Gira!
Hogy hol jobb szülni, azt nem tudom, mivel csak egyszer szültem!

Az viszont most szeptemberben, így elég frissek az infoim!
Én a Klinikán szültem, mivel a doki, akihez évek óta jártam ott dolgozik, és Vele meg voltam-vagyok elégedve!
Itt valóban nincs alternatív szülőszoba és felújítva sincsen, de nálam hajnalban indult meg a szüllés 03 óra körül, kb. 04 órakor értünk a kórházba és a dokim már kb15perc alatt ott is volt.(tudom, ez nem a klinikát, hanem az adott dokit dícséri

)
Szóval itt nincs lehetőséged választani, hogy hogy szülsz, mert van az ágy azt kész! Engem mondjuk ez nem nagyon zavart, mert mire a kórházba értünk már 2 perces fájásaim voltak és 3 ujjnyira tágult méhszájam, azt reggel 6-ra meg is volt Petike! Én csak orvost választottam, de lehet szülésznőt is választani, mert a szobatársaim között volt, akinek a szülésznője is fogadott volt.
A szülőszobán Velem mindenki nagyon rendes volt, az ügyeletes orvos is, és a szülésznő is. Hála az égnek minden gyorsan és simán ment így nem kellett valami iszonyatos tortúrát végigkínlódnom, többek közt ezért sem hiányoztak az alternatív módszerek, mert EDA-val szültem, azt meg mindenképp csak fekve lehet!
A gyerekágyas osztályon már nem volt minden ilyen tökéletes!
4 ágyas szobában voltam, a szobában volt fürdő is!

A babákat ki lehetett hozni reggel, és este tízig-éjfélig (attól függ ki volt a csecsemősnővér)kint lehettek. Háromszor kellett visszavinni 07.00-ra gyerekorvosi vizitre, 12.00 ra fürdetésre (azt nem csinálhatod Te) meg a délutáni vizitre. Egyébként neked kell tisztába tenni, etetni, itatni, stb...
Viszont nem igazán mutattak meg semmit, mit hogyan kell, és hát azért nekem első baba, szerintük honnan kellett volna tudnom, hogy pelenkázzak, vagy hogy kezeljem le a köldöksebet????
Szóval a szülés része tuti jól sikerült, doki profi, bár a gátmetszést nem úsztam meg de a baba nagy volt 3850g és 35-ös fejkörfogat!
Én azt hiszem, Peti kistesóját is itt fogom szülni ennél a dokinál!!!

Azt ami utána jön, sokkal könnyebb átvészelni és a nehezénél mindenki segített. Ja azt nem is mondtam, hogy apás szülésünk volt!!!

Végig ott volt velem és fogta a kezem!
Szóval, ha kérdésed van és tudok segíteni, kérdezz nyugodtan és bocsi, ha egy kicsit hosszú és ömlengős voltam!
Viki