Tehát alvás:
Nagylány csak 6 hetes koráig szopizott sajnos, ez tehát nem volt akadálya az aludj jól gyermekem módszernek (hess, mókus). Akkor bejött (1 éves volt) elég sokáig egyedül aludta át az éjszakát, DE amikor elköltöztünk otthonról (3 éves volt kb.) már folytak az éjszakai ébredések, olyan volt mintha hisztizne, de nem szándékosan, csak üvöltött, csapkodott rúgkapált. És mintha nem lett volna magánál! Ez eltartott kb. tavalyig

Azóta is van, hogy felébred, nyüszög (7 éves) úgy kell megkérdezni, hogy pisilnie kell-e, stb. Valószínűleg nem tettünk jót neki a sok ide-oda költözéssel, de ez van
Marci: kb egy éves koráig szopizott, éjszaka is! Sőt... éjjel néha többször mint napközben, volt hogy fél! óránként mentem be hozzá és csak cicvel volt hajlandó megnyugodni! Már pociban volt Balu, fáradt voltam és féltem hogy meg fogom útálni a szoptatást. Na, ekkor jött a "módszer"

Nem jött be, apa nem bírta, meg én sem, de az éjszakai szopiknak vége szakadt, meg nemsokára a nappalinak is

pedig az még most is jól jönne néha!
Itt keztem el szépen sorban feladni az elveimet az alvással kapcsolatban! Először csak mi mentünk be és feküdtünk az ágya mellett, néha egész éjjel, mert nyugtalan volt. Utána, ha felébredt, akkor kijöhetett az ágyából, de visszavittük, de ezek mind nagyon fárasztóak és kényelmetlenek voltak, főleg ahogy nőtt a pocim. Utána következett az, hogy apa a szivacson Marci velem, na de mégis csak apa a férjem, vele szeretek aludni

Akkor lett az idáig is fenálló megoldás, mi az ágyunkban, Marci mellettünk a szivacson! Van, hogy elalszik egyedül a helyén, de ált. valamelyikünk (na jó mindketten) fekszünk mellette a mi ágyunkon és amikor elaludt letesszük a helyére. Ez van most és így legalább nyugi van, meg rá tudom fogni a pocakomra az engedményeket. Ja, és Marcinál megtanultam felismerni azt ha álmos, de szerencsére elég jó a biológiai órája.
Most például elaludt a földön, ilyenkor szoktunk sétálni és akkor ált. alszik is
Mikor lesz ebéd azt nem tudom
Apának egyébként volt egy olyan javaslata? hogy vegyünk egy óriási szivacsot és azon mindenki együtt alszik mi meg kiszökünk ha összebújhatnékunk van

De azért az utolsó erődöt még őrzöm, így legalább szintbeli szeparáció van és nem keresztbe-kasul alszik rajtunk.
Hogy mi lesz ennek a vége azt nem tudom, de most így jó NEKÜNK, azután majd szenvedünk (nem biztos) hogy saját szobájuk legyen (ha kész lesz a házikónk)

Nem vagyok benne biztos, hogy a lányommal jobban csináltuk, bár ez meg a paci másik oldalának tűnik
Na, több részletben sikerült leírnom amit akartam.
Pusz: Pocak