A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Sikerül Kép. A férjem most épp ott van, és ismerkedik a tereppel (de főleg a melóval). Kezdem várni ezt az egész cécót Kép
És hol jobb szülni? Itt Szegeden is van a kórház meg a klinika, de itt egyértelműen a lkinika a nyerő (már csak a rooming in miatt is).
Ott milyen lehetőségek vannak (szülésnél és az utána következő ellátásban)?

Gira
Vendég

Gira
Remélem a férjed pozitív véleménnyel tér majd haza Kép Örülök, hogy várod a cécót Kép
Szülésről nem tok még nyilatkozni, de pl. a Megyeiben van alternatív szülőszoba, szülés előkészítő tanfolyam. Na, e témában ki is merült az ismeretanyagom Kép Gondolom, anyukák, kismamák hozzászólnak még Kép

Tündi
Vendég

Képzeljétek el Peti ma megfordult!!!!KépKépKép

A hátáról a hasára bal oldalra sikerült neki a művelet!

Gira!
Ha lesz kicsit több időm, írok a klinikáról!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Gira!

Hogy hol jobb szülni, azt nem tudom, mivel csak egyszer szültem!Kép Az viszont most szeptemberben, így elég frissek az infoim!Kép

Én a Klinikán szültem, mivel a doki, akihez évek óta jártam ott dolgozik, és Vele meg voltam-vagyok elégedve! Kép

Itt valóban nincs alternatív szülőszoba és felújítva sincsen, de nálam hajnalban indult meg a szüllés 03 óra körül, kb. 04 órakor értünk a kórházba és a dokim már kb15perc alatt ott is volt.(tudom, ez nem a klinikát, hanem az adott dokit dícsériKép )

Szóval itt nincs lehetőséged választani, hogy hogy szülsz, mert van az ágy azt kész! Engem mondjuk ez nem nagyon zavart, mert mire a kórházba értünk már 2 perces fájásaim voltak és 3 ujjnyira tágult méhszájam, azt reggel 6-ra meg is volt Petike! Én csak orvost választottam, de lehet szülésznőt is választani, mert a szobatársaim között volt, akinek a szülésznője is fogadott volt.

A szülőszobán Velem mindenki nagyon rendes volt, az ügyeletes orvos is, és a szülésznő is. Hála az égnek minden gyorsan és simán ment így nem kellett valami iszonyatos tortúrát végigkínlódnom, többek közt ezért sem hiányoztak az alternatív módszerek, mert EDA-val szültem, azt meg mindenképp csak fekve lehet!Kép

A gyerekágyas osztályon már nem volt minden ilyen tökéletes!Kép

4 ágyas szobában voltam, a szobában volt fürdő is!Kép A babákat ki lehetett hozni reggel, és este tízig-éjfélig (attól függ ki volt a csecsemősnővér)kint lehettek. Háromszor kellett visszavinni 07.00-ra gyerekorvosi vizitre, 12.00 ra fürdetésre (azt nem csinálhatod Te) meg a délutáni vizitre. Egyébként neked kell tisztába tenni, etetni, itatni, stb...

Viszont nem igazán mutattak meg semmit, mit hogyan kell, és hát azért nekem első baba, szerintük honnan kellett volna tudnom, hogy pelenkázzak, vagy hogy kezeljem le a köldöksebet????Kép

Szóval a szülés része tuti jól sikerült, doki profi, bár a gátmetszést nem úsztam meg de a baba nagy volt 3850g és 35-ös fejkörfogat!Kép

Én azt hiszem, Peti kistesóját is itt fogom szülni ennél a dokinál!!!Kép Azt ami utána jön, sokkal könnyebb átvészelni és a nehezénél mindenki segített. Ja azt nem is mondtam, hogy apás szülésünk volt!!!KépVégig ott volt velem és fogta a kezem!Kép

Szóval, ha kérdésed van és tudok segíteni, kérdezz nyugodtan és bocsi, ha egy kicsit hosszú és ömlengős voltam!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Gira!
Én a Klinikát ajánlom, bár igaz, hogy a környezete nem olyan szép, mint a Megyei Kórházé, de szerintem szakmailag jobban felkészültek! Mondjuk ez csak akkor jelent valamit, ha komplikáció adódik, dehát miért adódna, ugye? Ha nincs semmi gond, akkor a Megyei is tökéletes! Ha szükséged lesz tanácsra az orvosokkal kapcsolatban, akkor kérdezz csak nyugodtan, elég sok orvossal van munkakapcsolatom, úgyhogy talán tudok tippeket adni. Mondjuk ez inkább a klinikai orvosokra vonatkozik, a megyeiseket nem nagyon ismerem..

Lányok, el kell búcsúznom egy kis időre. Az ünnepeket a szüleimnél töltjük, már ma utazunk hozzájuk. És ott nincs netem. De talán még jövő héten tudok jelentkezni egyszer. Ha nem, akkor nagyon boldog karácsonyt és újévet mindenkinek! És vigyázzatok magatokra, meg mindenkire!!! Viszlát jövőre!

Puszi mindenkinek!

Ildikó
22+6
Vendég

Holdviola!

Kellemes ünnepeket Nektek is és vigyázz magatokra!!! Kép Jó utat! Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Na voltunk dokinál Petivel!Kép

Ezt az üvöltést amit szegény gyerekem rendezett oda úton, ott a váróban a rendelőben és hazafelé szóval folyamatosanKép ugy sajnáltam, nem tudom mi lehetett a baja. Most elaludt a babakocsiban, kíváncsi leszek milyen hangulatban ébred majd. Egyébként jól van, nincs sem gyulladása, sem a torka nem piros, szóval most magamra lehetek mérges, hogy miért kellett szegény gyereket elcipelni a dokihoz, amikor ma már egész jó kedve volt, sokat nevetett, én meg jól elrontottam a kedvét szegénynekKépKépKép Most mindjárt bőgök............ Csajok, hatalmas könnyekkel sírt a babám, ilyet még nem is csinált, csak a múltkor, az oltás utóhatásakéntKépKépKép Tényleg remélem, hogy most hagyom aludni, akkor jókedvűen ébred majd fel!

Bocs a szar hangulatomért !

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ildi
Jó utat, ti is vigyázzatok magatokra! Boldog karácsonyt! Kép Várunk vissza!

Viki
Ne sírj, ha doki is látta és nincs baja, akkor most már biztsoan megnyugszik ő is lassan. Nyugodj meg te is! Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Tegnap estére jutott egy jó hír nekem. Bár közvetlenül nem érit a dolog, de azért jó volt hallani hogy a barátnőm bátyjáéknak az éjjel megszületett az első kisbabájuk. 4 kiló a kis pasi és 53 centi. Császármetszéssel jött a világra, de azért előtte megközdette egy kicsit az anyukáját. Kép

Ez egy szép-jó hír a mai napra. KépKépKépKép

Egy pöttömmel több van a világon. Kép

Szép napot mindenkinek!

Üdv: Móni

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Gira
Párod hazaért már Pécsről? Milyen híreket vitt? Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Tündi!
Nem sírtam olyan sokat Kép, csak míg Peti aludt! Mire felébredt már abbahagytam!Kép

Egyébként jó kedve volt, és nem volt már baj vele!Kép

Ma tök jó napunk volt, nevetett, sikongatott, kiabált, tök boldog volt egész nap, és ma először ivott pohárból!Kép

Tegnap a dr.néni írt neki fel Calcimuscot, azt mivel nem teáztatom, fejtem kis tejcsit, beletettem a calcimuscot és megitattam vele. Több kevesebb sikerrel megitta!Kép Nagyon ügyi voltKépKépKép

Jó éjszakát mindenkinek!Kép

Viki és a pont ma 3 hónapos és nagyon jókedvű Petike

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

bocs, az lemaradt, hogy egy kávéscsészébe tettem bele KépKépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Tündi!

Hazaért, és felpörögtek az események. A két ünnep között megyünk le albérleteket nézni, és január első hetében költözünk. Kicsit betojtam. Azért mégis az embernek fel kell készíteni a lelkivilágát egy ilyen változásra. A babára felkészülni is kapunk 9 hónapot Kép Az égvilágon senkit sem ismerek ott (rajtatok kívül Kép ). Szóval pirinyót félek, de végül is az én döntésem is.

Gira
Vendég

Hello lányok!

Olyan rég írtam, pedig nem vesztem el, de ez a vége már elég macerás. Még két napot bemegyek a könyvtárba dolgozni, aztán vége Kép
Az eseményeket azért követtem, amennyire lehetett.
Gira, ha adnál egy e-mail címet, írnék néked egy személyes levelet, ha lehet! Az enyém annaviola@freemail.hu
Viki, szerintem tök jól csinálod, abból ahogy viselkedsz Petike előtt csak az derül ki, hogy nagyon jó anyuka lehetsz.
Tündi!
Amit írtál Girának kertiről, mintha csak kinéznék az ablakbólKép Amúgy jó itt, de már mi is lefoglalóztuk a lakást,nem sokára költözés stb.
Hihetetlen de hétfővel már kezdetét vette a 36. hét, már tényleg nincs sok hátra, vannak is erre utaló jelek, aztán jön a bébi. Néha úgyérzem jó is ez, mert már eléggé fulladozok, nem sok helyet hagyotta kiscsaj a tüdőmnek. Olyanokat fészketlődik, néha tök amorf formát vesz fel a hasam Kép Fura, hogy néhány hét múlva már nem ketten, hanem hárman leszünk együtt.
Ne haraguddjatok, hogy ennyit áradoztam magunkról, de most annyira ez kötött le. Biztos már a fészekrakó ösztönömet élemKép
Na legyetek jók, Holdviola Te is Kép Remélem pici baba növekszik. Marcsynak meg pussz, ha valaki át tudja adni
Anna 36+0
annaviola

Sziasztok!
Annaviola!
Neked is nagy pussz!Kép Olyan jó neked, hogy már a 36. héten vagy. Bár én még csak a 27. hétbe léptem át, de már most nagyon nehéz. Lehajolni már nemigen tudok. A férjem azt mondta úgy nézek már ki mint egy minitank.KépPersze csak szeretetből mondta, nem akart megbántani.Kép
Lányok!
Szült valaki közületek gátvédéssel? A klinikán lehetséges az ilyen szülés? Persze az EDA mellett?
Bár nekem még messze van, de nem akarok mindent az utolsó percre hagyni. És aki tájékozott a fogamzásgátlásban, nekem valami 100%-os módszer kéne, (sajnos gyógyszer nem lehetséges), az tudna nekem adni tanácsot? Az elkötésen gondolkozom, de még csak 27 éves vagyok, nem tudom, hogy lehetséges-e.
Na, megyek még egy kicsit talán tudok aludni, aztán mehetek a vércukorterhelésreKép
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Annaviola!
Köszönöm szépen!Kép Jól esik amit írtál!Kép
Ne aggódj, ha beléptél a 36. hétbe, akkor nemsokára a baba elindul lefelé, így fogsz kapni levegőt, hidd el észre fogod venni!!!Kép Igaz akkor szinte 5 percenként kell majd pisilni járnod, na de valamit valamiért!KépKépKép

Marcsy!
Én nem tudok arról, hogy a Klinikán lehetséges lenne a gátvédelem. Én ott szültem, de erről szó sem volt! Mindenki tette a dolgát, a doki meg vágott, mondjuk szerintem nálam muszáj is volt a baba mérete miatt!!!
Fogamzásgátlásnak a spirált nem tartod elképzelhetőnek esetleg? Nekem nem volt még, de azt mondják az elég biztos, és mégsem gyógyszer!!!
A cukorterheléshez szorítok, és vigyél magaddal citromot, úgy sokkal ihatóbb az a szar! Kép

Viki+Petike 3hó+3 nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

A gátvédelemről én is érdeklődtem, de még a legalternatívabb helyeken is azt mondták, hogy az első gyereknél tuti vágnak. Kép

Gira
Vendég

Marcsy!

Gátvédelemről fogalmam nincs, de "gyógyszert" a Pharmatex-et ajánlom (tabletta változatot), bár nem ismerem igazán a terhességi kockázatot, de nálunk anno bevált.
Anna
annaviola

Sziasztok!

Marcsy! Én úgy tudom elkötés akkor lehet, ha vagy 36 éves elmúltál, vagy már 3 gyermeked van. Anyukámnak 2 éve volt, és akkor mondták.
Szerintem a gátvédelem orvosfüggő. Én a Megyeibe járok, és ott is megoszlanak a vélemények. Szüléselőkészítőn azt mondták van olyan orvos aki az ötödiknél is rutinszerűen vág, és van aki már az elsőnél is próbál gátat védeni.

Andi
36+2 (35+3)

Andi és Dani 2006.01.10
KépKép
szandi81

Sziasztok!

Gira
Hát tényleg jól felpörögtek az események. Ha megvan hogy hol lesz az albi, akkor írjál, aztán szervezünk gyorsan egy topiktalit, jó? Remélem eljössz rá majd te is Kép

Annaviola
Még a végén kiderül hogy egy házban lakunk? Kép De kár hogy ti meg elmentek, mármint elköltöztök. Most már nagyon gyorsan mennek majd a napok, a kérdés csak az, hogy a kiscsaj hol akar megszületni, Pécsen vagy Kaposváron? Szerintem beszéld meg vele a Pécset Kép

Viki
Minden rendben? Petike rendbejött teljesen?

Marcsy
Lekötést csak 35 év felett csinálnak vagy 3 gyerek után. A nővéremnek a 3 gyerek után megcsinálták, igaz akkor már közel volt a 35-höz.

Lányok
Mi a gátvádelem egyébként? Hogy nem vágnak?

Tündi
Vendég

Sziasztok!
Annaviola!
Sajnos semmilyen hormontartalmú gyógyszert nem szedhetek, van egy örökölt betegségem és az miatt sajnos nem ajánlottKép De azért utána fogok érdeklődni annak a gyógyszernek amit ajánlottálKép
Tündi
Igen, az a lényege, hogy nem vágnak, nincs külső varrat. Azért szeretnék úgy szülni, hogyha lehetséges.
Hmm, akkor az elkötést felejtsem el egy ideigKép A spiráltól egy kicsit félek, az sem 100%-os, márpedig több gyereket nem tudunk vállalni, és az abortusz sem jöhet szóba. Talán majd a Wilhelm tud valamit ajánlani, csak az a baj, hogy több mint 1,5 hónapja nem látttam, mert a tanácsadások alkalmával, ő nem volt ottKép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Tündi!
Kösz a kérdést, de még kicsit taknyos PetiKép, és iszonyatos üvöltéseket bír rendezni, amikor az orrszívót szeretném használniKép, hogy neki jobb legyen! De szerencsére más baja nincs!!!Kép

Jó éjszakát Mindenkinek! Kép

Viki+Peti 3hó+3nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Marcsy!

Nem szájon át szedendő, hanem felhelyezendő, ahol elolvad és semmilyen hormontartalma nincs. Vény nélkül kapható kb 10-12 darab van egy dobozba. A tájékoztatóba a többi fontosság leírva KépS ha jól tudom ez kb olyan 1000 Ft. Régebb használtuk, most nincs szükség ráKép
Mások, akik használják, szintén olyan okokból jutottak ide, mert nem szedhetnek hormontartalmú szereket Kép Remélem segítettem. Amúgy van valami krém, meg más változata is.

Tündi!
Ez a kiscsaj tutti, hogy Pécsett fog megszületni Kép Itt a doki bácsink, meg tényleg így tevezzük.

Jó éjt csajok
Anna 36+1
annaviola

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek!Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok csajok!

Ma el akartam menni az Árkádba délután, mert lesz egy sorsolás. Anno, nem is olyan rég Volán taxival utaztam, s kaptam egy sorsjegyet, amit ma húznak kiKép De nem ér rá senki sem eljönni velem Kép Egyedül meg nem merek elindulni. A férjem állandóan dolgozik, a húgom meg csak holnap jön Pécsre, hát ez szomorú...
annaviola

Sziasztok!

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Cerka!
Remélem már sikerült elrendezned mindent az uj lakásban,és már jöhet a jézuska!Kép
Ha lesz neted,akkor beszélünk majd MSN-en!

Dandy!
De eltüntél!Mi van veletek? Norkárol tudsz valamit?

Akikkel eddig még nem találkoztam,annak üdv itt!Olvasni szoktalak titeket,csak írni voltam lusta mostanában!
1-2 kép rolunk!

KépKépKép

Kép
beatrix2

Beatrix!

Nektek is nagyon békés, boldog ünnepeket kívánok! Gyönyörű szép a kislányod Kép Mit hoz neki idén a Jézuska? Írj róla egy kicsit...
Anna
annaviola

Szia Annaviola!

Melyik lányomra mondod hogy szép?:DKépKép

Bea

Kép
beatrix2

Szia Annaviola!

Melyik lányomra mondod hogy szép?:D

Bea

Kép
beatrix2

Kép

Kép
beatrix2

EZT NEM MONDOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Beatrix!!!!!

Hát, akkor isteniek a kiscsajok, de az anyukájuk is, ha ezt végig tudta hordani. GYÖNYÖRÛEK..... szóhoz sem jutok Kép Kép KépHogy hívják őket?
annaviola

Én is beugrom köszönni. sajnos 3 hétig szinte folyamatosan betegek voltunkKép
Most úgy néz ki rendbe jöttünk kop kop.
szép ünnepet kívánunk miondenkinekKép
Bea!
hihihi
szépek a csajok, azért nekem teccene ha a másik kettő csemetét is megmutisztanád néhaKép
üdv Csilla
bim_bam

Anna!

KÖSZI!

Bianka,Bettina és Brigitta a nevük.Agusztus 15-én voltak 3 évesek.
Karácsonyra biciklit,babakocsit,plüssállatot,babát stb kapnak,persze mindenböl 3 egyformát.

Kép
beatrix2

Csilla!

HEHEHE!!!!!!!!!!!!!!!!!Õk nem szeretnek szerepelniKép

Bea

Kép
beatrix2

de azért..............Kép

Kép
beatrix2

Kép(igaz,hogy ezek husvétkor készültek)

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Újra van netem,ugyhogy most már fogok tudni jönniKép
De most sajan nincs időm visszaolvasni,de ha megjöttem pótolom,mennem kell a nagyokért.
Puszi,még jövök!
Móni

cerka

Sziasztok!

Bocs hogy nem írok, de elég rendesen el vagyok havazódva a munkámmal és a Karácsony előtti dolgokkal. Talán péntekre sikerül egyenesbe jönnöm. Kép

Addig is mindenkinek szép napot!

Üdv:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Bea !
na azértKép
pusziKép
bim_bam

CSILLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Az előbb tök hosszú levelet írtam, de elszállt... Úgyhogy most csak röviden:

BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET MINDENKINEK!

Vigyázzatok magatokra!

Ildikó
23+5
Vendég

Bea!
ejnyeKép)
bim_bam

Hali Mindenkinek!

Nem tudom mennyit leszek internet előtt mostanában, ígyhát nagyon békés, boldog, áldott ünnepeket kívánok MINDENKINEK!!!!!!!!!!
Legyetek jók és legytek sokat a kicsikkel, biztos nagyon örülnek majd apunak, anyunak...

Móni? nagyon örülök, hogy visszajöttél, és írj majd, ha van időd, hogy milyen az új fészek??????????

Majd még lehet jövök : Anna 35+4
annaviola

Hűűű, ez a sok egyforma kislány teljesen feldobott Kép

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Gira
Vendég

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek! Kép Nem tudom mikor tudok jönni legközelebb, Peti mostanában nagyon igényli a társaságomat Kép (de nem sírós Kép, csak szereti ha játszom vele, vagy cipelgetem Kép )

Szóval ha nem jönnék már addig, akkor mindenkinek Boldog KarácsonytKép

Viki+Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Bea
Édes a családod Kép

Mostanában én sem voltam sokat, év végi hajtás van. Holnap szabin leszek, de jövő 7-en jövök dolgozni.

Mindnekinek nagyon szép, békés, boldog karácsonyt kívánok, valamint egy hasonlóan jó és szép, vagy még szebb 2006-os évet!

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Bea!
Gratulálok a gyermekeidhez, nagyon szépek!KépKépKép
Biztos nehéz Neked, de tutira "kemény csaj" vagy és jól bírod! Irigyellek is érte! Mi max mégy egy gyereket merünk csak vállalni, pedig imádom a kis tökösömet!!!Kép

Még egyszer kívánom MINDENKINEK Boldog Békés Karácsonyt, + a pocakosoknak kitartást és jó egészséget!!!KépKépKép

Viki és a ma 14 hetes Petike

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepeket, és ha addig nem jönnék, nagyon nagyon boldog új évet kívánok!!!
Marcsy
27

Kép
Kép
Kép
marcsy

Kellemes Karácsonyi Ünepeket kívánunk mi is mindenkinek!

Kép

Dandy, Dorina és Martin
dandy

Sziasztok!
Nemhiszem h mostanság sokat fogok tudni jönni,már elkezdtem a sütéseket,egy rakás sütit fogok csinálni.
Ezért mindenkinek nagyon Boldok Karácsonyi ünnepeket Kívánok,és egy kis versikét is küldök nektek:

Irigykedve néz most a húsvéti nyúl,
mert most a Jézuska az úr.
Táncolnak az angyalok,szikráznak a fények
Legyen boldog karácsonyotok,és utána jó évetek!

Puszi mindenkinek:Futó család!

cerka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?