester, az túlzás...
lányok most cseszik el a babaszobánkatKépKépKépKépKépKép
az előbb még semmi nem volt, most meg már félig ki van tapétázva, de hogyan???! a lila tapéta alsó szélénél változó vastagságú fehér háromszögek virítanak (fehér fal), mert ők azt hitték, hogy a parkettaszegély egyenes! hát higgyenek a templomban! mia f...ért nem lehet normálisan levágni azt a ******************* tapétát?? és ez még semmi, most vettem észre, hogy az egyik helyen elszakították, és úgy egyengették vissza! ezt még csak most fogom mondani, mert csak most vettem észre, hogy apránként végignéztem, de most tömik a majmot. férjt nem is bosszantom vele. legszívesebben leszedetném velük az egészet, de akkor meg nem lesz elég, és így is várni kellett rá.
Megann!! gyere pofozkodni, légyszi!!!!Kép
és direkt itt csücsülök, és szóltam, hogy ha van valami szóljanak, most álljak ott a hátuk mögött egész nap??!
tök elkeseredtem..
jól teleírom a napotokat a hülyeségeimmel, de legalább kiadtam valamit belőle.

KépKép
KépKép
and

Köszi a linket!!

Benianyu, nekem is küldjél légszi, mert Róki még beírt engem, de már nem tudott küldeni listát! vagy ha nem vagyok benne, akkor szólj és küldök újat! ksözi

KépKép
KépKép
and

Sziasztok Lányok!

Most van egy szusszanásnyi időm, így gondoltam, írok Nektek egy keveset.
Először is , engedjétek meg, hogy mindenkinek gratuláljak, akiknek időközben megszületett a babájuk!!! Sajnos visszaolvasni nem nagyon tudtam még (nem is tudom, hogy mikor fogom tudni), de nagy - nagy GRATULA MINDENKINEK, és kívánok nagyon jó egészséget, és sok-sok tejcsit!!! Kép

Azt sem tudom már, hogy mit írtam, amikor Nektek, amikor hazajöttünk a kórházból, úgyhogy röviden a szüléstörténet:

Mint tudjátok, a kiírt időpont előtt 1 nappal (27-én) befeküdtem a kórházba. Borzasztó rossz volt az az 1 hét, amikor tényleg körülötted születnek a babák, te meg várod a nagy csodát. Mindennap ctg (ami persze soha nem mutatott semmit), kétnaponta flowmetria vizsgálat. Majd pénteken (2-án) úgy döntöttem, hogy hétvégére hazamegyek, nem örlődöm odabenn a kórházban. Dél körül el is jöttem, a városban találkoztam a férjemmel, még elintéztük egy-két dolgot, elszaladtunk ide-oda, majd irány haza. Kb. ötre haza is értünk. Rendeltünk egy pizzát, nagy nyugisan nekiálltunk megkajólni, majd kb. fél óra múlva furcsa érzésem volt. Olyan volt, mintha mintha bepisilnék, csak éppen nem tudom szabályozni, azaz visszatartani. Magyarul elkezdett csordogálni a magzatvizem. Ekkor még nem volt folyamatos, csak időnként érzetme. Fájás még sehol.
Kb. 6 óra, fél 7 felé viszont már folyamatosan folyt belőlem. Persze én sem voltam biztos a dolgomban, ráadásul még mindig nem fájtam. Vártunk egy kicsit, aminek meg is lett az eredménye, fél 9 felé elkezdtem rendszeres, 5 perces fájásokat produkálni. Gyors konzultáció a szülésznővel, azaz Õ is indul, mi is indulunk a kórházba. Gyors zuhany, összeszedtük egy kicsit magunkat, majd este fél 11-re értünk be a kórházba. Az ügyeletes doki megvizsgált, bő 1 ujjnyira voltam nyitva. Megjegyzem , ekkor már két hete 1 ujjnyira voltam nyitva. Na, ekkor egy kicsit elbizonytalanodtam, mert én naiv, azt reméltem, legalább 2 ujjnyi már. A doki egyenesen a szülőszobára irányított.
A férjem végig velem volt, ami nagyon sokat segített. Bár az elején azt gondoltam, hogy nem is olyan vészes ez a dolog, nem is annyira fájnak ezek a fájások. Ez tartott kb. éjjel 1-ig, amikor is rájöttem, hogy azért mégsem fenékig tejfel ez a dolog. Azt nem mondanám, hogy minden fájásba beleőrültem, de bizony voltak fájások, amire azt mondtam, hogy ennél rosszabb már nem lehet. Szerencsére nagyon gyorsan tágultam, mire a doki megérkezett, (kb. fél kettő lehetett, de nem vagyok benne teljesen biztos), már bő 3 ujjnyi volt. Na, itt már azért szenvedtem rendesen. Hála istennek a szülésznő egy tündér, végig nagyon-nagyon sokat segített nekem. Meg is kérdeztem tőle, hogy mire számíthatok, szerinte mikorra lesz bébi. Aranyos volt, azt mondta félig viccesen, félig komolyan, hogy ha ilyen ütemben haladunk, akkor - bár nem ígéri meg - , de három órára akár meg is szülhetünk. Na, ez nagyon sok erőt adott, bár tudtam, hogy még akárhogy is alakulhat a dolog.
És szerencsére a férjem is nagyon türelmes volt, ahol tudott segített. Érdekes, hogy az egyes fájásokat nem is az alhasamban éreztem jobban, hanem a derekamban. Ott viszont baromira, azt hittem, hogy leszakad.
Végül eljött a kitolás ideje. Itt már kezdtem fáradni, és arra még emlékszem, hogy két fájás között legszívesebben elaludtam volna. Viszont érdekes, hogy nem emlékszem mindenre. Arra még igen, hogy bár már 4 ujjnyira voltam tágulva, le kellett szálnom az ágyról, és állva kellett megpróbálnom lefelé nyomni, mert még nagyon fennt volt a méhszájam. (Ha jól emlékszem ezért, de nem akarok hülyeségeket mondani). Hát, ez nagyon nem volt kellemes. Egyszercsak azt éreztem, hogy itt most nekem nagyon nyomnom kell, szóltam is, hogy valahogy vissza kéne másznom az ágyra. Fogalmam sincs, hogy kerültem vissza. Azt tudom, hogy meg kellett várni, amíg jön egy fájás, és akkor kellett nyomnom. Asszem hármat nyomtam, mire mondták, hogy itt a feje. Aztán megint megvárni a következő fájást (mintha évek teltek volna el, úgy éreztem, hogy baromira nem akar jönni a következő), és újabb két nyomás, és kinnt is volt a kis Gergő.
Egy kicsit késett, mert nem 3 órára, hanem negyed 4-re érkezett Kép Kép Na, de sebaj.
Ekkora megkönnyebbülést még életemben nem éreztem, de tényleg úgy volt, ahogy mások már elmondták, hogy egy pillanat alatt elszáll minden fájdalmad, szenvedésed.

Most pedig itt vagyunk Kép Sajnos ez az egy hét nem volt sírástól mentes. Úgy tűnik, a mi Gergőnk nagyon hasfájós, tegnap már együtt sírtunk. Ráadásul péntekre elkezdett váladékozni a szeme, amire azt mondta a gyerekorvos, hogy minden második gyereknél előfordul, és hogy kötőhártya gyulladás. Hát, már csak ez kellett. Viszont kaptunk szemcseppet, és tegnapra tökéletesen elmúlt az egész. Most már csak a pocakfájással birkózunk. Remélem, nem sokáig.

Van valami jó kis ötleteket, hogy mivel tudnám megkönnyíteni a Kis Maszat dolgát? Nagyon tudom szegénykémet sajnálni, olyan keservesen sír mindig.

Üdv: kuha & Gergő
Kép

Kép
kuha

Szia Kuha! köszi a szüléstörténetet! nekünk egybenlévőknek, minden nagyon tanulságos, és lelkesen olvassuk!
Gergő csodaszépKép A hasfájásról mostanában értekeztek itt a már tapasztalt anyukák, infacolt, angol vizet, köményes teáz javasoltak, én még nem tudok tanácsot adni ez ügyben.
and

KépKép
KépKép
and

Szia Kuha! köszi a szüléstörténetet! nekünk egybenlévőknek, minden nagyon tanulságos, és lelkesen olvassuk!
Gergő csodaszépKép A hasfájásról mostanában értekeztek itt a már tapasztalt anyukák, infacolt, angol vizet, köményes teáz javasoltak, én még nem tudok tanácsot adni ez ügyben.
and

KépKép
KépKép
and

Sziasztok

Még itt vagyok, tehát a mai terheléses vizsgálat sem ért semmit, sőt, még 40-esnél erősebb fájásokat sem tudtak csinálni, és még a baba is elaludt, szóval totál csőd!!!!

Az Uh-n azt mondták, Bpd = 9,6 cm, megkevesbedett magzatvíz, meg II.-III. fokban érett lepény, és hogy a baba jól van. Szóval még nem akar kijönni!!!

Vizsgálatra holnap du. kell mennem, azt hogy a méhszáj hogy áll, addig nem tudom, 2 hete még totál zárt volt.

Bodza, Megann! Hajrá, szorítok Nektek!!! De mostmár én is akarok menni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lassan lépek, mert most még a védőnőhöz kell elsétálnom!

Viki
39+4

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Mennyi minden megjelent, amíg a gép az üzimet küldte!!!

Bocs, most nem tudok mindent elolvasni, de a babák nagyon szépek, gratulálok Rókica, Kuha!

Viki
39+4

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kuha,
gyönyörű kisbabád van!Kép
p 37+6
penna

Még itthon, és még egyben. Valahogy csökkentek a fájások, bár nem múltak el teljesen. Benianyu, Jucc, köszi az infókat, de úgy tűnik ez még nagyon-nagyon az eleje a dolgoknak.

Megann! Nem hangzik túl jól ez a kismama dömping a szülőszobán! És ez azt is jelenti, hogy nem lesz hely a 3 ágyasokban. Kép Várunk mi is akkor még egy kicsit (mintha ez befolyásolható lenne).

Kuha! Gergő gyönyörű baba! gratula hozz. és köszönjük a szüléstörténetet is.

Viki! Hajrá azokkal a fájásokkal, még behozhatsz minket Megannal.

Szegény Davallia! Utálom a brutális egészségügyi dolgozókat. Megkeserítik az ember életét. Kép Azért próbálj a babóra figyelni, és megnyugodni.

Bodza 39+4

Kép

Kép

Kép
bodza

Megann, mi a helyzet stopper ügyben?Kép beindult a dolog?

Davallia!
a 140-150/min az tök normális, előtte meg nem lehet, hogy nagyon izgett-mozgott a baba és attól volt olyan magas? nyugodj meg, biztos rendben van minden, ha baj lenne, biztos nem engednek haza! gondolj bele már majdnem 36 hetes a baba, már nagy baja nem lehet hidd el! nemrég született 35 hétre egy ismerős babája és tök egészséges volt és szép nagy is ráadásul! feküdj le, simogasd a pőocid, és beszéld meg a bával, hogy úgyis minden rendben lesz!!! én megígérem nekedKép
and 34+7, 35+0

KépKép
KépKép
and

helloKép

LÁNYOK,egy kérdés!!!S.O.S.
Szélcsap:
ugye ez nem okoz hozzászokást?Akkor használom mikor nagyon szenved a pici.

Jucc,
köszi,
én légzésfigyelőt, Baby Controll 3laposat használok, először hibás elektronikát kaptunk hozzá, akkor kivoltam, vitetten is vissza egyből a párommal, gyors kicserélték, azóta jól működik, én elégedett vagyok,illetve nyugodtan alszom,ha Lillát ráteszem.tudom ajánlani.

Viki,
köszi

Kismama,
nekem is volt ilyen depi az első héten,ez tök normális!jó,hogy túl vagy rajta!
én a téli depitől félek,mikor kevés a nappali fény,rossz az idő és ez rányomja a bélyegét a hangulatomra is...
gátseb?gáz ugye?vettem a gyógyászati segédeszközboltban spéci ülőpárnát, de az se segÍtett...2hétig én sem ültem 5 percnél többet...részvétem!
hamarosan jobb lesz!

Megann,
köszi az együttérzést neked is!
hát, kiakadtam és végül párom is belátta,hogy az anyja nem egészen százas...pár megÍgérte,hogy megmosatja vele a kezét.(bár a fogmosásra is rávenné...mondjuk én legszÍvesebben belehúznám egy nagy kotonba,hogy gátat vessek a fertőzéseknek...)KépKépKépmost röhögök,mert elképzeltem anyóst a gumiba húzvaKépKépKép
kár, hogy akkor nem fogok röhögni,ha itt lesz...lehet,én elbőgöm magam,ha megközelÍti a szájával a lányomatKép
próbálom szugerálni Lillát,hogy aludjon mikor a szipirtyó idejön, mert akkor nem kell neki odaadnom, mert nem keltem fel a kedvéért, ezt a párom se kÍvánhatja.órákig meg csak nem fog várni, hogy felkeljen, egyen, büfizzen,trotyizzon stb...
de az hihetetlen, hogy ilyeneket csinál, aztán idejön, mint egy hülyegyerek és örül az infantilis ronda pofája,hogy ezt is kiharcolta magának.de megmondtam páromnak, hogy én be nem engedem,ha ő nincs itt,én nem tárgyalok az anyjával ezek után!
nézze az unokáját,de ne szóljon hozzám...mert hÍvlak tégedKépKépKépKép
légyszi őt is verd végig, ne csak a szomszédságotKép!
vizsgálat: én egy ilyen után szültem megKép

Hari,druszám,hol vagy???
Képmeg se nézed,mit küldtem neked tegnap?

Rokica,
egyem meg Zsuzsababát, de gyönyörű!!!mint egy egyhónapos!

-bimbóvédelem: nekem 2hét után megedződött,de az aventes krém nekem túl gyenge volt,
szerintem popsira,cickóra a BEPANTEN a király!!!
-keltegesd fel a babát???hát én nem keltegettem,az igény szerinti szopinak nem az a lényege,hogy akkor egyen amikor ő akar?
mondjuk én azon szerencsések közé tartozom,
akiknek másodiknap ezerrel belövell a tej és folyik literszámra.Aszaltak is rajta a csecsemősökKép
de a fejéssel én is megszenvedtem,mert annyira teli volt állandóan a cicim, hogy az elején két szopi között telifejtem a 260milis aventes cumisüveget.sosem örültem volna a puha és lapos ciciknek, de akkor!mint majom a ...Kép
-aventes zacsi?nna aaaz itt nincs...égre földre kerestem...én a VIA poharakba fejtem, kb.12x240ml kuksol a fagyban,szerintem sosem issza meg Lilla, ugyanis nem hajlandó másból inni,csak ciciből.
telifejtem az összes avent-poharamat,aztán már csak annyit fejtem,hogy megkönnyebbüljek,hogy ne feszÍtsen a tej,és szépen beállt a mennyiség, most,ha többször szopizik Lilla,több a tejcsi, ha kevesebb kell neki, nem termelődik annyi, királyKép
csak el ne apadjonKép!!!
-Fitolac: én is ittam, de baromi köményes, Lillának jobb, ha nem kell annyit pukiznia,rájöttem, abba is hagytam.
szerintem a Humana still-tee a legjobb!és főzögetni se kell,mert por.

Benianyu,
kösziKép

And,
mondd a látogatni akaróknak,hogy megnézhetik a babát-majd másfél hónap múlva!!!addig szakadjanak le rólatok!

Bodza,
én egyszer bementem ilyen fájásokkal, de leálltak és az NST csak kicsiket mutatott.
Hidd el, mikor megindul a szülés, azt megérzed.
én is bementem ilyen bizonytalanul, benn is akartak tartani mert már nyitva volt a méhszáj,de hazajöttem a saját felelősségemre és csak 2 hét múlva szültem megKép
De menj be, ha aggódsz,mert be is erősödhetnek!

Kuha,
nagyon cukorfalat baba ez a kis Gergő!!!Gratula!

Davallia,
Kép
zsofy

Megann,
az én gyermekem sz@rik a frontra! Pedig abban bíztam, hogy na végre eljött a mi időnk, de semmi nem volt.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Megann,
Mi újság? Hány perceseket mértél?

Bodza,
És nálad? Mi a helyzet? Van azóta változás?

And,
A legutolsó frissítésben nem találtam az adataidat. Átküldenéd? Frissítem és kiküldöm mindenkinek.
Kiosztottad a festőket? Ilyen hülyéket!?!?! De miért nem kérdeznek, ha ott vagy? Hihetetlen! Kép

Benianyu
36+2

benianyu

And,
koszi a kerdest, megvagyunk. Tejcivel ua. a sanyaru helyzet van sajnos, de meg nem adtam fel! Kép
falina

Na megmaradnak a festők tökeiKép jól elmondtam, hogy az ő ízlésviláguk nyomába sem érhet az enyémnekKép, és nem fogom miattuk átrendezni a szobát, mert ők szar munkát csinálnak. de hogy mindig az embernek kell ötleteket adnia, és nem maguktól csinálják?? na mindegy, szerintem jó lett a vége, kijavíották úgy, ahogy megbeszéltük, megnyugodtamKép ez a lényeg.

Benianyu, akkor küldök egy mélt, mindennel, de a férj címéről, mert az működik normálisan.

Zsofy!
köszi, én mondanám, sőt, én ezt fogom mondani! de férjet még gyűrni kell, hogy ez a normális, ő szerintem most azt gondolja, hogy ez olyan hiszti-féleKép
ez a kottonos anyós, nagyon állatKépKépKép:oKép hangosan felröhögtem, én is vizuális típus vagyokKép az sem lenne rossz, ha a trotyizásra érkezne, és az ölébe kapna egy adagot, akkor már mégsem adhatod oda?Kép

én sem tudom, milyen az az Aventes zacsi? én is poharakat vettem. az nem jó?

and

KépKép
KépKép
and

Zsófy! A Bepantent le kell mosni a ciciről? Az alapban popsikenőcs, nem? Még nem vettem semmilyen krémet cicire, de ma még el akartam menni gyógyszertárba. Ki mit ajánl? És kb. mennyibe kerülnek ezek a kencék?

Nem mentem be kórházba végül, bár még mindig nem múltak el teljesen a fájások, de teljesen rendszertelenek. Remélem azért nekem már 2 hét nincs hátra. Kép
Benianyu! Nekem úgy tűnik nem sűrűsödnek, hanem ritkulnak a fájások Kép

And! Sok sikert a festőkhöz! Nehogy kifizesd őket, ha ilyen munkát végeztek!

Bodza 39+4

Kép

Kép

Kép
bodza

Benianyu küldtem mélt!

KépKép
KépKép
and

Benianyu küldtem mélt!

KépKép
KépKép
and

Kuha,
Gergő egy tünemény!! Köszi, hogy leírtad szülésének történetét.

And,
Oké, majd küldöm vissza frissítve. De lehet, hogy csak holnap, mert este megint nem lesz gépem. Most meg már nem sokáig vagyok az irodában.

Megyek ma este UH-ra és a szülészorvoshoz. Remélem, még teljesen zárt a méhszáj és nem ijesztget majd idő előtti szüléssel.

Benianyu
36+2

benianyu

csak egy mélt küldtemKép

köszi az együttérzést festők ügyébenKép

Bodza, még van a Purelan is, én kaptam valami mintát belőle, meg aventeset is kaptam, de tapasztalatom az nincs. az aventes cucc jó drága azt tudom, kétezer valamennyi asszem. egyiket sem kell lemosni. a gramastant úgy tudom le kell mosni. ma írt Rokica a tapasztalatairól szopi ügyben olvasd el, ír a krémekről is, az aventeset ajánlotta!!

KépKép
KépKép
and

okés, köszi Benianyu!

én is egy kicsit felállok a gép mellől, de aztán jövök, kíváncsi vagyok mizujs Megannal, na és Hari is nagyon csöndes ma...

KépKép
KépKép
and

Hű, csak most vettem észre, hpogy írtál Falina! bocs, csak pont akkor írhattál, amikor én is...
kellett tanácsadás, tudtak segíteni?
ne is add fel!!! látod, gondolunk rátokKép

KépKép
KépKép
and

Bodza!
Én nem tudom még, hogy jó e az Aventes bimbóvédő krém, de nekem is ezt ajánlották, így vettem is egyet a múlt hónapban 2790 forintba került.

Viki
39+4

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

And,
Átjött, holnap küldöm a táblázatot.
Talán Judit is küldi ma az adatokat és akkor egyben frissítem.

Rohanok, mert ma van az Anyu névnapja és még virágot is szeretnék venni.

Benianyu
36+2

benianyu

Sziasztok Lányok!

Bocsi a bepofátlankodásért, de Zsofy és And kérdésére válaszolnék, ha nem baj...

Zsófy!

Nekem egy 15 hónapos Lillám van. Már nagy lány, de volt ő nagyon pici is. (1,5kg) Nagyon hasfájós volt, szegénykém nagyon sokat szenvedett, és mégis azt mondták a kórházban, hogy a szélcsövet, csak nagyon-nagyon indokolt esetben használjam, mert hozzászokik, és akkor még nehezebb lesz rávenni a kakálásra. Tudom mennyire rossz, hogy sír a manó, és legszívesebben az ember szenvedne helyette, de nem lehet, meg kell neki tanulni, hogy mit csináljon ilyen esetben. (ezt nekem nehezebb volt elfogadni, mint Lillámnak)

And!

A pohár teljesen optiális. Aventes zacsi kicsit drága (vagyis nekem az volt) hosszú távon. Az sem baj, ha van belőle egy adag, jó a hozzátartozó zárócsipesz, de megfelel a pohár is, és arra még írni is tudsz minden cimke nélkül. Anyatejgyűjtő zacsit egyébként lehet kapni gyógyszertárban is...

VAlaki kérdezte a légzésfigyelőt:

Nekünk egy nagyon egyszerű és nem túl drága Medicor-os figyelőnk volt. VAn előnye is hátránya is, de összességében jó volt. Nekünk is hibásan adták az orvosi műszerboltban, ráadásul cserekészüléket nem tudtak adni a javíttatás idejére, így két hétig felváltva őriztük férjemmel a csajszi álmát, de utána nagyon jó volt. Lilla 8 hónapos koráig használtuk. Annyi a hátránya, hogy nem túl nagy a fekvőfelülete, és ha nagyon kavarog a baba, akkor lemászik róla, bár ezt meg tudtuk oldani. Előnye az ára.Kép

Még egyszer bocsi a beleszólásért. Csak szívesen olvasom, hogy mennyire várjátok a babát, és veletek izgulok, hogy mikor jön már.Kép

Sziasztok!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Davallia
Kép
mit mond az orvosod? Az a legfontosabb. Ha nem volt a kórházban épp, akkor hívd fel és számolj be neki! Ilyenkor nem szabad az asszisztensre, nővérkére hagyatkozni!
A fehérje az ugye toxémiagyanú (emiatt nézik a vérnyomit is) a szívhang meg lehet attól is, hogy nem érzi magát túl jól odabenn a baba...ezt az orvosod megállapítja.
Ha be akar fektetni, menj be és tuti jó kezekben lehetsz.
36. hét már tényleg nem rossz, bár még 2 hetet meg kéne próbálni benntartani, de ha ki kell jönnie, akkor sem lesz már semmi baja.
És ha nagy gáz lenne, tényleg nem engedtek volna haza, de ez csak akkor érvényes, ha orvos is látott.
Erről nem írtál, pedig ez a döntő kérdés most sztem.
Amúgy meg nyugi. Tudom, hogy nem könnyű, de a babának sem jó, ha idegeskedsz (nem beszélve pl a vérnyomidról)
üdv
p 38-1
penna

Zsofy!

Írnál nekem egy kicsit bővebben erről a szélcsapról / szélcsőről? Használod már? Ha igen, hogyan kell? És milyen jellegű a hasfájásotok? Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem most, de mi nem nagyon tudunk büfizni, és ezért fáj a pocónk. PEdig nagy szükség lenne rá, mert szopi közben nagyon sok levegőt nyelünk.

És miket próbáltál már ki a fájdalmak enyhítésére?

Köszi a választ előre is.

ÜDv: kuha

Kép
kuha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?