A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Segítség!

SZénhidrát-szakértők!
Ki tudja, mennyi CH van a vörös lencsében? Nekem csak annyit sikerült találnom a neten, hogy sok....
soosoo

Sziasztok!

Fibi!

Itt is sütKép! Remélem ma lejutunk sétázni!

Moose!

Köszönöm! Akkor a címlapot majd átveszem Jucustól! Írd meg légyszi mennyi manival tartozom!
ildi76

Ancsi,
ez így is van! Kép

Recca,
most ezt nem mondod komolyan? Kép

Moose,
nagyon aranyos vagy, hogy így aggódsz értem. Kép De tényleg! Kicsit többször szállok át, mint írtad, de én ebből azt szűrtem le, mennyi kalóriát égetek közben, ami viszont pozitívum. Kép

Ildi,
nem tudsz valakit megkérni, h segítsen levinni a babakocsit az emeletekről? Mert a városban már lenne segítséged. És biztos nagyon jól jönne egy kis kimoccanás, nekem elhiheted. Vagy betennéd a picit a kiságyába, akár ruhástul, addig levinnéd a kocsit üresen, majd vissza a dedért.. ez csak egy ötlet persze, nem tudom, mennyire kivitelezhető.
A kezelés meg lehet, hogy hosszútávon fog hatni. Drukkolok! Nekem csak 1-1 napig szokott itt-ott fájni, de abba is bele lehet bolondulni, el sem tudom képzelni, milyen lenne ez folyamatosan.. Kép

Bogárka,
tényleg jön a tavasz!! Kép Én tudom! Holnapután nőnap, hóvirágok, stb. 2 hét múlva már 20 fok lesz szerintem, mostanában eltűnt a fokozatosság.

Zsan,
nincs rosszabb annál, mint nagyon okos, nagyon fiatal, nagyon szép, nagyon beképzelt lányokkal versenyezni. Brrrrrrrr ...
De az biztos, hogy te sokkal okosabb és ügyesebb vagy náluk, meg van 2 gyönyörűséges fiad, na az nekik biztos nincs! Úgyhogy te vagy a jobb! Kép
neet
neet

kisün

Hajrá ZsanciKépKépKép Ahogy Mordechai Richler mondta volt a Légy bátor és erősben: Ne hagyj a fejedre sz..ni, megveszed őket kilóraKépKépKépKép

VotivKép Nagyon jó kis cikket írtál, persze, nem épp elnéző, de hát nem is ez a dolgod... és tök igazad van: a nézőt alapból hülyének nézni (mégha az is alkalmasint egy nagy része) tisztességtelen és mint ilyen, megbocsáthatatlan.

Sziasztok drága mamócákKép Úgy tűnik, még legalább egy hétig tél lesz, barátkozzunk a gondolattal...

Szép hetet, sok játszóhézat és talit és békésen szuszogó gyerekeket kívánokKép

indianyo

Sziasztok!

Ildi!
Nálunk is süt a napocska, remélem jobb lesz a kedved, ha kimozdulsz egy kicsit! Kép

Fibi!
Most MÉG igen, lassabban... Kép Ti jöttök szerdán vagy nagyon messze van? Apa nem dolgozik véletlenül megint errefelé?

Votiv!
Eddig sem néztem ezt a műsort az M1-en, azt hiszem ezután nem is fogom... Kép De a cikked tetszett! Kép

Indi!
Még jó, h írtad ezt a nádcukros-dolgot, mert én már majdnem elcsábultam, h milyen egészséges, csak az tartott vissza, h fél kilót 4-500 Ft-ért árulnak. Lábujjaid hogy vannak, meggyógyultak már? Kép

Bog!
Én is megvettem, a DM-es "olcsó" fruktózt, úgyhogy ha majd kapsz vmi infót róla (pl Adától), akkor kérlek oszd meg velünk is! Ja és a 3 db-os fogkefekészletet is beszereztem, abból a kisebbet már rágcsálja B., de vhogy "tudja" hogy ez nem ugyanaz, mert állandóan az én fogkefém kell neki... Kép

Kép
Kép
denizsa

Jo reggelt!

Moos, amit tegnap kifelejtettem a felsorolasbol - Chicco Ponee-n kivul:
Hauck Jet 6, ebbol volt egy hasonlo konnyebb, de szerintem az mar nincs, ez a Jet valtotta fel. (???) Meglalaltam, Sprint 6. A babaszoban most mindkettot aruljak, elvileg ujonnan, garanciaval.
http://www.babaszoba.hu/services/smallad?cid=3;t=2;p=9;k= (www.manobolt.hu)
Nezd meg ezt is: http://www.jane.es/construye/index.php Csak nem tudom ki forgalmazza.

Erdemes az ar melle azt is megnezni, hogy mit adnak plusszban hozza. Ariahoz semmit, meg jo, hogy a Graconk labzsakja hasonlo szinu es raaplikalhato.

MoosKép, asszem tenyleg nagy becsben lesz nalunk az Aria. Tulkeppen nekunk ez ajandek kocsi, keresztelore kapta a csaj a rokonsagtol. Ezert is vettuk meg, kulonben a parom nagyon huzta volna a szajat, ha a mi penzunkbol ment volna.

Votiv, jo hogy elokerultel, tenyleg nagyon elvesztel mostanasag. Irtam, hogy a Kismama ujsag varja a gyermekkorhazakkal kapcsolatos leveleket.

Zsanci, a Termtud Muzeumban letezik egy Termeszetbuvar szoba, ott tenyleg megfoghato minden, sot jatekos formaban motivaljak is a gyerekeket. Sajnalom, hogy ilyen tapasztalatokkal jottek haza a fiuk.Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Neet!
Én így "két részletben" szoktam levinni a dedet és a kocsit a lépcsőn, ahogy Ildinek javasoltad Kép

Kép
Kép
denizsa

Den, Kép
2 fej, egy gondolat. Kép

Fogkefével kapcsolatban egy kis okoskodás (nincs alátámasztva, csak hallomásból): ha a te fogkeféd használja a ded, elvileg több kárt okoz, mint használ, hiszen az anya szájában levő bacik vagy mik átmennek az övébe, és az is fogszuvasodást okozhat. Ugyanez vonatkozik a gyerek cumijának lenyalására. (Eszter is mindig az enyémre pályázik, de pont emiatt nem kapja meg, így aztán némi hiszti után elkapja a sajátját, és vígan rágcsálja. Vagy a legjobb, ha nem is látja az enyémet, vagy úgy teszek, mintha az övével mosnám, és akkor juszt is azt akarja . Kép)
neet
neet

Kisün,
köszi, pedig ezt az oldalt én is néztem, csak ezek szerint nem figyelmesenKép

BABAKOCSI: aki tud németül, érdemes körülnézni a német ebay-en - még szállítással együtt is sokszor sokkal kevesebbért meg lehet kapni a kocsikat. Csak akkor eszi a méreg az embert, ha nem szállítanak Magyarországra - pl. van most egy Aria 110 ajróért, de csak németbe meg osztrákba küldik el.
soosoo

Neet!
Ne aggódj, nem adom neki oda a sajátom! De mielőtt ezt a "gyerekkészletet" megvettem volna, egy ugyanolyan (de tiszta!) fogkefét adtam neki, hogy azzal játszon, amíg én az agyaraimat tisztítgatom. Nagyon tetszett neki, imádta rágcsálni, én meg aggódtam egy kicsit, hogy megszúrják a sörték, de ez őt nem zavarta. De most már a kicsit kapja, hogy azt szokja meg. Kép

Kép
Kép
denizsa

Szép napot everycsajszik Kép

A napocska úgy látszik szabit vett ki, esetleg T.T-vel együtt..
Kép

Indi,
megkaptam Köszönőőőm Kép És Mordechai jól tudta, amit tudott

úgyhogy

Zsána, hajrááá Kép

Hol lehet elolvasni Votiv cikkét? mertmivel igencsak érdekelne.. Kép link plíííz, ha van... Kép

Neet,
nagyon furmányos vagy Kép de figyeld meg, miket fogsz mondani, ha a te Csajod is nekiáll furmánykodni Kép

Dorka,
használd a kártyát nyugodtan, szólok,ha hirtelen kéne Kép

Zanza,
holnap jösszte tornászni? egyáltalán lesz torna?

Mai Körkérdés: mennyibe kerül az ovi? És jár-e valakinek a sarja kétnyelvű oviba? Tapasztalatok?

Csók mindenkinek és megyek ma telefont venni Kép Kép

Macs és mindjártfelébredős Fülöpkém
macskanyu

Szép napot everycsajszik Kép

A napocska úgy látszik szabit vett ki, esetleg T.T-vel együtt..

Indi,
megkaptam Köszönőőőm Kép És Mordechai jól tudta, amit tudott

úgyhogy

Zsána, hajrááá Kép

Hol lehet elolvasni Votiv cikkét? mertmivel igencsak érdekelne.. Kép link plíííz, ha van... Kép

Neet,
nagyon furmányos vagy Kép de figyeld meg, miket fogsz mondani, ha a te Csajod is nekiáll furmánykodni Kép

Dorka,
használd a kártyát nyugodtan, szólok,ha hirtelen kéne Kép

Zanza,
holnap jösszte tornászni? egyáltalán lesz torna?

Mai Körkérdés: mennyibe kerül az ovi? És jár-e valakinek a sarja kétnyelvű oviba? Tapasztalatok?

Csók mindenkinek és megyek ma telefont venni Kép Kép

Macs és mindjártfelébredős Fülöpkém
macskanyu

Macs!
Megpróbálom a linket beszúrni:
http://www.vasarnapihirek.hu/?page=14
Egyébként a www.vasarnapihirek.hu -n a Kúltúra címszó alatt a Távkapcsoló rovat.

(Votiv! Ugye nem baj, hogy megadtam?)

Kép
Kép
denizsa

Neet!
végre, hogy nem érzem magam egyedül Kép. anyukám is lenyalta a cumit, mi több, pl. halat úgy etetett velem, hogy a metsző fogával végig tapogatta, van-e benne szálka, és bennünk is felmerült utána amit írtál, és utána néztünk anno, a fogorvos is megerősítette a teóriát, de azóta sehol nem olvastam tudományos cikket erről. Kép
ráadásul anyu még terhesség előtt bagózott, állítólag ezek a bacik is ott vannak hónapokkal később is a szájában. úgyhogy én alig merem megkóstolni Lencsi főzelékét, hogy elég meleg-e, csak a szájam hegyével lekapok egy minit a kanálról.

Votiv!
cikked haláli! ;-)
figyi! arról nem írnál, hogy a közszolgálatikon miért adnak szemét műsort főműsoridőben, majd színvonalas filmeket, cca. éjjel 10-11-től? nagyjából 1,5 éve figyelem, s kezdem unni, hogy vagy valami "show"-t, vagy valami - különösebb összpontosítást, vagy agymunkát nem igénylő - sorozatot adnak, még az MTV1-en és a Dunán is. de az MTV2-n is csak éjjel vannak jó filmek. vajon miért? vagy erre te már régen tudod a választ? mert akkor nem fontolgatom tovább, hogy megírom nekik a véleményemet. (habár gondolom magasról tesznek rá)

Macs!
te szegény! végleg kifingott a mobilod?? majd oda adhatod Fülikének játszani később. Kép

ancsipancsi

TV:csak a nézettség a fontos,reklám bevétel függ tőle.Szóval szemét filmet nézik sokan,ergo sok és drága reklámhelyet lehet eladni.

MAcs!

Igaz,hogy Soma "csak"egy sima önkormányzati óviba jár,semmi hókuszpókusz(bár én nem is vagyok híve)
szóval erről tudok neked nyalatkozni.Csak ebédet kell fizetni és ez havonta kb.3000-4000Ft .Napi 143Ft körül van most az étkeztetés .
Juc
20170114224602

Dora, koszi, de hauck meg tobbi nem tetszik, csak Aria es Ponee es most vegigneztem egy csomo webaruhazat es Ponee egyik helyen olcsobb, mint a masikon (legolcsobb a bebibolt.hu-n, 26.970,-) es ehhez adnak labzsakot is. Ugyhogy asszem a heten elmegyek es megnezem eloben es ha tokjo, gyorsan felmarkolom Kép

Neet, ennyiert sem akarsz egy ilyen szuper es csak 5 kilos kocsit?! Holnaputan nonap, szolj apanak! Kép Emelgetes meg tokartalmas es nem attol vagy nadszal, te gyagyafej!!

Nem ertem, az alapveto higienia miert nem trivialis mindenkinek Kép Ancsi, mamadtol a hajam egnek all! Ezekutan meg baratkozol vele?

Legalabb a nap sut Kép
moose

!!!! Most hivott egy baratnem, aki a XI. kerben lakik, hogy azt mondta neki ma a gyerekdokija, hogy tok nagy baranyhimlo-jarvany van arrafele es mostanaban ne vigye kozossegbe a gyereket!! Mit tudtok errol? Es asszem van oltas baranyhimlore, erdemes most benyomatnom Nyuszinak?
moose

Ja, es azt tudjatok, hogy ha csutortokon nyit a H&M az arkadban, akkor lesz-e valami hulye akcio, amiert ott fogjak egymast taposni az emberek, vagy nyugodtan elmehetek masnap, mar nem leszek veszelyben?
moose

Moose!

Én hallottam bárnyhimlőről és nem csak a XI-ben hanem pl. Szadán.És én nem vagyok híve,hogy minden betegség ellen oltassunk.SzerintemKép

Juc
20170114224602

Moose,
te valami extra helyen lakhatsz, mert itt szitál a lónyál az égből..

Ancsi,
teljesen tökre.Kép de hát így jár, aki ész nélkül rakja a gatyáját a mosásba..

Juc,
Köszönöm Kép

Denizsa,
neked is köszönöm Kép
macskanyu

És Moose,
még macskatémában akartalak szörnyíteni két képpel Kép
Kép
Kép

És Cirpi, csak akkor megy oda, ha nincs a közelben gyerek Kép
macskanyu

Deni,
jol esik, hogy invitálszKép Egyelöre sajna ugy néz ki, h nem tudunk menni, mert ha nem visz Apa, akkor Buda nekünk bazi messze vanKép (az Örsig tudunk Hévezni). Még esetleg olyan megoldás jutott eszembe, hogy bevisz Apa valahova/vki baráthoz/ismeröshöz, onnan játszoház, aztán délután értünk jön ahhoz a valakihez... nem tudom...

Amugy ma itthon dolgozik, mert a domboldalon keresztbe fordult egy furgon, és nem birt lemenniKép

Neet,
bakker, Bálint örökké lenyulja a fogkefémet...Kép

Macs,
a Te napocskád aranyosabbKép
kétnyelvü ovi talán Téged érdekel majd? épp most olvastam (3 jo nevü pszichomokus könyvében), hogy 7-8 éves korban böven ráér a gyerek idegen nyelvet tanulni. Pár hét mulva kb ugyanannyit fognak tudni, mint aki 3 éves korban kezdte... És ezt tapasztaltam is, tanitottam kicsiket nyári táborban.

KépKép
fibi

Fibi,

Csak a Zapával beszélgettünk a témáról és ez a lehetőség is szóba jött én meg mondtam, hogy benneteket is megkérdezlek, hátha mond valaki vmi okosat.De semmi nincs eldöntve, csak infógyüjtés esete forog fenn Kép
És nem is igaz, hogy aranyosabb Kép csak az enyém még ááálmos Kép
macskanyu

Juc,
Szadááán? Ja, irta Fabri a másik topikban, hogy az ö csemetéje volt himlösKép

Macs,
itt nincs lonyál, csak napsütééés, már sétáltunk is egyet alvás elöttKépKép

KépKép
fibi

Macs,
okés, idegennyelv oktatás témaban kérdezhetszKép ovi témában még nincs tapasztalatomKép

Engem meg a Waldorf és/vagy Montessori ovik érdekelnek, ha vkinek ismeröse járna oda esetleg...

KépKép
fibi

Moose,
el mernél menni a h&m-be??? én asszem jó egy hetet fogok várni, mire a közelébe merészkedem...
ja, és Dora már rendelt az interstore-ról.

Nagyon arik vagytok, h drukkoltok, majd 5.30-kor igen erősen gondoljatok rám, és remélem az segit!!!Kép Nem fűzök nagy reményeket a dologhoz, 600 jelentkező 2 helyre, de legalább nagyot égni nem szeretnék!!!Kép És tök vicces, de ott dolgozik a sógorom, és még csak nem is szólt, h van ilyen válogatás. Bosszúból mi sem szóltunk neki, h jelentkeztem...KépKép

Votiv,
tényleg tök igazat irtál, de akkor is...ez elég BÁTOR dolog. Hisz, elvileg a "sajátjaidat" kaptad le a 10 körmükről. És milyen igaz, h ugye újságiró bárkiből lehet, én pl. már annak is örülök, ha egy értelmes FÉL mondatot el tud mondani, és ezért fel sem tűnt, h nem áll a helyzet magaslatán a kicsi lány.
De tök jó ez igy, én félek, nem mernék ilyen bátor lenni. Bár drágabógárúrról lehet, h irnék egy ilyet!!!KépKép

Ancsi,
sztem is szar, h ócskaságok mennek a közszolgálatin is, és Jucnak igaza van a reklám miatt,, viszont már az is elég gáz, h egy közszolgálatin reklám megy. Hogy lehet igy "pártatlan"???? hogy lehet igy közszolgálati???
na jó, nem véreztetem tovább a szivem itten....Kép

viszont ma annyira kész vagyok, h sztem itt fogok ülni egész nap. Bár Igi beteg, és ilyenkor rosszabbul tűri, ha rá se bagózok...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ketnyelvu oktatas: ha a csaladban nincs az idegen nyelvet anyanyelvkent beszelo, akkor tenyleg csak kisiskolas korban erdemes elkezdeni a nyelvtanulast. Vagy ha kiemelkedo kepessegu a gyermek es a sajat anyanyelvet joool beszeli es nem beszedhibas.
Elsosorban az anyanyelven tanuljon meg rendesen beszelni! Ha nincs a csaladban idegen anyanyelvu, akkor igy is ugy is csak akcentussal kepes megtanulni mas nyelvet,hiszen nem epulnek be azok a beszedhangok, amiket par honaposan megtanul.

Moos, mindenfelekeppen nezd meg eloben a Poneet!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Ja igen, rendeltem interstortol es teljesen meg voltunk elegedve. Korrektek, adnak szamlat, garanciat. Szoval okes.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

moose,

bhimlő ellen én oltattam magam mert én nem voltam és már nem is akartam az lenni ebben a korbanKép
dokink azt mondta hogy oltást akkor is lehet adni dednek ha találkozik bhimlőssel,akkor még 72 órán belül be lehet adni neki.....de sztem kicsi korban nyugodtan áteshet rajta,én sem oltattam b-t....
Vendég

Dora!

Szívemből szóltál!Kép
20170114224602

Dóra,
szavaid aranyba!!! Én sem beszélek dedhez angolul, nem csak az általad említett miatt, de nem is jön a számra, hogy ó máj szvítipáj. Kép Sőt, sztem nagyiskolás korban is ráér kezdeni.... de ezzel most nem offolok itt.

Ancsi,
na, akkor tudod, mit ne utánozz anyukádról. Kép

Fibi,
ne add neki oda bakker. Kép Mármint ha hiszel nekünk és egyetértesz. Kül.ben meg demokrácia van. Kép A kanalat pl én néha lenyalom, pl ha én eszem, és kunyerál a ded. De azért inkább elbújok, igen, Zanza, így több marad nekem! Kép

Den,
na jól van, akkor nem aggódom. Kép

Moose,
igazad lehet, de pár kiló ide vagy oda nem érdekes. Pláne, h hamar lekerülnek a sallangok (lábzsák, pokróc, 26 réteg ruha, stb), akkor máris könnyebb lesz a ded. Kép
Õszre meg lehet, h veszünk egy kiskocsit, de az meg nem olyan meleg, nem? És mivel mi többórát utazunk (a sokszor FÛTETLEN) buszon, vilin, ez nekem jobban szempont, mint a könnyűség. Van olyan esernyőrecsukhatós, ami lábzsákos, esővédős, körben letakarható és elég vastag és amiben aludni is tud? Vagy az már súlyban ugyanitt van? Bocs, h ennyit írok erről, de most nagyon szöget ütöttetek a fejemben. Kép

Itt is napsüt van!
De suliba nem mentem, mert E éjjel hőemelkedett picit. Most meg vagy 2órája alszik. Kép Szóval asszem jót tettem vele. Köszi Jucus a megerősítést, h segítettél a dilemmámban. Kép
Szóval most marhára ráérek észt osztani, reszkessetek! Kép
neet
neet

Macs,
kéttannyelvű ovival nincs baj, csak azzal, ha magyar anyanyelvű oktat angolt, mondjuk egy héten kétszer. Annak semmi értelme. Csak kár származik belőle, ha vmit rosszul tanit az óvonő. (nálunk pl. azt tanitotta B-éknek, h hippopotamus=hipopotéjmusz) És B nem hajlandó helyesen mondani ezt a szót. Mert valszeg a rossz rözült, és nam az, h hipo-potamusz. Azonban a rendes kétnyelvű ovi irtó drágák, viszont ott ált. angol anyanyelvű ovis néni van, és egész nap angolul beszélnek, igy a gyerek kb. középsőre-nagycsoportra elég szépen megtanul angolul. Angol helyett mást is mondhatnék, de nem mondok...KépKép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

TV műsorok sorrendje:
erről megint van info-foszlányom: egyszer olvastam valahol (műveltneet, szita aggyal), hogy úgy osztják be a műsorokat, ahogy a kül. végzettségű/műveltségű embereknek megfelel. Azaz a Mónika sót du adják, amikor a "suttyó" ráér, pl kismama, nagymama, stb. A gagyi filmeket koraeste, amit megnéz a kétkezi parasztember, aki másnap korán kel, és az elgondolkodtató, "normálisabb" filmeket, műsorokat azért adják éjszaka, mert a menő okos intelligens emberek (ezek a juppik??) akkor érnek rá, mert addig a biznisszel vannak elfoglalva. Este tárgyalás, vacsora, stb, későn érnek haza, és akkor kapcsolják be a TV-t.
Ebből lejön az, hogy én suttyó vagyok és a gagyi kell nekem, mert reggel korán kelek, és este hamar fáradok, tehát a 10 után kezdődő műsorok eleve kizártak, hacsak nem akarok másnap meghalni a fáradtságtól. De ennyit már a Heti Hetes sem ér meg, amit régen pl nagyon szerettem, de mióta vas. éjjel megy, ki tudja megnézni, és másnap hajnalban mosolyogva ébredni???
A reklámok meg a másik fele. Hogy mikor mibe mit tesznek, erről nem olvastam. Örültök, mi? Kép
Votiv, neked van erről teóriád? Vagy bárki másnak?
neet
neet

És persze bocs mindenkitől, aki szereti pl a Mónikasót, és emiatt nem érzi magát suttyónak, csak nem emlékszem a pontos kategóriákra. És ezt csak pl-nak írtam. Kép És nem általánosítok. És egyáltalán.
neet
neet

Fibi!
Mi szívesen látunk szerdán, mert mi is megyünk a temi-be, anyámmal megbeszéltem és elvisz minket, tőlünk 5-10 perc kocsival. Aztán értünk is jön, szóval jöhetnétek így velünk, aztán nálunk bevárhatod apát. Anyósom jön délután, de sztem bőven elférünk. Lakásunk egyre inkább "gyerekbiztos", épp hétvégén költöztettem csukható helyre a szobanövényeket és az állóvázát, úgyhogy van hely gyakorolni a járást. Kép

Zsan!
Kedves sógorod van Kép Majd mi drukkolunk Neked helyette is Kép

Kép
Kép
denizsa

Sziasztok!
Én is itt vagyok! Péntek óta nem tudtam jönni, próbálok visszaolvasni, és Votiv cikkére is nagyon kíváncsi vagyok!

Dora, Moose! Nekünk is Peg Perego Ariank van, egy hónapja vettük, és nagyon jó. Nem akarom reklámozni, de nagyon megszerettük. Igaz, hogy nem adnak hozzá extrákat, de később mózeskosarat lehet rá rögzíteni (ha tesó jönneKép én ezzel győztem meg Apát, és bejöttKép) Én Graco-s lábzsákot használok hozzá, amit kuponakcióval vettem. És egyébként tavaly ez a kocsi még 45 ezer volt!

Zsan! Szorítok én is! Belegondoltam, mi lenne velem, ha állásinterjúra kellene mennem!!! Úgy érzem, teljesen leépültem itthonKép

Én sem vagyok híve a túl korai nyelvoktatásnak. Szerintem azért futtatják, mert a mi korosztályunk nagyon gyatrán beszéli az idegen nyelveket, de hát annak idején nem is tanították normálisan! Havi 50-90 ezret egy oviért kiadni pedig szerintem erős túlzás!!!!!

fogkefe a dednek? Hát, én elhiszem, hogy a bacik miatt oda kell figyelni, de azért szerintem a teljes steril körülmények sem jók. én pl mindig megkóstolom az ételt, mert nem akarom, hogy forró legyen. És csőrös itatóból is úgy tanult meg Bazsó inni, hogy először nekem kellett, aztán ő is hajlandó volt. Persze ezek nem rendszeres dolgok, mert már megtanult egyedül inni, és szerintem ebben az esetben a cél szentesíti az eszközt. Cumilenyalás szerintem is gáz, de vannak helyzetek, amikor az én nyálam még mindig jobb(pl utcán!)

Macs! Vízálló telót vegyélKép

Na, olvasok vissza!

Kép
Kép
zuzmo1

Neet,
1etértek különbenKép és én is lenyalom a kanalát néha, meg huuu, en soxor nem birom ki, és szájon puszilom BálintotKép Élektra vagy melyik komplexus?KépKép Ja, neem, az más, az a lány az apjátKép

KépKép
fibi

Zsan, Zuzmó,
nektek is tök igazatok van. Ez egy ilyen nap. Kép
Na mostmár eldugulok, lehet, h ebédelni felkel majd a lányom? Jól nyomja... Kép
neet
neet

Neet!
Van egy tuti megoldás a tv-re: video. Mi felvesszük ezeket a talán-érdemes-megnézni filmeket, mert az esti akció- és katasztrófafilmek ált. nem hoznak lázba, és ezek biza később kezdődnek. Aztán megnézzük másnap vagy később, ahogy sikerül vagy nem sikerül, mert az is gyakran előfordul hogy nem jut időnk rá.
És abban igazad van, hogy fontosabb, hogy meg ne fázzon a baba, mint a súly, de Moose-nak is igaza van a túl nagy megterhelést illetően, sztem sem mindegy a hátadnak, derekadnak, egyéb részeidnek, h 20 v. 25 v. még több kilóról van szó. Bocs az aggodalmaskodásért.. Kép

Kép
Kép
denizsa

Manókáékról mit tudtok? Emma meggyógyult már?

Neet! Hát, eddig is féltem attól, hogy suttyó vagyok, és most már nyilvánvalóvá is váltKép

Képzeljétek, tegnap este félmeztelün ültem a földön a gép előtt, erre Bazsó idemászott, felkapaszkodott rajtam ahogy szokott, és elkezdett szopizni! Tökre meglepődtem. Apja csak röhögött, és büszke volt, hogy milyen okos a fia!Kép Lehet, Bogárka erre gondolt, amikor azt írta, hogy Petra már csak a cicit látta benne egy idő utánKép

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzmo,
ha "csak" 50-90 lenne egy kéttannyelvű ovi!!!KépKép
egyébként látom, h sok mindenkinek 60ezer Ft kiadni havi szinten egy oviért NEM SOK!!!!! Nem tudom honnan ez a rengeteg pénz, de a mi ovinkban pl. 4 testvérpár is van, ők 100 ezer felett fizetnek havi szinten. És van úgy, h 2 hetet betegek, vagy épp sielnek, vagy spanyolban napoznak...
szóval, sokaknak ez nem összeg.sőőőőt, a happy bees nevű oviba meg 110/gyerek/hó, és ott is teltház van...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Köszönöm mindenkinek az ovis válaszokat, meg persze ha valaki még mond vmit, a témához, azt is Képnem azért kérdeztem egyébként, mer' kőgazdagok vagyunk és nincs hová szórni a lóvét Kép Kép TÉNYLEG, csak informálódunk, hogy egyáltalán van -e értelme, meg ki mit hallott-látott-tapasztalt Képmertmivel nekem nincs tapasztalatom és akár jó is lehet.. Kép

Neet,
majd ha nyugdíjas leszek és számolgatom a hulló fogaimat,meg akut álmatlanságban tengetem az éjjeim, akkor majd én is nézek tv-t. Addig meg fel szoktuk venni, a minket érdeklő filmeket, és hétvégén, ha van kedvünk,jól megnézzük. Valahogy az én lelkivilágomtól is távol áll, a főműsoridős adások zöme.De tudod, a műsorszerkesztők szlogenje valszeg ez: "Edd a tehénlepényt, kétmilliárd légy nem tévedhet!"
macskanyu

Zsan!
Az a szép, hogy ezek az emberek hivatalosan a létminimumon tengődnek!

Elolvastam a cikket! Bírom Votiv stílusátKép

Kép
Kép
zuzmo1

Zsanci,
ti pl.miféle oviba jártok? Különféle különdíjas foglalkozások vannak?

Zuzmo,
de ha nem kapok vízállót, akkor befújom impregnáló sprével Kép Kép
macskanyu

Macs!
Szlogen tetszik, igazán mélyenszántó Kép
Cirpi cica nagyon rulez, sztem ő aztán nagyon tudja, hogy mi a jó és a kényelem...

Zuzmó!
Tényleg okos fiad van, magától megtalálja az "éléskamrát" Kép Nagyon édes lehetett!!

Kép
Kép
denizsa

Macs!
A mi körzeti óvinkban (a szomszédtól tudom) Különdíjas foglakozások vannak (amiről te is írsz). Lehet nyelvre, úszni hittanra járatni a dedeket, meg még egy csomó "fakultációra"Kép És kéthetente bábszínház és hasonló programok. A szomszédom nagyon dicséri. Úgyhogy lehet, hogy a sima körzeti óvi is jó hely csak utána kell járni.

Kép
Kép
zuzmo1

Zsan, ti is kőgazdagok vagytok? Kép

Én túlzásnak találok annyit fizetni egy oviért, amennyibe egy felsőoktatási félév (se) kerül. Idegen nyelvet is szépen elfelejti, ha ovi után nem ugyanolyan nyelvű suliba jár. Legfeljebb kicsit jobb kiejtése lesz, na és? Az nem ér meg százezreket...
soosoo

Macs,
mi olyan oviba járunk, ahol majd' 60 ezret fizetnek azok, akik annyit fizetnek. Ezért a pénzért van angol, ebéd, Kép, szeretet ééééééés jóga. Ezen felül van havi 2000-ért aikido, havi 6000-ért úszás, és van télen, heti 10000-ért sielés is, de ezt mi már nem tudjuk bevállalni, a többit is csak azért, mert mi nem fizetünk ennyire sokat (szociálisan hátrányosak vagyunkKép hozzájuk képest). Egyébként mindenki eldönti, mennyit engedhet meg magának, azaz mégsem, mert ha nem kapnák kedvezményt, akkor már mi sem járhatnánk oda. Ez nekünk elég sok lemondással jár, amikor nyavajgok, Levi mindig figyelmeztet, h ezt mi választottuk. Igy nincs nyáron nyaralás, nincs új kocsi, nincs lakás felújitás, nincs új lakás vásárlás. Nincs menő babakocsi (SZIVEM SZAKAD MEG!!!), viszont olyan helyre jár a gyerek, ahová MINDIG nyugodt szivvel viszem. És már előre görcsölünk, h mi lesz, ha Igi is 2 éves lesz, mert ugye minden gyerekre nem kérhetünk kedvezményt, viszont 100 ezer ft-ot semmiképp nem tudunk majd kifizetni, hacsak nem nyerünk a lottón.
én pl. nagyon szeretem ezt az ovit a maga minden hibájával együtt!!!! A gyerekek aranyosak, a szüleik általában aranyosak, az óvónénik aranyosak, gyönyörű helyen van, stb...kevesen vannak a csoportokban, kb. 10-12-en, régen ennyien sem voltak, akkor kb 6-an voltak egy csoportban.

Zuzmo,
SZERETNÉM azt hinni,h azok, akik oda hordják a gyerekeiket, nem csalnak, lopnak, hazudnak!!!!Kép Mind kedves embernek tűnnek, igazán csak egy gyerek és annak az anyuja nem volt szimpi, de ők már nem oda járnak. Átmentek egy drágább oviba. És most nem viccelek!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Óvihoz még egy utolsó gondolat:
Szerintem nem az a fontos,hogy milyen külön órákat biztosítanak,hanem ,hogy a kölköm jól érezze magát és JÁTSZHASSON!ha a suli beindul onnantól NO játék és csak a teljesítmény fontos.Én nem is gondolom,hogy egy átlag magyar kölöknek szüksége lenne külön nyelv(konkrétan marhaságnak tartom óvodáskorban)meg hasonló.
Sport az fontos,de az sem mindenáron!
És havi 60.000FT szerintem only ovira kurva sok!
Ha van 2 db kedves,mosolygós sokat mesélős-verselős-énekelős...stb ovinéni akkor mi kellhet még?
Szerintem erre gondoljatok amikor ovit választotok mert ugye egész nap rájuk bízzátok a csemetéiteket.
ÉS hiába ismételgeti unalomig a gyerek otthon,hogy hedandsolderszkníandtoszKép vagy mi ,semmit sem fog tudni angolul.

NA most kifakadtam,de befejezem igérem és nem szólok hozzá a témához többet!

Juc
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?