A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Na azért! Megfürödtem és látom üzi is vanKép
Zsofy, kedves amit mondasz, de azért valljuk be, amit én csinálok az már azért nagyon súrolja a hülyeség határátKép Úgyhogy meg is érdemlem. Amúgy enyém pár is hazajött már, most kint cigizik az udvaron az esőben. Én meg mindjárt megyek fel a hálószobába, inkább ott nézem a TV-t szerintem. Én nem tudom hogy fogom megoldani a kaját, ha Lili megszületik, valahogy ez a rendeléses dolog nem hiszem, hogy nálam beválna. Néztem egy-két helyet ami vállal ilyen kiszállítást, de olyan drágának tűnnek. Persze ha kiszámolnám, hogy az mennyibe kerül ha én főzök, akkor valószinűleg nem is drágállnám már. Viszont az emberem tuti nem eszi meg a rendelt kaját, tehát vele még mindig gondban lennék. Úgyhogy majd még kitalálom hogy legyen.
Zsofy, tényleg most kéne aludnod, mikor Lilla végre elaludt, de meg tudlak érteni, hogy inkább hozzánk jössz, és örülök is neki, csak aztán nehogy nagyon kipukkadj fizikailag.

Most nézem, hogy eltűnt a bokámKép Tök cuki, olyan kis zongoralábam lett. Nem tudom, hogy most az is a vizesedéstől, vagy attól hogy ma rengeteget mentem. Bár végül is mindegy, a végeredmény ugyan az. De akár mennyire mondják, hogy nem kéne annyit innom, én olyan iszonyú szomjas vagyok egész nap, hogy nem bírok magammal.

Megann, tényleg olyan jó hogy mosolyogsz a képen!! Az ember ki se nézi belőled, hogy te egy olyan kis harcias amazon vagy. Így még megdöbbentőbb lehet mikor kirobbanszKép

Lányok őszintén, akik szültek, azoknak múlt időben, akik még előtte állnak jelen időben: Ti nem izgultatok/tok a szülés miatt? Csak én vagyok ilyen besz@ri?! Én egyre jobban kivagyok már megint. Elmúlik majd? Vagy remegő lábakkal fogok vajúdni?

Hari

Kép
Kép
hari

Zsófy!

Lili teljesen ugyanezt csinálta, mint Lilla. Mintha direkt küzdött volna az elalvás ellen. Fel is vettük videóra anno. Hasfájós is volt, meg egyszerűen csak kézben akart lenni. És a hidegfrontot sem bírja. A mai napig teljesen felturbózza magát ilyenkor. Most a húgom vigyáz rá, hátha megyünk szülni. Õ is mondta, hogy fel van pörögve a csajszi.
Nem irigyellek, de nemsokára vége a hasfájós korszaknak!
Persze azért jó, ha megnézi a védőnő is.
Én nem tudtam jobb megoldást, mint sétálgatni vele, ringatni, rengeteget énekelni (azóta is imádja a táncot, éneket).
Ja és az alkartartást kifejezetten utálta. Csak függőleges testhelyzetben nem üvöltött. Azt hiszem semmi okos (szülő számára nem olyan megterhelő) megoldást nem tudok.

Penna, Zsóf!

Én sem bánnám, ha megszállnánk a kórházat!

Ayse

ayse

Annamami,
Ment mélben a táblázat. Kép

Kati,
Nagyon édesek vagytok a konyhai képen! Kép

Hari,
Ne rágd magad az sms miatt. Lehet ám más dolgod is, mint hajnalban rohanni a netre. Kép Én olyan kíváncsi voltam, hogy nem bírtam kivárni és írtam Juccnak reggel. Közben látom, hogy Dudukly is írta neked.
A párodnak tényleg borzalmas a természete, ezt már sajnos sokszor megbeszéltük, de te is elrontod rendesen. De most már mindjárt meg lesz a pici babád, ő majd leköti az idődet.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu, olyan jó, hogy úgy látjátok, hogy nem feltétlenül velem van a baj, hanem a párommal, de tényleg el is rontottam. Nehéz lesz neki most átszokni. De már kezdem a terápiát, ma pl. nem ugráltam körül, nem volt vacsiztatás, mert ugyan ma is volt fogorvosnál és szivem szerint tettem volna elé a husilevest, de ha el tudott menni haverozni már, akkor végül is melegíteni is tud magának kaját. Sőt, most én szolgáltatom ki magam. Aztán ki tudja meddig bíromKép Bár most hogy nincs bokám, a legjobb itt az ágyban fetrengeni, úgyhogy nem hiszem hogy nehezemre fog esni a semmittevés.

Benianyu, most akkor mi mikor is szülünk?Kép

Hari

Kép
Kép
hari

HellóKépKépKépKépKép

Kicsit megint jobb kedvvel jövök...
Szerencsére anyóstámadást túléltükKépKépNem is volt katasztrófálisKép, teljesen tiszteletben tartotta a szopikat, a "nem taperoljuk a 2 hetes babát" szemléletet...szóval tényleg nem lehet egy szavam sem...
Viszont legalább ő is látta, hogy nem szorulunk segitségre, szinte egész nap a konyhaasztalnál ült, és a saját lakásfelújitása költésgvetését csinálgatta, mert nem volt mit csinálnia, mondta is hogy milyen szokatlan a semmittevés....
Még egy db vasalnivalót se hagytam nekiKépKép

Mondjuk ehhez kell egy ilyen tündér baba, mint Léna, aki kb egy nap max össze vissza 1 órát sirKépKép Ebből fél óra az esti fürdetésKépKép
Én nem tudom miért utálja ennyireKépKép
Már fürcsi előtt 10-20 perccel elkezd sirni....mintah érezné hogy mi következik...vagy csak simán ez az a bizonyos nyügis időszak??????

Zsófy!
Te szegény, olvasom, mit össze kinlódsz a sirogató LilivelKép.
El se tudom képzelni én hogy birnám a strapát ha mi is sirosak lennénk....
De hát muszáj....
Remélem idővel változni fog a babóca....

Hari drágám!
Meg kell hogy nyugtassalakKépKépKép
Ugye emlékszel még hogy mit össze paráztam a szülés miatt???
Hát ahogy beértünk, sőt már amikor indultunk olyan halálos nyugalom szállt meg hogy azt el se lehet mondani...
Úgyhogy most izguld ki magadKépKépKépKép, mert akkor úgysem fogsz, csak nagyon fogsz "szentségelni"KépKépKép(én még a kiüritett könyvespolcba is befeküdtem félig miközben otthon vajúdtam, meg belecsimpaszkodtam az ajtóbaKépKépKép), meg nagyon fogsz örülni hogy mindjárt meglátod a babádatKépKépKépKépKép

Fénykép!
Hát igen, a képeken mindig előveszem a "tündi-bündi" fejformámatKépKépKépKép.
Mit szólna szegény Lénácska, ha nagy korában nézi a képeket és egy vicsorgó banyát lát az anyukája helyettKépKépKépKép
A vicsorgásomat tartogatom hülye szomszédoknak, balf..sz sofőröknek, stb...KépKépKépKép

Mea!
Na megnéztem: MILUPA Aptamil...

Szopival úgy állunk, hogy mintha egy árnyalatnival több tejcsi lenne, de tényleg csak egy árnyalatnyival...
Ma pl olyan jól gazdálkodtam, és fejtem minden szopi után, hogy azt tervezem hogy az éjjeli 1 adag tápszert átcsúsztatom holnap nappalra, mert van annyi lefejt tejcsi a hűtőben, hogy kitart a pótlásokkal...
Szerintem nekünk még a tejcsiszintünk is egyformaKépKépKép

Arra nem gondoltál még hogy te is fejj minden szopi után...??????
Ha igy tennél, lehet hogy te is pótolhatnál úgy mint én...anyatejjelKépKépKépés leszorithatnád a tápiadagot....
Tudom hogy burtálul hangzik minden szopi után fejni, nekem is néha csak 10-20 ml- jön(de azt úgy őrzöm mint valami ereklyét)...főleg este, de délelőtt több is....
És ha már cumisüveghez van szokva, akkor jobb ha abból a cumisüvegből anyatejcsi jön, és nem tápi...nem???

Anyósom monta ma, hogy próbáljam egy kicsit megdolgoztatni a babát, mert ez sem túl jó taktika, hogy szopi 50 ml. utána pótlás 30-40 ml...
Az én babóm még nem eszik 100-at, volt már 1-2 szer de kibukás lett a vége, ezért nem is adok neki annyit, meg látom az a szopiján, hogy már a végével igy is nehezen birkózik meg..
Remélem ez nem baj, végülis kisebbek is vagyunk 1 héttel minimum...mikor is szültél???
Meg kicsik is vagyunk hozzátok képest...

Meg is méreckedtünk fürcsi előtt, 3,28Kép, ami nekünk nagyon jó, mert 2800-al jöttünk ki a kórházból 12 napja...

Na csak hogy panaszkodjak is egy kicsit!
Enyém férj olyan keveset tud foglalkozni LénácskávalKépKépKépKép Folyton van valahol, intézkedik(ok, van is mit, mert továbbra is munkások hada jár kel az új házikónkba), telefonálgat...stb...csak szegény Lénácskár a nincs ideje....KépKépKépKép
Ma is már reggel elment Bécsbe és csak kb éjfélre ér hazaKépKép

Ja és látom ám, hogy 24 órán belül annyi babó született hogy meg se lehet számolniKépKépKépKépKép
Lassan mindenki neve vastagbetűs lesz a táblibanKépKépKépKép
HATALMAS GRATULA MINDEN UJ BABANAK ES MAMANAKKépKépKép

Szules elott alloknak meg kitartastKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Hari!

Ne izgulj a szülésed miatt, minden flottul fog menni. Próbál a buksidba pozitív dolgokat ültetni,könnyű lesz, gyors, kevésbé fájdalmas stb.
Hihetetlen pacák a párod, én valószínű, hogy az udvaron ágyaznék meg neki. Mindig ilyen volt? Kedves anyukája nevelte így?
Ne engedd, hogy kihasználjon, hogy rajtad uralkodjon. Te is egy önálló felnött nő vagy, hamarosan anyuka, amivel kapcsolatban má bizonyítottál. Most rajta a sor. Kíváncsi vagyok, ha neki kellett volna 9 hónapig hordani a babát és közben csinálni a többi dolgot is, mit szólt volna?
Én azt hiszem már jól valagba rugtam volna a férjem.
Tegnap is darázsfészket sütött, isteni lett.

Kati!
Ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond a kaja dologgal kapcsolatban. Amennyiben több időd marad és jobbnak érzed az időbeosztás miatt, akkor rendelj.

Zsófy, remélem Lilládnál hamarosan vége ennek a pocakfájós korszaknak.
Ivett annak idején a szeles időre volt baromi érzékeny,leüvöltötte az ember fejéről a hajat.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Hát nem tudom... amilyen bőszen kardoskodtam az igény szerinti szopi meg a "hagyjuk a természetre" nevelési elvek mellett mielőtt a gyerek megszületett, most mégiscsak azt tapasztalom, hogy nem biztos hogy ezek kizárólagos követése a legjobb módszer.

Kezdjük az igény szerinti szopival. Odáig jó, hogy tök jól belövellt tőle a tejem, most már van bőven. De mikor a baba csak cumizni akart a mellemen és ömlött a szájába a tej, többszöri hányás után döntöttem mégiscsak a cumi mellett. Tehát már itt elkalandoztam az igény szerinti szopi mellől, mert van hogy inkább a cumit dugom a szájába, nem a mellemet mikor reklamál, főleg ha úgy gondolom, már degeszre ette magát. Mert különben túleszi magát, és bár hálistennek nem hasfájós, azért az se öröm ha egy este többször kihány mindent ami a kis gyomrába belefért.

Aztán a súlygyarapodás. Tegnap mértük: 4850 gramm a gyerek. 3950-nel született, tehát röpke 3 hét alatt hizott majd egy kilót. Ez talán egy kicsit sok, nem? Ma megkérdeztem a védőnőt vagy dokinénit, nem tudom, akit bent találtam a rendelőben, és ő is csak a vállát vonogatta, hogy hát szoptatott gyerekkel nem tudok mit csinálni, valóban sok ennyi gyarapodás (heti 400 gramm), de majd lelassul.

Ma is nyűglődött, leájult a mellemről 5 percenként, aztán feléledt, és cuppogott meg keresett tovább. Végre leesett, hogy szomjas a baba. És itt aztán dugába dőlt minden elvem, meg minden amit olvastam, hogy jó. Mert ugye az első tej a szomjoltó tej, stb, stb. De hát 400 grammokat hizik hetente, 2-3 óránként (max) mellen van, közben nyűgös és még inni szeretne, radikális gondolat: próbáljunk neki vizet adni. Gyorsan sterilizáltam egy cumisüveget, forraltam vizet, és láss csodát, elfogadta!

Szóval most már teljesen meg vagyok zavarodva, azok az elvek amikre ráálltam szülés előtt sorra látszanak megcáfolódni. Mert nem mindig a természet (vagy a baba) tudja legjobban, mi is a jó neki. Lásd, hogy kihányja amit megevett, mert cumizni szeretne, és hogy a szomjoltó első tej szopizása ellenére szomjas, és lehet hogy ezért is túleszi magát és hizik ilyen gyorsan.

Innentől kezdve megkérdőjelezem az összes többi nevelési irányelvet, amit eddig követtem. Tényleg jó neki az igény szerinti szopi? Nekem mindenesetre könnyebb lenne, ha meg tudnám regulázni és háromóránként kapna szopni, közben csak vizet. Tényleg jó neki ha velünk alszik? Vagy csak arra trenirozom igy, hogy ne tudjon magától elaludni?

Azt hittem, a természet mindig mindent jobban tud és azzal nem követ el az ember hibát, ha a természet útját követi. De ez úgy látszik nem igy van. Most akkor milyen irányelveket kövessek?

Anyukák akik külön szobában altatják a babáikat:

Hogyan folynak az éjjeli etetések? Mert én eddig azért is érveltem amellett, hogy legyen velünk az ágyban a baba, mert igy szinte fel sem ébred, megszoptatom, és visszaalszik. Kb 3 óránként, bár hajnal felé már gyakrabban. Attól félek, ha külön szobában van, mire felébredek rá, addigra ő már tök élénkre bömböli magát, és akkor nehezebb lesz visszaaltatni. Tanácsok?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Fú, Rokica ez tényleg nem tűnik egyszerűnek. Mikor csinálja jól az ember? Bár gondolom gyereke is válogatja, hogy mikor mi a jó döntés.
(persze tanácsom nincsKép)

Viszont hátfájásom igen a sok üléstől, úgyhogy megyek befekszem. Mindenkinek szép, nyugodalmas éjszakát! Zsofy, nektek főleg!!!

Holnap jövökKép

Hari 38+5

Kép
Kép
hari

Róki!

Nálunk külön szobában alszik Kincső.
Éjjel felébredek arra, ha el kezd sírni. Az ember lány teljesen rááll, hogy a sírásra felkeljen, tuti nem fogsz tovább aludni.
Kincső szobájában van egy kanapé, ott szokott éjszaka szopni, van amikor elalszom én is mellette. de amikor felébredek visszarámolom az ágyába és én visszavonulok apa mellé.
Néha reggel szokott olyan lenni, hogy 1/27 körül átviszem hozzánk.

Ivás én csipketeát szoktam adni neki, de van amikor nem kéri.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Hari,

Egyáltalán nem benned van a hiba! Ne is keresd! Jó, hogy kezded érezni, hogy nem kell teljes mértékben kiszolgálni őt, akár kaja, akár sorban állás téren. Õ meg semmit nem csinál! Ne hagyd magad kihasználni!!!!

Azt nem tudom, hogy mi mikor szülünk, de nekem már közeledik, úgy érzem. Nekem az első, hivatalos időpont okt. 2 lenne, de az UH-k és a 31-32 napos ciklus szerint már az elejétől fogva kb. egy héttel csúsztatva van. Emiatt van okt. 8 megjelölve a táblázatban is.
Én nem is a szüléstől félek, hanem a megindulás körülményeitől. Éjjel vagy nappal? Beni hol lesz? Oviban? A férjem mennyi idő alatt ér haza, ha hívom? (Holnap speciel Szegedre kell mennie) De az Anyuék is el tudnak vinni. Ezek a kérdések jobban foglalkoztatnak, mint maga a szüléssel járó fájdalom.

Benianyu

benianyu

MegannKép

Mi 4 kg felett agyunk márKép
Lívike simán bevágja a 100ml-t tej + tápi formában.

Sajnos ennyi tejcsim nincs pótláskéntKép

De holnap megpróbálom h többet fejek de éjel nem tudom rávenni magam.Te???

Tényleg nagyon hasonlóak voltunk tehesen is meg anyaként isKépKépKép (tejcsi terén Kép)

Mea
mea

Megann,

Örülök, hogy jobb a kedved! A képen is úgy látszik. Kép Nagyon ügyesek vagytok a szopival! Csak így tovább!!!!

Rokica,
Szerintem is simán felébrednél a sírásra azonnal. Zsuzsababa pedig megkapja a cicit, megnyugszik tőle és nem lesz gond neki visszaaludni.
Szerintem jól csinálsz mindent. Nem dől össze a világ sem egy kis víztől, sem a cumitól. Legyetek mind a ketten nyugodtak és kiegyensúlyozottak, az fontosabb a nagykönyveknél!
Beni nem aludt külön szobában mikor pici volt, de a saját ágyában igen és én éjjelente mindig visszatettem szopi után és el is tudott aludni. Kora reggel már nem mindig, sokszor indul 5 körül a nap, de éjjel nem volt gond.
Kitartás!!!!!!

Benianyu

benianyu

Mea!

Honnan tudod,hogy nincs ennyi,ha nem is probáltad????

Azt montad ma 2 szopi között fejtél 50-et??
Honnan tudod hogy a többi szopik között nem termelődne-e meg ugyanez az 50???

Próbáld ki, nagyon szoritok!!!!
Milyen szuper lenne, ha mégis összejönne és ha csak átmenetileg vagy pár hétre is, de csökkenthetnéd a tápit...

Megann

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Köszi a biztatástKép
Figyellek ám téged is, látom hogy nagyon pengeélen táncsolsz már te isKépKépKépKép
Beni várja már a tesót???

Na most húzok szoptni...de majd holnap megpróbálok jönni...

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,

Beni várja a kistesót. Sokat beszél róla, hogy mi lesz, ha megszületik. De néha úgy megsajnálom szegényt, mert mindenki a kistesóval traktálja már most. Ha találkozunk valakivel és beszélgetünk rögtön a pocaklakó a téma. "Várod már?" "Fiú vagy lány?" "Hogy fogják hívni?" stb stb - ő meg hősiesen válaszol, de szerintem néha már nagyon unja. Én mostanában csak a kedvét lesem mindennel, hogy ezt kompenzáljam.

benianyu

Jó reggelt! Kép

Csak beköszönök, bár még nincs itt senki Kép és tegnap este is én voltam az utolsó. Kép
Nagyon fáj a fejem Kép Már 5 óta forgolódom az ágyban. Utálom ezt az ócska időt is. Kép

Panasznap vége!
Pusz
Benianyu
38+6

benianyu

BenianyuKépKép

Nekem is fáj a fejem!Kép
Már tegnap este is fájt,mikor lefeküdtem......Kép....és tök sokára aludtam el,mert Marci bugizott a hasamban,mostmár nagyon erőseket tud rúgni,néha szinte a könnyem kicsordul ha a bordámat vagy a méhszájamat találja el!Kép

Azonkívül tegnap ittaludt nálunk Virág egyik kis osztálytársnője/barátnője,ma nincs suli csak első óra angol,aztán mennek a Parlamentbe....tegnap a vacsoraasztalnál megbeszélem a lányokkal,hogy ki mit kér másnap,milyen szendvicset csomagoljak.....erre a férjem felkel 1/2 7-kor (én 10 perccel utánna) és erre már szólt az anyósomnak,hogy csináljon kakaót+szendvicset a lányoknak.......
GRRRRRRRRRRRRRRR....akkor mi a sz@rn@k kelek föl 6.40-kor,mikor úgyis alig aludtam és szétmegy a fejem?????!!!!KépKépKép
És akkor jön a duma,hogy pihenjek,feküdjek,vigyázzak magamra.
Aha de akkor ezt mért nem tegnap este mondják????!!!!KépKépKép
KépKépKépEZT UTÁLOM!!!!!!KépKépKép

Na jó,én is befejezem a panasznapot.......
annamami

Megyek vasalni pici illatos kis bodykat,hátha attól jobb kedvem lesz.........
annamami

Sziasztok,
gagyi ez a front, eddig nem csinált nálam semmit...

Rokica
Kevin mindig külön szobában aludt. Eleinte volt bébiőröm, de a legtöbbször hamarabb fenn voltam, mint ahogy az jelzett. 1 hónap után eltettem. Pedig nekünk a hall 2 oldalából nyílik a 2 szoba, Keviné nem is kicsi, hátul van a kiságya, szóval paráztam én is, ezért vettem a ketyerét. De nem kellett, szóval ezen ne izgulj.

Én a helyedben nem izgulnék a gyarapodás miatt. Kevin 3700-al született és 5 hónaposan 9(!!) kiló volt. Viszont utána 10 hós koráig ennyi. A hozzátápival (6 hó) erősen megcsappant a gyarapodása, hiszen a répa meg a zöldségek: csupa-csupa diétás kaja. Mi is ezt esszük, ha nem akarunk hízniKép
Megnéztem neked a könyvét:
júni 13 (szül) 3700
július 2 (2-3 hetes) 4560
július 16 (1 hós) 5500
aug 6 (még nincs 2 hós) 6300
aug 26 (2hó+2 hét) 7000
szept 17 (3 hó) 7500
okt 7 (még nincs 4 hós)8000
szept 19 (5 hó) 9000

ezután legközelebb áprilisban hízott 500 gr-t.
1 évesen 12600, tök okés, pedig 5 hósan Dagimadárnak hívtukKép
Nekem sose volt mérlegem, csak a védőnőhöz vittük, látod, elég ritkásan. Így nem izgul az ember feleslegesen. Vizet sem adtam neki. A "korai hozzátápi" nálunk az volt, hogy 5 hónan adtam neki heti 1-2 kanál gyümilevet, kóstolónak.
Szóval sztem nem gáz a sok gyarapodás, amint elkezd mozogni, leolvadnak a hurkák, meg a hozzátápit se biztos, hogy rögtön elfogadja, jó ha van tej, és legalább azt eszi. Plusz 1-1 rövidebb betegség is akár fél kiló mínuszt is jelenthet, ilyen pici babáknál az marha sok, kell a tarcsi. Jön a tél.

Rokica, sztem ezek a "természeti törvények" ugyanolyan szabályok, mint amiket az ember talál ki. Megszeghetőek, a TI igényeitek szerint. Sajna a gyereknevelés (babagondozás) a legkevésbé az a terület, amelynek vannak szabályai. Figyeld Zsuzsit, és hallgass a saját belső hangjaidra. Ha úgy érzed, kell neki a komfortszopi, amit te nem bírsz cicivel: adj neki cumit. ezzel elégíted ki az igényét, nem azzal, hogy a "természet szabályait" követed.
(Ez az összes többi kérdésedre is vonatkozik, persze)
Na, remélem, érted, amit itt összehordok.

Készülök, megyek ctg-re.
Ma nem is néz meg a dr, úgyhogy valszeg hírek és eseméynek nélkül térek haza. Azért viszek gépet, hátha lefényképezi nekünk Jucc a babáját, és akkor du. felteszem.Kép

üdv
p 40+3
penna

Rokica!

Ne aggódj! Igaz, Gergő csak 6-7 hetes korától aludt külön szobában, ami a miénk mellett van, de kb. szusszant egyet, és már fönnvoltam. Biztos nálatok is így lenne. Egyébként azután, hogy így külön szobába került, néhány nap után átaludta az éjszakát. Kép Ne aggódj, hogy sokat hízik, mert a babák nem táblázatok alapján gyarapszanak, később lehet, hogy abszolút az átlag alattit fog, és kiegyenlítődik a különbség. Gergő az első két hónapban 1 kilókat hízott, a harmadikban csak 40 dkg-t. Aztán, ha majd keveset hízik, azért parázol. Van egy barátnőm, akinek a kislánya 2,9 kg-val született, eleinte havi 2! kg-t hízott, fél évesen 9 kiló fölött volt, aztán lelassult a gyarapodás, 1 évesen alig volt 10 kg, mostmár vékonyabb, mint Gergő, pedig sokkal ducibb volt. Szerintem ne add fel az elveidet, a természet tényleg tudja, mi a jó. Tudom, nem könnyű, de örülj, hogy van sok tejed, és legalább ezzel nem kell kínlódnod. Mellesleg az elején a tejbelövelléskor ált. túlkínálat van tejből, de pár hét alatt ez magától rendeződik, csak nehogy átess a ló túloldalára, és aztán kevés legyen, és növelni kelljen a mennyiséget. Meg valószínűleg amikor már átalussza az éjszakát, akkor ugye az éjszakai etetések kimaradnak, kevesebbet fog gyarapodni. Szóval szerintem szuper kismami vagy, ne aggódj annyit, hogy mindent jól csinálsz-e.

Annamami!

Köszi, nekem is megtetszett az egeres, le is alkudtam, mert drágának találtam.

Hari!

Te tényleg egy angyal vagy.Kép Szerintem mostmár ideje lenne, ha sz@rnál a párod fejére, hisz éppen ezt teszi ő is. Kép

Penna!

Mi újság? Kibírod holnapig, vagy már babázol?
Ma megyünk CTG-re, de nem a kórházba. Kép

Zsóf
39+1

Kép
Kép
göndörzsóf

Roki! Kép

Na látom Penna is írt, a gyarapodásról hasonlókat, a többiről nem teljesen, de mindegy, az biztos, legjobb, ha szívedre hallgatsz. Kép

Zsóf
39+1

Kép
Kép
göndörzsóf

Hali!

Időm zőró, nem tudom, más kétgyerekesek hogyan tudnak írni...

Gyarapodásról: nálunk a lányom az első két hóban több mint egy-egy kilót hízott (2830-cal született), aztán csak 70 dekát, majd 40-et, 30-at, aztán örültem, ha hízik valamennyit, de sosem volt semmi baja, jó volt a kedve, egyszerűen így hízott, fél évesen 6480, egy évesen mindössze 7730g volt. Szóval semmit sem jelent, ha az elején sokat hízik, ez úgyis lelassul (amúgy ez szopis babáknál normális, hogy az elején jobban híznak, majd lelassul a gyarapodás, a tápszeres babák egyenletesebben fejlődnek).

Muszáj mennem, nyíg a manó, a másik meg alszik, nem akarom, hogy felébredjen. (Mindig így van ám, váltják egymást, nehogy én aludni tudjak...)

Kóbor
kóbor

Lányok,

Köszi az infót mindenkinek aki válaszolt.

Le a kalappal a két (vagy több) gyerekes anyukák előtt, én azt nem értem, lélegezni hogy van időtök, nemhogy azon gondolkozni, főzzetek-e vagy sem. Nekem bevallom, egy gyerek mellett se jut eszembe se főzni, se takaritani. Pedig velünk David itt van nagyon sokat, és az első két hétben anyukám is átjött szinte minden nap és hozott ennivalót meg besegitett itthon amit éppen kellett. És még igy is dülöngéltem a fáradságtól! Lehet csak én vagyok gyenge... Az volt a mázlim, hogy pont mikor volt az a rengeteg forditómunka, akkor éppen egy jobb periódusban voltunk, és tudtam mellette forditani.

És bármilyen tündéri a lányom, ez az elmúlt pár nyűgös nap nagyon megviselt engem lelkileg, pedig aludt is végül is, csak szinte egész nap kézben akart lenni közben, és aludni is leginkább úgy aludt, ha érezte maga mellett valakinek (leginkább az én) testmelegét. Különben felébredt és kezdhettük az egész ciklust előlről.

Néha már azt is megkérdőjelezem, anyának való vagyok én? Már irigykedem a páromra, hogy ő elmehet itthonról. Bezárva érzem magam. Más olyan örömmel babázik, vagy nem? Én meg morcogok, hogy már harmadik napja nem sikerül eljutni a boltba sem, mert olyan nyűgös a lány, hogy félek elindulni vele a boltba babakocsival, mert lehet végigüvöltené, illetve el se jutnánk odáig, én ahogy elkezd feszelegni, visszafordulok. Nem akarom, hogy az utcán üvöltsön. És még csak 3 hetes a babám! És sok babához képest angyal. Alszik, eszik rendesen. Csak mostanában mikor fent van, akkor sirdogál és nem lehet letenni. Tegnap még a babakocsija se ringatta el, úgy kellett kézben hazahozni, hogy közben toltam a kocsit, mert ha beleraktam, üvöltött. Kép Igaz, tegnap azt próbáltam, hogy az autósülését raktam a vázra, és abban toltam, de eddig mindig elaludt az autósülésében (igaz, autóban), de most ahogy beleraktam, megérezte a turpisságot, és rögtön sirt. Nem csak nyekergett, orditott. Szóval most nem tudom, autóval el merjek-e vele indulni, mert mi lesz ha ott is ordit? Akkor nem tudok figyelni a vezetésre.

Mindenki a mágikus 6. héttel biztat, meg azzal, hogy a babák 3 hetes korukban mennek keresztül az első nagyobb növekedési stádiumukon, amikor is nyűgösebbek és többet akarnak szopizni. Ezt mondjuk nem vettem észre, eddig is 2-3 óránként, néha gyakrabban, nagyon néha ritkábban, evett. És most is. De nyűgösnek nyűgös.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Fantasztikusak a Bébik!!!! Nagy-nagy gratula! Kép

Benianyu!
Köszike, hogy már be is tettél minket!

Csatlakozom a fejfájós táborhoz... Kép Pedig igen ritkán szokott baja lenni... Egyéb agybajtól szenvedek inkább!
Tegnap is sikerült úgy kiborulnom (kórház, Anyám, Párom), hogy elrohantam otthonról és 1 órát sétáltam az esőben... Kép Toom, hogy hülye vagyok, de inkább a séta, mint egekbe szaladjon a vérnyomásom. Legalább még ez a hétvége maradjon meg nekem....
Hétfőn ugyanis kórházba megyünk.... Kép
Indoklás: kevés magzatvíz, G-III lepény...
Állítólag csak a biztonság kedvéért kell befeküdnünk, de én teljesen kiborultam... Kép Nem így terveztem... Kép De nem is tudom, hogy mitől akadtam ki teljesen, de kész lettem és csak bőgni tudtam...
Picit messze vagyunk a kórháztól, Párom sincs itthon, lehet ezért kell befeküdnünk?
Az ultrahangos eredményeinkre hivatkozott a doki... Múlt héten még tök jó lepény, most meg már nem???? Kép Nem értem... Kép
Nem akarunk beelőzni, remélem még várunk pár napot... De ezt miért pont kórházban????? Kép
A vérnyomásomat is figyelnem kell ezerrel... Eddig semmi gond nem volt, akkor most miért?????

Ne haragudjatok a hisztiért, de még mindig nem emésztettem meg....

Puszika, Jutka
jatka

Egy jobb kedvre derítő kép mindenkinek!!!

Kép

benianyu

Jutka,

Teljesen jogos a kiborulásod! Én is el lennék kenődve. Viszont lehet, hogy tényleg szükséges, hogy befeküdj, nehogy a babának valami baja legyen! Nincs nála fontosabb!!! Csak erre gondolj!!!

Benianyu

benianyu

And, merre vagy?
Nagyon eltűntél.

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok,
semmi új hírem nincs, hacsak nem annyi, hogy a ctg-n leesett kicsit a szívhang, emiatt a szülészetre küldtek másik ctg gépre, más pozícióba fektettek, és így tökéletes lett. Viszont addig szaladgáltam ide-oda, (ctg, dr, újabb ctg, újabb dr...) míg kifutottam az időből, és Jucchoz már nem tudtam benézni mert jönnöm kellett haza Kevinhez. De beszéltem vele telefonon, jól vannak, ott virnyákolt mellette a pici, annyira édi hangja voltKép
De holnap is megyek ctg-re, akkor tuti benézek hozzá a fényképezőgéppelKép
üdv
p 40+3
penna

sziasztok!!!

hát, éjjel megint fél1-ig nem volt alvás...de aztán azért kb.7-8-ig aludt, közben 2szer kelt fel enni.
egyszer tök komoly volt, azt álmodtam, hogy sÍr Lilla, mikor sÍrt. vagyis beleálmodtam az álmomba a sÍrást egy ideig és csak később ébredtem fel,pár perc múlva... tegnap 2szer aludt pólyában, de ma reggel óta megint csak a kendőben akar nyomorogniKépKépKépha kiteszem,pár perc és felébred...
zsofy

Sziasztok!
Jutka!
Próbálj nyugodt maradni, az orvosod biztos a baba és a Te egészségedet tartja szem előtt. Néhány nap kórház még nem a világvége (tudom könnyű ezt mondani annak, akinek nem kell bent lennie), de inkább pár nap kh,mint hogy valami bajotok legyen!!!!Ott mégiscsak éjjel-nappal tudnak figyelni rátok és segiteni hogyha kell. Aztán ha meglesz a Babus, úgyis elfelejted a rossz élményeket, hidd el!!!!
Sokszor van ugy, hogy egész sokág problémamentes a terhesség, de a vége felé előjöhetnek azért gondok, hiszen megváltozik a szervezetünk, elég nagy terhelésnek van kitéve és bárki bármit is mond, a szülés azért nem egy egyszerű dolog, még akkor sem, ha könnyen ment. És ha probléma adódik, mindig arra kell gondolni, hogy a Baba érdekében ki kell birni, lehetőleg minél nyugodtabban.Tudom, hogy most ezek szavak, de amilyen könnyű terhességem volt a lányommal, a fiammal olyan nehéznek éreztem. Pedig nem voltam rosszul, nem hánytam stb. viszont ott volt bennem a tudat, hogy méhszájon van a lepény, és a végére is kicsit ment feljebb, tehát tudtam, hogy csaszi lehet belőle, nem lehettünk együtt emiatt a párommal már szinte az elejétől fogva, vigyáznom kellett, nem emelhettem, sokat kellett (volna) pihennem (4 éves gyermek mellett?), és kiderült az is, hogy terhességi cukrom van, diéta szigorúan, nekem, aki imád enni és sajnos mit? - az édességet főleg. Ja, azt még nem is irtam, hogy az első 2 gyerkőc ugy fogant, hogy előtte kezelésekre jártam. Végül a fiam tényleg csaszival született, mert sajnos kezdett leválni a lepény és azonnal kellett császározni, altatásban. Végül is egyik gyerkőcnek sincs semmi baja, sőt a fiam talán sokkal ragaszkodóbb a lányomnál.De ezek a dolgok mint rossz élmények már elmúltak, irok róluk, de érzelmileg már nem
bántanak. A Pocaklakóm meg most teljesen spontán sikerült és ugyan most nincs semmi problémám, már most tudom, hogy nagyobb az esélyem a császárra. De sokszor átgondoltam, és már nem bánt a dolog, ha igy jobb a babának. Sőt: a lányommal alig volt tejcsim, pedig még cumisüveget sem vettem, hogy én kizárólag szoptatni fogok. Nem igy alakult, sokat bőgtem emiatt, nem lett több a tejem, pedig ugy érzem mindent megtettem, hogy több legyen.. A fiammal kicsit több volt, de nála is hozzá kellett táplálni. Most ugy vagyok vele, nem parázok feleslegesen, ha ilyen vagyok, beletörődöm. (kicsit abban bizom, ha nem foglalkozom ezzel túlságosan,és görcsösen, magától is több lesz.
Bocsi, kicsit elkanyarodtam az eredeti témától.

Benianyu, köszi a tippet az MMS-sel kapcsolatban.
Egyébként engem sem a szülés folyamata izgat leginkább, hanem az,, hogy mi lesz, ha éjjel kell menni, hogy lesz a suli, ovi...ilyenek. Ugyanis eddig pl. az ovis cuccokat + a lányom ruháit is mindig én készitettem össze, üditőt, tizórait én tettem. De remélem pár nap alatt csak nem fog összedőlni a világ!!

Kati!
Ne foglalkozz senkivel, mondjanak amit akarnak, és nyugodtan rendelj kaját!!! Én is rendeltem régebben. Beszélni könnyű, segiteni nehezebb...Amúgy sem nekik kell megoldani egyszerre a babagondozást, háztartást stb. Ha Neked igy könnyebb (miért ne lenne az?), akkor ugy csináld. Sztem egy nő nem ér kevesebbet azért mert rendeli a kaját egy darabig. Én pl. akkor is rendeltem mikor kisebbek voltak a gyerkőcök és inkább azt az időt a játszótéren töltöttem velük. Igy sztem nekik is jobb volt, mint nyűgölődni, hogy mikor megyünk már játszani stb.

Hari!
Ne hagyd magad!!!! Sajnos nálunk is adódnak időnként problémák (főleg amióta tudjuk, hogy 3. baba lesz, a párom kissé be van pánikolva, hogy megint mennyi pénzbe fog kerülni, ő lesz ismét az egyedüli kereső, miből és hogyan élünk majd meg, fizetni kell ide-oda stb. és ez sokszor sajnos vitába torkollik), amiről eddig azt hittem csak nálunk van, de Téged olvasva megértettem, hogy a mi vitáink semmik ahhoz képest amit Te eltűrsz!!! Minden elismerésem a Tied, hogy igy birod, de szerintem ez már sok!!! Egyszerűen ne szolgáld ki, ne tegyél meg helyette dolgokat, nézd Te is őt levegőnek és talán előbb utóbb rájön, hogy ez nem jó igy.

Mostmár olyan sokat irtam, hogy ideje befejeznem. Amúgy is még mosogatnom kéne, de nem sok kedvem van. Túl hamar elfáradok és most a kisfiam is itthon van (ismét hörghurutos), de már hétfőn megy oviba.

Puszi mindenkinek, kitartás a gyerkőcökhöz, illetve a szülésig!!!!
Ja, és drukkoljatok nekem, hogy birjam legalább okt. 15-ig, előbb nem szeretnék szülni, mert még sok a tennivalóm itthon!!

Üdv
Judit
37+6
judy68

Rokica!

Szoktam olvasgatni ezt a topicot (nosztalgiaKép), remélem nem haragszotok érte!
Szerintem tök jól csinálsz mindent, az igény szerinti szopi most a "menő", ennek a csillaga is le fog áldozni idővel, nmerthogy nem feltétlen jó a babának. Pontosan azért nem, mert túleszi magát, és soknk ezért (is) fájhat a pocija, ill bukik sokat. Pszichológusként biztosan tanultál az ösztönökről, mint pl. a szopó. Ilyenkor nem enni akar, hanem csak cumizni, jól teszed, hogy nem cict adsz neki, hanem cumit. (anno őseink sem hiszem, hogy ráértek arra, hogy szinte egész nap a cicin lógjon a bébi)
A bezártsággal kapcsolatban: ettől Te még nagyon jó anyuka vagy, mert így érzel! Ez tök normális, ezen nagyon sokan átmennek, csak nem mindenki ennyire őszinte, mint Te! Az első néhány hét valóban nagyon húzós tud lenni, mert most változott meg igazán az életed, nem a terhességgel. Behatárolva érzed magad, még otthon sem tudsz igazán lazítani, nemhogy elmenni valahová. Ismerős, én is éreztem így, majdhogynem teljesen depis is lettem tőle. De ahogy telnek a hetek, egyre jobb lesz. Próbálj minél többször kimozdulni, nem baj, ha elkezd üvölteni a boltban a babád, mindenkivel előfordul, és így ő is szokja az új szituációkat, hamarabb lesz "szalonképes".

Szerintem aludjatok egy szobában, de aludjon a kiságyában.

üdv, Marq (egy féléves kislány anyukája)

marq
Kép
Kép
marqueza

Judit,

Nekem is ez jár az agyamban, hogy lesz-e Beninek ovis ruhája, tudja-e az apja, hogy mit kell ráadni, ha hideg van, fognak-e mosni, mit esznek, stb. De majd jön az Anyukám és segít nekik. Elvileg 4 nap az egész, nem kéne emiatt paráznom.

Nálunk is vannak viták az anyagiakról, nem is kevés. Kicsit pánikol a férjem, de nem lesz gond, szerintem. Beni mellett dolgoztam egy kicsit itthonról, kb. fél éves korától, majd most is megpróbálok valami munkát (fordítás) szerezni.

Benianyu

benianyu

Én csak benéztem, hova tévedt Marqueza.Kép

Rokica,
A súlygyarapodás miatt ne aggódj, anyatejes babákat nem lehet elhízlalni, amint elkezdenek mozogni, leadják a "felesleget". Az én fiam is az elején 40 dekákat hízott hetente, most is szép nagy baba, öt hónaposan 9 kiló, most hízza a hivatalos heti 20 dekát, mind a két gyerekorvosunk (a házi, meg a sógorKép) meg van vele elégedve. Én nem adtam neki vizet, a kánikulát is csak tejjel vészeltük át, de ő nem bukott.
A tavaszi topikban egyébként a babák 60%-a sztem nagyobb, mint ahogy az elő van írva.Kép
Cumit mi is használtunk pár hétig (egy ideje nem fogadja el), bár nem a túlevés ellen, hanem mert a babakocsiban meg a hordozóban is üvöltött.

A bezártság tényleg rossz, az elején pláne fárasztó is egész nap a babára figyelni, de ahogy összeszoktok, könnyebb lesz. Azt hittem sose lesz vége, de már alig emlékszem erre az időszakra. Az ne aggasszon, hogy boltban, séta közben sír, legalábbis amiatt ne, hogy mások mit gondolnak.Kép

A kiságy a ti szobátokban nagyon jó megoldás sztem is, nekünk legalábbis bejött.

Szopira visszatérve: nálunk nem állt be, hogy rendszeres időközönként egyen, már nem is fog, de mivel már 3-5 perc egy szopi, nem is nagyon érdekel már a napirend.Kép

KépKép
connie

Na, mostanra sikerült leülnöm egy kicsit. Voltam kint a kutyussal játszani, mostanában minden nap kiviszem őt a közös udvarra, hogy futkosson a szomszéd kutyájával, olyan jót tesz neki, teljesen felüdül tőleKép Aztán kész lett egy adag mosás, azt kiteregettem, remélem nem fog esni.
Most végre ki tudtam porszívózni, mert párom elment dolgozni, így nincs útbanKép Fel is mostam, meg már megy a következő adag mosás is.

Ma már 2x átnéztem, hogy tuti minden bent van-e a kórházi pakkbanKép Mindig olyan érzésem van, hogy valami biztos kimaradt. De hát majd behozza a párom, ha kiderül mi hiányzik. Igazából én sem a szüléstől félek konkrétan, hanem hogy honnan fogom tudni, hogy menni kell, (persze tudom, mindenki rájön, én is tudni fogom), hogy fogok bemenni, itthon lesz-e a párom, vagy taxit kell hívni, azt sem tudom az Istvánban hol kell jelentkezni, milyen lesz az ügyeletes szülésznő, odaér-e a barátnőm, stb. Szóval a körülmények miatt izgulok, a szülés végül is megy magától. A fájdalom meg független attól, hogy izgulok, vagy sem.

Benianyu, tényleg tök jó a képKép
Tök fura, nálunk az egyetlen dolog talán amin nincs vita az a pénzKép Bár valószinűleg egyrészt azért mert olyan kevés van, hogy azon nincs mit vitatkozniKép Másrész még nincs gyerkőc. Így igazából egyáltalán nem szoktunk a pénzzel foglalkozni. Azt sem mondhatom, hogy közös a kassza, de azt sem, hogy külön kasszán vagyunk.
Tök össze-vissza kapjuk a fizetést, én nagyjából 1-én, abból megy a számlák zöme, meg az első bevásárlás a hónapban. (kutya-, cicakaja, meg nekünk a legszükségesebb) Aztán ő kap 4-e körül egy adagot, abból tankol, meg abból is vásárolunk és aztán 8-án is kap abból élünk egész hónapban, és hónap végén én előveszem amit hónap elején sikerült "eldugnom" az én fizumbólKép Ja és közben kapunk anyukámtól, meg az ő anyukájától is kissebb segélyeketKép

De azért ha meg lesz a baba, akkor változtatnunk kell egy-két dolgon.

Na megyek, még kimosom amiket tegnap vettem, meg van még vasalni való is. És nem akarok itthon hagyni semmi ilyen melót, mert tudjátok, nemsokára megyek szülniKép

Tudjátok mi a szemétség? Hogy mire belenyugszom, hogy még nem szülök, mindig jön valami, ami miatt megint elkezdek reménykedni. Ma pl. még nem nagyon ettem semmit, mert nem kívánom, viszont már 3x voltam WC-n, mert olyan hasmenés szerűm van. És persze ilyenkor megindul a kis agyam, hogy lehet hogy ez valami jel?

De nem fog velem kiszúrni a sors, most már akkor is úgy készülök, hogy jövő héten szülök, nem csalódok többet. (max. kellemeset)

Tényleg megyek, mert nem leszek kész, de nézegetem ám azért amit írtok!

Hari 38+6

Kép
Kép
hari

Zsófy!!

Leirnád, hogy kötöd meg a kendőt? Én már elfelejtettem, és nem tudom kitalálni, hogy kell megkötni. A kengurujába ha nyűgös akkor mire berakom, addigra elege van az egészből és ki akar szállni, különben meg csakis kézben van el, leginkább a vállamra boritva, és hát már 5 kilós a kis feneke, nem olyan könnyű.

Ird le légyszi te hogy kötöd meg, hátha beválik nekünk is a kendő. Akkor legalább a kezem szabad lenne...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Rókica!
Elnézést, hogy beleszólok, de itt egy csomó jó kendőkötözési módszer található leírással:

http://www.peppermint.com/girasolcarry.htm

Bojti

Bojti és Gábriel

Kép
bojti

Rókica,
olvastam amit írtál.
Két észrevételem van, ha megengeded Kép
1. a babók hihetetlenül érzékenyek a frontra, lehetséges, hogy csak azért volt most nyűgösebb.
2. LAZÍTS!!! A baba érzi, hogy félsz attól, hogy sírni fog, igaz nem azt érzi, hanem azt, hogy feszült vagy és azonnal sír. Csak ezért bátorkodom ezt ilyen lazán kijelenteni, mert én is beleesek még mindig ebbe a hibába, de azonnal megrázom magam, és megpróbálok játékosan hozzáálni.
Ne felejtsd el, ha tiszta a pelus, van hami, meleg ruci és érzi, hogy biztonságban van, neki most más nem kell. Ha nem lázas, nem bágyadt a szeme, akkor semmi baja.
Tudod, hogy mit mondott a csecsemősnővér nekem a kórházban, mikor kérdeztem, hogy miért sír? azt mondta, hogy a babáknak szabad sírni! nekik nagyon nehéz eleinte itt kinn.
A 6.hét tényleg a nagy fordulópont, akkor először rádmosolyog, addig csak monoton az élet, KITARTÁS!!
Mi eljutottunk már oda is, ha fáj a pocija, - az enyém sajna pocakfájós - és mosolygok rá nagyokat, és nyugodtan beszélek hozzá, hiába vörösödik a kis buksija a kínoktól, mégis visszamosolyog a kisdrága Kép
Hidd el nekem, semmi gond, emlékszel chateltünk is, tudod, hogy milyen parás vagyok, de lazíts! és meglátod, ő is nyugisabb lesz Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Köszi a linkeket és a bátoritó szavakat. Én is érzem, hogy túl görcsös vagyok Kép Majd próbálok lazitani...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok,
már kerestem, de nem találtam...a napokban vki írta, hogy nem hagyta a kórházra a szül.akvi. kivonatot, hanem maga intézte. (Míg szegény Róki már hetek óta vár...)
A helyzet az, hogy a kölcsönünkhöz jön a félszocpol is, amihez szülés után sos kell nekem a kiscsaj anyakönyvije. Hol lehet azt intézni, a Tevében? És a kórháztól kell kérni vmi papírt?
Nagyon fontos lenne, már 2 napot átböngésztem, de nem találom, ki írta...Kép
Köszike
üdv
p 40+3
penna

Rokica,
tegnap tettem fel szerintem Bodzának tökjól,6 képben, légyszi keresd meg!de én is a horozokendo.lap.hu -ról néztem ki a megkötési módoknál!
szavakkal nem nagyon tudom leÍrni, a hátad mögé engeded a kendő közepét, elöl keresztezed a kendőt,hátul ezt teszed
Kép
és oldalt megkötöd, aztán én az ágyról,vagy a pelenkázóról emelem bele a babát.
ja, és tényleg nehéz ügy ez a szopiszabályozás...
Nekünk azt tanácsolták, ne az etetések közti időt növeljem,hanem kevesebb ideig etessek, akkor nem eszik túl sokat. de hát szegény, néha én is hagyom cumizni, bár ő nem bukik, viszont hasfájósKépKépKép
de sokszor a hasfájás közben sem nyugszik meg mástól,csak ha szopizhat egy kicsit, és néha ő úgy segÍt magán, hogy annyit" tölt be fölül", hogy megindul az emésztése és végül sikerül kinyomnia alul...Kép
mi már túlvagyunk a 6.héten, de sajnos az emésztés még mindÍg nehéz ügyKép
anyatejes babáknak nem könnyű megtanulni a mértéket, de majd belejönnek előbb utóbb!

Hari,
már annyira izgulok,hogy mikor szülsz!!!majd Írsz üzit?? tudod, általában nem alszom..., szóval bármikor irhatsz!
Már nem is szereted a Lillás képeket?
én azért küldök:
Kép

a kicsi manónak nem ilyen nagy a feje a testéhez képestKép!!!csak bénán fényképezek...
zsofy

ez a kocsim,ma hazajöttKép
persze egész nap a pár használja, mert az esőben nem akarja a sajátját összekoszolni...

KépKép
zsofy

és hogy ha már magamban irogatok itt, hogy legyen mit nézegetnem, ellopom ezt a sok helyet Lilla baby képeinekKép

Kép

Kép
ilyen kis dundi a lányomKép
már 3-as pampers-t kell rá adnom, mert a 2-est is kinőtte...

remélem az unokatesóméknak tényleg lesz jövőre még egy babájuk,ahogy tervezik, mert annyira sajnálnám a sok megmaradt pelust kidobniKép
postázni nem tudom,de ha valaki csabán jár, elvihet tőlem vagy 1hónapra való lelust!
zsofy

Zsófy!Kép

Nekünk is elküldhetedKépKép

Mi még a Libero Newbornt használjuk pedig az 4 kg-ig van és már több mint 4 kg Livike de ő hosszú és vékonyabbKép úgy hogy még jó rá.

Ma volt it anyud meg Marika megnézni őtKép

Aranyos Lilla nagyon!Kép

Itt volt ma a dokinő, és nagyon jó fejKép

Minden rendben a babával de azt mondta le kéne mérni egy szopinál h mennyit eszik.
Ezért most nézelődök használt régi fajta mérleg után.

MegannKép

A dokinő azt mondta ne fejjek mert ha alig van felesleges kínozni a mellemetKép

Ki érti ezt??????????????

Fura nem???

Mea
mea

Sziasztok!

Segitsetek léccci!!!

Most bérelünk egy baby sense légzésfigyelőt....
Ki mit tud róla????
Jó vagy inkább kuka?????

Zsófy!
Jajj de cuki pufók babád vanKépKépKép
Én is épp azt elemeztem, hogy az én Lénám is pofira gyúr, de úgy látom a tiéd isKépKépKépKép

Hari!
Ilyen hasmenés féle nekem is volt ámKép, de azt hiszem hogy szülés előtt 1-2 nappal....
Szoritok nagyon!KépKépKépÁrgus szemekkel foglak figyelni...meg a telefonomat isKépKép

Babám ma nekem is nyűgösködik, ráadásul én is nyűgi vagyok!

RÓKICA!
SORSTÁRSAM!!!!Én is a bőgés határán vagyok.... én még a boltban sem voltam mióta hazajöttünk a kórházból.KépEgyszer mentem le a doktornénihez a tápszerreceptért aztán sluszKép
A férjem persze egész nap nincs itthon, jár-kel, jön-megy, most volt a minimanóban légzésfigyut bérelni, meg nekem bimbóvédőért...
Szóval dettó ez a helyzet....csak az én párom mondjuk még rá se nagyon néz a babáraKép, mert folyton menetben van, úgyhogy enyém az egész nap, meg az egész éjjszaka és ki se tudom tenni a lábam, mert nincs itthon hogy rábizzam Lénát...másra meg nem akaromKép
Azt hiszem be fogok dilizni, ha nem mehetek még napokig sehováKépKép

Ja képzeljétek, be akartam jelentkezni ortopédiára csipőszűrésre(tudjátok, irtam hogy kattog a Lána lábija), hát a Betesdába október 20-ra, a Heim Pálba november 8-ra tudtak adni időpontot..Hát én addig bedilizek...
Úgyhogy elmegyünk ide a Kistarcsai kórházba a normál ortopéd rendelésre...
Szerdán hajnal 6-tól van betegfelvétel és du. fél 4-től rendelés...
Jó kis tortúra lesz megintKépKépKép
Na ezt csak azért irom, hogy ti is igy számoljatok a vizsgálattal, hogy heteket kell várni....

Mea!
Fejés hogy megy???

Tegnap már egy kicsit fel voltam dobva, mert az egyik szopinál mintha 80-at szopizott volna Léna(remélem nem mértem el),a cicimen is éreztem hogy "nagyon" feszült és szépen tudtam fejni is tegnap, ki is maradt az esti tápszer adagKép, mondjuk fogalmam sincs mennyit evett Léna mert annyira fáradt voltam hogy éjjel nem mértem, de azért cumisüvegből is kapott még 20-30 grammokat...).de ma valahogy nem megy....lehet hogy a front még erre is hatással van???KépKépKép
És ráadásul kedvetlen vagyok és étvágytalanKépKépKép
Hogy tömjem igy magam a tejcsi végett???
Legszivesebben az is kikivánkozna amit megettem.....lehet hogy lelki eredetű?????

Megann

Kép

Kép
megann

na igen, mindÍg belepislog szegény a vaku miatt...
zsofy

Mea!

Pont egyidőben irtunk....

Hát érdekes amit a dokinőd mondd....Kép

Van egy lány, aki irt nekem priviben és nagyon profi....Zitának hivják...azóta is irogatunk egymásnak....nagyon aranyos, annyira próbál segiteni...
Na majd megirom neki, kiváncsi vagyok mit fog válaszolni....

Persze, egyszerűbb lenne nekem sem fejni mindig, de akkor még ennyi pótlás se lenne és mehetne minden alkalommal a tápi....

Én úgy vagyok vele, hogy ha csak még egy napot tudom anyatejeztetni a babámat, már megérte a "kinzást", mert azért tényleg kinzás, ez szentigazKépKépKép
Szegény cickóim, már a férjem is sajnálja őketKép

Megann

Kép

Kép
megann

Mea,
oké, csak tudod anyum vonattal jár, nem tudja elcipelni, de 1 csomit küldök majd, 2es pamperst,legalább az ne vesszen kárba!
azt el tudja még "cipelni", ha addig nem növi ki LÍvi
ő is nagyon szép, mondta anyu is, és néztem az albumot!

én olyan digitális mérleget vettem, ami 20kilóig mér, sokáig jó a babónak és aztán leveszem a tálcáját és a konyhában jó lesz, mert 10grammtól már pontosan mér.lehet,ilyet érdemesebb venni,mert a régi babamérleggel nem sokmindent lehet kezdeni
zsofy
zsofy

Megann,
jó kis dagi feje lett a huncutnakKépKépKép ugye?
de nekem Így is aranyos, örülök, hogy van mitől dagadnia, mert mielőtt újra fejni nem kezdtem, nagyon besz@rtam, hogy most akkor tényleg elpuskáztam és nincs többé tejcsi!
az gáz lenne, ugyanis Lilla nem hajlandó cumisüvegből inni, és kanalazhatnám belé egész nap a tápot...
zsofy

ZsofyKép,
ez a Lillababa csodaszépKépKépKép

RokicaKép,
szerintem is lazíts, és próbálj a belső megérzéseidre hallgatni. Ja, és mindenképp csinálj valami programot, amitől feltöltödsz... most nagyobb szükséged van + energiára, mint a terhesség alatt bármikor.
Én csak tudom, anno jó fél évig mély depiben voltam, most viszont már a kezdetektől próbálok lazán állni a dolgokhoz, és olyan klassz minden...KépKépKép

A kaja kérdésben köszönöm a hozzászólásokat. Már jövőhéttől rendelni fogok, ha meg újra lesz kedvem időt tölteni ezzel, akkor visszaállok... Addig fontosabbak a fiaimKépKépKép!!!!

Ja, és Kornél még nincs 6 hetes, de már 2 kg hízott!!! Én nem izgulok ezen...
Ha kis dagi lesz, legalább jobban lehet majd gyúrniKépKépKép!

Mindenkinek jó hétvégét!
Kati
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?