A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Dudukly!

Én voltam az, akinek Megann átadta a csípő szűrés időpontját. (Örök hála érte... Kép Kép )
Megann felhívta a kórházat, és azt mondta nekik, hogy átadhatja-e az unokatesójának (én lettem Megann unokatesója Kép ) az időpontot. Ott azt mondták neki, hogy igen, mi meg odamentünk.
Viszont ott derült ki, hogy kellene a beutaló, vagy legalábbis a beutaló orvos neve. Hát passzoltam a dolgot, mert mondtam nekik, hogy az unokatesómék helyett vagyunk itt.
Mindegy, mondták, akkor legalább mondjak egy orvos nevet, mert a gépbe be kellett írni vmit.
Én mondtam az itteni gyerekorvos nevét, az nem volt jó, mert nem volt benne a gépben.
Erre bediktáltam az én egykori gyerekorvosom nevét, aki azon a településen rendel(t), ahol én felnőttem. Szerencsére ő benne volt a gépben, így minden okés volt.
Csak azért írtam ezt le, hogy ha valakinek átadod az időpontot, a beutaló doki nevét is mond meg.

ÜDv: kuha

Kép
kuha

Dudukly: Esztit megnézték 3 hetesen, pedig direkt kérdeztem, hogy mikor lehet megnézni (nekünk hasi UH-ot kellett korábban megcsinálni, és akkor már megnéztek mindent) most akkor ne legyek nyugodt?? reméltem, hogy legalább ezek miatt nem kell aggódnom, erre tessék. ez nem volt szépKép

imádom az újszülött képeketKép Eszti is hasonlóan billegett a kesztyűs kezével, nagyon édes a kislányod HencsiKép (hogy hívják??)

hazajöttünk a sétából, kaja és megint úgy bealudt! és ilyenkor annyira jól alszik, hogy nincs szívem felébreszteni, de erőt veszek magamon. valakinek vmi ötlet, hogy nappalt-éjszakát hogyan cseréljük fel? biztos amiatt van így, mert a hasa is éjjel fájt, és ezért akkor volt fennt inkább.

jó, hogy írtátok a fürdetés dolgot, nálunk is po nt ez a helyzet: vízben még okés, utána nagyon kell iparkodni, mert jön a rákvörös riadó és apa énekhangjaKép épphogy ráadok valami göncöt és már rakom is cicire, akkor nyugszik meg, és néha a cumi is használ.

KépKép
KépKép
and

Rókica! biztos nem lesz pár nap, hamar belejön, különben is a mama cicije a lényeg, az állandóKép ennél nehezebb dolgot is megoldottál már ( mózesba cicilógatásKép bocs, de nekem ez nagyon tetszettKép én is bármikor megtenném, ha tudnám és kellene - és eszembe jutnaKép)
Zsuzsa mikor követte a szemével a dolgokat?

KépKép
KépKép
and

KuhaKép, köszi, ha valakinek kell az időpont, okosabbak leszünk. Én tudom, hogy mostmár mindenhova kell a qva beutaló. Már lassan a háziorvoshoz is...

And! Először nekem is minden "okos" ember 3. héten esedékes szűrést emlegetett. Szaladgáltam fűhöz-fához, meg telcsiztem. A heimpálos fiatal és helyes ;) "dokibácsi" magyarázta el, hogy megnézi 3 hetesen is, ha ragaszkodom hozzá, de 5-6 hetesen van értelme. (Amikor telcsiztem, akkor volt 3 hetes.) Szóval én ennyit tudok. Van aki szerint ha születés után megnézték (kh-ban) és nem találtak gyanúsat, akkor elég 2 hónaposan vinni kontrollra. Mivel mi ilyen nehéz esetek vagyunk, ezért vittem 6 hetesen is. Legközelebb ugyanide 4 hósan kell vinni.

D
dudukly
Isaszeg

sziasztok!

Zsuzsófi!
szia, azért nem jövök szegedre, mert vettem egy brendon katalogust, de az idei ruhák nem nagyon jönnek be, meg mondták, hogy ki van pucolva a boltKép
Így most itt vásároltam pár ruhát Lillának.
találtunk egy helyet, raktár, nagyker, de eladnak magánszemélynek isKép
és ez a kenguru gold ngykere, Így olyan rugikat vettem, ami üzletben 4000, én meg 2000-ért vettem meg, csak már itt sem volt nagyon sok cucc, minden bolt ki van pucolva ami a 68-as méretet illeti...
de majd az s'oliverbe holnap jönnek ruhákKép!oda elmegyek.

Megann,
rajtam is letelepedett kényelmesen a plusz 10 kiló de te is elég sok tejet "gyártasz"-most tényleg,hidd el az elég sok!-addig a természetanya nem engedi elvándorolni a kilókat.
de nem baj, még lesz egy csomó időnk vékonynak lenni, addig meg hordunk ápol-és-eltakar-ruhadarabokatKép
,éjszakák': Lilla mostanában megint 3óránként kel szopizni éjjel is...

Csikken,
szerintem nem a komplett kocsi kerül 40-be, az elég érdekes lenne... nekünk már volt rá egy hordozónk, és csak a sport részét vettem meg, ezt imádja a Lányom, ma is akkora szemeket meresztett meg vigyorgott benne és aztán elaludt.
nekem meg nagyon király tolni, és a sport résszel tök könnyű-súlyra-12kg az egész.
Nagyon bejött!
én eddig Így simán ahogy én vettem, 90.000- körül láttam ezért csaptam le rá 70-ért, de nagyon király, nem bántam meg.

szóval a körkérdésre válaszolva:
nekünk van egy Roan Jolly Jocker, amit végül is nem adunk el, mert Lilla már abba is beleszokott, de amÍg nincs túl hideg, a sportkocsit, a Quinny Freestyle 3XL-t használjuk,mert azt Lilla imádjaKép és én is imádom, mert nagyon jó tolni!Nagyon bejön!

bocs, ha valakinek nem válaszoltam, de Lilla kis manó, nem hagy visszaolvasni.

Zsófy
és Lilla aki 12+2 asszem...
zsofy

Próbálok feltenni pár képet Viki babáról. Kép

Dóri
KépKép
Vendég

Ó hogy dögöljön meg ez a hülye gép, fogta magát és kikapcsolt a notebookom...elszállt amit irtamKép

Na szóval

Dudukly!
Kuha már kielőzött....KépRemélem lecsap valaki a te időpontodra isKép

Kuha!
Nem is mondtad, hogy igy jártál a beutlóval...a lényeg hogy sikerültKép

Zsófy!
Hát bizom benne, hogy egyszercsak lemennek a kilókKép
Ma nagyon elkeseredtem megint ,az ujpesti áruházban vettem egy kord gatyát(2690-ért, ennyinél többért nem vagyok hajlandó most ruhát venni magamra, mert nem akarok ilyen méretű ruhákban járni).
Szóval 42-es!!!!!!!!!!!KépKépKép
Előtte 38as gatyákban jártaKépKépKép
Szóval gáz...

Mondjuk ne is várjak fogyást, eszem amit és amikor megkivánom...nem merek diétázni, félek hogy a tejcsi rovására menne...de azért akkor is gáz ez a súly, már úgy szégyellem magam, mikor irjátok hogy már csak 3-5 kiló, meg rakjátok föl a képeket ahol tök csinik vagytokKépKépKépKépKép

Csipőtéma:
Telefonált a házidokinénink, hogy ő ezen agyalt már napok óta:Mégis menjek be az Ortopédiai Klinikára hogy nézzék meg ott is Léna csípőjétKépKép
Hát már soha nem lesz vége ennek a mizériának?????

Megy az esti nyügi, de már kézben is sirt 1 óra hurcolás és éneklés után, úgyhogy visszatettem a kiságyba, most ott kiabálgat, meg szopizza az ujját....Kép
Hát nem tudom ez mikor fog változni...

Egyébként babám nagyon jó kislányKép
Reggeltől fent volt, aztán 11-3 ig aludt, aztán szopi után 1 órát fentvolt és elaludt a vállamon egy 40 percet, aztán ismét ettünk, azóta meg nyügi van...
Nekünk ez már kezd rendszer lenniKép
Ez már haladásKép

(Autó tiszta kosz maradt, rengetegen álltak a mosóbanKép, inkább vásároltam helyette az ujpesti áruházbanKépKépKépKép)

Megann

Kép

Kép
megann

Visszavonom minden aggodalmam. Zsuzsa egy TÜNDÉRBABA és egy MUKK nélkül elaludt fürdés után a bölcsőjében. :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Ma már kérdeztem 1x, de senki nem válaszolt, hát megkérdezem újra:
úgy emlékszem, itt irta vki, hogy a Lurdyban vett vmi szupi babakocsiba való zsákot. Mennyi volt és képet láthatnék róla?

Keresek még sima báránybőrt is (nem zsákot), amit kiságyba és babakocsba is tudok tenni.
Segitsetek, ha tudtok!!!!!
KÖSZI!!!!!!

Van egy AVENT cumisüvegkészletem, eladnám, mert Dominik nem fogadja el. Vadiúj (kb 1 hónapos, és csak kipróbáltuk az egyik üveget)

Megyek, mert ordít a legfiatalabb.

Judit
judy68

Judit!Kép

Bárányszört lehet kapni babakocsiba a brendonban csak rohadt drága szerintem.

Engem érdekelnének az üvegek!!!
Mivel tápszeresek vagyunk.
Írj mailt hogy mennyiért adnád el és milyenek vannak.
bbb@vipmail.hu-ra.KösziKép

Mea
mea

Judy68 !

Zsákot a Lurdy ház földszintjén lehet(ett)venni az Ártörő nevű üzletben 990 Ft-ért.
Hari vett ott kettőt.
Sim a báránybőrt az IKEA-ban kapsz 9900 Ft-ban kerül.

Pussz:

annamami
annamami

Naugye RókicaKépKépKépKép!
remélem az én félelmeim is így lesznek köddéKép

Judit: egyik cuccról sem tudok, de az Aventes cumisüveggel mi is így jártunk. Nuk-ot használunk. pedig valahol azt olvastam, hogy a saját mellbimbónknak megfelelő cumit kell venni, aztán jobban megnéztem mit csinál Eszti a cicbimbómmal pár perc alatt: inkább NukKép lehet, h a lyuk is nagyobb rajta

Megann!
gondolom nem vígasztal, de azért elmondom, h ne érezd egyedül magad, én 10 centivel alacsonyabb vagyok és ugyanennyi kilo vagyok, és ennyit kellene min. leadnom. én csak az ember alsóit nézegettem teregetéskor, szerintem én már nem férnék beleKép de mondta, ne aggódjak, fogyott a hátsóm, már nem "irdatlan nagy", legalább ő örül ennekKépegyébként ha hetente ráállsz a mérlegre tuti fogyást fog mutatni ha nem eszel túl sok csokit stb

and

ui: tárgyak követése dologra reagál még vki?

KépKép
KépKép
and

And:

Zsuzsa már nagyon fiatal korától kezdve követte a tárgyakat a szemével, már mikor hazajöttünk a kórházból valamikor akkor... úgy 2 hetes kora tájban. De szerintem ez nem mérvadó, minden baba más. Zsuzsa ezt korán csinálta, de mondjuk a köldökcsonkját, amit a legtöbb baba 4-5 naposan már elvesztett, ő megtartotta 3 hetes koráig...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!

Azért nem mondtam a beutalós dolgot, mert végülis simán ment minden, nem csináltak belőle problémát. Én meg örültem a lehetőségnek, mint majom a farkának.
Súly promléma: én össz. 18 kg-ot híztam, ebből 8 kg lement az első két hétben, a maradék 10 viszont még mindig itt figyel rajtam. Kép Kép
Egyébként sem valami kevés súllyal futottam neki a terhességnek, volt rajtam súlyfelesleg rendesen. Most meg ez a 10 kg is itt van.

Lányok!
Tud nekem Valaki valamilyen infót adni a köldöksérvről?????????? Tünetek, tapasztalatok, kezelése stb. Nagyon hálás lennék, mert gyanítom, hogy Gergőnek az van (vagy legalábbis kialakulóban van.)
K...vára nem örülök neki, és kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Köszi előre is! Kép

Íme két friss kép Gergőről és legelső barátjáról, "Kutyuliról". 2-3 napja eszméletlen jóban vannak, Gergő akár órákig is képes beszélgetni vele.
Kép
Kép

Kuha és Gergő (2 hónap + 1 nap)

Kép
kuha

Sziasztok!

Nem kötelező védőoltások(fizetős):

gennyes agyhártya-gyulladás ellen
bárányhimlő ellen
hepatitis-B ellen
kullancs okozta agyvelőgyulladás ellen

Dokinénink szerint, ha nem vagy kitéve nagy kockázatnak (pl. egészségügyben dolgozol), nem kell a hepatits-B.

A bárányhimlőn is gondolkodom, mert úgy tudom, hogy ez még egy igen új oltás, így nincs évtizedes tapasztalat, hogy meddig immunizál. Ha mondjuk 20 évig (és ez persze rejtve marad), pont akkor kaphatja el a gyerek, amikor szülőképes korba kerül (lányoknál ugye ez elég gáz). Viszont a bárányhimlő is elég vacak és az sem egy utolsó szempont, hogy ha már dolgozunk kb. 3-4 hét betegszabi (hacsak nincs kéznél segítség).

Természetesen mindegyik több ezerbe kerül, szerintem úgy 4-től felfelé.

Ayse

ayse

Kuha!

Nagyon édes Gergő és Kutyuli!
Remélem nem lesz sérv!

Ayse

ayse

Megann,
én 36-38-ast hordtam régen, most alul 40-est...de nem is ott a leggázabb, hanem a derekamon-csÍpőmön...ott durva...meg a hátam is irtó hülyén néz ki! kb.mint egy sharpei vagy hogy kell Írni kutya, ha valamelyik oldalra döntöm a felsőtestem és a hátamat nézem...undi.na mind1...én is sajnálom a pénzt kiadni alsóruhára, mert reménykedek,hogy nem sokáig leszek 40es méretű, de fölül tuti főleg mellben nem fogok egyhamar összemenni, csak ha elapad a tejcsárda,- de ezt természetesen nem akarom!-Így fél/1 évre veszek azért majd valami normálisan álló felsőruhát,ha egyáltalán ilyen létezik...
de ne szomorkodj! én az utcán titokban megstÍrölöm a nálam testesebb nőket akik hatalmas önbizalommal nyomulnak csÍpőnacikban meg ilyesmi cuccokban azt megnyugtatom magam, hogy én ehhez képest még elfogadható jelenség vagyokKép!

2 kép tegnapról, a kiscsajok tökvéletlenül összeöltöztekKép!

Sajnos el volt állÍtva a gép és piros nyuszi szemeink vannakKépKépKép

Kép

Kép
zsofy

Mindenki!!!

NAgyon tündériek a babácskák, a picurik és a nagyobb manók!
nagyon szépek a picur lányok és nagyon sármosak a kicsi fickók!

Nemesek!
neked is olyan édes dundus manó a KornélKép Lilla is kis dundi, nagyon hasonlÍtanak, kivéve a lábikóik közöttKép és arcraKép
na meg Lilla továbbra sem szeret fürdeni...

Róki,
Lilla is ruhástul pelenkástul 6200grammKép

most tűzök aludni, mert a kisasszony ugyebár újabban éjjel is 3 óránként kajál...pedig ezelőtt már 6-7órákat aludt egyben, én meg örültem mint maki a farkának, de most ...virraszthatok megint...
ez az én osztályrészem vagymi...KépKépKép

Dudukly,
nagy puszy pici gombóc Pálmának!

Kuha,
Gergő nagyon ügyes ahogy játszik azzal a nagy kutyával!
képzeld, Lilla az antibiotikumos kezelése óta kkil ügyesen!naponta többször!azelőtt mi is úgy kakiltattuk őtKép
most örülünkKép
koppkoppkopp

jó éjt, jó hétvégét minden maminak és babának és apának és családnak és kutyának és cicának meg minden...
Zsó
zsofy

ZsofyKép,
Lillád tündér ebben a szerkóban... egyem a húsát.
Tényleg hasonlítanak, már ami az alkatot illeti.
Imádom a hurkafáni babákatKépKépKép!!!

Súly: 60kg!!! 162 cm-hezKépKépKép...
58-al kezdtem a terhességet tavaly decemberben, de ez is 5 kg-val több volt még, mint kéne lennem. Sajnos úgy tünik, az már végleg rajtam ragad, mivel az első terhességem után sem sikerült 57-58 kg alá mennem...
Nem is ez az elkeserítő benne, hanem, hogy kissé amorf az alakom. Felül egész türhető vagyok (főleg, hogy újra telítettek a melleim), de a seggem, combom, csípőm és lábaim rémesek. Ez már nem is körte-forma, hanem süvegcukor...KépKépKép.
Lesz még belőlem valaha csinos csajszi????
Na megyek, és beverek két gombócotKépKépKép,
Jó éjt,
Kati és Kornél (aki 10 hetes és 3 napos, ha jól számolom)
Vendég

HeniKép,
gratulálok a lányodhoz, és sok tejcsit kivánok.
Tényleg, hogy is hívják, nem talállak a táblában sem... direkt????
Vendég

RokicaKép,
gyakran vagytok Budaligeten?
Mi szinte minden hétvégén valamelyik nap ott vagyunk...
Ha jó idő van talizhatnánk a Templom kert mögötti játszón valamikor...

HelgaKép,
csak most olvastalak vissza,
milyen rendezvény lesz ez itt Budaörsön???

Tényleg BenianyuKép,
ha úgyis javítgatod a táblit, átírsz budaörsire??? Köszi
Kati
Vendég

Sziasztok!
Rémes napom volt!!! Petus ma hajnalban úgy döntött, hogy nem alszik vissza és felordibál mindenkit. Nem tudom mi baja volt, de sokat sétáltunk férjjel felváltva, hogy a lányok ne ébredjenek fel. Nem akart szopizni sem, hevesen rángatta a fejét, ha megkínáltam cicivel. Pedig már azt hittem, hogy beállt a rend és akkor őhercegsége mást gondol. Ja és mikor már nem bírtam tovább, hogy most lerakom, akkor sírjon egy kicsit, akkor el kezdett rám nevetni és közben édes kis hangokat adott ki. Szóval nagyon érti hogy vegye le az anyját a lábáról... Imádom!!!!
Aztán úgy volt, hogy délelőtt a lányokat elviszi a mama moziba, és mikor már felöltözve várták, akkor derült ki, hogy a mama mégsem ér ma rá. Ami egyébként nem jellemző anyóspajtásra, mert tényleg tökjó fej, jól kijövünk, de most nagyon begorombította a lányaimat. Szegényeket alig győztem vigasztalni.
Aztán délután babalátogatók jöttek, naná, hogy nem szóltak előre és minden káosz itthon és Petus is csupa nyűg... és sokáig maradtak.
Bocs, hogy most mindent rátok zúdítottam, de most megkönnyebbültem. Tényleg jó az ha kiírom magamból, kész pszichiátria ez a topic.. nekem legalább. Olyan megnyugatató írni nektek és olvasni benneteket.

Rokica!
Dézsaügyben: a bal kezemmel fogom a fejét úgy, hogy a hüvelykujjam a tarkóján van, a többivel pedig elől tartom az állát, hogy ne érjen a szájához a víz. Terveztem, hogy ma csinálok képet, mert úgy egyszerűbb, de ma fejetetejére állt a világ. Még a fürdetésre sem mentek el a vendégeink. Majd holnap küldöm,

Oltás: tehát kiderült, hogy nekem lehet választani, hogy a régi rendet akarom vagy az újat. Ha az újat akarom, akkor nem kell a 2hós, viszont meg kell vennem az elsőt, mert az decemberre esik. Az ú oltás előnye, hogy nem lesz lázas, nem okoz izomfájdalmat a következő napokban, és meg lehet vele spórolni pár szurit, mert ez több mindent tartalmaz. És még modtak más előnyöket is, de most nem jut eszembe. Szóval ennyi.

Súly: +10es van rajtam. És állandóan éhes vagyok úgy érzem. És eszem is és semmi nem jön rám és utálok tükörbe nézni. Valahogy észrevéletlenül jöttek rám a kilók.. az elsőt 62vel szültem, a másodikat65el, a harmadikat 70el, most 75el. Ja, és hiába írták a könyvek, hogy szopi alatt fogyni lehet, nekem soha nem jött be, pedig egy évig szoptattam általában. És én is utálom, de most vennem kell pár bálna ruhát. Még szerencse hogy tél jön, így a kabát takar :-)))
A képeken a babák és a mamák gyönyörűek. Mindenkit megszépít az anyaság, eddig bármelyikőtökről láttam képet, mindenki sugárzott, pedig panaszkodunk eleget...

A mi képeink a babaszobán vannak az alábbi linken, ezek még a szeptemberi képek, tehát nagyon az eleje:

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=13463

jó éjt mindenkinek

picur és petus
picur4

Kuha,
a lányomnak volt köldöksérve, több doki szerint magától elmúlik, amikor feláll, és elkezd járni a gyerek, de legkésőbb 5-6 éves korára. Nos, nálunk az első hetekben egyre nagyobb lett, ezért elküldtek a Heim Pál sebészetére négy hetesen, ahol azt mondták, hogy hat hetes koráig ne csináljunk semmit, utána ragasszuk le, mert addig túl érzékeny még a bőre. Hathetesen mentünk a Schöpfibe kontrollra (születéskori oxigénhiány miatt kellett visszajárni), az ottani dokinő is megállapította a sérvet, és megmutatta, hogyan kell leragasztani (szerinte nem kell bele gézgombócot tenni, ahogy egyesek mondják, mert az csak nyitva tartja a sérvkaput, ezért nem tud visszamenni, és ez tök logikusan hangzik). El is kezdtük ragasztani spéci bőrbarát ragasztóval (még van belőle), de a bőre 10 nap múlva ettől is totál hólyagos lett, kifakadt, és sebes és gennyes volt. Ezért úgy döntöttünk, hogy átmenetileg nem ragasztjuk tovább, hanem a bőrét kezeltük. Viszont ez a 10 nap elég volt arra, hogy magától elkezdjen visszamenni, a sérvkapu egyre kisebb lett, és egy-két hónap múlva már nem is látszott az egész. Csabinál is úgy tűnt, hogy kialakul, mert sírás közben eléggé kidomborodott a köldöke, de szerencsére nála magától egyre kisebb lett, és már szerintem biztosan nem lesz sérve. Kinézet: a lányomnál teljesen egyértelmű volt, mert nem csak sírás közben domborodott ki, és ahogy odanyomtam az ujjam, érezhető volt, hogy visszanyomtam a beleket, és éreztem a sérvkaput is. Neki úgy másfél-két centi átmérőjű kidudorodása lehetett, amikor a legnagyobb volt. Szerintem kérdezz rá a gyerekdokinál, hogy mit javasol, és tényleg sérv-e. Ha ragasztani kell, szívesen elküldöm a megmaradt tapaszokat. Linkek: https://www.babanet.hu/faq/sebesz05.php , http://www.mamanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=19 , http://www.hazipatika.com/articles/Serves_babak?aid=19991021201459 , http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=64509 .

Kilók: rajtam is van még 11 kiló, a 36-os nadrágjaim helyett most vettem egy 42-es (kényelmes), és egy 40-es nacit (szűkebb, de terv szerint fogyni fogokKép). Nekem az összes többlet a térdem és a derekam között helyezkedik el, elképesztően nézek ki. A lányomnál fél év kellett, mire belefértem a régi nacijaimba, most többre saccolom...

Kóbor
kóbor

Lányok...

Aki kendőzik vagy kenguruzik...

Van arra valami ötletetek, hogy Zsuzsára mit tudok adni ilyen hidegben amivel együtt elfér a kengurujában? Nem akarok babakocsival tömegközlekedni. Ezek a babazsákok praktikusak, csak abban nem tudom szétterpeszteni a lábát hogy kenguruba rakjam, az overallok meg mind ilyen vastag polár anyagból készülnek. Mondjuk a kenguruba kevésbé kell felöltöztetni mint a kocsiba, mert még az én testmelegemet is kapja, meg maga a kenguru jó vastag anyagból van, tehát a törzse biztos nem fázik, csak ami teknős módjára kilóg... a kezei, lábai meg a feje. Ötletek?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kéne varrni kenguruba való overallt... a törzse vékony, a végtagok téli bundásitottak. :D Tök hülyén nézne ki, de én pl vennék...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki,
lehet kapni baribőr mamuszt, de nagyon drága (ötezer pénz), de ha harisnyát adsz rá még pluszban, akkor az egész lábát melegíted, mondjuk én a bő kabátomat szoktam még a lába köré cipzározni, ezért harisnyát nem adok. A kendőből a keze nem lóg ki, de szerintem a karja amúgy sem fázhat annyira, a törzse a lényeg, a kezére meg lehet kesztyűt adni. Nekünk van nagyon jó vastag duplatermo sapink, az tutira elég meleg felül. Én nem szoktam nagyon vastag overállt ráadni, pont azért, mert abban melege lenne (az én testmelegem miatt is, meg főleg akkor, amikor a buszon/metrón van). A lányomat mindig leellenőriztem séta után, és sosem volt hideg semmije, pedig ált. hosszúujjú body, rugi, és overáll volt rajta (nekünk van közepesen vastag orkán, meg polár orkán béléssel), amikor nagyon hideg volt, adtam rá pluszpulcsit. Szerintem a bő kabát a legjobb megoldás, mert azt le tudod róla gombolni, amikor felszálltok a járműre (én speciel a férjem termokabátját szoktam felvenni mostanában, télen meg a kabim alá veszem a termot, és azzal ölelem körül, a saját kabátom meg engem melegít).
Kóbor
kóbor

Róki!

Na eldöntötted végre ,hogy Zsusza mégis tündérke, ez remekKépKépKépAztán nemhogy ma megint változtass a véleményedenKépKépKép

Léna is tündérke, és el is felejtettem mondani, hogy TEGNAP AZ EGYIK SZOPI UTÁN KAPTAM EGY MOSOLYT, ÉS MA REGGEL EGY MÁSIKATKépKépKépKépKépKépKép
De csak olyan kis múló mosolyka volt, nehogy sirvafakadjakKépKépKépKépKép Remélem mostmár jönnek a hosszú mosolyok isKépKép
Egyébként éjjel rendben volt minden, szokásos 3 órakkor keltünk enni, meg negyed 7kor(alig evettKép), már várom a 9 órát, hogy ujra ehessünkKépKépKép

Zsófy, Kuha, Nemesek, And...

Hát nem akarok undi lenni, de azért megnyugtat, hogy nem csak én küzdök a kilókkal, meg önmagam elfogadásával...Akkor nem én vagyok UFÓ

Zsófy!
Igen igen, az a legbosszantóbb, hogy akármilyen bő felsőt próbálok (L-esek), ciciben szűk, hónaljban leng, aztán derékban meg megint kirajzolja a hurkákat...
Én már nem tudom mi a fenét húzzak magamraKépKépKép

Picur!

Pofátlan emberek mindig vannak, akik bejelentés nélkül érkeznek...
Szerencsére ezt még megúszuk....egyenlőreKép

Na megyek, mert arénázik a gyerek, bár negyed órát elvolt lent a hordójában, amig itt irtam nektekKépKép
Mostmár biztos uncsiKép

Megann(aki ma nagyon le akarja végre mosni a kocsiját, ha mást nem magam csinálom, mert köpedelem ahogy kinéz, tiszta égő...Kép)

Kép

Kép
megann

Sziasztok!Kép

Kuha!Kép
Nagyon édes a kisfiadKép
És ilyen ügyes, és ő tartja is a mackót mert Lívi még csak néz de fogni enm fog.

Rokica!Kép
Náluk ugyanez a helyzet, hogy későn esett le a csonk de hamar nézett gagyarászott LívikeKép

És hát ti is hajasak vagytok nagyon mint miKép
Tegyél fel képet Zsuzsa babáról légysziKépKépKép

Most Lívi félórája vana járókában és elvan jól.
Viszont van egy gondom nem hajlandó sehol sem elaludni ah elfárad!!!!!
Csak babakocsiban ha sétálunk de mindig nem vihetem el őt.......

Nektek hol és hogyan alszanak el, rögtön hami után vagy ha elfáradnak maguktól elalszanak?????

Mi hétfőn kapjuk a 2 hós szurit de én nem tudok semmit róla de ez gondolom a régi rendszerű még.

Megann!Kép
Párom most takarítja a kocsitKép
Ideje volt igaz most ő használta munkájába ami nem kevés kosszal is jár(asztalos)Kép úgy hogy most ő takarítja.
De már nagyon gáz volt.....
Elküdjem hozzád???Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Jó sok a tegnapi termés!

Picur!Kép

Üdv. köztünk! Gratula a 4 gyerkőchöz! Mi is négyet szeretnénk, de még csak a másodiknál tartunk.Kép -mondjuk mi úgy szeretnénk, hogy Bubus és a harmadik között legyen egy nagyobb szünet, 6-7 év. Nem lehetett könnyű nektek az első hárommal, három kicsi. Bár most meg gondolom a kamasszal sem lehet egyszerű.

Zsófy!

Nagyon édes a két csíkos baba.

Kuha!Kép

Nagyon jók a képek Gergőről és kedvenc Kutyulijáról.

Sajnos én is elkaptam Gergőtől a hasmenést.Kép Bubus szerencsére jobban van, bár még néha szorcsog az orra, de már inkább fehéres trutyi jön belőle, ha kiszívom. Bocs, ha gusztustalan.

Képzeljétek, hogy Bubus csak hajnalban (kb. 4 lehetett, már járt a HÉV) kelt fel szopizni. De jót aludtam! Kép

Minden rosszban van valami jó, legalább, hogy Bubus beteg, ki vannak tiltva a látogatók.

Olyan rossz, nincs semmi ötletem, mit főzzek, mit együnk, amit lehet is. Van valami tippetek?

Zsóf és Bubus, aki tegnap volt 4 hetes

Kép
Kép
göndörzsóf

Teszek fel újabb képeket a 8 hetesemről.KépKép
Kép
Kép

Mea
mea

Na megunta a járókát és már nyűgös és sírdogál de még nem vészes....
Miért nem tud elaludni???
Ti hogyan csináljátok?????
Most arra vár hogy gyerünk sétálni...
De még fel sem vagyok öltözve....Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Nemesek!Kép

A Ti táblátokban nem vagyok benne, a következő turnussal nyomultam, a 2005/2006 téliek köztKép

Nem titok, a kislányunk Ajsa Csenge, a Schöpf-Mereiben szültem, a profilomban végülis megvan kor meg egyéb, első gyermekünkKép

Mostanság szerintem sokszor foggok átjárni hozzátok, mert Ti azért joval nagyobb tapasztalattal rendelkeztek mint én...Kép

Éjjel pl etetés után nem aludt vissza és 1,5 órát járkáltunk, volt némi éneklés, ringatás, beszéltem neki, de igazándiból nem tudom mivel lehet lekötni egy 6 napos baba figyelmét....Kép

A fürdetésnél béna vagyok, de majd kialakul az is....Kép

Kép
hencsi

Reggelt!

Hencsi!

Üdv az ősziben! Kép Én meg azt hittem a végén, hogy a téliben kötök ki végleg vagy ki tudja Kép, kicsit tovább maradt a babó.
Fürdetni én is bénának érzem magam, ezért férjem fürdet.
Éjjeli járkálást illetően sajnos nincs recept. Kép Legalábbis nekem. Én amondó vagyok, ha minden próbálkozásom ellenére is sír a kezemben 10 percnél tovább kb, akkor lerakom az ágyába. És ott elszenvedi magát, nekem bejött.

Oltás: tesóméknál 8 hónapos a baba és eddig SEMMILYEN oltást nem kapott, majd jövőre akarják oltatni az újakkal. Én ezt nem tartom túl jónak, bármi lehet.. Én az újakra szavazok, bár ha zat nézzük neknk sem lett semmi bajunk a higanyostól.

Babám megint jó kislány volt, fél éjfélkor evett utoljára és reggel 3/4 8-korébredt, hogy éhes. Annyira rendes, és tökjót aludtunk!! Kép Kép

Dóri
Vendég

Bocs lányok, de meghalt a gépünk halottak napján. Kb. két hét múlva tudok újra beszélgetni! Üdv Mindenkinek!!!!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok, mint a képen látható is, Zsuzsa hamarosan kinövi a puha mózesét... sőt, ha már beszuszakolom a babakocsiba, akkor úgy be van ékelve, hogy a két karját nemigen tudja mozgatni.

Most hogy hazajöttünk, veszem észre ugyanez a helyzet az itteni babakocsijával is... végigér benne. Mi lesz igy??? Azért azt hittem, egy kicsit hosszabb életű lesz ez a babakocsi... bár lehet csak a mózesbélést kellene kivenni belőle, de hát akkor is... akkor meg hideg...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kóbor!

Köszi a kimerítő választ a köldöksérvvel kapcsolatban. Nem nyugodtam meg, de legalább már tudok róla valamit. Kedden megyünk a dokihoz, és megmutatom neki.

Mea !

Mi is jövő héten, csak mi kedden kapjuk a 2. hós oltást . Előre parázok, hogy majd végig ordítani fog a haza felé vezető úton. Meg már most sajnálom szegényt.
Nem vígasztalás képpen, de nekem Gergő kb. 2 hetes kora óta SEMMIT nem alszik napközben. Csak a babakocsiban séta közben, vagy a hordozóban a kocsiban.
Elaltatni nem tudom, pedig már mindent próbáltam.
Pedig sokszor látom rajta, hogy nagyon fáradt már, ilyenkor már nyűgös is, de mégsem alszik el.
Akartam már kérdezni Tőled, hogy Lívike kap még anyatejcsit is, vagy már csak a tápszert?
Ha kap, akkor mennyit, és utána mennyi tápszert adsz még neki?

Rokica, Mea!

Nem semmi, hogy ezeknek a csajoknak mekkora sérójuk van!!! Kép Ezt aztán már komolyan szárítani kell szárítóval, nem? Lassan már be is lehet majd lőni.
Nem irigyellek titeket, én soha nem tudom úgy fürdetni Gergő, hogy ne legyen hátul vizes a haja. Még szerencse, hogy hozzátok képest "csak 3 szál" van neki. Azt elég jobban megtörölni.

Nekünk is pont olyan kádunk van, mint nektek Mea, és láttam a múltkori fürcsis képet, ahol tök egyedül feküdt Lívike a kádban. Hát, tegnap én is kipróbáltam, vajon Gergőt elengedhetem-e.
Sikerült, úgy feküdt benne, mint a nagyok, viszont a haja a feje búbjáig vizes lett.

Tényleg csajok, mennyi időnként mossátok meg a bébik haját? Gondolom, ahol hosszabb a haj, ott nem túl sűrűn...

kuha

Kép
kuha

Kuha!

Én naponta mosom a haját... miért ne lenne szabad bevizezni? Mivel megy a hősugárzós ventillátor a fürdőben, azt a fejére irányitom, vagy hajszáritóval megszáritom neki.

Neki olyan gyorsan zsirosodik, hogy ha egy-két napig nem mosom meg, már tök gáz... mondjuk sokat simogatom a buksiját. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!
Rokica!

Nem arra gondoltam, hogy nem szabad vizezni, csak gondoltam, macerásabb azoknak, akiknek nagyhajú babájuk van, mindig szárítgatni.

Én is mosom neki 3-4 naponta, mert a sok simitől nálunk is zsíros lesz a pici haja.

Kép
kuha

Sziasztok!

Mindenjinek köszi az infokat.

Kuha!
Mi is vettünk most Vitacolant, de az nem baj, hogy a tápszerben meg ebben is van elég sok vitamin? Neked a kh-ban mondták, hogy nyugodtan adhatod tápi mellett is?
Ha ezt adom, akkor az Espumisant nem lehet adni, vagy a kettő nem zárja ki egymást?

Nagyon nagyon szépek a babák, a "2 csikos" irtó édi. Gergő is jól néz ki a kutyulival.

Davallia!
Hol sikerült venni azt a szép télizsákot?
Valami ilyesmit keresek én is, csak fiúsat.

Mea!
Írok privit.

Most mennem kell, Domi itt lóg a vállamon, csak addig volt csendben, amig kivittem kicsit levegőzni.

Judit
judy68

Sziasztok!

Kuha
mi minden nap mosunk hajat, mert Márknak még egy kicsit koszmós a fejbőre. De már nem vészesKép.Ha nagyon nyügi akkor nem mosom meg, mert inkább arra törekszem, hogy minél előbb egyen és aludjon.
Ha már nem lesz koszmos, akkor nem mosom napi rendszerességgel.A dokinő azt mondta, hogy ahogy látjukKép.Viszont neki is csak "3szál" haja van, így mire végzünk a testápolssal és az öltöztetéssel, már meg is száradt neki.Kép

Lányok
nagyon édik a babók!
Itt van a mi MÁrkimárkunkról is kép.

Szilvi & Márk aki tegnap volt 2 hónaposKép

Én is tudok ám ordítani,
Kép
de a fürdés mindig megnyugtat.Kép
Kép

Kép
Kép
kismama2004

Rokica

Márk legújabb heppje,hogy visítás nélkül csak a pelenkázóra fektetve fogadja el a cicit.Ez gondolom legalább olyan "kényelmes" mint Neked amikor a bőlcsőbe kellett lógatnod. De mindent a babákért!Kép
Lányok van Nektek is hasonló jó élményetek?

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Kuha,
Lillának végül is van sok haja, csak szőkül és az új hajai tok fehérek,csak a fényben látszanak, ezért a fotókon nem annyira látszik, és én amikor kicsut zsÍrosnak látom, megmosom a haját,eucerin samponnal, az eltünteti a koszmót.nem szárÍtom meg, mondjuk nem is akkora a bunda azért mint Zsuzsának meg a LÍvikének,
én húzok rá egy jó kis sapkát és az alatt megszárad negyed-fél óra alatt.

Megann!
Képén is olyan szarban vagyok...most már két napja próbálom rászánni magam, hogy vegyek valami ruhát felülre, mert a tavalyi felsőimből is ami rámjön, az a mellem miatt rövidebb és lefagy a derekam na meg a látvány se túl szép, ha kikandikál a háj mikor lehajolok...
de képtelen vagyok.
most is elaludt a lányom, anyum itt van. itt a remek alkalom, hogy elhúzzak ruháért, de annyira nincsen kedvemKép
olyan szar ügy, nincs kedvem próbálni, nincs kedvem a csontváz eladóktól óriásméretet kérni, miközben megvető pofát vágnakKép
lehet, hogy egész télen maradnak a mackófelsők meg a toplis pólók?Kép
én is ki vagyok, hogy egyáltalán milyen boltba menjek???tartanak egyáltalán 40es ruhákat a centerben a boltokban? nem akarok leégni, hogy azt mondják, menjek a "molett módiba"Kép

na mindegy, most megpróbálom letenni a kicsikémet az ágyába és elmegyek körülnézni...
drukkoljatok, hogy ne bőgve jöjjek haza...

Azok akik már utálnak, mert rinyálok az alakom miatt:
nem akarok fogyózni, csak 54-kilósan lettem terhes tavaly ilyenkor,novemberben.
idén most 65-66kiló vagyok(reggel 65...)és semmi nem jön rám, mert én nem vigyáztam és jól elhÍztam...ha rám is jön valami abban irtó szánalmasan nézek kiKép kirajzolja az úszógumit a derekamon és kilóg a mellem vagy haspóló lett az eddig normális pólóból..
nem fogyózok, eszek rendesen, jókedvű vagyok, de ha tükröt látok és el kell mennem ruhát venni magamnak, akkor viszont lehervadok és a depi kerülgetKép
scheisse...

megyek...
zsofy

Kuha,
Lillának végül is van sok haja, csak szőkül és az új hajai tok fehérek,csak a fényben látszanak, ezért a fotókon nem annyira látszik, és én amikor kicsut zsÍrosnak látom, megmosom a haját,eucerin samponnal, az eltünteti a koszmót.nem szárÍtom meg, mondjuk nem is akkora a bunda azért mint Zsuzsának meg a LÍvikének,
én húzok rá egy jó kis sapkát és az alatt megszárad negyed-fél óra alatt.

Megann!
Képén is olyan szarban vagyok...most már két napja próbálom rászánni magam, hogy vegyek valami ruhát felülre, mert a tavalyi felsőimből is ami rámjön, az a mellem miatt rövidebb és lefagy a derekam na meg a látvány se túl szép, ha kikandikál a háj mikor lehajolok...
de képtelen vagyok.
most is elaludt a lányom, anyum itt van. itt a remek alkalom, hogy elhúzzak ruháért, de annyira nincsen kedvemKép
olyan szar ügy, nincs kedvem próbálni, nincs kedvem a csontváz eladóktól óriásméretet kérni, miközben megvető pofát vágnakKép
lehet, hogy egész télen maradnak a mackófelsők meg a toplis pólók?Kép
én is ki vagyok, hogy egyáltalán milyen boltba menjek???tartanak egyáltalán 40es ruhákat a centerben a boltokban? nem akarok leégni, hogy azt mondják, menjek a "molett módiba"Kép

na mindegy, most megpróbálom letenni a kicsikémet az ágyába és elmegyek körülnézni...
drukkoljatok, hogy ne bőgve jöjjek haza...

Azok akik már utálnak, mert rinyálok az alakom miatt:
nem akarok fogyózni, csak 54-kilósan lettem terhes tavaly ilyenkor,novemberben.
idén most 65-66kiló vagyok(reggel 65...)és semmi nem jön rám, mert én nem vigyáztam és jól elhÍztam...ha rám is jön valami abban irtó szánalmasan nézek kiKép kirajzolja az úszógumit a derekamon és kilóg a mellem vagy haspóló lett az eddig normális pólóból..
nem fogyózok, eszek rendesen, jókedvű vagyok, de ha tükröt látok és el kell mennem ruhát venni magamnak, akkor viszont lehervadok és a depi kerülgetKép
scheisse...

megyek...
zsofy

Sziasztok,
Sis, mi Báthory utcában az új lakóparkban lakunk. Egy éve költöztünk oda addig Bpn laktunk, bár most is szinte naponta bejárok a nagynénémhez és a nagyszüleimhez.
Nekem is az a fog gátlót írta fel a doki, engem érdekelne a tapasztalat róla. Fogi gátlót nem is szeretnék annyira mert én össze vissza szedtem mivel mindig elfelejtettem bevenni.,
Sulyprobléma: Hát ez az ami nekem nincs. Szerencsére. Bár megszenvedtem érte a terhesség alatt, mivel én cukros lettem. Igy 63kgval kezdtem el, 64-el mentem szülni és 54 re mentem le, amire már 2-őt felszedtem. (most pótolom a nassolásokat...)
Szóval mig terhességem előtt 29-es nadrág kellett, most 27 a jó Kép
Rókica, lehet hogy akkor nem értesítem Siklós dokit, szerintem se tűnne fel neki annyi páciense van. Tényleg nem volt olcsó doki és nekem még szarul is jött ki az egész, mert kb 10x voltam nála, (85 000 ) majd átkerültem más korházba, más dokihoz a 33. héten.
Kérdés: Milyen ultrahangra viszi mindenki a babáját? Nekem nem mondta semelyik doki, a 6 hetesen se. Születéskor volt koponya és hasi uh-ja, a papírja szerint.
Erre kitől kell kérni beutalót és mire kell?
Oltás: Én az új szerint szeretném oltani, amit mondtam is a gyerekdokinak, de itt azt mondták hogy a két hóst még megkapja és csak a 3-4-5 hónapi megy új szerint.
És abban különbözik, hogy az egyiknél amikor mindkét combba adnának szurit, akkor csak az egyikbe kap mert valami keverék...
Most kedden kell mennem a szurira (2 hós) akkor ez most kell vagy nem kell.
Vicces, hogy ahány orvos annyi vélemény.
Kisbabám, most alszik a nagynénémmel. Én meg tudok írni legalább.
Zsófi, ma vagy holnap elmegyek megnézem azt a babakocsit. Az enyén annyiban más mint a tiéd, hogy csak sima Freestyle. Azt hiszem a tiéd azért könnyebb, mert az már aluminium ez még talán acél.
Pusz nektek: Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Szilvi:

HAhah!! :D Tudom, nem nevetséges, mikor az ember ott zsibbad a gyerek felett, és már le akar szakadni a derekad meg minden... de vigasztaljon, hogy a látvány legalább olyan jó mint az én trükkömnél. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

KépKép

KépKép
Kép
csikken

Judit!

Én mindkettőt adom, úgy írták fel a kórházban, hogy az Espumisanból 4x 10 csepp, a Vitacolanból pedig 1 kanál / nap.
Nekem csak annyit mondott a védőnőm, hogy külön K vitamint ne adjak Gergőnek, mert az van a tápszerben.

Kép
kuha

Csikken!

Irigyellek ám, azt ugye tudod? Én kb. az oviban hordtam utoljára 27-es és 29-es nadrágot. Kép

Egyébként nekem sem mondta soha senki sehol, hogy uh-ra kell(ene) vinnem a babát.
Mégcsk azt sem, hogy 4 hónaposan vissza kell menni mégesgyí csípőszűrésre. Ez nekem tök új, csak itt olvasom (nem tudom már ki írta, talán Rokica?), hogy 4 hósan is viszi.

Kép
kuha

Picur4

Megnézegettem a képeket, tündéri a pici fiad, a lányok meg gyönyörűek! Mondtam is tegnap a páromnak, hogy mit szólna hozzá, ha innentől kezdve főállású anyuka lennék és szülnék még pár gyerkőckét!! (nagyon örült nekiKép)..már csak az anyagiakat kéne kitalálni, hogy mindezt miből...Gondolom minden időd rájuk fordítot nem? Lehet egyáltalán 4 gyerkőc mellett munkát vállalni??? Gondolom a csajszik rendesen kényeztetik a kis fütyist, nem?

Nemesek!

Gyönyörű a pici fiad! Már most nagyon jóképű, nagy szívtipró lesz!
Budaörs: a városnak van egy Pro Musica nevű kórusa, aminek a karnagya Sapszon Ferenc (nemzetközileg elismert Liszt díjas karnagy).Now 25-én a városházán, 27-én pedig a katolikus templomban jubileummi nagykoncertet adunk (sajnos én babus miatt nem tudok énekelni most), mindkettőnek más lesz a repertoárja, de mind2 gyönyörű lesz!!!! Ha épp ráértek, gyertek el , nézzetek be és hallgassátok, hacsak fél órára is a kórust, megéri!!(persze mind2 ingyenes lesz)
Most követem példádat és megyek gombócot falni (túró). Én mindig azzal nyugtatom ilyenkor magam, hogy babus milyen finom túrógombocos tejcsit fog inni. Vagy csokisat. Vagy epres sütiset..vagy mákosgubásat...stb.stb.stb...nyam-nyam

Mea,

édes pofi ez a hajasbabád, olyan kis husi. Megbírod állni, hogy ne dögönyözd egész nap? Nekem sokszor úgy kell visszafognom magam, hogy ne lógjak rajta egész nap.Állandóan tudnám puszilgatni, pedig neki nincsenek is ilyen jó kis sonkái és a haja is fele ekkora, dehát tudod, az enyém. Anyukám múltkor rámszólt, hogy nem játékbaba ez!!

Davallia,
Panda baba is tündéri, apa biztos odavan érte!
Az én dokim szóról-szóra ugyanezt mondta és engem meggyőzött.Arról legalább tudom, hogy 50 éve bevált és semmi panasz nem volt vele kapcsolatban, úgyhogy Boti most kapja hétfőn meg a régi típusút.
helga22

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?