A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Sziasztok mindenki!

A mamáktól azt kérdezném hogy mindenki a hagyományos módon (tehát fekve a szülőágyban) szült, vagy volt közöttetek olyan aki alternatív módszerrel hozta világra a babáját (mondjuk állva, vagy kádban, vagy fejenállva Kép)?

Hallotatok egyébként már valamit a kaposvári szülészeti klinikáról (nem tom pontosan mi az intézmény neve)? Talán pont itt a babaneten olvastam egy-két számomra nagyon tetsző dolgot róla, meg asszem azt is hogy erősen pályázik a kórház a baba-barát címre.

Tündi!

Nektek az a szomszédokkal megosztós dolog nagyon jó lehetne. Képzeld el mennyivel kedvezőbbek lennének az anyagi feltételek ha a net árának csak a felét vagy harmadát kellene kifizetnetek!

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Tündi!
Két ünnep között nem dolgozok, Nagykanizsán leszünk a szüleimnél. Meg a szülészeten elég ritkán vagyok elérhető, mert a laborunk az orvosi egyetemnél van. Úgyhogy csak heti pár órát vagyok a klinikán. Sajnálom, hogy nem tudunk akkor összefutni.

Voltunk UH-n, minden rendben volt, és végre biztosak lehetünk benne, hogy kisfiú lakik a pocakomban!!! Annyit mocorgott, de az arcocskáját nem mutatta meg! Teljesen háttal feküdt, de mindkét fülecskéjét láttuk! A doki szerint ásított is egyet közben, biztos nagyon unta, hogy maceráljuk. Már kb. 390g. Szerencsére a vesémmel sem találtak semmit. Úgyhogy most nagyon boldog vagyok!

Ildikó (21+4)
Vendég

SZiasztok!

Ildi
Hát akkor majd a talin összefutunk mindenképpen Kép Örülök hoyg rendben van a veséd! És gratula a kukishoz! Kép Neve van már? Kép Képet tudsz rakni róla?

Viki
Szintén örülök, hoyg Petike rendben van Kép A 12 ezer irtó sok a netért Kép

A szomszédokkal való megosztás nem hiszem hogy nálunk működne, mivel egyikkel sem vagyunk olyan baráti viszonyban, hogy szóba jöhessen. Esetleg a közvetlen szomszéd csaj, de nem tom....

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Ildi, nagyon örülök, hogy minden ok és gratulálok a kissráchoz. Biztos nagyon boldogok vagytokKép

Sorry, hogy mostanában kevesebbet jelentkezem, de egyre nehezebb bármit is megtennem Kép
Lusta vagyok, szinte az egész napot átaludnám, főleg ebbe a szomorkás, ronda időbe. De jó, hogy könyvtároskodom, mert így mindennap ki kell moccannom valami miatt a lakásból.
Képzeljétek a hétvégén voltunk a férjemmel jótékonysági bálba, ahol vettünk 4 tombolát és kettővel nyertünk is, az egyik a fődíj volt Kép, most már két házimozink van Kép
A zene azonban szörnyen hangos volt, erre még rájátszott másnap a Harry poszter. A fene se tudta, hogy manapság ilyen hangos a mozi, már nagyon rég jártam ott, de ha ezt tudom, el se megyek. Szegény kis pocaklakóm is megküzdött az ellenséggel Kép
Kaposváron meg találtunk egy tök jó lakást elég jó áron, már csak a mienket kellene elpasszolni 3 hónapon belül. Nem tudom, hogy fog-e menni így az ünnepek közepette, bár ráér március elejéig a téma. Úgyhogy megvan az új otthon is, csak várni kell türelmesen.
Üdv mindenkinek: Anna
annaviola

Ui.: Mindenkinek!!!!!!!!

Boldog Mikulást, Télapót és kevés virgácsot Kép

Anna 33+2
annaviola

Sziasztok!
Holdviola!
Gratulálok a kisfiúhoz, és örülök, hogy veled is minden rendben van, csak így tovább!!! Kép

Monee85!
Én simán, szülőágyon fekve szültem, de a klinikán nem islehet másképp!Kép

Annaviola!
Kitartás, tudom, hogy a vége talán az elejénél is rosszabb, de bírd ki már nincs "sok" vissza! Kép különben nis jönnek az ünnepek, meg az új év stb... Kép Kép Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Holdviola!
Gratulálok a kisfiúhoz, és örülök, hogy veled is minden rendben van, csak így tovább!!! Kép

Monee85!
Én simán, szülőágyon fekve szültem, de a klinikán nem islehet másképp!Kép

Annaviola!
Kitartás, tudom, hogy a vége talán az elejénél is rosszabb, de bírd ki már nincs "sok" vissza! Kép különben nis jönnek az ünnepek, meg az új év stb... Kép Kép Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Bocs, nem akartam 2x!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Megkaptuk a lakáskulcsot,ugyhogy holnap költözhetünkKép
Ugyhogy én most elköszönök tőletek egy időre,remélem minél hamarabb lesz netünk,és akkor tudok jönniKép
HV:gratula a kicsi fiúhozKép
Na mentem aludni,mert holnap nagyon nehéz napunk lesz.
Sziasztok!
És persze vigyázzatok magatokra!

cerka

Sziasztok!

Köszönöm a sok gratulációt, nagyon jól esett! A név már megvan (kb.3 éve), Márk lesz.

Annaviola!
Csak kitartás, már nincs sok hátra! Én már szeretnék ott tartani, ahol Te tartasz most! Milyen a kaposvári lakás? Hány szobás, jó helyen van?

Móni!
Örülök, hogy végre költözhettek! Remélem mielőbb tudsz jelentkezni, várjuk a beszámolót az új lakásról!

Ildikó 21+5
Vendég

Móni!

Gratula az új lakáshoz és kívánom, hogy tegyétek széppé, otthonossá + gyerek zsivajjal teli Kép
Remélem hamar visszatérsz!!!!!!

Holdviola!
Én kitartok, de te ne siess, olyan jó az az időszak, amibe most vagy Kép Az enyémnek is megvannak a maga szépségei, de én nagyon élveztem a terhesség közepét. Még semmi nem nehéz, érzem a babócát mozogni stb. Most egy zoknit bonyolult felhúzni és azt is nyolc ásítozás közt teszem meg Kép A pocaklakó pedig már tud küzdeni a hasamba, már nem olyan pihe-puha a rugdosása Kép De persze ezt ne értsd panaszkodásnak, mert mindezekkel együtt én annyira szeretek kismamának lenni Kép Olyan jó kerekedni és tudni, hogy a bébi napról-napra érettebb, okosabb és közelebb van hozzám Kép

Majd még írok, most délutáni pihi jön Kép
Anna 33+3
annaviola

Anna
Merre felé van a kaposvári kégli? Gratulálok a főnyereményhez, de asszem az igazi főnyeremény ott van a pocakodban Kép

Tündi
Vendég

Drága Tündi!

Teljesen igazad van és nem cserélném le semmilyen lakásra ezt tündért Kép Amúgy a Honvéd utcában van, a lakás. Gratulálni pedig csak akkor ér, ha mi is találtunk vevőt. Egyébként sajnálom ezt a lakást, mert annyi munkát belefektettünk. Tényleg nincs olyan sok minden vissza a teljes felújításhoz....de ez van.
Majd még visszatérek : Anna
annaviola

Anna
Anyukámék is a Honvéd utcában laknak, az aluljáró mellett nem messze Kép
Tök rossz lehet ezt az otthont itthagyni, dehát a kaposvárit is biztosan idővel helyrepofozzátok, ha épp nem tudtok majd az igényeiteknek megfelelőt venni. Kitartás Kép

Tündi
Vendég

Tündi!

Ez jó hír, legalább lesz reményem akár Kaposváron is találkozni veled Kép

Viki, Marcsy eltüntetek, ennyire sok programot hozott a télapó? KépÍrjatok gyorsan sokat!!!
Domcsinak hogy tetszett a Mikulás?
Anna 33+4
annaviola

KépKépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Végre visszakaptuk a gépünket, íme fent az ígért képek! Ezek ma és tegnap készültek! A bébitornázót a Mikulás hozta Petinek, és nagyon örült neki!!! Kép Kép

Egyébként én elég szarul vagyok, fáj a torkom, be van dugulva az orrom, most azon izgulok, hogy csak lázam ne legyen, mert akkor nem szoptathatok!!! Kép és az nagyon rossz lenne, mivel min. 6 hónapos korig mindenképpen szeretnék szoptatni! Kép

Üdv
Viki+Petike (11+6)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki gyógyulj meg, de gyorsan-gyorsan. A babócának kell a finom tejecske. Vegyél oscillococcinum-ot. Pont most olvastam a szórólapjában, hogy terhesség és szoptatás alattt is nyugodtan szedhető, nincs mellékhatása stb. Kb. 800 Ft egy dobozzal (előtte-utána ne moss fogat, ne egyél metholos cukrot, se kávé, se tea) és akkor hat. Én akkor szedtem, amikor a nagyon beteg voltam kb 40 fokos lázzal és jó hatással volt. Na pussz és gyógyulás Kép
Anna
annaviola

Sziasztok!
Ahogy olvasom, nemcsak én vagyok betegKép A férjemen kívül mindenki benne van ebbe a torokfájásba. A betegeknek jobbulást, én megyek visszafekeszem egy kicsit.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Viki
[color=#0000ff] Szuper ez a tornázós cucc, és ez a vigyor a 3. képen, hát elképesztően édes Kép én is ilyen bébit akarok! Kép
Jobbulást kívánok neked!

És persze a többieknek is aki beteg, mielőbb gyógyuljatok meg! Nem tudom hogy vírus-e vagy megfázások, de vigyázzatok magatokra!

Anna
Igen, akár még Kaposváron is talizhatunk Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek köszi, igyekszek meggyógyulni!Kép

Kicsit lassan megy az írás babával a kezemben! Kép

Marcsy! Neked is jobbulást!

Tündi!
Szorítok, hogy Neked is legyen ilyened!!!Kép Kép Kép

Holdviola! Hová tűntél????? Ugye minden rendben van?

Viki és Petike aki pont ma 12 hetes! Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Na, talán elaludt a kis bébim! Habár egy órával ezelőtt is azt hittem már egyszer, de mégsem aludt! Kép

Annaviola!
Köszi a tippet, majd beszerzek egy dobozzal, de most már szedem a NeoCitrant! Kép Felhívtam a gyerekorvost, hogy mit szedhetek be szoptatás mellett és ő ezt mondta, így vettem, és ha már elkezdtem szedni végigcsinálom ezzel Kép. Majd veszek egy dobozzal, ha legközelebb kell (renélem nem fog kelleni Kép)az valami homeopátiás dolog, ugye?

Nagyon jó kis napunk volt ám ma! Vidáman ébredt Petike, jókat evett, igaz nem sokat, de ma már 3 óránként kért csak enni! Kép Eddig 2 óránkét cicizett, én meg itt aggódtam 2 óra után, hogy mikor akar már enni, erre 3 óra 10 perc elteltével reklamált csak a kajáért! Kép Meg kell valljam, nincs ellenemre, ha ritkítani akarja az evészeteit! Kép Nagyobb a szabadság, messzebbre is el lehet menni vele majd!

Bocs, hogy most meg be nem áll a szám, de a párom de. dolgozott, du. disznóvágáson van, baba úgy néz ki elaludt Kép én meg csak vagyok!

Szóval ha nem untok még nagyon, akkor leírom a reggeli sztorimat a bébivel!
Szóval reggel, ébredés, szopi az ágyban, kis dumcsi a babával, mert nem kell azonnal kirobbanni az ágyból, ha nem muszáj!Kép Szóval baba kék hálózsákban aludt, alatta egy hófehér hosszú ujjú badyval. Na végre felkeltünk, jöhet a tisztába tevés! Kép Mivel hajnali 3-kor tisztába kellett tennem, így nem számítottam ekkora horrorra! A gyermekemnek még a lapockája is kakás volt, de komolyanKépKépKép Ilyen még sosem fordult elő, a Liberoból (ez most nem reklám Kép )
még sosem folyt ki semmi!!!! Nemhogy ennyi!!!! Kép Na mindegy, de a vicces az, hogy a hálózsákon nem látszott semmi, csak a badyn!

Na akkor kellően halálra untattalak Titeket, most be is fogom, és visszavonulok! Mindenkinek jó éjszakát!!! Ma már nem jövök, igéremKép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok
Viki
Neked is jobbulást, gyógyulj meg minél hamarabb. A babócád nagyon tündériKép
Annaviola
A Domcsinak nagyon tetszett a mikulásKépMost már a jézuskát várja, na meg a nyuszit, mert a nyuszi hozza a kistesótKép
Kellemes hétvégét mindenkinek, a betegek gyógyuljanak...
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

sziasztok lányok!

beszéltem cerkával=Mónival bekölöztek most még pakolgatásba vannak, a ruhák zsákokba, de tetszik nekik a lakásKépaz internett intézés alatt van mégKép
na a cerka hiradó mára vége bezárúl cerka táraKép)))
na sziasztok
gabi
gabi32

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem írtam, csak elromlott a gépünk, de végre megszerelték Kép
Mielőtt kismami lettem, azelőtt tanultam matekot és informatikát itt az egyetemen. Most levelezőn folytatom.
Képek:
Kép
Vendég

KépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Az eddigi fotohiány enyhítése érdekében ld.fent! KépKépKépKép

Köszi a dicséreteket Petike nevében is! Kép Örült neki, most is gügyörészik, nagyon édes!!!!Kép

Gira!
Édes a kisláűnyod! Mennyi idős, és mi a neve? (Bocs, hogy kiváncsiskodok, de nem olyan régóta vagyok ezen a topikon isKép)

Mindenkinek további jó hétvégét!

Viki+Petike 12+2

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!

Jövő vasárnap lesz 8 hós, és Rékának hívják.
Tündéri a fiad Kép

Gira
Vendég

Sziasztok!

Gira!
Jó, hogy újra itt vagy! Egy másik topicban olvastam egy bizonyos "pénteki tesztről"!!! Lehet gratulálni? Nagyon aranyos a kislányod!

Annaviola!
Hogy vagy? Gondolom már egyre nehezebb bármit is csinálnod! De kitartás, most már hamarosan a kezedben lesz a Bébi!!

Viki!
Nagyon aranyos a Kisfiad, igazi "rosszcsontos" mosolya van! (Ezt bóknak szántam!) Remélem már jobban vagy! A NeoCitran nekem is bejön, és az orvosom szerint terhesen is ihatom!

Marcsy!
Nálatok mizujs? Meggyógyultatok már?

Monee, hova tűntél?

Lányok, adjatok tippet karácsonyi ajándékra!!! Van 4 gyerkőc a családban(2,5 év, 2 év, 1 év, 3 hó), plusz 2 tesó plusz a szülők... Van valami jó ötletetek?

Ildikó
22+2
Vendég

Ildikó!

Lehet gratulálni Kép

A többiek kedvéért, akik nem ilyen szemfülesek: a pénteki teszt azt mutatta, hogy 5 hetes kismami vagyok újra Kép

Gira
Vendég

Sziasztok
Ildikó
Igen, köszi, aránylag meggyógyultunk. Bár még köhögünk, de más sokkal jobban vagyunk. Mi babakonyhát vettünk a Domcsinak, bár ő már 4 éves. De zenélő, csipogó játékokat nagyon szeretik az ilyen kicsikKép Na meg az anyukájuk isKép
Gira
Gratula nekedKép
Marcsy
26(hogy hány napos,arra már nem is emlékszem)

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok lányok!

Viki!

Jót nevetgéltem a sztoridon. :D Amikor elkezdted írni a hálózsákot, már tudtam hogy ebből baj lesz. KépKépKépKép Az egyik ismerős kisfiánál már láttam ilyet, csak ott annyival bővítve hogy a hálózsák is nyakig kakis volt.
A második képe a fiacskádnak engem is magával ragadott, épp azon gondolkozom hogy elküldöm a kedvesemnek a képét, ő is imádja az ilyen kis manókat. Kép

Holdviola!

Nem tűntem el, olvaslak naponta többször is benneteket, csak egyenlőre még csendes szemlélőnek érzem magam. Ti már viszonylag sokat tudtok egymásról, én meg még csak gyűjtöm az infókat rólatok... még nem teljesen akar összeállni a kép. Kép

Gira!

Gratulálok Neked! Remélem nem sokára én is megtapasztalhatom ezt az érzést. Kép

Szeretnék mesélni én is.
A hétvégén a kedvesem elhozta a 10 éves kislányát hozzánk, karácsonyi játszóházazni. Csináltunk ajtódíszt, adventi koszorút (bár ezzel kicsit már el vagyunk késve), festettünk Katának gipszfigurákat, amit majd eladhat az iskolában a Luca napi vásáron, stb.
Én viszonylag nem rég voltam gyerek, de annyira jó érzés volt megint feleleveníteni a régi dolgokat amit gyerekként átéltem, csak most már úgy hogy az én "fogadott" gyerekemnek csináltuk. Nekem nagyon szép vasárnapom volt! Remélem Neketek is szép dolgok jutottak a hétvégére...

Üdv mindenkinek!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Gira!
Gratulálok, de nagyon! De most aztán vigyázz magadra! Jön ez a megfázós-influenzás korszak, nehogy elkapj valamit!

Ildikó
22+3
Vendég

Gira
Gartulálok neked a kislányodhoz is és az újabb kismamasághoz! Kép Aranyos a kiscsaj egyébként Kép

Gabi
Köszi az infót Móniról, küldtem neki sms-t ,de nem válaszolt, gondolom még nem töltötték fel a kártyáját, zavarni meg nem mertem, gondolom nem unatkozik mostanában Kép

Ildi
Én a saját családommal is részben gondban vagyok az ajándékozással, kezdem inkább macerának érezni mint egy kellemes ünnepnek. Mért nem lehet csak úgy összejönni és nagyokat kajálni meg dumcsizni ajándék-mizéria nélkül?!?!?!??! Kép Jó a gyerkőcök kapjanak, bár sokszor ez sem egyszerű. Szeritnem ha jól bejárod a baba boltokat és játéküzleteket, biztosan találsz megfelelő ajándékokat, sajnos konkrétabban nem tudok segíteni Kép

Szép napot mindenkinek! Kép

Tündi
Vendég

Ja, jön még valaki ma este Fábry estre a POTE aulába? Kép
Vendég

Sziasztok!

Gira!
Hatalmas Gratula! Ilyen gyönyörű kislány mellé talán jön egy kisfiú is??? KépKépKép Tényleg vigyázz nagyon magadra, nem lesz könnyű Neked egy ilyen kicsi mellett a terhesség! Kép
Mi is szeretnénk majd Petinek kistesót, de olyan 2 -2,5 éves korkülönbséget tervezünk, aztán majd a sors eldönti mennyi lesz! Kép Egyébként hol szültél-hol fogsz szülni?

Holdviola!
A 3 hós babának szerintem egy nagyon színes, könnyű és zenélő micsodát vegyél! Petinek van egy-két ilyen cucca és imádja őket! KépLásd a dec.8-án feltett fotókon a kukacot, meg a focilabdát pl. Nem tudom mennyit szánsz rá, de a bébitornázó is király, bár az már 8000 ft volt! A többi korú babához még nincs ötletem! Kép

szép napot mindenkinek!

Viki + Petike 12+3

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Gira!
GRATULA!!! De ahogy Holdviola írta, nagyon vigyázz magyadra (ez saját tapasztalat). Szóval nagyon nyugis, szép már csak nyolc(nyolc és fél hónapot) kívánok neked Kép

Holdviola!
HÁÁÁÁÁÁÁÁT, tényleg egyre másabb, eddig nem volt bennünk félsz, de legutóbb épp azt kérdezte a férjem a Tescoba, hogy a szülészetre vagy haza vigyen Kép Örülnék, ha már a karomba tarthatnám a babát, de várja csak ki az idejét, jó ott neki a pociba. Mindenestre van miről megkérdeznem a dokimat szerdánKép Remélem veled is minden OK, hisz lassan a Te pocid is kerekebb lesz mint valaha Kép

Tündi!
Hogy vagy? Pozitív hírek? Szurik hatása? Remélem az új évben minden álmod és kívánságod valóra válik. Kép

Moonee!
Nem szemlélődni, irogatni, hidd el könnyebb lesz neked is meg nekünk is Kép Amúgy nagyon örülök, hogy ilyen kreatív vagy, nekem mindig mondták a csajok, hogy tegyem fel a fényképeket arról, amiket készítettem, de addig soha nem jutottam el. Többek közt azért sem, mert a felét már elajándékoztuk, a másik meg hogy iszonyatosan nagy műszaki zseni vagyok, általában a férjem kérem meg az ilyen hős tettekre.

Viki!
Álomszép, a férjem teljesen elhűlt, hogy milyen szép ez a babóca, de azt mondta, mi nem törjük meg a családi hagyományt, még egy kislány és harmadiknak kisfiú Kép Erre azért kiváncsi leszek Kép

Marcsy!
Hogy vagy? A pocakod most már neked is kerekedik rendesen. Jó nyuszi fog járni nálatok, ha ilyen szép ajándékot hoz magával. Sokat mocorog a pocaklakó? Tudjátok, hogy mi lesz a neve? Én ezzel olyan nem jól állok, remélem kellő időben megszáll majd az ihlet. A top listámban benne maradt: Zsóka, Szonja, Lujza, Hanna és a Fanni. Minden héten másképp nevezném el Kép

Legyetek jók: Anna(34+0)
annaviola

Annaviola!

Az egyik ismerősöm mondta a feleségének, amikor kismama korában vacilált azon, hogy elnevezheti-e a kisfiát Elliot-nak, vagy sem, hogy "ugyanmár, min gondolkozik, gyerekekből úgysem lesz annyi hogy nagy legyen a lehetőség választani-válogatni, ezért nyugodtan hívják a gyermeket Elliotnak, ha egyszer ez tetszik neki". A nevétől függetlenül szép, okos, egészséges gyermek lehet.

Nem tudom ezzel mennyit segítettem Kép (valszeg nem sokat). Én egyébként így előre, teljesen látatlanba a Noémi és a Tirza néven gondolkozom kislányban, a fiú még nem eldöntött, de a Balázs azért magasan vezet. No mondjuk, nekem még van bőven időm ezen gondolkozni, de azért... ez a név választás is egy nagyon szép dolog amikor babát vár az ember. KépKép

Üdv: Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Anna!
Igen a pocakom szépen kerekedik, eddig 20kg plusszom vanKép Nagyon szépen mocorog, de csak nekem. Ha apa ráteszi a kezét még mindig abbahagyjaKép A névvel úgy állnunk, hogy sehogy. Ami nekem tetszik az a férjemnek nem, ami meg neki tetszik az nekem nem jön be. Nem is tudom, hogy a 2 kis manónál, hogy tudtuk eldönteni.Kép De nekem nagyon tetszene az Aletta, Anett, Emese, Levente, Patrik. A férjemnek meg a Krisztina tetszik.
De majdcsak eldöntjük valahogy. Még van rá 3 hónapunkKép
További szép estét mindenkinek!
Marcsy
26

Kép
Kép
Kép
marcsy

KépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Örülök, hogy ennyire tetszik Nektek Petike! Ugye nem csak udvariaskodtok? Kép

Ha elegetek van a képekből, kérlek szóljatok, akkor nem foglalom itt a helyet velük!

Névválasztás: nálunk egész gyorsan jött, már az esküvő előtt megvolt a fiú és lánynév is. Érdekes, hogy a fiúnévben rögtön megegyeztünk, a lánynéven meg hónapokat filóztunk, azt lám fiunk lett!!! Kép

Na jó éjt mindenkinek! KépKépKép

Viki+Petike 12+3

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Marcsy
20 kiló? Az rengeteg! És a 3 hónap még visszavan, amikor állítólag a legtöbbet híznak a kismamák Kép

Viki
Nem csak udvariasság Kép, te is tudod hogy Petike milyen szép baba, biztos mások is ezt mondják, tőlünk függetlenül Kép Kép ügyben meg ne fogd vissza magad, én szívesen nézegetem a kissrácot, szerintem a többiek nevében is mondhatom ezt Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Csak bekukkoltam, mi újság! Kép

Mindenkinek szép napot kívánok!KépKépKép

Tündi!

Köszi!Kép Akkor nem fogom vissza magam kép ügyben!
KépKépKép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jó reggelt!

Na, úgy néz ki, már januárban költözünk Pécsre. Húúú lányok, nagy szükségem lesz a tanácsaitokra, mert Pécset annyira ismerem, mint a Holdat. Kicsit bevállalósnak érzem magam. Nem is merek belegondolni a nehézségekbe Kép

Gira
Vendég

Sziasztok!

Esik a hó KépKépKépKépKép nem bíííírom Kép Napot akarok és 35 fokot! Kép Meg tengert és pálmafákat Kép Na jó, befejezem a hisztit Kép

Gira
Én '96 februárban költöztem Pécsre Kaposvárról. Számomra nagyon izgalmas volt felfedezni a várost Kép Még Kváron beszereztem egy Pécs térképet, szükséges is volt az albérlet keresés miatt, de ez a térkép a mai napig a táskámban lapul. Én beleszerettem a városba, és sosem vágytam vissza egy percig sem. Ez lett az otthonom és itt találtam meg életem párját is. Tekints te is a költözésre úgy, mint egy izgalmas kalandra, és meglátod, hogy tetszeni fog, jól fogod magad itt érezni Kép Minden nap új és újabb utcákat tanulsz meg, épületek, üzleteket fedezel fel, megszokod a közlekedést, szóval tök izgi Kép Megvan már hoyg hol fogtok lakni? Busszal vagy kocsival fogsz közlekedni? Én egyébként irtóra bírom a pécsi tömegközlekedést, szinte minden pontról megy busz a belvárosba egy csomópontba, ott át is lehet szállni bárhová, szóval tök jó KépKérdezz nyugodtan ha valamire szükséged van, biztos hogy többen fogunk tudni neked segíteni Kép De addig is te is beszerezhetsz egy várostérképet Kép

Tündi
Vendég

Tündi!
Még nincs meg, hogy hol fogunk lakni. Egyelőre albérletben, aztán majd 1-2 év múlva eladjuk ezt a szegedi lakást, és veszünk ott egyet. Szóval igazából az is érdekelne, (ha már albérlet), hogy melyik városrészre érdemes költözni. Persze ez így szempontok nélkül buta kérdés. Itt Szegeden a belvárosban laktunk. Minden itt van közel, ebből a szempontból tökéletes, viszont kilómétereket gyalogolhatok, ha egy csendes utcát akarok találni, hogy Réka tudjon aludni a babakocsiban, és ne pöfögjék tele az autók az orrát. Például a szülészeti és nőgyógyászati intézetek merre vannak? (Jó lenne ha nem lennének túl messze, így az új jövevény szempontjából Kép )

Gira
Vendég

Gira
Hát így szempontok nélkül tényleg nem könnyű javasolni bármit is Kép Az albérlet sincs még meg ezek szerint hoyg hol lesz? 2 kórház van, az egyik a Szülészeti klinika a Mecsek oldalban, nem tudom ott lehet-e albérletet találni, illetve mivel nincs messze az egyetemtől, biztosan, de főleg panel lakások ezek, és azon a környéken a legdrágább az albérlet. A másik kórház a Megyei kórház, a belvárosban van, na ott is horror a bérleti díj. Viszont busszal mindegyik jól megközelíthető, nem túl sok gyaloglással. Uránváros városrész az egyik legrégebbi része Pécsnek, ott nagyon sok a régi tipusú ház és szintén az egyetem közelsége miatt húzósak az albérletek. Fehérhegy és Meszest nem ajánlom... Kertvárost viszont nyugodt szívvel ajánlom, bár itt is vannak régi panellakások, mégis ez az egyik legutoljára épült városrész (minden szentnek maga felé hajlik a keze ugye... Kép). A legújabb talán Rózsadomb és Szellemváros, számomra mindkettő macerás, sokszor csak átszállással tudom megoldani onnan a közlekedést. Szóval ha beszereztek egy térképet, akkor Kertvárost és Uránvárost érdemes végigpásztázni szerintem Kép Valamikor a költözés előtt csak lejöttök körülnézni, meg foglalózni, nem? Albérlet árakat nem tudok pontosat egyébként, de szerintem egy 1,5 szobás 40000+rezsi körül lehet. Rezsi 30000 körül. Ezek nagy átlagok. Ahol én lakom egyébként, onnét mindkét kórházat könnyedén meg tudom közelíteni 1 busszal, kisebb sétával, ezért ajánlom Kertvárost.

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Én is utálom a havat, a hideget, az esőt a teletKép szóval mindent, ami mostanában van Kép

Gira!
Én kertvárosban lakom már kisebb megszakítással 1989 óta. Igaz messze van a szülészeti klinikától, de azért lehet találni csendes helyet a sétákhoz. Én a nevelési központ körül (jó fej vagyok, úgy írom, mintha tudnád merre van, bocs Kép )szoktam sétálni a babával.

A közlekedésben egyetértek Tündivel! Szinte mindenhonnan megy busz a belvárosba, bár tudom gyerekkel ez már kellemetlen lehet! Kép Ha tudsz valami biztosat kérdezz bátran, próbálunk segíteni, ha tudunk!

Egyébként szerintem a szülészeti klinika környékén marha drága lehet az albérlet (nem tudom mennyi, csak gondolom) mivel ott vannak a közelben az egyetemek. Orvosi, TTK, BTK, műszaki fősuli...

Peti ma rosszabbul van, nyügös, és sokat sír, lehet, hogy holnap le kell vinnm dokihoz!!! Telefonon már beszéltem vele! KépKépKépKép

Nektek szép napot! Kép

Viki+Petike 12+4

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Tündi, amikor írtam, még nem láttam a Tiedet! Kép

Ezek szerint Te is kertvárosi vagy?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki
Remélem Petikének nincs semmi komolyabb baja, és csak az időjárást viseli nehezebben! Igen, én is kertvárosban lakom Kép

Gira
Igaziból azt is el kellene dönetened, hogy melyik kórházhoz akarsz közelebb költözni Kép Én a Megyei H-t ajánlom, mert belvárosban van és tényleg szinte bárhonnan könnyedén megközelíthető, a szülészeti osztályt nemrég újították fel, nagyon korszerű és szép, és nem nyomasztó a jellegzetes kórházi dolgok, valamint én meg voltam elégedve a dokikkal és nővérkékkel, meg minden. Lakhelynek meg ajánlhatom még konkrétabban a Krisztina tér, Diána tér környékét, valamin a lányneves utcákat? Én arrafelé lakom, és MINDEN ott van egy helyen a számban Kép Orvosi rendelők, posta, Spar bolt, CBA bolt, piac, lottózó, gyógyszertár, Rossmann, OTP és Erste bank fiók, stb., szóval tényleg minden Kép És onnan nincs messze a Viki által említett Nevelési sem, ahová lehet vinni sétáltatni a gyerkőcöket, de van közelebb is játszótér Kép
Na, sikerült felcsigáznunk az érdeklődésed? Kép

Tündi
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?