A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok lányok!Kép

Látom nagyon sokan vagytok újak, de örülök, hogy "régiek" is vannak, talán még emlékeztek rámKép

Három hónapja nem tudtam netközelbe férkõzni, a babanet nagyon hiányzott...

Rólam annyit, hogy jól vagyunk, pici babánk is jól érzi magát, a 18. hetet tapossukKépKép
Tegnap voltam UH-n, a doki bácsi azt mondta KISFIÚKépKép
(apucija roppant büszkeKép)

Még olvasgatlak benneteket,
és itt vagyok figyelõbenKép

cuppantás,
Ancsi
Ancsi

Bnemeth,
Kiskapu mert több jogszabálból áll össze, úgy hogy az egyes jsz-ok nem tilatank bizonyos dolgokat. Hidd el ez mükõdik, nekem volt is ilyen esetem mikor a cég munkavállalója a 3. hónapos próbaidõ alatt nagyon súlyos beteg lett, a 3. hónap után már munkajogilag a munkaviszonya határozottá ment át, bár több mint hat hónapig betegácsiban volt az illetõ.
Semmit nem tudtak vele jogilag tenni, ez teljesen patthelyzet, azaz ez az egyetlen kiskapu a próbaidõ alatt.
Puszi:Breki
Breki

Szia Ancsi!

Persze hogy emlékszem Rád. Együtt taliztunk szeptemberben.
Látom amíg a pihenõidõmet töltöttem addig jó páran babásak lettek a régiek közül.Kép Már csak én maradok itt.Kép
Örülök hogy jól van a pocaklakód és engedd meg hogy így utólag is gratuláljak Nektek!
Nagyon boldog babavárást kívánok!

Puszi

Andy
Andy

Andy, Breki, Zsuzsu, Alma és persze a többiek is!Kép Köszönöm a bátorítást és a szorítást, nagyon aranyosak vagytok!KépKép
Bnemeth!Kép Háát, én sem akarok jóslatokba bocsátkozni, de....Kép
Nagyon izgi hétvégénk és hét elejénk lesz!Kép

Pusz, Sien.
Sien

Ancsika, drága!Kép De jó hallani Rólatok! Már a 18.héten jársz? Annyira gyorsan telik az idõ, olyan, mintha épp csak tegnap jelentetted volna be a babás hírt! Vigyázz továbbra is Magatokra!Kép

Puszi, Sien.
Sien

Hát tényleg izgi! Kép

Vanda! Kép
Veled mi újság??? Úgy emléxem egy napon járunk!

Pusz,
bnemethm
bnemethm

AncsikaKép
Szia-sziaKépKépKép Mintha tegnap lett volna, hogy annyira izgultunk Értetek és tessék...már a 18. hetet nyomjátok!!!KépKép Vigyázz nagyon MagatokraKép Most dolgozol?
AndyKép
Ne szomizz, sosem maradsz egyedülKépKép
GigiKép
Én sajna nem vagyok biztos abban, hogy volt pé-ed ezért is nem mondtam semmit... Talán a higanyos hõmérõ biztosabb értékeket mutatna csak 3 perc, megéri...
OrsolyKép
Ha a doki néni ezt javasolta, akkor szerintem ne hagyd ki az UH-ot.

Puszi: Doris
doris

Breki :-))
Nagy gratula :-))
és ha jogász vagy, feltennék egy kérdést, mert még mindig nem teljesen tiszta: Az MT szerint
- próbaidõ alatt indoklás nélkül bárki kirugható
- táppénz alatt nem lehet felmondani
- terhes nõnek semmilyen indokkal nem lehet felmondani.
Ebben az esetben mi dönti el, hogy melyik törvény üti a másikat. (szerepet játszhat-e ebben, ha az anya még nem tud a terhességérõl amikor belépett, vagy a próbaidõ alatt fogant?)
Ha gondolod ne foglaljuk itt a helyet, és ha magánban válaszolsz, azt is megköszönöm.
Judit
judit
Heves

Breki, Judit! Kép
Ha lehet, akkor itt válaszoljatok, én is kiváncsi vagyok rá, vagy küldjétek el nekem is emilben, ok???
bnemethm@mailbox.hu

Köszi,
bnemethm
bnemethm

Szasztok!

Remélem nem baj hogy "megint" idepofátlankodom csak gratulálni szeretnék!

Brekinek, Kakukkfunek, és BenemethmnekKépKépKép

Benemethm nagyon szoritokKépKépKép

puszi
sasha

(remélem nem felejtettem el senkit sem)

Kép
sasha

Sasha! Kép
Jaj, te már igy elõre gratulálsz??? Ennyire biztik vagytok benne?? Kép Kép Kép
Aki babás, vagy mostanság lett babás! Érzet valaki olyat, mintha "égne, tüzelne" a melle??? Ez olyan furi! Kép
A medi-labos tesztet csak mensi elmaradása után érdemes megcsinálni igaz??? Tehát akkor vasárnap vagy hétfõn már csinálhatok (persze addig be kell szerezni egyet!) Kép

Pusz,
bnemethm
bnemethm

Bnemethm!

Nekem nagyon fájt a mellem, legtöbbször semmilyen ruhanemüt nem tudtam elviselni sokáig azon a részen, mert irritálta, és még a nagyon finom anyag is "dörzsölt" és mintha égette is volna... de elmult szerencséreKép Remélem nem kiabáltam el semmit! Nagyon drukkolok, és mindenki másnak isKép

sasha

Kép
sasha

Doris!Kép
Tudom hogy nem vagyok egyedül és Ti itt vagytok velem.Én úgy értettem hogy a régiek közül maradtam itt. Remélem nem sokára én is átkerülök a másik topicba. Már igazán megérdemelném hogy én is babás legyek.

Andy
Andy

AndyKép
Hát persze, hogy megérdemled, nyugi, hamarosan költözködtök...KépÉn meg vénülök, vénülök, vénülök....és elöbb-utóbb "öreg" topikosnak számítok majd...

Puszi:Doris
doris

Sziasztok, Lányok!

Még csak most tudok idekukkantani, és csak annyi idõre, hogy leirjam, hogy nem tudok ma itt lenni (legnagyobb sajnálatomra), mivel fõnökömet elkapta a munkaláz. Reggel óta egy perc megállásom sincs, még egy falatot sem ettem, stb. Nagyon fájlalom, hogy lemaradok ma az eseményekrõl, talán holnap lesz idõm visszaolvasni. Ma örülök, ha nem kell túlóráznom.

Mindenkinek szép napot!

Pussz,

KnéRita
knérita

Kamilla, nekem is volt ilyen és méhnyakgyulladást kaptam tõle. Az meg tényleg 100% védelem.
És egy hónapon belül rendbe jött. Ha csak úgy valamennyi backó van, az alkati és nem is baj, legalább nincs gomba. Senkinek nem steril a hüvelye. Nekem ezt mondta a nõgyógyász. Ha nem okoz panaszt, nincs gyulladás, nem kell vele foglalkozni túl sokat, ezen nem fog múlni.
Zsuzsó
zsuzsó

Doris!
Ez tetszett hogy "költözködünk".Kép Már lassan 1 éves topic tag leszek májusban.

Andy
Andy

AndyKép
Hát épp itt az ideje... Át kéne már adni a helyet az utánunk következõknek. Igaz, én hozzád képest nem szólhatok egy szót sem, mert szeptemberben akadtam RátokKép (Szerencsére...Kép )
Ugye Te hosszú ideig nem látogattál közénk? Már régi ismerõsök lennénk...

doris

Doris!
Igen kell a hely az újaknak!
Én május végén jelentkeztem be elõször és októberben volt a laparom. Utána mikor kiderült az endo egyszerûen nem bírtam elviselni, hogy most nem leszek terhes 6 hónapig. Ezért döntöttem úgy hogy megpróbálok másra gondolni amíg beteg vagyok. Most mintha kivirultam volna az utolsó szuri óta, mert tudom hogy nemsokára újra lehet próbálkozni.
Viszont most már nagyon boldog vagyok hogy újra itt lehetek köztetek!Kép

Puszi

Andy
Andy

AndyKép
Köztünk az a különbség, hogy én szeptembertõl kaptam a szurikat és végig itt voltam, mert nekem lelkileg jót tett hogy legalább beszélgethetünk a babáról...(pont azonos cipõben jártunkKép ) Aztán az utolsó szuri után 75 napra jött meg a menzim...íszonyú hosszúnak tûnt de utána már én is olyan boldog voltam, hogy végre-végre lehet próbálkozni. Most meg a sikertelen hónapok útán annak örülök, hogy a hõgörbém normális (bár most a láz egy kissé bekevert...) és végre jövõ hónapban megyek UH-ra és akkor talán szó esik majd a laparrólKép Meglátjuk de szívesen átadnám a helyem végre másoknak...

doris

Zsuzsó,
Az igaz, hogy senkinek sem steril a hüvelye, de a kenetvizsgálatnál ezt figyelembe veszik. Ott van egy bizonyos flóra ami megengedett és van egy ami nem.

A gomba bizonyos esetekben jobb mint a baci, mivel a gombás fertözést észreveszed, okozhat viszketést, folyást, míg a bacis fertözés NEM FELTÉTLENÜL. A gombás fertözéseknek terhesség alatt nincs veszélyük a babára nézve (vagyis nem vetél el) de a baktériumos fertözések sajnos meddöséget és vetélést, magzatelhalást is okozhatnak.

Szülés elött kb. 4 héttel pedig érdemes még 1x kenetet venni és ha van baktérium akkor azt antibiotikummal kikezelni, mert a szüléskor a szülöcsatornában (de császárnál is) fertözödik a gyerek baktériummal akkor az is végzetes lehet.

Kamilla
Mindenképpen menj vissza kontrollra, mert baktériumokkal nem fog menni vagy nagyon nehéz lesz a babásodás. Nem tart sokáig, szerintem 1-2 hét és elmúlik.

Puszi,
Moni
mj

Lányok!
Örülök, hogy ha kis idõre is, de itt voltam, láttalak benneteket!Kép
Most viszont mennem kell, ha netközelbe kerülök, meglátogatlak benneteketKép

Mindenkinek cuppa,
vigyázzatok magatokra,

üdv,
Ancsi és SzederkeKép
Ancsi

Szia Moni,
Én csak annyit mondhatok, amit nekem is mondtak. Én is pont azt mondtam, hogy ha nincs gyulladás és nem okoz gondot sem, akkor nem kell vele nagyon foglalkozni. Nekem két nõgyógyász is mondta, hogy ez nem lehet akadálya a megtermékenyülésnek.
Annak határozottan ellent kell mondanom, hogy a gomba jobb. Életemben kétszer volt. Mind a két alkalommal sokkal kellemetlenebb volt, mint a baci. Az egyiket csak fél év alatt sikerült kikezelni és méhnyakgyulladást is okozott. A gomba! Ez pedig határozottan fogamzásgátol.
Zsuzsó
zsuzsó

Na voltam megis uh-n, de mar nem latta a tuszot, tehat valahol utkozben megrepedtKép Ami nem baj, hiszen szigoru utemterv szerint, ketnaponta volt akcioKépKépKép A mehnyalkahartya 10 mm....

orsoly
orsoly

Zsuzso, Moni!

Koszi, hogy megosztottatok velem a velemenyetek. Valoban, egyaltalan nem okoz panaszt, csak mintha egy kicsit tobb lett volna a huvely valadekom, de azt hittem ez meg tok normalis. Ma felirtak Dalacin kremet ra, es kontrollra egy het mulva kell mennem. Az a fura, hogy semmi de semmi panaszt nem okozott, hogy esetleg korabban elmehessek orvoshoz. A lenyeg, hogy mar tudom es vegre tehetek ellene, pontosabban mellette, hogy en is kovethessem Brekit es a tobbieket Kép

kamilla
kamilla

Azzal egyet kell, hogy ertsek, hogy a huvely egyaltalan nem steril, de a gomba es a bakterium is eppoly veszelyes, ha masert nem, a szovodmenyek miatt, ami kozel azonos mindkettonel. A gomba talan a tunetek miatt rosszabb lehet, ugyanakkor eppen ezert kezdodhet meg korabban a kezeles.

kamilla
kamilla

OrsolyKép
Most már csak izgulhatunk...Kép

doris

Lányok!

Ma vagyok a 19 ciklusnapon és olyan mensiszerû fájásaim vannakKép
Lehet, hogy a tüszõrepit érzem?

Ildi
hercegné

Sziasztok!

A munkahegy alól kilógó fél kezemmel, de azért pötyögök pár sort. Egy kicsit megkésett reakció tegnapi dolgokra.

EDELWEISS,
köszi, hogy felvettél a listára!

MJ,
ez egy olyan munkahely, ahol 7-kor kezdünk és 3.20-ig vagyunk. Nem nagyon szeretek korán kelni, de megéri, mert igy korábban is megyünk haza.

JUTKA(khjutka),
köszike, akkor várom a beszámolót, kiváncsi vagyok.

ANDY,
inkább nem mondom el, hogy merre lakom, nem baj? Vagy ha gondolok, irhatok priviben, ha megadod az emiledet. Az enyém még nem látszik a profilban, mert valahogy anélkül sikerült elmentenem, de mindjárt javitom, és akkor már látni fogod. Ha van kedved (meg idõd, aminek én per pill híján vagyok), irj nyugodtan. Pl. a klinikai tapasztalataidról.

BREKI,
óriási gratula! Jó egészséget és könnyû babavárást kivánok!

BNEMETHM,
hát Te tényleg nagyon babásnak tûnsz, szoritok!

Na, megyek, mert sosem végzek temérdek melómmal, már igy túlórába esek, már csak az a kérdés, hogy mikor tudok lelépni.

Mindenkinek szép estét!

Puszó,

KnéRita
knérita

Hello Lanyok,

En kb. tavaly osszel voltam itt utoljara. Most ugy nez ki, kicsit lenyugodtak a dolgok korulottem, viszont meg mindig BABA NÉLKÜL vagyok! Igy en is eleg oreg motorosnak szamitok sajnos.
Szoval, talan nehanyan emlekeznek ram. Ahogy vegigneztem a neveket van egy-ketto ismeros. En kifejezetten emlekszem Ancsira, nagyon orulok, hogy neki sikerult. Andyra, Evara, MJ-re is emlekszem, viszont a tobbiek ismeretlenek igy elso latasra. Ez jo jel, mert azt jelenti, hogy sokaknak osszejott a baboca. A regebbiektol kerdezem, hogy tudnak-e valamit az egykori "sorstarsakrol", pl. Szonja, Jazmin, Kriszti? Erdekelne, hogy veluk mi tortenik.
Magamrol annyit, hogy tobb mint masfel eve probalkozunk, HSG elott vagyok eppen.
Kamilla,
Nekem hasonlo a problemam. Nalam is csak most derult ki a bakterialis fertozes es sajnos nekem sem volt tunet, egyebkent mar regebben kezeltettem volna. Szoval most varnom kell, hogy rendbe jojjon es utana johet a HSG. En is Dalacint kaptam, egy heti kura volt, mar tul vagyok rajta es kb. ket het mulva kell visszamennem. Kivancsi vagyok, mennyire volt sikeres. Viszont en eldontottem, hogy Gynevac jon utana mindenkeppen, meg ha a dokimnak nem tetszik, akkor is (kicsit nehezen boldogulok vele). En ugy gondolom, ez is biztosan kozrejatszott abban, hogy eddig sikertelen volt a probalkozas.
Orulok, hogy ujra itt lehetek koztetek, remelem, ismet befogadtok.
Szia mindenkinek
Bella
Bella

ANDY,
helyesbités: "gondolok" helyett "gondolod"

Pápá

KnéRita
knérita

Sziasztok!
Csak bekukkantottam!Kép GRATULÁLOK AZ ÖSSZES FRISS ÉS NEM OLYAN FRISS KISMAMÁKNAK!

Andy!
Örülök, hogy visszatértél! Drukkolok neked!

Szia Bella!Kép Kép Kép
Én már nem járok ide egy ideje, de sajnos nem azért mert babás lennék: túl vagyok az elsõ inszemináción, a második valószinüleg csak júniusban lesz. Rosszul reagálok a Serophenre ezért mindig cisztám lesz tõle, a következõ próbálkozásnál már szurit kapok helyette, de addig még pihizni kell a szervezetemnek és a kicsi lelkemnek is!
Jázmin még tavaly októberben teljesen leállt a babaprojectel (õ még megteheti nagyon kis fiatalkaKép)
Kriszti viszont boldog kismama!
Neked is hasonlókat kívánok! (már mint boldog kismamaságot!)

Sok puszi, Szonja
Szonja

BellaKép
Jó, hogy itt vagy "újra" köztünk, bár mi még nem ismerjük egymást mert én szeptember környékén csatlakoztam... Drukkolok, hogy mielöbb túl legyetek a HSG-nKép
Remélem gyakran tudsz majd csatlakozni Hozzánk. Szívbõl kívánom, hogy ne maradj itt sokáig...

doris

Kedves Moni és lányok!

Moni szíves invitálására csatlakoznék hozzátok. Már régebb óta olvasgatlak titeket.
Mi tavaly júliusba döntöttük el, hogy kisbabát szeretnénk. 7 évig szedtem gyógyszert, Mióta abbahagytam még mindig nem állt vissza a ciklusom. Voltam UH-n, megállapították, hogy vékony a nyálkahártya - azt mondta az orvos, hogy nem most lesz, amikor teherbe esek!
Nemrég hormonvizsgálaton is voltam. Bromochirptint és Serohpent kaptam.

Moni, már olvastam a tanácsaitokat és úgy fogom elkezdeni a Bromochriptin, ahogy mondtátok. Az értékek mértékegységét sajnos nem tudom, így írta fel az orvosom is (Õ biztos érti).
Én most a 19 cn vagyok, de sajnos megint nem volt ovulációm, a jövõ hónapban reménykedem.
Örülök, hogy ilyen sok kismama van már itt, remélem Mi is hamarosan csatlakozunk hozzájuk!:-)
Hóvirág
Névtelen

Szia Gigi!

Csak progi szintet neztek? Mikor csinaltak a vizsgalatot?
FSH (ez a tuszoeerest serkento hormon) erteked nincs?
Szerintem tuszoeresed van csak nem tud megrepedni vagy lassan es keson reped meg.
Vegul is a gorbed a 18. nap utan fokozatosan emelkedik lehet hogy tortent ovulacio a 17. napon. Legkozelebb hasznalj higanyosat hatha jobb ertekeket hoz ki.
Csinaltal nyakvizsgalatot?

Vanda
Hat remelem hogy ezek tipikus kismamatunetek es egy idovel elmulnak....;)
Melinda

Ritaaaaaaa!

De jó hogy benéztél.Kár hogy nem tudsz maradni.
Persze hogy nem baj, majd emilben.
Holnap még lesz idõm írni, aztán engem is elhalmoznak melóval.
Akkor majd megy az emil.

Bella!

A neved ismerõs. Sajnálom hogy neked sem jött még össze.
Akkor légy újra üdvözölve. Én is csak két hete jöttem vissza a pihibõl. Mikor lesz a HSG?
Ancsi, Kriszti, Moni babásak. Éva csak ritkán szokott jönni.
Sajnos még neki sem sikerült.

Puszi

Andy
Andy

Régi ismerõsök Kép Sziasztok!! Kép Szonja, Bella, és szia "új" Hóvirág! Kép
Én nem is tudom, talán januárban csatlakoztam a babanetes lányokhoz, de tavaly április óta (1 ÉVE) szeretnénk babát, eddig eredmény nélkül.Kép Úgyhogy akár én is öreg motorosnak érezhetem magam.

Hóvirág! Kép Szedem a Bromocriptint én is, és valószínû alacsony a progim is (vékony nyálkahártya). Szerintem esedékes a HSG nekem is.

Fúj munka Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Szia Vanda! Kép
Azt írták a lányok az indexen, hogy a vékony nyálkahártyára jó a gyermek aspirin...

Puszi, Szonja
Szonja

Szia Drága Szonja!

Hát ez ám a meglepetés. Pont ma gondoltam rád hogy mi lehet veled. Úgy látszik ma nosztalgiázom.
Én is nagyon szorítok neked hogy sikerüljön egy babust összehoznotok!Kép
Lehet hogy nálam is inszem lesz a lapar után.

Puszi

Andy
Andy

Bella,
Én emlékszem rád! Örülök, hogy megint itt vagyKépKépKép Remélem mostmár nem hónapok múlva fogsz jelentkezni, mert lesz irgum-burgum.

Hidd el, hamar megoldódik a gombás dolog és a Gynevac a gombák ellen véd. Úgyhogy adasd csak be magadnak. Ha másképp nem megy írasd fel a háziorvosoddal. Ök igen készségesek szoktak lenni ezen a téren.

Amint látod szonja már bejelentkezett.

Szonja,
A serophene még csak az elsö kör. Az nagyon jó, hogy adnak másik gyogyit és nem lesznek cisztáidKép. Nyáron már babás is leszelKépKépKép Nagyon drukkolok.

Knérita,
Amikor az AH Rt-nél dolgoztam én 6.45-kor kezdtem és 3-kor léptem le. Olyan jó volt. Mindent megért, hogy 4-re otthon voltam. Bár sokszor éjfélig, hajnalig túlóráztam. Most meg örülök ha 7 elött hazaérek. Nagyon sokat számítKépKépKép

Hercegné, ildi,
Igen minden lehetséges. Bár nekem volt olyan is, hogy 19-20-21 napra jött meg. De mindig rövidek voltak a ciklusaim általában 23-26 naposak. Hány naposak a ciklusaid?

Orsoly,
Ha volt két naponta akció, akkor már csak várni kellKépKépKép Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön.

A párodnak is gratula, mivel nem balhézott az irányított akciók miatt úgy mint az enyém annoKépKép a "nem lehet csak egy gombot megnyomni" szindrómával.KépKépKép

Breki,
Hol vagy? KépKépKép

Andy,
Mi is örülünk, hogy újra itt vagy.

Bnemethm,
Nekem van egy teóriám. Miszerint, ha babás tüneteket érzel magadon, olyat amit nem beszélsz be magadnak, olyat ami még soha sem volt elötte és most van, olyat ami furcsa, akkor már elképzelhetö, hogy a teszt is + lenne.

Hogy miért?

Azért, mert ezeket a testi tüneteket nem más, mint a HCG hormon szint emelkedése okozza. Ergo, ha már olyan szinten van a HCG a vérben, ami tüneteket okoz, akkor annak már a teszten is látszódnia kell.
Persze nem akarlak sürgetni, és ez hangsúlyozom, csak az én logikámból következik így és persze nem feltétlenül igaz mindenkire. Javasom a Clearblue tesztet használd. Az jött be nálam is és Brekinél isKépKépKép

Pusszancs,
Moni
mj

Szia Vanda!

A Bromocriptin nem az alacsony progira van, nem?
Én januárba voltam UH-n (akkor mondták ezt), szerintetek esedékes lenne már egy megint? (bár az orvos nem javasolta!)

Szonja,
lehet, hogy hülyeséget kérdezek, mi az a gyermek aspirin?

Hóvirág
Névtelen

Andy Móni!
Teljesen meg vagyok hatva! Olyan jó hogy drukkoltok nekem annak ellenére, hogy így eltûntem!
Köszönöm!
Most viszont megint rohanok!Kép
Azért majd megpróbálok sûrûbben benézni!
Puszi, Szonja
Szonja

Szonja
Írj valamit az inszemrõl. Most szombaton megyek az elsõre...és remélem az utolsóra isKép Marcsinak is most szombaton lesz. Biztos õt is érdekli, hogy hogy zajlik. Neked hol csinálták?
Lujza
lujza

Hóvirág!
Gyógyszer! A felnõtt Aspirin (lehet, hogy nem igy kell irni?!)gyermek változata!Kép Na, ezt jól megasszontam...
Bocs, de tényleg rohanok...
Szonja
Szonja

Sziaszok Lányok!

A párocskám épp most ültetett le a gép elé, hogy újságoljam el nektek a fejleményeket, mert eléggé földhöz vágott a dolog.
Szóval ma voltunk az andrológusnál, és amikor közölte az eredményt, azt hittem russzul leszek. 28 millióról lecsökkelnt a kis fickók száma 5 millióra. Kapásból rá is írta a papírra, hogy irány a Kaáli Intézet. Hétfõn 11.15-re kaptunk idõpontot.
Az egyik szemem sír, a másik nevet. Bár jobb így, mintha végig kellene járnunk az egész utat. Mi a végén kezdjük. Most ilyen a lelkiállapotom: KépKép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

IldiKép

Nem tudom, ez segít e, de leírom én mit tapasztaltam mind a két elmúlt ciklusban:
Szóval nekem ált a 16-18 napok valamelyikén van ovi. (ezt ebben a ciklusban az LH-teszt is alátámasztotta, no meg a hõ is) Viszont ugyanúgy, ahogy Neked, nekem is a 19 és 20. napokon mensiszerû fájásaim voltak és megpuffadt a hasam. Mivel nyák is volt bõségesen, gondoltam lehet, hogy most van ovi. De tuti nem akkor volt, hanem 2-3 nappal korábban.
Ma vagyok a 18. napon és egy kicsit izgulok, hogy mi lesz holnap, mert bár az elmúlt ciklusokban örültem, hogy lehet, hogy jót jelent a dolog, de utána mindig megjött. Ezért most inkább annak örülnék, ha nem lennének holnap és holnapután ilyen tüneteim.

Egyébként gõzöm nincs, mik lehetnek. Azt tudom, hogy Lujzának is volt hasonló.

Lányok!
Akinek van ötlete, én is nagyon várom a választ. Nektek is van ilyen tünet?

BellaKép
Üdvözöllek körünkben, bár én nem vagyok régi motoros, kb két hónapja csatlakoztam a csapathoz, a 4. ciklusom taposom, de már most is elég türelmetlen vagyok. Nagyon örültem, mikor rátaláltam a Lányokra, így sokkal gyorsabban telik az idõ.Kép
Örülök, hogy megtalálták Nálad, hogy mi volt a gond. Most már biztos sikerülni fog a baba.Kép
Akiket kérdeztél a régiek közül, mintha a Friss kismamák topicjában láttam volna a nevüket, de nem biztos. Szerintem nézd meg ott õket!

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

Lujza!
Ne félj tõle! Felhelyeznek egy kacsát úgy mint a rákszûrésnél, aztán bevezetnek egy kis vékony mûanyag "csövet" a hüvelyeden keresztül a méhedbe.Ennek segitségével fecskendezik be a spermákat. Csak a méhszájnál érzel egy pici égetõ érzést, de aztán semmit! Még 3 percig feküdtem a vizsgáló asztalon aztán haza buszoztam!Kép
Ne hari, de most már tényleg el kell mennem!
Szonja
Szonja

Moni! Hat regebben parocskam is balhezott, de most megszallta az ihlet! Mondjuk mindig is azt hajtogatta hogy januari babat szeretne....Szal o mondta, hogy ketnaponta akciozzunk. Es nem tur ellentmondast (na nem mintha olyan sok lenneKép). Sooot, a multkor nem furdott akcio elott hanem zuhanyozott! ES ha furdik is, majdhogynem hideg vizet enged (en is beultem melle egyszer, majd meg fagytamKép). Szal a fickokam teljesen bekergult, de elete legszebb ajandeka lenne (es persze az enyem isKép) ha most ossze is jonneKép

orsoly
orsoly

HóvirágKépKépKép
De örülök, hogy itt vagyKépKépKép Most fülig ér a szám.

Szóval Erazmusztól azt kérdezted mire jók a gyogyik. A bromo az a magas proliszintre jó. Mivel nem látjuk a mértékegységet az orvosra kell hagyatkozni, hogy adni akarja.

Akkor tudod, hogy kell szedniKépKép Ez jó! És miért nem hallattál magad felöl korábban? No mindegy! Nekem is kb. 3 hét kellett hozzá mire mertem csatlakozniKépKépKép Én kis hülyeKép

A prolaktinszint csökkenti a progreszteronszint mértékét, a progreszteron viszont elengedhetetlen a baba beágyazódásához és helyes fejlödéséhez. Vagyis progi nélkül a baba nem tud beágyazódni megfelelöen. Persze láttunk már magas prolisok babásodását is mint pl. Ancsi, de ö szed is progreszteron készítményt! És az sem törvényszerü, hogy alacsony progiszintnél ne lehessen kihordani a babát, inkább csak a progi hiány mértékéröl van szó.

Azt hiszem Edelweissnek(? bocs ha nem ö) talán 1 körül volt a progiszintje a peteérés után, míg azért illene legalább 64nmol/l-nek lennie.

A serophene pedig peteérés serkentö. Amit a lányok jobban tudnak a menzi 5. napjától mittudomén meddig kell szedni. 3-4 napig? Nem tudom. Ez azért jó, mert így akár 2-3 pete is megérhet egymás után vagy egyszerre és biztosít arról, hogy a ciklusod nem lesz anovulációs ciklus (vagyis peteérés mentes ciklus). Persze a Serophennek is vannak mellékhatásai, mint pl. egy pár hozzászólással ezelött Szonjánál. Sajnos neki a peték cisztává alakultak ami azt jelenti valami más gyógyszert fog kapni peteérés serkentöként.

Sajnos azt kell mondanom E.-nek feltétlen szüksége lesz a mértékegységekre, hogy úgy tudjon válaszolni, hogy minden igényt kielégítsen és az ö orvosi presztizse, szavahihetösége megmaradjon.

És igen, kell a folyamatos ultrahangozás, hormonszint mérés ahhoz, hogy tudja az orvos, hogy jó a proli és a progi szinted és, hogy a tüszöid nem cisztásodnak és hogy mikor is repednek meg és hogy mikor kell akciózni.

Pusszancs,
Moni
mj

MJ! Kép
Nem is kevés logika van abban amit leirtál, viszont azért nem akarok még tesztelni, mert ahogy te is irtad, csak akkor ha máskor nem voltak ilyen tünetek. Nem vagyok bizti benne, hogy valósak vagy sem, ezért vagyok bizonytalanságban. Ezért most türelemre intem magamat, max. hétfõig.
De ha holnap is ilyen magas lesz a hõm,akkor.....
Na holnap jövök a friss hirekkel!! Kép

Mindenkinek jó pihenést a nap hátralévõ részére!!! Kép

Pusz,
bnemethm
bnemethm

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?