A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!!

Norci, Martina!!

Hatalmas Gratula a szépfiúkhoz és sok tejcsit Nekik!!!

Sasha!

Borit már kerestem többször / az otthoni vezetékes telcsiszámot adta meg /, de nem értem el eddig,
biztos rosszkor próbálkoztam...
ígérem, a jövõ héten kiderítem és megírom, mi újság!

/ bár valami azt súgja: Bori már babázik... /

Mona!

Szerintem pánikra semmi ok, a lényeg, hogy a macskavécét ne
Te takarítsd amíg babás vagy, és mindig moss kezet a cica
simogatása után!!
Nekem tenyészmacskáim vannak 4db + egy házicic, és akkor
vásároltunk egy új bengáli nõstényt Kanadából mikor
22 hetes terhes voltam.
Ráadásul szegényen kijött a gombás fertõzés is az átélt
megrázkódtatás /repülõút/ miatt legyengült immunrendszere
miatt.
Szerencsére az állatorvosunk megnyugtatott, hogy nem lesz semmi következmény a babára nézve.

Sajnos a humán orvosok általában vajmi keveset tudnak az ún. zoonózisokról tisztelet a kivételnek / emberre átvihetõ fertõzések /
és sokszor indokolatlanul riogatják a kismamákat.
ha megfogadod a fenti tanácsokat, semmi baj nem lehet.

A toxoplazma-szûrés jó ötlet, mert ha esetleg friss fertõzésed lenne, gyógyszeres kezeléssel megelõzhetõ
a baba fertõzõdése.
Ha régebben átestél rajta, immunis vagy.

Én kétszer nézettem meg a babásság alatt és kiderült:
még estem át rajta, pedig világéletemben "macskamániás"
voltam.

Puszi Mindenkinek!

Sheila és Melissa / kedden már 5 hetes /

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Norci + Vitya!

Nagyon szép a babátok! Veletek örülök!

Csipkebogyó!

A lakás tekintetében bizakodó vagyok, noha a párom tegnap jelentette be az újabb csödhelyzetünket. Ez már mindennapos dolog, már nem is izgulok emiatt. Idövel minden számlát ki fogunk fizetni...
Mondtam már, hogy a párom új játékszere, a nagybögö is ebben a kis szobában kapott helyet? A szekrényt csak akkor tudom kinyitni, ha a bögöt elcipelem az útból. A balkonra, ahol a növénykéimet növesztem, is a bögön át vezet az út. Néha elhúzom a nótáját jártamban-keltemben.

Sasha!

Ikrek jegyü vagyok. Érzem is, nehéz a sorsom: ez az állandó dupla-személyiség néha az agyamra megy. Egyfelöl határozatlan, másfelöl nagyon is magabiztos. A párom jobban tudna jellemezni, de én is nagyon érzem a természetem kétoldalúságát. Rohamokban rámtör a barátkozhatnék és olyankor veszélyesen nyitott vagyok, máskor megközelíthetetlenül zárkózott. Szinte mindenre van példám és ellenpéldám. Könnyen tanulok, könnyen felejtek, de ez sem teljesen általánosítható. Sürün változnak a korszakaim. Tapasztalataim szerint skorpióval nehezen jövök ki, de biztos vannak kellemes kivételek, pl. köztetek.
A párom egyébként kos (makacs...), apám bak, öcsém rák (sokat hátrál...)és még sorolhatnám. Azt hiszem nálunk mindenki más csillagjegyben született...

Lányok!

Ma nagy kapás volt részemröl babona ide vagy oda. Az ebay-en (online aukció) szert tettem jónéhány darabra: 15 pár zokni, 2 pár cipö, 1 télikabát babának, 100 bébiruha vegyesen (body, sapi, gatya, pelenkabugyi, puli, poló, kabát, stb.), 1 pelenkázótáska és talán még egy-két apróság, ha nem vernek rám mások. Szegény párom szívbajt fog kapni, ha ezt meglátja, de sebaj. Így megspóroltam neki a bevásárlást gyalogosan, mert ha valamit ki nem állhat, az a bevásárlás. Még kaját is utál venni, enni viszont annál jobban szeret - meg is látszik.

Holnap eröt meritek és becsattogok az egyetemre. Már elöre reszketek a tényektöl, hogy mit mond a prof. Ha mégis pénteken lesz a védés, akkor elég érdekes lesz az én elöadásom. Nem bírok leülni a gép elé. Mondjam meg ezt neki? Már a legszívesebben látni sem szeretném az egyetemet, annyira más gondolatokkal van tele a fejem. Pedig állást vagy doktori állást is megyek holnap keresni.

Csütörtökön, ha nem e héten lesz a védés, elugrunk Jénába egy konzertre. Egy nagyon kedves zeneszerzö barátunknak lesz ösbemutatója. De jó lenne megint egy kicsit kimozdulni itthonról.

Holnap sétálok egy nagyot az egyetem botanikus kertjében. Biztos szépen virágzik és a baba is örülni fog annak, amit az én szemeimen keresztül lát... :-)

Mellékesen megjegyzem, hogy a nyúl még mindig itt bringázik, viszont ha rákattintotok, akkor lehet egy jót játszani. Az a játék címe, hogy építsünk fakuckót. Én már megcsináltam a miénket, ha nem lesz lakás, oda fogunk költözni. Haha.

A kutya-macska simogatását én sem ajánlom. Az otthoni diplomadolgozatomat a zoonózisokról írtam, de egy másik megközelítésben: emberröl állatra terjedö betegségek, avagy miért lesz beteg a tehén, ha beteg a fejö.
Szegény kutyám biztosan most is azon töri a fejét, hogy ha már úgyis olyan ritkán járok otthon, miért nem simogatom újabban meg. Majd decemberben újra megsimogatom, addig nélkülözés. Remélem nem szúr ki velem és megéli a december. A kutyám ugyanis nagyon agg, de félelmetes élniakarás van benne. Már egyáltalán nem tud segítség nélkül közlekedni, mert valami gyógyíthatatlan izületi elváltozást kapott vén fejével. Összeszorul a szívem, ha látom, de ennek ellenére szemmel láthatóan jól érzi magát, kifejezetten jó az étvágya és még mindig ö a fönök!

A párom még mindig nem jött haza. Szereli a tök sötétben az autót. Benzinvezeték ki, benzinvezeték be, tank ki, tank be... Általában én aszisztálok a dologhoz, de ma megint elaludtam, mire rájött a szerelhetnék. Mondjuk nem is vagyok túl lelkes a "szereljünk együtt éjszaka" kezdetü programtól.

Ma palacsintát sütöttem. Életemben másoszor. Nagyon jó lett, alig gyöztem, mert ette a párom a tepsiböl kifelé... Én már nem gyöztem örá várni, jól bekajáltam. Neki azért csináltam egy gombás pizzát, mert alapjában véve rendes vagyok.

Megyek a változatosság kedvéért megint durmolni. Még mindig az anyósommal álmodom. Valahogy nem tudom a mondottakat megemészteni.

Legyetek jók, szorítsatok, hogy holnap nehogy nagyon rámijesszen a prof!

Puszi: Barbi + Zsebibaba
bmaass

Szep napot minden kedves kismamanak!Kép

Csak annyit,hogy jo olvasni, milyen orommel telik a varakozas, a kedves gondok kozos megbeszelese...Kép)

gombolyito, 11 hetes kispapa.
Névtelen

Sziasztok!

Sheila!

Szerintem Bori még nem babázik, csak értesitett volna minket!KépKép Én is kaptam töle telcsiszámot, meg adtam is neki többet is (otthoni, mobil), de még nem jelentkezett, ezért gondolom... Pedig várom!KépKép
Persze aztán lehet, hogy neked van igazad!KépKép

Norci!

Gratulálok!KépKép Nagyon szép méretekkel rendelkezik a fiad! Sok boldogságot mindhármotoknak!Kép

Martina!

Neked is gratulálok!Kép
Teljen nagyon sok örömetek egymásban, és kárpótoljon mindenért a jelenléte!KépKépKépKép

Beszti
35+2 (egyre furcsább ezeket a nagy számokat irni...Kép)

KépKép
KépKépKép
beszti

Barbara!

Én a terhesség elején cicáztam, meg többször kutyáztam. Akkor most nekem kéne egy "Toxoplasma-Untersuchung", vagy mi itt a rendes neve? Fú de pipa vagyok most a dokimra!Kép Amikor kiderült, hogy babás vagyok, megkérdeztem, hogy mire figyeljek fokozottan és elintézett egy "rendesen enni"-vel, megy egy "nem emelgetni"-vel!!!KépKépKép

Csipkebogyó
18+4
csipkebogyó

Beszti!
Remélem sikerül elérned Borit, nagyon érdekelne, hogy mi van vele!!! Nekem megírta ugyan a címét, de a telefonszáma tuti titkos, mert nem jeleníti meg a tudakozó-oldal, úgyhogy nem tudnám csak levélben elérni.
Ha eszedbe jut, mondd meg neki, hogy puszilom!Kép

Sasha!
Tudnál nekem küldeni a pocis képedböl? Tudod, én sajna nem érem el az oldalt. Ja, hogy egyböl pofátlan legyek: olyan szívesen kapnék azokból is egyet-egyet, amik a mostanában frissen született kisbabákról felkerültek!!! Szíves engedelmeddel pedig majd továbbítom Edinának is a képeket, hisz ö sem látja...

Csipkebogyó
csipkebogyó

Kedves Vitya!

Neked is gratulálok a gyönyörû kisfiatokhoz!Nagyon jók lettek a képek. Engem is érdekelne az, amit nem tettél fel. zituka1@freemail.hu Elõre is köszi!

Zit
zit

Drága Norci és Vitya!

Vilikétek nagyon tündéri babóca, sok boldogságot kivánok Nektek!Kép

Drága Martina, hát mégiscsak juni 1 lett? Kép Nagyon sok boldogságot kivánok Neked Kristófhoz,és jó egészséget Kép

Puszi

Hermione
hermione

Csipkebogyo ne aggodj biztos nincs semmi bajod Kép én semm aggodok pedig én minden nap kutyázok mert nekem anyukáméknál van 2 kutyám vagyis ebbül az egyik az enyém és én nem tudom öket nem megsimogatni viszont kutyázás után kezet szoktam mosni .én nem tudok nem kutyázni Kép mert nekem jol fejlett állat szeretetem van Kép ezen belül is
joll fejlett Kutya szeretem van Kép gyerek korom ota.

Barbi
nekem rák párom van az enyém nem viszakozik .viszont kitarto, jol bánik a pénzel, és nagyon kedves ugy hogy én ezutun szeretném megvédeni a rák jegyüeket mert én örülnék ha nekem rák jegyben születne a pocaklaKO .

puszi mindenkinek Csics 31 hetes Kép
csics

Kedves Martina, Norci (Vitya),
Gratula a gyönyörü kisdedekhez! Mamáknak, babáknak jó egészséget és sok boldogságot!

Petra,
A Mammutos UH-val nekünk is jó tapasztalataink voltak (bár volt már olyan is, aki panaszkodott rá). Nekünk Dr. Csókási csinálta a felvételeket, aki nagyon szépen "befogta" a babát, mindent megméricskélt, megnézett (szív, hólyag, stb.), és mindent nagyon kedvesen elmondott.

Csipkebogyó,
Az elején tényleg nem lehet annyira érezni a mozgásokat, de ha szép nyugodtan lefekszel a hátadra, akkor nagyobb az esély rá... És tényleg vannak napok, amikor a gyerek "pihen", és semmit, vagy alig valamit mozog.
Az enyém tegnap már hátba rúgta a kispapát szieszta közben Kép

Barbi,
Nekem is ömlöttek a freemailemre a virusos cuccok (hébe-hóba még most is jön egy pár).

Csillagjegy-táma: én Bak vagyok, a baba elvileg a Szüz-Mérleg határra van kiirva... Jo lenne, ha Szüz lenne, mert akkor legalább egy rendszeretö ember lesz a családban...Kép

Mindenkinek üdv:
Zita
(24+3)
ParaZita

NorciKép
Szívbõl gratulálok ehhez a csodaszép Fiúcskához és nagyon sok tejcit a szopizáshozKép
MartinaKép
Sok boldogságot és jó egészséget kívánok Kristófkához és azt, hogy legyeteke nagyon-nagyon boldogokKépKép

Puszi: Doris
doris

Barbara!

En nem is tudtam, hogy kutyat sem lehet simogatni terhesseg alatt... Miert? A toxoplasma fertozest nem csak macskak terjesztik?

kamilla (8+5)
kamilla

Lányok
most jötem a dokinötöl és elküldöt terhestornára mert fáj a hátam meg Uh de sajna csak csütörtökre kaptam idöpontotKép
pedig már nagyon kiváncsi vagyok hogy hogy nézki meg mien nemü Kép
Na puszi mindenkinek Csics 31 hetes KépKépKép
csics

SziasztokKép

Sheila!

Szia újra ittKép Örülök nekedKép Az hogy megpróbálod elérni nagyon rendi tõledKép Szerintem is babázik, de megtartom a "szokásokat" és amig nem tudok róla semmit addig marad, sosem lehet tudniKép

Bmaass!

Az ikrek és a kos ha mindketten úgy akarják jól kijönnekKép Én kos vagyok, a legjobb barátnõm (tudom nem ugyanaz) meg ikrek. 16 éve tart ez a barátság és semmi jele, hogy véget érneKép A nyuszi már jó helyen bringázik, de amikor a szövegen tette ezt az nem tetszet, mert hiába kattintottam, rá (mellesleg én is épitettem fakuckót) nem akart eltünni, vagy legalább tudomásul venni, hogy több fakuckót nem akarok épiteni, mert már kipróbáltam az összes variációt...
Kutyám és cicám nekem is van, mint már párszor emlitettem, és "ugyanúgy" foglalkozom és játszom velük, mint a terhességem elõtt. Tudom, hogy tiszták, ápoltak, tudom kik a szüleik és õk is tiszták, ápoltak, és orvos is rendszeresen látja õket. Ha most nem simogatnám õket,mert terhes vagyok, akkor a baba születése után meg azért mert a baba ott van és én érintkezek vele, vagy mi? Az hogy az utcáról felszedi a koszt azon lehet segiteni, és kutyák esetében szerintem kell is. Hiába macera, de amióta megvan bevett szokás a láb és alhas mosása...
Szoritok az egyetem és a védés miattKép

Csipkebogyó!

A doki nekem sem emlitette, ezeket a dolgokat, én a netrõl tudom. Meg onnan, hogy Anyukám és a Nagymamám annyit mondott hogy tessék vigyázni a macskával. (szerintem õk sem tudták hogy miért kell vigyázni, csak azt hogy kellKép) De a vigyázás nálam csak annyi volt, hogy a cicaalmot nem én takaritottamKép
Oké küldöm a képeket, de egy kis türelmet kérek oké?KépKépKép

ZitaKép

Én éppen azon vagyok, hogy ha lehet, akkor inkább mérlegKép Egy szûz van akit ismerek és nagyon nem találom meg vele a hangot, igaz nem lehet általánositani, de mérleg az Apukám és õt nagyon szeretemKép

Kamilla!

Nem értem miért nem lehet? Én teljes nyugalommal cicázom, kutyázom... A toxoplazmát meg csak a cicusok terjesztik úgy tudomKép De ha Te nyugodtabb vagy akkor kérd ki a doki véleményét, vagy csak a második harmadban simogass, mert akkor már kevesebb a rizikóKép

Na most hogy kidumáltam magam minnyá dobom a táblázatotKép

puszi
sasha

22+5

Kép
sasha

Itt a friss pocakos táblázatKép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Margaréta 41 / 2 26 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
[size=-2]2.[/size] Mano 41 / 1 29 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]3.[/size] Vicamama 41 / 1 31 év/2.b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]4.[/size] Bori 40 / 5 32 év/3.b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]5.[/size] Törpi 40 / 1 26 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]6.[/size] Marcsi 39 / 0 31 év/2.b. Budapest 06.09 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]7.[/size] Blano 38 / 2 24 év/1.b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
[size=-2]8.[/size] Any 38 / 0 34 év/2.b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
[size=-2]9.[/size] Kato 38 / 0 27 év/2.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 06.17 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szép[/size]
[size=-2]10.[/size] Pucúr 37 / 5 29 év/1.b. Budapest 06.15 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
[size=-2]11.[/size] Katesz 36 / 0 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]12.[/size] Gumicukor 35 / 4 25 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]13.[/size] Beszti 35 / 2 27 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]14.[/size] Dió 34 / 4 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]15.[/size] Conti 34 / 3 34 év/2.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]16.[/size] Ilke 34 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]17.[/size] Halacska 33 / 5 30 év/1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]18.[/size] Ágota 33 / 0 30 év/1.b. Székesfehérvár 07.17 [size=-2]Mór[/size]
[size=-2]19.[/size] Sziszike 32 / 4 29 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.24 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]20.[/size] Kryss 33 / 2 31 év/1.b. Bécs 07.27 [size=-2]Bécs; Szent József Kórház[/size]
[size=-2]21.[/size] Nyuszi 32 / 0 32 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]22.[/size] Viki 31 / 3 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 08.02 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Sztanyik László[/size]
[size=-2]23.[/size] Zsanci 31 / 0 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.05 [size=-2]MÁV Kórház/Dr. Mészáros Márta[/size]
[size=-2]24.[/size] Hetty 31 / 0 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]25.[/size] Malacka 30 / 4 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]26.[/size] Csics 31 / 3 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]27.[/size] Forti 30 / 4 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]28.[/size] Pszi 30 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]VI.[/size] 08.11 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Abkarovics G.[/size]
[size=-2]29.[/size] Djeszter 30 / 0 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]30.[/size] Zsani 29 / 1 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]31.[/size] Bringa 28 / 6 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]32.[/size] Anda 27 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]33.[/size] Petra 29 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]34.[/size] Viktória 28 / 5 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]35.[/size] Iddi 27 / 6 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]36.[/size] Nóra 27 / 5 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]37.[/size] lomis 26 / 5 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]38.[/size] Zsóka 24 / 5 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]39.[/size] Kriszti 25 / 1 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]40.[/size] Nyusza 24 / 6 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]41.[/size] Dec8 25 / 0 24.év/1.b Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]42.[/size] Gyöngyöske 24 / 5 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]43.[/size] Katka 24 / 3 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]44.[/size] ParaZita 24 / 3 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]45.[/size] Ancsi 24 / 2 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]46.[/size] Lella 24 / 1 33 év/2.b. Tripoli 09.21 [size=-2]Oi Clinic[/size]
[size=-2]47.[/size] Edina 23 / 1 24 év/1.b. Portugália 09.30 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]48.[/size] Mona 23 / 1 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]49.[/size] Sasha 22 / 5 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]50.[/size] Bolegajudit 21 / 6 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]51.[/size] Sch_moncsi 19 / 4 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]52.[/size] I_ancsa 21 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Sz.[/size]
[size=-2]53.[/size] Kataa 19 / 6 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]Nyírõ Gyula Kórház[/size]
[size=-2]54.[/size] Lora 19 / 4 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]55.[/size] Krizsi 19 / 5 30 év/1.b. Ócsa 10.24 <FONT SIZE="-2">Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.
[size=-2]56.[/size] Szilcsike 18 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 11.01 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]57.[/size] Csipkebogyó 18 / 4 26 év/1.b. Németország [size=-2](XVII.)[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]58.[/size] Bmaass 18 / 4 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]59.[/size] Mj (Móni) 15 / 6 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]60.[/size] Pilinke 15 / 5 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]61.[/size] Kamelia 14 / 6 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]62.[/size] Kisvakond 11 / 1 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]63.[/size] Orsoly 9 / 2 27 év/1.b. Budapest 01.08 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Radványi Krisztina)
[size=-2]64.[/size] Kamilla 8 / 5 26 év/1.b. Budapest 01.10 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]</FONT></FONT></pre>

puszi
sasha

Kép
sasha

sziasztok!

most voltam életem elsõ CTG-jén, ahol már 75 %-os jósló fájásokat jelzett a gép. amibõl én nem éreztem semmit sem, nem fájt semmim... Ennek kifejezetten örülök, minél késõbb érzem a fájásokat annál jobb, ha meg nem érzem, az lenne a legjobb, de hát úgy még senki nem szült Kép A méhnyak már 1000-est kapott, lassan-lassan készülõdik a kisfiunk. Olyyn izgalmas, annyira izgatott vagyok, hogy milyen lesz!!!

Martina, Norci!
Bár még nem tudtam teljesen visszaolvasni, de a lényeget én is olvastam! Tõlem is nagy nagy gratuláció a babátokhoz, jó egészséget és nagyon sok felejthetetlne percet kívánok nektek!

Toxoplazma:
A toxoplazma hordozója elsõsorban a macskák, ott is az ürülékben van jelen, de elõfordulhat földben, és nyers húsban is. Kutyák is hordozhatják, mert átkerülhet rájuk a macskáról. Ált. a szobacicák nem nagyon kapják meg, inkább a kóborló házi macskák, a földbe pedig szintén ürülék által kerülhet, pl. úgy, hogy a macsek ott végzi a dolgát.
Megoldás: nem fogdosni a macskát, vagy ha igen, akkor utána alapos kézmosás, macskaalmot inkább ne mi takarítsuk, vagy ha más nincs, akkor gumikesztyûben végezzük, ugyanígy a kertészkedést is, a húst meg jó alaposan mossuk meg, esetleg itt is húzzunk gumikesztût.
Egyébként nálunk is van kinti benti macska és kutya, és én sem tudom megállni, hogy ne simizzem meg õket. Próbáltam a cicánknál, hogy nem nyúlok hozzá, de eléggé zokon vette, hogy nem masszírozom meg mostanában, így visszatértem rá.
Kértem én is toxoplazma szûrést, valószínû régen már átestem rajta, mert volt ellenanyag a vérben.

Üdv:
gumicukor 35+2

KépKép
KépKép
gumicukor

Norci! Vitya!
Gratulálok, hát ez nem semmi. 4520 gr 60 cm. Hatalmas! Azért remélem minden rendben volt Kép Már láttam a képeket is, gyönyörû baba!!

Martina!
Látod mégsem nézted a focit a hétvégén, hanem már babázol! Gratula! Kép Jelentkezz minél hamarabb.

Barbi!
Mi egy hónapja költöztünk el egy 28 nm-es garzonból (persze a baba miatt). Az én párom hobbija a dobolás. gondolhatod milyen egy ilyen hatalmas méretû garzonban dobfelszerelés, kongák, kolompok stb. ( a felének a nevét sem tudom, ami ugye bûn). Szóval azt szoktam neki mondani, hogy csörgõt már nem kell vennünk a gyereknek.

dec8 (25)
dec8

sasha!
Ez nem ér nekem még most sincs ekkora pocim, pedig 3 héttel elõrébb járok. Kép

dec8 (25)
dec8

Gumicukor!

DehogynemKép Anyukám a tolófájásokon kivül egy darab fájást nem érzett. Abbó tudta, hogy elkezdõdött, hogy egyszerre feszitettem mindenhol és több dudor volt a hasán, mint addig bármikorKép Késõbb a reggeli vizitnél (az egész fél 8 körül kezdõdött) megállapitották, hogy elkezdõdött és egy ujjnyira nyitva. A 3.-ról le kellett mennie a 2.-ra és e közben tágult még 2 újjnyit. Leborotválták, megkapta a beöntést, és mire a Wc-ig elért már jöttem volna én is a "bigyóval" együtt. Eddig egy darab fájása nem volt!!! A vajúdóba nem is volt, egybõl ment a szülõszobára és csak azokat a fájásokat érezte amikor jön ki a baba. Mondjuk ennek elõ és utótöténete is van, de azt inkább nem kivánom senkinek! De azért ez a szülés jól hangzik nem? 1 órás szülésKépKépKép

cuppi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Már megint nyavalyogni jöttem. Most hívott a védõnõ, hogy meg kell ismételni a hepatitisz vizsgálatot, mert valami nem stimmel. Most teljes frászban vagyok. Mit jelent ez???? Mi van ha hepatitiszes vagyok?????????? Unokatesómnak ez a baja, lehet, hogy tõle kaptam el?????
Légyszi, ha tudtok errõl valamit, irjatok!

Szilcsike
szilcsike

Dec8!

Az lehet,de nekem csak abban a szûk kis felsõben látszik. Ha póló van rajtam, már kövérnek tünök, és ha elõlrõl néznek akkor meg semmi, mert akkora csipõm van,hogy még mindig van derekam... Ha kiváncsi vagy akkor küldök képet amin szembe állok a kamerával és láthatod, hogy semmi, de semmi nem látszik...Kép

sasha

Kép
sasha

Szilcsike!!!!

Micsoda? Ne riogass ilyenekkel és fõleg ne magadat!!! Amig utánajárok addig tessék megnyugodni!!! És fõleg addig nyugi, amig az eredmény meg nem jön!!!!!!! Lehet, hogy hibáztak a laborban!!! Nyugi!!! Minyá jövök!!

sasha

Kép
sasha

Barbi, dec8,

Az én párom meg grafikus, és mostanában újra rájött a festhetnék... Szóval mi meg festékben ülünk nyakig. Viszont megigértettem vele, hogy fest valami szépet a gyereknek is (nyuszi, maci, stb.)
Azért nálunk egy kicsit jobb a helyzet négyzetméterileg, mert igaz, hogy csak egy szoba a miénk privátban, de azért ott van a "közös" nappali is, ahol elfér a TV meg a számitógép meg ilyesmik...

Zita
24+3
ParaZita

Sziasztok:o)

...jé a kispapa is írt ide...szia gömbölyítõ :o))
Holnap megyek 11 hetes UH-ra, ugye ott már látok valamit a babócából?...nagyon várom már, kicsit izgulok, mert semmi tûnetem nincs, de valahogy mégis azt érzem, hogy semmi gond...de majd holnap kiderül...
Amúgy olvasgatlak ám Titeket rendszeresen...egyszer írtam is, de valahogy mégis kimaradtam a táblázatból...

gömbölyû (11)
gombolyu

Szilcsike!!!

Melyik változatát kapta el az unokatesód???

sasha

Kép
sasha

Szilcsike,
Ne ijedezz rögtön! Sokféle oka lehet a dolognak, és a labor tényleg szokott tévedni... Várd ki a végét!

Sasha,
Segitesz nekem feltenni a képeimet? Szeretnék közzétenni egy esküvöset meg egy pocakost... Ird meg, hogy mit kell tennem Kép

Üdv:
Zita
24+3
ParaZita

Forti!

Te hogyan diétázol? Nekem sok fõzeléket kéne ennem...mondom kéne..Kép Azért igyekszem sovány dolgokat enni persze. De majd csak ráveszem magam a fõzelékgyártásra..Kép Szerintem a gyümölcs nem vészes, engem a banántól és a szõlõtõl tiltottak el.Kép A többit lehet. Az epret például kilószámra tömöm.Kép Én is úgy volt, hogy ezen a héten megyek UH-ra, de csak a jövõ keddre kaptam idõpontot.Kép Pedig majd meghalok a kiváncsiságtól.

Csics,

Tegnap, mikor fürödtem , Kisnyuszi majdnem "kinyúlt" az oldalamon, annyira kinyomta valamijét, hogy Kispapa 1,5m-es távolságból is látta...KépTök édi volt.Szerintem a könyöke vagy a kezecskéje lehetett, mert már hetek óta fejjel lefelé tartózkodik.KépA lábaival meg a bordáimat és a gyomromat szokta macerálniKép

SAsha,

Úgy általában véve én is úgy gondolom, hogy jó az Oroszlán, hisz ahogy irtam két barátnõm is az, sõt a sógórnõm és a keresztlányom is...KépEgyébként a tesóméknál az öt tagú családban 3 Halak és 2 Oroszlán jegyû van...Vagyis mindhárom gyerek valamelyik szülõ jegyében született..Kép

Törpi,

Itt vagy még? Megirnád mi mindent kell vinni a kórházba, vagy kivel beszéljek? Tudod én is a KÚtvölgyibe megyek maj szülni..Elõre is köszi. Ja, és nagyon kiváncsi leszek a tapasztalataidra.KépKépKép

Most látom a babás táblázatban, hogy van négy kismamánk, aki még májusra volt kiirva..Kép Hajrá lányok!!!!

Nyuszi
33. hét
Nyuszi

Sacha
Unokatesómnál a terhességénél vették észre. Az elsõnél még semmit nem találtak, a másodiknál már pozitiv volt, de a harmadiknál negatív. Erre azt mondták az orvosok, hogy csoda. Én azért nagyon aggódom ám. A védõnõ nagyon rám ijesztett.

Szilcsike
szilcsike

Sasha
Ezer bocsi, de elírtam a nevedet az elõbb. Tiszta ideg vagyok. Mégegyszer bocsi.
szilcsike

Gömbölyû
Szerintem a 11 hetes UH a legnagyobb élmény, én akkor láttam elõször igazán baba formájúnak (nálam kimaradt a 8 hetes). Volt már keze meg lába, meg minden és ez olyan megható. Meg a kis szivét is hallottam Kép biztos nagyon fogod szeretni te is.

Szilcsike!
Ne izgulj! Ma már mindent meg lehet oldani! Egyébként a labor sem mindig olyan hûde pontos, lehet pl. hogy elvesztették egyszerûen. velem ez már elõfordult.

Üdv
dec8 (25)
dec8

Zita!

Foggalmam sincs hogyan lehet felrakni én a páromat kértem meg rá! Igy sem tudtunk a kép alá szöveget irni, valamit elronthattunkKép De kpldd el a cimemre és megpróbálok alkotni valamitKép

Szilcsike!

Nagyon sokmindent találtam, de inkább nem adok meg linket, mert többnyire a legrosszab eseteket részletezi, mig a csodákat, kihagyja. Szóval száraz az egész úgyhogy leirom a babás részét!
A lényeg a lényeg, hogy ha hepatitisz virusfertõzésed van akkor sem kell aggódni, mert van, létezik hatékony oltás ellene. A baba miután megszületett azonnal kap oltást, 3-at fél éven belül. A lappangási ideje 30-naptól felfelé, tehát nem egy gyors virus, viszont félvállról sem szabad venni. Mivel a laborhiba nem kizárható még! ezért ne izgulj, mert tényleg van ellene hatásos védõoltás! Viszont nemi úton, vér, nyál, széklet stb. útján terjed. Szóval, ha ily módon nem érintkeztél fertõzöttel (nem kötözted be a sebét, nem ittál a poharából) akkor tényleg laborhiba lehet!!! Fontos hogy ne izgulj amig a kontroll eredmény meg nem érkezik, mert tényleg bármi lehet!!! oké?Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Szia Gömbölyü!

Tényleg megadtad már az adataidat és kérted, hogy a táblázatba bekerülj?? Ne haragudj, de nem tudom miért nem látamKép
Egyébként, ha Zita az utolsó hozzászólását nem olvasom el amiben Neked ir, akkor nem leszek kiváncsi, hogy ki az a Gömbölyü és megint elsiklom feletteKép Ne harizz rámKépKépKép
Csak néha úgy pörög a topik és most éppen több dolgot is csinálok és Szilcsike jár a fejemben, hogy minden rendben legyen és még Anyukámnak a biztositási ügyét is rendezem, úgyhogy a fülemen a telefon amit ba..sznak felvenni és már van 14!!!! db telefonszámom és sehol sem tudnak semmit és a kárrendezést sem tudom elérni és rohadj...anak meg ott ahol vannakKép
Szóval ne harizz, de majdnem megint elsiklottam feletted...
Örülök hogy itt vagy, ezt tudd azértKép Szivesen beirlak a táblázatba, ha megadod az adatokat! Nemrég dobtam a táblázatot onnan kilesheted, mik kellenek nekemKépKépKép Viszont cserébe meg kell igérned, hogy sürün eljársz "hozzánk"Kép

puszi
sasha
22+5

Kép
sasha

Szilcsike!

Inkább adok egy linket, hiszen ha akarod úgyis találsz a neten dolgokat akkor már inkább megkönnyitem a kereséstKép
De ne izgulj feleslegesen kérve-kérlek!!![url=http://www.google.com/search?q=hepatitisz&hl=hu&btnG=Google%2Bkeres%E9s" TARGET="_top]http://www.google.com/search?q=hepatitisz&hl=hu&btnG=Google+keres%E9s[/url]

pusz
sasha

Kép
sasha

Köszi, Sasha!
Az esküvöst küldöm ma, a pocakost meg holnap (remélhetöleg)... Kép

Gömbölyü,
Üdv! A 11. heti UH már tényleg nagyon aranyos, lehet nézelödni...

Zita
24+3
ParaZita

Sziasztok Lanyok!

Sasha!
Köszi a tablazatot,ezzel biztos sok plussz munkad van!(Egyebkent nekem mar a masodik babam,de nem veszes a hiba!Aaron nem fog utana nezni!

Csipkebogyo!
En nem tudom,hogy Nemetorszagban mi a szokas,de itt Ausztriaban automatikusan csinalnak az elsö vervetelkor Toxo-tesztet is,es ha az negativ,akkor meg ketszer.Mondhatni minden harmadban egyszer!

Ja, es a mocorgas miatt ne izgulj!En az elsö babamnal a 16.-ik heten kezdtem erezni.- Nagyon koran.Es most a masodiknal ugyan en szinte biztos vagyok benne,hogy a 12.-ik heten harom napon at ereztem,de utana csak a 22.-ik hettöl.Pedig masodik gyerekesek elöbb szoktak erezni.
A kimaradt 10 het alatt "izgultam egy cseppet",hogy vajon egyaltalan meg terhes vagyok-e.De hat meg az voltam,vagyok!
De en azert biztos vagyok benne,hogy a 12.-ik heten a picinket ereztem,hiszen tudom mar,hogy milyen erzes az.Es aztan valoszinüleg az is közre jatszott,hogy az elsö gyereknel a placenta meh hatso es most az elülsö falan helyezkedik el - ez pedig szinten tompithatja a rugik erejet!
Miota elsz kint?

Forti!
Szoritok,hogy ne romoljon a helyzet,az aztan nem lenne nagyon elvezetes,ha olyan hosszu idöt a korhazban kene töltened!
Miert a vetkezes?Cukros problemad van?
A cukorbetegek lazan ehetnek dinnyet,cseresznyet,almat,epret!Tehat ne hagyd,hogy rossz legyen a lelkiismereted!
Nalam a terheleses cukor vizsgalatnal a harmadik ertek minimalisan magasabb a megengedettnel.A doki csak azt mondta,hogy egy kicsit tartsam magam vissza az edessegeknel!
De ez nalam nagyon nehez,allati edesszaju vagyok!Turostaska,kakaoscsiga,palacsinta es tarsai...

szioka,Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

...na akkor kezdem elõrõl...kidobot a fránya rendszer... Kép

Sasha,

Egyáltalán nem haragszom...tényleg Kép...Valahol olvastam, hogy a friss anyukák agya megnõ, persze elõtte, a terhesség alatt összemegy...legalábbis valami ilyesmirõl írtak a kutatások...ez megmagyarázza azt, hogy én pl. miért is felejtek el az utóbbi idõben mindent... Kép
Az adataim: 29 év, 1. bébi, 11 hét + 3 nap...lássuk csak, mi kell még?...Kórház: Budapest, a volt HIETE (Szabolcs utca)...a jelenlegi nevét képtelen vagyok megjegyezni...és végül...az egyik internetes kalkulátor szerint 12 hó 20-ra, egy másik szerint 12 hó 24-re várható a picur...de holnap megkérdezem a dokit, hogy õ mit mond...izgi lenne, ha a szülinapomon születne meg(dec. 16. Kép
Remélem, a biztosítóval sikerül mindent simán elintézned. Ne hagyd magad felizgatni.

Dec8,
Én is csak a 7. héten voltam UH-n, úgyhogy nagyon kíváncsian várom Kép

Szilcsike,
Szorítok Neked én is, hogy ne legyen gond. A nõvéremnek kisgyerek korában volt valami hepatitsze ételtõl, de két egészséges csemetéje van.

gömbölyû (11)
gombolyu

Sziasztok Pocakosok!

Mi még mindig egyben vagyunk. Az éjszaka összesen két órát bírtam aludni, mert szabályos idõközönként keményedett a pocim és én már azt hittem, hogy ez az. De mivel nem fáj, ezért a doki azt mondta, hogy nyugi. Egyébként a mai CTG-n életem elsõ fájását sikerült produkálnom.
Holnap reggel találkozom a dokival, kiváncsi vagyok, hogy mit mond. Meg meddig várunk.

SashaKép!

Én is ettõl tartok, amit anyukáddal kapcsolatban írtál, hogy fájás nélkül fogok szülni.

NyusziKép!

Én sajnos feküdteem bent márciusban 11 napot a kórházban, így tudom, hogy nagyon-nagyon jó hely. Családias, tiszta, s ami a legfontosabb szerintem, hogy nagyon barátságosak az emberek. Mindenki segít mindenben. Szinte szólnod sem kell. Ráadásul nincs az az érzése az embernek, hogy kórházban van. A babának és neked gyakorlatilag mindent adnak(ruha,pelus,betét,krémek, stb.). Ha esetleg nem felel meg valami, akkor azt vihetsz. De pl. a gyerekrucik vadi új Kenguru Goldosak, szóval szerintem felesleges. Csak azt kell vinni, amit egyébként is vinnél egy kórházba. Tisztálkodási és személyes szereket.

Szerintem nem fogsz csalódni.

LányokKép!

Lassan úgy érzem, hogy mi már örökre együtt maradunk. Nem is az a baj, hogy ez nem jó, de már megöl a kiváncsiság. Nem tudok uralkodni magamon.

SzilcsikeKép!

Nekem pl. hepatitisszel kapcsolatban utólag szoltak, hogy ha x hónappal a vizsgálat elõtt kaptál védõoltást, akkor a tesztet pozitív lesz. Mert én pl. kaptam. Szerintem, csináltass egy ellenörzõ tesztet. Ne aggódjál feleslegesen, mert a stressz nem jó.

Törpi
41
Törpi

Sasha
Köszönöm szépen a keresgélést, közben én is nézelõdtem. Meg felhívtam a nõgyógyimat. Meg folyamatos telefonkapcsolatban vagyok a párommal is. Próbálok megnyugodni. De olyan nehéz.
Röviden annyi, hogy a nõgyógyim azt mondta, hogy felejtsem el, amit a védõnõ mondott, hülyeségeket beszélt.(ezt most szó szerint idéztem) Nõgyógyi szerint az A vírust nézik, a babócára semmilyen veszélyt nem jelent. És ha pozitiv lett volna az eredményem, akkor már elsõre ráírták volna a papírra, és nem kérnek ismétlést. Szerinte technikai hiba.
De azért parázok rendesen................
Ráadásnak holnap megyek a védõnõhözKép

Lányok, nagyon félek!
szilcsike

Szilcsike,

Miért nem próbálod felhívni a védõnõt most, hogy szerinte mi lehet a baj, merthogy nagyon aggódsz. Biztos elmondja kicsit részletesebben, hogy mirõl is van szó, és talán még meg is nyugtatna egy kicsit...szóval szerintem csörögj rá.

gömb
gombolyu

Törpi!

Nagyon köszönöm, nagyon megnyugtattál..Kép Igazság szerint eddig még nem hallottam rosszat róla. De azért minden vélemény számit. Hálóinget, törölközõt kell vinni? És most Te minden nap bejársz CTG-re? Mikor volt az elsõ? Gumicukor úgy látom a 36. héten tart és neki most volt az elsõ...Kép Húúú de izgi...Kép Nem fárasztó minden nap bejárni? Gumicukor, Te hol laksz? Én Zuglóban, úgyhogy elég érdekes lesz naponta bejárni, legalább félóra kocsival...

pusszantás

Nyuszi
33.
Nyuszi

Sziasztok!

Zita!

Várni fogom!

KryssKép

ops! Javitottam a babó dolgotKép Annyira nem vészes mint amilyennek látszikKép Ha tudnátokKép

GömbölyüKép

Ó ha tudnád milyen jót KépKépKépKépKépKép az elsõ két soron amit a kismamák agyáról irtálKép A táblázatba beirtalak és a 63. helyen állsz jelenlegKép Ami persze péntekig változhat, mert reméljük a mindenórásak tényleg mindenórásakKép És a friss kismamákat is szivesen látom ámKép (persze ha észreveszem, és nem úgy mint TégedKép)
Most már kideritettem azt a számot amin tutibiztos az az osztály van ami nekem kell, csak nem veszik fel...Kép

TörpiKép

Mindenesetre drukkolok, hogy tényleg mindenórás légyKépKép

Szilcsike!

Éna helyedben inkább az orvosnak hinnék, azért õ mégiscsak jobban benne van az ilyenekben!!! Holnap ne húzd fel magad a védõnõnél!!!! Közöld vele, hogy az orvosod azt mondta, hogy ... és amit mondottKép )kiváncsi lennék az arcáraKépKépKép) Ne izgulj Szilcsike, nincs egyértelmü vizsgálati eredmény, ez számomra annyit jelent hogy a laborosok már megint bakiztak egyet!

puszi
sasha

Kép
sasha

Sasha!
Türelmesen várom a képeket! Köszi. Ja, én is kb. olyan gyorsan születtem meg mint Te, az én anyukám is hetekig feküdt a kórházban és magától ugyan rá nem jött volna, hogy épp szül. Egyébként ö is abban a két órában jött a világra, amikor a nagypapám gyanútlanul elsétált "bérletet venni"...

Lányok,
köszönöm a hozzászólásokat a toxomlazmával kapcsolatban.
Kryss!
Köszi, én azt hiszem itt nem csinálják automatice, mert mintha valahol olvastam volna, hogy nem fizeti a biztosító. Azt hiszem, érdemes megcsináltatni a saját szakállamra.

Csipkebogyó
csipkebogyó

Csipkebogyó!

Küldtem az emilt, de a képtárba új babbás képek nem lettek felrakva! A Kata007 Dóri babája megtalálható [url=http://www.doribaba.tk/" TARGET="_top]http://www.doribaba.tk/[/url] ezen a linken. Ha nem tusz belépni akkor persze más akkor küldöm. Norci babájának a képeit meg minyá megkeresem. Valahol itt van a forumban a link...

cupppp
sasha

Kép
sasha

CsipkebogyóKép

Itt látható Vilike, de azért minyá küdök egy-két ari képet, csak tudnám melyiket...Kép

[url=http://members.chello.hu/eszware/vilike/" TARGET="_top]http://members.chello.hu/eszware/vilike/[/url]

Kép
sasha

Csipkebogyó!

Visszadobta a leveleimet a gépezet! Na megpróbálom mégegyszer!

Kép
sasha

CsipkebogyóKép

Itt pörgök, talán le kéne magam állitaniKép Szóval a linkeket meg tudod nézni, azt most visszakerestem. Új képek a képtárba nem kerültek fel, bár nem tudom, melyikeket nem láttad, vagy láttadKép A vasorrús cimedet meg nem tudom pontosan ird meg lécciKép A profilodból eltünt... vagy nem is volt benne?Kép

Na mindegy jövök ám még de most elég volt, már kezdek meghülyülniKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Csipkebogyo!
Szerintem is erdemes megcsinaltatni a tesztet,mar csak a Te megnyugtatasodra is!Kép Biztos ami biztos!

Egyebkent nekem is az az erzesem,ha reggel felebredek,hogy nincs is pocakom,persze csak addig,amig meg nem mozdul!
Multkor napozashoz le akartam feküdni a hasamra,ahogy altalaban.Es csalodottan konstataltam,ogy nem,ez igy most nem fog menni Kép)) ! Na,de azert olyan nagyot nem csalodtam!Elvegre,mar a pocakossag sem tart olyan nagyon sokaig!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

Nyuszi
Én sem eszem fõzeléket, inkább a gyümölcsök csúsznak és a saláták. De inkább a gyümi. A reggelit és a vacsit betartom (nagyjából) és közben amennyi gyümi belém fér.

Kryss
Igen, a cukor miatt kell vigyáznom. Nálunk sokkal szigorúbban megy ez a dolog, nem csak az édeset kell kerülni hanem õ szerintük szinte mindent. Kép A diabéteszes nõvér még a gyümölcsöket sem javasolja, inkább zsömlét zsömlével.
Tudom hogy a többi kórházban nem veszik ennyire komolyan ezt, de itt sajnos igen.
Amúgy lehet hogy lemaradtam valamirõl, de írod hogy az elsõ babádnál mi volt és most mi van. De a táblázatban ha jól láttam elsõ babás vagy. Bocsi ha hülyeséget kérdeztem.

Forti (30+4)

Kép
Kép
forti

Szilcsike!

Ha jól tudom, akkor a Hepatitisz B-t szürik (HbsAg). Ez az, ami ellen már most 14 éves korukban védöoltást is kapnak a fiatalok (a mi idönkben még nem...).
Nemi úton is terjed (ezért oltják pont a 14 éveseket, mert ök veszélyeztett korosztály), de más úton is lehet fertözödni.
Ha jól olvastam, akkor sincs baj, ha nem negativ az eredmény, csak akkor az ujszülöttet immunizálni kell a születése után.

Persze lehet, hogy valamit nem jól tudok!

Beszti
35+2

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Én már semmiben nem vagyok biztos. Ahány emberrel ma beszéltem, mindenki mást mondott. De legtöbb helyen tényleg a b-t mondják.
A nemi úton való terjedést pedig eléggé kizártnak tartom. Életemben két pasival volt dolgom, a volt férjemmel (aki rendszeres véradó volt) és a Babókám apukájával. Egyszóval ÉN MÁR SEMMIT NEM ÉRTEK.

Szilcsike
szilcsike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?