A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Sziasztok!

Voltunk kardiologián,majdnem elküldtem öket a busba.Reggel 9 re kellett menünk,a doki negyed 11-re jött,mert elment valahova(nem korházi dolgot intézett)Kép
Nagy nehezen behívott,vetköztessem le a gyereket derékig,ö meg nekiállt elolvasni az emailjeitKép
Na meghallgatta,megultrahangozta,ö semmit sem hall.Mondom neki,hogy két orvos is hallotta a szívzörej.Erre megint meghallgatja.A válasz:jé tényleg hallom.Megint uhKép
De szerencsére semmi baja nincs neki,és ez a lényeg.Igaz további fél orát vártunk még a papírraKép

most csak ennyi,mert sietek

Bea

Kép
beatrix2

sziasztok!
sajnos rossz az otthoni gépünk.
most sutyiban irok a munkahelyemen, amit nem nagyon akarok sokszor megejteni.
puszilok mindenkit, köszi a kedves szavakat!
majd jelentkezem, ha sikerült megjavíttatnunk.
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Erika!
Mit csináltak a kórházban? Örülök, hogy segített. Kép
Köszi. Kép Az én jogsim is túl van már az érettségin. Kép
Blahánál még én sem vezettem, de a kerületből már kimentem. Múlt hétfő óta már egyedül is el merek menni a kocsival. Így 5 perc alatt hazaérünk, míg esőben majdnem 1 óra volt. Ráadásul kedden nekem kellett gumicserére vinni az autót, át 3 kerületen. Kép De rendesek voltak, beengedtek, mikor eltévesztettem a sávot. Kép

Bea!
Ez sajnos jellemző. Kép De a lényeg, hogy nincs semmi baja. Kép
Véletlenül olvastam egy másik topikban, hogy folytatod a sulit. Gratula hozzá. Kép Egyik általános iskolás osztálytársam is most végzi, bár ő csak 2 gyerek mellett. Kép

4 hét bölcsi után most 1 hétig itthon vagyunk. Zolinak hörghurutja lett, Viki csak náthás. De úgysem tudom csak őt elvinni a bölcsibe, így mindketten itthon maradnak velem. Kép

Eri
simones

Sziasztok LányokKép
A hosszú hallagatás után végre visszatérhetek ide is mert van már netemKép Remélem minden kis manócska jól van a szüleikkel együtt és jól viselitek az őszi időjárástKép
Mi egy hét múlva ünnepeljük Lilcsike és Geri második szülinapját és minden nap rácsodálkozom, hogy milyen fantasztikus kis emberkékKép

Visszaolvasni sajna nem tudok de ha nem bájátok újra csatlakoznék HozzátokKép Az e-mail cimem megváltozott: dorisz1973@fibermail.hu de csak kb egy hét múlva aktiválódik igy akkortól tudunk levelezni isKép

Nagyon Boldog szülinapot kivánok a kis ünnepelteknek és jó egészséget mindannyiotoknakKép

Puszi:Doris
doris

Doris!

Üdv ujra köztün!!!!!!!!Nagyon hiányoztál!

Elöre is boldog szülinapot Lilcsinek és Gerikének!Hogy telik az időKép
Képeket kérünk,és mesélj a gyerköcökröl!

Puszi nektek!

Bea

Kép
beatrix2

Szia Doris! KépKép
Üdv újra itt. KépKép

Eri
simones

Sziasztok!

Doris!

Jó hogy újra köztünk vagy!!!! Haza is költöztetek vagy csak én emlékszem rosszul?
Előre is boldog születésnapot a kis manóidnak!!!

Bea
Mi is fél napokat szoktunk várni a kardiológián, hiába időpontra megyünk. A lényeg, hogy nincs baj!!!! Milyen sulit folytatsz?

Marcsi
várjuk a híreket a bébiről!

Eri
Gyakorlat teszi a mestert, minél többet vezetsz, annál ügyesebb leszel!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

BeaKépEriKépÉvaKép
Nagyon köszönöm a kedves fogadtatástKép Igen, hazaköltöztem a gyerkőcökkel akik nagyon jól vannak bár most estünk át egy lázas takonykóron de szerencsére most minden okéKépKép Nagyon okosak és hinetetlenül ügyesekKép Önállóan másznak fel a csúszdára, próbálgatjuk az önálló kanalazgatást és szépen ismételgetik a szavakat, mondatokatKép Tündérek, hihetetlen nagy Ajándékok számomra akik megérzik ha baj van és nagyon tudnak "szeretni"KépKép Nagyon büszke vagyok RájukKép
EriKép Nem tudom vigasztal-e a tudat, de én is most vetettem bele magam a vezetésbe mert a kényszer nagy úr... Korábban nem vezettem aztán a gyógytornák idején igen de csak a tornára meg vissza. A városba még most sem megyek csak ha nagyon muszáj de a parkolással még hadilábon állok viszont most már nem hagyhatom el magam igy kénytelen vagyok belerázódniKép Ügyes vagy, menni fog ez Neked isKép

Meséljetek picit Ti is magatokról, bocsi, de rég elveszitettem a fonalat...Kép

doris

Drága Doris!
De örülök, hogy újra felbukkantál! Kicsit talán hihetetlenül hangzik, de tegnap nem jutottam a nethez, így nem láttam a leveledet, ennek ellenére ma reggel arra gondoltam, hogy kéne neked e-mailt írni és beszámolni a többieknek rólatok! KépAzon is töprengtem, hogy vajon mikor lesz a gyerekek szülinapja és hogy lehet Geri szeme...
Olvastam a másik topicban, hogy már szépen beszélnek, milyen jó! Egész korán kezdték! Hogy ünneplitek a szülinapot?

Remélem ezentúl újra gyakran jössz!
Szeretettel:
Mimózáék

Ui: Egyedül költöztél haza??? Kép
mimóza

Doris örömmel látom hogy visszatértél, már hiányoltalak a késői mozgásfejlődés topkiban pont a napokban írtam hogy jó lenne tudni ki hol tartKép
lányok olvasgatok ám de most éppen kikészítettem a kezemet a betonozással úgyhogy 3 gépelésre használahót ujjam maradt. Mi jól vagyunk a srácoknak még mindíg teccik az oviKép)
puszi Csilla
bim_bam

MimózaKép
Igen, a gyerekekkel jöttem haza, sajnos most ezt hozta az élet de igyekszem túllendülni ezen a nehézségen is. Köszi, hogy gondoltál RánkKép Geri szeméről nem tudok még sokat mert augusztusban kértem időpontot a Tömő u-ba de sajnos csak nov.2.-ára kaptunk helyet. Majd beszámolok rólaKép
CsillaKép
Köszi a kedves fogadtatástKépMajd benézek a mozgásfejlődéses topikba isKép Örülök, hogy szeretitek az ovitKép

doris

Sziasztok!

Doris!
Jó tudni, vannak sorstársak. Kép Még én sem parokolok akárhol. Kép Inkább messzebb állok meg, csak bírjak ki is állni majd. Kép
Magunkról annyit, hogy szeptembertől bölcsi, én visszamentem félállásban tanítani, és ha minden jól megy ebben az évben ismét tanulok, legalábbis beiratkoztam csak tudjak elmenni órákra. Kép A fiúk még mindig nem nagyon akarnak beszélni, és még mindig van pelus. Most a bölcsi miatt kicsit vissza is estek.
Most hol laktok? Új képeket tudsz majd felrakni? Ügyesek nagyon a gyermekeid, olvastam a másik topikban róluk. Kép

Eri
simones

Doris

Nem lehet könnyű egyedül itthon a gyerekekkel! És a nagyszülők segítenek? A lényeg, hogy jól vagytok, egészségesek a gyerekek és szépen fejlődnek. Állandóra költöztetek haza, vagy csak ideiglenesen. Ha kényes a téma, akkor nem akarlak vele zaklatni, nyugodtan szólj rám!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

EriKépÉvaKép
Véglegesen költöztem haza a gyerekekkel. Egyenlőre még itt lakunk az anyósomék házának tetőterében amit apránként épitgettünk be az elmúlt 12 év alatt. Anyósomék természetesen segitenek amiben tudnakKép A téma nem kényes elöttetek csak inkább magánban irnék ha kérdeztek mert nem offolnám a topikot és "ismeretlenek" sem olvasnák a story-tKép

doris

Doris!
Írhatsz magánban is Kép

Eri
simones

LányokKép
Ezek szerint ide még nem irtam meg... Az a helyzet, hogy új gépem van és minden korábban létező adatom a régi számitógépben maradt amit sajnos nem tudok elérni. Ha a profilotokban van e-mail cim akkor tudok irni, egyébként nem.
EriKép
Köszi, nem akarok senkinek sem "panaszkodni"KépEgyenlőre a "túlélés" a cél a többit pedig meglátjukKép

doris

Doris!Kép
Olvastam a történeted más fórumon. Kép
Profilomban van cím.
Nem tudják neked felírni a régi adataidat?

Eri
simones

EriKép
KösziKép De, remélem néhány héten belül sikerül megkapnom az adataimatKép

doris

Sziasztok!

Erika!
Paintben is le tudod kicsinyíteni a képeket:
Kép - Nyújtás/Döntés
pl. Nyújtás: Vízszintes és Függőleges 50 %
Mentsd el más néven. Ha még mindig nagy, kicsinyítsd tovább. Kép
De ha elküldöd nekem, megcsinálom Kép

Eri
simones

sziaztok lyánok!
új kép van a profilomba jó nagyKép)
Eri ha le tudod esetleg kicsinyíteni megköszönöm: Doris a mélcímem harangozocs@mav.hu
bim_bam

Doris

Engem nagyon érdekel, hogy mi történt veletek, ha nem tépek fel sebeket vele megírod a történetedet a címemre: gemini2002@freemail.hu

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Doris

Engem nagyon érdekel, hogy mi történt veletek, ha nem tépek fel vele sebeket meg írod a történetedet a címemre: gemini2002@freemail.hu

Remélem, nem voltam tolakodó, csak nagyon aggódom érted.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Hát ez valahogy kétszer ment el! Bocsi!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Csilla!
Jól megnőtt Barbi haja! És persze a gyerekek is.Kép Egész hasonlítanak egymásra, látszik rajtuk, hogy testvérek, nem úgy, mint az én fiaimon...

Doris!
Én is pont ugyanazt írtam volna, mint Éva, csak nem mertem...

Éva!
Írjál magatokról! Állás, suli, ház, gyerekek, kutyák, te - hogy vagytok?
Puszi:
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Csilla!
Elküldtem a képet. Kép

Eri
simones

sziasztok!
apa legnagyobb örömére 1 hét alatt megjavították a gépünket Kép
doris!
magyom örülök, hogy most már újra gyakrabban hallhatunk rólatok! augusztus környékén beszéltünk, jó sok minden történt veletek is!

szóval megmondtam a munkahelyemen, hogy 3. bébi közeleg. a főnököm szeme könnybe lábadt, én csak daráltam, hogy nem terveztük, de így, meg úgy. azt hiszem sajnálta... 1,5 év múlva elvileg nyugdíjba megy, így én is sajnálom, de már csak valszeg nagyon rövid ideig fogunk együtt dolgozni. tervei is voltak velem. mindegy, ennek a bébinek is vannak velem. Kép
ma összefutottunk, szó szerint Kép efgabi ikreivel. az egyik nagyi vitte őket úszni a margit-szigetre. mi csak lovakat etetni mentünk. az első pár száz métert közösen futották le a skacok. addig futólépésben klasszat beszélgettünk gabi anyósával (szerintem).
csak akkor jutott eszembe, hogy gabi, kisrobi már 1éves Kép gratula!!!
ádám tegnap fürdés közben mondott egy aranyosat. apa kérdezte: és hova tesszük majd a kistesót a kádban? ádám mutat: hát ide, meg ide. a kád egyik és másik vége. merthogy a kistesó is dupla lesz... gondoltuk mi ádám logikus válaszát elemezve Kép
péter kezd egy kicsit problémás eset lenni az oviban. beleköt a társaiba, napi rendszerességgel történik vele valami pisi baleset. ez a hétvége szerencsére nagyon jól sikerült. sokat tudunk összebújni, sutyorogni, mesélni. azt hiszem ez mindkettőnknek nagoyn hasznos volt.
kedden megyek a schöpf-méreibe genetikai tanácsadásra és jelentkezni a biopsziára. márciusban 35 leszek, nem szeretném kihagyni, meghát papíron is szeretném látni, hogy mi lesz a kicsi... XX vagy XY Kép
éva70! még mindig megvan ám a karácsonyi leveled, aminek melléklete az a klassz montázs a fiúkról Kép
most asszem ennyi. írjatok!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

szombati kirándulás.
péter ölemben.
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Doris!Kép Gabi!Kép
Boldog születésnapot az 1 éveseknek! KépKépKép
Kép

Eri
simones

Doris!
Bocsi kimaradt, hogy és a 2 éveseknek! KépKép

Eri
simones

Doris!
Isten éltesse Gergőt, Lilit és persze téged is! Kép Azt hiszem ez a két év (és az előtte levő pár hónap) lehetett életed legélménydúsabb időszaka!

Gabi!
Robinak is boldog szülinapot! Hogy érzi magát legkisebbként? Még mindig olyan kiegyensúlyozott baba?

Marcsi!
Nagyon aranyos Ádám mondása! Kép Állítólag van már vérvételből is Down vizsgálat, mindenképp meg akarod kockáztatni a biopsziát? A kirándulás klassz lehetett, sajnos nekünk nem hajlandóak gyalogolni a gyerekek. (egyelőre?)
Meddig fogsz dolgozni?

Sziasztok,
M.
mimóza

Sziasztok!

Szept. 30-án elkezdtem írogatni a kis ikresekhez, de hozzájuk képest már túlkorosak a fiaim, úgyhogy itt folytatom, ahogy Mimózának megígértem. Peti és Andris /ezen a néven fut a kissé elhanyagolt albumunk/ december 22-én lesznek 3 évesek. Szeptemberben bölcsisek lettek, októberre meg betegek... Mindenkitől hallottam, hogy ez így lesz, de valahogy nem akartam elhinni. Aztán tessék, jól megkaptunk mindenféle "nyalánkságokat" /magas láz, hányás, középfülgyulladás/, már a második hete boldogítjuk itthon egymást. Szerencse, hogy még nem kellett dolgozni mennem, nem is tudom, mi lenne. A munkakezdés nekem egyébként nem égetően fontos, most van is egy kis kavarodás a helyem körül, csak nem tudom, így nem rakják-e ki a fiúkat a bölcsiből, hogy igazából nem tudom, mikor mehetek vissza. /A bölcsis lét feltétele lenne, hogy dolgozzak, bár ezt ti biztos tudjátok, engem viszont a beiratkozásnál meglepetést ért e hír./ Pedig ez a bölcsi nagyon kell nekünk! Mi itthon már nem tudtunk jól "műdödni". A fiúk - bármennyire nagy is a "szerelem" - állandóan egymásnak esnek, tépik egymás arcát, marakodnak, el sem hiszi, mi megy nálunk, aki nem látja. A bölcsiben meg ők a kiskirályok, baromira élvezik a társaságot, meg hogy ennyi embert lehet egyszerre "hülyíteni" /beleértve a gondozónőket is/. Totál könnyen beszoktak, minden gond és sírás nélkül és sokkal jobb kedvűek lettek itthon is. Mondjuk eddig sem voltak búval béleltek, csak sajnos játszani nem tudtak együtt /vagy egymás mellett/, csak egymás nyúzásával voltak hajlandóak foglalkozni. A bölcsivel ezek mind pozitív irányba változtak, de most, mióta betegek, ill. itthon vannak, újra kitört a pokol. Talán még jobban, mint előtte, vagy csak én bírom rosszabbul, nem tudom...
Na, jól lehúztam itt az egész kis bagázst magammal az élen, úgy látom, sikerült bemutatkoznom!

Marcsi!
Gratulálok a kis pocaklakódhoz! És aranyos vagy, hogy még őrzöd a küldeményemet!

Ja, és Petiről és Andrisról még annyit, hogy tényleg nagyon hasonlítanak egymásra, de a kezdetektől kétpetéjűeknek "szakértették" őket. Ezt persze nekem soha senki nem hitte el, de mostanában egyre többen mondják, hogy ahogy nőnek, egyre jobban különböznek kinézetre. Majd rakok az albumba friss képeket is, de most már elköszönök, mert nagyon hosszú lettem.

Sziasztok!
Éva
Éva70

sziaszto
nagyon örülök hogy végre rátok találtam,mi balázs-szabi 14.-én leszünk 3 évesek.ahogy olvasgattam végre olyan érzésem van mintha nem lennék egyedül a gondjaimmal.a fiuk bölcsisek most 1 éve,de lehúzunk még itt egy évet.jó hely amióta bekerültünk,fordult eggyet a világ.rengeteg dolog megváltozott.Borzasztó rossz étvágyuak voltak,alig beszéltek,a szobatisztaság meg fényévekre volt.kb 1 hónap után örült étvágyuk lett,persze a sulyukon ez nem látszott.Elkezdett az egyik beszélni,most már a másik is talán beéri.Havi nyocvan dekákat hizunk,egész nap beszélnek.csak mondják és modják.Szóval majdnem minden haway.Persze iszonyatosan akaratosak,azt mondják a gondozók hogy ez a dac korszak.A bölcsibe nem a rossz gyerekek közzé tartoznak,de ithon nem tudnak nyugalomba lenni.Egész délután a visitozást hallom,egymást csépelik.direkt engem bosszantanak ,kimosolyognak persze.Az idegrendszrem estére a plafonon van.A párom három müszakozik igy egy két esetet eltekintve egyedül vagyok mindig velük.Na de hogy összegezzem nem volt hülye aki kitalálta ezt a bölcsi dolgot,egy fél nap ideget levett rólam.Imádom őket és nem cserélném el semmi pénzért ezt a két zsivány kutyát.sziaszto
marcsi
masabasz

Sziasztok!

Csilla!
Megkaptad a levelem?Kép

Éva70!Kép Masabasz!Kép
Üdv itt a "nagyoknál". Kép
Az én fiaim jövő héten lesznek 3 évesek.
Remélem most majd végre ők is sokat fognak végre beszélni. Zoli már egyre többet. Kép
Sajnos a szobatisztasággal most visszaestek. Kép

Masabasz/Marcsi!
Fénykép nincs róluk?

Betegeknek jobbulást! KépKép

Eri
simones

Sziasztok LányokKép
Nagyon szépen köszönjük a jókivánságokat Lilcsike és Geri nevébenKépKép Három napig állt a Bál a szülinapjuk alkalmábólKép Képeket sajna nem tudtam lekicsinyiteni igy nem tudom még feltenni de nem adom felKép
MarcsiKép
Gratulálok a 3.kis jövevényhez és nagyon nagyon "irigykedem"KépKép Boldog babavárást és jó egészséget kivánok NektekKép Nagyon helyes a fotó amit feltettélKép
GabiKép
Titeket is Isten Éltessen sokáigKép
MimózaKép
Hát bizony érzelmekben gazdag 3 év áll mögöttünkKép Megjártam a legmélyebb poklot és a legfelemelőbb Boldogságban is volt részem úgyhogy nem panaszkodhatomKépKép
Éva70KépMasabasz(Marcsi)Kép
Én is üdvözöllek itt Titeket bár mi még kicsinek számitunk ezen a fórumon azért gyakran benézek okosságokat tanulni a LányokhozKép

Én is jobbulást kivánok a betegeskedőknekKép

doris

Mimóza

Kissé megkésve, de írok pár sort magunkról.
Nagyon jól vagyunk, gyerekek szépen járnak oviba, sírás nélkül!!! és ott is alszanak, így van egy fél napom, hogy kicsit tanuljak , főzzek, mossak , takarítsak. A sulival is jól haladok, novemberben már vizsgáim lesznek, és ha sikerülnek, akkor már harmadikos leszek!!!
Örülök, hogy belevágtam, olyan gyorsan mennek az évek.
A házunk szépen halad, már csak a külső szinezés hiányzik, az udvart is szépen megcsináltuk, belül már teljesen kész van. Egyszer most már tényleg gyertek el hozzánk, biztosan jól ellennének a gyerekek is együtt.
Nagyon szeretünk itt lakni! Már csak egy jó állás hiányzik a ZOlinak és már minden tökéletes lenne! De nem szomorkodunk, biztosan fog találni valami jót.
Ti hogy álltok a bővítéssel? Belevágtatok már?

Éva70, Masabasz!
Üdvözöllek én is benneteket!Irjatok magatokról, merre laktok stb. !
Masabasz
Nálunk ugyanez a helyzet! Igaz mi már négy évesek leszünk januárban, de állandóan csak verik egymást, ordibálnak egymással, de ha szétszedem őket, akkor meg létezni sem tudnak a másik nélkül. Az oviban azt mondják rájuk, hogy mintagyerekek, itthon meg olyanok, mint az ördögök.

Doris
Nem lehetett semmi a három napos buli!!!! Gondolom nagyon élvezték a gyerekek!
Izgatottan várjuk a képeket!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Eri, Doris, Éva!

Köszi a fogadtatást!
Most elég rossz passzban vagyok, bár némi vigaszt jelent, hogy nem csak az én lurkóim ütlegelik egymást naphosszat.
Masabasz, Éva!
Van valami tippetek, hogy lehetne ezt megszüntetni? Én ilyenkor olyan tehetetlennek érzem magam, meg hát igazából az is vagyok. Anyósom szerint ez csak rosszabb lesz az idő múlásával, úgyhogy jobb, ha már most szoktatom magam a gondolathoz.
Egyébként Zuglóban lakunk, a Komócsy utcában, a Bosnyák tér és az Egressy tér között nagyjából. Sehol egy közeli játszótér, úgyhogy klassz nagyon... Még szerencse, hogy a társasházunknak van egy elég jó udvara sok gyerekkel, így ha szerencsénk van, nem kell magunkban sínylődni, mert azt nagyon nem bírjuk. A kert csak akkor érdekes, ha vannak ott mások is.
Mióta tudunk BKV-zni, egy kicsit javult a helyzet, de azért édes hármasban nem mindig egyszerű a kiruccanás. A nagyszülők vidéken élnek, elég ritkán találkozunk. Bár tegnap Anyu csak azért elutazott hozzánk, hogy megkönnyítse "kirándulásomat" a Bethesda Kórházba Petivel./Most csak őt kellett vinnem./ Hétfőn ott voltam a fiúkkal, aztán elmeséltem Anyunak, és már jött is... Ti voltatok már 1 gyerekkel valahol? Hát egy élmény, komolyan mondom! Nekem ez volt az első ilyen alkalom, annyira élveztem, hogy az már szinte szégyellni való. Semmi nyűglődés, kínlódás, lehetetlen helyzet, totál egyszerűen ment minden ! Külön-külön az én gyerekeim is olyanok, mint az angyalok, csak valahogy ezt az "összeeresztést" nem bírják. Persze egymás nélkül sem élet az élet, úgyhogy nehéz ügy. Ha van valami számunkra is használható ötletetek a "balhémentesítésre", szívesen veszem, ha megírjátok! Köszi!
Éva
Éva70

Sziasztok!

Éva70!
Bethesdában mi is voltunk párszor a sebészeten. Kép A legtöbbször egyedül voltam velük, egyszer pedig csak a Vikivel. Hát az nagyon könnyű és szokatlan volt.Kép
Nekünk szerencsére az udvaron kívül, itt van a közelben 1 jó játszótér. De ahogy már jobban fogok vezetni, megyünk majd a Kassaira is bölcsi után. Egyelőre örülök, ha hazaérünk. Kép
Gyere majd a zuglói topikba, hátha valaki a közeletekben lakik:
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/69090/5553.html?1114177775

Eri
simones

Éva70!

Mi is voltunk már egy párszor a Bethesdában, tavaly ott műtötték Ádám lágyék-, Lorena köldöksérvét. Nekem is mindig jól esik, ha csak egy gyerekkel vagyok a háromból, mert akkor csak vele tudok foglalkozni és persze olyankor ők is sokkal nyugisabbak, ha csak egyedül vannak. A nagylányom is ha csak egyedül van egy angyal, de ha már a fiúk megérkeznek, akkor bolondok háza van.
Nekem is mindenki azt mondja, hogy majd kinövik, de mikor???!!! Mert már tényleg néha örületbe kerget az állandó veszekedésük, ordításuk. Próbálok higgadtan hozzáállni a dolgokhozm, de néha nekem is elfogy a türelmem és olyankor felemelem a hangom, vagy rácsapok a fenekükre, de azzal se megyek sokra, mert akkor meg a következőket mondják: " nem vagytok a szüleim, utállak benneteket!" NEm tudom, honnan szedték ezt a dumát, de mi itthon ilyet nem szoktunk mondani. Eleinte még nem zavart, és azt válaszoltasm nekik, hogy én akkor is szeretlek benneteket, de most már kezd unalmas lenni.

Éva

Kép

Kép
éva75

sziasztok!
hát nálunk ez a hét iszonyú volt. minden 3 évesekre jellemző rosszaságot bemutattak a fiúk. s közben betegek. dédi feljött pécsről, hogy vigyázzon ádámra, aki a betegebb volt. hát a mai műsor az mindent überelt. tomboltak. fenyítettem. rosszalkodtak. büntibe mentek. ma front volt, igaz? ráadásul tegnap és ma is, az egyikük nem aludt déllután. olyan hihetetlen téboly volt itthon, hogy nem is lehet elképzelni sem...
nálunk egyébként szokott hatni a gyertek, üljünk le a kanapéra és mesélek, vagy a pakoljunk össze, mert idejön a rendmanó és elviszi a játékokat. ma is próbáltam ezeket a békítő és higgasztó trükköket bevetni, de semmi nem használt.
nálatok is volt valami ilyen ma?
dédi csak sápítozott, hogy mmilyen állapotok vannak nálunk.
ja, a másik sláger, nektek is ismerős? ha a gyerekek engem nem látnak, nincs velük semmi baj. ha én a színen vagyok, akkor kezdődik a hiszti és a dili. ez részben igaz, de ha állandóan az ember orra alá dörgölik, - dédi ezt csinálja 3 napja - az már elég elviselhetetlen.
na, én is jól kisiránkoztam magamat. bocs. ez egy ilyen időszak...
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi!
Gondolom nem vígasztal, de mi ugyanígy voltunk a húgommal. Mikor apánk vigyázott ránk, mi voltunk a kisangyalokKép, anyuval pedig, mint a fiaid veled. Kép

Eri
simones

sziasztok,képet sajnos még nem sikerült feltennem a fiukról de rajta vagyok a témán.
Éva.debreceniek vagyunk.tökre ugyan az a helyzet egész nap pörölik egymást de ha kicsit megpróbálom elkülöniteni őket akkor már pár másodperc és ujra együdt vannak.Egyikük most elkezdte ezt durvábban csinálni a bölcsi szerint a sok beszélgetés több odafigyelés idövel megoldja ezt.nem tudom sokszor ugy tünik hogy nincs kivel beszélni...ma volt a szülinapjuk,azt sem tudom hogy sirjak vagy nevessek.tudtuk hogy nem lessz könnyü,de azért ezt mégsem gondoltam.Imádni valók,de iszonyatosan nehéz ez a nevelés része.Na de kinek is panaszkodom,ti mindannyian tudjátok ezt.Mikor látok más anyukát egy gyerekkel azt gondolom de könnyü neki.Mi meg ha megjelenük(kopp hangerő,elszaladgálás,pocsolya két felé,stb)zeng az utca.Végülis ha kivülállókén nézem magunkat tök mulatságosnak látom,és nem tragikusnak.Pozitiv példa reggel 6.30-kor már táncolnak(riszálják a feneküket)az ágyban az ébresztő rádióra.Akinek egyszerre egy kicsi van az hol lát két ilyen kis idétlen táncost kora reggel.....
masabasz

Sziasztok!

Masabasz!
Utólag is boldog születésnapot a 2 kis rossszcsontnak! KépKépKépKépKépKép

Nekem és egy másik ikresnek már panaszkodott egyes anyuka, hogy milyen nehéz dolga van.KépKép

Eri
simones

sziasztok!
eri, köszi a biztatást ;)
azért a teljességhez hozzátartozik, hogy nem minden nap ilyen dilis. 1-2 zűrösebbtől eltekintve, azért nem mondhatom, hogy a fejemre nőttek volna. csak a dédi szerint van igy. és tény, hogy amikor itt volt, és egyedül volt velük, akkor nem hisztiztek, amikor betoppantam, rögtön mindenkinek volt valami gondja. a pénteki rosszalkodás pedig szerencsére eddig egyedülálló eset.
manócáékról nem tudsz? ott is 3 évesek már a lányok...
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi!
Azért mi sem voltunk mindig rosszak anyunál. ;)
Végülis nekünk is vannak rosszabb napjaink, és a gyerekeknek is. Kép
Manóca/Szilvi lányainak ma van a szülinapja.
Boldog születésnapot Sárinak és Vikinek! KépKép
Már oviba járnak a lányok. De talán Szilvi is ír majd még valamit. Kép

Eri
simones

Éva 70!
Örülök, hogy ide is bekapcsolódtál, köszi, hogy meséltél a bölcsiről és a többiről!

Szia Masabasz!
Isten éltesse a fiúkat!

Éva!
Örülök, hogy jól vagytok és köszi a meghívást, egyszer már tényleg meglátogatunk titeket! Kép
A bővítés jövő nyáron indul, ha minden igaz... (Köszi a leveledet...Kép )

Manóca!
Isten éltesse a lányokat!!! Hogy vagytok??? Rég írtál...

Jó éjt!
Mimóza
mimóza

Sziasztok,
Marcsi, Eri, Mimóza,
Köszönjük az érdeklődést és a jókivánságokat!
Igen, igen régen irtam, inkább csak olvasgatok...

A lányok szeptember óta oviba járnak. Én nem akartam bölcsit kezdeni, május óta szobatiszták éjjel nappal, beszélnek, mindenkitől azt hallottam, hogy a bölcsiben már nem szeretik az ilyen nagyokat, meg az ovi mégiscsak előrelépés, és másfél hónap hiján 3 évesek voltak. Mint mindenben velük, ebben is szerencsém volt. Kép Nagyon hamar beszoktak, első nap ebédig voltak, másnap már ott aludtak, semmi gond nem volt. Jó, nem mondom, Viki reggelente elhuzta a búcsút (anya, még egy utolsó (századik utolsó)puszi, meg kikisérlek stb.) de látványos szivszaggató sirás nem volt. Szeretnek járni. Sári második héten be is pasizott, az egyik 6 éves fiuval csikizteti magát többek közt KépKép Amugy meg ránk is teljesen igaz, amit irtatok, hogy az oviban angyalok, ha meg megjelenek vagy itthon vagyunk megy a vita mindenen, a nyafogás, hiszti ezerrel. Viki általában játssza a főnököt: Te nem kapsz turó rudit vagy Te ezt most ne énekeljed, Te ezt nem olvasod! Sári meg komolyan veszi és jön panaszkodni. Vagy ha nem akkor jól összeverekednek. Viki néhány hete ugy beleharapott a Sári fenekébe, hogy még most is kék zöld.
De persze egymás nélkül se megy, ha kikerülnek egymás látóköréből már keresik egymást. Érdekes, hogy az oviban nincsenek igy összenőve az ovónők szerint, másokkal is játszanak, és ennek örülök.
A jövő héttől már én is dolgozom, ugyhogy a kemény világ most következik, mikor a 17. kerületből Zuglóba kell szállitani a csajokat oviba, onnan pedig a 11.ker-be menni dolgozni...

Marcsi,
gratula a bébihez, én is úgy akartam volna egy harmadikat....

Na ez most hosszura sikerült...

Szilvi
manoca

Sziasztok bejelentkezemKép
Eri megkaptam a képet köszönöm szépen.
Bocsi hogy nem voltam de becsípődőtt a derekam egy hétig az égyat nyomtam otthon meg nincs netemKép
Most már elég virgonc vagyok bár táncolnom még nem szabad.
As rácok vadak és hisztisek én ,meg néha úgy érzem nem vagyok alkalmas az anyaszerepre mert másból sem áll a napom mint hogy őket fegyelmezem fegyelmezném ki vagyok mint a bili füleKép
puszi Csilla
bim_bam

ja Barbus haja ez a kép még a kopasztása előtt készült, májusban levágta a saját haját most éppen növesztjükKép)
bim_bam

Sziasztok! Kép
Most futottam össze a chat-en Csillával, jót beszélgettünk... Kép

Doris! KépKép
Sziiiiiiiiiia! Kép
Csillától kérdeztem, hogy van-e valami hír rólad és mondta hogy már jelentkeztél. Kép De jóóóóóóó! Kép Sokat gondoltam rád. Örülök hogy ismét visszatértél. Kép

Marcsi! Kép
GRATULÁLOK a pocilakóhoz! Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Csilla! Kép
Most nem látok képet a profilodban.

Mi ismét itthon vagyunk, fiúk csak taknyosak. Kép

Eri
simones

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: