A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

LindiKép Szívesen szülnék vele, de nem akarom magam stresszelni, mert tudom - látom is minden vizsgálaton-, hogy nagyon sok kismama vár rá... Bízom benne, hogy minden a lehető legjobban alakul majd. Kép

Tényleg trutyi idő van, nem csodálom, hogy a csemeték inkább otthon maradnak...

ManókaKép Egy a gáz, csütörtökön nemcsak ő rendel, hanem a mumus is (vagy ő mindig ott van?)Kép Tegnap is elakadt a lélegzetem, amikor kijött ugyanabból a rendelőből, az Uh előszobából... De szerdán meg a kis Barna rendel ám, úgy tudomKép

JucKép Köszin a fényképes linket, én is benevezek rá akkorKép

indianyo

Neet!
Úgy gondoltam, hogy rákötök a bokájára meg a csuklójára egy-egy zsebkendőt. Anno nekem is ezt tették. Csak valahol mintha azt olvastam volna, hogy ez nem jó valamiért, de sajna nem emlékszem pontosan.

Kép
Kép
manoka11

Indi!
Mumus sterintem elég gyakran ott lehet, mert nincs magánrendelése, legalábbis úgy tudom. Én is többször láttam, amikor csütörtökönként jártam már, csak akkor nem tudtam még, hogy ki is ő. De kis Barna is jóKép

Kép
Kép
manoka11

Manoka, Indi? Ki a mumus???Kép
És mi ez a rajongás a kis Barna iránt? A topicban eddig szinte mindenki rajongva írt róla. Mit tudhat???...........

Brekuc!
Szerintem is bőven ráértek még forgolódni. bazsó asszem 6 hónaposan fordult át. Azért nem tudom pontosan, mert őt ez a dolog nem érdekelt. Annyira szeretett hason lenni, hogy ha a hátára leraktam, egyből hasra vágta magát, de hasról- hátra fordulás nagyon nem érdekelte. Később is inkább kúszott, minthogy forgott volna. Most pedig már a kanapé mellett járkálKépMinden baba más. És Proone-nak igaza van, nekünk doktor is azt mondta, hogy ha hason van sokat a ded, jobban fejlődik. Egyébként Ábel nagyon szépen tartja magát, nem értem miért aggódsz! Nagyon szép baba!!!

Dorkának mennyi klassz játéka van! Gyönyörű ez a kiscsajszi, meg lehet zabálni!!!

Esztinek pedig nagyon szesszi overállja vanKép Az alvós képe sem semmiKép

Indi! Most volt uh is? Hol van a méhlepény? Tudom, hogy mindenki zaklat itt a részletekkel, de már minden napos vagy, és mindenki nagyon izgatott, hogy Domino mikor gondolja úgy, hogy elindul kifeléKép

Ahányszor olvasom a bábakoktél receptjét, mindig egyre több benne a páleszKép

Kép
Kép
zuzmo1

A kis Barna az a doki, aki az epidurális érzéstelenítésről tartott előadást?

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzmo!
IgenKép

Kép
Kép
manoka11

deresedő halánték? Barna szemek?Kép

De ki a mumus? Vagy az nem publikus? Esetleg ímélben?

Kép
Kép
zuzmo1

ZuzmóKép

Kis Barna egy megnyugtató, meleg mosolyú ember és szüléstörténetekből tudom, hgoy csodálatos orvos is. Kell ennél több egy szülésnél?Kép

Másik doktorról inkább nem itt...

Méhlepény ugyanott csücsül, mint eddig, de doktornénim szerint ezzel a szülésig nem szabad foglalkozni, ha nincs vérzés meg fájdalom, akkor lehet belőle bármi még. Dominó meg szeret itt bent lenni, úgy tűnik, úgyhogy még ráérünkKép

ManókaKép Képzeld, a múltkor mentem a Praxisba Uh-ra és ott is rendel a mumus! Gyorsan meg is kérdeztem a recepcióst, hogy nem ő van-e bentKép De szerencsére csak hétvégén vanKép

Ha nagyon magas a baba láza, akkor nekem a hűtőfürdő tűnik legkíméletesebbnek.. persze rövidebb ideig, mint egy felnőttnél, de kiskádban nem lenne neki olyan trauma, mint zuhannyal... Bár nyilván ezu is gyerekfüggő dolog.

indianyo

Indi!
Akkor köv. babával tuti nem hétvégén megyünk 4d-re.
És amikor szülni mentem, a kis Barna volt az ügyeletesKép

Kép
Kép
manoka11

ZuzmóKép méltem neked ronda történetetKép Barnából van kettő, apja és fia, mindkettő népszerű doktorbácsiKép

ManókaKép de jóKép igen, hétköznap mindig szerelmetes Győrfi Mátyásom vanKép

indianyo

Manóka:
én is úgy tudom,hogy 4 óránként lehet adni u.a. a gyógyszert/kúpot.A priznicelés jó ötlet!A nurofen is.
Jaj szegény EmmaKép

Indi:
pontosan melyik a nagy nap?
Írhatnád Te is a heteket,mint Mos.Fúú már nagyon izgulokKép

Dorkám nevében köszönjük a bókokatKép

petergabi

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!

Jucus!
Köszi a fényképinfót!

Manóka!
Szerintem is a hűtőfürdőt próbáld meg Emmánál! Timinél is volt, hogy egész éjjel nem ment le a láza, meg reggel sem és az segített!

Tud valaki infót adni arról, hogy ha anyukám jönne el gyes-re Timivel, akkor mit hogy kell majd elkezdeni intézni?

Esztinek oltáshoz drukk!

ILdi
ildi76

Indi!

Én is Matyihoz jártam,igaz egyszer Sománál nagyon megijesztett és nem lett igaza szerencsére.
Egyébként ófej szerintem is.

Ma voltam a fehérvári úti piacon és nagyon tavaszi volt a kínálat:tök,saláta,újhagyma,hónapos retek stb...

Már össze is dobtam az idei első igazi tavaszi salátát,ennél többet még mit kéne tennem a tavasz érdekében?!

JucKép
20170114224602

Sziasztok!

Már régen voltam erre, remélem, mindenki jól van... Megint súlyproblémáink vannak. A dokinéni hetente rángat mérésre, mert csak 4-5 dekákat hízik egy hét alatt, nekem meg ebből nagyon elegem van. Most azt találta ki, hogy mivel nem sokat hízik, ezért tápszerrel kell pótolni. Ne 2 mellből egyen csak 1-ből, és így 50-70 ml tápot kéne megennie. Na ő tegnap 20-at evett meg, ma meg bojkottálja a kérdést. Csak cici kell neki. Kép Egy nap 6-7 nedves pelenkája van. Igaz, eddig átaludta az éjszakát, mostanában 1-szer kel. Ma hajnalban már megetettem, hátha azt nem mozogja le... De az a "legjobb" az egészben, hogy a gyümölcsökről le vagyunk tiltva, még nem kaphat(na), mert súlyfejlődésben nem tart ott. De 3100-al született, most 6350 g.

Írjátok meg légyszi a véleményeteket, már teljesen tanácstalanok vagyunk.. Kép Ja, Máté amúgy kiegyensúlyozott, boldog gyerek. Kép

Puszi mindenkinek!
mkatus

Gabi, Neet Kép
Gyerkőcök nagyon szépek!!

Manóka Kép
Emmának bulást!!!

Zuzmó Kép
Remélem Bazsi nem lesz beteg, és csak múló orrfolyásról van szó!!!

Mi voltunk ma talin és jó volt végre megismerni Ancsit Lencsével Kép és Verát Dócival Kép . Fibit Bálintjával Kép már ismertük, jó volt velük újra talizni. Lencsi és (kisebb) Bálint nagyon összebarátkoztak, volt simi, kézfogás és Lencsi még Bálint ujját is megszopogatta. Dóci és nagyobb Bálint pedig nyüzsgött, mint két kis örökmozgó. Remélem Ancsi majd felteszi a képeket, most még őt is sikerült lencse végre kapni. Kép

Kép
Kép
denizsa

Mkatus Kép
Szerintem szoptass ezerrel és ne tápit adj neki a tejcsi helyett! A gyerekek növekedése is különböző, vannak akik keveset híznak, de erről Te nem tehetsz, ha ő ilyen, ne parázz emiatt. Vagy ha kell még egy "szakvélemény", akkor kérdezz meg másik dokit vagy szopitanácsadót. Ha tápit adsz neki tejcsi helyett, ezzel csak azt fogod elérni, hogy egyre kevesebb lesz a tejcsid, és egyre több tápit adhatsz neki. És ha a gyerkőcnek csak cici kell, akkor az magáért beszél. Persze nem vagyok orvos, de szerintem ha van tejed, akkor annál jobbat nem tudsz neki adni. puszi

Kép
Kép
denizsa

momoltunk, kevesen voltunk, de jól éreztük magunkat Kép Dóci ma kicsit agresszív hangulatában volt, elette Fibi Bálintja elől a kaját, elnézést érte, aztán elvitte Lencsit sétálni a babakocsiban, a könyvesboltban meg egy fiatal eladótlányt szó szerint letolt a sámlijáról, hogy aztán ráüljön Kép vagy Kép aztán sokat rohangált, most eldőlt Kép

Gabi,
ikejában lehet olyan iglu-sátrat kapni kb. 2ezer forintért, ami kifejezetten játszósátor, bentre, nekünk van, Dóci nagyon szereti Kép könnyű felállítani (2 keresztrúdja van) meg szétszedni. Itt egy kép, a fejetlen gyermek Eszti Kép

Kép

Manóka,
Emmának gyors gyógyulást!!!! Látom, már megoldódott a kúp-kérdés, tényleg csak 4 óránként lehet, sűrűbben nem, gyerekdoki szerint igen veszélyes dolog, ő ezért nem híve pl. a 38,5 alatti lázcsillapításnak (ugye Emmánál már alapból magasabb volt Kép), mert ha felmegy 1 óra múlva magasabbra, akkor a kúp már kilőve. Priznicelni szabad, jó is!

Juc,
tavasztánc esetleg??? KépKép

vera
kisün

Katus,
Máté már elmúlt 6 hós, nem? Mert akkor gyümölcs nyugodtan mehet neki!!!! Ha meg cicit kér, akkor cici ezerrel.
Súlyról csak annyit, hogy Dóci 5kg sem volt (és 6 hós sem), amikor az almát elkezdte, és láthatod, mi lett belőle Kép Bocs, kicsit kiakadtam doki néniden, ezért nem is írom le, mit gondolok róla Kép nehogy már ezért kelljen tápozni...

v
kisün

Teljesen egyetertek Kisunnel!
Katus, ugy nezem a tablabol, hogy tegnap volt Mate 6 honapos (Gratula a fel evhez!!!Kép), megduplazta a sulyat, egy kicsivel tobb is. Mi a francot akar a dokineni??? Nem ugy tunik, mintha ehezne, akkor minek megtomni? Almalevet nyugodtan kezdhetitek!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Jobbulast a betegeknek!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

<font color="0000ff">Mint észre lehetett venni, nem mentünk MOM-ba. Kép
Klári baba felborította a napját, meg olyan sz@r idő van. Kép
Este 8 helyett 11-kor sikerült elaludnia és reggel 8 helyett már 6-kor kukorékolt. Aztán 8-kor visszaaludt és szépen aludt 11-ig. Kép Most is alszik egyébként - vagyis épp ébredezik már...
Megyek is, mert éhes lehet.</font>

KépKépKépKép
proone

Köszi Csajok! Kép Jó, hogy ezt mondjátok, mert én is ezt gondoltam, csak jó, hogy megerősítitek. Én amúgy is úútálom a tápot, inkább a tejem szaporítom, az a legjobb Máténak, nem? N. 1. tanács: hagyjak ki egy szopit, akkor tápot adjak, és akkor a cicinek is több ideje marad tejet termelni. Persze, aztán jól elapasztom.. Kép De úgy néz ki nem kell neki a táp, csak a tejcsi. Kép Gyümölcsöket én már próbáltam, csak a dokinéninek nem mondtam. Almalevet, meg banánpépet kapott már. Még kóstolgatás szintjén vagyunk, de pár kanállal már eszeget. Kép

Köszi még egyszer. Kép
mkatus

Mkatus,
na, az ilyen szakembertől mentsen az ég. Eszterre is ráfogták, h keveset eszik, mert ő is viszonylag kis súlyú (volt), most 15 hós, és még mindig csak 9 kiló... hülyeség...nem emlékszem, mennyi volt 6 hósan, de biztos nem több, mint Máté. És amikor már pörköltet evett (8 hó és utána) meg nagyjából mindent, amit be se vallottam a néninek, na akkor jött ezzel a tápszer szöveggel. Pedig még szopizott is. Sztem a kulcsszó az utolsó mondatodban rejlik: "Ja, Máté amúgy kiegyensúlyozott, boldog gyerek. :-) " hát ez a lényeg!!!
Szoptass, és ne hallgass senkire. Rám se. Kép Majd ha nagyon éhes, és sír, és úgy nem hízik, akkor jöhet a táp, azzal semmi baj sincs, de csak azért tápozni, mert nem éri el az "átlag" súlyát... grrr, de begurultam én is, mint fejetlenül fényképező társném.
neet
neet

Katus, én is csak csatlakozni tudok, hallgass az anyai ösztöneidre Kép Isti is ekkortájt kicsit lassabban a gyarapodott, és ekkor kezdtük szép lassan a hozzátáplálást, gyümölccsel, és nem táppal Kép és ha előbb szopizik, és utána kap kiegészítést, nem fog csökkenni a tejed sem. sztem mindent klasszul csinálsz, és csak így tovább! Kép és gratulálok a féléves szülinaphoz Kép

talisok, képet plíz! Kép

a mumus az a Szánthó? Kép nyugi, már nem titok Kép

votiv 8)
votiv

most mégegyszer elolvastam Katus első hsz-ét, hogy a doki szerint "gyümölcsöt még nem kaphat, mert a súlyfejlődésben nem tart ott". hát hol szerezte ez a diplomáját? az Ecserin??

rossz példa ugyan, de anyám szerint én már 6 hetesen őszibarackot nyalogattam Kép biztos mert jó volt a súlyfejlődésem Kép

votiv 8)
votiv

Indi, a Csáó, Darwin!-ról már régebben írtam. átküldjem? Kép

votiv 8)
votiv

Votiv,
az Kép

Katus,
Dócinak is voltak olyan periódusai, amikor nem gyarapodott annyit, pedig ugyanannyit evett, mint máskor Kép A lényeg tényleg azon van, ahogy Neet is mondá, hogy kiegyensúlyozott baba, és hogy gyarapszik!!! Mert a heti 40-50g sem stagnálást jelent! Kép És Dóci még soha nem kapott tápot, amikor már szopi nem volt (14hós kora után), mehetett a tehéntej Kép

v
kisün

Mi most eltűnünk a hétvégére, megyünk nagymamázni! Örülök, hogy a tali jól sikerült, sajnálom, hogy mi nem lehettünk ott!

Katus! Csak ahogy az előttem lévők mondták!!!!Kép

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép
Kép
zuzmo1

Katus,
sztem is a tejcsi a rulez.Kép ha úgy érzed, kevés a tejed, próbáld ki az urtica urens-t.Nekem legalább is nagyon jól bejött Kép

Manóka,
mikor én ekkorka gyerek voltam, semmi sem vitte le a lázamat, csak a priznic (azóta se..), bajom mégsem lett tőle.Szóval sztem nyugodtan priznicelj, ha magas a láza.

Gyógyuljatok betegek! ++++++ Kép

Indi,
köszönöm a játszószőnyeg-tippeket Kép Közben én megvettem jól, Beetéktől az övékét,de "birkózó" még kölleni fog Kép Ma voltunk Pocakéknál (hallod Dorka? Kép )bár nem terveztük és Fülöpkémet betettük Balu birkózója alá. Nagyon élvezet és még magyarázott is egy sort a lelógó csingilingiknek Kép

Proone,
alvásügyben nálunk is hasonló a helyzet. Enyém csaj olyan fáradt,hogy a szemeivel elmehetne bocinak, mégsem bírom elaltatni Kép

Oxi,
ha jól dukkolsz, akkor megyünk oda lakni.. Kép Kép
macskanyu

Köszi! Kép

Újra elkezdtem inni a szopis teát, meg urticat szedek, abból nem lehet baj. Kép Mi is azt mondtuk, hogyha fogyna, vagy stagnálna akkor lehet hogy helytállna a dolog, de így nem értem. A sógornőm azt mondta, nem is hordaná hetente mérni.. Kép Jöjjön ki a védőnő, ha kíváncsi rá. Kép
mkatus

Katus,
mit szólna a védőnőd, ha tudná, Fülöpke összvissz 3x volt mérve:
1. a H-ban
2. egy hónaposan
3. most 2 hónaposan

Kép
macskanyu

Kép Kitérne a hitéből. Kép
mkatus

VotivKép Hiába, pocsék műsorokból akkora kínálatKép igen, szíesen elolvasomKép Illetőnek meg ugye nem mondjuk ki a nevét, de jól megírtam Zuzmónak a ronda történetemet, úgyhogy most már ő is tudjaKép

MacsKép helyesKép

MkatusKép Ne hagyd magad!!! Micsoda baromságKép Itassuk meg a doktort tápszerrel, hátha jobb belátásra bírKép
Előre fel a jó kis tejecskéértKép

És lett nekem is egy jó kis gyagyi fényképezőm, úgyhogy csináltam is pocakképet (de irulok-pirulok miatta Kép

indianyo

Macs, hadd übereljek, Isti 2 hónapos kora után visszaadtuk a kölcsönzött - és kb 2x használt - mérleget, és védőnőnél sose voltunk, így nem is méreckedtünkKép ha nagyon kíváncsi vagyok, ráültetem a mérlegre, az meg ugye fél kiló ide vagy oda Kép
főleg hogy én lenni diszkalkulália Kép

votiv 8)
votiv

Indi, miért pirulsz? nekem is küldd el a ronda történeted
Kiváncsi Fáncsi

votiv 8)
votiv

Kisün:
köszi a képet,én is néztem a honlapjukn,csak nem tudom,hogy Orsim nem túlméretezett hozzá?Kép
Szerinted???

petergabi

VotivKép Köszi, elolvastam, tök jóKép Már az első mondaton szétröhögtem a fejem... Kép
Felteszem akkor az én kis pocakomat premier plánban és küldöm a történetkémetKép

GabiKép Azért nem írom sose a heteket, mert össze-vissza számolunk, menzesz szerint ápr. 8. a nap, de a március vége a reális inkább. Akárhogy is a 37-38. hétnél járunk valahogyKép

Kép

indianyo

Gabi,
a budaörsi ikeja játszósarkában van egy felállítva, ott ki tudjátok próbálni. Méret: Eszti kb. 80cm-es a képen Kép
kisün

Gabi,
én is beleférek egyébként Kép
kisün

Indi,
HÛÛÛÛHA Kép ez aztán a pocak!!!! Kép
kisün

Indi, azta!Kép Dominónak fullextrás nagylakása van!Kép

Mom-os talis képeket hol lehet megtekinteni?
zanza

Voltunk doki néninél, mivel más tünet nincs, legvalószínübb a 3 napos láz, de figyelni kell folyamatosan, hogy lesz-e bármi más tünet. A láza már lejjebb ment, és a hangulata is javult, meg evett is valamennyit.

Katus!
Többiek már mindent leírtak, csak egyetérteni tudok velük, ne hagyd magad egy ilyen dokitól befolyásolni. És gratula a félévhez!

Indi!
Ez aztán jó pocakméret! Kép

Na most el, mert azért Emma egész nap rajtam lógna, megpróbálok lezuhanyozni. Este talán még jövök, ha nem, akkor holnap.

Kép
Kép
manoka11

Mkatus!
Máté 3120g/55cm-rel született.
Lencsi 3250 g/54 cm-rel született.
Máté most 6 hós, 6350. Lencsi alig 800 grammal volt nehezebb, de ő nem könnyű baba, ráadásul ti pontosan megdupláztátok a súlyotokat. Kell ennél több?
Pontosan ilyen tájt, sőt még korábban kezdődött, hogy elkezdett Lencsi nem hízni. Van, hgy 3 dekát hízik 1 héten, legutóbb 400 g volt egy havi hízás.
A legkalóriadúsabb kaja a tejed, és a legértékesebb is. Gyümölcsöt ne túl édeset adj, mert akkor esetleg majd mindig azt akar tej helyett is. Szóval banánt ritkán. Lencsi is huncut, mert még az anyatej helyett is gyümölcsöt falna! De belegondolva még a gyümölcs is jobb, mintha tápoznád. Mert minek?
Növeld a szopi számát, és végső esteben este, v éjjel adj fél almát, vagy banánt a tej után, de csak ha kiitta a tejet mindkét mellből és még hosszúi ideig lóg rajta (ergo éhes). Hányszor eszik egy nap? Lencsi ekkor 5x evett (most is) és 160 ml tejet v. tápot. Sőt visszakanyarodva az elejére. Mondtad, hogy éjjel 1x kel. Node akkor kajál, ugye? És szépen visszaalszik, nem? Ez csak annyi, hogy lehet, hogy estére nincs épp annyi tejed, mint kéne, de éjjel bepótolja. Teljesen jól gondolkodsz, dokira fütyülj! Kép
Én is folyton féltem ám, hogy miért nem hízik, de pont ezzel nyugtattam magam, hogy legalább nem fogy. Kép Most már nem mérem, hogy ne idegeskedjek, csak max. 1-2 havonta.

Indi!
Domino pocak rulez.

Momos tali marha jó volt, kevesen voltunk, de boldogan! Kép majd felteszem a fotókat hamarosan. eddig nem volt időm, mert délután marhára el voltam foglalva, 2 órát aludtunk Lencsivel :D.

ancsipancsi

Manóka!
úgy sajnálom, hogy Emma lebetegedett Kép. jól rájár mostanában a rúd szegénye. majd tudósíts, ha lesz időd, mi meg küldjük a ++++++++++++++++ energiákat neki Kép

ancsipancsi

Indi Kép Ez aztán igazán szép és nagy poci! Dominonak jó helye van Kép

Manóka Kép Örülök, hogy Emma kicsit jobban van, bulást neki!!!

Ancsi Kép Irigy-mirigy vagyok a 2 óra alvásra Kép Képeket mi is várjuk, már beőrjítettem a családot, hogy milyen édesek voltak a babák Kép

Kép
Kép
denizsa

Den!
majd mélben is átküldjem nagyobb felbontásban? mert ide csak kicsiket teszek, helyhiány miatt.

FELTETTEM A TALIS KÉPEKET
korlátozott időig lesz fenn a sajátom. (figura miatt, amelyik szivat már évek óta) szóval pár nap múlva leszedem!

http://www.kep.tar.hu/mamapoc/

ancsipancsi

Jók a talis képek. Kép Ez már lassan szállóige lesz.. Kép Kisün, mekkora már a pocak! Indi, tiedről nem is beszélve. Kép

Még egy gondolat a babahízás ügyében: gyümölcstől, pláne ha 1-2 kanállal falatozik csak a ded, nem fog hízni. Esetleg a banántól, nem?
neet
neet

AncsiKép tök jók a képekKép Miért kell leszedned? üldöznek? Esetleg majd a Bogárka által felvetett szentimrés oldalra kéne őket feltenni idővel.. Lesz majd nagy mulatság visszanézni őket néhány hónap múlvaKép Vagy csináljunk egy gportál oldalt a képeknek?

indianyo

Ancsi Kép
Nagyon szupik lettek a képek!!! És nagyon köszi, ha el tudod küldeni őket, a profilomban megvan a mélcímem Kép Nagy cupp Lencsinek, B. is nézi a képeket és nagyon odavan, jhhjghjgn ezt ő üzeni Kép

Kép
Kép
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?