A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Pucúr!
Ne nevess ki, de nem láttad a két héttel ezelõtti Vészhelyzetet? Kép Ott a dokicsaj, tudod aki bement szülni és mégsem szült, az nekidõlt a falnak, és úgy guggolt le egyenes derékkal. Rugózott egy kicsit, majd újra kezdte. Nem tudom miért csinálta. Kép
Viszont a szex talán segít, bár nálunk nem jött be. Most pár napja nem próbáltuk, a ballagás miatt, de azt hiszem ma teszünk egy újabb próbát... Kép
Még valami: ugye nem szedsz semmiféle magnéziumot? Tudos ez a keményedésre való, viszont a keményedések miatt nyílhat ki hamarabb a méhszáj. Annál jobb minél erõsebb és gyakoribb.

Zsanci!
Köszi a szorítást a ballagásra. Jól szorítottál, du. 4-ig már csak kibírom valahogy... Kép

Any!
Nekem ezek már nem keményedések. Ez már fájás. Olyan mint amikor a szél jár benned, mozdulni nem tudsz, beszélni fõleg nem, és kb. 1 percig tart. A keményedés persze attól még megvan.

Kata (40.)

KépKép

KépKép
kata007

Barbara
Gratulálok a kelt tésztához. Nekem is mindig "kimászik" ahogy megnõ. Ami az anyósékat illeti. próbálj meg nem foglalkozni vele, ott van neked a párod és a pici. És meglátod ha baj van a legváratlanabb emberek képesek mindent eldobva segíteni.
Az én anyósom pl. hites. Tehát prédikálásban minden van (bocs mindenkitõl aki ugyancsak, de õ az elvakult fajta). Fontosabb neki hogy felolvasson a bibliából mint hogy effektíve törõdjön a családdal. De mindig elmondja "a család a legfonotsabb", aztán ha csinálni kéne valamit, neki rögtön mennie kell a gyülekezetbe, vagy egyéb összejövetelre. Én meg, ugye megértem, hát muszályKép

Csipkebogyó
Gratulálok az eredményeidhez. És hajrá a családtervezésben. Remélem a vizsgád is ilyen sikeres lett.

Nálunk lehetett vinni citromos vizet a terheléses cukorra (csak valódi citromból) így egészen meg lehetett inni.
Kérdezzetek rá!

Norci
Remélem azért hamarosanKép

Kamilla
Nekünk nem volt szerencsénk. Az elején az orvos kifejezetten eltiltott (nagyon mélyen tapadt a baba), aztán 12 hetesen feloldotta. A 24 héten megint eltiltott mert nagyon keményedik a hasam. De amíg nem tiltja meg addig nem lehet belõle gond!! Élvezzétek új pici családotokat.

Kataa
Nekem is vannak kiütéseim, meg pattanásaim a hátamon. És a múltkor megcsípett egy szúnyog és teljesen begyulladt a helye (ilyen sem volt elõtte). Állítólag a hormonok miatt, de hát nem tudom hogy ez tényleg ok-e vagy sem. Megvárom hátha tapasztaltabbak is írnak.

Szilcsike
Az én kispapám is ezt csinálta. Aztán amikor elõször megrugta, akkor aztán kész volt. Szegényke azóta ha csak ránéz a pocimra már elérzékenyül. Szerintem egy kicsit az húzta el, hogy én érzem, bennem van õ meg nem tudja kivenni a részét a dologból. De majd elmúlik meglátod.Kép

Gombóc, Katus
Üdv. és drukkolok, hogy minden rendben legyen

Nincs idõm soha végigolvasni titeket rendesen.Kép Ennek véget kell vetni!

Puszi
dec8 (24+1)
dec8

Forti,
nem szabad bimbóvédõt használni!!!!!! Menj át a szoptatás topicba, kérdezd meg Ibolyt, miért nem, én nem tudom rendesen elmagyarázni. Kép

Szilcsike, Bringa,
az én párom egy eszméletlenül nyugodt, kedves, türelmes... valaki, de azonnal csalódott lett, amikor õ nem érezte a babucit, csak én. Asszem kicsit megsértõdött. (Kis hülyeKép) Dehát ilyenek a hapsik. Igen, féltékenység lehet. Még a negyediknél is így viselkedett. Kép Vicces, mi? Szilcsike, ne vedd zokon. Nem érti még ezt az új helyzetet, és nem tudja, hol a helye. Adj neki idõt. Ami a születés utáni idõt illeti: Engedjétek át a fürdetést a férfiaknak szerintem. Hadd legyen ez a kettejük intim közelségének az ideje. Megszoptatni nem tudják, de fürdetni igen. És amikor majd hazajönnek a munkából, róluk kérdezzétek õket, mi volt ma a mh.-en, stb, és csak utána beszéljetek a kicsirõl, magatokról. Persze ez nem mûködik az elsõ 4-8-12 hétben ilyen könnyen, mert nagyon fáradtk lehettek majd, de próbáljátok éreztetni velük, hogy ugyanolyan fontosak nektek, mint eddig. És akkor megnyugszanak. Kép
Virág (fiore)

Beszti, írtam neked levelet, ugye megkaptad? 1. buszom 9-re ér be, a második 10-re (Népligetbe). Szernitem annál találkozzunk. A telcsiszámomat megírtam magánban. Holnap nem leszek, de csüti délelõtt igen.

Puszz, Lora
lora

Sziasztok!
Aranyosak vagytok, hogy megnyugtattatok. Jól esik, hogy legalább Ti megértetek. Köszönöm. Igazatok lehet....... valószínûleg féltékeny a drága Kispapa.
Képzeljétek el, hogy tegnap volt nálunk a Kispapa egy régi osztálytársa, akinek a felesége pont velem egy idõs terhes. Hogy az a két pasi milyen jól elbeszélgetett a terhességi tünetekrõl, a gyerekeik mozgásáról, hogy mikor melyik kismamának hol fáj és az mit is jelenthet.... teljesen el voltam kábulva. Tátott szájjal hallgattam a KispapámatKép))) Mostmár tudom, hogy eddig nem akart engem idegesíteni az aggódásával. Õ még mindig attól fél, hogy valami baja lehet a törpénknek. Olyan aranyos volt.....
Pénteken lesz meg az AFP eredménye, remélem minden rendben lesz..... De ugye, hogy benneteket idézzelek: Miért ne lenne minden rendben.......Kép Igyekszem nem aggódni emiatt, mert csak kikapnék TõletekKép
Ja és a Kispapám már rendesen reklámozza a fórumot a kismama ismerõseinknek, és ódákat zeng RólatokKép

Szilcsike (már végképp megzavarodva, hány hetes is)Kép

Ui: legutóbbi UH szerint okt. 26-ra vagyok kiirva
szilcsike

Sziaszotok kismamikKép

Mindenkinek minden jót és kellemeset.Kép

Kata, Pucúr, Norci Martina!KépKépKép
Szoritok ámKép

pusz
sasha
21+6

Kép
sasha

Sziasztok Pocakosok!

Tegnap miután megírtam a levelet és mielõtt még elküldtem volna, kidobott a gép. Erre annyira méárges lettem. Úgy látszik a gép is, mert egész este nem tudtam visszacsatlakozni.

Röviden csak annyit, hogy még mi is egyben vagyunik.KépKép Norcinak és Martinának megnyugtatásként mondom, hogy én is egyre nyûgösebb vagyok. Szerintem ez egyrészt a pocakméret+közérzet miatt is van, meg azért is , mert már kiváncsi vagyok a Törpére. Szeretném a kezemben tartani.
Persze ezen a helyzeten nem segít a rokonok állandó aggódó telefonja. "Mit mondott az orvos? Mikor szülsz? hogy vagytok?" Ha véletlenül õszintén azt mondom, hogy zsibbad a kezem, türelmetlen vagyok, nem bírom a meleget,... akkor pedig azt válaszolják, hogy nem kell nyafogni, az a lényag, hogy minden rendben. Na, de akkor minek hív fel??Kép

Szóval nem egyszerû.

Ma voltunk dokinál. Egy centire nyitva vagyunk, de ez persze még nem jelent semmit. Továbbra is pici a Törpe (aki emlékszik még a kórházi napjaimra), de a doki szerint ez már genetikai és így is marad. Én 182 cm vagyok. Nem baj, legalább könnyû lesz megszülni.

MartinaKép!

Remélem, a fentebb leírtak megnyugtattak, hogy nem vagy egyedül. Nem tudom, hogy mi történ a pároddal, ezért ebbe nem akarok beleszólni. Az biztos, hogy a kicsi mindenért kárpótolni fog. Ha bármi van, hozzánk nyugodtan fordulhatsz.Kép Remélem, ez a mosoly jobb kledvre derít.

NorciKép!

Drukkolok a pénteknek. Ezek szerint beelõzöl. Kicsit irigyellek miatta. Mindenesetre, ha addig nem történik semmi, akkor pénteken nagyon szorítok. Szerintem a friss vérvételt a lehetséges császár miatt kérte a dokid, mert azt ilyenkor már nem szoktak. Hajrá!!

Kata007Kép!

Remélem, a ballagáson nem esik.

Toxémia:
A három tünetnek együtt kell jelen lennie. Fehérje a vizeletben lehet attól, hogy nem elsõ vizelet volt, vagy attól is, hogy valami folyása van az illetõnek. A doki a mennyiségébõl tudja, hogy ezekrõl van e szó, vagy a toxémiásról.

Elküldöm, nehogy ledobjon:

Töpi
40!!!!
Törpi

PucúrKép!

Most jutott el a fejecskémbe, hogy te is megelõzöl. Úgy látszik, mindenki szülni fog, csakén maradok itt nagy pocakkal.

SzilcsikeKép!

A Kispapa nálunk is nagyon aggódós. Már a 40. héten járunk, de még mindig aggódik valami miatt. "Mintha kisebb lenne a hasad? Nem fogyott a Törpe? Nem tekeredett rá a köldökzsinór?" Szerintem még akkor is aggódni fog, ha már megszületett.

Remélem, hogy ér valamit ez az esõ.

Törpi
40
Törpi

Szia Törpi!

Tudtam hogy kifelejtek valakit a szurkolásbólKép De ami késik nem múlikKépKépKép

sasha

Kép
sasha

Köszönöm SashaKép, ez jól esik.

Törpi
Törpi

Kata,
mél ment.

Virág
Virág (fiore)

Morgensen!

A Babanet fõoldalon a "Hol-Mi"-ben van egy Babakelengye rovat, ott a topicos hozzászólásokból van összeállítva lista. Szerintem jó.
Nem írtál, mi volt a dokinál?
Minden jót!Kép

Nagyon-nagy pocisok! Ide jó kis vihar kíséretében megérkezett a hidegfront! Remélem hasznát veszitek!Kép

Kata!
Azért remélem a ballagást nem mosta el az esõ!

Dió (és Almamag 33+4)
Dió

Sziasztok lányok !
Végre esik az esö Kép bár én szeretem a meleget de mostanábán nagyon füledt meleg volt és az nem jo.
Az én kispapapám is nagyon aranyos Kép és nagyon vigyáz rám tegnap este nagyon megijesztetem szegénykémet mert valoszinü tul etem magam a vacsorával és nagyon rosszul letem ugy hogy ma mondtais hogy inkább többször egyek de keveset .
Pocur köszönöm a választ Kép
Üdv Csics 30 hetes KépKépKép
csics

Csipkebogyó!
Te hogy bírtál tanulni? Nekem annyira nem megy Kép Holnap vizsga, s senki nem írta, hogy szorít nekem Kép Hát hogy fog így sikerülni?
Én csak a babucira bírok koncentrálni, annyira nem megy a tanulás!

Norci, Martina, Kata, Pucúr, Törpi!
Mindent bele, hidegfront! Kép

Martina
Gondolj arra, hogy ez leginkább a párod vesztesége, nem a tiéd, hiszen õ nem lesz ott a belõle fakadó élet, a te kismanód nagy eseményeinél! Te csak legyél erõs, mint eddig, s meglátod nagyon hamar minden tök jó lesz!

bringa (28)
bringa

Sziasztok!
Ezen a topicon még csak olvasó voltam,de az "enyémen" nem jelentkezik senki.(Istvánosok)Az érdekelne de sürgõsen,hogy szerintetek nagyon égõ,ha holnap egyedül, a párom nélkül állítok be a felkészítõ tanfolyamra?Más is szokott egyedül menni? Még soha nem voltam, azt sem tudom milyen egy ilyen tanfolyam.Írjatok!Köszi!JA, amúgy 25 hetesek vagyunk.
Pemeske
pemeske

Pemeske
Én mindig egyedül megyek. De megosztok mindent a kispapával. Szerintem egyáltalán nem égõ, hogy is lehetne az? És aki egyedül várja babáját? Vagy az én párom pl. mindig két hétig van csak itthon, utána két hétig külföldön dolgozik., Szóval ne aggódj, inkább mondd el milyen volt! Kép
üdv,
bringa (28)
bringa

Sziasztok Lányok!

Nem olvastalak Benneteket napok óta, hát nincs is idõm ennyire Kép
Csak egy kérdésem lenne: hol van Halacska??? Vártam hétfõn, hogy beérjen dóógózni, de nem látom, hogy írt volna Kép
Nem tudjátok, mi van Vele? Vagy nem úgy volt, hogy ezt a hetet még lehúzza bent? Rosszul emléxem? Nyugtassatok meg, hogy nincs semmi baja!

köszi: ld
ld

Sziasztok Kismamik!
A látszattal ellentétben nem tûntem el, olvasgattalak Benneteket, csak éppen nem szóltam hozzá.
Hétfõtõl viszont biztosan nem jövök egy jó ideig, mert kivonnak a forgalomból, tehát be kell feküdnöm a kórházba. Sajnos az egyik babánál problémák merültek fel, és tegnap vált konkréttá a dolog (mármint hogy be kell feküdnöm). Így nem is szülhetek a Margitban, hanem a SOTE-n kell, a Baross u.-ban. Azt ugye nem kell senkinek mondanom, hogy ez milyen érzés (pláne így, hogy nem az én döntésem) így a 30. hét után. De a babák miatt fontos, hogy a lehetõ legjobban felszerelt kórházban szülessenek meg. Ma már optimistábban látom a dplgokat (pénteken eléggé elkeserítettek, de tegnap a SOTE-n kicsit pozitívabban nyilatkoztak).
Ha minden igaz, a táblázatban sem fogom megérni az elsõ helyet, mert legkésõbb 2-3 hét múlva megcsászároznak. Azért ha géphez jutok, mindenképpen értesítelek majd Benneteket, hátha lesz még, aki emlékszik rám.
Mindenkinek a lehetõ legjobbakat, és legfõképpen egészséges babát kívánok:
Viki
Viki

Na megvolt a mai ctg....
Szep rendszeres hullamzo kiugro gorbet produkaltam, vagyis Pockom csinalta.
A doki megnezte, es megkerdezte, hogy de ugye ezt mar erzem azert?
Igaza van, mert tegnap este ota mintha mar ereznem is a joslo fajasokat,
de messze van ez meg a fajdalomtol!

Mivel meg minden mas total rendben van, szombat reggel fel kilenckor talalkozunk
a korhazban a dokivan, lesz egy amnio, es ha igen, akkor varunk meg egy kicsit.
ha :
- nem tiszta
- tiszta de a mehszaj jol van egy szuleshez
akkor akar bele is vaghatunk....

ezek a hirek.... aranyosak vagytok csajok! szurkoljatooook, felek az amniotol...
m
martina

Viki!

Erõs légy lelkileg, ne bánatos, azzal segíthetsz a Babáknak is egészségesen tovább bentmaradni! És más kisgyereknek sem lett semmi baja, mert elõbb megszületett, hát a TIEIDNEK SEM LEHET! Kép
Tudod, olyan kiszámíthatatlanok: a szivecskéjüket sem hallottad a sztetoszkóppal, pedig ott dübörögtek bent akkor is! (a babaponton én voltam az a sztetoszkópos Kép)
Gondolok rátok, szorítok Nektek, hogy a csaszi után mihamarabb mindhárman otthon legyetek, épen, egészségesen, boldogan!

Vigyázz Magatokra, szia:

ildiko
ld

Hát teljesült a vágyam. Ott lehettem a kislányom ballagásán. Kép

Szilcsike!

Ha marad a kiírás dátuma ez, akkor csak gratulálni tudok, egy skorpió babához és mellesleg hozzáteszem, hogy készülj fel rá, hogy nehéz lesz vele. Anyukámék tudnának mesélni róla, milyen egy skorpió jegyû, ráadásul okt. 26-án született baba... KépKépKép Ugye kitaláltad miért???? Kép

Törpi és minden nagypocis!

Csak azért hívnak fel, mert õk éppúgy várják a babát mint mi. Azt viszont nem tudják, hogy ez mennyire idegesítõ nekünk. Mennyire bosszantja az embert egy nap az a sok kérdés, az a sok telefon vagy éppen sms.
Nem akarok senkit kioktatni, távol álljon tõlem, de én már nem haragszom rájuk. Volt idõ amikor nagyon bosszantott, de meg kell érteni õket is. Ha nem érdeklõdnének, akkor pár nap után nekünk esne rosszul (persze csak az idegállapotunk miatt), hogy nézd már 4 napja meg sem kérdezte mi van velem.
Gondoljatok bele! Egyre nyûgösebbek vagyunk. Ha érdeklõdnek az a baj. Ha nem tennék az lenne a baj. Mint a kisnyuszinál: ha van rajta sapka azért veri meg a medve, ha nincs, akkor azért. Kép

Törpi, Dió!
Nem esett, borzalmas meleg volt! Kép
Igaz elõtte volt egy jó kis zuhi, de nem igazán hûtötte le a levegõt!

Törpi!
Nem Te maradsz csak itt nagy pocakkal. Rólam elfelejtkeztél???? Ha Dóri nem gondolja addig meg magát, én itt leszek 10-éig. Addigra Te már régen babázni fogsz.

Kata (40.)

KépKép

KépKép
kata007

BringaKép

Külön név szerint nem drukkoltam, de irtam hogy mindenkinekKép Igaz kétértelmü a dolog, de nemcsak a finiseseknek szoritok, hanem a vizsga elõtt állóknak is, mint NekedKépKépKép
SzoritokKép Biztosan sikerülKép

VikiKép

Hát ha kórház akkor kórház, sajnos ez van. A lényeg hogy az ikrek rendben legyenekKép Egyébként mi lehet a baja? Nagyon szoritok Nektek is! Minden-minden rendben leszKép

KataKép

Biztos aranyosak voltak a gyerkõcökKép Akkor szeptembertõl iskola?KépKépKép Tankönyvek, meg egyebekKép
A rokonok érdeklõdésében igazad lehet, de azt hiszem én azok közé a "szerencsések" közé tartozom akiket nem fognak "zaklatni"Kép De ez persze még változhatKép
Lányok igaza van Katának, tényleg õk is ugyanúgy várják a picit meg izgulnak értetekKépKép

puszi
sasha
21+6

Kép
sasha

Martina!

Mi az az amnio?

Kata007!

Nincs igazad, mert engem napjában háromszor hívtak fel a szüleim, mikor megmondtam, hgoy elment a nyékdugó. Aztán szóltam nekik, hogy idegesítenek, azóta egyszer apám, egyszer anyám hív, meg a tesóm, meg anyósom. Néha kicsit már bunkón veszem fel a telefont, de még egy kicsit õk alkalmazkodjanak hozzám. A szülés pillanatától úgy is nekem kell felelõsségteljes anyának lennem.

Norci
Norci

Norci!

amniocentezis roviditese. A hasfalon keresztul vesznek mintat magzatviz vizsgalathoz.

kamilla (7+6)
kamilla

Sziasztok

Viki
Nagyon sajnálom hogy kórház lett a vége, de a babák egészségéért mindent! Nagyon szorítok neked, nektek, hogy minden rendben legyen és mihamarabb jelentkezz nálunk! Nem fogunk elfelejteni, hisz te voltál az egyetlen "ikres" kismamánk! Kép Vigyázz magadra és a bébikre!

Any
Hát lehet kibírni egy kis édesség nélkül? Na nem minden nap kell enni, de így vérvétel után becsúszhat szerintem. Kép

Pucúr
A szénhidrátokkal vigyázok, azért a fejem felett lebek a bárd, nem akarok kórházba menni! Kép De azért a fagyikával is vigyázni kell, mert az pedig nem csak a cukrot de a kilókat is meglódítja.
Ja és Kata007 írta a Vészhelyzetet, nekem is pont az jutott az eszembe. Lehet hogy egy kis guggolás segítene... Próba cseresznye

Nyuszi
Hol is van az a cukrászda?? Kép Kép Kár hogy a mi közelünkben nincs ilyen, úgyhogy marad a nápolyi, az is több mint a semmi.

Virág
Tegnap este még átlátogattam oda, olvastam egy-két okos dolgot. Köszönöm a tippet. Amúgy annyi helyen hallottam róla és azért voltam kíváncsi hogy kell-e vagy sem.

Bringa
Drukk-drukk-drukk!

És végül a lényeg!!!!
Láttam ma a szépséges kisfiamat. Most már biztos hogy az, mutatták a kukacát, nem volt szégyenlõs a kis édes. Egészséges mindene a helyén és már 1700 gramm. Csodálatos Kép
Ezért megéri feküdni asszem!

No most már befejezem, jóéjszakát mindenkinek, a finisezõknek jó kis frontot!!

Forti (29+5)

Kép
Kép
forti

Norci!

De igazam van! Kép

Mivel Te MÉG nem vagy anya, nem vitázok veled!

Meg különben is, mert senkivel nem szeretek vitázni, de mivel már a 3. babámat várom van némi tapasztalatom.

Én mentem már anyukámhoz a 2. terhességemkor úgy, hogy sírva fogadott. Amikor rákérdeztem, hogy miért sír, tudod mi volt a válasz? Megpróbálom szó szerint idézni, mert nagyon szeretem az anyukámat, és ez nagyon megmaradt bennem.
"Na ugyan mit gondolsz miért sírok? Azért mert rólad még érdeklõdni sem lehet, mert idegesít! Azt hiszed engem nem idegesít, hogy mi van az egyetlen kislányommal? Mert nekem halálomig a kicsi lányom maradsz, és nagyon fáj, hogy zavar ha érdeklõdök rólad!"

Tudod ez engem akkor nagyon mellbe vágott, és rájöttem, hogy mennyire igaza van. Megkértem, hogy igenis érdeklõdjön, ha õt ez megnyugtatja.

Most Dórival is volt ilyen, hogy azt mondtam neki, hogy fölösleges naponta többször felhívnia, hiszen úgyis õ lesz az elsõ aki megtudja ha van valami. Csendben elfogadta a kérésem. Ekkor eszembe jutott a 7 évvel ezelõtti sírása. Azóta azzal kezdem a napot, hogy ha bekapcsolom reggel a telcsit dobok neki egy sms-t. És szerinted felhív azóta is többször naponta? Igen! Kép
Ha anya leszel, másképp fogod gondolni ezt az egészet hidd el.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Martina!
Ez szuper, hogy amniot csinálnak, mert ha mindent rendben találnak és hazaküldenek, akkor majd a magzatvízvétel megteszi amire vársz. Kép

Két ismerõsömnél csinálták az utóbbi fél évben. Reggel levették, minden ok, volt, hazamentek. Este már mindketten babáztak. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Martina!
Az elõbb lemaradt: ne félj az amniotól, nem fáj, csak kellemetlen.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Lányok, Bringa, Dec8!

De jó hogy ma még sikerült benézni a topikba, így tudom, hogy Bringának szurkolnom kell. A múltkori vizsga inkább nyomdai gyártáselökészítésröl szólt, tehát inkább megérteni kellett mint megtanulni, hiszen "kalkuláció".

Most pedig eloszlatok minden félreértést és kipanaszkodom magam!
A múltkori vizsga a 2. volt a négy részböl, magyarul a felén már túl vagyok. Most jön a panaszáradat. Kép Ma reggel 1/2 7 óta a melóhelyen ülök és most is csak pihizni jöttem közétek a topikba: sajnos itt fogok éjszakázni. A vizsgamunkát délig kell leadnom. A koncept elkészült, szerintem nagyjából ok is, de a kalkuláció része még teljesen hátravan. Még most sincs fogalmam egy-két dologról, hogy miképp számoljam el, no de hagyjuk.
Az utolsó 3 napban kerek 9 órát aludtam, csak kólán, csokin, jóesetben szendvicsen, fastfood cuccon élek és ami azt illeti, rettenetes lelkiismeret-furdalásom van a picilánnyal szemben. Nagy a stressz, testileg is érzem, nomeg ki vagyok merülve. Olyan aranyos volt a férjem, este 10-kor mondta, ha segítségre van szükségem (korrektúra), akkor eljön. 50 km otthonról!!! Nem fogadtam el az ajánlatát, mert reggel lesz itt is aki átolvassa, de nagyon meghatott. El is bögtem magam, mert miközben beszéltünk csak az járt a fejemben, hogy de jó lenne befeküdni mellé az ágyba és meghitten csicsikálni... Lányok, már tényleg aggódom, hogy hogy fogok holnap délelött hazavezetni, kivagyok mint a búgócsiga. Csak arra vágyom, hogy holnap délután 1 órakor befeküdhessek a kádba és egy félórás lubickolás után aludhassak kerek 24 órát, mielött elkezödik az utolsó hajsza, a prezentációra való felkészülés...

Már pár napja nem éreztem a baba mozgásátKépKép, bár nem is csoda, nincs egy percem sem, amikor befelé figyelhetnék. Miután egy hete nagyon "buborékolt" a pocim, már azt hittem, hogy rendszeresen fogom érezni. Néha gyanús voltKép ugyan, de mégsem vagyok biztos a dolgomban és ez aggaszt. Szóval jót tenne, ha megnyugtatnátok, hátha lesz még idöm bekukkantani.
Szóval látjátok, elkel a további támogatás lelkiekben...

Puszi mindenkinek, aludjatok helyettem is!
Csipkebogyó
csipkebogyó

Sasha, Forti
Már tuti jobban vagyok, igaz a szemeim karikásak, de még nyomom egy kicsit, mert olvasva soraitokat már könnyebb is Kép Köszi, hogy drukkoltok, nagyon jóóóólesik ám Kép

Csipkebogyó
Nagyon együttérzek Veled, szorítok, hogy sikerüljön, de azért aludj egy kicsit, meg vigyázz a koffeinnel, mert most semmi, de semmi az égvilágon nem lehet fontosabb, mint a babucid!!! Feltétlenül jelentkezz holnap, vagy ha kialudtad magad, s akkor megint tuti érzed majd a manócskát, mot biztos meg van illetõdve a stressztõl. Csak gondolj rá, s nyugodj meg! És iktass be néha szüneteket, relaxálj!! Nagyon szorítok! Kép

bringa (28)
bringa

Bringa!!!Kép
De aranyos vagy, nem hittem volna, hogy valaki rajtam kívül is fent van. Remélem nem tanulsz, az utolsó éjszakai tanulás nem hoz sokat a konyhára. Az elméleti elött én is ugyanígy voltam vele, csak a baba járt a fejemben, semmi más, ráadásul a kromoszóma-vizsgálat eredménye is nyugtalanított. Tehát: én is szorítok Neked és feltétlenül számolj be Te is az eredményröl!!! Tuti nektek is szerncsésen alakul a vizsga!
Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok!

Kata007!
Jottem megnezni mi is van veled. Nehany napig tavol voltam es most jottem kivancsiskodni. Latom Dorika nagyon jol erzi bent magat. Hogy tudtad ennyire elkenyeztetni? Kép
Emlekszem amikor anno allandoan jottem nezni, hogy is all veled a helyzet, izgultunk a 25.hettol hogy ne akarjon korabban jonni, es hogy bentmaradjon egeszen a 34.hetig. Latszik nagyon hatasos volt. :-) Most meg azert izgulunk minden nap, hogy mikor is gondolja meg magat es mutatja mar meg az aranyos kis pofijat.
En is egyetertek veled ami a szulok allando aggodo kerdeseit, telefonalgatasait illeti. Engem is idegesitett kicsit, de erot vettem magamon es mindig megprobaltam a legvidamabban valaszolni a kerdeseikre. Azt hogy aggodtak, meghozza duplan az termeszetesen ertheto volt, hisz mi nem a szomszedban lakunk. Es evente egyszer latjuk egymast. Tehat teljesen termeszetes ha aggodnak. Es telefonalnak. En meg a terhessegem elott hozzaszoktam, tehat utana mar nem volt meglepo. Es tenyleg jobb ha aggodnak, igy latszik, hogy torodnek az emberrel.

Jo babavarast minden kismamanak!
A finishben levoknek meg mielobbi babazast, varunk mindenkit Az elso napok... topikba. Nekem mar hihetetlenul messzinek tunik az erzes amikor Madike meg belulrol rugdosott, most meg mar itt van es hangosan gagyaraszik es hangosan mosolyog es mar 5784 grammot nyomott a mult heten, amikor betoltottem a masokik honapot. Es egyre aktivabb itt kint, mar a hasarol a hatara fordul. Tehat elvezzetek ki minden percet a pocakosodasnak, hisz nagyon hamar elrepul. Az elejen meg en is azt hittem, hogy sosem fogok babazni, most meg mar el sem hiszem, hogy valaha nagy pocakos is voltam. Kép

Andi es a 68 napos Madison
andysj

Jo Reggelt mindenkinek Kép
Bringa szoritok a hogy a mai vizsgád sikerüjön KépKépKép

Csipkebogyo neked is szoritok hogy sikerüljön majd a vizsgád
és végre kitudmagad piheniKép

Üdv Csics 31hetes Kép
csics

Pemeske!

Én is az Istvánba jártam felkészítõre, nagyon sok kismama -sõt, a többség - egyedül volt, egyáltalán nem ciki! Menjél nyugodtan, nekem tetszett,Kép

Csipkebogyó, Bringa!
Sok-sok hajrá a vizsgátokhoz! Biztosan menni fog!Kép

Viki!
Nagyon drukkolunk nektek, jó az, ha a kórházban vigyáznak rátok! Minden rendben lesz, meglátod! Kép

Id!
Igen, Halacskának is már csak ez a hete van a melóból, mint nekem. Szerintem nincs semmi baj, csak sok lehet a munka meg az elintéznivaló. Biztos jelentkezni fog még a héten.

Mindenkinek jó napot!

Dió (és Almamag 33+5)
Dió

Jó reggelt mindenkinek!KépKép

Ugyan nekem már egy kicsit "késöbb" van, hajnali 4-kor már jártam erre, de gondoltam hagyok mindenkit aludni!Kép

Tegnap voltunk dokinál, túl vagyunk az elsö CTG-n, amit a picurink nem nagyon kedvelt, elmászkált és végigrugdalta az egészetKép. A méhszájjammal is minden rendben, még 3000.
Ráadásul megismerkedtünk a leendö szülésznövel, nagyon kedves volt.Kép
Csak sajnos a bababoltba nem jutottunk elKép, pedig már ugy szeretném megvenni a babakocsit.Kép
Hétfön is már menni akartunk, csak a kisfiam megkapta a 3 éves kori DPT oltást, és du. 4-kor, majd este 11-kor 40 fok fölé ment a láza. Szerencsére lázcsillapitó és hütöfürdö hatására mindkétszer lement (a lázcsillapitó már önmagában nem volt elég). Tegnap már csak a lába fájt az oltás helyén.
De ma végre elmegyünk!KépKép
Ja, és tegnap kifogtunk egy olyan zuhét! Igazi felhöszakadás volt, a kocsi ablaktörlöje a legnagyobb fokozaton alig birta, és mi is alig mertünk csak lépésben menni. Nagyon együtt tudtam érezni az éppen gyalog utcán levökkel...

Viki!

Szoritok!KépKép

Csipkebogyó!

Gondoltam rád hajnalban, remélem hamar végzel, és aztán ALVÁS!Kép

Kamilla!

Martinánál nem amniocentézis, hanem amnioszkópia lesz szerintem, amikor nyakcsatornán keresztül egy fémrúddal vizsgálják meg a magzatviz állapotát. Ez már csak közvetlenül szülés elött szokták, korábban a méhszáj zártsága miatt nem lehet.

Kata!

Ez a mai napra neked: KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Vizsgázóknak szorítok!

Kata007!

Lehet, hogy téged a te családod nem idegesít, engem viszont igen az enyém. Egyrészt rohadtul nem ismered az ? hülye telefonjaikat, nem ismersz bizonyos háttértörténetet, ahhoz hogy jogod legyen ítélkezni, osztani a tapasztalataiddal. A hülye aggódásaikkal még a végén engem is inkább a pánik fele sodornak. Na menjél el úgy szülni f?leg ha tudod, hogy indítják a szülést, szóval még jó eséllyel id?d is marad arra, hogy pánikba ess!
ÉN nagyon mást gondolok a szeretetr?l, ha szeretek valakit és f?leg ha aggódom, akkor igenis érzem hol ahatár, és nem azt nézem, hogy nekem mi a jó, hanem hogy neki. (Pl. milliószor a pihenésben zavarnak meg a telefonok.)

Azt kikérem, hogy nem vagyok anya, és a baba a hasamban Kép, érte nem én is aggódtam ezt a kilenc hónapot? És igyekeztem úgy, hogy neki ne árthassak vele.

Egy adalék sztori. Ismerek valakit, akinek úgy alakult az élete, hogy egy id? után nem volt más "szórakozása", minthogy a gyerkéért aggódjon. Orvostól orvosig vitte, és el?ször nem volt semmi baja, míg a végén összeszedett egy pár pszichoszomatikus megbetegedést. A gyerek ma már feln?tt, de ez az egész gyerekkori sztori mai napig igencsak beárnyékolja az életét.
Szóval az anyasághoz, ill. a szeretethez az is hozzátartozik, hogy az ember tudja hol a határ és a másiknak mi a jó. És én sem azt mondtam, hogy nem lehet érdekl?dni, de nem kel túlzásokba esni.

Bocs, én sem vitázni akartam. ÉS bocs mindenkit?l, de most nem vagyok toleráns hangulatban, szóval a támadó ellenvéleményekt?l most légyszi kíméljetek.

Norci
Norci

Norci Kép
ugy latom ma harapos vagy Kép

tegnap amugy en is kiakadtam, amikor otodszorre kellett felkaszalodnom a fotelbol es elkuszni a telefonig, majd minden alakalommal megkerdeztek, hogy na nem szulsz meg?
Erosen gondolkodtam, hogy azt valaszolom, de igen, csak hazaugrottam felvenni a telefont Kép

A kovetkezo kerdes: jaj, ne haragudj, szaladtal? Hat ize... nem, csak a pocaktol nehezen kapok levegot...

Bocsi a rovidites nem volt egyertelmu, amnioszkopia lesz... Ettol is ugyanugy felek, de ez van, ezt kell szeretni. Pocok miatt lesz. Lehet, a tavalyi jelenet hianyaban nem is lenne, de igy extra figyelnek, vigyaznak ram....

na ma kicsit huvosebb lesz, hatha jobban birjuk majd vegzosok!
Kezdok, kitartas. Mar most nem irigyellek titeket a nyari honapokert Kép

m
martina

Meg tudna mondani vki a normal verkep ertekeit?
azt mondta a dokim, hogy nagyon verszegeny vagyok, es, hogy tele van a vizeletem bakteriummal Kép

Beszti:

igazad van, azt hiszem valoban osszekevertem az amniocentezist az amnioszkopiaval. Azt hiszem egy kicsit pihentetni kene az olvasast, mert mar kutyulom a dolgokat Kép

kamilla (8+O)
kamilla

Sziasztok!
Erre a témára muszáj reagálnom. Igen, lehet hogy vannak olyan szülõk, akiknek az aggódása a gyereknek nem idegesítõ. De sajnos vannak olyanok is , akik nem ilyenek. Mint az én Anyukám, aki hirtelen szülész-nõgyógyásszá vált, mikor megtudta, hogy babát várunk. Azóta folyamatosan nyaggat, és igenis idegesítõ a beszólása, és én igenis már nagyon unom. Csak egy példa, hogy ne itéljetek el: "hogy van az unokám? Jaaaa, attól hogy Te jól vagy, még az unokám lehet rosszul!...... vagy egy másik..... " miért kell halogatni az orvoshoz járást, miért csak havonta mész, így csak a gyereknek lesz baja"
És persze a kedvencem, mikor pihenés közben felhív, megkérdi hogy mit csinálok, erre persze én azt válaszolom, hogy alszok. Na akkor jön a kiabálás, hogy attól hogy gyereket várok, nem kell eltunyulni, miért kell délután aludni, és különben is miért kockáztatom én az Õ unokájának az egészségét azzal, hogy alszok.
Ja és persze 7 hetesen el kellett mennem egy rokon temetésére (akit elõtte 10 évig nem is láttam). Vonatoztam 2*4 órát, enni nem volt idõm, és majd meg fagytam, de álldogálnom kellett görcsölõ hassal 1,5 órát, mert ugyan mit szólnának a rokonok, hogy én leülök. A végén egy unokatesóm vitt el kocsiáig, mert már annyira rosszul voltam.
És persze most ott tartunk, hogy miért nem járok le hozzá minden hétvégén Szegedre, miért vagyok én ilyen rossz gyerek, mert õrá már nincs szükségem. És miért nem költözhet fel a kétszobás lakásunkba, ha megszületik a gyerek. Úgyhogy ha látom, hogy anyukám keres, már remegni kezd a gyomrom, a kezem, és a beszélgetés után rendszeres a sírógörcs.
Kizárólag irigyelni tudom azokat, akiknek nem ilyen az anyukájuk!
Bocs, hogy ennyire kiakadtam, de már napok óta b....gat az anyukám, és egyszerûen elegem van belõle.

Szilcsike
szilcsike

ld!

Halacska írt nekem privátban e-mail-t, úgy tudom még ma van utoljára, biztosan van mit intéznie, de jól van, készülõdnek a bébire, ne aggódj, biztosan fog jelentkezni, nem hagyná ki a fórumot, meg a hangulatot, ami itt van köztetek!

gumicukor 34+4

KépKép
KépKép
gumicukor

Szilcsike Kép
Ugyan nem a leg-megfelelobb taktika, de elkepzelheto hogy jo lenne leultetni anyukadat es a parodat, a TE erdekedben...
uljenek le szepen a kispapaval es apuci magyarazza el anyosnak hogy merre az arra...
mert ezekkel a beszolasokkal nem az unokaja, de a TE egeszsegedet veszelyezteti.

Amugy ez a delutani pihenes, es a reakcio ekes peldaja annak amit par napja irtam. Ha porogsz, felelotlen vagy, ha pihensz, tunya...
Kép

fel a fejjel!
m
martina

Az aggódásról én csak annyit, hogy nekem is agamra megy néha, de azt mondom, hogy inkább foglalkozzanak velünk, int hogy ne. Pl. az én anyukám az õ anyukájával már évek óta nem tartja a kapcsolatot, pedig csak pár utcára laknak, és annak idején nagyon nem is érdekelte a nagymamámat, hogy mi van anyuval. PEdig biztosan jól esett volna neki. Mellesleg minket sem látogat meg és nem is hív. Az esküvõnkre is meghívtuk, nem jött el, pedig megígérte, és még egy dísztáviratot sem volt képes feladni! Szóval szerintem inkább örüljetek, hogy az anyukátokat érdekli mi van veletek, még ha néha idegesítõ is tud lenni.

Az enyém is szokott furcsa dolgokat mondani, hogy ugye veszel fel reggelente harisnyát, ha szoknyában mész dolgozni? Erre én: minek, mikor már reggel 25 fok meleg van, hogy megsüljek? Erre õ: Jaj, kislányom, nehogy felfázz, mert a végén még elvetélsz!!! A másik amit a tej körül szokott levágni: Jaj, csak legyen tejed! Persze én is azt szeretném, ha lenne, és miért ne lenne, ha meg nem, akkor megoldjuk másképp az etetést, nem fogok kétségbe esni!Szóval neki is vannak ilyen sápítozásai, de sok mindent meg sem hallok inkább...

De ennek ellenére jól esik, hogy gondolnak ránk, még ha néha túlzott is az aggódásuk! Lehet mi is ilyenek leszünk, ha majd a saját gyerekeinkrõl lesz szó, hiszen legyen akár milyen idõs, mindig a gyerekünk fog maradni! És addigra sokat változhat a világ, mint ahogy azóta, amióta mi is megszülettünk! Anyáinknak nem volt ennyi vizsgálat, ilyen alapos ellenõrzések, és talán emiatt is jön elõ belõlük az aggódás!

Bocs, ha túl hosszú voltam, de ez kikívánkozott belõlem!

gumicukor 34+4

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Csipkebogyó!

Remélem azóta megnyugodtál márKép Mert valaki megnyugtatott, nem tudom mert sorban olvasom a hozzászólásokatKép De nekem is van olyan, amikor sokat pörgök, hogy nem érzem a babát. Illetve, mintha érezém, de az nem biztos. Ilyenkor szerintem pont akkor aktív amikor mi is és ezért nem érezzükKép Lehet ha hazamész, beülsz a kádba ott fog rakoncátlankodni és nem fog hagyni relaxálniKépKépKépÉs nagyon drukkolok.

Bringa!

Küldök neked még 1 kis drukkot hátha jól jönKép

Hát Norci ma elég harapós, de kifejezetten megértem, no nem azért mert igy válaszolt(KépKépKép), hanem amiatt a bizonyos háttér miatt amit elmesélt. Norci a saját érdekedben ki kéne valamit találni, mert a végén idegösszeroppanást kapsz! Ez nem vicc, aggódom érted! Lehet, hogy nem lesz már rá idõd, de ha leközelebb felétek jár, vidd el a dokidhoz, hogy nyugodtan kikérdezhesse, vagy mondd meg neki hogy hivja fel a dokit ha neked nem hisz! Elõtte a dokival persze közölném, az okot és a miértet. Biztos megértené! Légy erõs kedves Norci! Már nincs sok hátra!
Igaz nekem maxinagy szerencsém van, mert anyukám hetente 1-4x telefonál, mikor hogy, és csak annyit kérdez, hogy hogy vagyok és majd jön ha tudKép Õ az egyetlen aki felhiv, de nem bánom, mert ha az egész családom hivogatna akkor le sem tenném a telefont annyian vannakKép Szóval Norci nem szeretnék belekotyogni (igaz mégis azt teszemKép), de ebben az esetben tényleg kéne tenni valami kedvesen leszerelõ dolgot. Mond meg neki, hogy a doki azt mondta, hogy a baba érdekében pihenned kell és nem szabad stresszelni magad, és nem szabad neki sem ilyen stresszes kérdéseket feltennie!Kép Hátha...
Kívánom a legjobbakat NektekKépKépKépKép

puszi
sasha
22+0

Kép
sasha

Kamilla
Nálunk a vérképre ráírják, hogy mik az értékhatárok, úgyhogy meg lehet nézni otthon, hogy mi mennyi. (persze ettõl nem leszek okosabb)
Leírom ami az enyémen van (bár egy hangot nem értek belõle)
WBC (sysmex): 4,00-10,00
W-SCR 20,00-40,00
W-MCR 4,00-12,00
W-LCR 50,00-70,00
RBC 4,00-5,20
HGB 120,00-160,00
HCT 0,36-0,46
MCV 82,00-95,00
MCH 26,00-34,00
MCHC 300,00-360,00
PLT 150,00-400,00
MPV 9,00-13,00
Se glukóz 3,3-6,1
Én kb. a 20 hétre lettem vérszegény és kaptam rá vas+folsavat és már egész tûrhetõ a vérképem. A baktériumokra is biztos adnak valami antibiotkumot, de ezen a téren nincs tapasztalatom. A vérszegénységtõl szerinetm ne félj van egy csomó gyógyszer, amit ha rendesen szedsz ok. a dolog.

Norci, Sasha
Anyám ahhoz az orvoshoz jár akihez én, és mindig úgy idõzíti, hogy aznap amikor én megyek menjen csak késõbb. És aztán szépen megkérdezi az orvost, hogy velem mi volt. Aztán felhív este és velem is elmesélteti, majd odaveti ja nekem is mondta a doki, hogy ez meg az. Hálisten a doki nagyon rendes és csak azt szokta neki mondani, hogy minden rendben lesz velem.

Sasha
Sikerült megoldanod a dokit? Sz. Imrés lettél végül? Remélem beválik. Még mindig nem sikerült rávennem magam, hogy elmenjünk az elõkészítõre, de már nagyon tervezem. Sajnos a kismamatornától eltiltott a doki.

dec8 (24+2)
dec8

Bringa, Gumicukor,
Ha talán megkésve is, de nagyon szoritok nektek a vizsgákhoz!!! Gumicukor, ne hajtsd túl magad! (Én nagyon örülök, hogy mostanra már túlestem az iskolákon és nem kell vizsgákkal vacakolnom - baromi stresszes tipus vagyok, halálra izgulnám magam...)

Anya-kérdés: az anyukám általánosságban nagyon jó fej, és nem mond olyanokat, amiket nem kéne - egyetlen egyszer akasztott ki, amikor mondtam neki, hogy milyen szépen nö az ürhajós, mire ö, hogy az is rossz, ha túl nagy... (Ez persze nem nagy dolog, de hát érzékenyebb az ember.)
Nálunk a nagybátyám a fö mumus - hogy minek ennyi ultrahang, biztos árt a gyereknek, meg "minek annyit izgulni, a terhesség az élet legboldogabb idöszaka" - mondja ö, akinek fogalma sincs róla, milyen az, amikor az ember elkezd vérezni a 9.héten, vagy közlik vele, hogy ennyi meg ennyi az esélye genetikai károsodásra, gyerünk amniocentézisre... A másik a sógornöm, aki szereti hangoztatni, hogy ö mennyire lazán veszi (vette) az egész terhességet meg gyereknevelést, és mit vacakolok én annyit...
Azért általánosságban jónak mondható a helyzetem, a munkahelyemen (ahol rengeteg a nö) mindenki nagyon kedves, és inkább biztatnak, mint riogatnak.

Üdv:
Zita
23+5
ParaZita

Sasha!

No az idegösszeroppanástól még messze vagyunk. Kép A hátteret meg egyáltalán nem meséltem el. Sok összetev?je van, hosszú és nem is publius. Az adalék sztori meg nem az én családomról szólt, hanem egy arátn?mr?l.
?szintén szólvs nem is értem a hozzászólásod. Kt vigyek el a dokihoz? Bocsi, de szeritem valamit nagyon félreértettél.

Norci
Norci

NorciKép

Igen? Ne haragudj pedig 2x is elolvastam, de most megyek és megint elolvasom hogy mit irtálKép Ehh na mindegy!Kép Megbuggyantam, vagy a szél kifújta a fejembõl a gondolatokat, vagy összekuszáltaKép A legjobb lesz ha ma már csak olvasgatok, abból baj nem lehet.
Ne harizz Norci, tényleg elnéztemKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Szép jó napot mindenkinek!

Ma egy kicsit jobb az idõ Kép.

Amint látom, az esti hidegfront senkin nem segített. Pedig lén már úgy reménykedtem. Ha jól figyeltem, a héten m,ár az idõjárásra nem számíthatunk, mert ismét jön a meleg.

BringaKép!

Sok sikert a vizsgádhoz, ha még olvasol minket.

Kata007, Martina, Norci!

Nekem az elmúlt napokban álklandósult ez a rózsaszínes valami. A doki azt mondta, hogy nem baj, mert az okozza, hogy a Törpe csinálja magának a helyet. Szóval még jó is. De tegnap már élénk piros vér is jött. Nem sok, azaz nem folyt, de azért volt nyoma rendesen. Azóta a rózsaszínes van megint. Most örüljek? Nálatok van valami hasonló?

Kata007Kép!

Június 10. az utolsó idõpont? Az még pokoli messze van. Remélem, hogy nem kell addig várnunk. Örülök, hogy tegnap megúsztátok az esõt.

MartinaKép!

A telefonnal néha én is így vagyok, fõleg, hogy kettõ van. (mobil+normál) Persze mindig máshol hagyom õket, s ha véletlenül a közelemben is van az egyik, akkor tuti, hogy a másik csörög. Ez már törvényszerû. A párom azt mondja, hogy hordjam magammal. Én erre viccesen csak annyit szoktam mondani, hogy jó, majd bepakolom a hátizsákba és abba leszek itthon.

NorciKép!

Ne legyél ennyire morcos. Én megértem a helyzetedet, mert érdeklõdõ telefonok között is van különbség. Az alvással kapcsolatban pedig azt tudom tanácsolni, hogy a mobilodat kapcsold ki, a vonalasat pedig teljesen tekerd le. Ha arra a pici csengetésre felébredsz, akkor már nem aludtál annyira, ha meg alszol, akkor nem hallod meg. Ezt a jövõre nézve is javaslom, mert a picit is nagyon zavarhatja majd a telefon.

Úgy látom, hogy az aggódó rokonok téma vegyes érzelmeket váltott ki. Én csak annyit akartam anno mondani, hogy engem nem a telefon zavar, hanem az, hogy ha õszintén válaszolok a kérdésre, akkor letorkolnak, hogy ne nyafogjak, stb. Meg persze jönnek azzal, hogy az õ idejükben (25-60 évvel ezelõtt) mi volt. Pl., hogy indíttassam meg a szülést a kiírás napján, ne hordjam túl a picit, mert az nem jó. Erre mondom, hogy majd a doki eldönti, meg hogy profi vizsgálatok vannak ma már, amik követik a pici benti állapotát. Ez persze már nem érdekli õket. Azt is jobban tuidják, hogy mikor kell elindulni a kórházba. És még sorolhatnánk....

MartinaKép!

Mi pénteken megyünk újra. Szerintem nekem akoor fogják megnézni a magzatvizet. Én már örülök minden vizsgálatnak, hátha elindít valamit. Inkább örülj neki, ne féljél tõle.

Mindenkinek szép napot.

Törpi
40
Törpi

Jaaaaaaaaaa!

Lányok!

Tudtam ám akartam még valamit irniKép A Wc-ben találtam egy 1994- es kiadású Reader's Digest Válogatás-t. Az egyik cikkben a folsavról van szóKép Kutatásokat végeztek több 10 ezer emberen és kiderült hogy a folsav egy szuper dologKép A születési rendellenességek, a szivinfarktus és egyes rosszindulatú daganatok elõzhetõk meg veleKép A vastagbél, a tüdõ és a méhnyakrák azoknál fordult elõ legtöbbször akiknek vészesen alacsony a folsavszintje. A folsav a természetben megtalálható: narancsban, a sötétlevelû zöldségfélékben (spenót, sóska.), spárgában, a dióban, bizonyos magvakban, valamit a szárazzabban. Ezekben lelhetõ fel, de a kutatók szerint kevés, és az "új" eredmények tükrében a javasol adagot a nõk és férfiak esetében 400 mikrogrammra kéne emelni.

Mit szóltok hozzá??? Elég érdekes nem?

na most már eldugultamKépKépKép
sasha
22+0

Kép
sasha

Törpi!

Nekem kicsit véresen indult, aztán rózsaszín, tegnap óta fehér.

Bocsi mindenkit?l.

Kata007!

Remélem nem azért hallgatsz mert megbántottalak volna, haenm ... Kép

Norci
Norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?