ok

2006.03.30 17:53
2006.03.30 18:09
úgyhogy nem is gáz, hogy az adagok mikroszkopikusak
ráadásul olyan dolgok, amiket önszántadból nem ennél, pl pisztránghab kaviárjával, kacsamájterrin fügével és aszúkocsonyával, harcsa cseresznyefán füstölve körtés zellersalátával, gombás szarvasgerinc borjúkarajban zöldségpástétommal és mediterrán burgonyával, magokkal bundázott pulykamell vörösáfonyával és póréval sütve, barackos chutney-val stbstb
2006.03.30 18:18
holnap lehet menni hozzá (ha még nem szül
)
2006.03.30 18:18
HAJRÁ DOMINO!
2006.03.30 18:25
2006.03.30 18:27
Szóval jól "elszenvedtünk" nagyjából egyedül, néha be-benéztek ránk, és ennyi. De ez nekem abszolút pozitív volt, csak akkor ijedtem meg, amikor jött a székelési inger, de nem volt ott senki szakember, és vártam azt a jelenetet, ami a filmekben van, hogy asszonyom, még ne nyomjon, ezért kiabáltam, h jöjjön valaki, mert jajj, és bejöttek, és mondták, hogy hát akkor nyomjak, mér ne nyomnék?. Ja, mondom, ezt csak így lehet? És nyomtam, és végül itt ez a csodalány.
2006.03.30 18:45

2006.03.30 19:14
aztán jó kis "műszülés" lett belőle, bár minden keretet kifeszegettek
szinte végig kettesben vajúdtam a párommal, "szabadon" mozoghattam (ugyan az ágy körül, mert a karomban oxitocin, a hasamon meg nst volt), a szülésznő (Nyulas Joli) hozott vajúdóolajat, elmagyarázta a páromnak, hol vannak az akupunktúrás pontok a derékban - amiket fájás közben maszizni kell vele
hozott labdát is, szóval végig ott volt, de úgy, mintha ott sem lett volna, és ez nekem így nagyon tetszett
mindenki halk volt, szinte lábujjhegyen jártak. bíztattak, hogy igyak, egyek szőlőcukrot vagy csokit, hogy erőre kapjak. előtte egyébként nem is borotváltak, mert néhány héttel azelőtt megcsináltam magamnak otthon, az meg már nem zavarta őket, hogy nem "kopasz", csak az kell, hogy ne dzsumbujban matassanak, de ez is dokifüggő, ezt is meg lehet beszélni, hogyha nem szeretné az ember. a beöntést is, bár ezt is praktikus szempontok indokolják, 1. erősíti a fájásokat, természetesen gyorsítja a szülést, 2. ha netán kijönne vmi nyomáskor, az ember iszonyú zavarba tud jönni, sokaknak ez elrontja a szülésélményét. lehet erre mondani, hogy XXI. századi luxus, de hát mi is XXI. századi nők vagyunk, néha jól jön az a fájdalomcsillapító is... én - a természetes szülésre vágyó kis naíva - hősiesen bevallom, hogy kértem. olyan erős fájdalmaim voltak már több órája, hogy teljesen kimerültem, a tágulás alig haladt, a gyerek 38-as, jól kicsontosodott koponyája csúszott lefelé bennem, szétnyomva magának az utat, és egy-egy fájásnál úgy éreztem, elájulok, szóval tényleg a határra értem, ezért kértem inkább, hogy végig tudjam csinálni
aztán persze alig hatott, és a kitolásra még az a kevéske is elmúlt, de jól jött. és a gátvédelmet is megpróbálták, csak a gyerek nagy fején múlott, hogy picit mégis vágni kellett, de a köv. fájásnál már repedtem volna, így inkább orvosi tanácsra a vágást választottam.
) azt szokta mondani, nála akár fejenállva is lehet szülni, ős csak akkor avatkozik be, ha a baba érdeke kívánja. és szültek is nála mindenféleképp, szülőszékben, bordásfalon, talán még kádban is. mikor bementünk a szülőszobák folyosójára, én is az Ikea szoba (a kádas
) felé vettem az irányt, aztán szépen lebeszélt, hogy 42. héten alig-fájásokkal, minimális tágulással nem az az ideális hely számomra és a baba számára...2006.03.30 19:19
Vagyis az utóbbiból adódik az első. Még mindig nem vagyunk túl a sorozatos betegséghullámon. Szinte hihetetlen, hogy úgy élek már itthon, mint valami börtönben.
Vagy én vagyok beteg, vagy Zsombi, vagy mindketten, most éppen ez utóbbi. Már elkezdtem a kivizsgálásokat a rendszerinti hasmenések, hányingerek miatt. Voltam UH-n, ott nem találtak semmit, jövő héten megyek végbéltükrözésre
az aranyeremet is műteni kell, illetve valamikor májusban lesz egy gyomortükrözésem is. Most hasnyálmirigy-gyulladásra vagy gyomorfekélyre gyanakodnak. Semmi gyógyszert nem szedhetek a szoptatás miatt, így marad a szenvedés.
Szabi már 2,5 hónapos és 7100 gr, igazi elefántbébi, már megduplázta a születési súlyát is és mindezt a tejcsimmel
Nagyon kedves kisfiú, nem egy ideges típus, rengeteget vigyorog, gőgicsél és születése óta átalussza az éjszakákat 2 szopival. Ennyi jár nekem is, ha már ilyen szerencsétlen vagyok

2006.03.30 19:21
meg persze Marcit is!
most irigylem a lanyaimat is
2006.03.30 19:28

2006.03.30 19:29
Sokan már megkapták pedig később adták be. 2006.03.30 19:38
Ez lenne a "Gondtalan pihenés"? vagy ez Gondos??
2006.03.30 19:42
2006.03.30 19:48

2006.03.30 19:48
de pl. nem tudtam volna szoptatással szerencsétlenkedni, ha egy idegen faszi ült volna a szomszéd ágyon. vagy legalábbis irtó sokat kellett volna fizetnie

2006.03.30 19:51
hope ha akarja elmondja engem köt a titoktartási kötelezettség

tényleg csajok,mi is volt dr sz-szel
?????????????????annyi maradt meg bennem hogy soha nem akarok találkozni vele.......
élvezzétek ki,nem lesz ilyen egy jó darabig
2006.03.30 19:59
vki még Indinek akar smst küldeni? most szóljon!

de örülök neked!!! hát persze, hogy arra kanyargunk, csak mondd mikor. és gyógyuljatok meg mindketten
Szabi cuki kis pufi csibééész superman, hát mi van a Te tejedben?

2006.03.30 20:06
2006.03.30 20:18
Remélem hamar rendbejössz! Gyógyteákkal nem próbálkoztál? Bár nem tudom azt lehet-e szopi alatt! Lehet, hogy azt sem? 2006.03.30 20:23

2006.03.30 20:24
2006.03.30 20:26
2006.03.30 20:35
és én is hasonlóan gondolom...MÁZLIM VOLT!!!ezért is irtam, h nem tudom, mi lett volna HA...