Rylie, megértelek! engem is sokat paráztattak fölöslegesen a terhesség alatt! mikor kiderült, h babát várok, volt egy uakkora cisztám is mellette, ami miatt aggódhattam, de szerencsére ez felszívódott a 12. hétre (6 hét para)!
utána az UH-n elmérték a nyaki redőt, és mehettem a Szabolcs utcába, genetikára (3 hét para)! szerencsére nem szúrtak meg, mert az ottani UH-s egyből mondta, hogy itt vmi tévedés lesz, mert ő jó értékeket lát. de annyira fostam, hogy nem igaz!
aztán a gyerek tök későn fordult be, és akkor meg a császárral riogattak (4 hét para)! és mivel durván sokat híztam, a toxémiával (5 hét para) meg koraszüléssel (egy csomó ősz hajszál) meg cukorbetegséggel (ez a legkevesebb) is megfenyegettek!
majd a 30. hét körül az uh-n észrevettek a fiam rekeszizma alatt egy vszínű folyadékkal telt rést (persze nem tudták, hogy mit), de jó nagyot, 8mm széleset. 10 hét para!
aztán mikor megszületett, szívritmuszavart diagnosztizált nála a kórházi dokinő, és a 3 napos gyerekkel rohantunk a Tűzoltó utcába, és közben még azon is rettegtem, hogy ott a folyosón kap el vmit! (1 nap überhorror-para)
ott megnézték a szívét, és semmi baja nem volt, és azt az üreget se találták a mellkasában, és akkor hazajöttünk, és én azt mondtam, hogy most kész, vége, elegem van.
utána még az ortopédus küldött el minket duplán uh-ra, de mikor a második uh is kimutatta, hogy a gyereknek TÖKÉLETES a csípője, még a lelettel se voltam hajlandó visszamenni (3 hét bosszúság).
szóval tulképpen az egész terhességemet végig kellett paráznom!!!
és itt van egy egészséges gyerek, akit a pocakomban elképesztően sok fölösleges stressz ért, és próbálom magamnak azt mondani, hogy inkább ez a sok tortúra, minthogy ne derült volna ki, ha vmi baja van.
de látom azt is, hogy sok orvos annyira akarja magáról hárítani a felelősségget, hogy ezért küldözget mindenféle kamu vizsgálatokra, csak hogy bebiztosítsa magát és hogy úgy nézzen ki, mintha dolgozna.
ehhez jön a gyerekorvosfóbiám is, az is minden szarra fel akar írni vmit, hogy úgy tűnjön, dolgozik, meg hogy kapjon prémiumot a gyógyszergyártól, meg hogy engem "megnyugtasson", és mert képtelen lenne bevallani adott esetben, hogy nem tudja, mi a baja a gyereknek, pedig ettől az én szememben inkább csak nőne, mint csökkenne a nimbusza.
na, megint jól kirohantam