A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Barinőék késnek, úgyhogy olvasgatok-olvasgatok, írogatok magambanKép

InimmaKép
Mi már voltunk fogaskerekűzniKép Egyéb kérdés? Kép

Napirend:
Hanna oviba-oviból hurcibálása sajna arra kényszeríti Marcit is, hogy szépen katonásan alkalmazkodjonKép Reggel 7-kor ébresztő, 1/2 8-kor indulás az ovcsiba, utána megyünk bevásárolni. 1/2 9 körül reggeli, majd utána Marci megy aluszkálni, mert rettentően megviseli a reggeli hercehurcaKép 1/2 11 körül van tízórai, aztán irány a játszó. Ott vagyunk kb. 1-1,5 órát, aztán ebéd, majd ismét szunya kb. 3-ig. Majd következik az uzsi, aztán irány ismét az ovi. Miután hazaértünk, kezdődik a balhézás, Marci minduntalan azt akarja csinálni, amit Hanna, Hanna viszont leginkább azt szeretné, ha Öcsike egy kicsit "lazítana" és máshol matatnaKép 1/2 7-kor fürdi, 7-kor vacsi, 8-kor Kicsinek szunya, Hannának még mesélgetünk (most éppen a Rémusz bácsit), ő 1/2 9-kor fekszik, 9 körül alszik el.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Nagy nap ez a maiKépKépKépKépKép

MARCI ELINDULT !!!

Korábban már megtett 1-2 lépést félve, botorkálva, de most már a szobában keresztül-kasul sétálgatKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

MARCINAK NAGY GRATULA A JARASHOZ!!!

Senki nem tudja, hogyan kell csinalni a gesztenyepuret??? He, lanyok!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
tontica

Szia AniKép

Úgy látom, kettecskén maradtunkKép
Köszi a gratulációtKép

A gesztenyepürét én úgy szoktam csinálni, hogy fagyasztott gesztenyemasszát lereszelem, majd tejszínhabbal rétegelve lerakom. Egy réteg gesztenye, egy réteg tejszín, a végén maradjon a tejszín. És már kész isKép
Vagy ez így túl eccerű????

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Hat ez a problema, hogy itt nincs fagyasztott, lereszelt gesztenyepure. Kép
Nekem kene megcsinalni az egesz gesztenyebol.

KépKép
KépKép
tontica

Szia AniKép

Igen, ettől féltem, gyanítottam, hogy a gond már a masszánál kezdődikKép Hirtelen felindulásból próbáltam a neten massza receptet találni, de minden a fagyasztott kész cuccnál kezdődik.

Most jutott eszembe, hogy van itthon egy csomaggal, leírom mi van a papírján, miből készült: gesztenyemassza, cukor, víz, rumaroma, kristályvanillin, meg valami E-s tartósító. Ennek alapján jobb ötletem nincs, főzd meg a gesztikéket, oszt lsd. a fenti plusz beleöntöznivalókKépKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

ANI!!!

TaláltamKépKépKép

Gesztenyemassza:
Friss gesztenyébõl igen ízletes és egészségkímélő gesztenyemasszát is készíthetünk. Ebben az esetben kb. fél óráig kell fõzni, hogy teljesen puha legyen. Még melegen mind a külsõ, mind a belsõ héját rántsuk le róla, mert lehűlve már nem jön le. Amennyiben jelentősebb mennyiséget készítünk, akkor kisebb adagokban szedjük ki a vízbõl. Ha a víz túlságosan lehűlne, forraljuk fel újra, mivel a langyos gesztenyéről a belső héját már nem tudjuk lehúzni. Utána helyezzünk a húsdarálóba egy 3 milliméteres lyukakkal ellátott tárcsát, és hajtsuk át rajta a megtisztított gesztenyét. Minél elõbb daráljuk meg, mert a kihűlt gesztenye üvegessé, nehezen pépesíthetővé válik. Ezután 25 dg gesztenyemasszát alapul véve 20 dg gesztenyepépet dolgozzunk össze 4 dg mézzel, és 1 evõkanál (sütő)rummal. Ha később akarjuk felhasználni, akkor egy műanyag dobozba tömörítve mélyhűtőben tároljuk. Hízásra kevésbé hajlamosak burgonyatörõn átpréselve tejszínhabbal is fogyaszthatják. 20 dg gesztenyepép, illetve 25 dg ízesített massza kb. 25 dg átlagos minõségű és méretű nyers gesztenyéből készíthetõ. A műanyag dobozokba porciózott gesztenyemassza –18 °C–on 1 évig is eltartható. Egy vagy kétcsillagos mélyhűtőben ne tároljuk, mivel magasabb hõfokon néhány hét alatt megromolhat.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

KataKép
Hatalmas gratula a járó MarcihozKépKép

TonticaKép
Soha nem csináltam még gesztenyepürét, mert sütve imádom. Van egy szakácskönyvem, abban találtam a következő receptet, de nem tudom, milyen az eredmény.

"1 kg gesztenye, 20 dkg cukor, 1/2 rúd vanília
A gesztenyét puhára főzzük, utána leöntjük hideg vízzel, megtisztítjuk és húsdarálón áthajtjuk (ősrégi a könyvem, gondolom turmixolni is lehet, ha nem túl száraz a gesztenyeKép) A cukorból a vaníliával és kevés vízzel sűrű szirupot főzünk, s azt az áttört gesztenyével jól elkeverjük."

Ennyi, de szerintem is jöhet bele egy pici rumaroma. Gyorsan szétnézek a neten, hátha van modernebb változat is.

Sok sikert a masszáhozKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Ha jól vezsem ki Kata soraiból nem a legjobb a turmixKép, ha az ő verziója is a húsdarálót írja.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

béna vagyok, a neten így első nekifutásra nem sok mindent találtam a gesztenyepüré készítéssel kapcsolatban... bocs

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

NAGYON KOSZI NEKTEK, holnap megprobalom, szerintem picur is siman ehet belole egy keveset.
Majd megirom hogy sikerult. Kép

Jocakat!

KépKép
KépKép
tontica

Csajok,
ezt a tempot en mar nem birom!!! Kép Lassitsatok!Kép

Kata,
koszi a fogaskereku-temahoz valo hozzaszolast,mar tul lettunk rajta a delelott folyaman nagygyerekkel.Kép
Gratulalunk Marcinak! Csongor is ugyanugy csinalta/csinalja ,mint o. Par lepes mar 3 hete betojva es o tegnap este kezdett el futni. Kép Elvezi veszettul,de mi is! AZert meg sokat maszik,mert hamar lefarasztja igy magat.

Tontica,
engedd meg,jogy belepofazzak a nyelves temaba. Majd holnap,mert a ferjem mar nagyon akar irni a hulye blogjaba es mennem kell.
Nyelvtanar vagyok meg van egy baratnom angol ferjjel, 2nyelvu gyerekkel.Hatha tudok vmi tanacsot.

Inimma
inimma

SziasztokKép

KataKép
Nagy gratula MarcinakKép Jaj de jo erzes is latni amikor elkezdenek tipegniKép

TonticaKép
Gesztenyepuret meg soha nem csinaltam, de most ellesem amit neked irnak es en is megcsinalomKép Mar a multkor is nezegettema gesztenyet, hogy kellene venni de gondoltam ugyse nincs ra receptem, hat most majd leszKép
Mi altalaban magyarul beszelunk Elisaval mert a parom is magyar, de a szomszedok, ismerosok olaszul es mi is ha valaki a kozelben van. Az tenyleg ciki, hogy te magyarul beszelj amikor mindenki korulotted spanyol. Nalunk is ez van. Az az igazsag, hogy Elisa magyarul mindent megert de olaszul eleg keveset ezert egy ideje a parom olaszul kezdett vele beszelni (mar amikor el nem felejti)Kép Szerintem nem kellene, hogy gond legyen a ketnyelvuseg miatt es nem hiszem, hogy osszekeverednenek. Van tobb ismerosom is ahol hasonlo a helyzet es nem volt semilyen keveredes, a gyerekek siman megtanultak mindket nyelvet. Szerintem ezt mindenki igy csinalja aki kulfoldon el vagy a parja mas nyelven beszel. Kulonben meg majd holnap meglatjuk mit ir Inimma, mert engem is erdekel a tema, habar en nem aggodom amiatt, hogy gatlasai lesznek.

LivKép
BerepedesKép

MaccsKép
Kepek nagyon szupikKép Mi is akartunk menni Egyiptomba de utanna ugy gondoltuk nem ilyen kis gyereknek valo, de mar banom, hogy kihagytukKép Talan majd jovore.

CsirkeszKép
Boti nagyon edi lehetettKép Neha megal az ember esze miken nem tudnak mar ezek az 1 eves kismanok. Sokszor en is csak amulok. Tenyleg piramisKép Nekem is tavaly ilyen volt es mindenki azt hajtogatta, hogy fiu lesz en hiaba mondtam, hogy lanyt mondott az orvosKép

Most mennem kell mert megint fent vanKép 1/2 9 kor aludt el es mar 2x kel. Majd holnap folytatom

Tcis

Kép

Kép
tcis

Lányok!
Mielőtt visszaolvasnék és reagálok egy gyors életbe vágó kérdés.

Úgy néz ki, hogy nekem tegnap óta komoly takonykór és köhögési roham szállta meg a testem és ez mára Bálintra is átragadt.
Alkalmazom az ilyenkor szokásos orrszívás, Baby Luuf, Stérimar, Panadol témát, de érdekelne a homeos Oscillococcinum babán/1 éves gyereken való használata. Nekem ez mindig 2-3 nap alatt rendbe hozza a megfázásos tüneteket.
De! Bálint is 1 tubussal kapjon egyszerre vagy csak felet? Neki ugye lehet vízben oldani?

Baromi fontos lenne csütörtökig meggyógyulnunk, mert be van fizetve 3 éjszaka full ellátással Kehidakustányban és nagyon bánatos lennék, ha nem mehetnénk el. Ezért kérem a tanácsotokat.

Edit
Kép

Kép
reditke

CsirkeszKép
Tőlem jöhetsz minitalira és tuti a többiek is örülnek, de most a fenti hozzászólásom tükrében ez a betegség mégiscsak csúsztatja a tali idejét, sajnos Kép

LivKép Talis válaszom sajnos neked is szól Kép

TonticaKép Gesztenyepüré, én még sosem vetemedtem rá, hogy emiatt pucolgassam, úgyhogy nem tudok segíteni. Én sütve eszem, a pürét meg E-s mirelitből.
2 nyelvűség: bár nem értek hozzá és sajnos minket nem érint a dolog, de az a véleményem, hogy nem keveredhet meg a gyerek. Elklpzelhető, hogy eleinte félig mondja majd a mondatokat, vagy az is hogy később kezd el beszélni, de aztán letisztul. El sem tudjuk képzelni, micsoda szivacs agyuk van. Én annyit tudok, hogy azt javasolták, ha a tudjuk pl. hogy a gyermekkel majd angolt szeretnénk a későbbiekben taníttatni, akkor 1,5-2 éves koráig fontos lenne, hogy hetente 2-3 alkalommal halljon angol nyelvű szöveget 15-20 percig. Bármi, ami leköti, mondókák, dalocskák stb. Ez csak azért kell, hogy az adott nyelv hangzókészletét valahogy rögzítse, persze enélkül is meg lehet tanulni, láad saját példánkat, de így állítólag könnyebb.
2 fiú: sajnos nekem mindig az jut eszembe, amit nagymamám mondott, hogy a régi öregek mindig azt mondták, ha nagyon sok fiú születik, akkor háború lesz. Persze ez csak egy mondás, de nekem a baráti környezetemben évek óta alig születik lány.

KataKép Nekem meg az jár a fejemben, hogy nem 3 férfi fog kényeztetni, hanem hogy mennyi rántott húst kell sütnöm majd nekik, 10 év múlva Kép Kép
Gratula Marcinak a járáshoz!!!

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Bocs, hogy csak így belevágok a közepébe, soxor olvaslak titeket, mert Dóci lányom 2004 szeptemberi csak "tollat" még nem ragadtam Kép

Most a KÉTNYELVÛSÉG miatt írok: rengeteg ismerősöm van, akik "vegyes" házasságben élnek, két különböző anyanyelvvel. A gyerekeknél egy esetben sem volt gond, általában később kezdenek el beszélni, de már nagyon kis korban pontosan el tudják különíteni a két nyelvet. Azért is érdekel a téma, mivel én is kétnyelvű vagyok (csak kicsit később, 6 éves koromtól éltünk külföldön, akkor tanultam), meg nyelv szakon is végeztem.
A legfurább eset az volt, amikor olasz apa, magyar anya Finnországban élt, egymással angolul beszéltek, a gyerekek így 4 nyelven hallottak egyszerre, és ezt az akadályt is simán vették.
Szóval a lényeg, hogy a gyerekeket nem lehet összezavarni, ösztönösen tudják, hogy mikor kivel milyen szituációban milyen nyelven beszéljenek: ebbe abszolút beletartozik az, hogy otthon magyarul, játszótéren pedig más nyelven fog a gyerkőc a mamájához beszélni Kép
Amit Reditkének javasoltak, hogy a babák halljanak idegen nyelvű szövegket, hogy rögzüljön az adott nyelv hangzókészlete: szerintem csak akkor, ha ezek a szövegek anyanyelvű beszélőktől származnak (CD vagy rádió pl.), mert ha mondjuk magyaros kiejtésű angolt hallanak anyukától vagy apukától, akkor a rossz kiejtés és hangzókészlet fog rögzülni, és hosszú távon talán többet árt, mint használ.

Pocakosoknak jó pocakosodást, betegeknek gyógyulást!!! Kép

Vera
kisün

Kisün-VeraKép
Köszi a kiegészítést. Igen, így hallottam. Ne magyar anyuka énekeljen, hanem a lemezKép

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditkeKép
Gyógyuljatok-gyógyuljatok!

Ezt a háború-sok fiúgyerek témát én is hallottam, de pont fordítva. Tehát háborúk után szokott sok fiú születni, mert ugye pont a férfinép száma csökkent jelentősen. Ha arra gondolunk, hogy most a Magyarországon élő magyarság száma fogy lendületesen, akkor máris magyarázható a sok kisficek születése. Persze a mi ismerőseink körében is kizáólag kisfiúk vannak, ahol kiscsajszik születtek, ott a szülők jelenleg Írországban laknakKép
Apája aggódik is, hogy lesz majd a csajozás pár év múlvaKép

JudyKép
Mi lenne, ha holnap lenne a talink? Veszek egy nagy levegőt, megbátorodom, és kimegyek Botival. Csak írd meg, hogy kb mikorra. És semmi készülődés!!! De komolyan!

Valaki kérdezte a múltkor, hogy mit nézünk majd a színházban. Nem tudom ki írta: Black comedy
vígjáték. Nagyon dícsérte eddig minden ismerősöm, aki látta, úgyhogy most mi is megkukkantjuk.
A "Kövekkel a zsebében" c darab is fantasztikus, nekem nagyon tetszett.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Ja igen, és ha már a recept témánál vagyunk! Kellene nekem egy megbízható kuglóf recept. tegnap este ugyanis nekiláttam, és sütöttem egyet a dr. Oetker sütőpor hátulján található recept alapján. Az eredmény ízvilág tekintetében kifogástalan, de kuglóf állag helyett gyümölcskenyér állagúra sikeredett.KépKép Pedig pont azért csináltam, hogy Botinak milyen fini lesz majd ma reggelre egy szelet kuglóf tejecskével. Szóval szívesen ismételnék, ha írna valaki egy számára kipróbált, bevált receptet.

Köszi!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz Kép, épp kuglófot kajálok, naggggggyon finom, épp az a bajom, hogy nem bírom abbahagyni. Kép A nagymamám csinálta, el fogom kérni tőle a receptjét. Kuglófsütésben verhetetlen. Még ma kellene, vagy ráér 1-2 napon belül?
A színházat különben én kérdeztem a múltkor.

Liv

Kép

Kép
liv

Kata
gratula Marcinak a járáshoz Kép

Reditke Csirkesz
Nálunk meg szinte csak csajok születtek a társaságba.Bandónak mindig mondom hogy kész háremet fog tartani Kép Kép Még jut Bálintnak és Botinak is Kép

Liv
A sokszori berepedés a fütyin miért gáz?? Nekünk a doki már vagy 3x berepesztette Kép Kép

Macs
üdv újra Kép Irigy egyiptomért Kép Nagyon jók a képek,elhiszem hogy ne sok kedvetek volt hazajönni

Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok Lizának ,Olivérnek és Sámuelnek Kép Kép Kép

Ti nem féltek a papagájkórtól?Azóta mióta meghalt az a férfi nem nagyon merünk szárnyast enni,sőt még a tojással is fenntartásaim vannak.A védőnő már hónapok óta mondja hogy adjak inkább borjút a gyereknek és ne nagyon eröltessem a csirkét.Ti mit gondoltok erről?

Bandó is egész nagy távokat tesz meg kapaszkodás nélkül

Kép
Kép
nikk0830

LivKép
Persze, hogy ráér. Csak gondoltam legyen egy megbízható receptem, ha ismételni akarok.

A papagájkórtól nem félek. Ha mindentől tartanék, napfényen kellene élnünk. Szerintem a megfelelő hőkezeléssel nagyon sokminen kiküszöbölhető. Ha tartasz is valamilyen hústól, próbálj megbízható hentest találni, aki setleg háztájiból veszi az állatokat. De mondom, a legtutibb, az alapos hőkezelés. A teljesen átsütött húsoktól nem lehet baj.
De ha már itt tartunk, a tej pasztőrizálása is csak a TBC ellen ad védettséget, mert ez 70 fokos hőkezelést jelent. Ami pusztít, az a 100 fok tartósan. Én a husikat kuktában készítem el, egyrész hamarabb megvan, omlósabb, szaftosabb, és a hőmérséklet is magasabb 100 foknál. Védelem garantált. De amiért a kuktát használom, az a gyorsaság, és garantált puhaságKépKép

NikkKép
Pár csajszit akkor tegyetek félre nekünk is arra az esetre, ha a csajok itt a topikban bepasiznak, és nem Botit választjákKép

Csirkesz
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

AniKép
Na mi van már, megcsináltad a masszát? Milyen lett?Kép

CsirkeszKép
De jó Nektek, hogy eljuttok színházbaKép Én már nem is emléxem, mikor voltam utoljáraKép

Járással kapcsolatban szeretném kérdezni az aktívan járó babók mamáit, hogy Nálatok már teljes biztonsággal járnak?
Mert Marci ahelyett, hogy most hirtelenjében megelégedne a szép lassú sétával, inkább futna, szaladna, rohanna. Emiatt viszont minden 2. lépésnél elég közelről érinti a talajt, szóval ez így egy kínlódásKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

NikkKép
Én sem félek a papagájkórtól, szerintem is a legtöbb nyavalyát meg lehet előzni a jó alapos sütéssel-főzéssel.
Amitől én tartok, az sokkal inkább a madárinfluenza. Leginkább persze a gyerkőcökért aggódom, elég rémísztő, amit mondanak, hogy annak idején a spanyolnátha is madaraktól indult, aztán világszerte több tízmillióan haltak megKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

KataKép
Nálunk is van esés-kelés. Botinál nem megy az egyszerre marha stabilan járás. Megy, mint őrült, ha az egyensúly előre billenti, még szinte fut is. Eddig kb 3x volt olyan, hogy a hasraesés miatt elharapta a szája szélét, de ezek a csatasebek szerencsére nyom nélkül, és nagyon hamar begyógyulnak. Esik-kel. Ebből áll a napja. Ha fáradt, akkor minden kis megbotlás után képes sírni, ha friss és üde, a legnagyobb zakózásokat sem veszi felKép

Egyébként szülés óta nekem sem volt hasonló kikapcsolódós estém. Estére már mindig otthon voltam a fürdés, vacsi miatt. Most bevállalta a sógornőm. Lehet, hogy ő jobban belefárad az estébe, mint BotiKép
Persze most is magamnak kellett interneten intézniKépKép A környezetem csak a cseszegetésig jut: mozdulj már ki néha otthonrólKép felkiáltással. Így most kimozdulok.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Nekem azért olyan fura ez az esés-kelés, mert Hannánál ilyen abszolut nem volt. Igaz, hogy ő 14 hónapos korában indult el - Marci meg csak 11 hós -, de akkor már tökéletesen.
Hanna akkor is csak azért volt hajlandó 2lábra állni, mert mamáéktól kapott egy szoknyát. Élete első szoknyája volt, korábban mindig nacit adtam rá, pontosan amiatt, hogy az kényelmesebb a mászáshoz. Ez az elgondolásunk tényleg be is igazolódott, mert abban nem tudott mászni, mivel állandóan beakadt a szoknya széle a térdébe. Ezért jó alaposan bedühödött, felállt és onnantól kezdve csak jár és járKép Az a szoknyája egyébként most is megvan, nem válnék meg tőle semmi pénzértKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Szia Mindenkinek!

Anyamama Kép Megcsinaltam!
De azt hiszem eloszor es utoljara is Kép en egy eleg lusta haziasszony vagyok, nem szeretek popocsolni es kb. negyed kilo gesztenyet fel oraig pucolgattam, raadasul osszeegettem a kezem mert melegen kell lehuzni a helyat. Aztan szepen megcsinaltam a masszat, ujra beleraktam a husdaraloba, hogy majd olyan szep csikos lesz mint az otthoni fagyasztott gesztenyepurebol keszult, erre nem beleragadt a daraloba! Kép
Ugy kellett kikaparnom es alig maradt belole valami, raadasul picurkanak sem tetszett.
Azt hiszem maradok a sult gesztenyenel es majd decemberben amikor megyunk haza hozok magyarhonbol gesztenyepuret. Kép
Azert NAGYON KOSZI A RECEPTET!
Ezt is kiprobaltam!

Csirkesz Kép Neked is KOSZIKE!!! En is bena vagyok en sem talaltam a neten. Kép
Nekem is ideje lenne lefoglalnom egy kisleanykat a fiamnak mert az osszes Botiba lesz szerelmes Kép

Kisun Kép stipi-stopi Kép Kép Kép Gyonyoru a lanyod es meg nem kelt el. Kép Koszike a tanacsokat, Te is csatlakozhatnal hozzank ha van kedved!

Inimma Kép varom a "belepofazast" Kép legyszike!!!
Milyen nyelvet tanitasz?

Tcis Kép Neked van kint barinod? En olyan nehezen ismerkedek itt, magyar lanyokkal egesz mas de a spanyolokhoz valahogy nem merek hozzaszolni vagy mit tudjam en. Eleg zart vagyok, nehezen szolitok meg egy idegent meg ha az kismama is.
Jarsz mama-baba klubba? Itt szerintem nincs olyan, de legalabbis nem tudom hol kene utanaerdeklodni. JO lenne egy kicsit tartsadalmi eletet elni de hogyan?!

Amugy ma talalkoztunk egy magyar lannyal, elmentunk dumcsizni es tok jol elbeszelgettunk, azt mondta, hogy egy csomoan elnek itt magyarok es ossze fog veluk hozni. Ugy orulok, most talan nem leszek annyira arva. Kép

Reditke Kép En nem hiszek a babonakban de osszeszamoltam a listan a fiukat es lanyokat es ime:30 fiu, 22 lany.
Tenyleg tobb fiu szuletik. Azert haboru le legyen!!! Kép Kép

Papagajkorrol meg mindenfele betegsegrol en hallani sem akarok mert nagyon megremit, amugy szerintem ha jonne egy ilyen nagymeretu jarvany az elsosorban a fejletlen orszagokat sujtana, mert tutti lesz ellenszere csak az a kerdes kihez jut el.
Errol ennyit mert felall a szor a hatamon. Kép

Jaras tema, mi is esunk-kelunk, most is egy szep nagy bubb van a homlokan. Szerintem ez meg sokaig igy lesz.

Ketnyelvuseg: ugy dontottem, itthon magyarul beszelek hozza, utcan csak spanyolul es akkor nem neznek ram furcsan (itt nem nagyon szeretik a "bevandorlokat" bar en nem tartom magam annak mindenki ezt gondolja rolam) volt aki megkerdezte Mo-on van-e villany meg viz. Meg olyan is volt aki azt mondta, hogy o ugy tudja Mo-on mindenki roma. Bocsi, hogy ezt leirtam!

Ma voltunk egy szep nagy parkban, ahol van egy kis tavacska kacsakkal, mokuskakkal stb. nagyon tetszett picurnak meg nekunk is.
Ma jo napom volt, vegre talalkozhatok magyarokkal! KépKépKép

U.i: a kepeket nezve le kene adnom par kilot. Ti teljesen visszafogytatok terhesseg elotti sulyra? Van valami tippetek? Gondoltam megrendelem a Norbi konyvet, mit gondoltok rola? Eddig csak jot hallottam es allitolag tenyleg szepen le lehet fogyni.

Jocakat!

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Reditke Kép, jobbulást!

Nikk Kép, azért, mert ha hegesen gyógyul, akkor olyannál is fitymaszűkület alakulhat ki, akinek eredetileg nem volt, azt pedig műteni kell. Ne hagyd az orvosnak negyedszer is!

Ani Kép, én nem hiszem, hogy sokat kéne fogynod, szerintem nagyon csinos vagy. Jók a képek.

Liv

Kép

Kép
liv

Csirkesz Kép, kuglófrecept:
5 tojás
1 dl olaj
1 dl melegvíz
1 cs sütőpor
2 ek kakaó
25 dkg liszt
25 dkg cukos
1 citrom leve és héja

A tojást a cukorral habosra keverni, majd beletenni az olajat és a meleg vizet, citromot. A lisztbe belekeverni a sütőport, majd ezt hozzáadni a tojásos masszához. A kuglófformát zsírral kikenni. A massza 3/4 részét beleönteni a formába, a maradék masszába belekeverni a kakaót. A kakaós masszát beleönteni a formába, az előbbi massza tetejére, de közben a formát forgatni, hogy szép "tarka" legyen a kuglóf majd; miközben forgatod a kuglófformát, közben egy villát is forgatsz benne, hogy a kakaós massza belefolyjon a másik masszába.
Előmelegített sütőben, kis fokozaton, kb. 45 percig sütni.

Majd írd meg, hogy sikerült!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Nálunk az ismerősök és kollégák körében mostanában csajszik születtek, ahogy látom az arány kezd kiegyenlítődniKép
Olyan még nem volt, hogy sok nő azért maradjon pasi nélkül, mert nincs pasi, és fordítva. Max normális nincsKép

KataKép
Marcinak gratula!
Én néha azt kívánom, maradjon egy kicsit egy helyben, pedig nem tart régóta a járásKép
Igazán tök jó, csak annnnyira balesetveszélyes, hogy mindenhova követ, a fenekemben van állandóan...és mindenhova felmászik, hajjaj...

CsirkeszKép
Ha Boti már most is ilyen jó fej, ahogy írod, hozzánk jöhet!Kép Remélem Lili teccik majd nekiKép

AniKép
Szerintem sem kell fogynod, bár az ember hiú, és mindig szebb akar lenni, és ez így is van jól.Kép

Egyébként Norbi diétája tényleg sokmindenkinél bevált már, csak be kell tartaniKép

Én sajna a versenysúlyomhoz képest 10 kg-al nehezebben indítottam a terhességet, akkor 73 voltam, szüléskor 87, és most jó sok tornával elértem, (december vége óta heti 2szer 2 óra, ahogy összejön)hogy újra 71-72 körül mozog a súlyom. Nem mondom, hogy ezzel elégedett vagyok, sőt, de igyekszem tornázni tovább, kitartóan. És azért már izmom is több van, mint előtte, és az ugye nehezebb, mint a zsír, tehát nem is vagyok kövérKép
Különben is a férjemnek így (is) tetszemKép
Magamnak kevésbé...Kép

Papagájkórtól nem félek, tényleg főzni sütni kell jól mindent, és hát a madárinfluenzára pedig gyorsan lesz védőoltás. Itt Mországon már van 10millió...ezt mondják legalábbis.

LivKép
Nagyon guszta a kuglófrecept, de azon gondolkodtam, hogy a nagyid varázsló lehet, ha ezt így tudja keverniKép Nekem ennyi kezem nincsKép
De azért egyszer megpróbálomKép

Ahogy látom, nekem/nekünk szerencsénk van, anyósomék közel laknak(viszonylag)így néha, ha minden összejön és mindenki ráér, rájuk tudjuk bízni Lilit.
Igaz nem sokszor jutunk el moziba, vagy színházba, de már voltunk többször. És erről jut eszembe, kedden lesz a második házassági évfordulónk, és pl. akkor is "leadjuk"Kép Lilit, mi meg elmegyünk valahová ünnepelni.Kép

Na megyek, mert aludnom is kellene még valamennyit holnapigKép

Jó éjt mindenkinek
Móni

Kép
sunimum

Sziasztok!

Először is a jó hír: mára áttört egy incifinci luyokon a fogacskánk, juhu-juhu. Kép A rosssz, szerintem egy héten belül kijön a 8. is, most azért kezdődik a nyikorgás Kép Kép
Takonykór viszont úgy tűnik tényleg ettől el is tűnt, tehát csak a fogzásnak volt betudható a nyálkahártyák overmelózása.. Kép

REditke! Még jó h. nem mentünk, mert most az isten se mosná le rólunk, hogy miattunk vagytok betegek! Kép Jobbulást kivánok. Oscillococcinum adagolása a mi homeopatánk szerint Lilinek:
1 nap 3x 1/3 tégely,
2 nap 2x 1/3 tégely
3 nap a maradék 1/3.
Ha nem javul 1 nap szünet untán ismételhető!
Bocs hogy csak most tudtam válaszolni! Akkor nem megyünk kedden majd csak ha megjöttetek, és egyáltalán nem vettem felvágásnak a zsúfolt programot! Kép
Háború: pillanatnyilag a világ és M.o. lakosságának aránya is 2:1 a nők javára, tehát nincs túl sok fiú.. Kép A mi ismeretségi körünkben a Bneten kivül csak lányok vannak, szóval azt javaslom cseréljünk baráti kört, olyan 5-6 év után már ugyis unalmasak, és akkor aztán lesz ellenkező nemű rajongó tábor a környezetünkben! Kép Kép Kép
Férjed egy csöppet sem férfi soviniszta igaz?! Kép A falloszban az erő! Kép

Beszti! Kép jó látni hogy van aki 3 gyerek mellett is tud némi időt szakítani magára és ránk! Kép Receptet kérek, mert nekem tegnap az egyszem cseppemtől sem jutottam el a gép elé! Kép
Az meg hogy összebújásról és 4.ről álmodozol külön csoda! Kép

Csirkesz! Friss patiszonunk továbbra is van, akár ki is ránthatjuk, ha van kedved gyere ki hozzánk. Sajnos Bálintka-Boti-Dávidka-Lili /kizárólag ABC sorrend szerinti a felsorolás/ csúcstalálkozó nem jön össze a héten, de pl. összehozhatnánk egy kisebb rangadót, ha van kedved.. Kép Akár Judy is csatlakozhatna, Bia neki sincs messze! Kép
Sőt én többi talira vágyót is szívesen látom akár egy nagy minitalira itt nálunk... Kép Menyitom a magánjátszóházunkat a nagyközönség számára! Kép

Ne is figyelj oda az olyan bunkókra akik aterhesség miatt lesajnálnak, fogalmuk sincs róla milyen csodás érzés az! Kép Inkább nekik van szükségük e miatt sajnálatra! ÉN nagyon irigyellek Titeteket újra-pocakosokat! Boti édes lehetett a pocakpuszilgatással, majd meglátod milyen klassz testvérke lesz. Nem is lesz nehéz még akkor sem velük, ha a második kismuki is energiagombóc lesz, mert majd jól lefárasztják egymást a kölkök! Kép

Liv! Te mitsz szólsz egy átruccanáshoz? Kép

Sunimum! Kép Szia, mi még nem is találkoztunk itt össze. Kösz a dícséretet, nem hiába nekem is Lilim van, és hát "nomen est omen"! ;)

Tontica! Én úgy hallottam, hogy a 2 nyelvűség nem zavarja meg a kicsiket, csak általában kicsit később szólalnak meg a babák. Két élő példát ismerek: A főbérlőmnél a felállás a következő: mama: francia-arab, papa: magyar, a szülők egymással angolul beszélnek, és most júniusig itthon, azóta Franciaországban francia nagymaminál és arab nagypapinál élnek. Kép Szóval ott is van Bábel 1000-rel, de a baba /ja, elfelejtettem írni, hogy ő 2004 jún. eleji/ most már elkezdett beszélni kint Franciaországban, és magyar volt az első szava! Kép A kollégám unokája magyar-német leosztást tanulta egyszerre, nála az elején volt olyan hogy egy mondatom belül mondott magyar és német szavakat is azoknak akik mindkát nyelvet beszélték, de különben remekül beszéli már mindkét nyelvet 2,5 évesen!

Kata! Gratula Marci járásához!!!! Kép Lili is sokat esik még mindig, mert nagyon szeleburdi, pedig mi már futunk is ám.. Kép Hastánc: nem jártam, a kendő szúvenyír nekem Egyiptomból, de Lili imádja, hogy csörög amikor mozog benne! Kép

Tcis! Minket is óvva intettek, de nem hagytuk magunkat megfélemlíteni, és nem is bántuk meg. Kép Jövőre ki ne hagyd, ha van lehetőséged!Kép

Nikk! Hát igen, és ez csak egy rettentő tömör képválogatás volt! Kép
Papagájkórt úgy tudom elég speciális körülmények között lehet csak elkapni, ezért van az, hogy a húsfeldolgozó üzemben dolgozók között vannak megbetegedések. Tehát ettől a betegségtől ne félj. Egyébként a pasi aki meghalt pluszban eleve tüdőbeteg volt, tehát nem is igazán halálos kór, csak azokra veszélyes, akiknek amúgy is gyenge a szervezete.
A madárinfluenza más téma, az a bolti husin is terjedhetne, ha elérne idáig /most ugye éppen Romániában vannak betojva, hogy a vándormadarak behurcolták/, de ahogy a többiek is írták egyrészt már van vakcina ellene, /ugyan lehet más vírusmutáció is, de azt gyorsan megoldják/, másrészt ahogy többiek írták a főzés is fertőtlenít /pont tavaly tanultál Higiéniát.. Kép/ és megint csak elsősorban a gyenge immunrendszerű embereknek lehet belőle komoly gondja.
Szóval szerintem aggodalomra semmi ok, ezzel az erővel a marhától szivacsos agyhártyagyuszit, a sertéstől és a többi háztájitól pedig különböző élősködőket lehet elkapni. Ha már lemondtunk az összes húsról megkezdhetjük a szalmonellás tojások fogyasztását, majd a vega étrendet a mérgezett paprikát, a génkezelt növényeket, etc. etc. Igazából a legegészségesebb a száraz kő, de az meg kicsit nehezen emészthető Kép Úgyhogy én úgy vagyok vele, azt eszek ami jól esik, nem félek semmilyen betegségtől! Kép Hát ez hosszú lett! Kép Bocs.

Na megyek hunyni, jó éjszakát!

Macs
maccs

Ja és a kép a legújabb családtagjainkról:
KépKép
maccs

Sziasztok

Megjöttünk a hétvégéről. hihetetlenül sokat írtatokKép volt szüret, a kicsi babakocsiból figyelte, a nagy már próbálkozott a kis vödrével gumicsizmábanKép de jobban szeretett a nagypapi trakeszán üldögélni.
voltam osztálytalin is, nagyon jó volt, csak haza kellett mennem éjjel fél egykor, mert Kisgé bömbölt.

Reditke
én ugyanezt kaptam/kapom állandóan. hogy majd a 3. kislány lesz. Nem foglalkozom vele. anyukádnak pedig sajnos igaza van, a lányok jobban kötődnek a szülőkhöz. egy picit emiatt sajnálom én is a dolgot, amúgy imádom a srácokat.

Maccs
Köszi a képeket. a hastáncos címlapkategóriaKép persze a többi is szupi.
Mi szívesen elmegyünk a minitalikra. és persze szívesen látunk itt Érden is mindenkitKép

Kata
Gratula az első lépésekhezKép

Ani
Szerintem se kell fogyasztanod, csini vagyKép

Csirkesz
Nekem is csak olyan kavarttésztás kuglófreceptem van, mi azt is szeretjük. Akkor várunkKép

na pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

LivKép
Kuglóf receptet mi is kipróbáljuk. Nálunk apuci a nagy édességevő. Köszi.

NikkKép
Csajokra benevezünk Kép
Én nem félek a papagájkórtólKép. Anno a kergemarhánál marhát is ettünk. Nem akarok túl lazának tűnni, de valahogy úgy vagyok vele, hogy ha manapság mindentől félnék, ami szörnyűség, betegség, járvány van a világon, akkor sehova sem mozdulnék ki és semmit nem ennék stb. Szóval, bár hülyén hangzik, de ha ez a sorsunk úgyis utolér.

Nekem Bálint nagyon stabilan jár, csak azért mert nem stabil nem szokott elesni. Õ most a lépcsőkről zúg hatalmasakat, mert le akar lépni kapaszkodás nélkül, bármilyen magas legyen is az.
De az esős-kelős babák is lesznek ám stabilak Kép

Tontica-AniKép
Nagyon szép család vagytok és szerintem tök csini vagy (bár ezt a kiló leadás kérdést az ember mindig saját maga érzi és kell, hogy eldöntse).
Norbit nem ismerem, nekem egy alapelvem van (de így pocakosan nem számítKép ), kevesebb energiát bevinni, mint amit leadni.

Maccs-Liv-Csirkesz-JutiKép
minitaliból mi akkor most kimarad, de aztán utána teljes gőzerővelKép

MaccsKép
Oscilo adagolást köszi.

Még rengeteg mondandóm van, de kis bategem itt nyűglődik, sír és a dokihoz is indulnunk kellene, hogy adjon valami marha ütős szert, hogy csütörtökre tuti jól legyünk.

Edit+Bálint+valószínűleg Milán
Szerintetek szép név és elég komoly egy fírfiembernek, hogy Rendessy Milán?

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

AniKép
Hát kellett ez Neked ?! KépKépKépKép
Ennyit a kívánósságról. Apropó, csak nem Ketteske miatt van ez az egész? He-heKép
Én Hannával mikor terhes voltam, egyszer baromira megkívántam a rántott májat. Amúgy soha nem voltam oda érte. Nekem akkor nagyon sürgősen azt kellett ennem. Párom el is vitt egy közeli kis étterembe, ahol az első falat után újra rá kellett jönnöm, hogy hát igen, én azért mégsem szeretem annyira a májatKép

CsirkeszKép
Már akartam írni, de eddig elmaradt: írtad, hogy sokan furán néznek Rád, hogy ilyen kicsi lesz a korkülönbség Boti és Kistesó között.
Köztem és a Húgom között összesen 13 hónap korkülönbség van, gondolhatod, hogy akkor anyura hogy néztek annak idejénKép A Húgommal aztán úgy nőttünk fel, mintha ikrek lettünk volnaKép

Most ennyi, megyek tenni-venni-moszogatni

Kata

U.i: mindenkinek köszönöm Marcinak szóló gratulákatKép

Kép

Kép
anyamanya

Tontica,
nagyon szívesen csatlakozom hozzátok Kép tényleg, van valami belépőjegy-féle? Kép

Csirkesz,
nagyon rossz volt olvasni a lesajnáló pillantásokról!!!! Én őszintén szólva marhára irigyellek (meg az összes többi pocakost itt Kép), mi is dolgozunk már a kistesón, mert köztem és öcsém közt is csak 15 hónap volt, és én csak előnyöket tudnék sorolni Kép

itt egy újabb keletű kép Dóciról (aki egyébként 2004 szeptemberi):
Kép

Reditke,
szerintem a Milán gyönyörű név Kép

Lenne egy kérdésem: beszéddel melyik gyerkőc hogyan áll? Nálunk halandzsázás megy ezerrel, de Dóci egyetlen "értelmes" szava eddig a "hapci" volt.

Járás: a lányom kézenfogva már a végtelenségig megy, de önállóan eddig két ember közt épp tegnap állította be az 5-lépéses rekordot. Úgy látom, ő ilyen fokozatosan fejlődő, elég sok még a bizonytalanság Kép

vera
kisün

Maccs Kép, részemről oké, és igen, igen, Judy Kép, gyertek ti is!

Edit Kép, szerintem szép nevet választottatok!

Vera Kép, Dávid 13 hónapos, és még csak halandzsázik (de azt nagyon), én mostanában felfedezni vélem a beszédében az anya szót, de a férjem szerint csak képzelődöm. Lehet. De tegnap ébredéskor azt mondta: ana, és akkor is, amikor mutatni akart valamit, és épp nem figyeltem oda. De ha véletlen, akkor is édes volt. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

MinitalisokKép
Akkor a hét sztornózva. Majd legközelebb, de rettegjetek, jövő héten is ráérekKépKép

Maccsal együtt én is felajánlom a kérónkat talira. Bár kertünk nincs, de szívesen látunk mindenkit, aki csak beszélgetésre, együttbabázásra vágyikKép

ReditkeKép
Milán szép név, a vezetéknevetekkel együtt pedig igazán dallamos, jó hangzásúKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Minitaliban mi is benne lennénk ám szívesen, jó lenne megismerni titeketKép

ReditkeKép
Gyógyuljatok hamarKép
Milán nagyszerű név, jól passzol a vezetéknevetekhez, ügyik vagytok, hogy ilyen gyorsan sikerült nevet találni!

MaccsKép
Konzekvenciát levonva a ti Lilitek is igen csajszis, ahogy a mi Lilink is azKép
(igaz, a topic összes kislánya csajszisKép)
Én imádom a Lili nevet, örülök, hogy ezt adtuk a lányunknak!

Pocakosokra mostanában kezdek irigy lenniKép, de nem vagyok bátor, meghát még fejlődnünk kell körülményileg isKép

CsirkeszKép
Megnéztem újra a profilodat, Boti teljesen olyan, mint az a reklám: Nem baj, Anyu úgyis Persillel mosKép Nagyon vagányKép

Na megyek
Móni

Kép
sunimum

A topic legfiatalabb babája (és persze mamája) is szeretné megismerni a többi kis ördögfiókát és ellesni járásbeli tudományukat... Csatlakozhatunk?

Hétvégén megszületett a második felső fogcsücskünk isKép HurráKép

Sorstárs Lilinek gratula a 7. fogacskához. Nálunk is elmúlt az orrfolyásKép

Többnyelvűség: Ismerik olyan kiscsajszit, akivel apja franciául, anyja magyarul beszél. Másfél éves korában, semmi gond nélkül elkezdett beszélni és tudja, ha apa francia, ha anya magyar.

Madárinfluenza: Lassan semmit sem ehetünk. A marha kerge, a sertés körömfályós, a csirke influenzás, a hal ólommal szennyezett, a zöldség nitrátos... Akkor mit együnk? Napfényt? Egyik ismerősünk fia csatlakozott a napimádok társaságához. Napfénnyel táplálkoznak mert az egészséges. A fickó azóta már ötször feküdt az intenzíven gyomorfekély és alultápláltság miatt.

EditKép A Milán név nekem is tesztik, Milunak becézve is helyes.

Liv! Szerintem nem véletlenKép

Ani! Szerintem nagyon csini vagyKép Én súlyra nem vagyok több, de valahogy átalakultam. A régi ruháimat mind tudom hordani, de ahol régebben feszült ott bő és fordítva.

Andrea

KépKép
Áron

Hello mamikKép
Voltunk dokinál, aki szerint Bálintnak se a torka nem piros, se a tüdeje nem hörög és különben sem néz ki betegnek (de én hallottam hogy éjjel köhögött és még a nózija is folydogál, bár koppkopp orrszívózásra eddig nem volt szükség). Szóval ő "garantálta", hogy csütörtökön le tudunk pattanni hosszú hétvégézni. ÁMEN.

Milán-féle pozitív válaszokat köszönöm. Azért volt gyors a menet, mert én kigyűjtöttem 6 nevet, aminek a vezetéknevünkhöz szerintem jó a hangzása, amivel nincsenek averzióink (hülye osztálytárs általánosban meg ilyenekKép) és aminek még a jelentése sem gáz (bár ezt soha senki nem tudja). Így ebből apa kiemelte, ami neki legjobban bejön és kész.

KisünKép
Gyönyörű a lányodKép De nem tágítunk, mert mi már Maccs LilijévelKép léptünk frigyre, mint topik elsőszülött fia és lánya. Bár a múltkori találkozás alapján MaccsKép-ban biztos megrendült valami fiam Lilivel szemben kifejtett néhány agressziója láttán Kép

Beszéd: Nálunk is nagyon keményen megy a halandzsa és valami hihetetlen hangsúllyal. Leginkább az tetszik, amikor veszekszik. Kedvenc a tittyytottyáááttylllárrááálláárrráKép
És van pár szó, ami értelemmel bír:
Tóóó = labda
ta = hinta
an(y)a = anya és minden amiben segítségre van szükség
Apa = apa, ezt mondja legszebben
Mammmmammm= kajás vagyok mutter
baba = baba
hatalmas ugatás = kutya
Be = anyukámék Bestia nevű kutyája
níííí= néni
hoppá = hoppá ez lesett vagy elestem és vigyorgok hozzá ezerrel
Hirtelen ennyi jut eszembe.
MaccsKép Köszi a homeo adagolást.
Azt nem mondta a dokkernéni, hogy ha megelőzésre akarjuk szedni téli időszakban, akkor mennyiket? Felnőtteknél tudom, hogy heti 1 ampulla.
És ugye gyerkőcnek vízben old és úgy megitat? Gondolom a kaja előtti-utáni időket meg a nem eszünk mentolost, itt is be kell tartani.

MinitaliKép Ha meggyógyul B a mi kecónk is nyitva áll minden kedves babás anyuka előtt Kép Ha még jó idő lesz, a kertet is tudjuk használni.

Na pattanok, mert még nem ebédeltem.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Jaj, csajok ez a kép már egy hónapja készült és mindig elfelejtem felrakni.
Nálunk így zajlik a fűnyírás:

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Most csak annyi, hogy én is megyek színházba, meg moziba is, bibibiiiiii! Moziba egyik barátnővel, színházba másikkal, bebebeeee! KépKépKépKép Teljesen fel vagyok dobva. Kép

Edit, tök jó a kép, és örülök, hogy Bálint jobban van.

Kép

Kép
liv

ReditkeKép
Jó a munkamegosztásotokKépKép
Nálunk mindentől para és sírás van először, aztán a kikapcs, bekapcs után már csak reszketés, aztám a következő kikapcs bekapcs után jó alaposan odafigyelés, negyedik kikapcs bekapcs után saját próbálkozásKép Tegnap pl fel kellett ültetnem az etetőszékbe, mert ment a bömbölde, ahogy apája megpróbálta felfúrni a fiók-gyerekzárakat. Én közben vacsit csináltam. Apa dolgozott, ment a kikapcs-bekapcs, aztán egy hatalmas üvöltés. Boti belekapaszkodott apája összes hajába (apa ezért üvöltött Tarzan módjára, mert nem számított a hajcibálásra), és úgy húzta maga felé apa fejét, hogy akkor most ő már bátor, és lehet cserélni, mert ő akar fúrózniKépKép

AniKép
Szerintem is nagyon csini vagy. A rózsaszín meg tök jól áll neked. De ha fogyni akarsz, te tudodKép Szerintem nem Norbi könyvében van a titok elrejtve, hanem a mozgásban, méghozzá a rendszeresben. Szóval nem hiszem, hogy kimondottan az segítene. A könyv módszerei + mozgás ellenben vezethet sikerre. Akaraterő és kitartás - ami nekem mostanában nincs (de szerencsére most felmentésem van tesi alólKép)

SunimumKép
Hát igen, Boti nem az a steril kölök. Ha máshol nem koszolja össze magát, akkor az apja bicaját taperálja addig, amíg valamije olajos nem leszKép Úgyhogy én Vanish szappannal előre beken, majd Ariel kézi mosószeres vízben előáztat, majd sima mosószeres gépi programmal kimos alapon mosok. és még így is akad egy-két cucc, amit rábízok a régi és jól bevált hypo-ra.
Önmagában egyik csodamosószer sem vált még be.

Na akkor csajok! Jövő héten tali nálunk valamikor? Batyus parti lehetne, mindenki hoz pár falat harapnivalót, és akkor senkinek nem kell nagy előkészületeket tennie. Ha meg kinőttük a kérót (amit nem hiszek), vagy a jóidőben mégis szabadba vágynánk, a műegyetem kertje (kutyagumi mentes övezetKép) 5 percre van gyalog. Mindenkit szeretettel várunk.
Kitűzöm a csütörtököt napnak, aztán majd igazodunk, ha kell, a többség akaratához.
Na ki jön????

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Kibújt Márk 2. foga a hétvégén, szerencsére nem viselte meg nagyon. Viszont ma olyat csinált, nem tudom, hogy más gyerkőc produkált-e ilyesmit, hogy felfedezte, hogy éles a foga és a felső ínyének nyomogatta, közben hülye képet vágott. Kicsit vérzett is ettől az attrakciótól fent az ínye, szerencsére nem csinálta sokáig, meg igyekeztem elterelni a figyelmét is.

Reditke,
a Milán szép név, jól választottatok.
Csirkesz, Kormi, nálatok milyen nevek vannak versenyben?

Tontica,
szerintem is csini vagy. Nagyon szép helyen kirándultatok.

Csirkesz,
mi mennénk jövő héten, ha nem jön közbe semmi.

Megyek, mert kész a vacsi. Egészségesen 1/2 10-kor. Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Lanyok,
annyi mindent szeretnek irni,tuti egy csomo mindent kihagyok...

Valaki kerdezte a keresztnev-listat. En ugy talaltam meg (pont par napja nezegettem),hogy beirtam a Google-ba,hogy utonev statisztika es kiadta a statisztikai hivatal honlapjarol a 2004-es ujszulottek utoneveinek 100-as listajat. (Ja fiuknal meg mindig a Bence vezet-hihetetlen.)

A tobbfius anyasagrol csak annyit,hogy en imadom,bar egetnivalo a 2 kolok egyutt. Kép Nekem mar a Csani idejen jottek a sajnalkozasok es beszolasok.Egy kolleganom peldaul kozolte,hogy na akkor most buszke magara a ferjed...Kopni-nyelni nem tudtam...Egy fiu tanitvanyom anyukaja meg a szokasossal allt elo: nem baj ,majd lesz lanyod is... Neki egy fia,egy lanya,a fiu irto okos,kedves de megis vagany kissrac,pont a kedvenc fajtam.A lanya meg (itt bocsanat a lanyos anyaktol) egy hulye kis nagycsopis majom volt akkor is mar,folyton csak a ruhak erdekeltek,tok sokat hisztizett.Nem kerdes,hogy melyikbol lesz ertekesebb felnott,de az anya akkor is csak a lanyaert volt oda.

Csongi beszed Kép:Anyat mar regota mond,pontosabban azt,hogy Ana.Dede a kovetkezo,azaz gyere.Ezt tobbfele ertelemben hasznalja,pl:multkor huztam a cipom,indultam el otthonrol es kajabalt vegig,hogy ana ne dede. Ha a kadbol ki akar jonni,akkor is ana dede,hogy vegyem ki.Mondogatja hogy cic a cicara konyvekben es szerintem a kacsa lesz a kov. ,ma fel orat nezte oket egyfolytaban,ahogy uszkaltak a toban es a "k" hang mar alakult. Kép
Apat egyszer mondott,azota is,ugyhogy veletlen lehetett. Kép

Tontica Kép,
te jossz vegre!!!! Bocs,hogy csak most jovok belepofazni,de remes ejszakank volt ,nappal meg Apukam jott vendegsegbe.
Asszem sok ujjal mar nem tudok szolgalni.Kép Szoval mi annak idejen azt tanultuk,hogy az anyanyelv az anyanyelv,tehat anyuka beszeljen az anyanyelven a gyerekhez,barhol is vannak a vilagban. Mivel lehet az ember lanya valoban perfekt,megse tudja az erzelmeit ugyanolyan jol kifejezni.
Tenyleg nagyon nehez lehet,hogy hogy beszelj a gyerekkel a jatszoteren. En magyarul beszelnek vele mindenkepp,hadd nezzenek.A tobbi gyerekhez ha spanyolul szolsz,nem lehet olyan nagy gond Raticonak,megtanulja,hogy a magyar a kettotoke ,senki mase.
Attol ne felj,jogy kesobb kezd el beszelni,mert osszezavarodik,ez egyaltalan nem altalanos. Ha nagyobb lesz ,mar tudatosithatod benne,hogy miert is beszeltek 2 nyelven.Addig meg probalj olyan "nemzetkozi" mondokakat,dalokat keresni,ami van magyarul es spanyolul is.Megtanulhatja min2t.
Nagyon tetszett tegnap a jatszon egy francia apuka beszelgetese a lanyaval. Mindent elmutogogatott
neki,mikozben beszelt. Igy tuti megerti.
A baratnom ferje angol,itt elnek, a kisfiuk 3 es fel eves. O sem kezdett keson beszelni.Apaja nagyon alkalmazkodo,gyonyoruen beszel magyarul. Sokat vitaztak a gyerek nyelvtanitasan,mert o nem akart vele angolul beszelni,mivel nagyon anyas volt a kissrac,uvoltott,ha meglatta az apjat,ezert apa ugy gondolta,jobb ha magyarul probal celt erni nala...Most mar semmi gond,imadjak egymast, a gyerek tudatosan az apjahoz kapcsolodo dolgokat mond angolul,pl.apa elment az office-ba dolgozni.
Tuti menni fog neki az angol,bar o sokkal jobb helyzetben van,mint Ratico lesz,leven az angol vilagnyelv, a magyar meg nem...
Szerintem csinald ugy,ahogy jonak latod,ha ugy veszed eszre ,hogy vmivel megzavartad a fiad,valtoztass modszert.Kiserletezz.
Biztos talalsz konyveket a ketnyelvusegrol okos emberektol es asszem itt a ababneten is volt/van egy ketnyelvuseg topic.
Nem hiszem,hogy sok hasznos infoval tudtam szolgalni,de ha van kerdes,johet, Kép imadom a nyelveket. Ja angolt es nemetet tanitottam a regi szep idokben. Kép

Csajok,
fontos kerdesben kernek segitseget.
Ferjem szetrint Csongor folyton hisztizik, es persze miattam van az egesz,mert en mindent rahagyok stb. Szerintetek mit jelent a hiszti fogalma valojaban? szoval mi az ,ami annak szamit?
Ha nalatok van ilyen,hogyan kezelitek?
Holnap bovebben leirom atuneteket,most mennem kell.jo ejt.

Inimma
inimma

Ani
Szerintem is nagyon jól nézel ki Kép Kérdezted a súlyt :hát én most a terhességhez képest -3 kg-nál tartok minden fogyókúrázás nélkül.Épp most nyomtam be 2 szelet sütit Kép Kép Kép A bajom nekem inkább az hogy olyan löttyedtnek érzem magam.Tornázni kéne,de sosincs elég akaraterőm hozzá Kép

Mindenkinek köszi a papagájos válaszokat.Igazából én Bandót féltem nagyon.Én is ettem Marhát annak idején,Magam miatt nem is kérdeztem volna.De a kis szarosoknak még azért nem olyan az immunrendszerük és ezért félek.De ez megnyugtató volt hogy ti nem aggódtok

Redit
Milán nekem is tetszik,az egyik barátnőm kisfia is Milán Kép Igazi kis rosszcsont Kép Kép Kép Kép Kép

Vera
Szép kislányod van Kép Beszédben nálunk is sok halandzsa van Anya,apa azt mondja
Tessékre hogy tess
Hinta=ta
lámpa =ááámpa
séta=ééta
hamira=amamam

Kép
Kép
nikk0830

Sziaztok,

Jó sok mindent írtatok, előre is bocs, ha nem mindenre válaszolok.
Hétvégén Budafokon voltunk kényeztetésenKép anyósoméknál, Nagy szerű volt, nagyokat aludtam, a kertben ténferegtem, és szombat este még moziba is mentünk a férjemmel kettesben. Kornél édesdeden aludt, amíg haza nem érünk aztán felébredt, megnézett minket és aludt továbbKép Na jó, persze 2 * ébredt még az éjjel, de a cumisüveg elég volt neki. Egyre többet megy egyedül.

InimmmaKép Főleg neked és a hiszti témához. Tegnap épp piackutqatásban vettem részt( kb. 4000 ft. értékben kaptunk érte LEGO játékot)és közben a Dédi vigyázott Kornélra. Állítólag nagyon hisztis volt, a dédi szerint orvosi eset. Azóta már én is láttam dührohamot kapni, általában semmségek miatt. Pl. a játék nem azt csinálja, amit ő kitalált. Igaz, hogy nem tudom mit is akart...
Szóval ilyenkor a fiam teli szájjal ordít. Személyes véleményem, hogy a fiaink értelme épp most nyiladozik. Rájöttek, hogy van saját akaratuk, hogy ezzel csinálhatnak valamit, de még nagyon ritkán sikerül úgy, ahogy szeretnék. Mit mondjak, engem is frusztrálna a dolog. Szóval nem aggódom, hagyom üvölteni, mutatok neki játékot, és ha semmi sem haszmnál, akkor kezébe és szájába adom a cumisüveget( már ha hagyja) , megmondom, hogy szeretem, és játszunk, majd ha lenyugszik, és kimegyek. Ez általában hat. A dührohamok max 2 percig tartanak, utána néz rám nagy szemekkel. Én nem csinálok belőle ügyet.

Megkaptam a déditől hogy:
- miért szoptatok, a cicim ilyenkor már a férjemé( remekül osztoznak rajtaKép egyébként pedig az enyém a cicim)
- miért adok cumit neki, nem tudom majd leszoktatni( csak játszáshoz használja, és egyedül keresi meg a fiam, ha kéri, és azért kell a játszótéren, hogy ne minden koszt a szájába pakoljon)
- miért hagyom egyedül a szobában
- ámde biztos elkényeztetem, azért ilyen hisztis, mert ő ilyet még nem látott.
- ja és elaltatta a fiamat a nagyágyon( mi mindig a rácsosban altatunk) amikor beraktam, Kornél felébredt, mire én voltam a gonosz anya, miért nem ültem mellette, amíg alszik!!!!

Vicces délelőtt voltKép
Szerencsére a dolog nem viselt meg túlzottan, csak Kornél viselkedik azóta dúvadkéntKép Na jó, csak egy kicsit nyűgös.
Épp most öltöztettem fel, mert fejébe vette, hogy egy ilyen nagyfiú ezt egyedül csnálja,ami nála azt jelenti, hogy vagy felveszi az én ruháimat a fejére ( a sajátja és a pelus mellé) vagy leveszi azt isa, mi rajta van.
Az evés is nagyon bonyolult, mert persze ő akarja egyedül, csak aztán elfelejti, hogy a kanalat a szájába kéne venni, és szétkeni a szobában minden elérhető, és elérhetetlennek tűnő helyen.

Kornél szókincse:
abda= labda
anananana- anya
anagyeeeanagyeee=anya gyere
mammma= általában evés, de néha csak az, amit csinálni szeretne
vau vau= minden állat, a rajzfilm figurák is, plusz a séta,mert a kutyusok kint vannak
szisz= cica
atata= apa
sziaaa= szia, de ezt csak nagyon ritkán mondja, ha én is neki

Megtanult integetni, és ha kérem, hogy integessen, akkor megteszi. A pápát nagyon kisbabásnak találta, ő integetni szeret.

A hétvégén rengeteget cicázottKép Lukrécia, anyósomék macskája nyugodtan tűrte, hogy utána mászkáljon( ha Kornél nem figyelt rá, akkor ő ment utána)majdnem kinyomja a szemét, kanállal hadonásszon körülötte. Kornél megtanulta a cicát, majd édesen odahajolt Lukréciához, közölte, hogy szisz vau vau. Szakadtunk a röhögéstől.

ReditkeKép jobbulást neked. Pocakfotó? Nekem is tetszik a Milán név.
VIolaKép Kitartást a költözéshezKép

CsirkeszKép nálatok milyen nemű a kis fáraóKép?

VeraKép Üdv nekedKépTényleg édes a lányod!Egyidős Dócid a fiammal. Mi sem megyünk még sok lépést, de próbálkozik, óriási hasra és átra esések közepette.A halandzsa nálunk is megy ezerrel folyamatosan ( alvásszünetekkel).

Minitaliba mi is csatlakoznánk ha lehet, mert nagyon hiányoztok. Nálunk a férjem is mindig megkérdezi, hogy mi van veletek( titokban olvas is) szóval már a családhoz tartoztok ( köbükunokai fokonKép).

Vera

hvera

ja, és a súlyról: én kilóra nem fogytam, viszont a babakocsi cipelés és bevásárlások hatására eltünt a pocakom, és jól megerősödött a hátam. Tornázni nem tornázom, viszont mi órákat sétálunk, ami bkocsi tolással szerintem kocogásnak is megfelel.
Üdv;
Vera

hvera

Csajok, Vera foleg,
nalunk ugy mukodik az allitolagos hiszti, (a velemenyem fenntartom,hogy ez csak Apa szerint van igy),hogy
a, mindent duhosen ledob az etetoszekbol ,aztan ordit erte,
b,ha elveszunk tole vmit,ami nem az o kezebe valo, pl. kupakot,mert megenne,akkor is ordit.
c,ami jatek Csaninal van ,neki pont az kell,ezert is ordit,
d,ez a legsulyosabb es itt van az utkozopont Apa es en koztem,hogy a semmiert is ordit. Csak ul es ordit,ennyi,latszolag semmi baja. szerintem ilyenkor faradt es olelesre vagyik, apa szerint csak hiszti es elkenyeztetem azzal,hogy mindig felveszem es persze miattam ilyen,mert elkenyeztettem.
Azt hozza kell tenni,hogy mi egy aldott jo kisbaban es kesobb kisgyereken "nottunk fel",valtunk szulove,azaz a nagyfiamon,aki ilyesmiket abszolute nem produkalt es most meglepodtunk nagyon,amikor egy igazi siros,total ellentetes kis tankot kaptunk az elettolSzerintem Apa ezt nem kepes megemeszteni.Ha hazajon delutan,mar 1 ora mulva felhuzza magat Csongi viselkedesen,pedig a ded mar ertheto okokbol valoban faradt olyankor.
Egyfajta orditast en sem ertek viszont,azt a mikor ejjel razendit,megint csak lathato ok nelkul.ezt tette vasarnap ejjel,hajnalig,semmi se volt neki jo,vegul ugy aludt el,hogy magamra fektettem es egyenletesen simogattam a hatat.A foga nem jon,es azt mondom fajt vmije-Apa szerint hiszti ez is.
Szoval en mindig megolelgetem,ha sir,Apa nem es ha latja,akkor ramszol.Igazibol az a gond,hogy valszeg neha neki van igaza,de akkor se birom ki,hogy a csopp kis szerelmem kapaszkodik ertem sirva es es tojjak ra.

A deditek nagyon erdekes erveket hoz fel valoban. Tenyleg nevess rajat es kesz. Csak azert ne hagyd vele tul sokat a gyereket. Kép

Suly;6 het utan ugyanannyi voltam,mint terhesseg elott,azota mar kb.3 kilo minusz. A hasam viszont nagy,gusztustalan. Tudom,hogy tornazni kellene,de semmi kedvem ,meg csak meg se probalom...

Inimma
inimma

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?