A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Nyúlné! Kép
Köszi!

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Gyors bekukk, bár minket senki se hiányolKép.

Ami jó hír, hogy Pálma kigyógyult a hörghuruttá fajuló torokgyulladásából (biztos nagyon utálom, hogy ilyen betegségeket kapKép), a párom a bacis tüszös mandulagyuszijából (őt biztosan még jobbanKép). Most rajtam a sor, a virágzó mogyorótól tüsszögjek és taknyizzak (határozottan nem várok magyarázatot a miértre, a túlzott immunreakció elégséges indok, mint ahogy az olvasószemüvegemet sem óhajtom a meg nem valósult ovis randim rovására írniKép). Mindezek mellett bőszen kertészkedünk. Pandához hasonlóan Pálma is roppant érdeklődő, bár gyakran el is alszik a nagy megfigyelésbenKép.

Davallia, abszolút egyetértek, a kerti buzgolkodás a legjobb gyógyszer. (Nemhiába, régen is "úri" betegségnek tartották a depressziót, a melósok és a parasztok nem érnek rá ilyesmireKép.)

Cleo, tök jók a Majás képek, a habitapiba öltözködős és a Jackos isKép. Tényleg jól ráharapott a pasiraKép. Pálma sem rajong sem az almáért, sem a barackért. Nagy banánrajongó (a délamerikai ddt bombával mérgezem a gyermeket, amit magam is eszek, tehát a tejcin keresztül mindenféleképpen kapna belőle), egyik este vacsi után ettem egy banánt, úgy cuppogott, hogy neki is majszoltam egy kicsit az ujjaim között. Én simán négyfelé veszem, kivágom a közepét (sok kicsi mag miatt), villával összetöröm. Általában tejpépre teszem, nálunk az nagyon bejött (dokinéni felírja, gyógyszertárban olcsó a Humana Ha). Gyümik közül afrutapure-ból az almás-körtés jött be nagyon, az édes, míg az almás-banános savanykás. Általában elég édesszájú a kiscsaj (hogy kitől örökölte?).

Pálma is a fogatlanok táborába tartozik, sőt előre se közlekedik, csak hátrafelé, és tök dühös, hogy távolodik a céltárgyaktól.

Felébredt, gyorsan megebédeltetetm.

Nagy puszi, és jó egészséget Mindenkinek!

Dudukly + Pálma (6hó+)
dudukly
Isaszeg

Dudukly!
Én igenis hiányoltalak, csak azért nem írtam, mert te többnyire igazoltan vagy távol! Mindig annyi dolgod van!KépKép
Örülök, hogy gyógyul a család!Kép Allergiához kitartást kívánok!
Jól megmosolyogtam a leveled, ebben a szomorkás időben! Köszi!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Megann,
Ti a Delfin Uszodába jártok? Nézegettem Beninek úszótanfolyamot tavaszra, mert szeretném, ha megtanulna úszni és a Delfint is megtaláltam. A honlapjuk alapján egész szimpatikus. Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Cleo!
Maja irtó édes, ahogy magára tekeri a habtapitKép
Látom betűs, meg számos vanKép Így, hogy lányzód ilyen találékony, jó is hogy ezt vettél, mi lett volna a sok kis apró alkatrésszelKép
Jack+MajaKép
Hát jó rámenős MajácskaKép

Bodza!
Mi szeretnénk harmadik babát is, de én csak akkor, ha a fiúk kicsit nagyobbak lesznekKép
Apa már bevállalná most is, persze nem neki kell kihordani, megszülni és itthon lenni 3 picivelKép

Mea!
Gyógyulás éljen!Kép
Ne izgulj, engem se hiányol soha senkiKép
dehát nem is lehet nyomonkövetni, ki mikor írt utoljáraKép

Zsuzsa!
BabakocsiKép
Milyenek mostanában az éjszakák?

Flocika!
Nagyon vagány Andris is a napszemcsibenKép

Ayse!
Csak a császárnál látták meg, amikor kiemeltékKép
Gondolom ha előbb is látják, akkor nem kellet volna majd 24 órát vajúdaniKép
3 ujjnyira sikerült kitágulnom, amikor is a csaszi mellett döntöttek. De a kórházba 1,5 ujjnyival mentem be......
Mondjuk akkor már én is ott tartottam, hogy vegyék ki belőlem a gyereket akárhogyan!!! És persze végig feküdni kellett, mivel még a medencémbe se volt beilleszkedve a feje.

Zsuzsa!
A Megatoys egy babaáruház a soroksári úton (www.megatoys.hu), olyan mint a brendonKép

Leon megint elkezdte a taknyozást és tiszta hurut szegénykémKép
Kihányta ma reggel is a tápit egy csomó huruttal egyetemben. Evés után rájött egy köhögőroham, persze a kaja rögtön kijött.
Ma takarítós nap volt, végre kész vagyokKép Reggel 9 után már elkezdtem és nemrég lettem kész. Leonka szuper jól viselkedett, végig ott volt, ahol én, így eljátszott egyedül.
Noel ma férjem anyukájánál van, erre Apa reggel mondja: Ma milyen jó pihis napom lesz! Erre én, dehát ma van a takarítós nap (minden héten egy nap)! Apa: Ó, hát azzal 1 óra alatt megvagy, utána lehet pihenni!Kép
Aki volt már nálunk, tudja, hogy a lakás nem kicsi (105 nm) + van két kutya, egy papagáj, egy macska. Nem beszélve a két gyerekről!
Szóval min. 4 óra szokott lenni, Apa nem tudom hol élKép
De legalább ma szar az idő és nem a ragyogó napsütésben kellett itt vakerálni a koszt.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

MOST ALPÁRI LESZEK, AKIT ZAVAR, UGORJON!!!!!

"KEDVES" DUDUKLY!!!!

Mint ahogy nyilván remélted, értem ám a célzásaidat. Azért, mert én nem dolgozom (jelenleg), még nem vagyok hugyagyú, ahogy te azt szeretnéd. Engem rohadtul nem érdekel, hogy beteg a családod. Pláne, miután látatlanban le dagadt teheneztél.
Azért azt biztos láttad Rokicánál, hogy a dagadt is, és a tehén is te vagy kettőnk közül.

Ha hozzám szeretnél szólni, legközelebb leszel szíves a nicknevemen szólítani. Legalább ennyire próbálj meg gerinces lenni!
És ha vmi problémád van, nyugodtan írd meg, hozzám címezve. Vagy keress egy pszichológust, ha kisebbségi komplexusod van.

Tünde
Vendég

Dudukly!Kép

Bubus is fogatlan, sőt semmerre nem közkedik, csak araszol, de szabályosan még nem kúszik. Persze ráérnek még.

Megann!Kép

Tavaly lehetett a DM-ben babnaptejet kapni, (babylove 30 faktor) idén is olyat szeretnék. Ilyenkor még jó, hogy nem olyan erős a napsütés, de nekik még ez is sok. A múlt héten mi is ahogy sétáltunk, Bubus arcát érte a nap. Este meg tiszta piros volt szegény arca. Jó dühös voltam magamra.
Azt hiszem, a Vichyből is van baba, sőt lehet, hogy pont az a 60-as jó babáknak is.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Tünde!
Köszi az elemzést, én is erre gondoltamKép
Hát ezt vártam Tőled, csodálkoztam volna, ha erre nem reagálsz semmit.Kép
Én sem szeretem a névtelen célozgatásokat....

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde!Kép

Szerintem Dudukly csak viccelődött. Nekem eszembe se jutott, hogy bántani akarna téged. Mi ez a dagadt tehenezés? Erről lemaradtam. Egyikőtök sem az, legfeljebb én, de szerencsére nem sokáig, mert leszoktam a csokiról.KépKépKépKépKép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Barbi, köszi az infót! Éjszakák: már nagyon jók, igaz, van egy ébredés 3-4 körül, de olyankor legalább kicsit megölelgetemKép

Az aktuális témához inkább nem szólnék hozzá, nekem olyan rosszul esik ez a hangnemKép

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Zsóf,
ez akkor volt, amikor Rokica mondta, hogy megy dolgozni, és mentek a különböző vélemények, hozzászólások. Akkor írta Dudukly, hogy ő is dolgozik, és a lényeg az volt, hogy őt nem elégítené ki, ha csak otthon lenne, mert az a dagadt tehén háziasszonyok reszortja. Akkor név szerint nekem üzente.
Vendég

A hangnem nekem se tetszik, de megértem TündétKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Majola, Kép
igazán sajnálom. Kép
De nem hagyhattam szó nélkül.
Vendég

De mentségemre legyen mondva, előre szóltam, hogy nem fogok finomkodni.
Vendég

Tünde

Ez igen. Karakán nő vagy. Én sem szeretem, ha valaki célozgat. Nekem is nyugodtan meg lehet mondani a szemebe, hogy ki mit gondol, mint ahogy én is ki merem mondani - sokakkal ellentétben ebben a topikban - a véleményemet.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike,
vége a bulinak?
Vendég

Tünde, a párom tartott felolvasást a "hited" részleteiről. Nem emlékeztem, ki, s mit írt, gondoltam azért a biztonság kedvéért jelzem, engem ezek a "tudományok" nem érdekelnek. Pszichológus, nekem? Biztos? Szerintem számolj tízig, mielőtt vered a billentyűket...

ZsófKép, sajna leírtam, hogy Olaszországban sem minden házasszony dagi, ahogy a néphit tartja (merthogy ugye ott is sokan dolgoznak gyerek mellett), ebből vonta le Tünde a következtetést. Lelke rajta. Engem nem zavar senki testalkata, súlya (főleg az enyém nem!), hite, csak ne akarja rámeröltetni.
Nem estem kétségbe, hogy Pálma fogatlanKép, gondolom nem marad mindig így, van baba, aki csak 1 éves korában fogzik, persze, hogy ráérnek. És csodálkozom, hogy Angelani kisfia milyen gyorsan elindult.

BodzaKép, az előbb nem maradt időm, hogy reagáljak. Az iskola ügyében sok közös tapasztalatunk vanKép. Nálunk mondjuk körmöst nem osztogattak (talán 50 éve betiltották a testi fenyítést az iskolákban), de valóban, az aktív és intelligens lányokat nem kultiválták. Biztos ez is a sztereotípia: legyél csendes és szorgalmas.... az a "jó" kislány. Az egyik kollégámat még el is tanácsolták az általánosból, hogy vigyék a szülei kisegítő iskolába, mert kezelhetetlen, ma persze a közgazdaságtudományok doktora. A PhD védése után én is javasoltam neki, hogy keresse meg a "pedagógust" aki ilyet mondott az anyukájának, és tegye le elé csendben az oklevelet. Sajna ebben a szakmában is sok kókler van. És egyre több lesz, a tanárképzők és tanárszakok felvételi pontszámát elnézve. Éppen ezért kell a kedves és rendes tanárokat bevadászni. Sokan úgy adják oviba, suliba a gyerkőcöt, hogy megnézik, ki jön a körforgásban, ha nem jó a híre, más helyet keresnek.

RókiKép, jó lett Zsuzsa sérója, amig kicsik, sokkal egyszerűbb a rövid hajat kezelni. (A párom szösszenete: "A babanetre új hír érkezett/Zsuzsa kopasz pocok lett".)

Pusszancs és szép napot:

Dudukly+Pálma
dudukly
Isaszeg

Nagyon szuper volt. Megbeszéltük, hogy hetente fogunk talizni, ha mindenkinek úgy alakul.

Babák édesek voltak, Kuha majd rak fel képeket.

Hi-hi-hi, egy délelőttre kihúzom a lábam és mire jövök vissza.

Amúgy az én gyerekeimnek felesleges talit szervezni, mert majdnem végigaludta mindkettő.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Dudukly,
nem emlékszem, hogy bmit próbáltam rád erőltetni!
Vendég

Duda, pusziKép. Egy év alatt talán én is elérem az 500 hozzászólást. Köszönöm, hogy igazoltnak tekinted a távollétemet, igazság szerint gyakran beleolvasok (néha a párom is tart felolvasást), csak időm nem marad reagálni. Furcsa, az együtt pocakosodó csapatból olyan sokan vannak távol, Hariról is régen jött hír...

D
dudukly
Isaszeg

"Én maximálisan megértem Rókit, ha nem lenne nagymami (anyum, aki most is betegeskedik), én is a bölcsire lennék utalva. (Igaz, nem tudom, hogy itt a faluban vállalnak-e gyerekmegörzést.) Én nem anyagilag, hanem szakmailag nem engedhetem meg magamnak a kiesést. Lehet, hogy az új oktatási rendszer miatt szeptembertől vissza is kell mennem, órákat adni. Mi is együtt dolgozunk a párommal, és van, amikor Rókihoz hasonlóan elmegyünk Pálmával itthonról, hogy nyugodtan dolgozhasson, vagy, ha nem olyan az időjárás, akkor úgy teszek, mintha nem lenne itthon. [Tünde, lehet ironizálni, mi 13 éve élünk és 14 éve dolgozunk együtt, nem "amerikás" szokás (nekünk szerencsére nem jutott az "Újvilágból", csak a latin kultúrából, ahol a közhiedelemmel ellentétben nem csak dagadt háziasszonyok vannak, hanem dolgozó feleségek is) , mégis remekül müxik:-).]"

Dudukly
Azért ez nem ugyanaz, mint amit az előbb Zsófinak írtál.
Egyébként engem is kiakasztott kicsit ez a szöveg anno, ha emlékszel még válaszoltam is rá.

Kép
Kép Kép
sildike

Szerintem senki véleménye nem ér annyit, hogy megbántsa vele a másikat. Az enyém legalábbis nemKép

KépKép

KépKép
majola

Majola
Lehet, hogy meg fogsz lepődni, de én pl. csomószor várom a véleményedet.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike,
köszi, már épp meg akartam keresni én is. Kép

Dudukly,
a tehénért bocs, azt nem írtad.
Vendég

Hát úgy néz ki, itt bizonyos időközönként kipattan egy jó nagy vita.Kép
Szeretnék pártatlan maradni, de miután írtam egy sort Duduklynak címezve az egyik hozzászólásom végén, talán már nem is vagyok az.
Én nem gondolnám, hogy Dudulky bántó szándékkal írta volna a hozzászólását, ugyanakkor, mergértelek Tünde, lehet, nekem is rosszul esne, ha névtelenül célozgatnának rám.

Andi&Nati

KépKép
duda

Hú, Sildike, ezt most nem értem. Megsértődjek vagy örüljekKép
P.s.: Az előző mondat vélemény voltKép
P.p.s.: Lehet, hogy inkább takaritanom kellene, nem pedig itt ülni? Barbi, küldj egy kis takaritókedvet, valahogy bennem sosincs ilyesmiKép

KépKép

KépKép
majola

Dudukly!
A párod is olvassan a babanetet?Kép
Az enyém inkább megmosolyog miatta.

Lányok!
Legyen béke, naaaa!

Andi&Nati

KépKép
duda

Zsuzsa!Kép
Nati elaludt!KépKépKépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Nem kötekedni akarok, de a Sildike által bevágott Dudukly idézetben a dagadt háziasszonyok nem Tündére vonatkoznak, és mégcsak nem is célzás... És lényegileg most is ezt írta Dudukly. Hogy lehet ezt így félreérteni?

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf,
sztem nem félreértés. A téma az volt, hogy ki marad otthon, és ki dolgozik. Tehát az előtte volt hsz-ból az jött le, hogy ez nem félreértés.
Vendég

Ezt a füzetet vettem Julcsinak, és másolom át bele a naplóját! Hogy fog neki örülni, ha nagy lesz!
Kép

Andi, örülökKép Julcsi is alszik.

KépKép

KépKép
majola

Majola
Meg ne sértődjKép Egy csomószor örülök, hogy a szeretetről sokszor egyforma a véleményünk, ezért várom az írásaidat, ha ilyen téma van.Kép

Zsófi
Szerintem, ha visszaolvasod a márc 6. környéki hozzászólásokat, akkor elég egyértelmű, hogy nem volt félreértés.

Kép
Kép Kép
sildike

SildikeKép Akkor örülökKép Mert nekem azért vannak fóbiáim, bevallom.

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa!
Milyen naplója van Julcsinak?Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Majola,
én is vettem Zitának egy tök jó kis könyvecskét, hasonló Julcsiéhoz. De nekem még mindig a naptárban vannak az események. Kép/Kép
Vendég

Áááá, ez hihetetlen. Egy zsiráfnyit aludt.Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Már nem emlékszem, de ki is kezdte zsiráfban számolni az alvást? Kép
Vendég

Cinka.

Kép
Kép Kép
sildike

Úgy emlékszem Cinka! Õk jártak Kenyában?!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Zsuzsa!
Tök jó ez a napló, én is vezetek mind a két fiúnakKép
Hát kedvet azt nem tudok küldeni, mert nekem sincs sohaKép
De tudom, hogy meg kell csinálni, mert Nolcsi mellett lehetetlen 4-5 órákat folyamatosan takarítani.

Duda, Zsuzsa!
Itt is alszik Leon, habár neki lassan kelnie kellKép

Sildike!
Örülök, hogy jól telt a tali, fiaid jó alvókKép
Kár, hogy mi lemaradtunk, de Leon megint kicsit taknyos, Nolcsi meg nagymamaázik.
De legközelebb csatlakozunk, ha lehetKép

Én is írni akartam, hogy jövő héten kedden lehetne nálunk is minitali.
MANKA, CLEO, NYÚLNÉ????
Meg aki akar, van kedve, az jöhet!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Majola.
Köszi az alvás infót.Nekünk is megkellne próbálni.

Sildike.
Sajnálom hogy Lacika sirt a tornán.

Ayse.
Csipőszűrésen minden rendben?Remélem igen!

Barbapapa.
Szegény Leon.Remélem jobban van.

Látom egy kis vita alakult ki.Fogalmam sincs miről van szó,úgyhogy én nem szólnék bele.Meg amúgy sem vagyok egy veszekedős fajta.
Rakok inkább pár képet.

Ma itt volt Melinek a barátja:
Kép
Kép
Kép
Kép

ancsi26

Ancsi,
ez már komolynak látszik! És nagyon helyes a kissrác!
Olyan tehene Zitának is van, nagyon szereti.
Nemhiába, abból van a tápszere. Kép
Vendég

Duda
Azt mondták a tornán, hogy majd 1 hónap múlva nézzünk vissza, de nincs semmi baj, rendszeres kezelésre nincs szükség. Valszínűleg Lacika egy kicsit kötöttebb izomzatú.Kép

Kuha, Prüntyi, Dóri
Nálunk a helyzet változatlan. Fiúk alszanak.Kép A pizzatésztát inkább megsütöttem és majd így fagyasztom le, úgyhogy a következő talita vihetem, ha gondoljátok.

Mea
Kérünk képet a frizuráról. Én remélem szombaton eljutok.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!
Akkor pont kiegészítik egymást, mert Nati meg laza!Kép
Azért örülök, hogy nem kell rendszeresen mennetek!Kép
Mi a héten kihagytuk, mert Natinak még mindig "csomós" volt az oltás helye. Nem hiszem, hogy díjjazta volna, ha még macerálják is a lábát.Kép

Ancsi!
Helyesek a lurkók!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

SziasztokKép

Jelentem ismét folyik a nózim meg rekedt vagyokKépKépKép
Hát mégsem gyógyultam még ki teljesen.
Lívi tartja még magát, ő még nem esett bele a betegségbe, csodálom pedig tápszeres baba!Kép

Sildike!

Én olyan mérges vagyok, mert nekem ma reggelre megjöttKép
És nem mentem fodrászhoz mert festett volna....
És most se fodrász se hozzátok nem mentemKép

Olyan kár, legközelebb szívesen mennénkLívivel persze ha nem zavarnánk és látni akartok minket isKép

Várom a talis képeket Kuha!Kép

Megann!Kép
Amint olvashattad nem mentem ma...
A rohadt életbe végre összejön és akkor megjön(állítólag nem jó ilyenkor festetni...)

Vita!Kép

Végre nem én vitázomKép

Ez az idő meg kikészít.
Valami borzalom, annyira fuj a szél és esik és rohadt hideg van....brrrrrrrr...
Pedig esőt mondtak de 15 fokot, viccesKépKépKép

Ja és én is háztartásbeli vagyok és szeretemKép
És még az is leszek egy jó ideig, mégsem tartom magam butábbnak mint akik dolgoznakKépKépKép

Sőt kifejezetten szeretek itthon lenni.
Dolgozni utáltamKép

ÉS!!!!
NEM VAGYOK CSEPPET SEM TEHÉNKEKép
Na akkor én most hová tartozom???Kép

Na jó abbahagyom a viccelődést.

Szép napotKép

Mea
mea

Sildike!Kép

Múltkor tettem fel már képeket Lívi új sérójárólKép

De majd csinálok megint.

Ja és sikerült nekem is venni még egy tavaszi sapit, eddig csak a egy darab nagyon vékony pamut Kengurus volt neki de most Maroson vettem egy nagyon édes manó sapit, tök csajos színekkel nagyon cuki, majd csinálok képet mikor rajta vanKép

Mea
mea

Sildike!Kép

De nagy barom vagyokKépKépKép
Azt hittem Lívi sérójáról írsz pedig rólam volt szó.
Csak én meg már írtam, hogy nem voltam úgy hogy maradtam a régiKép
De amúgy is csak melír lett volna, szokásos.

Mea
mea

Ancsi!Kép
Meliék nagyon édesek együttKép

Cleo!Kép
Jók a képek és nagyon tetszik a habtapitok,ha megkérdezhetem hol vetted mert a miénk tök pici darabokból állKép
Félek tőle így nem is teszem le már...

Mea
mea

Mea!
Szerintem Sildike a Te új frizudra kíváncsiKép
Ami most nincs, ugyeKép
Vagy tévedtem, Ildi?Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Havtunde.
Igen komoly a dologKép
Tehén-tápszerKépKép

Duda.
Köszi.

Mea.
Jobbulást.
Hát ez a fodrász dolog tényleg bosszantó lehet.
Eltudom képzelni mennyire szerettél volna menni erre tessékKép Pedig de jó néha megszépülni és egy kicsit kikapcsolni!!

ancsi26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?