A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Szia Mino!

Szerintem félreértettél, egyátalán nem viselem nehezen az áldott álapotomat, sőt sokkal könnyedebben és kevésbé aggodosan mint az elsőnél.
Sajnos az biztos nem véletlen hogy egy hete csak gyengülök, fáj a hátam, végtagjaim...most már 2 napja étvágyam sincs. Szóval ezek sjnos jelentenek vmit, de majd a doki megmondja.
Ez valószinüleg megint tüdőgyulladás lesz, aminek semmi köze a várandosághoz, illetve Botond nővekedéséhez, inkább nagy valószinüséggel megint Danus "fertőzőtt" meg.

Szegény kis Bálcsit nagyon sajnálom. Kép Kép Sajnos vagy szerencsére nem sokat tudok a refluxról.

KépKép
KépKép
nana09

Szisztok!

Először is mindenkinek nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket! Kép

Látom, depis mindenki.... Kép Gondoljatok arra, h. nemsokára sütni fog a nap, és lehet menni nagyokat sétálni. Kép Én már nagyon várom. Amikor kicist jobb idő volt, akor úgy el kapott az a tavaszi érzés. Kép Én nagyon várom. Majd nagyokat sétálunk, beszélgetünk. Kép

Képzeljétek, tegnap apa 2*-esen is meglepett. Nagyon tetszett nekem a raclett már régóta, és csak egyszer mutattam neki. Hogy mennyire jó, a tanár nőknél ettünk ilyet, és mennyire ízlett....áradoztam neki, erre tegnap megkaptam. Nagyon örültem, mert megjegyezte. Kép Pedig annyi gondolat van a fejében. Kép És hozott nekem mini tortát is, aminek szintén örültem, mert annyira édes volt, hogy erre is gondolt. Tisztára meghatódtam. Kép
Zsófi baba is csak nézte a virágokat, meg a gyertyákat ahogy égnek. Kép Szóval jó volt nagyon. Itt voltak a szüleim is, ők is hoztak virágot, meg fincsi tortát. És apa gyártott nekem "feljárót" ide az 5lépcsőnkhöz, h. Zsófit fel tudjam húzni ebbe a nagy hidegben. Kép Annyira aranyosak. Apa saját kezűleg készítette, ő szögelte nekem össze. Kép Milyen kis gondosak. Kép

Nana, remélem nem lesz semi komoly gond!

Rozi, ne légy szomorú! kell az energis a gyerekekhez, meg ahhoz, h. nyugodj tudj lenni velük. Lesz még idő fogyokúrázni! Nagyon könnyen, gyorsan le lehet adni! Biztosan ez a rossz idő is hozzájárul, h. most ilyen szomorú vagy! Fel a fejjel! Leszel még csinos! Kép Én biztos vagyok benne!

Kob, szorítok a vizsgádhoz!

Cukker, nagyon drukkolunk!

Igen Ser, már nemsokára mi is enni fogjuk a finiket Zsófival. Kép kinézi a szánkból az ételt. Úgy szoktam reggelizni, h. aaz ölemben ül, és nézi, h. miket eszem. Még a nyelvét is nyújtja, és meg is akarja fogni. Szerintem nem lesz gondom vele, amikor majd az ízeket fogja megismerni. Jó étvágyú lesz, akár csak a szülei. Kép
birolili

Szia Mino! Kép

Jó, h. itt vagy! Kép Örülök, h. több - kevesebb sikerrel az altatás kezd megoldódni. Én megértelek, mikor azt mondod, h. teher volt a terhességed. Nagyon nehéz lehetett így..... Kép
birolili

Nana ! sztem sem fognak röntgent csinálni, nekem sem tették anno, pedig én nagyon nagyon köhögtem majdnem 2,5 hónapon át (sokszor rosszullétig ment a dolog)Nekem az izsáki kórházban egy dokinéni adott inhalátumot, meg antibiotikumot és az tett együtt helyre (asztmagyanúsnak találtak...azóta is sokszor köhögk:ezt nem is tudjátok..lehet a volt dohányos életemből hoztamKépés röntgen helyett légzésfukciót néztek: be kell fújni egy gépbe és az okosakat ír a légzésről..
Jobbulást Neked és Daninak is

Mino! szia. mi a jó és mi a rossz éjszaka?

KépKép
KépKép
bepa77

lili :
nagyo aranyos vagy hogy igy bátoritasz Kép
lehet hogy lelkileg sem a legjob időt válaztotam na majdcsa khelyre rázodpm ha süt a nap Kép

jaj el is feljttem nektek mesélni hogy ez feledékenység mostmár tényleg kiakszt hétfőn lmentem szülöire és nem is volt szülöi ma lesz ez őrület mostmás mindnt irok mert ha nem irom fel egyből elszáll ez tényelg olyan mostmár hoyg az egyik fülemen be a másikon me egyből ki

Kép

Kép

Kép
roz23

mino

mail ment Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Bocs Nana! Figyelmetlen voltam! Szóval akkor Botond?? (Nálam Vince és Botond volt a toppon, Andrisnál a Barnabás anno..)Látod, erről is majdnem lemaradtam..Kép
Húha! reméljük, hogy inkább csak vas hiány okozza a gyengeséged és a szédelgéseket! Nem volna jó, ha tgyuszkód lenne.. Antibigyótikum...és társai... Brrr...
Nagyon drukkolok!

Lilke
Te is januári lyány vagy??? Nem is tudtam.. De Te sem rólam! Kép Nem tudom a zodiákus jegyeket, de te akkor már ugye nem bak vagy, mint én?!? Bocsi, csak átsiklottam, de most töltötted a 23-t???? Vagy 24-volt írva, csak nagyon átrohantam rajta??? KépKépKép
(atya gatya...ha 23-t, akkor én egy tizessel vagyok ráncosabb nálad...Húha.)
Hát remekül sikerült akkor a szülcsid!
Ezennel, így utólag is Nagyon Boldog Szülit kívánok Neked! KépKépKép
Erszényes
Még mindig érdekel a légzésfigyelő? Mert multkor írtam Neked róla, és h gyartoi aron tudok neked szerezni, ha gondolod. Biztosan atsiklottal rajta, amikor irtam.. En csak ezzel erzem biztonsagban Balintot!
Ja lanyok: én kaptam elégedettségí kérdőívet tavaly júniusban a gyerekágyon, júliusban a nőgyógyászaton!
A másik, h barki bemehet a kórházba, és érdeklődhet, hogy milyen aházirend, milyen lehetőségek vannak, meg lehet nézni a szobákat, szülőszobát, csak előtte szólni kell a kezelő orvosnak, vagy meg kell kérdezni az osztályvezetőt, hogy mikor van lehetőség rá!
Én azt gondolom, ez így rendben is van! Fel lehet készülni a bent töltött (általában) 4-5 napra, a lehullott csempékre, a kismamák által összemocskolt (kevéske) WC-re, stb... A kaja, pedig a patológián azért olyan, mert a modern táplálkozás tudomány szerint, étkeztetik a kisamákat! Kevés só, kevés zsír, fűszer szegénység.. Azt gondolom, ez is rendben van így, mert értünk teszik! Ha valakinek van külön gondja, vagy kívánsága, bármikor lehet beszélni a dietetikussal, mert minden nap, minden osztályon végigmegy a kórtermeken..
Ne féljetek, rengeteg pozitív változás történt! Arról nem beszélve, hogy ha felkészültök a lehetőségekre, körülményekre, senkit nem érhet trauma! A szakmai háttér kiemelkedő, és ha koraszülöttre, vagy intenzívre kerül egy babus, akkor ahhoz csak a másik épületbe kell átmenni, és nem másik kórházba..
Azt gondolom, hogy a "köszönöm, kérem, jó napot, jó estét, legyen szíves" ezek megteszik a hatásukat az ott dolgozókkal szemben!
Csak azért ne válasszatok másik kórházat, mert a híre miatt féltek a kecskemétitől!
A hírek-rémhírek is attól függnek, hogy kinek a szájából, és milyen szemszögből jutnak el az emberekhez! Én azt gondolom, hogy az alap dolgokra a külső védőnői hálózatnak kell megtanítani a kismamákat, még a terhesség elején! Ha maguktól nem teszik, kérni kell! Aztán a kórházban már keveseb segítséggel is el lehet boldogulni, ha már elméletben fogalmunk van a dolgokról!
Az a véleményem, hogy PL: kiemelem Bíró LilitKépKépKép, fel lehet 9 hónap alatt nagyon sokmindenre készülni!! Lili is csak kérdezett, és kérdezett, én is.. hiszen itt sok tapasztalatból meríthetünk, és ott vannak a védőnők, meg a többi szakember! És megszerveztük a szülöszoba látogatást is! Nem voltunk szívbajosak!KépKép Én is azért nem a SOTÉN szültem, mert az oszt.vez. főorvossal és a dokimmal való beszélgetés után fel tudtuk mérni, hogy hol lesznek jobb esélyeink! Álljatok a sarkatokra, hiszen értünk dolgoznak ezek az emberek! És ha tiszteljük őket, ők is tisztelni fognak minket, hiszen kemény munkát végeznek Õk is!
Perzse a kivételek mindig erősítik a szabályt!, De azok mindig lesznek is!
Szerintem nem csak azt kellene az újságoknak megírni (esetleg átírni), hogy mi volt rossz, hanem az elégedett kismamák írásait is leközölhetnék! Igaz, Õk kevesebben írnak, mert ha minden rendben megy, azt nem szokták propagálni, mert az természetes!
Velem kiemelkedően bántak a kórházban! Utánajártam mindennek, és szinte minden dologra oda tudtak figyelni!!KépKép
A KISFIAMRÓL már nem is beszélve! (Oké, volt ott ismerős orvos, de az csak egy dolog..nem ők voltak a babákkal nap mint nap, minden percben..) Ezek az emberek mind jókor, és jól döntöttek, és megmentették az életünket!
Úgyhogy ne féljetek a rémhírektől! A lányok is, szinte mindenki kellemesen csalódott szülése folyamán.

Szerettem volna, hogy ezt a dilemmázó Kismamák elolvassák!

Nagy puszi mindenkinek!! KépKépKép

KépKép
mino

Roz,
Én sem fogytam semmit amig a Dani 1,5 éves nem lett, akármit csináltam. Bár már rég nem szoptattam lehet hogy a szervezetem még babás anyának tartott. Kép Szóval van még bőven időd, hisz Áki még pici. Kép

KépKép
KépKép
nana09

mino

neked mikor volt s zülcsinapod??
seriff is mostanában modta hogy lesz neki bár ő mostanában nagyon el van tünve ma sem jött még

Kép

Kép

Kép
roz23

nana
áki már nem is olyan kicsi mindjárt 1 éves Kép kis huncut tudom nemjó sürgetni meg idő kell meg mindne de én már elég vacakul érzem igy magam

Kép

Kép

Kép
roz23

Rozka
jan.04.

Ahogy jó idő lesz, ijössz hozzánk, és tollasozunk a mini pályánkon! 5 pec után szakad az emberről a víz! Tehát méregtelenít is!! KépKép

Nálam meg azt jegyzik meg a dokik, h ugye nem fogyózom??? Hát mondom nem.. Csak szarakodnak a cukraim, meg nem eszem olyan rendszeresen, ahogy kéne.. Most kevesebb vagyok kilóban, mint a felkészülési időszakomban, vagy ahogy elkezdtem a terhességet..
Nálam meg ennek nem örülnek.. Pedig szinte minden ruhám elajándékoztam, mert gondoltam évekik dagi leszek... Amit azóta vettem, azok meg leesnek rólam..Kép Kép

KépKép
mino

Sziasztok,

Roz, tudom, hogy nem vígasztal, de nem vagy egyedül. Rajtam kb. 5-6 kiló maradt. Érdekes, hogy mikor kijöttem a kórházból, akkor csak két kiló volt rajtam, azóta felszedtem. Igazából a szoptatás miatt eszek rendesen, de azzal vigasztalom magam, hogy jön a nyár, a sok gyümölcs és akkor majd rendeződnek a dolgok. Ne légy elkeseredve. A gyerekeknek nem egy sovány, hanem egy boldog mamira van szükségük. Szép lassan majd lemegy az.

Mino, de jó, hogy itt vagy. Egyetértek veled a kórházzal kapcsolatban. A körülmények olyanok amilyenek, de a szakmai háttér az rendben van. És tényleg sok a pozitív változás Kép. Boldog szülnapot utólag. Ne aggódj, nem te vagy a rangidős Kép!

Nana, nagyon sajnálom. Sok erőt és jobbulást mindkettőtöknek! Bocs, hármótoknak (Botondnak is).

Dóra, sajnálom ami veletek történt, remélem, hogy hamarosan jobban leszel. Jelentkezz majd!

Cukker, nagyon-nagyon szorítok nektek! Te jó ég, én, hogy izgultam amikor mentem be a kórházba és pozitín csalódtam.

Lili, utólag boldog szülinapot! De jó neked, hogy ilyen fiatal vagy!

Kob, ügyes légy a vizsgán!

Szerintem azért nem jön Seriff, mert ma sem volt eddig internet errefelé. Tegnap sem. Utálom a Fibernetet, nagyon nem vagyok megelégedve velük. Persze a számla mindig a teljes összeget tartalmazza, holott nagyon sokszor nincs internet. Na mindegy, majd váltunk!
balim

Kössz Balim!
Szóval Te még ráncosabb vagy nálam! KépKépKépKép
Pedig abszolút nem érzem magam annyinak.. Kép

KépKép
mino

balim
nálunk is ez van napok óta szarol a net tegnap délelőtt is is meg este 2-3 -4 órákra kikapcsolták ez még a héten idáig minden nap igy volt énmeg függöségemmel et nehezn viselm Kép
aranyos vagy hogy biztat de ha rám csak 4-5 kiló jött volna föl a szülés utánnem paráznék de már sokkal több nagyon bagadt vagyok és tibor még piszkál is vele na mindegy majd csak sikerül leküzdeni

mino
hát igy utolag is boldog szülinpat és nemis szólsz : ejnye-bejnye Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Kicsit nincs az ember, és máris mennyi mindent kell olvasniaKép

Lili,
ha tegnap az msn-en nem olvastad, akkor utólag is boldog szülinapot kívánok neked!!! Szemtelenül fiatal vagy, hú, pedig én sem érzem magam olyan öregnekKép

Mino,
ezek szerint megjavult a gép? Péntek kora délután otthon vagytok, mert akkor lehet, hogy meg tudnánk benneteket látogatni, elvileg itthon lesz Szláva, de csak holnap tudja egészen biztosan.

Képzeljétek, tegnap voltunk bőrgyógyászaton, mert már elegem volt a találgatásokból, hogy miért csúnya Lili arca. Annyira lelkiismeretes volt a doktorbácsi, végignézett rajta mindent. De ennek ellenére az ő ágya is megkapta a doktorbácsiknak kijáró pisitKép
Még egy gyerekorvos ismerősét is felhívta, hogy az a sampon, amit akar adni biztosan adható-e a babáknak is.
Úgyhogy most 1500 Ft-os fürdetőben 1300 Ft-os samponnal tisztálkodunkKép
Nem is tudtam, hogy ezek a tűzfoltjai, ha nem így helyezkednének el, belső szervi elváltozásokra is utalhatnának. Ezt eddig senki nem mondta. Lilinek az arca középvonalán van, azt mondta, hogy így nem kell aggódni.

Nana,
jobban vagy? Mit mondott az orvos?

Tényleg, most hogy Lili hasmenős volt, kapott olyan tápszert, ami szója és nem tehéntej alapú. Más az íze, de szereti, és azt mondta az orvos, hogy ha szereti, továbbra is eheti ezt. Szerintetek? Így biztosabban nem lesz tejallergiás, nem??????

Na majd még jövök, most megint itt van anyu, babázik, kihasználom, hogy rendesen meg tudjak ebédelniKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

szerintetek lehet gyümölcsnapot tartani szoptatás alatt?
birolili

lina mit kaptatok mert éppen ajálgatam itt az egyik isemrősmnek van egy doboz isomil tápink ha kell odadom ha ezt ezsitek szivessen bár a lejáratot mg kell néznem meg is nézem goyrsan
2007 12 hóig jó ha érdekel nektek adom szívessen Kép vagy bárkinek kainek kell nekünk nem jó

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok, kedvesek vagytok, h hiányoltokKép!
Minden okés, csak tényleg a nettel volt vmi, meg aztán tettem-vettem-főztem-stb...
Mire Hannácska elaludt volna, megjött Apa, nyilván érdekesebb volt, mint aludni, de aztán ebéd után elmentünk a boltba és alszik is, kint a garázsbanKép....

Mino, jó, h újra vagy! Sinlac jó, és hízlalóKép!Tényleg, 2 hete kapja Hanci esténként, és ezalatt hízott 21 dkg-t, míg előtte 5 hét alatt 25-t! Nem beteg ám már, csak ijesztget! Hogy álltok alvásügyileg? Kiscsikó betört már?

Roz, nyugi, lemegy az,amikor eljön az ideje, csak ne add fel, mozogj sztem az a lényeg! Még van pár napom a 30-igKép....

Nana, nem hinném,h csinálnak Rtg-t, amúgy az SZTK-ban du is vannak.És az rajtad is múlik, h ki kell-e várni a sorodat, nyilván, aki az ablak mögött ül, nem biztos, h látja a pocakodat, érdemes szólni, és hidd el, akkor előre vesznek. Nagyon indokolt esetben készítenek csak kismamákról rtg-t! Nem biztos, h tüdőgyulladástól fáj a hátad, ilenkor annyi minden lehet, ne gondolj a legrosszabbra!Kép

Lili, raclette nagyon jó,mi imádjuk, nászajándékba kaptuk, de hasznos, és fini, és... szóval szuperKép!

Balim, P szabin van, és a másik doki helyettesíti, kb 100ezren várnak rá, nem voltunk, csak meélte egy ismerős, aki felhívta Õket.Úgyhogy ezért se legyetek betegek!KépA fibernet számla mindig a teljes összeget tartalmazza, és mind rendszereen 6-án kapjuk meg, h a fizetési határidő 5-e, már írtam egy mailt, de válaszra sem méltattak.....

Kép
seriff

Ja, és amióta a Yucca-t Hanci mentes övezetbe tettem, kb 88 levele sárgult be, mert nem kap elég fényt Kép...

Kép
seriff

Roz,
köszi, de mi valami Milupa Pregomil-t kapunk. Látszik is Lilin, hogy diétás tápi, nem elég neki annyi, mint a rendesből. Tegnap majdnem balhé lett, ugye mentünk bőrgyógyászatra, és biztos, ami biztos, vittem magammal 100 g tápit. Beugrottunk még a Malomba kulcsot másoltatni, hát persze, hogy felébredt picilányom, és nagyon éhes volt. Beültünk a Malom Caféba, kérdezte a pincér, hogy mit kérünk, én meg elővettem a cumisüveget, hogy először is ezt állítsa bele melegvízbe, aztán beszélhetünk a többiről. Persze jó meleg lett, hozta, hogy ő nem ért hozzá (volt vagy 22 éves), de szerinte meleg. Mondtam, hogy szerintem is, úgyhogy most vigye vissza egy kis hideg vízbeKép
Szóval ott megetettük, mindenki csodájára járt, de el is fogyott a tápi, kezdtem aggódni, hogy milyen balhé lesz hazáig. Mondjuk ahogy elindult a kocsi, nem volt semmi gond, csak ne lennének piros lámpák...

Roz, még valami:
kilók miatt ne aggódj. Tudom, hogy ez most hülyén hangzik, de én a fordítottját élem át. Világ életemben úgymondt nem voltam sovány, már oviban sem..., megszoktam, hogy itt-ott gyűrődik... Aztán megszültem Lilit, és ki gondolta volna, hogy pont a szülésbe fogok így belefogyni. Ezt is nehéz ám egy kicsit elfogadni, mindig nézem a tükörben, hogy hova lett a hasam. Tetszik, de akkor is meg kell szoknom.

Seriff,
miért nem váltod le a Fibernetet? Apuék is hamar megunták, nagyon rossz minőségű volt a szolgáltatás.

Lili,
raklettünk nekünk is van, csak eddig nem volt olyan asztalunk, ahol jól körbe lehetett volna ülni, mindig mentünk valahova vendégségbe raklettezni. Mi vittük a sütőt, ahova mentünk, adták az asztalt. Most már van szép nagy terünk, szép nagy asztallal, most meg raklett van PestenKép.

Képzeljétek, ki fogok mozdulni mindjárt itthonról!!!!
Anyu Lilizik, mi meg elmegyünk a Tanyacsárdába ebédelni. A nagymamámnak lesz nemsokára 70. szülinapja, foglalunk asztalt, de hát le is kell meózni a kajcsit. Milyen finomat fog Lili ebből este szopizniKép
Megint szedem a homeobogyót, és magától sugárban folyik a tejem. Olyan jó érzés.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ser, és ti mit szoktatok benne csinálni?
Vannak receptjeid? Apával a hét végén szeretnénk kipróbálni. Kép
birolili

lina

hu ez nagyonjól hangzik hu étterem kb 4 éve nem voltunk apával seholketesben nem hogy étteremben szerintem ettől a 2 órás szülöitől is sokkot ka p áki Kép Kép pedig imája mamát

ser
már aggódtam hogy baj van Kép de incs jól van akkor Kép leparkoltad a csaj a garázsba Kép aztán el ne száguldjon apa mocijával ha felébred Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Lina, a Tanyacsárda az jó hely. Kép Jó étvágyat hozzá! Jó nektek, h. így ki tudtok mozdulni kettecskén.... Kép És köszönöm a köszöntést! KépSzerintem mi majd 5év múlva fogunk. Zsófi állandóan velem van, engem lát. Még rajtam kívül az apjával van el hosszabb ideig....
birolili

csajok
most nézetem éppen hogy már csak 1200 üzi hiányzik ogy 2. legtermékenyebb topik legyünk Kép Kép
igy csak 3.ak vagyunk Kép

lili
ismerős helyzet még jó hogy csajok már nem iylen anyásak -apaássak de ha vagyunk valhol vagy ha van itt valaki és sötétedik niki egyből hazamegyünk hazamentek sötét van már Kép jó kis vendéglátó nem győzünk elnézést kérni Kép hogy nem azért mondja mert nem érzi jól magát éppen ahol vagyunk vcsak ő ilyen ha sötétedik mindenkinek otthon a helye :Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz, ez nagyon édes, sötétedikKép!
Nem száguldott el a mocival, mert addigra pont odaértemKép!

Lili, főzzél meg hajában krumplit, mondjuk 2-3 nagyobbat, meg 2-3 tojást, kell még bacon, vagy Bolero sonka, sajt. És akkor alulra egy szelet sonka/szalonna, rá egy karika krumpli, rá egy karika tojás, és sajttal betakar. de husit is lehet, vagy tarját, fantázia kérdése, nekünk van hozzá szakácskönyvünk is, de abból még sosem csináltunk semmit....egyszerű Trappista sajtot szoktunk venni, nem flancounkKép....

Én még sosem voltam a Tanyacsárdában....

Kép
seriff

Köszi Ser, majd kiagyalunk mi is vmi jót. Ez is jól hangzik. Pácolni is szoktatok husit? Az is jó lehet, nem?
Menjetek el a Tanyacsárdába, nagyon jó hely, igaz, nem a legolcsóbb, és a kiszolgálás is nagyon jó, kedvesek. Kép
birolili

hazaértünk végre, nem győztem végigolvasni amit írtatok. Kép

Nana: sajnálom hogy betegek vagytok. Kép
Röntgent csak nagyon indokolt esetben csinálnak, mert nekemmég egy sima foggyökérröntgent sem csinált a doki pedig gyökérkezelni kellett mert nagyon fájt a fogam 3 hónapja. Ehhez képest meg egy mellkasröntgen sokkal komolyabb lenne. Remélem azért hogy nem tüdőgyulladásod van, az nagyon rossz lenne. Egyél sok-sok vitamint! Kép

Mino: légzésfigyelő valószínűleg egyenlőre nem kell, mert vszínűleg kapunk kölcsön, de nagyon köszönöm és ha mégis változik a helyzet akkor élnék vele. Kép
Jaés amit a kórházról írtál az olyan megnyugtató, nekem sokat segítettél vele, a fő a szakmai hozzáértés és nem az hogy mennyire komfortos a WC meg a szobák. Kép

Lili: örülök, hogy jól telt a szülinapod!! Kép
De rendes a férjed meg a családod hogy igy megleptek!! Kép

Lina: a Tanyacsárda tényleg jó hegy mi viszonylag soxor eszünk ott és valószínűleg 17-én mi is oda megyünk apával megünnepelni az 5. évfordulónkat!!
Amúgy az öcsém ott dolgozik, szakácstanonc! Kép

Mi ma a Tescoban voltunk, levásároltuk a múltkor kapott tescos kuponokat, de mire most hazaértünk úgy szédültem hogy csak na. Kép
Lehet hogy már 35 hetesen nem kéne ennyit szambáznom... Kép

KépKép
erszényes

Lili, de hülye vagyok, ez amit írtam csak a lapátkákba való-köret, miközben a tetején sül a becápolt husiKép...

Erszényes, hát pihenhetnél többetKép!

Kép
seriff

mi az a raklett??????
Bepa:
jo alvas:3 ebredes, rossz alvas 6-10!

KépKép
mino

Erszényes!

14-án Valentin napi program van a tanyában, meg valamelyik nap nem tudom pontosan melyiken mesterszakácsok által készített menüket adnak, amit valami szakácsversenyen csinálnak.
Anyu már be van izzítva 14-éraKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mino, egy sütőkészülék kerek vagy szögletes, van egy felső,levehető része, ez alatt van a fűtőszál, ezen sülnek a husik, és van 6(vagy 4) lapát,ami meg a fűtőszál alatti részbe tehető és abban sül a krumpli, tojás, a köret, és elektromos
nagyon hangulatos, nem olyan füstös,mint a grillezés.

Nana,mit mondott a doki?

Kép
seriff

Syg, Bea?

Kép
seriff

Most értünk haza.

A jó hír hogy nincs tüdőgyulladásom,Kép legalábbis egyelőre nem lehet hallani. Mondjuk tavasszal ugyanigy egy délután voltam az orvosnál, akkor nagyon köhögtem, azt mondta nincs tüdőgy..., aztán másnap reggel visszamentem, mert éjszaka majdnem megfulladtam (kiderült rossz gyógyszert kaptam), de ő nem volt, írány a helyetesítő orvos, ő rögtön azt mondta tüdőgyulladás és sajna neki lett igaza.

Garatgyulladásom van. Amin nagyon meglepödtem, mert igaz 2 napig nagyon fájt a torkom, de kikuráltam magam és már nem fáj, az orvos szerint viszont ez a virus okoz minden panaszomat.
Ami leginkább aggaszt, hogy miért nem bírok enni??? Én mindig bírok. Kép

KépKép
KépKép
nana09

nana
örülök hog ynem let tüdögyuszid Kép reméljük gyorsan meg is gyógyulsz Kép

erszényes
hát igen lehet hogy egy kicsit pihenhetnél Kép

seriff
nem vagy egyedül én sem voltam még tanyacsárdában Kép
bár jelen esetben nem is mennék csak valmi diétás étterembe Kép apa igaz beigért nekem egy vacsit 2 hete tegnapra de szerintem kiment fejéből Kép ( azigazság az hog ynekem is Kép ) öregszem Kép lilivel együtt Kép

voltam a szülöin olyan ügyi niki csupa jót mondtak rá és a rajazi Kép hát olyan cuki lerajzolta mgát a kis művész Képamit nagyon furának találtam mennek erdei oviba minden regg a kisvasúttal mennének és ste jönnének 1/4 5 kor 1 hétig én teljesse kiakadtam 23 gyerek kisvasút lovastanya.... nem merem elengdni mások meg mad kugrottak bőrükből de jó beszuper... hát én már vonat foaglmától is rosszul vagyok ha mennék vele én vagy apa akkor persze de igy nem engedem el szerintem bizti nagy élmény meg minden de én nagyon féltem biztos én vagyok hibás Kép meg ez uszás tanfolyam na erre meg tuti nem engedem egyedül én parázom túl a dolgot tibor szerint

holnap is ezer felé kell mennem járunk fogdokihoz apa is meg énis jó kis kiadás nekm a régi töméseimet cserélgeti meg egy fogm kettétört valmelyik nap mert kézeljétek ráharaptam egy kőre a kenyérben volt tök jó
egy alkalom fejenként 8000-9000 ft ugyhogy a vacsi pénzünk ide vándorol Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Jó van akkóóóóóó, le lehet szállni most'má a koromról! Kép Kép

Nana, jobbulást és gyógyulást kívánok!

Erszényes, pihenj, amíg csak lehet...nekem is ezt mondták itt a lányok annó, de én nem hittem. Most bezzeg pihennék.... Bár mostanában elég sok időm van. Kép

Samnak írtam üzenetet, h. mi újság van velük, és azt üzente, h. nagyon elfolalt, meg örül, h. otthon van velük a Tamás. És nincs nagyon ideje. De mindenkit puszil. Kép

Ser, Te hogyan, milyen páclében pácolsz? Zacsis fűszert használsz? Bocs az offolásért. Ha baj, Ser, írj nyugodtan az e-mail címemre: b.lili kukac citromail.hu Köszi

Jó éjt! Holnap is jövök, remélem akkor többen lesztek. Kép Pont mikor ráérek, akkor nincs itt senki.
birolili

sziazstok Kép

mino
mail ment a tibor részéről remélem olvasod Kép

lili
bár nem engem kérdeztél
de pácnak szerintem nagyon fini és nagyon puha lesz bármilyen hús sertés marha... ma mustárba borsba és sok hagymába pácolsz én nagyon sokszor csinálom ezt semmi más fűszer nem kell be csak ezek és hagymából jó sokat tegyél tényleg egy jl záró dobozban 1 estét szoktam érlelni agyon fini bár ez a kerti grillhez van kitalálva de biztos ugyan iylen jó elektromosra is Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Mi van a levegőben? A hó tehette?

Zsófi hajnali 4órától fent kukorékol....és előtte is fél 2-kor már fent volt. Mi fél 11-kor feküdtünk.... Egy kicsit fáradt vagyok. Kép De ő virgonc, sikítozik, meg beszélget. Kép
birolili

Sziasztok,

szép napot mindenkinek!

Nana, ez jó hír, hogy nincs tüdőgyuszid, remélem gyorsan és fájdalommentesen felépülsz. Dani hogy van?

Erszényes, képzeld, mi meg 16-án leszünk 11 évesek a párommal. Egy hirtelen ötlettől vezérelve ezt megünnepeljük most egy hétvégi kirándulással hármasban. Fiúk nagymamiznak. Olyan jó, annyira várom. Jó lesz kimozdulni...

Lili, de jó, hogy tudsz pihizni Zsófitól! Forog már egyébként a kicsid? Eszti oldalra fordul, tovább nem. Nem is baj, addig sem esik le a pelenkázóról Kép. Mekkora most Zsófi?

Roz, hát a fogorvos tényleg nem olcsó mulatság, de nagyon fontos befektetés, én úgy érzem. Ovis kirándulás? Szerintem nem kell annyira aggódni, figyelnek azért az óvó nénik. Meg ilyenkor többen mennek velük. Persze meg kell kérdezni a gyerkőcöt is, van-e kedve. Úszás? Elmúlt nyáron úgy volt, hogy Marci is megy úszótáborba, de lebetegedett. Titkon örültem neki, mert féltettem. Azóta viszont megtanult úszni (az apja viszi hetente háromszor) és idén nyáron már nyugodtan elengedem.

Ser, remélem, hogy nem kell mennünk csak jövő kedden dokihoz (oltás). Nagyon sok most a beteg gyerek, csodálom, hogy az enyémek még tartják magukat pedig közösségbe járnak. Majd beszámolok, hogy milyen az új rendelő, ha odatalálok Kép. Ti a garázsban altatjátok Hancit? Vagy a lakást már unja? Az én páromnak is van motorja, már szerintem nagyon várja a tavaszt, hogy mehessen, csak a hegyeket hiányolja Kép.
balim

Lili,
sajna nálunk manapság mindig ez a menetrend. Percre pontosan 4-kor felébred. Most is este 6-tól aludt 1-ig, gyors hami, aztán 4-kor kelt megint és csak másfél órával később bírtam lerakni. Ja, és ezek után félórát aludt csak Kép. Mondjuk én már 9-kor lefeküdtem. Most félórája megint alszik, nem tudom meddig...
balim

balim

tudom én hogy engedni kellene de nem merem Kép tudom hülye vaygok aztán szerintem ugy is győz apa mert szerinte ez egy hatalmas buli biztos igy is van de én hülyét fogok kapni hogy melyik ló tapossa agyon a kis zizi mindneben benne van mindig

Kép

Kép

Kép
roz23

Lili, én is sok hagymát használok, meg a zacskós fűszerkeverékeket, nem feltétlenül a pácokat...

BAlim, milyen mocija van a férjednek?
Nem a garázsban altatom, csak sétáltunk, és mikor visszaértünk még aludt, én meg szétfagytam már, így bejöttem, Õ meg ott szunyókált még vagy másfél órát. Mert gondoltam, ha behozuom, levetkőztetem tuti felébred.

Ma bezzeg negyed 6 óta kukorékol, persze lassan kezd elfáradni, megyek is....

Kép
seriff

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek, Kép Sajnos jobban nem vagyunk. Kép
Egész éjjel alig aludtunk. Dani vmi hihetetlenül köhög, egész éjjel fulladt. Kép Nekem sajnos éjszaka hasmenésem kezdődött és ...reggel már a wc-t is ép hogy elértem.Kép

Szóval aludtam össz-vissz 2-3 órát, de hát neketek ez ismerős, csak én már kijöttem a gyakorlatból. Kép

Roz,
Nagyon sajnálom a fogad Kép én is teljesen kiakadtam hogy a fogorvosok milyen árakon dolgoznak, mert már évek óta nem kellett szerencsére semmit csinálni vagy lehet hogy csak az nagyon drága akihez mi járunk? Vagy én vagyok ennyire lemaradva

A reclette szerintem is jó dolog, csak mi sajnos nem tudjuk szabadban csinálni és azért eléggé befüstöl. Vagy mi csináljuk rosszul.

Syg, Bea mi van veletek???

És mi lehet Cukkerrel?
Jó lenne tudni róla vmit. Hogy van, Hogy vannak?

KépKép
KépKép
nana09

Jó reggelt!

Hidegfront van sajnos amit én is és janika is nagyon megéreztünk. Egész éjjel mocorgott, soxor fájdalmat is okozott én meg forgolódtam, meg WC-re jártam. Olyan érzésem van mintha megint megfordult volna bennem farosra. Kép

Nana: sajnálom hogy rossz éjszakátok volt és hogy nem vagytok jobban. Kép
Jobbulást kívánok!!!!!

Lili: próbálnék én pihenni csakhát már nem olyan egyszerű, a sok pisi, meg minden, de igazatok van most kell kihasználni az időt... aztán ki tudja milyen alvó lesz a kisfiam. Kép

Én is kíváncsi vagyok mi lehet Cukkerékkel!!! Kép

KépKép
erszényes

Nana,most meg kell őket védenemKép! Minden magánorvos drága, mindegy, h fog, szülész, bőrgyógyász,belgyógyász, stb. Akinek nincs szerződése a tb-vel, az mind drága. El sem hinnétek, h az anyagok amivel tömnek, az eszközök,amivel fúrnak milyen drágák,és kb havonta kell venni, és a szék-ami nincs is kamerával felszerelve, semmi extra, drágább,mint egy autó-és itt nem egy Suzukiról beszélek.Úgyhogy ezért dolgoznak drágán.És még vmi, 2 hete nem ér haza a férjem a fürdés idejére,pedig az 8-negyed 9,és reggel 8kor megy el,igaz hazajön ebédelni, 1 órára. Nem panaszkodok, csak a másik oldalt is szeretném bemutatniKép! Remélem, nem haragszotok meg!Kép

Sajnálom, h nem javultál, de sztem ez tényleg egy vírus.
Egyszer mi is racletteztünk idebent, vagy 10 percig,aztán inkább a garázsban....

Kép
seriff

Sziasztok!
Nem vesztünk el csak tegnap és tegnapelőtt is apa már de.11-kor itthon volt,és kihasználtuk,hogy most miénk az egész nap,és eggyütt lehetünk egy kicsit.Kép
Ma már megint csak ketten vagyunk a leányzóval,apa csak este felé jön.

A mi éjszakáink változóak.Ma megint egész éjjel aludt,viszont előző este 3* is ébredt.Biztosan a kis fogacskája,mert szinte szinkronban jön most is az 5-ik és a 6-ik.De szerencsére nem fáj neki,csak nyugtalanul alszik.
Tegnap du. sétáltunk egy nagyot Liliékkel.Hát ez a Zsófi egy kis csudapofi.Nagyon édes.Meg kell zabálni.KépKép

Nana örülök,hogy nincs nagyobb bajod,bár épp elég most ez is.Szegény Danit sajnálom nagyon.Lillánál is ezek az éjszakai köhögések voltak.Majd meg fulladt,annyira ingerelte.Olyan rossz ilyenkor a tehetetlenség,hogy ott állsz,és nem tudsz neki segíteni.

Jól hangzik ez a raclette.Nekünk nincs ilyen.Biztos fincsi dolgokat lehet vele művelni.Kép

Vajon Cukker babázik már?Kép

Roz sztem is vigyáznak rájuk az óvónénik.Ha vágyik sztem engedd el.Bizti nagy élmény lenne neki.

Ez a Valentinnapi program jól hangzik a Tanyacsárdában.Ott még nem is jártam.Jó hely lehet,mert nagyon dícséritek.Kép

Roz jut eszembe.Hogyan került a kenyérbe kő?Õrület.

Ser én is így szoktam járni.Bár már Lilla a babakocsiban nem alszik el (pedig régen mekkorákat aludt benne!),de az autóban mindíg elalszik.Aztán a ház előtt meg tanakodok,hogy na most mit csináljak?Menjek még egy kört?Mire kivarázsolom addigra tuti felébred.Aztán megy a nyügi(jogosanKép),hogy anya felkeltett.

Balim előre is gratula az évfordulótokhoz.KépMerre mentek?

KépKép
KépKép
sbea

Nana, sajnálom az éjszakátokat! Jobbulást Daninak! Te pihenj, ha tudsz.

Balim, dehogy tudok pihenni Zsófi mellett....nappal is ha alszik, nem merek lefeküdni, pedig itt az előtérben alszik, mert mindig fel szokott sírni.

Ser, igazad van, én megértem, h. miért dolgoznak ilyen drágán....az ügyvédek meg az időelvesztésüket (20év tanulás....) hozzák be azzal, h. olyan drágán dolgoznak.

Roz, köszi a segítséget! Jobb már a hangulatod?

Ó, szóval nem lehet ben t raklettezni??? Kép

Még írok majd, csak sírás van....
birolili

Ser tényleg minden elismerésem az orvosoké.Mikor terhes voltam,pont azt beszéltük Zsoltival,hogy le a kalappal az orvosom előtt,hogy így bírja a tempót.Akárhányszor mentünk hozzá,du.15.30-tól este 9-ig,10-ig mindíg be volt táblázva+ még mellette a kórházi állás.Én ezt nem bírnám.

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Cukker most írt sms-t, jól van, unatkozik bent a kórházban, minden eredménye ok, úgyhogy egyenlőre várnak. A 113-as szobában van, holnap majd lehet meglátogatom.

Képzeljétek, tegnap kipróbáltuk az Infacolt, és olyan görcsöket csinált Lilinek, hogy én így sírni még nem hallottamKép
Aztán ahogy elmúlt, fél 9-től aludt fél 3-ig. Nagyon kiütötte magát.

Még jövök, de most fél kézzel nem az igazi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hú! ne haragudj Seriff, egyrészt elfelejtettem hogy a férjed is fogorvos, másrészt nem akartam én senkit bántani.Kép Gondolom hogy milyen drága lehet a szék, a sok kellék, anyag stb. és ha azt nézem hogy pl egy ortopédorvosnak semmi ilyen beruházása nincs és mégis 3000 Ft-ot fizetek egy 5 perces vizsgálatért, akkor tényleg ...csak engem fejbevágott 2 hete a kifizetett 40,000 Ft, de mégegyszer hozzáteszem tényleg én nem voltam képbe.
Főleg hogy az anyukám nagyon rég fogászati aszisztens volt és eddig(pár éve) még az ő főnökéhez jártunk. Érted... Kép

Remélem nem haragszol, tényleg nem akartam senkit megbántani. Kép

KépKép
KépKép
nana09

seriff

teljessen egyet értek ebben igazad van én nem is igazán sajnálom rá pénzt és direkt nem megyek sztk ba mert most azokat a töméseimet cseréli amiket a sztk ban elcsesztek és ez doki szerintem nagyon ügyi a multkor még hatott az érzéstelanítőm montd ahogy reggel 1/2 9 kor van az első paciense és tegnap este tibor volt az utolsó és ő 1/2 9kor jött el töle biztos neki is van ebéd ideje de mondtam is tibornak hogy azért jól kidolgozza ám magát még gondolom összepakomnak meg mindn e9 ig tuti ott van szóval én megértem ja és a szék amiben ülök Kép mindtam is neki hogy ez nekem veszélyes mert olyan kényelmes hogy simán elaludnék benne Kép
szóval én teljessen megértem az árakat és el is ismerem hogy sokkal-sokkal jobb minőségben dolgozik a magán mint egy sztk és majdenm azon az áron melóznak bár most az fogam ugy nnéz ki mintha nem is tömték volna olyan profin megcsinálja

Kép

Kép

Kép
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?