A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zuzmo!
Volt akinek itt bejött a koktél Kép
Sőt, volt akivel a szülésznője itatta meg Kép Kép Kép

Csecsemősök Kép...elsőre nekem sem voltak jó tapasztalataim, de talán csak ezért, mert leterheltek voltak, és nem tudtak jönni segíteni Kép...én meg béna zöldfülű...aztán másodszorra már ment minden, mint a karikacsapás, nem kellett semmi segítség, és ezt ők is látták, ezért szerettek is minket Kép...
Na de nem szidalmazok én senkit, mert Szentimre megarulezzzz!!! Kép (és nem csak azért, mert olvassák Kép)

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Köszönöm a receptet.
Fél dl ricinusolaj? Ez elég brutálisan hangzik. Babócám mit szól majd a fél dl pálinkához?

Még jó, hogy mások már túlélték, különben nem merném kipróbálni...
Milyen gyorsan hat?
kacsamanó

Brekuc, a bábakoktél akkor hasznos, ha már túl vagy az időponton, és minden kész a szülésre, de vmiért mégsem indul... és akkor ez néhány óra alatt megadja azt a hiányzó pluszt Kép
kicsit meghajt meg ellazít Kép
legutóbb Macskanyut segítette villámgyors szüléshez Kép

votiv 8)
votiv

Nekem a csecsemősök, miután kiadták Bazsót (tudták, hogy első gyerek) kezembe nyomták, és mondták, hogy vigyem megszoptatni. Amikor a második éjszakán beállítottam hozzájuk, hogy nagyon feszül a mellem, megfogták, és erre: Fog ez még jobban is fájni! (nem adtak se mellszívót, kézi fejés megtanításáról meg végképp nem esett szó!) Ekkor összecsomagoltam, és másnap hajnalban kijelentettem, hogy én eljövökKép

Kép
Kép
zuzmo1

Brek!
A bor pedig épp ellazítja az izmokat, így a méhet is, ezt épp koraszülésgyanús, fájogató kismamikkal szokták itatni épp ezért... a feles itt hashajtóként szolgál (a ricinussal együtt Kép), és az erőteljes bélmozgások beindíthatják a szülést Kép
B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Kriszta!
Sztem semmi baja nem lesz attól a pár korty pálesztól a babónak Kép...vannak dokik, akik akár mindennapra ajánlanak pár korty vörösbort Kép
B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

BrekucKép
annyira felháborító, hogy ilyeneket mondanak a kismamáknak gondolkodás nélkül!!! és akkor persze, hogy nehezn - vagy sehogyse - megy a szoptatás szegényeknekKép

JucKép
Rájöttem, hogy egyszerűbb ágyból kiugrani, mint kászálódni.. Csak aztán meg mire kiér a kismama pisilni, megbánja a hirtelen mozdulatotKép

indianyo

egyaltalan nem belevau sot koszi;nem is nagyon eroltetem ezt a hozzataplalas dolgot meg (en gyerekdokira hallgatok;vedoneni ahogy irtam felszivodott csak neha latom a gyerekdokinal;a mi dokink meg teljesen hozzataplalas manias;probalok mindenhol utananezni de ez aztan vegkepp olyan tema amiben mindenki mast mond) egyelore tapszer meg neha tea (foleg ha nem hajlando termelni a pelusba Kép)

Mkatus
en is probaltam orankent cicire tenni meg tenyleg mident csak mi nagyon rosszul voltunk meg az emberrel es nem volt igazan kiegyensulyozott a gyerekagyas idoszak sem Kép most meg mar nincs tej ellenben az ember is elkoltozott Kép (mehetett volna mar elobb is...)

a csecsemosoknek a korhazban meg en voltam a reme (szo szerint - hullafeher verszegenyen es kibogott szemekkel kozlekedtem a folyoson es allandoan gyanutlan csecsemosokre lestem);ugyhogy mindegyiket kelloen lefarasztottam mind elmondta h szerinte hogyan a vegere mar tok bizonytalan voltam mert neha egymasnak is ellent mondtak;idovel tudtam h melyikre erdemes hallgatni es melyikre nem
brekuc

Kriszta, az eredeti recept szerint csak egy kortynyi pálesz kell, nem egy feles! Kép
hatás: ha most meginnád, lehet, hogy reggel már a szülőszobán kezdenél. szóval pár óra-1 nap.

és csak akkor hat, ha tényleg minden kész már a szülésre, különben csak meghajt Kép

votiv 8)
votiv

Így utólag visszagondolva, amikor én kértem segítséget, valószínü rosszkor voltam rossz helyen. Már este 10 körül lehetett, mert a bébit akkor kaptam vissza, mert antibiot kellett kapni. Aztán nagyon éhes volt, próbáltam szoptatni, de nem volt elég, ordított, kénytelen voltam valami pótlást kérni, és többek között azt is mondtam, hogy majd nem-e mutatnák meg a hyelyes mellretételt. A válasz már ismert. Nekem az nagyon rosszul esett.. El si ment a kedvem a későbbi próbálkozásoktól... Pedig csak önmagam megerősítéseként kéretm volna, hogy jól csinálom-e. Kép Akkor nagyon sírtak is a babák, egymás szavát alig lehetett érteni, mert valami számítógépes játékkal volt elfoglalva a nővér..Kép Biztos megzavartam. Kép
mkatus

Zuzmo!

És mi lett a folytatás? Eljöttetek? Nem duzzogtak?

Brek! Sajnálom. Kép Biztos ezért is volt kevesebb... De azért mégiscsak felháborító, hogy így viselkednek.. Én is voltam azon a ponton a 3.éjszakán, hogy fogom magam és eljövök. Kép Nekem is nyomták már a kezembe a gyereket, hogy szoptassam meg, pedig tudták, hogy nincs még tejem. Kép
mkatus

VotivKép Lehet, hogy nekem két jóhuzatú mami adta a recipét? Kép A pálinkát és ricinust azonos adagban mérték, csak a gyümilé volt eltérő némiképpKép

indianyo

Biztos sokan lenéztek, vagy nem adtok nekem igazat, de engem baromira nem érdekelt, hogy mennyire leterheltek a csecsemősök! Én elég rendesen tejeltem a tb-nek, és az a 4 nap, amíg a kórházban van az ember nagyon meghatározó a későbbiekben. Nem csak érzelmi értéke van a szoptatásnak, hanem egészségügyi, és hát anyagilag is jobban "megéri", mint a tápszer. És én is nagyon leterhelt voltam a munkahelyemen, mégis tudtam tartani a határidőket. Ráadásul itt csecsemőkről és boldogságos szép dolgokról van szó, fura, hogy valaki ekkora világfájdalommal tudja végezni ezt a melót! Engem konrétan 2x úgy megsértettek, hogy elkezdtem bőgni. Biztos az én hibám is volt.....
Húúúúúúúúú, bocs, hogy ezt leírtam, de régóta a begyemben volt!

Brek! Az én gyerekorvosom is hasonlóan gondolkozik, mint a tiéd. Meg kell szűrni amit mondKép Engem abszolút hülyének néz, mert még mindig szoptatokKép Szerintem a Kismama naptár hátoldalán lévő táblázat jó támpont a hozzátápihoz.

Kép
Kép
zuzmo1

nekem is nagyon nehezen indult a szopi, mert Isti a nyelve alá kapta be a bimbót
először engem is elhajtottak, hogy menjek szoptatni, mert biztos azért bőg a gyerek, mert éhes
és hiába "szoptattam" egy álló napon át - a babó nem tudott jól lakni
aztán megint bementem bőgve, és akkor meg rámsózták a cukrosvizes cumit Kép és azt mondta a nővérke, h a gyereknek jobb lenne, ha benn hagynám
inkább elkullogtam Kép, persze gyerekkel együtt Kép
de aztán utánam jött az az erős, középkorú szőke nővérke. mondta, hogy mutassam, hogy csináljuk, és azonnal meglátta, mi a gond, és megmutatta, hogy kell a szájába adnom meg mikor tud jól szívni. onnantól kezdve kezdett menni a dolog. nagyon hálás vagyok a segítségéért, nem felejtettem el Kép

aztán még hetek kellettek, mire tényleg jól ment a szopi, mert a bimbóprobléma sokszor előjött
(az én bimbim túl nagy, alig bírtam begyömöszölni a szájába Kép)
és 1 hónál még bekaptam egy mellgyulladást is Kép
azután mindig két ciciből szoptattam, mert amelyik begyulladt, többé alig termelt valamit is
de ittam-fejtem-szoptattam, és egy ideig jutott még egy tejtesónak is Kép
utólag visszagondolva, a hihetetlen makacsságom segített, végre valami hasznát is vettem Kép

votiv 8)
votiv

Zuzmo,
pizzatészta recepttel nem dobnál meg???Kép
keresem a linket...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Katus!
Szerencsére elengettek, de úgy, hogy hajnal óta a gyerekdoki nyakára jártam, hogy mondjon egy olyan indokot, amiért nem jöhatünk el! Tény, hogy vasárnap hajnalban szültem, és szerdán már itthon ebédeltemKép
Ja, és a duzzogás cseppet sem érdekelt ezek utánKép

Kép
Kép
zuzmo1

Zsan! Mélben jó?

Kép
Kép
zuzmo1

Indikém, pedig én is jó huzatú vagyok Kép de emléxem, hogy a fiam egy korty tokajitól vitustáncot járt a bordáimon! Kép

Katalni-bálban voltam 9 hós terhesen, és a kollégám nejének az ereiben megfagyott a vér, mikor kérdezte, hogy és, mikor fogsz szülni? mire én: holnap!
persze ez volt a papírforma szerint Kép de a fiam tojt erre, háhá!

viszont ott ittam egy korty bort, és aszittem másnap tényleg szülök Kép jó lett volna Kép de sebaj, pár nappal később csak kijött!

votiv 8)
votiv

Zúzmó, tök nyugodtan írj le mindent, amit gondolsz. nem fogunk kinézni, csak mert nem ujjongsz mindig mindenre Kép
igenis vannak panaszok a csecsemősökre, és csak kapják össze magukat Kép irgumburgum!

votiv 8)
votiv

A csecsemősök akkor is elég leterheltek voltak, amikor én szültem, pedig nem is volt teltosztály, mégis alig találtam vkit, ha kellett. Nálunk a bébi nagyon ügyes volt, nekem fogalmam sem volt a szoptatásról, mint később kiderült, nem is tartottam jól a bébit, ő mégis kiszolgálta magát az első napokban. Aztán amikor belövellt a tejem, olyan kemény lett a mellem, h nem tudott ráharapni. Ekkor fordultam a csecsemősökhöz, a nővér akivel találkoztam, a kezembe nyomott egy mellszívót, h szívjam kicsit le. Életemben nem szívtam még, a nővér meg elment valahova, szerencsére a szobatársam tudott segíteni. Ezután sem tudtam megszoptatni a bébit, úgyhogy az elkeseredéstől könnyekkel küszködve beállítottam a nővérekhez, hogy vki mutassa meg, hogy kell csinálni. És velem jött egy nővér a szobámba és megmutatta! Kicsit fájdalmas volt, mert határozottan megragadta a még eléggé kemény mellemet, a babát meg durván megcsípkedte, hogy nem lazsálunk... De bejött és hálás vagyok neki utólag, mert azóta is megy a szopi ezerrel.

Brekuc! Egyik orvos szava sem szentírás, nem kell mindenáron már almával meg mással etetned a 2 hós picit, csak mert ő azt javasolta. Szerintem is gondold át, kérdezz meg más orvost is. Pl. dr Veres Gábor a Kismama dokija hívható szerdánként 13-15h 06-20-825-8163 (már én is kérdeztem tőle ezt-azt). Egyébként én is úgy tudom, mint Bogárka, hogy csak 4 hós kortól ajánlják a hozzátápit, még a csecsemőételeket gyártó cégek info-füzetei is erről írnak.
A tejcsi bizti nem visszahozható?

Bogárka! Nálatok hogy bírták a gyerkőcök a rokonok rohamát? Nálunk Bálint már egy órája kidőlt és hortyog....nem kellett könyörögni neki, h elaludjon.

Kép
Kép
denizsa

Den! Mi volt a baj, miért nem ment a dolog először?

Brek! Szopis tanácsadót nem kérdeztél még?

Ha már ennyire benne vagyunk a szopis témában, akkor megkérdezem, hogy másodjára mennyire komplikált ez a dolog? Már nem érdekli az embert a csecsemősök egyáltalán? Mivel tudja mi fán terem a szoptatás. Vagy azért nem ilyen egyszerü? Milyen gyakran tettétek mellre a kórházban a bébit? Lehet, nálam ez is gond volt, mert csak 2-3 óránként tettem, mivel ugye ezt sulykolják. Most már tudom nem így van, de érdekelne a tapasztaltabbak véleménye. Kép És ha még nem volt tej, de nagyon sírt a bébi akkor mit csináltatok?
mkatus

Den!
Negyed 8- kor durmolt mindkettő Kép

És Petra ma nagy kegyesen engedte, hogy begumizzuk a haját (Nyanyi szülinapja tiszteletére Kép). Valahogy így:

Kép

Jóéjt!
B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Katus!
Másodjára már egész más!!! Kép
Doni végig mellettem volt, és ahogy megnyikkant cici Kép
Ennek következtében meg sem éreztem a tejbelövelést szinte, teljesen észrevétlenül váltott át a kolosztrum rendes tejjé... (utána olvsatam a Kismamában, hogy ha rögtön az első napokban sokat van cicin a bébi, akkor ez így természetes Kép)
És a csecsemősökre pedig egyáltalán nem volt szükségem!!! Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Katus! az első éjszaka annyi elég voltBazsó megnyugtatásához, hogy a meztelen mellkasomra hasaltattam. előtej egyébként a tejbelövellés előtt is van és állítólag nagyon sok immunanyag van benne. én úgy emlékszem, hogy amíg a kórházban voltam, szinte mindig szoptattamKép mindig mellre raktam, ha nyűgös volt. Persze nekem is a háromóránkénti szoptatást mondták és az egyik mellből, plussz rávettek a bimbóvédőre, mert az én mellemmel nem lehet szoptatni. Szerintük!!! Ahogy hazaértünk, elhagytuk a bimbóvédőt, mind a két mellemből etettem és kb másfél óránként. Éjszaka meg 8-9 órákat aludt. Szerintem nem volt éhesKép AH, a régi szép időkKép

Kép
Kép
zuzmo1

Brekuc, most Denizsa hsz-éről jutott eszembe, nem akarok hiú reményeket kelteni Benned, de úgy olvastam, hogy 8-10 hétig még utólag is be lehet indítani a tejet. és azt is tökéletesen megértem, ha elment a kedved az egésztől.

és én sem belevak-vak, mert 6 hetesen én már paradicsomot meg barackot zabbantottam, aztán én is felnőttem valahogy, de ki tudja, milyen bajomat köszönhetem ennek, jó allergiás vagyok Kép
szóval én is azt mondanám, ráértek azzal az almácskával még Kép

és bájopiacról akartam még mesélni, hogy én voltam, és sírógörccsel mentem haza, olyan tömeg, lökdösődés és agresszió volt ott! a sok vega, meditáló, egészséges életmód-fan őrült csordaként hömpölygött, a parkolás horror volt, de még az utcákba se lehetett behajtani, mindenhol álltak, és egy csapat ember felemelte és odébbtette az autókat, és ordítottak a sofőrök, hogy hülye p... takarodj le az útról, miközben kétirányú volt, és nekem is el kellett volna fénem Kép

és ha ez még nem lett volna elég, minden méregdrága, de ha legalább szépek lettek volna a gyümik/zöldségek, de én még ilyen töppedt, kukacos, icipici, ütött-kopott almákat nem láttam! Kép éskb 500ft volt kilója Kép

és hát ugye ki tudja, hogy tényleg bio-e, meg ők is használnak szereket, csak nem annyit vagy mást, meg még legalább annyi dolog szól ellene, mint mellette, és ezt már párszor kiveséztük itt, nálamnál sokkal okosabb emberkék mondtak el olyan inszájder-infókat, hogy a fülem égnek állt Kép

votiv 8)
votiv

Bogárka! Remélem nálunk is ilyen idilli lesz másodszorraKép

Kép
Kép
zuzmo1

Mkatus! Amíg nincs rendes tej, addig van előtej, ami legalább annyira fontos a babának, mint a "rendes" tej. Legalábbis én így tudom.
Úgyhogy én ugyanúgy szoptattam, mintha már "rendes" tejem lenne, mert a cukros víznél az előtej többet ér. Bálint a kórházban töltött idő alatt kb 30 ml vizet ivott meg összesen a cumisüvegből, abból is 20-at egy alkalommal, amikor a csecsemősökre bíztam, mert a dokihoz kellett mennem a vizsgálatra.

Egyébként a baj először az volt, h nem tudtam, hogy kell szoptatni. Elméletben igen, de gyakorlatban nem. Így odatartottam neki, ő meg szopizott. Csak mint kiderült, nem a megfelelő szögben tartottam, így amikor tele lett a mellem, már nem tudta korrigálni az én rossz tartásomat. Utólag nagyon hálás voltam a bébinek is, hogy addigis ilyen ügyes volt, mert enni evett, a súlya volt a bizonyíték. Azóta is sokszor hívom Bálintkát szopi közben "őstehetségnek" és "szuperszopizónak", mert nem ismer lehetetlent, ha szopiról van szó.

Kép
Kép
denizsa

Zuzmo,
én teljesen egyet értek veled. Bár erről már vitáztunk eleget, mégis úgy gondolom (és nem is a tb miatt), h akkor ÉN vagyok az, aki nehezebb helyzetben van, elvárom a segitséget, és ha lehet ne én legyek az, aki a nővér problémáihoz alkalmazkodom, hanem forditva!!! Még akkor is, ha egy virnyákoló, hisztis liba is vagyok!! Mert az vagyok, főleg, ha borulnak a hormonok!!!
De ennek ellenére, nekem nem volt rossz élmény velük, bár sokat nem tudtak hozzáadni az élményemhez, hiszen rutinos szoptatóként vonultam be a kórházba!!!!KépKép Amikor úgy éreztem, kell a fejőgép (milyen hülye neve van), bementem, elkértem, és nem kérdeztem, h szerintük kell-e?
De ehhez már kellett egy kis tapasztalat, azért verem itt a nyálam...
pedig mennyi új dolog volt, amire nem is számitottam!!!KépKép
Pl. Igi pisilt pirosat, én azt hittem vér, rohantam be, aztán drága, jó Zsuzsi nővér mondta, h ne aggódjak, ez természetes, mert (asszem ezt mondta) ez ilyen "koncentrált" pisi.
aztán meg ne tudjátok meg, mikor először pelenkáztam Igit, azt hittem vmi izomsorvadása van, csak nekem nem szóltak. Te jó ég! Egy pillanat alatt leizzdtam, de aztán végig gondoltam, h csak szóltak volna, ha baj van a gyerekkel...
csak annyi volt a baj, h EGÉSZ MÁSKÉNT nézett ki a popsija, mint a bátyjának, és én úgy gondoltam, minden popsi egyforma!!!KépKépKép B popsi nagy zsemle formájú, Igi popsi, pici fokhagyma gerezd!!!KépKép

na, nem untatlak tovább tietket.
Zsanci, a hűűűűűűűűű-de-tapasztalt-anya-vagyok!!!-béjbe

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Bogárka! Máskor is beszéld rá Petrát a hajgumira, mert hihetetlenül édeeeees!! Jó éjt!

Votiv! Az én biopiacom az anyósom. Õ vidéki és van telkük, én meg már leadtam neki a megrendelést, h mit termeljen. Nagyon lelkes, az unokáért mindent, és nekem csak az ő "tülekedését" kell elviselnem hetente 1-szer, ráadásul ez néha még jól is jön.
Egyébként, ha pici, csúnya, stb. almát látsz, az tuti bio, nekünk is ilyen termett a kertünkben, én azzal kajáltatom a bébit. Szerencsére meghámozva már király.

Brekuc! A tejvisszahozatal azért jutott eszembe, mert anyósom (na már megint róla írok!) mesélte, h beteg lett és elment a teje, amikor a férjem még 3 hetes volt. 2 hét szünet után, amikor meggyógyult, állandóan fejt (legtöbbször a semmit), de pár nap múlva beindult a teje és 9 hónapos koráig szopiztatta a fiát. Persze nem akarlak befolyásolni, mert ez bizti nagyon nagy meló, de talán még meg lehet próbálni. Esetleg tanácsot lehetne kérni ezügyben egy szoptatási tanácsadótól.
Jut eszembe: nem kértél tejet Anyatejgyűjtő Állomástól?

Kép
Kép
denizsa

tápolással kapcs. bár az én bébim nem volt kizárólag tápos, mert mikor elfogyott a tejem, már kezdtük a hozzátáplálást, de a mai napig kap tápot. és az az illúziómKép, hogy a mai tápok nagyon csúcs minőségűek. nagy a választék, lehet cukimentest is kapni, meg ízesítetteket, és tök jó ízűek, és tele vannak vitaminnal meg a milumilben még prebiotikus rostok is vannak, és ezek miatt én azt gondolom, hogy a tápis babáknak is egész jó Kép és nincs semmi baj, ha tápot kap a baba, mert ugyanúgy kap szeretetet is, és még jól is lakik Kép
jó, tudom, hogy a szopi az immunok miatt is jó, Istvánkám akkor kezdett el csúnyán betegeskedni, mikor lejött a szopiról..
de akkor is szeretném azt hinni, hogy szopi nélkül is lehet egészséges és boldog gyereket nevelni. már azért is, mert ha velem történne meg, hogy nem tudok szoptatni, akkor is szeretném jól érezni magam és punktum Kép

votiv 8)
votiv

Den, hátezjó, tutibio! KépKép

Zsan, puszillak, bírom az öniróniádat KépKépKép Te, szuperősanya-béjbe!

áj láv hajgumis Petra Kép

Soosooval mi lehet? rég nem írt! és mi van Manókával? Manóval? Esztivel? pár-napja-viharosan-felbukkant-aztán-eltűnt-Gigivel???? és Ruzival? kit hagytam ki? Kép

votiv 8)
votiv

Zsan! Igazad van, szerintem is nekik kéne igazodni hozzánk és nem fordítva (elvégre azért vannak ott), de a magyar egészségügyben nem ez a jellemző, hiába fizetjük a tb-t, vagy hiába vagyunk életünk egyik legmeghatározóbb élményének közepében, nekik minden nap egyforma. Azokról a bizonyos hormonokról meg ne is beszéljünk! Azok aztán össze tudják kavarni a dolgokat.....főleg szülés előtt és után!!

Kép
Kép
denizsa

Votiv,
ma voltál???
én olyan, de olyan szép almát vettem, és még tök kevesen voltak. Igaz, én már 9-kor ott voltam...Kép
én "csak" azért vagyok csalódott, mert olyan irtó drága minden...
de velem tök kedves volt ma mindenki...
Katus,
én is, mint Bogárka, mindig mellre tettem, ha vakkantott. Ennek az lett a következménye, h jó sokat hányt (ez nem bukás volt),de folyamatosan gyarapodott, és születési súlyához képest, 100 grammot hizott is, mikorra kiengedtek. Egyébként ennek ellenére nekem kő kemények lettek a melleim 3. napra, pedig hidd el, szoptattam sokszor, és kellett a mellszivó. Jó egy hónapig még használtam utána, de szép lassan leszoktattam magam róla, mert ha valami nem ment nekem, hát az az volt, h két gyerek mellett még mellet is szivogassak. Pedig elég jól "tejelt" az az egy hónap is. Odaadtam egy barátnőm (Ildus) barátnőjének a tejet. Csak sajnos nekik ez is kevés volt, mert két pici lányt kellett etetni vele, és nekem is tök fárasztó volt, igy lemondtunk erről a bizniszről...Pedig már Floridában süttethetném a hasam, annyit fizet az oep ezért!!!KépKép

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, MA SZÓFOSÁSOM VAN! VAN VERBÁLIS ROTA VIRUS?????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Manókáékról annyit tudok, hogy Emma betegKép

Kép
Kép
zuzmo1

ójaj, szegényke Kép és mi a baja?

Zsan, novemberben voltam, akkor még nem laktam ilyen messze Kép
rotát meg ne is említsd léci

votiv 8)
votiv

És igen, Petra csúcs szuperül néz ki ezzel a hajjal!!!!

És én is kétségbeesetten keresem Manokát, Manót, Esztit, Soosoot, Beetet, és a többieket!!!
Elő veletek!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv! Persze, h lehet egészséges és boldog a baba, még ha tápot is kap! Szerintem a legtökéletesebb bébitáp az anyatej, ha vkinek van rá lehetősége, akkor adja azt a gyerkőcnek, ha nincs, akkor tényleg szupertápok hada áll rendelkezésre. Az egészséghez és boldogsághoz azonban nem csak kaja kell, hanem talán a legfontosabb: szeretet. Azt pedig minden anya tud adni a gyerkőcnek. Úgyhogy megnyugodhatsz...
Na ez most nagyon érzelgősen hangzik, ugye? De szerintem így van.

Kép
Kép
denizsa

Den, szerintemisigenKép

Zúzmó, én meg ezt ajánlom: http://www.abchomeopathy.com/

az online remedy finderre jó pár órát kell szánni, mert nagyon alapos és mert szótárazni is kellKép de állati jó!
és mindjárt az első oldalon meglátod a 72 leggyakoribb alkati szert, gyakoriságuk sorrendjében
az enyém a 35. - de erre már a doki azt mondta, nagyon ritka (ráadásul ennek is a periferiális tüneteit produkálom, hihi)

votiv 8)
votiv

Bálint baba megneszelte, h szopiról és tejcsiről van szó, úgy gondolta ő is hozzászólna a témához, de ezt csak velem vitatná meg, úgyhogy mennem kell csajok. Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
denizsa

Petrának nem csak a gumi szuper a hajában, hanem a frufruja!!!!!!!!!!!! Állati szesszi!!!

Emmának mandulagyulladása van és lázas is voltKép, de már javulKép

Kép
Kép
zuzmo1

Jucus!
van egy ilyen lap, ahol a tűzhelygyártók vannak: http://tuzhely.lap.hu/

ezen konkrétan van pár típushoz tepsi is, de ezek vidékiek:
http://www.optterm.hu/index.htm (főoldal)
http://www.optterm.hu/tuzhelyalk.htm (tepsik)

Brekuc!
nekem se volt sok tejem, de a citromlét 2 hósan nem mertem volna kipróbálni az allergia miatt. (védőnéni szerint 1 éves kor előtt nem lenne szabad citrusfélét adni.) én is almával kezdtem amúgy, olyan 3,5-4 hónapos korában. azért kezdtem 3,5 hósan, mert javasolták, hogy 1-1 kanállal/nap kezdjem. úgyhogy 4 hós korára elértük, hogy 1/3 üveg bébikaját evett meg. most meg kb. fél üveggel, néha 3/4-del.
a 2. babád, ha véletlen nem akarna szopni, akkor te is fejj, mint az őrült Kép (mint én), és akkor fenn tudod tartani a tejelésedet, és mikor több jön, akkor a baba is nagyobb kedvvel szopizik.
figyu, én is a csecsemősök réme voltam ám! Kép nekem a legjobb az Edit volt. én is bőgtem, mint a fene, és én is vadásztam rájuk. ha van kedved, írj mélt, és elküldök egy hozzátápi táblázatot.

Zuzmó,
én császár után mondtam, hogy így 4 napnál többet nem akarok bent lenni. kiengedtek Kép
és figyi, én is bőgtem. a baby blue mindenkit elkap Kép, érzékenyebbek vagyunk. legalább tudom, hogy nem csak én voltam így.

Bogárka!
Petra olyan szép! mondd már meg neki, hogy hadd gumizzátok máskor is! (különben emlékszem, hogy mikor bejöttetek a kórházba, tök kómás voltam, és mikor megláttalak, megkérdeztem "hát a szép lányodat hol hagytad?" Kép

Votiv!
de hogy fogyott el a tejed? emlékszem, hogy éjjel is keltél fejni. ugye azt is odatápláltad a dednek? bennem az van, hogy neked sokáig sok tejcsid volt. (jó persze az is elfogy egyszer Kép ) egy ismerősöm fejt egy csomót szopi közben, lefagyasztotta, majd a hozzátáplálás idején a fagyasztott tejet adta, így a gyereke jó hosszú ideig csak tejet kapott. tökre irigylem Kép
és adjál bimbót, mert nekem meg kicsi!

Manókáék Emmája sajnos valami vírust bekapott, és lázas beteg. Kép küldjünk neki bulást!

ancsipancsi

Bogárka! Petra tündéri! Kép Órákig lehetne nézni. Kép Nagyon cuki! Kép

A szopis tanácsokat köszönöm, legközelebb megfogadom. Kép Mert lesz legközelebb! Kép Épp ma beszéltük apával, hogyha anyagiakon nem kéne gondolkodni, biztos, hogy nem 2 gyerekünk lenne, hanem 3, én meg modnom, hogy vagy 4! Erre nagyot nézett! Kép Nem is gondolta, hogy 4-szer is képes lennék szülni menni. Kép De mikor az olyan jó!!! Kép Kép Kép
mkatus

Ancsi!

Ez most pont jó nekem,meg is találtama Whirpoolt.Kép

Juc
20170114224602

WIWes Lányok!
Kéne egy meghívó nekem.Valaki átadná az övét?Most ez a legújabbhogy mindenkinek csak 1db van.

Köszi:
Jucus
20170114224602

JucKép Az enyémet szívesen odaadom, én nemigen szoktam keresgélniKép CSak mondd meg, hogy kell aztat csinálniKép

indianyo

JucKép Ha minden igaz, akkor küldtem neked egyet, bár ennél a wiwnél sose lehessen tudniKép

indianyo

haliho!!!

Ancsipancsi
igen legyszi kuldj olyan tablazatot mert most mar agyonaggodom magam;tenyleg nem lehet 1eves korig citrusfelet adni?na ennyit a gyerekdokirol es majd kifaggatom a tesom vedonojet (meg hatha bevallal engem is;az en vedonom katasztrofa)

ha most vissza tudom hozni a tejet (?2honap azert eleg sok) attol meg lehet elkezdeni tornazni?nem hiszem h tovabb el tudnam viselni a mereteimet Kép es a plusz kilokat viszont szoptatas mellett mennyire jo a heti ket alkalmas aerobic (step meg erosites)?

emilcim szrekuc@freemail.hu

es koszi a lelkesedest szopi ugyben Kép epp fitolac teat kortyolgatok,meglatjuk visszajon-e (mar gondoltam ra csak annyira remenytelennek tunt de most hogy ilyen kis lelkesek vagytok...Kép )

joejt mindenkinek!!!
brekuc

Szia Mindenki Kép

Kacsa,
bábakoktél rulez én megittam d.u. 5 tájt és hajnali egykor kezdődtek a rendszeres összehúzódások, igazi fájások kb.de.11-től és negyed 3 ra megszületett a baba. Kép

Zsanci,
www.mindmegette.hu , rulez receptek vannak, pizzatészta is Kép

tegnapi napunk Kép Kép szegény elaludt, majd 10 perc múlva felsírt, aztán 1 óra altatás, elaludt, felsírt stb. Kép Kép de éjjel aludtunk jót mindannyian Kép Kép

szép napot mindenkinek

Macs és Fülicsek
macskanyu

Jajj és

Brekuc,
nekem tejtermelésre bejött (a gyakoribb szoptatáson kívül) az urtica urens Kép
macskanyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?