A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Jöttem jelentkezni, hogy még élünkKép
Úgy hiányoztok és nagyon sz@r, hogy nem tudok mindenkiről "mindent", alig tudom követni a topikot, de mostanában nagyon sok gond van itthonKép

A Babás képeket megnéztem, GyönyörűekKép
Jó lenne már eltölteni itt vagy 1 órát (visszaolvasással).

Majd igyekszem jönni.
Erhard szinte napokig alig aludtKép
Ma a dokinéni azt mondta, hogy csak 5X-6X egyen egy nap és próbáljuk húzni az időt.
Na ja, megpróbálom egy ordító kisbabának megmagyarázni, hogy még várnia kell 1 órát a kajára.
Én nem is értem a tápszereseket, akiknek nincs még meg a "házirend".
Erhard néha ha cumisüvegből kap és várnia kell a melegítésre, akkor úgy fel tudja hergelni magát, hogy alig lehet megnyugtatni. De nem teszem be a mikroba. Inkább próbálok vele sétálgatni addig amíg melegszik.

Mennem kell, de szerintem ma még vissza tudok jönniKép

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

oké,
Köszi Lányok!Kép

remélem nincs komoly baja, csak az életkori sajátossága!hasfájásKép

most fürcsi előtt nagyot bömbölt, szopizott elvetemült módon, állati nagyot hányt, pedig nem szokott, és fürdött, végigsÍrta, aztán mikor kész volt kicsit nevetgélt, aztán megint ordÍtásba kezdett, és véégre kimerülten elaludt, betettem a kiságyába szegényt, most ott alszik.

Kép
Lilla a gyógyszerbevétel előtt

Kép
Lilla lüke sapiban
zsofy

Zsofy!

Vannak úgynevezett high-need babák. Amiket írsz, nekem mindig ez ugrik be, persze lehet, hogy nincs igazam. Mielőtt megijednél ez nem betegség. Legfőbb jellegzetességük, hogy minden mást szívesebben művelnek, mint az alvás, rengeteg testkontaktust igényelnek, magyarra úgynevezett 24 órás, illetve többemberes, vagy nagyigényű babáknak fordították őket.

Nem tudom, hogy tudsz-e angolul. Egy link a high-need babákról: http://www.askdrsears.com/html/5/T050400.asp

Az nlc-n a szakértők közt megtalálód Schneiderné Diószegi Esztert, aki ott, mint laktációs tanácsadó tevékenykedik, de eredeti szakmája szerint pszichológus. Õ erről sokkal többet tud valószínűleg mondani, már ha Lilla tényleg egy ilyen baba. Egy telefont, e-mail váltást megér a dolog szerintem.

Üdv:

Zita
pzita

Jajj de édes Lilla babaKép

Az én fiam most pótolja a nappali alvást!
Pedig már fürcsi idő vanKép
Kép
Kép
Kép
Kép
csillam

Pzita,
Köszi, én is már gondoltam erre!
légyszi ne röhögjetek ki, de mi az az nlc?

CsillámKép
Dávidka is imádnivaló!!!
Lilla is szokott ilyen "rakéta"pózban aludniKépKép
zsofy

ja,különben én hiába teszek bármit, szóval alig fekszik hanyat Lilla, mégis,már látom a csÍkot,ahol ki fog kopni teljesen a hajaKépKépKépszegényKépKépKépmég szerencse, hogy senki nem neveti kiKép
csak én...Kép mert tök vicces ahogy egy csÍkban kopasz.
most meg abban a sapiban alszik, amelyikben a képen vanKép

csak az a sz@r,hogy mikor felkel,nem lehet egyszerűen csak szopi és továbbalvás, hanem kell kapnia kúpot is szegénynek,emiatt totál fel fog ébredni és én megint legalább 11-ig vagy éjfélig próbálkozhatok azzal,hogy elaltassam...KépKépKép
zsofy

azoknak akiknek nagyobb gyerkőcük is van:
Benianyu,pl. Beninek,hogy gyogyuljon megKép

http://www.egyszervolt.hu/

persze csak h még nem ismeritek.
ma találtam,olyan cuki békebeli mesék vannak ittKép

tudom, ti olvastok mesét, de ha pl. pont a minibb manóval kell lenni,és nem értek ráKép
vagy ez hülye elképzelés tőlem?
zsofy

nna, jó éjt,pihizek,amÍg Lilla nem kel fel szegénykém.
puszy

ZSófy és 11hetes Lilla pocok

Kép
zsofy

Sziasztok!

Átvészeltem ezt a napot, is de rohadt hosszú volt. Kép Fél hétkor mentem el itthonról, és csak fél nyolcra értem haza. Anyukám jelentette, hogy minden rendben volt, csak estefelé kezdett nyűgizni a bundástündér (ahogy ő hivja Zsuzsa babát, mert én bizonygatom, hogy ő egy tündérbaba, ami igaz is, ha alszik éppen mint a bunda :D)

A tanfolyamtól függetlenül ugye én még mindig forditok (egy minden második héten megjelenő újságnak), és mivel kedd du 5 óra az újság határideje, ezért indokolt is volt, hogy az utolsó cikket kedd este fél tizkor küldték meg, amit nekem még le kellett volna forditanom, a Davidnek lektorálnia, és visszaküldeni, természetesen 4 és fél órával előbb mint megkaptam. Szóval ennyit erről.

Tehát jól kifáradtam, mert egész hétvégén ezerrel forditottam, tanultam (volna) a pótvizsgámra, amit nem is kellett megirni mert nem volt ott az adminisztrátornő aki intézte volna, szóval maradhattam volna a bundástündérem mellett még egy pár órát, ha mindezt tudom.

Mire hazaértem, már aludt. Kép Aztán felriadt, és gyorsan adtam neki egy kis cicit, leginkább saját komfortérzetem miatt. Kép

Helga!

Azt hiszem, te kérdezted... Pszichoterápiát tanulok, pszichológus vagyok. Zsuzsa baba Johnsons fürdetőt használ, bár én is mellőzni terveztem szülés előtt, mert hallottam, sok baba érzékeny rá, de az Istvánban is ezt használták fürdetéshez, és Zsuzsa bőrének nem lett tőle semmi baja, ezért én nem is vacakoltam a gyógyszertári krémmel. Igy jó finom illata van minden este. Kép Igen, Zsuzsa most már szereti a fürdést, mióta sikerül neki elég meleget csiholni a fürdőszobában. Ez kb 24-25 fok minimum, ha ennél hűvösebb van, akkor nem szeret meztelenül lenni. Ha meleg van, akkor nagyon szivesen van (most már) meztelenül, és a vizet is szereti. Legalábbis ott mindig békésen nézelődik. Viszont mikor kiveszem!!! Akkor sivit. Akkor jó gyorsan fel kell öltöztetni, és addig is jól bebugyolálni.

Nyúlné!

Az első képen látható akrobatikus pózt hogy csinálja a fiad? Percekig néztem, azt hittem valami trükk a perspektivával... tényleg igy feldobja hátrafelé a lábait???

Zsófy, Megann!

Ne aggódjatok, az irracionális parák engem is elkapnak. Zsófy, úgy tudom az átlag baba átlag 2-3 órát sir naponta. Szerintem benne vagy az átlagban.

Az én jelenlegi parám, hogy minden rendben van-e Zsuzsa fejlődésével, mert a legújabbja hogy állandóan rázza a fejét. Akkor is, mikor mellre próbálom rakni, de erre ráfogom, hogy csak keresi a mellbimbómat. De úgy általában is szokta, mikor fekszik a hátán, és néz fel rám, mintha folyamatosan "nem"-et intene a fejével. Ez normális? Más gyereke is csinálja?

Angelani!

Én se tudom, aki időre eteti a gyerekét, mit csinál két etetés közben a siró-rivó gyerekkel. Én pár napja kipróbáltam az időrendre való etetést, ez addig ment is, amig Zsuzsa saját belső kis vekkere alapján magától is ilyen időközökben ébredt és kért enni. De amikor nem, és sirt, és egy ideig próbálkoztam elterelni a figyelmét, egy idő után én igenis adtam neki enni "idő előtt" mikor nyilvánvalóvá vált, hogy mással nem lehetett elterelni a figyelmét. Egy dolog, hogy jó rendszert vinni a gyerek életébe, de nem kinzom azzal, hogy nem adok neki enni, mikor éhes és ott folyik a mellemből a tej.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ezt egy másik fórumról másolom be, ahol augusztusi babák mamái beszélgetnek, tehát a korosztály a kábé 2 hónapos babák. AZért másolom be, mert egy csomó olyan kérdésre választ ad, amiket mi már itt feltettünk egymásnak.

Megann!!!

Olvasd el az ökölrágós részt...

"Sziasztok,

Majdnem el lettem tiltva tőletek!
Most volt itt a védőnéni, és igencsak csodálkozott a kérdéseimen, majd amikor rátok hivatkoztam, meg hogy nektek miket mondtak, azt mondta, hogy nem örül az internetes kapcsolataimnak ;)
De annak sem hogy a parkban beszélgetnek az anyukák ;)
Egyébként jó fej és jól eldumáltunk, és abban igaza van hogy csak összezavarja az embert, ha mindenhol mást hall.

Szóval kaja témában az a hivatalos álláspont hogy minél tovább csak anyatej! De min. 6 hónapos koráig semmi más. És mindenki ezt kellene hogy mondja az anyukáknak. Ha korábban elkezdenék ezt-azt kóstoltatni vele, azzal csak gyorsítanám a leválasztást.
Mérést abbahagyni. Ha a gyerek éhes vagy nem elég neki a tej azt észre fogom venni. . Egyébként majd havonta egyszer lemérjük a dokinál és ha nem hízik, akkor megdumáljuk egyen-e mást is. Egyébként is most jár le a bérlet, úgyhogy jövő héten visszaviszem a mérleget.

Nyálcsorgás oka hogy kezd ízeket érezni, lenyelni meg még nem tudja a nyálat, azt tanulni kell, és kb. 1 éves korukra tanulják meg.

Kéz szájbatömködése szintén nem a fogzás miatt van, meg nem is éhes, hanem mert ebben az időszakban mindennel így ismerkedik. A játékait is, meg mindent ami a keze ügyébe kerül megpróbál a szájába venni. De ez a normális.

Mozgásban még nem kell tőle sokat várni, max. hogy oldalra fordul, de az is ráér még 4 hónapos korára.

Na kb. ennyivel lettem hivatalosan okosabb, de persze továbbra is tőletek fogok nemhivatalosan tanulni, úgyhogy írjatok sokat."

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jaj Csillám!!!

Ez rémes.....Kép...akkor most így maradok???Kép
Most is itt pihegek bugyiban-melltartóban pedig csak 21 fok van itthon.....
Dávidka nagyon édesen aluszkálKépKépKép
annamami

Rókica,

Azt hiszem mi is átállunk a bababürdetőre,így sokkal kényelmesebb lesz és nem hiszem, hogy Botinak bármi baja lenne tőle.Képzeld Boti is állandóan rázza a fejét (kb. 2 hete)és olyan tempóban, hogy neki ettől lett a két hét alatt egy nagy folt a kis fején, úgy kidörcsölte. Szopi előtt nem csinálja, akkor minden erejét arra összpontosítja, hogy megtalálja a cicit, mintha az élete függne tőle..A két etetés közti sírásról annyit, hogy mi ilyenkor indulunk sétálni. Evés után eltelik 2 óra és olyankor Boti sírni, majd ordítani kezd.( ha nem tudnám, hogy nem éhes, én is tuti cicire tenném) Gyorsan beteszem a babakocsijába és mire leérünk az utcára már nagy szemekkel nézeget és ez így is marad a másik 2 óráig, mire jön az újabb hami.

Göndörzsóf, Zsófy,Megann,Kóbor,Pzita

Köszi a hozzászólásokat, úgy látom nem árt , ha óvatosabbak leszünk. Fogamzásgátló gyógyszert én tuti nem fogok szedni, szedtem már így is eleget..na majd meglátjuk. Úgy látom nincs sok tapasztalat etéren.Persze megértelek benneteket.Eleinte én is hulla fáradt voltam és nekem is minden gondolatom a babus körül forgott, aztán már nem.(ezt is meg kell tanulni)Sok sikert mindenkinek!!
helga22

Hrm...

Na most akkor elkezdjem a Cerazette-t, vagy ne?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Sajnos a két gyerkőc miatt nincs isőm nagyon jönni. Andris tündér, eszik, sokat alszik. Bár nem olvassa a szopis könyveket/cikkeket és ő inkább este akar sokat enni, így mindkét mellem sorra veszi egymás után 2x-3x is. Ezzel telik az este, sajnos a nővérével így nem tudok fürödni, mesélni általában. Azért kb. 3 naponta kapunk időt Andristól. Megfogadtam a tanácsokat és nem méregetem, csak hetente egyszer. 2 hét alatt 550 grammot hízott! Szerintem sose eszik egyszerre 100 grammot, de nem idegesít, mert így is nő. A védőnő még egy hülyeséggel traktált, hogy 4-6 hetes koráig ne vigyem ki. De olyan szép idő van és olvasom, hogy a hasonló korú babákat Ti is kivittétek, így nem várom meg, amíg minuszok lesznek, hanem már 3. napja levegőzünk. Eddig csak a teraszon voltunk, de ha jó idő lesz, holnap megróbáljuik a babakocsit is.

Van még egy dilemmám. Nem tudom, hogy Lilit mikortól engedjem oviba. Bár látom Benianyu viszi Benit és írta is, hogy erős a babák immunrendszere, engem mégis rémképek gyötörnek, hogy vajon miket fog hazahozni. Most ez a téma még nem aktuális, mert Apa itthon van velünk, most veszi ki az 5 napját és utána őszi szünet (tanár).

Jucc!
Köszönöm az érdeklődést!
Jók a Kismamás képek! Mindkét fiú gyönyörű!

Megpróbálok feltenni képeket.

AyseKépKépKép

ayse

Zsofy!

nlc= Nők Lapja Cafe

Kattints ide!
pzita

Sziasztok!

Hát tegnap nem sikerült visszajönnömKép
A párom már elment dolgozni, Erhard ébredezik.
De mostanában éjszaka alig alszikKép
Egyszerűen napok óta nem aludtam ki magam. Hulla vagyok és egyre ingerültebb. Egyfolytában éjszaka a cicin lenne és nyöszörög is. Pedig odaadom a cicit neki egész éjjel, közben bealszom, de minden nap ágyneműt kell cserélni a bukások miatt. Illetve már nem is bukik, hanem csak folyik ki a szájából a tej. Hiába van alatta 100db textilpelus, akkor is átázik.
Evés közben meg "beszélget", nyögdécsel és ha fogytán van a tej, akkor meg hisztizik. A párom is egyre kevesebbet alszikKép
Pedig neki fontos lenne, mert dolgozik és ráadásul elég sok baja van. Megint műtik majd és hetente 3X jár a kórházbaKép

Vettünk egy cumit, de öklendezik tőle.
Tegnap az utcán elfogadta, persze szopi után (üvegből evett).
Itthon meg visszautasítja. Mérges lesz, hogy nem jön belőle semmi.
Még csak el sem fárad.

A másik, hogy Erhard már vagy 2-3 hete mosolyog.
Tegnap teliszájjal vigyorgott rámKép
Én meghatódtam, de ez normális?
Ja, és olvastam, hogy még elvileg nem használják a hüvelykujjukat. Hát Erhard ebben is más. Megfogja a játékokat és az ujjamat is és teljesen ráfog.
Tegnap a doktornéni is látta és megjegyezte, hogy jól fejlődik. A cumit is néha kézzel veszi ki a szájából.
5 hetesen már követett a szemével, de egy hete már szinte ki is "tekeri" a nyakát ha látni akar valamit. Tegnap a TV-t bámulta. Ha szólunk neki, akkor odafigyel és vigyorogKép

De olyan édi, mert elöl egy kicsit kikopott a haja és kopaszodónak tűnik. Szokott nyalogatni (a vállamat), ha kézben van. Tudjátok a tejszagú anyukaKép
Én ilyenkor Kojek-nek hívom, mert az nyalókázott azzal a tejnyalókávalKép
Kopasz és "tejnyalókázik"Kép

A Babaszobán vannak képek Erhardról. Az album címe is Erhard (ha valakit érdekel).
Nem akarok ide mindig feltenni képet, mert csak foglaljuk a helyetKép
Amúgy is ritkán jövökKép

Ma tényleg megpróbálok visszaolvasgatni, de le kell mennem a dokihoz, mert a vasam nagyon kevés.
Nem éri el az alsó határ felét semKép
A bizonyos 6hetes kontrollra meg még nem is tudtam elmenniKép
Lesz az 3 havi is.

Azt sem tudom, hogy ki szült azóta, mióta nem voltam.

Megann-al mi újság tej ügyben?
Harival mi van?
Mintha mellgyuszija lett volnaKép Remélem, csak rosszul olvastam valamenyit.
És sorolhatnám.

Természetesen mindenki érdekel!

Én már gondolkoztam, hogy leírom egy napunkat egy paprírra, hogy normális-e a napunk, mert néha már hülyének érzem magam.

Na lépek, mert már lassan 1 órája írom az üzit.
Erhard végképp nem bírja tovább.
Még ma benézek!

Puszi!
Szép napot!
Sziasztok!
(azért bátorkodom 2 képet feltenni)Kép
Kép Kép
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Rokica!
KösziKép
Én sem vagyok képes kínozni Erhardot.

Pussz!
Angelani

Kép
angelani

Angelani

Én nem akarok okoskodni neked!!!

De nem lehet ,hogy más baja van Erhardnak??

Nem kell minden nyöszörgésre a cicit tömni a szájábaKép SZERINTEMKép

lEHET ,HOGY A SOK BUKÁS IS AZÉRT VAN ,MERT MÁR NEM FÉR SZEGÉNYBE TÖBBKépKép

Nekem is szokott ,nyögdécselni ,meg rángatózni a cicin!!!
De én olyankor felveszem büfizni!!!
És hát egy felnőtt megírigyelné azt a büfit ami akkor elhagyja a kis gyomrátKépKép

Utána le is nyugszik!
Ha nem sikerül büfizni , na akkor nekem is bukik.

A másik oka nálunk a nyugtalan ,feszengésnek ,nyöszörgésnek ,a SZÉLKép

éN ÚGY CSINÁLOM HA ELKEZD SÍRNI: én is rögtön cicivel nyugtatom meg !!!!

De csak egy pár percig hagyom ,amíg megnyugszik
Aztán megkeresem a sírás okát!!!

Ha nincs büfi ,akkor jön a szélcső.

Nekem ez már napok óta kitünően működikKépKépKépKép

Mondom!!! Dettó ugyanezeket csinálta az én fiam is!
Én is ki voltam már akadva!
Türelmem.energiám a végét járta.

De megembereltem magam ,és addíg figyeltem próbálkoztam ,hogy mikor mi a jó neki, hogy úgynéz ki sikerült rájönnömKépKép

Ez persze nálad lehet ,hogy nem működikKép
De egy próbát megérKép

Drukkolok ,hogy mihamarabb sikerüljön !!!

Ahogy írod : Erhard baba nagyon okosKépKépKép
És nagyon szép isKépKépKép
csillam

Rókica,nem feldobja,hanem felemeli és kitart...kitart....kitart...akár félórán keresztül is,ha nézelődös kedvében van.sőt,ha egy kézzel a melkasán alátámasztva felemeljük visszintes egyenest húzhatnánk a segítségével,úgy feszít a kis erőbajnok!
látom sikert aratott kisnyúl a FÓKA-PÓZZAL!Kép
tényleg eszméletlen!mondtam neki,hogy odavagytok és marha büszke most magáraKép!
na megyek,teszek-veszek!
puszi,Nyúlné és Õfokasága(holnap lesz 1hónapos)!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Angelani!!!
Lilla ugyanilyen lett pár napja, mintErhard!!!
-tök vagány a képen és nagyon ügyi,hogy miket tud!!!-eddig kezdett éjjel tök hosszúakat aludni, magához képest persze...szóval egy ideje már csak 2x kelt fel este 10- reggel 8-ig, mostanában,kb.3napja meg egy csomószor és tudom miről beszélsz!
Mikor a kicsi mindenáron csak cicizni akr és olyan zavart, hogy telikajálja magát annyira, hogy már bele se férKép
Lilla is tegnap a fél ágyat elúsztatta és még szopizás közben jött vissza a liter cucc...hát annyora sajnáltam márKépKép
Meg én is hulla vagyok az éjjeli 100szopitól..(annyinak tűnik...)
én is 9 hetesen mentem a 6hetes kontrollraKép...
és Lilla napközben is tiszta fura, eddig volt egy napirendünk, de már a múlté...bár próbálom visszaállÍtani.

Rókica!!!
Lilla is csinálja ezt a "fejrázást".neki is már van egy csÍk ahol nagyon kikopott a haj.tuti kopasz is lesz...nekem olyankor mikor ezt csinálja,olyan nyugtalannak tűnik.zavartnk, hogy Így össze-vissza "keres".
nem tudom miért csinálja ezt.
Zsuzsa bundástündér nagyon cukiKép!!!az a hajszárÍtott kép!!!iszonyú jó!nagyon aranyos!

Pzita,
köszi szépen az infot!

Most Lilla hisztibe kezdett, mennem kell...
ma kelt 7-kor, és most kezdődik a nyűgizés, eddig elvolt...

Zsófy és Lilla aki 11+1
zsofy

Csillam,én is vízben úszom állandóan,már nagyon unom,mert állandóan áthúzom az ágynaműt és naponta többször átöltözöm és zuhizom,pfúj de utálom,de egyszer csak elmúlikKép
Nyúlné

jaj és pusszantás kisnyúl NAGYNÉNJÉNEK,aki beszokott kukucskálni ide,remélem azért zizzent rá ezekre az oldalakra,mert nemsokára új unokatesóra teszünk szert,nagyon várjuk kisnyúllalKép))!(a tegnapi fotók kakik lettek ám nagyonKép,újra kell jönnöd!Kép)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Csillám!
Nagyon Köszönöm!
Dehogy okoskodsz, csak segíteni próbálszKép
Csak az a baj, hogy mi már ezen túl vagyunkKép
Szopi közben szoktam büfiztetni, hogy ne legyen tele levegővel (sikerül is).
A pukival nincs gond, sőt még kakilni is szokott evés közbenKép
Melege nem lehetett, mert vékony rugiban volt. Ha meg fázik azt jól látni rajtaKép
Szerintem inkább fáradt volt csak nehezen aludt el (elringattam).
Ilyen a felnőtteknél is előfordul. Õ ilyenkor csak a cicin nyugszik meg hiába folyik vissza neki. Tudom, hogy túleszi magát. Ezért is írtam.
De olyan kis zabagépKép
Van étvágya (apjától örökölte) és ki is harcolja magának a cicitKép
MA 7:15-től evett, utána alvás. Én is bealudtam egy 40percre, de már Õ is ébredezik.
Pedig jó lenne ha 12h-ig kihúzná vagy 11:30-ig.

Most mehetek főzni, mosni, takarítani, utána meg a doktornőhöz.
Fejnem is kellene, de nem tudom, hogy lesz-e időmKép

Tényleg!
Még ezt szerettem volna kérdezni.
Szerintetek mikor érdemes fejni?
Szopi után mennyi idővel? Rögtön vagy 1 óra múlva? Mindkét mellből vagy csak amelyikből evett? Vagy csak amelyikből nem evett?
Várom a tanácsokatKép

Na lépek, mert nem végzem!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Még 1 kérdés.
Közben látom, hogy Zsofy is írtKép
Akkor te is tudod, hogy min megyeünk most átKép
Én úgy érzem, hogy egész éjjel szopizik.
Bár biztos nem, de amikor megébredek, akkor a cicimen lóg vagy éppen azt követeli.
Mert együtt alszunk és mivel nekem nincs hatalmas cicim, ezért nem is tudom megfullasztani vele. Ha oldalt fekszem, akkor simán szopizik és tud levegőt is venni. Én meg nyugodtan alhatok amíg Õ kajál.
Persze éber alvás ez, de pihentetőbb, mintha fent kellene lenni.

Egy uccsó kérdés!
Császárosok és aki tudja!
Mikor lehet fürödni?
Mármint nem csak tusolni. Néha olyan jól esne beleülni egy kád jóóóó meleg vízbe.
Mert a seb miatt már régen lehetne (szerintem).
Így van, hogy ázatatom magam vagy fél órát.
Bocsi! Undi lesz!
Folyás már csak minimális van (lehet, hogy nem is normális). Olyan mint a slejm, enyhén sárgás és takony szerű.
Mondtam, hogy undi.
Ez még normális? Vagy szaladjak az orvoshoz?

Húú, mennem kell.
Pusszancs!
Angelani

Kép
angelani

Ma is keservesen sÍr LillaKép most elaludt a kendőben. délután előre viszem tanácsadásra, persze megint csak azt fogják mondani, hogy a hasa fáj,majd kinövi...a gyerekkórházba meg csak jövő 7re van időpontunk,illetve csak dátum...óra nincs...ezer évet kell majd várnunk ott tuti...

szerintetek,ha a lilla 7.napja kapja a gyógyszert és még 3 napi adag van, lehetséges,hogy még javulhat az állapota?
zsofy

Így szoktam elaltatni
Kép

Így alszik elKép Egy kicsit elcsúszottKép
Kép

végül, így teszem le aludni, mitha még a hasamon lenne. Szegényt jól átvágomKép
Kép

Puszi!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Angelani,
nagyon is tudom sajnos, min mész keresztül,
folyás detto, ugyanilyen volt nekem is!a doki Írt rá dalacint 3 napig,aztán gynoflort.
végülis most azt hiszem nincs. de én már semmit se merek kijelenteni...

iszonyú éhes vagyok és semmi számomra ehető sincs itthon...bőgni tudnék!!! a párom kórházban,műtik, aztán holnap hazajöhet, de kaját azt nem hozott tegnap persze...én ma ha Lilla ordÍt, akkor is elviszem a boltba valahogy...ennem kellllll!

anyós, az a szemét görény tetű vén büdöspofájú gonosz kÍgyó...bocs...tegnap hozott kaját, bablevest és szecsuánit...az utóbbiról tudja,hogy még a szagától is hányok, bablevesről meg, hogy nem ehetek...bőgtem is ezen tegnapKép,hogy tuti direkt csinálta. ki is csuktam a picsába a szobából. persze bejött és körülnéz, és elkezd fontoskodni,hogy "nem fogyott ki valamiből a kicsi?kell neki venni valamit?"-mintha rászorulnék, hogy ő bármit is vegyen a Lillának...egyszer pár rásózta amit rábÍztam, hogy menjen a gyógyszertárba,azóta úgy tesz, mintha ezt a feladatot csak ő tudná ellátni...idióta. annyira utálom...
zsofy

Angelani!

Nálunk is detto ugyanigy megy az elalvás, csak ő a kengurujában alszik ilyen pózban, és azzal együtt rakom le, én igy vágom át. Kép Párnára hassal még nem próbáltam letenni, mondjuk ő nem is nagyon szeret hason lenni (csak rajtam, és akkor is függőlegesen), meg félek is egy kicsit a hasonaltatástól, nem azt mondják az nem jó? Nálunk nem okoz gondot, amúgy se szereti. De lehet ezt a párnás trükköt kipróbálom, hátha bejön...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani,
tegnap asszem Rokica felmásoltegy csajtól tapasztalatokat a fejésről. asszem azt Írta, szopi után rögtön fejjél, ha tudsz.
zsofy

Sziasztok Kép

Rokica Kép

Zsuzsababa-bundástündérKépKépKép

Angelani Kép

Szépek vagytok,Erhard nagyon aranyos kisfiú,jó hogy jelentkeztél,tényleg hiányoztál már!!!Kép

Velünk nnyi,hogy Márton Áron tegnap éjszaka megfordult a saját tengelye körül,ami nagyon fájdalmas volt,le is izzadtam rendesen....Kép
Így most éppen a köldököm melletti bal oldalon dudorgatja ki a kis fenekét a lábacskáit meg valahol az oldalam jobb felén próbálja kidugni....huhh,még hogy nincs helyük már ilyenkor a nagyomozgásokra......
annamami

Csillám!
Én is csurom vizesen ébredek minden éjjel és reggelente. A hálóingem, a párnám, mindenem csupa víz, nem bánnám, ha már vége lenne, de ezek szerint ez normális, ha másnak is van ilyen.

Nem tudom mi volt tegnap, de kisfiam egész nap szinte nem aludt semmit. Az az 1 órát aludta végig amígsétálni voltunk, és kész.

Ma reggel meg arra ébredtünk hogy a kicsinek kakilni kell, de nem tud. Erőlködött ezerrel, vörösödött a feje, meg nyögött óriásiakat és persze sírt is hozzá, de csak nem sikerült. Már egy napja nem kakilt, most szopi után sikerült elaltatnom, remélem azért ma már tud majd kakilni, olyan rossz látni, hogy szenved és nem tudok neki segíteni sem.

Minden foto nagyon édi, csodaszépek ezek a gyerköcök!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki27,
Lillával is volt ez szegénykénekKépKép
Most mióta kapja az antibacis kúpját azóta tud kakilni. koppkoppkopp
zsofy

Sziasztok!

Kedves Druszám + Angelani,
nálunk is van teleevés és éjszakai ad-libitum, mert mi is együtt alszunk az első éjjeli ébredés után. De most gondoltam megreformálni a dolgot, hogy kemény leszek, és hajnalban is rendesen szoptatom majd visszateszem a kiságyába, mert nekem is úgy tűnik, hogy éjjel egyfolytában eszik (pedig nyilván nem). Csak annyira fenemód lusta vagyok, hogy ahogy rácsatlakoztattam a cicire, azonmód el is alszom, aztán amikor kicuppan, akkor felébredek, megint beletömöm (mert persze ezerrel keresi közben Kép), stb.

Mindenki!
Nálatok egyértelmú, mikor lakik jól a picur? Mert nálunk (az említett kezdeti nehézségek maradványa lehet?) egy szopi közben sok-sok bealvás és cicielengedés van, és sose tudom, amikor egyszer abbahagyom, hogy most elég volt, vagy sem. És hogy ha fél óra mólva elkezd sírni, akkor rájött, hogy még éhes, vagy valami totál más baja van. Van, amikor érzem is, hogy rengeteget eszik, pl. tegnap séta előtt, és akkor min. 1 decit visszabukott teljes nyugalmi függőleges helyzetben. Na mindegy...

Folyás-ügy: nekem is még folydogál vmi, de csak minimális, de előrébb, mint kéne (és nem pisi, az biztos Kép. És néha szokott is fájni belül-elől, ez lehet, hogy az eldeformálódott méhnyak? Másnak nem repedt meg, csak én voltam ilyen béna?

Csilla

Jajj, fotók nincsenek elfelejtve, csak a húgom a képfelelős, és azt mondta, nem tud mit kezdeni a képes programmal, de majd megpróbálom én is...
csillahbabe

Csillah:

Nem, egyáltalán nem egyértelmű sokszor, elég volt-e neki, szopni akar vagy csak cumizni. Mikor beindul a tejleadó reflex, akkor folyik a szájába és muszáj nyelnie, pedig van sokszor hogy csak nagyon finoman rezegteti az inyét, szerintem ez komfortszopi akar lenni, csak hát közben ömlik a szájába a tej.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

na persze nem mások bajának örülök, nehogy azt higgyétek!de kicsit megnyugtat, hogy Írjátok páran, hogy tegnap a ti babytek se aludt nem csak Lilla.

kb.1órája letettem hasra Lillát,amÍg wc-re mentem,kicsit sÍrt és aztán sikerült elaludnia.
Most nyüszög,lehet,nemsokára felébred.végül is reggel evett utoljára.kb.8-kor.persze nem azóta alszik, csak 1 órája...de gondolom fel fog ébredni, mert éhes lesz nemsokára.

szerintetek ha jól beöltöztetem, elvihetem a kendőben is a dokinénihez? annyira messze van, hogy a babakocsival elég szar lenne,ha közben ordÍtanaKép a saját kocsim már megint nemtom hol van...párom beadta javÍttatni az üléseit vagy mi...amúgy is hulla vagyok vezetni...Így majd a derekam szakad le, de hát ez van...ha nem sÍr, az már kb.olyan jó, mintha aludnékKép

ez viszont kiakaszt, hogy én nappal nem tudok, mert hiába vagyok hulla, a szervezetem már ráállt a kevés alvásra és ha többet alszom, ha nappal is, akkor annyira hülyén fáradtnak érzem magamat utánna...valahogy,ha napközben elalszom, másnap reggelig kóválygok,nem tudok magamhoz térni...ez gáz...biztos valami difi de hát...ez van nna...

mások?van valaki még Így?vagy csak én vagyok egy UFO...már ezen se lepődnék megKép

Kaksi téma:
Lilla ma a szélcsövön keresztül tök folyósat kakilt.volt mondjuk már ilyen...pedig az elmúlt napokban legalább a kakilás a nagykönyv szerint ment...most már az sem...na mindegy.
kÍváncsi leszek mit mond ma a dokinéni.tuti semmi újat. azért beviszem, mert nála van Lilla kiskönyve.azt elhozom.

Angelani, te Írtad,hogy Erhard nem fárad el?

hát ezért nem merem én a babakocsival vinni hosszabb útra Lillát...mert ő sem!
itthon már bebizonyÍtotta,hogy képes 16órán át sÍrni...persze aznap mindent megtettem,hogy jobban legyen, de végül csak a germicid-c segÍtett.

csajok!véleményt kérnék:
szerintetek, ha Lilla felkel, én megetetem,megbüiztetem, tisztába teszem, felöltöztetem kényelmesen-nem mintha bármikor másként öltöztetném-beteszem a kocsiba,és elindulunk, és hacsak el nem kezd fájni a hasa, nem lesz oka sÍrni, akkor van rá esélyem, hogy nem ordÍtja végig az utat és lassan beleszokik abba a retek babakocsiba?
azon gondolkozom, hogy eladom a fenébe és veszek egy újat, de télire ez a legtökéletesebb babakocsi!na meg mi van, ha az újat is utálná? akkor ugyanott tartanék, csak jó sok pénzt buknék el...

...és még az overaljáért is be kell mennem, mert elromlott a zipzár rajta.a nő meg Ígérte, hogy helyrehozza...
(tuti egy két szót rosszul Írtam, bocs..)

ez az én formám újabban..

arról álmodozom, hogy nemsokára Lilla jobban lesz, nem fog sokat sÍrni, szeretni fogja a sétát és a játékait,tud majd inni az itatópohárból ha orvosságot kell kapnia-de inkább ne kelljen-és boldog baba lesz, átalussza az éjszakát és én végre kipihent mama leszek és pár is megkaphatja végre szegény, amit szeretne...

mit gondoltok, ez kb. hány hónap múlva válhat valóra?van egyáltalán esély rá?
zsofy

Sziasztok Lányok,

elolvasgattam, amit írtatok, de igazán (kivételes eset Kép) egyikbe sem tudok beleokoskodni. KépKép
Csillahbabe,
nálunk egyértelműen én döntöm el, hogy mikor lakik jól Kép ugyanis 4-5 perc alatt 90%. ban kiüríti a cicimet, addig borzasztó intenzíven kortyolgat, utána lelassul, ha megáll először szólok neki, akkor folytatja. Ha már a szólásra nem reagál, akkor megsimizem a pofiját, ha már arra sem reagál, tehát nem eszik tovább, és legalább fél óra eltelt, akkor viszlát Kép Azért hagyom egyébként a cicin legalább fél órácskát (persze vannak kivételes esetek, mikor éjszaka 10-en 1 néhány perc alatt jóllakik és ő is aludna tovább) mert szüksége van a szopásra, így nincs szüksége arra, hogy az ujját szopja.

Én azt olvastam, hogy 6 hónapos korig az ujjszopás nem hiánypótlás, hanem a szopásösztön kielégítése. Ha eleget van a cicin, ,akkor értelemszerűen sokkal kevesebbet szopja az ujját.
Ja, és minden baba, más - más erősségű szopásösztönnel születik, ezért vannak lustábban szopó, mohón szopó stb.... babák.
Nálunk bevált a több időt a cicin Kép Szinte nem is szopja az ujját.

Képzeljétek, ma kb. fél órát maszíroztam a buksijáról a koszmót. Hihetetlen Kép olyan tisztességesen mossuk, külön van koszmó elleni kefénk is, minden nap kefélgettük és mégis lett Kép Tudom, hogy ártalmatlan, csak oda kell rá figyelni... itt az anyukák azt mondták, nincsen baba koszmó nélkül Kép
Tegnap és ma egyébként úgy viselkedik, mint egy kisangyal Kép

Helga,
kiderítettem, hogy a zselés átlátszó ill. zöldes kaka akkor van, ha fullra túleszi magát, a nyálkahártyával lehet összefüggésben. Tényleg semmit nem jelent, csak azt, hogy "jól"lakott Kép Ezt miért nem mondta az idióta orvosom???? Kép

Zsofy,
anyóstéma detto! Kép ennyire mondjuk nem szemét, de vannak húzásai, az idegeimre megy. Már ezen a héten almával akarta etetni a gyereket, folyton összetűzésbe kerülök vele, aztán a párommal is emiatt Kép nincs is kedvem erről beszélni
Sajnállak, tudom, hogy milyen KépKép

szmercsa
szmercsa

Zsofy,

van itt a szomszédságunkban egy 7 hónapos baba. A mamája mesélte, hogy a babával 3 hós koráig nem tudott sétálni menni, egyfolytában sírt a babakocsiban. Akármit csinált. Elmentek messzebb, jó levegőre, erdőbe, utaztak 1 órát, kb. 10 percet töltöttek ott, már indultak is haza, mert a gyerkőc végig bömbizett. Viszont én láttam most a fiatalurat, igen vidám kis fickó lett belőle, tehát nyugi, esély az van Kép

Az alvással én is így vagyok, minél több, annál fáradtabbnak érzem magam Kép erre mások is panaszkodtak.

Kakitéma,
a nagykönyveket hanyagolni kellene Kép függ a kaki attól is, hogy Te mit eszel-iszol. Lehet hígabb is, nem kell megijedni. Ha szép sárga a színe, és a szaga is okés, akkor minden rendben Kép

Próbáld meg a sétát, van cuclid??? hasfájós korunkban sokat segített séta közben, nem egy hülyeség, az tuti

szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Itt vagyok, csak kivagyok!KépKépKépKép
Én nem tudom, mi lett az én kis nézelődő, elszuszogó kis babámmal...
Egész nap csak üvölt már 3. napja.....KépKépKép
Létezik ilyen???
Ha fent van és épp nem eszik akkor üvölt, de amint felveszem abbahagyja....KépKép
Mi a fene ez???
Másé is ezt csinálja???
Én már kivagyok....
Nem hurcolhatom egész nap kézben.....
Ugye nincs baja???
Nem lázas...a hasa fájna??
De hát egyik napról a másikra???
Eddig nem fájt, most mitől fájna???
Semmi olyat nem eszek....

Segitsetek!!!!!!!!!

Ja és nem eszik még mindig rendesen...bár éjjel evett 100 ml-t és kivételesen aludt 9-től 3 ig....

Ja és mivel pótoljam a folyadékveszteségét amit üvöltéskor kiizzad???

Mér készitettem mecsek-teát....megpróbáljam azt???

Zsófy!

Hihi!
Jófejek ezek az anyósokKépKép Nekünk is bablevest hozottKépKépKép Jó, mondjuk én szarok rá nagyivben.....főzök én vagy rendelek ami nekem tetszik, nem vagyok rászorulva a főzésére...
Meg ugye ő most magának is főz, az apjának is főz meg nekünk is és mindig vasárnap(a lakásfelujitása miatt), úgyhogy én nem is várom el hogy bármit is főzzön, főzök én magunknak ami tetszik vagy rendelünk, vagy éttermezünk...
Eddig is igy volt, eztán se leszek "szakácsnő"....

Mondjuk most 3 fordulóban csináltam túrógombócot...KépKép

Hétvégére meg tervezek egy kis marhahúslevest, meg gombás tejfölös sertéshusit....
Biztos fincsi lesz....remélem nem állit be egy vajling töltöttkáposztával anyós, vagy székelykáposztávalKépKépKép

Hari-hiradó!

Hari irtKép
Sajnos begyulladt megint a cicijeKépKép
Ma megy kontrollra az IstvánbaKépKép
Szegény......KépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Még nem szültem meg.
Este 8 körül megtudtam mi az a fájásKép.
Eddig nem volt.
Aztán kb. 15 percenként jöttek, majd 11 körül sikerült elaludni. 1 körül felébredtem, kb. fél 5 ig 6-12 percenként összevissza,meleg zuhany, aztán megint nagy nehezen elaludtam, és elmúltak.

Most semmi fájás, óránként max 1-2
.
Ja, meg reggel szerintem az egész nyákdugó kijött, nagy adag véres.(bocs)

Igaz, a fotelban ülök, egyelőre nem merek járkálni, várom, hogy nemsoká hazaérjen a férjem..
(Ha felálok, 10 percen belül fáj, majd leszakad a derekam).

Szerintetek érdemes sétálgatni egy kicsit, vagy lépcsőzni, vagy azt már csak a kórházban kell, ha bementünk?

Így a fotelban nem fáj, de este ott is jött a fájás.
Ha sétálgatással "provokálom", nem fog elmúlni, amint bemegyünk a kórházba?

Más: streptococcus miatt antibiotikumos inffúziót kell majd kapnom szülés közben.
Már 5 hete teljesen megrövidült a méhnyakam
(1000-es volt), tegnap már 1 ujjnyira nyitva is volt, szerintem azóta is tágulhatott, mert jött a nyákdugasz.

Szerintetek meddig érdemes várni az indulással?
Várjam meg így is a rendszeres 10 perceseket?
Mennyivel szülés előtt kell megkapni az infúziót?

Uxi
40+1

KépKépKépKépKép
uxi

A másik kérdésem: eddig csak kellemetlen volt, ha a baba időnként a hasfalamnak nyomta a hátát és kidudorította az egészet valamelyik oldalra.

Most ettől is fájásaim lesznek, rendesen fáj a derekam is.
Ezt is fájásnak kell venni, és mérni, vagy ez nem számít, csak az "igazi" méhösszehúzódás?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Ha jól esik sétálni, tedd azt. Én inkább összegömbölyödtem egy fotelben, de ez csk a vajúdóban volt (nekem nem voltak előtte fájásaim). Hogy mikor kell kvóterba vonulni, azt a dokid tudja megmondani, normál esetben rendszeres 5 percesekkel szoktak indulni. Mindenesetre, ha sétára vagy forró fürdőre elmúlik, akkor ez még csak előjel, nem kell rohannod a kh-ba. NAGY DRUKK egy gyors szülésért!!!!

Megann! Ne adj teát, csak sima forralt langyos vizet. Pálma nagyon szereti, de csak ha langyos, ha kihül már nem kell neki... A fene érti a kisbabák izlését, az undormány konakiont is megeszik!

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly!

És ha mégis a hasa fáj???
Milyen egy hasfájós baba???
Mert én amint fölveszem elhallgat és megnyugszik.
A hasfájósok is ilyenek, vagy ők sirnak tovább?????
Csak azárt kérdem, hogy akkkor most tea, vagy viz???

Zsófy!

Hát elég csüggedt vagy...
Mostmár én is kezdem átérezni, hogy milyen kimeritő egy sirós baba....pedig még csak3 napja....

Nagyon bizom benen, hogy megjavulnak a babáink..szeretni fogják a játékaikat....(enyém is letolja őket jó tudom még csak 6 hetesek vagyunk...), átalusszák az éjszakát(Léna is virnyog már a hajnali 5 ös etetés után), és hogy leszünk még szép kismamik(jelenleg csak a szárazsamponnal "mosok" hajat leginkább, mivel a rendesre nincs időm)....
Na szóval ez a harci helyzet...KépKépKépKép

Apropó nem tud valaki valami jó babaszervizt, ahool megjavitanák az elromlott babámat???KépKépKépKépKép

Szmercsa!

Meg vagyunk mi áldva anyósékkal...
Én is tarok tőle, hogy ha mégegyszer elmondja hogy: "El fog apadni a tejed" akkor kurvára bolvasok neki, hogy a rohadt pesszimista negativ programozását élje ki máshol....

Aprópó TEJCSI-ÜGY!

Mivel Léna ilyen össze-vissza eszik és keveset, ezért lefejt tejcsi figyel a hűtőben most is 120milli(ez az éjszakai termés, mivel 9-3ig aludt, 3 kor meg csak egyik ciciből evett 100at, a másikat meg lefejtem...)

Hát ez se jobb, bárcsak enne többet, akkor legalább tudnám hogy minden ok...igy meg rettegek, hogy vajon mitől étvágytalan....KépKépKépés mitől sir 2-3 napja....

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Uxi

Szerintem e hátkidugás okozta fájás az nem számít igazi fájásnak. De tekintettel a "körülményeidere" (tágulás, méhnyak,streptoizé) sztem ne nagyon halogasd a kórházba vonulást. Azért kitudja most épp mennyire vagy kitágulva.

Megann

Az én Marcim is 2-3 napja kikelt magából. Eddig szépen teltek a napjaink, éjszaka is kezdett aludni, erre ma kétszer is evett hajnalban. Nappal sem igazán akar aludni és ha alszik akkor is elég éberen. Tegnap még séta közben is felkelt és sírt. Ilyet még nem csinált. Haza is kellett jönni.

Sztem valami van. Front vagy ilyesmi.

Zsófy

Biztos írtad, ne haragudj, de nálatok hogy derült ki, hogy pocifájás miatt gyógyszerezni kell?
Meg ez a kimaradozó kaki is van nálunk újabban.
3 naponta kúppal tudom megindítani, de félek hogy rászokik.
Szerintetek????

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Megann,

Próbáld ki a kengurut vagy hordozókendőt. Mint irtam, Zsuzsa max 20 perceket van el egyedül éber állapotban, de inkább 5-10-et, különben kézben akar lenni. Ez szerintem természetes.

Szerintem ne harcolj állandóan a babáddal, csak felemészted az energiádat. Ha kézben/testközelben csendben van, hadd legyen ott. Úgy látom, és elnézést ha okoskodom, hogy abból születnek ezek a rendkivül kimeritő konfliktusaid, hogy van egy elképzelésed, hogy a babának mit kéne csinálnia, mennyit ennie, hogyan gyarapodnia, mennyit aludnia, mennyit és hogyan ébren lennie, és ha nem ezt teszi, halálra aggódod magad.

rokica
(a praktikus babanevelés hive: azt kell csinálni, amitől nyugodt anyuka is meg a baba is)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és szerintem a folyadékpótlás is felesleges... de nem lesz baja se a viztől, se a babateától. Mondjuk fekete teát nem adnék neki Kép Pedig régen azt adtak, és azt is túléltük. De ha gondolod hasfájós, azt hiszem a Mecsek teában édeskömény is van, és az jó hasfájásra.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann:

Most látom, mit irsz... 6 hetes... akkor van növekedési ugrás, ettől aztán minden baba nyűgös és többet akar enni is meg mellen lógni meg egyáltalán testközelben lenni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsuzsa baba 7 hetes, csak 1 hét van a babáink között?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly,
a konakiontól nekem itt fintorog szegény törpe rendesen!
megpróbálom én is a langyos vizet!hátha!
a kihűltet azt utálja, ez biztos...
mi újság Pálmával? nincsen kis gömbis kép???

Szmercsa,
A cucli az ugyanaz ami a cumi???mert cumiból már mindenféle volt a szájában, de mindegyiktől öklendezik csak...vagy úgy ordÍt, hogy közben a szájában van a cumi...de szÍvni azt neeeem...
örülök, hogy Írtad ezt a bÍztató storyt, Így még legalább reményem az vanKép!
bár Lilla is jövő 7en 3hónapos lesz már.

UXI! megy a nagy drukk!!!

Megann,
Lilla is azt csinálja mint Léna!
Egyébként lehet egyik napról másikra hasfájós, de szerintem ha eddig nem volt az, mostmár 2hós ugye? csak nem most kezdődik el!? nem tudom...
kaja: hát igen. itt olyan helyről tudok csak rendelni, ahonnan nem kell nekem kajaKép
Lilla folyton óbégat, de egy tésztát azért meg tudok főzni, csak boltba kellene mennem!
na nálam ez a nehéz most...eljutni Lillával valahova...

Most nem merem kockáztatni a babakocsit, viszont a sok Lilla cipeléstől fáj az aranyeremKépKépKép baromi sz@r ügyKépKépKéppedig kezelem...

a lányom 7órája evett utoljára...kb...megeszi a cicimet is szerintem olyan éhes lesz mikor ébred!
zsofy

Gyerekeeek! KépKép

Épp arról a témáról írtatok sokat, amit én is akartam kérdezni.

Máté tegnap du. óta bukik ezerrel, majdnem minden szopi után, úgy látszik, nem igazán zavarja, annál inkább engem, mert kijön egy csomó, és utána még cicizne... Én meg adtam neki, bár aztán végül benne maradt. Ja, böfi jön rendesen, kaki napi 4-5, mikor hogy. A születéskori 3650-hez képest ma 3980 volt a súlya. Ez nem túl sok?

Olyan édes most, beraktam a babakocsiba, és kitoltam az erkélyre, jó melegen süt a napocska, és fini friss levegő van. Ettől őurasága már két órája alszik, ami eddig kész csoda, de szerintem mindjárt kel, mert folyik a cicim KépKépKép Irtóra egymásra hangolódtak Kép

Na, gyorsan kihasználom még ezt a kis csendes időt, és felmosom a konyhát Kép

Pusztok

Sisotris

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Juci!
a kúphoz hozzászokhat, a szélcsőhöz nem!inkább azzal kakiltasd!
Nekünk úgy jött ez a pocikikúrálás, hogy a bőrgyógyászatra mentünk a gyerekkórhátba de az adjunktus látta milyen feszült meg nyugtalan a Lilla és gázosak a belei, megvizsgálta, először 10 napig csak 3óránként szabadott ennie, ez nagyjából ment, aztán nem lett jobb, és valami vékonybél szindrómát állapÍtott meg az adjunktus, most arra kap klion kúpot.

Róki!!!
3hósan nincs ilyen növekedési ugrás???
zsofy

Megann,
akkor nem biztos,hogy a hasa, mert akkor tovább sÍr, ha felveszed szegényt,akkor is és nehezen nyugszik csak meg.
zsofy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?