A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok Kép

Nekem Marci eleinte a kiságyában aludt,kb.2 hétig.
Aztán bejött a hasfájásos cirkusz és mivel totál kivoltam az egész napos hurcolászástól meg készenléttől meg ordítástól,hogy éjszaka már nem volt erőm 3x kelni és kiülni a hintaszékbe szoptatni,ahogyan az elején.
Persze akkor is úgy volt,hogy szopizott,elaludt és én úgy tettem be a kiságyába és fel sem ébredt,hanem durmolt tovább.
Már csak azért sem,mert mindezt egyedül csináltam,nem voltam olyan "szerencsés",mint pl.And,aki ezt a párjával felváltva csinálja.Kép
És azt,hogy ez milyen rohadt kemény és kimerítő meló csak az tudja,akinek ilyen babája van.Kép
Nekem a férjem kb.9-kor szokott hazaérni,de ő úgy gondolta oldjam meg én én vagyok az Anyja,ő nem tud mit kezdeni egy ordító csecsemővel...KépKépKép
Ígyhát mikor már az erőm a végét járta bevettem Marcit a nagyágyba az éjjeli szopik ideére és szépen ott is ragadt!Kép
Úgyhogy nálunk azóta az a menetrend,hogy este 7-1/2 8-ig fürcsi a nagykádban,mint a nagyfiúkKép ,aztán zsupsz be a nagyágyba Anyávan szopizni!
Megeszi a magáét kb.20 perc alatt,aztán még kb.1/2 óra komfprtszop és bealszik.Kép
Én nagyon élvezem ezeket az esti összebújásokat!Kép
Aztán éjszaka kétszer eszik,egyszer úgy 12-01 körül és 04-05 körül - mikor hogy.
Apa ugyan jelezte már,hogy szerinte jó volna Mazsit átrakni a kiságyába,de pont tegnap miondtam neki,hogy amíg még kel éjszaka szopizni,addig nem,mert én ugyan ki nem mászom a jó meleg ágyból!!!!
Úgyhogy ez van.....meg nem is nagyon tudom hogy an fognék hozzá,mert én is azon Anyukák közé tartozom,akiket igencsak megvisel a babájuk sírása!Kép
Egyszerűen nem tudom hallgatni 5 percnél tovább,mert megszakad a szívem.Kép
Úgyhogy most próbálom gyűjteni az info-kat,hogy mi is ennek a leg kíméletesebb módja.
Mármint a kiságyban altatáshoz szoktatásnak.
naeztjólmegmondtam!KépKépKép
annamami

Sziasztok!

Minden bébi gyönyörűséges!KépKépKép

Prüntyi!
Sok sikert az alváshoz!
Ne mi használtuk a viburcol kúpot, bár a védőnő megpróbált rábeszélni. A szomszéd kisfiúnál használták, így egy éjszaka 8 helyett "csak" 6x kelt. Ez nem vicc, tényleg így volt!Kép
Nálunk a hozzátápi megkezdése hozta a változást, este szopi mellett tejpépet is kap a csajszim. Mostanában azért így is felébred éjjel 2 körül, de ez már így is maga a csoda a korábbi állapotokhoz képest.

Rokica!
Gratula a vizsgádhoz!

Nemesek!
Trisztán nagyon vagány a képen!Kép

And!
Teli cici!KépKépKépKép

Pár napja Nati visszafordul a hasáról a hátára és elkezdte kitolni a popsiját. Néha hintáztatja is magát. Nagyon jópofa!

Andi&Nati

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda, a hozzátápit elkezdtem, 2 hete kap almát, vagy alma-banán keveréket, de nem tudom miért, 2 kanál után hiszti van és nem kéri...lehet hogy nam ízlik neki, tegnap először adtam neki krumplit, anyatejjel higítva, abból is csak pár kanállal evett, ma megint megpróbálom, és ha izlík neki, akkor nappal, meg este lefekvés előtt kapna, hátha így jóllakotabb és tovább tud aludni...a szép a dologba, hogy amit ehetne, azok úgy tűnik, nem ízlenek neki...Nem tudom mit csináljak!

Anikó, a 15-t vettem, azt gondoltam, hogy nem elsőre megy a dolog...meglátjuk.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

MegannKép,
a kettes gyönyörű eredmény egy anyucitól, gratulálok!!!Kép
Vendég

Nyúlné, köszi a leírást.
asszem Esztinek olyan a biológiai órája, mint KornéléKép vagy inkább Kép este 10 előtt még csak 1-2x aludt el eddig életében. bármit csinálok előtte. ja és az esti "nyünyögés" (nekem is nagyon tetszikKép) nálunk is megy, ilyenkor már lig van el egyedül, ált. megy a hurcolászás.

ma reggel 3/4 5-3/4 7-ig kalimpált, nagyon aranyos volt. úgy kifárasztotta magát, hogy mikor felvettem az bölembe, hogy nézzük a képeket a számítógépen, szinte azonnal elaludt, ülve. ilyen sem volt mégKép

Prüntyi: egyedül elalvás. háát, mi, ill. én annyira béna vagyok ebbenKép a suttogó módszer nálunk nagyon nem jött be. mire lehajolok, mert úgy érzem megnyugodott, már sír (tehát még benne sincs az ágyban), akkor felveszem, és nem hagyja abba a sírást, hanem képes akár fél órát is bömbizni, először nagyon csúnyán, aztán mérsékelten. mire megint megnyugszik, és beletenném a kiságyba vagy kezdődik előlről, vagy már elaludt a kezemben. ill. apa kezében, mert az enyémben kevésbé hajlandó. és, ha nem veszem fel, amikor sír, egyre csak hergeli magát, nagyon csúnya látvány. már bereked stbKép most máűr tényleg tök tanácstalan vagyok.

na megyek, mert jönnek hozzánk, és még nincs kész a kaja.

and, eszti

KépKép
KépKép
and

Roki Megann KépKép

Gratula a vizsgáitokhoz!!!
Nekem elvileg államvizsgáznom kéne májusban de fogalmam sincs hogy fogok.....Kép

Kuha Kép

Jó hogy jöttél,már hiányoztál....:9....teljesen megértelek én sem szeretek itt lakni,nem ismerejk senkit,és ráadásul kimenni sem tudunk.....KépKépKép
Marcit azért de.és du.is ki tudom tenni a terazsra babakocsiba aludni,de már kezdek megint megőrülni a bezártságtólKépKépKép
Utálom ezt.Kép
Mikor lesz már tavasz?
És az autóm még mindig nincs kész,pedig el akartam menni Anyukámhoz én is,mert ott oooooolyan jóóóóó nekünk!!!Kép

Hari Cleo Kép

HOL BUJKÁLTOK?????
annamami

Katka.
De jó.Mégis melyik részen?Mi a Korona üzletház mellett a középső tizemeletesben?
Szoktatok sétálni?Hova jártok dokihoz?
Jaj de jó lenne megismerkedni,mert nem nagyon van társaságunk.

Képfelrakás:odáig eljutok a mellékletben és hiába kicsinyitem le előtte a képet mindig azt irja ki,hogy hiba.Már tök ideg vagyok,hogy igy bénázok.

ancsi26

Ayse!
Fehér Lili a kislányod??? A húgomnak volt egy ilyen nevű oszt.társa.
Tök jó lehet a gyerkőceidnek, hogy a saját Apukájuk a bébicsősz!!!! KépKépKép
Gratula!!! Teljesen igazad van, elvégre csak szervezés kérdése az egész!!!!
Klassz család lehettek!!!
Milyen nyelvet tanítasz?? A saját gyermekeidet is tanítod? Abban is van tapasztalatod, hogy mikor érdemes elkezdeni a nyelvtanulást kisgyermekeknél??

Lányok!
Van köztetek olyan, aki már más nyelven is kommunikál a babájával?
Elnézést, ha ez a téma itt már lefutott!

KépKép
cinka

Prüntyi!

Natival lassan 1 hónapja próbálkozunk a hozzátápival, kevés sikerrel. Alig fogad el valamit.
Próbáltam már Hipp bébiételt, abból volt 1-2 ami jobban csúszott neki.
Ami nekünk nagyon bejött, az a tejpép.
Van HA-s változata is, amit a dr. néni ír fel. Lehet bele gyümit is keverni!
Illetve bio boltokban is lehet kapni olyat, ami glutén, cukor és tejpor mentes.

Megann!
Az a lényeg, hogy görbült!KépKép
Gyerek mellett ez is nagy teljesítmény!

Kuha!
Nem semmi, Gergőnek milyen étvágya van! Nem is látszik rajta!KépKép

Ma elmentünk sétálni kicsit. Vicces volt, mert még nem voltak letakarítva az utak!
Tökre kimelegedtem, pedig "terepjáró" a kocsink.KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Rókica!
Valld be őszintén, hogy ezek mellett a laza vizsgáid mellett, azért már írod a disszertációdat is!!! KépKépKép

Megann!
Te mit tanulsz??? Neked is van segítséged Léna mellé??

Köszönjük a bókokat! Kép KépKép

Viki27, Spanci, Barbapapa!Kép

And!
Gratula Eszti baba megjavulásához! Kép

Mea!
Livi biztosan nagyon csini a mai szerkójában!!!! Kép

Katka12!
Üdv! Kép

Ancsi!
Válaszoltam az e-mailedre. Ha így sem megy, akkor bocsi, de én feladom a távoktatást...

Na, megyünk sétálni Manócskával. Azt hiszem nekem is jót tesz, ha kiszellőztetem a fejem!

KépKép
cinka

Szia Kuha.
Leirnád nekem hogy csinálod a tiramisut?
Köszi.

ancsi26

Cinka:

Mi angolul beszélünk Zsuzsával. Párom amerikai születésű, én meg ott éltem 16 évig. Mikor visszaköltöztem Magyarországra, én is angoltanítással foglalkoztam 3 évig, a Berlitznél tanítottam (ott ismerkedtünk meg), aztán mielőtt teherbe estem azelőtt pár hónappal szántam rá magam, hogy belelendülök és megszerzem a pszichológiához még hiányzó képzést, mivel azt tanultam 6 évig, de magánpraxishoz még szakvizsga kell. Macerás, de örülök hogy elkezdtem, mert szeretném már végre ha lenne egy hivatalos címkém. Kép Nálunk is főképp apuka bébicsőszködik mikor én minden második szerdán egész nap tanfolyulok. Egyszer volt, hogy anyukám vigyázott ilyenkor Zsuzsára. Meg hétfőnként kliensem van, ez 3 órás elfoglaltság utazással együtt, azt is David szokta levezényelni.

Ha sikerül "munkába állnom" (azért idézőjeles, mert ingyen vállalnék klienseket egy kórházban, tehát nem állnék munkába), akkor az időbeosztástól függően megpróbálnánk úgy, hogy David, vagy Anyu vigyázzon addig Zsuzsára.

Remélem így sikerülni is fog.

Ez talán választ ad Mea előbbi kérdésére, hogy mikor akarok visszamenni dolgozni. Én tkp már Zsuzsa 2 hetes korában fordítottam, úgyhogy szinte abba se hagytam a munkának ezt a formáját. Munkahelyre hivatalosan majd a 2. baba kb 6 hós korától szeretnék. Ketteskét már szorgalmasan gyártjuk. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Ancsi26!

Persze, szívesen! Kép

Szóval én így csinálom:

- olyan babapiskótát veszek, aminek cukrozott a teteje (nálunk egy adaghoz kb. másfél doboz megy el, de attól függ, mekkora a tálba csinálod)

- mascarpone sajtból az én adagomhoz a 1/2 kg-os kell (sajnos nem túl olcsó)

- 6 tojás, 2 vaníliáscukor, 5-6 evőkanál porcukor, ki mennyire szereti édesen
- 1 adag kávé lefőzve és lehútve
-2-3 evőkanál sütőrum, amit beleöntök a lefőzött és lehűtött kávéba, de helyettesítheted konyakkal is mondjuk

A tojásokat szétválasztom, külön a sárgája, külön a fehérje. A sárgájáhozm adok kb. 2-3 zacsi vaníliáscukrot (mi jó édesen szeretjük), 5-6 evőkanál porcukrot, jól elkeverem, és mehet bele a mascarpone.
Kemény habbá verem a tojásfehérjét, majd a mascarponés adaghoz öntöm a felvert fehérjét.

Lerakok egy sort a tál aljára a babapiskótából, majd jól megöntözöm a kávé-rum keverékével.
Jöhet rá egy réteg az öntetből, majd a tetejét vastagot megszórom kakaóporral (igazival, nem a neszkakaóval), és porcukorral.
Aztán jöhet a következő réteg babapiskóta. Rácsosan rakom, most merőlegesen az előzőre. Újra kávés rum, mascarponés öntet, kakaó, porcukor.
És így tovább, addíg, amíg tartanak a hozzávalóid.
Ha elfogadsz egy tanácsod, sokan inkább piskóta lapból csinálják, merthogy a babapiskóta kemény marad. Nem marad egyáltalán kemény, szépen megpuhul, ha annyira öntözöd meg a kávéval, hogy mindenhol barna legyen a kávétól. Legcélszerűbb kanállal locsolgatni.

Én nagyon szeretem csinálni, mert nagyon hamar megvan, a férjem pedig imádja.

Ja, és ha mondjuk gyerekeknek csinálod, akkor ne kávé-rummal öntözd meg, hanem narancslével, vagy narancsszörppel. Úgy is nagyon finom!

Üdv: kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Rokica Kép Gratulálok a vizsgához! Gondolom, azért nem bánod, hogy így alakult Kép

Megann Kép A kettes is jegy, nem? Nem lehetsz ennyire maximalista Kép Ügyes vagy!

Ancsi Kép Este már elkezdtem Neked a homeos kérdésre válaszolni, de férjem elküldött a géptől, mert dolgoznia kellett, aztán meg elaludtam a gyerek mellett Kép
Szóval én kétféle képpen szoktam adni ezeket: ha időben eszembe jut, akkor feloldom: Egy MÛANYAG kanálba teszek vizet, ezt pohárba öntöm, bele a bogyókat, félredöntöm a poharat, hogy a víz ellepje, és úgy hagyom, kell neki vagy fél óra, hogy feloldódjon. Ha nincs erre időm/kedvem, akkor egyszerűen közvetlenül a szájába teszem a gyereknek, de ilyenkor figyelni kell, hogy nehogy félrenyeljen, nem szabad otthagyni, amíg van a szájában. / szépen el szokta nyalogatni Kép / Fontos, hogy fém eszközöket ne használj, nem szabad kézzel sem megfogni a golyókat, és minimum fél óra teljen el evés után, és fél óráig ne is egyen, semmi ne kerüljön a szájába. / pl. Dentinox/. Általában 5 szem egy adag, nálunk még a fogzás nem gond, de az első kisfiamnál általában akkor adtam, amikor épp nagyon nyűgös volt.

Olyan izgatott vagyok, este színház Kép Kép Kép Eddig nem túl nagy mennyiséget fejtem le, de szerintem bőven elég lesz Gergőnek, összejön kábé 120ml. Eszembe jutott, hogy mi állandóan hóban megyünk színházba. Egyszer anyukámmal botorkáltunk a hihetetlen nagy hóban, és még akkor is esett. Persze magassarkúban... Most tuti, hogy csizmát húzok. Párom nem jön haza értem, a Madách-hoz közel dolgozik, hülyeség lenne. Nekem sem nagy távolság, ha meg a kicsi bezavarna / extra megéhezés/, akkor még mindig mehetek taxival.

Szép napot!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Cinka:

Hehe, azt azért nem. Viszont a múltkor számot vetettem magammal, és beláttam, hogy én valószínűleg az örök diák kategória leszek, mert már évtizedekre előre el van tervezve a képzés... aztán ember tervez, isten végez. Szóval ezután a képzés után kezdem még csak a klinikai szakpszichológus képzést (de azt csak állás mellett lehet, ezért GYED mellett ezt nem tudom), szeretném megszerezni a klinikai szexológus PhD-t, ez egy amerikai bázisú távprogram lenne, és közben játszom a gondolattal, hogy megcsinálnám az IBCLC laktációs szaktanácsadó képzést is, de az ő vizsgájukhoz 2500 (!!!!) gyakorlati óra kell a mindenféle képzésen és vizsgán kívül, ami ISZONYÚ sok. És akkor néha eszembe jut, hogy a magyar állam "tartozik" még nekem egy ingyen egyetemi oktatással, és felmerült bennem, hogy megcsinálnám a védőnői szakot.

A cél (azonkívül hogy ne unatkozzak), olyan tudás és kvalifikáció megszerzése, ami abszolút "hordozható" vagyis bárhol a világon megélek belőle ha kell. A klinikai szakpszichológus ilyen, meg az IBCLC, a klinikai szexológia meg védőnő csak hab a tortán.

Szóval most vagyok 31 éves, majd szólok mikor kb 50 éves koromra meg is szereztem ezt az összes végzettséget, és akkor meghívok mindenkit egy italra. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kuha.
Köszi.

Jucc.
Köszi a választ.
Látom este szinház.Nem te fogod altatni a babót?Volt már ilyen hogy nélküled aludt el?
Azért kérdezem mert mi is elszeretnénk menni apával valentin-napi koncertre és nem tudom,hogy cici nélkül elaludna-e?
Anyukám azt mondja menjünk nyugodtan,majd ő megoldja,de félek hogy sirna.

ancsi26

Ancsi:

Mi régebben csináltuk ezt Daviddel rendszeresen, hogy elmentünk moziba vagy vacsorázni, Zsuzsát pedig anyukámra hagytuk esti lefekvéskor. David ötlete volt, hogy ezt egy héten egyszer csináljuk meg, egyrészt nekünk kimenő, másrészt nagyi és uncsi szokják egymást. Aztán ez a karácsonyi szezonban nem volt kivitelezhető, Anyu nem ért rá, meg is éreztem (idegileg) hogy nincs kimenő, ráadásul akkor tanfolyam se volt, Davidnek is sok munkája volt, tehát abszolút 100%-ig Zsuzsával töltöttem a napokat.

No mindegy, a kérdésed szempontjából a lényeg, hogy Zsuzsa elaludt Anyuval, de tényleg sírt, és később aludt el mint szokott... de napközben is erről számol be anyukám, hogy neki nyűgizik elalváshoz. Nekem cicin elalszik Zsuzsa szinte egy hang nélkül, neki azért csinálja a műsort, és általában a kenguruban "végzik". Hozzá kell tennem, hogy Anyu elejétől kezdve mindig le akarja tenni Zsuzsát a kiságyba elaludni, ő meg nem ehhez szokott, hanem hogy nagyon sokat van testközelben. Ennélfogva nem is nagyon sír mikor velünk van. Nálunk otthon a kenguru a második számú altatóeszköz. Az első számú az a szopi. Nagy ritkán megtörténik az, hogy Zsuzsa szépen álomba szenderül önmagától ott ahova letettem. De előfordul. Ha úgy veszem észre, hogy már álmos, szopizni nem kér, akkor lerakom, és van hogy álomba tutolja magát.

Sokat tépelődtem ezen, hogy akkor most emiatt próbáljam-e áttréningezni Zsuzsát arra, hogy ne szopival aludjon el, de abban maradtam, hogy nekem ez a legtermészetesebb eszköz, és ahogy azt is megszokta, hogy mástól cumisüveget kap, nem mellet, meg fogja szokni azt is, hogy más nem szopival altatja el, hanem mással.

A rendszeresség szerintem sokat számít, mármint az, hogy ismerje a baba azt az embert akire az elaltatása bízva van. Azért is kezdtem el átjárni anyukámhoz rendszeresen, hogy ha netántalán márciustól majd elmehetek "dolgozni" akkor ne hirtel történjen a váltás. Most is anyukámnál vagyok, aki éppen Zsuzsát szórakoztatja. Kép De már indulunk haza, mert szeretném elkerülni a délutáni csúcsforgalmat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Duda,Pruntyi,

Hozzataplalasnal ne ijedjetek meg, hagyjatok a babara mikor akarja a kanalas dolgokat. Minden nap probalkozhattok keves menyiseggel, de ne eroltessetek, ha nem akarja.

Kati,
Csucs vagany Trisztan ezen a kepen.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Voltunk ma kontrollon, már nincsenek zörejek Dani tüdejében!!! Még köhög és taknyos, de ilyen pici babáknál ez nehezen múlik el.

Ancsi,
Kiegészítést vettem. Kép
Beni pont ugyanilyen méretekkel született. Most meg mindjárt 4 és fél éves, 106 centi és 16 kg.

Ayse,
Lehet, hogy Lili szeretne újra egy kicsit kisbaba lenni. Néha Benin is észreveszem, akkor jobban babusgatom. Néha viszont ő nagyfiú akar lenni.

Megann, Rokica
Gratula a vizsgákhoz! Baba mellett nem semmi teljesítmény!

Spanci,
A sóoldat a Sterimar kórházi megfelelője. Lehet, hogy a patikában is lehet kapni. Itthon mi Sterimart használunk.

Katka
Üdv Kép Beírtam a táblába az adataidat. A következő frissítésnél már ti is benne lesztek.

Nemesek,
Kornél is nagyon édes a képeket, de ez a napszemüveges kép Trisztánról nagyon jó! (Tegyél fel nyugodtan róla is, majd én is teszek Beniről)

Barbi,
Köszi a gyógypuszikat! Kép
Nem sürgős a doboz, ne fáradj vele, ha nincs útban. Majd a legközelebbi talira hozol benne sütit és úgy visszakerül hozzám.
Jobbulást a gyerekeknek!

Kuha,
Lenyúltam a Tiramisu receptet én is. Hétvégén kipróbáljuk. Kép

Jucc,
Érezzétek jól magatokat este a színházban. Kép

Apa itthon marad Danival, megyek szánkóval Beniért az oviba. Biztos nagyon fog örülni neki. Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Rókica, Megann!
Gratulálok a vizsgához! KépKépKép Ügyesek vagytok, hogy baba mellett is tudtok tanulni.

Rókica!
Nem semmi terveid vannak!Kép Kívánom, hogy sikerüljön mind! (beleértve hamarosan "Ketteskét" is KépKépKép )

Jucc!
Jó szórakozást!Kép

Katka12!
Szia, gyere máskor is! KépMarci tényleg nagyfiús a melegítőben!

Nemesek!
Kornél nagyon cuki, Trisztán meg már kész hódító! Kép

Itt tök szép idő van, süt a nap ezerrel, sem hó, sem eső sem semmi ilyesmi nem rondítja el az utakat, szóval egy nagyon szupit sétáltunk ma Petivel, ebben a +3 fokban és napsütésben! Kép Már alig várom, hogy jöjjön a tavasz!!!!!!!!!!!!

Viki+Peti 20+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Ma van nálunk a D-Day: Dédit ezekben a pillanatokban hajózza be a Máltai Szeretetszolgálat mentőautója anyósom lakásába. Férjem este utánuk viszi a holmijuk egy részét. A lakásban a bútorokon kívül egyelőre nincs semmi, mert ki volt adva. Ez még egy hónapokig tartó folyamat lesz, mire minden a helyére kerül. Ráadásul úgy néz ki, anyósomnak mégiscsak vissza kell majd mennie a kórházba egy pár napra. Még nem tudom, hogy akkor mit csinálunk. Azért problémás a dédit szállítani, mert nem tud lépcsőzni (2. emeletre kell vinni) és 80 kiló. Szóval ez a szappanopera még nem ért véget.

Ayse

ayse

BenianyuKép!
Jajj, de jó, hogy kicsi Danigombóc Kép jobban van!KépKépKép

JuccKép!
Jó szórakozást! Mit néztek meg? Gyrekekre bébicsősz vigyáz majd?

MegannKép, RokicaKép!
Gratula a vizsgákhoz!
Én is szeretnék még sokáig diák lenni. Ki is találtam, hogy merre, de nincserőm felkészülni még a felvételire. Remélem jövőre.

KuhaKép!
Hát ez az étvágy! Különösen a 2 alma, 1 körte ragadta meg a képzeletem! Ezt még én sem bírnám benyomni, pedig...

CinkaKép!
Köszi Kép!
Németet tanítok, egyetemen, főiskolán. De általános iskolába kértem magam gyakorlatra, mert szerintem ott lehet igazán megtanulni tanítani. Szóval óvodától felnőttkorig... Mivel tolmács is voltam, belecsöppentem az üzleti nyelvbe, úgyhogy most főleg azt tanítok.
Már tényleg volt szó itt a nyelvtanulásról, és eléggé különböztek a nézetek. Az általam tanultak és saját beállítottságom alapján én egyelőre nem foglalkozom gyermekim nyelvtanulásával. Ha kétnyelvű a környezet, az persze teljesen más tészta. Én viszont nem szeretném megterhelni az anya-gyerek kapcsolatot nem odaillő dolgokkal (idegen nyelv). Azonkívül bízom az iskolai nyelvoktatásban. Ha mégis gond lenne, akkor majd közbelépek.

AnnamamiKép!
Ha nem vagyok indiszkrét, merre laktok?

AndKép!
Kitartás, úgy elmúlik ez az időszak is hogycsakna. Fiúkat is bevesztek az őszibarackos fejűek csapatába? Jövő héten jön a húgom és akkor majd tudok feltenni képet bizonyítékul, hogy mi is odavalók vagyunk!

Irdatlan mennyiségű havat lapátolzam el, hogy a mentő be tudjon állni. Felért egy tornaórával!

ayse

Cinka Kép!

Látom konkrétat is kérdeztél! Most kifejezetten az idegennyelv TANÍTÁSÁRÓL fogok írni.
A szakirodalom szerint 10-11 éves kor előtt nem érdemes, mert a gyerekeknek addig nincs igazán szabálytudatuk. A nyelvtanításhoz meg az kéne (nyelvtan). A gyakorlaton én is alsóban tanítottam, szerintem azért megértik, hogy miről van szó, de ha később kezdjük, pikk-pakk behozzák a lemaradást. Szerény véleményem szerint az a képesség, hogy a gyerekek nagyon gyorsan megtanulnak második, harmadik nyelvet, az idegennyelvi környezetben tud érvényesülni. Egyébként pont ezzel a témával szeretnék majd mélyrehatóbban foglalkozni.

Ayse

ayse

Kuha!Kép

Nálunk már ezerrel süt a nap, jobb is a kedvem, lesz még tavasz...Kép

Többiek!Kép
Lívike 72 cm és 8650 gramm pontosan, megkapta a szurit (2db) és csak akkor sírt, eddig semmi gond, kapott Panadolt meg borogattam 2x neki.
Remélem nem lesz nyűgi semKép

Jaj de jó süt a nap, imádom, anyira hiányzik a jóóóóóóóóóó időKép
Ígérem a köv talira is eljutok valahogy, ha egyáltalán kiváncsiak vagytok "még" ránkKép

Na megyek hamizni fog őnagyságaKép mint mindigKép

Mea
mea

Mea!

Mi is a régi oltásokat kapjuk és Andris ugyanúgy reagál rá, mint Livi Kép. Örülök, hogy emellett döntöttem!

ayse

Mea,

Gratula, tenyleg nagy lany Livike. Most volt ot honapos nem? 72 cm, le a kalappal!!
Egyebkent megneztem nagyon szep kislany!
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Nemesek, Ayse, Cinka, Benianyu és mindenki!

Köszi a gratulációkatKép, Jól esik.
Viszont ezzel még nincs vége, legalábbis ennek a tantárgynak...
Van egy II. felvonás és utána egy szigorlatKépKépKépKép
Útálatos fujfujfujfuj, elővettem a II. könyveket, hát KépKépKépKépKépKép

Ja és ráadásul ma nem bírtam magammalKépKépKépKép, képtelen voltam leülni tanulniKépKépKép, oly gyönyörűen sütött a nap, hogy miután reggel 8 kor már elhánytam a havat, délben újból beöltöztem, és amíg Léna szellőzködött a napsütésben, én építettem egy hóembertKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Lábasostól, seprűstől, répaorrostól együtt...sajnos dióm nem volt itthon így a kabátján nem lettek gombokKépKépKép

Este megmutatom nektek!Kép

Cinca!

Segítség???
Az nincs!
Férj munkaőrült és focizik és folyton...
Áh mindegyKép
Szóval egyedül vagyok többnyire, viszont Léna nagyon jó kislány és hagy tanulni napközben..
Még szerencse, mert nem bírom az éjszakázást, pláne az éjszakai tanulást...

Na majd még jövök este olvasni!

Ayse!

Hová készülsz??(felvételi)

Én a "slágerszakmát" tanulom: Közgazdász..
De persze nem akarok ebből élni, szívesebben építenék kertet, vagy lennék recepciós, vagy bármi, mert könyvelőként eléggé megútáltam már ezt a szakmát, de hát diploma ez is...

M.

Kép

Kép
megann

Cinka.
Hát azt hiszem egyenlőre itt nem lesz fénykép.
De ha valakit érdekel Melike meg a család akkor a fotóalbumban Siroki Melitta Panna I ÉS II alatt megtaláljátok.

Rokica,azt hiszem mi is kipróbáljuk.Imádja anyukámat úgyhogy csak ellesznek valahogy.

Benianyu.
Örülök hogy Danika jobban van.

ancsi26

Ayse!Kép

Én is úgy gondolom jó ez a régi fajta szuri, ki tudja mit találnak ki majd később az újjal kapcsolatban?!?
Ez meg már nemzedékek óta beváltKép

Anikó!Kép
Igen 5 hós pont és jó hosszú meg súlyra sem kicsiKép
Köszi egyébkéntKép

Tényleg csajok nálatok is megmondják rögtön kire hasonlít a baba???
Nálam egyből mindenki, hogy tiszta én fajtámKépKépKép

Mea
mea

Kuha!Kép

Mail megyKép

Mea
mea

Hihi, Megann, nálatok nem kell várni a hóemberépitéssel, amig felnő a gyerkőc akkoráraKépKépKép Biztos fog majd örülni később, hogy ilyen belevaló mamája van, egyik nap közgázból vizsgázik (gratulaKép), másikon meg hóembert épit.
ÚÚÚÚÚgy szeretnék már én is kertes házban lakni! De arra még várni kell egy kicsit, és a házfelújitáshoz pedig egyáltalán nincs kedvem. Pedig tavasszal kezdődikKép

Ayse, mi az a D-Day? Csak félig vagyok értetlen, a kiejtés szerinti jelentését értemKép
Amúgy épp azt csináltam, amit te, csak az olasszal: tanitottam gimiben, egyetemen, és tolmácsoltam. Aztán mindezt abbahagytam, de lehet, hogy visszaváltok, ha eljön az ideje.

Apa elküldte a 150 e-mailt Julcsi képévelKép Ma bezsebeljük a dicsérteketKép

Benianyu, örülök, hogy Dani szépen gyógyul. Szép nagy erős baba, biztos az a fránya köhögés és nátha is elmúlik hamarKép

Julcsi egy titokzatoskodó lányka lesz. A talin titokban huzigálta Gergő naciját, tegnap meg titokban hasról hátra fordult. Már csak a végeredményt láttuk, hogy nem úgy tettük le.

Róki, ügyes voltál, gratulálokKép Meg mázlista is, hogy rábeszéltek a vizsgára. Bár biztos nem volt nehéz (mármint rábeszélni), ha még ilyen sokat akarsz majd vizsgázni, nem retteghetsz tőle. Én nem bánom, hogy véget ért a vizsgázós egyetemi korszak, maximum nyelvtanuláshoz van kedvem.

Megkiséreltem kimenni a Szent István parkba, bukdácsoltam pár métert, aztán feladtam. Odáig eljutni sem volt egyszerű. Aki a kiskerekű babakocsit kitalálta, biztos nem ismerte a budapesti útviszonyokatKép

Na megyek, kis majolácskám unja az ágyikójátKép Kezdődik az ücsörgés, ácsorgásKép Tényleg, szerintetek szabad, vagy inkább fogjam vissza a kisérletező kedvét?

Zsuzsa és Julcsi, aki ma 5 hónapos

KépKép

KépKép
majola

Megann!Kép

Én marhára kiváncsi vagyok a hóemberedreKépKépKép
Tedd fel mindenféleképpen.

Mea
mea

Ayse KépKépKép

Mi is az őszibarackosfejűek törzsébe tartozunk Mazsival!!!Kép
Úgyhogy fiúk is vannak ne aggódj!!!!
Mindjárt küldök egy képet is....
A kérdésedre válaszolva: II.ker. rózsadomb.....Kép
na innentől kezdve egykezes,mert marcui ma egész nap nyűgi,nekem szétmegy a fejem és elegem van a bezártságból meg abból hogy senk sem vált le 1 percre sem........kivagyok....
annamami

Rókica!
Köszönöm a gyors választ. Akkor Nálatok ez tök egyértelmű, hogy angolul beszéltek Zsuzsával!

A terveidhez én is csak u.azt tudom kívánni, mint Viki!
Azt hiszem nem fogsz unatkozni!!! Lányod is nagyon okos lehet, hogy tudatosan Téged választott Anyukájának!!!! Szerintem Ketteske is "húzza már a cipőjét"! KépKép

Jucc!
Jó szórakozást Nektek! Rád fér a kikapcsolódás!!! Kép

Benianyu!
Örülök, hogy Dani baba jobban van! Kép
Az én hiányosságom a táblázatból: 33/Szigetszentmiklós

Megann!
Le a kalappal előtted, hogy segítség nélkül Léna mellett bevállalod még a sulit!
De ha csak a papír kell, akkor miért nem választottál v.mi egyszerűbbet???

C.

KépKép
cinka

Mea!

Mail ment! Kép

kuha

Kép
kuha

Ayse!
Köszönöm a kimerítő választ. Igen erre voltam kíváncsi.
Hallottam, olvastam pro és kontra véleményeket ezzel kapcsolatban, s még mindig bizonytalan vagyok ezen a téren, hogy mikor és hogyan is lehetne elkezdeni az idegen nyelvet.
Én német nemzetiségi szakon végeztem, és éltem is egy ideig külföldön, mégis olyan idétlennek érezném magam, ha németül "kellene" beszélgetnem Rékával. Márcsak azért is, mert rajtam kívül mindenki magyarul beszél hozzá.

A bátyámék 6 éve élnek Canadaban, s Náluk már természetes, hogy a gyerkőcök
mindkét nyelvet anyanyelvi szinten beszélik. Otthon magyarul kommunikálnak, de ha társaságban vannak, akkor nyilván angolul.

KépKép
cinka

A mai alkotásom:
Kép

Na még egy tegnapról:

NYÚLNÉ!!

Nézd csak ki őrzi az Én kisnyulam álmátKépKépKép
Kép

M

Kép

Kép
megann

Ayse

az őszibarackok barbinál....

Msja és Marci
Kép

Eszter és Marci
Kép
annamami

bocsi.....Barbinál....
annamami

Mea!

Tessék itt van a hóember, mostmár gyönyörködhet benne mindenki!
Azt hittem kitart estig, de olyan nagyon idetűzött a nap, hogy szegény tökre megroggyantKépKépKép
Így apa már csak a "nyugdíjas" hóembert láthatjaKép
Én viszont egész nap gyögyörködtem benneKép

Majola!

Köszi kedves vagy, rátapintottál a lényegre..

Na Léna felébredt, mennem kell...
De visszatérekKépKépKépKép

És ezt mindenki veheti komoly fenyegetésnekKép

M.

Kép

Kép
megann

Cinka!

Ugyan hová mehetnék továbbtanulni???

Szerintem egyik sem egyszerűbb a másikánál, ha az ember komolyan gondolja, márpedig én nem az a fajta vagyok, aki "elküld" mást maga helyett vizsgázni, meg puskázik.

Szerintem mindegyik suli komoly dolog(bár hallottm már én is vicces vizsgákat stb..)

Ez meg már közeláll hozzám, röhejes módon van olyan tantárgy, amit már most tanulok kb 4 szerre, pl pénzügy, mikro-makrookonómia, és vagyok olyan szerencsés hogy jó középiskolába jártam, már akkor is elég jól mentek ezek a dolgok, úgyhogy van hogy még 10 év után is azok a mondatok csengenek vissza vizsgán amit 16 évesen tanultamKépKépKépKép és nem azok amiket a jelenlegi könyveimben olvastam...

De azért vannak új dolgok, amiket nehezen emésztekKép, pl matek-deriválás stb..na ebből volt tavaly bukta....mert a matekhoz mindig hülye voltam, számvitelből meg közgázból meg mindig dícséretesKép

Na ennyit mert még a végén felmagasztalom magamKépKépKépKépKépKép

M.,

Kép

Kép
megann

Megann!!
Hát ez csúcsszuper!!! Szerintem érdeklődd meg, hogy hóemberépítésből esetleg lehetne-e diplomázni, mert akkor máris abbahagyhatod a közgázt!! !!KépKép

Ja, Léna ilyen Kisangyal??? Akkor nincs is mire panaszkodnod!!! KépKép

Annamami!
Tényleg, Marci király is olyan ÕSZIBARACKOS!!!Kép

C.

KépKép
cinka

Megann!

Léna nagyon szép kislány!
Hóember is jól sikerült! Ügyi vagy!

A babás képek is helyesek!

Én is teszek fel egy párat Petiről :

KépKép

a többit nm engedi feltenni a babanet, majd később megpróbálom még.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ahogy békésen babaneteztem lennt, hallottam, hogy Andriska óriási sírásba kezdett. Meglepődtem, mert csak szelíd nyöszörgéssel szokta a tudtomra adni, hogy már vele foglalkozzam. Felmentem és láttam, hogy a hátáról a hasára fordult! Azért sírt, mert beszorult a hasa alá a keze. Úgyhogy ő is titokzato, akárcsak Julcsika. Neki is szívből gratulálunk!Kép

MegannKép!
Gyönyörű a lányka! Szupi a hóember!
Pszicholingvisztikával szeretnék foglalkozni, PhD-t írni.

Majola!
Dday-nek nevezték a sSzövetségesek a normandiai partraszállás napját. Senki sem tudta előre, mikor lesz ez a nagy változásokat előidéző, jelentőségteljes nap. Ezért vontam párhuzamot dédikénk elköltözése és ezen esemény között (meg perszea hangzás kedvéért).

Ayse

ayse

MajolaKép!
Bocsi, a Te szmájlid lemaradt!Kép

CinkaKép!
Ha nem érzed természetesnek, ne gyötörd vele magad! Nem jártál véletlenül nemzetiségi gimibe?

ayse

AnnamamiKép!

Nagyon édesek! Igen, ebbe a csapatba akarunk tartozni!
Msja hogy hangzik magyarul?

ayse

Ez a topik aztán pörög ezerrel. Mire kitakarítottam, alig győzöm visszaolvasni. Felköthetem a gagyámat, hogy bírjam ezt a tempót!

Ancsi!
Mi egy kicsit feljebb lakunk a Tiszavirág Étterem környékén, errefelé szoktunk sétálni is. Bár mostanában ebben a vacak időben sokszor inkább a szüleimnél szellőztetem Kismarcit a teraszon. (nekik jó nagy fedett teraszuk van, nekünk meg sajna nincs erkélyünk)
A dokinénink Veres doktornő. Nagyon meg vagyok vele elégedve.

Davallia!
Nézegettem a táblázatot: látom te is a megyeiben szültél, nem sokkla kerültük el egymást.

Megann, Rókica!
Gratulálok a vizsgáitokhoz.

Annyi gyönyörű képet raktatok fel, hogy én sem bírom megállni:

Katka és MarciKépKép
katka12

Megann! nagyon állat a "Hóember Asszonyság"KépKép merthogy szoknyája vanKép

mi voltunk ma sétálni (én is jól leizzadtam), voltak itt nálunk egy ismerős pár és a 7-8 hónapos kisfiúk, aki folyamatosan "tapizta" EsztitKép és lehúzta róla a göncötKép Eszti nem értékelte annyiraKép majd lesz ez még máskép...

Ayse: hajrá DédiKép a szappanoperák azért (1-2 bukkanó után) mindig jól végződnek!Kép
igazából, imádom ezt az időszakotKép 8fogalmam sincs milyen lesz persze később. de annyira jó, hogy most már engem kitüntet a szeretetével, rám mosolyog akkor is, ha másra nem, és úgy össze lehet puszilgatni. most annyira az "enyém".

Annamami!
igazad van, egyedül én ezt nem is tudom, hogyan viseltem volna el, ill. viselném el. és én még így is nyafogni szoktam. (tegnap pl apa 7 után ért haza, este 9-ig folyamatosan dumált a mobilján, amikor integettem, hogy fürdés visszaintegetett, hogy hagyjam békén, mert telefonálKép. szóval együtt fürödtünk apa nélkül a nagy kádban, jót szórakoztunk, utána apának csorgott a nyála...) korábban is megértettem azokat a kismamákat, akik panaszkodtak, hogy egész nap egyedül a babával, nincs kihez szólni, stb. de most már át is érzem, pedig én azért nem vagyok rossz helyzetben. de én ahhoz voltam szokva, hogy egész nap egy csomó ember vesz körül, jövök-megyek, és ez egy nagyon picit néha már hiányzik. persze imádom ezt a kiscsajt, és nem is éreztetem vele, csak abból érzem, hogy egy pár perccel ezelőtt aludt el, és már nem tudtam hozzá beszélni, mert elfáradtam, csak erőlködöm, inkább benyomok egy cd-t és éneklek. arról nem is beszélve, hpogy a derekam, stb..
szóval kitartás, már mindjárt febr. közepe van, és utána már itt a március, ami már az első tavaszi hónap!KépKép
miből államvizsgázol?

KépKép
KépKép
and

Katka, ez a nagybojtos-sapis kép nagyon aranyos!!

Megann, elfelejettem én is gratulálok a görbülethezKép az pedig, hogy merre görbül, tényleg tök mindegy, tőlem még soha senki nem kérdezte, mi hányas lett. én ezt nagyon megfogadtam, hogy ha nincs igazából tétje, és rendesen tanul a gyerekem, márpedig én mindent meg fogok tenni ennek érdekében, javítani sosem fogom elküldeni, vagy nem csinálok lelki terrort, ha rosszabbul sikerül vmi.

vessetek meg, de nekem már a tanulás is hiányzik egy kicsit. azon gondolkodtam, hogy ki kellene használni, hogy most ingyér lehet egyetemre/fősulira járni, valamit el kellene még végezni, de mit? na ezt nem tudom...
per pill. nem tudom elképzelni hogy bírnám, de valahogy eddig mindig akkor teljesítettem a legjobban, amikor túl voltam terhelve, igaz, bele is szoktam őszülni. de veszítenivalóm nincs ugye..

KépKép
KépKép
and

Katka!
Nagyon szép a kisfiadKép!

Ayse

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?