A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

szegény Indi ! sajna a munkám okán találkoztam már én is rendes meg bunkó nővérrel , ez mindenhol igy van ! na de ez miért nem megy inkább hentesnek !
olyan helyesek vagytok hogy igy szorítotok egymásért ! KépKép Kép

tudjátok az az igazság hogy kezd megijedni az ember lánya , ha nem fogad orvost és szülni akar akkor nem kapja meg normálisan az ellátást ? és ha keres és mondjuk nem talál akkor hoppon marad ? nem értem én ! tudjátok mi a fura , fent a Szent Imre honlapján egy halom név van nődokikből , és itt kb 5-8 orvos neve jelenik meg , a többit senki sem ismeri ? komolyan , beillesztem ide a listát .

Dr. Bencsik András , Dr. Fülöp Tamás , Dr. Csabafi Csaba , Dr. Holba Sándor , Dr. Cseke Gábor, Dr. Lovas Péter Dr. Parragh Attila Dr. Petróczi István , Dr. Prijady Josdy , Dr. Tarpai Attila , Dr. Vass Zoltán ,Dr. Zsolnai Bertalan Dr. Reizer Ágnes

őket senki nem ismeri , mert ők is ott dolgoznak ?!

sziasztok hope
hope04

Ancsi:
pont ezt mondtam Indinek:"az empátia hiányzik az ilyen rideg némberekből"Egyszerűen felfoghatatlan számomra,hogy nő nővel szemben,pláne egy ilyen helyzetben,hogy tud ennyire érzéketlen lenni???Ezért is akadtam ki duplán a sz.imrés dr.nő miatt.Gondolom sokan pont azért választanak női nődokit,mert bízik benne,hogy átérzi a helyzetét.Ezek szerint ez sem jelent garanciát rá.
Ott már nagy baj van,mikor egy szülés elött álló kismamát egyszerűen csak egy db.-nak tekinteken.Véleményem szerint akkor kell szakmát váltani.Akár milyen rossz napja is van az ápolószemélyzetnek egy percre sem szabadna elfelejteniük,hogy az aktuális pocakosnak ez egy rendkívüli,megismételhetetlen alkalom az életében!!!Tudom baromi naiv hozzáállás ez,de szerintem máshogy nem szabadna ezt csinálni.
Egy hülye pl.:világ életemben a kereskedelemben dolgoztam,igen nívós helyeken.Mindig a vevő/kliens az első,mindig neki van igaza!Ha ezt elfelejtem,elvesztem az illetőt.Épp ezért próbáltam vérésen komolyan venni ezt,pedig itt nem is emberéletekről van szó!
Úgy gondolom pont ami az erényem egyben a hibám is.Mindig magamból indulok ki,ezért elég gyakran pofára is esekKép

Bocsi a litániáért,de nagyon kibuktam ezen a pár napon!

petergabi

Gabi én egyetértek veled ,miért lenne ez naivitás ?
hope04

Indinek továbbra is mennek a drukk-hegyek!! Kép

Piroska Kép
Biztató, amit a klinika orvosairól írtál, de amit a körülményekről, az nagyon gázos! De azért igyekszem bízni abban, hogy Indi jó kezekben van, és az tényleg megnyugtató, hogy nem szakíthatják el Dominótól, ha esetleg (de nagyon remélem nem lesz rá szükség) intenzívre kerülne.

Gabi Kép
Köszi, hogy leírtad, hogy mi van Indivel! Szegényke, nem érdemli, hogy így bánjanak vele. De jó, hogy legalább épp felhívtad, bizti tudtál egy kis lelket önteni belé!
Dorkának továbbra is bulást!!!

Hope Kép
Sztem is igazad van, minden intézményben vannak rendes meg bunkó nővérek is, és lehet, hogy csak rossz napjuk van, de ha épp azt fogja ki valaki, akkor az egy örök "élmény" marad.
A listáról egyébként én nem ismerek senkit.
A fogadott orvos sem mindig garancia, sajnos olvashattunk már elég negatív példát, és hiába van fogadott doki, az ember lánya ugye összefut még ált. az ügyeletessel is, meg egyéb nővérekkel és ez is elég lehet egy negatív élményhez.

Jaj, ehhez akartam még írni az ügyeletessel és túlvállalással kapcsolatban, hogy én már a 8. hónapban voltam, amikor felkértem a dokim, hogy legyen ott a szülésnél, addig gondolkodtam azon, hogy mit tegyek: fogadjak orvost vagy bízzam magam az ügyeletesre? Mert nagyon igaz, amit írtatok, hogy mi a jobb: ha egy doki hulla fáradt és esetleg nem tud úgy odafigyelni, vagy ha egy teljesen ismeretlen emberre bízzuk magunkat?
Végül mégiscsak a doki-választás mellett döntöttem, és nem bántam meg. Én pont olyan ügyeletesbe futottam bele, akinél nem szívesen szültem volna. Nem okozott fájdalmat, vagy ilyesmi, csak nem tudtam megbízni benne, mert nem hitte el, hogy szülni fogok, másodjára már meg sem akart nagyon vizsgálni, nem hitte el, hogy a magzatvizem folyt el, stb. Azért írtam, hogy másodjára, mert amikor először bementem rendszeres fájásokkal, akkor még nem volt nyitott a méhszájam és hazaküldtek, hogy ez még nem szülés, a fájdalmaimra azt mondták, hogy jósló fájások és amikor próbáltam bizonygatni, hogy nem az, akkor az volt a válasz, hogy túlságosan megélem a fájdalmat... Mutatták az nst-vel készült görbét, hogy nézzem meg, ez nem szülés... Amikor pedig kiderült, hogy már 2-3 ujjnyi a méhszájam és tényleg szülni fogok, ők (doki és szülésznő) voltak a legjobban meglepve. Utólag visszagondolva mindig olyan jót mosolygok ezen, mert kicsit vicces volt az egész, ahogy én, mint először szülő nő, bizonygatom az orvosnak, hogy higgye már el, hogy nemsokára szülni fogok... Aztán hívták a nődokimat és amikor megérkezett, akkor értettem meg, mit jelent a fogadott orvos: nagy-nagy NYUGALMAT, hogy most már jó kezekben vagyunk. És azt hiszem ez lényeg, hogy az ember ne boruljon ki, meg tudja őrizni a nyugalmát és a szülésre tudjon koncentrálni, a saját és a baba érdekében, és bízni tudjon abban az orvosban, aki ott áll mellette.

Kép
Kép
denizsa

Jaj, szegény Indi! Kép Olyan szomorú lettem én isKép Hogy bánhatnak így vele???? Kép

Gabi!
3 napos lázat felnőttől el lehet kapni, úgy, hogy neki semmi tünetet nem okoz...ez egy herpeszvírus egyébként...

És az előbb túlvállalás ügyben nem is írtam a dokim nevét, de ha már így a Bálintok szóbakerültek leírom, hogy én meg Balogh dokiról írtam Kép (bár a társaság 90%-a ezt tudja, de gondoltam az újak kedvéért Kép)

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Gabi Kép
Igazad van, az ember azt várná egy női dokitól, hogy empatikusabb legyen egy férfinél, és tényleg szomorú, hogy ez nem így van. Ez a dokinő volt a szobatársam orvosa, és nem akarom most "lehúzni" a dokinőt, de amit mesélt a szüléséről és a dokinő hozzászólásairól a szobatársam, én azalapján megkérdeztem, hogy miért választotta másodjára is őt? Mire elmondta, hogy előtte milyen rossz tapasztalatai voltak férfi dokikkal (henteseknek nevezte őket), képtelen megbízni többet bennük és ezért ő ragaszkodik a női dokihoz.
Egyébként tényleg baj, ha az ember lánya magából indul ki és elvárásai vannak a kórházi személyzettel szemben, mert csúnyán csalódhat. Én korábban voltam párszor kórházban (nagypapa, nagymama látogatáson) és elrémisztő volt nekem az egész, és így olyan alacsonyra tettem a mércét, hogy ne tudjak nagyot csalódni és inkább szép emlékem legyen, be is vált, mert ha segítséget kértem és kaptam, akkor azt vmi nagy dolognak könyveltem el és nem természetesnek, pedig milyen jó is lenne, ha ez lenne a természetes!

Kép
Kép
denizsa

Sziasztok!

Szegény Indi! Kép Votiv majd írd meg, hogy mit tudtál meg, meg elküdhetnéd nekem is Indi telszámát!! Köszi

Én is sokat gondolkodtam rajta, hogy válasszak-e dokit és szülésznőt, egyiket vagy mindkettőt, vagy bízzam magam az ügyeletesre? És ezeket mérlegeltem én is, hogy ha választok, akkor is mi a garancia? Hány esetet olvastam vagy hallottam amikor hiába volt választott, mert bunkó volt, vagy hibázott, vagy egyszerűen csak nem tudott mégsem ott lenni stb.

Ugyanakkor mi van ha nem választok és úgy járok ahogy most Indi?? Ide-oda dobálják szegényt és nincs egy ember, aki mégha nem is 100%-ig csak vele foglalkozik, de azért odafigyel rá és legalább időnként tájékoztatja, hogy mikor mi fog történni. Valaki, egy bennfentes akihez fordulhat egy idegen helyen, ahol ő ugye egy a sok páciens közül.

És ha már a túlvállalásról írogattok, akkor szegény Indi pont annak az áldozata, hogy ez a dokinő, akihez fordult nem akarta túlvállalni magát így már Nem vállalta! csak a terhesgondozásra járt hozzá Indi, de a szülését nem vállalta el, ezért maradt Indi annál a verziónál, hogy majd bemegy szülni és van ügyeletes. Szóval hol a jó megoldás?????

És ugyan én azt írtam nemrég, hogy ha tényleg gond van, akkor jobb, ha átszállítják, de Votiv írta utána, hogy a leletei szerint nincs is gond a cukrával! Most akkor mi van, egyszerűen elküldték valami mondvacsinált indokkal, mert nem volt fogadott orvosa??? Szal nagyon nem értem és fel vagyok háborodva, hogy az a kórház amelyiket itt nap, mint nap dícsérjük és szeretetünkkel halmozzuk el, ott ilyesmi történik egy topiktársunkkal!!

ruz
ruzicsky

<font color="0000ff">Hope!
Parraghoz volt szerencsém, és Holba is ott rendel a XXII. ker.-i SZTK-ban. Atöbbi nevet nem ismerem.</font>

KépKépKépKép
proone

Proone és milyen volt a szerencséd Parraghal és Holbaval ?
hope04

Annyira jók Indi leletei azóta is,hogy még diétáznia sem kell!!!
Mindenki kérdezgeti tőle,hogy egyáltalán miért küldték át???Mikor még ő sem tud rá válaszolni.
Szerintem jól példázza Indi esete,hogy mivel nincs fogadott orvosa egyszerűen nincs kihez forduljon.Mindenki"elhajtja",nincs olyan orvos itt sem aki elmondaná neki,hogy most ezt csináljuk,utána meg azt.Szörnyű érzés lehet,hogy egyszerűen kihagyják Õt a szülésből!/Na ez most hülyén hangzik,persze átvitt értelemben gondoltam./Egyszerűen nem tud semmit,meddig kell várnia,mi vár rá,mi az,hogy rossz nst/ctg,stb.

petergabi

Gabi! Én is így gondolkozom Kép Melóban bármit csinálok próbálok arra gondolni, hogy milyen lehet a másik oldalon. Én is naívan azt hiszem, hogy egy nővérnek méginkább ilyennek kellene lennie. Az övék egy hivatás!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi:
arról nem is beszélve,hogy Õk vannak értünk és nem fordítva!!!Persze ez igaz sok szakmára,de főleg a kereskedelemben szeretik elfeljteni.

petergabi

Gabi! Ühüm!
Nekem elég naiv a filozófiám: amíg én megteszek mindent,addig én jól alszom Kép

gödibarbi

ha mindenki fogad dokit, akkor bátran lehet az ügyeletesnél szülni, mert elvileg marhára ráér Kép

ha én nem fogadtam volna dokit, akkor se járok tán rosszul, mert ha nem is BBalázs műt, de ott volt az öreg Barna, neki meg nyilván gyerekjáték egy császár. Kép komplikáció mentesen minden rulez.

ancsipancsi

Oxigen te Csabafi dokinál szültél ugye ?
hope04

Oxi! Vác környékén laksz?

gödibarbi

Sajnos nekem az a meglátásom, hogy a szuper eü rendszer miatt is talán annyira túl vannak terhelve a dokik, hogy tényleg sokszor csak egy darab -fa- a páciens akit meg kell metszeni. Arctalan. De lehet, hogy nem ez az oka, ki tudja...de sajnos kevés az igazi orvos aki ezt a szakmát megfelelő empátiás és szociális kézséggel végzi, és nem csak azért csinálja mert egy érdekes és kihívásokkal teli neki ez a pálya, hogy emberekben lehet turkálni (ez talán rossz szó, de nem jut más eszembe).
Szerintem ez pontosan olyan, mint pl tanárnak lenni, vagy rendőrnek. Valamelyikőtök írta, hogy ez hivatás. Tök igaz és születni kell rá szerintem. Mindannyian ismerünk pl. rengeteg tanárt, de akit igazán annak tartunk azok számát egy kezünkön meg tudjuk számolni. Na szerintem ez igy van az orvosokkal is!
Vagy lehet, hogy még nagy hittel fogott hozzá a szakmának, csak aztán a körülmények kiölik belőlük a lelkesedést? Nem? Nem tudom.
Mindenesetre pl én nem tudnék olyan körülmények között dolgozni, mint pl a Schöpf-Mérei kórház. A II-be még sose voltam, de ha ahogy leírtátok azok alapján ott se tudnék maximális munkát végezni. Mert hiányzik az ergonómia...

Gabi:
Most megijesztettél egy picit, mert azt hittem, hogy más babáktól kaptátok el a bacit Kép mi is csak sétálunk eddig, nemigen bandázunk még más gyerekekkel. Remélem meggyógyultok hamar!

Indi! Annyira sajnálom, hogy nincs itt vele Apa aki szétrúgta volna hülye nővérke seggét!

Rylie
rylie

Sziasztok,
Indi még egyben? Valakinek van infoja? Már du van...

Hope,
Cseke Gábort én annyira "ismerem", hogy ő volt ott a végén (neki pottyant ki Eszter), picit vágott és szépen varrt, és szimpatikus volt a feje. Kép De úgy emlékszem, ő csak félállásban van ott, legalábbis 2004ben így volt.
neet
neet

Rylie,
pont ezem gondolkodtam, h Indinek mekkora rossz, hogy pont most nincs ott apa. Kép Valaki más rokon van azért?

Jucus,
Panna meg a ZOO jóó lehetett! Kép
neet
neet

Lanyok - itt csondben azon filozok,hogy hogyan alakult volna Indi tortenete,ha lett volna mondjuk fogadott szulesznoje, de dokija nem?! Szerintetek?...
Norka
norkini

Nem bírtam tovább, beszéltem INDIvel:
Jó hírek vannak, a hangulata is egész jó volt, mert végre beszélt vele egy doki, ráadásul maga a főorvos (vki "odahatott")! Állítólag minden lelete jó (vérnyomás, ctg, stb), Dominó minden jel szerint jól van, de holnap csinálnak még egy cukorterhelést. Ha annak rossz lesz az eredménye, akkor sürgősen császár a baba érdekében, de ha jó eredmény lesz, akkor nem sürgetik, hanem várnak, akár egy hétig is (elvileg 8-ára van kiírva), hogy beinduljon a szülés.
Szóval Indi jól van, örül, hogy végre beszéltek vele, mert eddig ez zavarta a legjobban, hogy "esetnek" tekintik és nem embernek, és nem tudott semmit, hogy mit és miért csinálnak és mi az eredménye, de most kicsit megnyugodott. Dominó is jól van, de nem akar kijönni, utálja, ha vizsgálják, hátat fordít, arrébb húzódik, mondjuk nem is csoda.
Indi mindenkinek köszöni a rágondolást és drukkot, és az sms-eket, és elnézést kér, ha vkinek nem tudott visszaírni, szóval nagyon örül, hogy ennyien állnak mögötte! (Kérte, hogy ezt mindenképpen írjam meg.)

Kép
Kép
denizsa

Kösz, Den az infókat!

Érdekes, hogy hirtelen vki "odahatott".
zanza

lám lám
Kép

Mesi!
köszi a Valakinek is! Kép

ancsipancsi

Nos,akkor miért is került Indi a Klinikára?

Juc
20170114224602

Mesi, ezer köszönet!!!KépKépKépKép örök hála a segítségértKépKépKép

én is beszéltem Indivel, jól van, és nagyon hálás volt a "ráhatásért"Kép az ügyeletvezető, 60-as, szigorú, klasszikus főorvos szépen elbeszélgetett vele, Indi meg is volt szeppenve jól, mint egy kisiskolásKép és nagyon hálásKép

a legújabb fejlemények szerint holnap csinálnak neki egy cukorterhelést, aztán ha nagyon rossz lenne az eredmény, vszínű megcsászározzák, de ha nincs gond, szépen hagyják tovább még akár 8-áig is, hadd jöjjön csak Dominó, amikor Õ szeretneKép utóbbi verzió persze szimpatikusabb, csak hát az a patológia...

és délelőtt tényleg marha szarul lett szegényke, amikor olyan randán bántak/beszéltek veleKép úgy sírt, hogy alig kapott levegőt, egy frissmama (Annácska a II-es topikjából) kapta el, majdnem elájult!

annak is nagyon örül, hogy talált legalább egy ismerőstKép

most jó volt a kedve, ennek úgy örülökKép
a szíve kicsit fáj azért, hogy annyira várta ezt a terhességet, a kis Dominót, és a pocakosság minden percét annyira élvezteKép és most meg már alig várja a végét, és ilyen tapasztalatokat kell átélnie, amik a szép napjait úgy elrontjákKép

votiv 8)
votiv

Fonyód utcai bölcsi Tétényi útról jobbra vagy balra?Mikor lesz tali?

FeledékenyJuc
20170114224602

sziasztok,
gyors bekukk.

Indinek puszi, sajnos irni sms-t már nem tok, mert nincs egységem, beszélni meg nem tok, mert nincs hangom. Mondjátok meg neki lécci, h nagyon puszilom!!!!És persze nem csak a kék szalag miatt. ÉS nagyon örülök, h jó hireket hallok róluk!!

mi betegek vagyunk, talán jobbulunk.
Bnek 2 napja volt 40 fokos láza, mostanra "csak" köhög. Iginek most volt 39 fokos láza, ő nagyon szörcsög, plusz jönnek a fogai, igy nagyon kijut neki. Emellett én is beteg vagyok, éjjel 40 fok, most 38, ez elviselhető. NAgyon folyik az orrom, be van dugulva, épp most vérzett, aztán meg a torkom-gégém is irtóra fáj, és köhögök is rendesen. És még itt van az övsömör...
be kell lássam, tartalékaim végére értem...3 és fél év szoptatás, 2 terhesség kivett mindent belőlem...Nem tom mit csináljak, most épp egy immunerősitő gyogyót kapok...szal, totál magam alatt.
És ha ez még nem lenne elég, két hét múlva ismét betegek lesznek a gyerekek, akkorra jön ki rajtuk a bárányhimlő...Kép
aztán meg párom is néha annyira empatikus, mint egy darab fa. Éjjel is szorgosan hordta Igit hozzám szopizni,csak, h ő tudjon aludni...na, persze néha sikerült rávennem, h altassa el, de annyira kiakaszt azzal, h azt hiszi, csak el akarom sumákolni a dolgom, és nem érti meg, h nem tudok többet adni. Most épp nem...
azon gondolkozom, az lenne a legjobb, ha egy hétvégére elmehetnék egyedül valahova...álmodik a nyomor.
És Igi is sokkal nyűgösebb, igy állandóan cicizne...szal, romokban vagyunk.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Jaj de jó,hogy Indi kicsit megnyugodott!!!Kép
Olyan jó,hogy többen is tudunk informálódni és utána rögtön írjuk is ide!

Zsan:
na ez most nagyon összejött nektekKép
Drukkolok,hogy mihamarabb túl legyetek rajta++++++++
A bárányhimlő már tuti?

Rylie:
Bogárka írta,hogy ezt felnőttöl is elkaphatják,mert ők észre sem veszik,mivel ez egy herpesz vírus.Egyre jobb,nem?Kép

Bogárka:
köszi a felvilágosítástKép

petergabi

Zsan,
jajj, nagyon nagy drukk, hogy hamar túllegyél ezen a perióduson!!! Mindenkinek jobbulást, neked meg a legtöbb enerdzsit, ami csak létezik!

Esztert hazahoztuk, igazi kis pirospozsgás vidéki kölök lett belőle 2 nap alatt! És ránézésre hízott vagy 2 kilót... anyós nem bírt magával. Kép
Úgy fogadtak, hogy Eszter rózsaszín baseball sapkában repesztett a kismotojon, maszatos (dagi) arccal, hatalmas mosollyal. Valszín ha csak egy hét múlva megyünk érte, az se vette volna el jókedvét. És anyóséknál nem is ébredt, csak 1x/éjszaka. Wow. Kép

Jucusom,
holnap oké a zsoké? Aztán jön a tavszün, most kell belehúzni a barátkozásba. Kép
neet
neet

Zsanci,
azért gondolok rád is, hátha összejön valami kis pihi neked. Majd küldök sok pozitív energiát, hátha segít valamit +++++++++++++ KépVégső esetre elárulom neked a szakrális titkot, a módszert amit A barátnőmmel(egyben 5 évig szobatársammal) fejlesztettünk ki, pocsék idők esetére, ellenszerként. Lényege, hogy az ember kinyitja az ablakot( mennél magasabban lakik az ember, annál jobb) és nem törődve azzal, ki lát meg, ki nem rágondol az összes bosszúságára-szomorúságára-fáradtságára,miközben gyűjt sok nyálat és ha kész akkor 3szor, egymás után kiköp az ablakon. Kép Jó egészségeset. 98%-os biztonsággal segít a napi gondok leküzdésében Kép /viccen kívül is!/
Remélem nem borzasztottam el most mindenkit...
KépKép
macskanyu

Banális kérdésem lenne: a nővéremtől kaptam babakocsit. Már egy jó pár éve nem használják és mosásra szorul. Az alsó részében van egy merevítő. Nem tudom milyen anyagból, de kartonra tippelem. Szerintetek be lehet rakni a mosógépbe?

gödibarbi

Mi ZOO,meg hasonló kellemes kirándulás helyett a gátakat szemléztük ma meg tegnapKépKép
Nagyon gáz a helyzet itt egomban,de Dömösön sem jobb,sőt.Az út teljesen víz alatt,csak az erdészek titkos ösvényén lehet közlekedni.Szerencsére a mi telkünk nincs vízközelben,de a 11-es út másik oldalán sorra éri el a házakatKép
Iszonyat!!!

petergabi

Zsan Kép Bulást Nektek és sok +++++++++++++++

Neet Kép Ezek az anyósok Kép

Macs Kép Ellenszer rulez, kár, hogy ha köpnék, akkor a kertünkbe menne vagy az erkélyre... (vagy így is hatásos?)

Barbi Kép Ha az tényleg kartonpapír, akkor én nem tenném a mosógépbe. És ha szappanos vízzel óvatosan átkefélnéd a felszínét vigyázva, hogy ne ázzon át?

Kép
Kép
denizsa

Zsanci!
KITARTÁS!

ancsipancsi

dejó, hogy Indivel végre beszélt valaki!!!!! Kép Millió DRUKK neki továbbra is!!!! Kép

Gabi,
én is a víz miatt nem mertem elindulni szombaton egy barátunkhoz a szentendrei szigetre Kép jobbulást nektek is!!!

Zsan,
hát nem maradtál ki semmi jóból Kép jajdenagyon rossz volt olvasni téged, mielőbbi gyógyulást mindnyájatoknak!!!! Kép és ha meggyógyultál, hagyd otthon párod egy napra az fijúkkal, és menj, tekeregj egy nagyot!!!!!

Bogárka,
nekem pl. nagyon fura lett volna, ha a terhességem elején kezdek orvost keresgélni, én is már évek óta járok a sajátomhoz, alapvetően jó nőgyógyászt kerestem, és szerencsém volt. És nekem őszintén szólva és kissé eltúlozva a dolgot, de tökmindegy volt, hol szülök majd, elsősorban az orvos személye számított.

Ügyeletes-fogadott doki: minél többet gondolkodom rajta, annál kevésbé tudom, van-e helyes válasz. Nyilván mindenkinek más az igénye, és az lenne a szerencsés, ha mindenkinek ideje és lehetősége lenne, hogy megtatlálja azt a megoldást, ami számára a legjobb, legyen ez fogadott orvos vagy otthonszülés.
Engem mindenesetre megnyugatott, hogy "ismerőssel" csináltam végig a szülést, aki tudta a baba előéletét, és végigkisért a terhességeim alatt is, és akiben emberileg és szakmailag is megbíztam.

Juc,
Ma mi is állatkerteztünk, Dócit szintén az oroszlán(ok) kötötték le, bent az üveges részen odajött hozzá egy nagy hím, ő meg leordította Kép

vera
kisün

Gödib,
én is szivaccsal szoktam átdörzsölni, mert nálunk az etetőszék is egyben, képzelheted, néha hogy néz ki. Elvileg mosható, de én le nem applikálom a vázról!

Den,
Kép
neet
neet

Kisün,
szavaid aranyba. Dóci pedig: Kép Kép
neet
neet

Neet,
nem semmi egója van a kiscsajnak Kép de a lámától tartott... tudod, a híres emberevő Kép
kisün

Neet,
vagy lehet, hogy csak tudta, hogy az oroszlán nem köp át az üvegen, de a láma a kerítésen igen? Kép
kisün

Sziasztok lányok!

Zsan! Te szegény Kép Gyógyuljatok meg gyorsan mindannyian!

Indivel mi a helyzet? Nincs energiám péntekig visszaolvasni, de hogy került át másik kórházba?

Képzeljétek, pénteken eljöttek anyukámék, itt is aludtak, és mondta, hogy jól aludjam ki magam, mert másnap nagyon sok dolgom lesz.
Aznap kapta meg a munkahelyén a ruhapénzt (70.000.-ft), és mindet el kell költenem magamra. Hát én majdnem elbőgtem magam.

Éjjel persze tök szarul aludtam, mert akárhányszor felébredtem mindig eszembe jutott, hogy milyen ruháim voltak a szekrényben, és hogy most egy darab sincs belőle.

Sajna a ruhák visszaszerzésére semmi esély,mert nem hivatásos költöztetőt bíztunk meg, hanem egy barátunknak meg Peti tesójának a kis teherautójával pakoltunk át, és barátok jöttek segíteni.
Elvileg mindig maradt lenn valaki figyelni, gyakorlatilag nem biztos. Szóval még a felpakolás közben tünhettek el a zsákok, mert itt az utcánkban egy lélek sem jár.
Ez van, valahogy meg kell próbálnom túltenni magam rajta.

És hát hiába mentünk el tesómmal vásárolni, ez azért nem okozott annyi örömöt, mert nagyon sok pénzbe és időbe fog tellni, mire lesz egy normális ruhatáram. Sőt, volt hogy közben is elbőgtem magam, annyira reménytelennek tűnik a dolog, hogy valaha is lesz mindenem, ami kell.

Viszont a ház nagyon szupi, akörnyék is nagyon jó, síri csend van, a mi utcánk majdhogynem zsákutca, ide csak az jön, aki itt lakik.
Grétinek fel sem tűnik, hogy külön szobában alszik, reggelente nem is sír, csak magyaráz.

Majd teszek fel egy pár képet, de egyelőre az internetünk még nem él, és a számítógépek sincsenek összerakva, Peti csak ma jött haza.

KépKép
KépKép
lindicita

Juc
TALI 10-én lesz 14.30- 16.30 ig Fonyód utca neked jobbra esik.

Hope
Én sokakkal találkoztam a bennfekvés ideje alatt
Bencsik+, Csabafi+ nagyon normális dokik
Fülöp-ke++++ norma és tud mosolyogni édes figura, ö bent is volt a császárnál
Josdyt csak hallomásból tudom, hogy ö a csapatban az UH guru
Zsolnay+ - a sogornön nála szült szerinte jó, engem egyszer vizsgált UH-n, semmi extra ( 2 héttel elöbbi adatokat megnézte és ugyanazt irta be mégegyszer)
Reizer Ági+++++ nagyon kedves és körültekintö, de úgy tudom Ö még nem vezethet egyedül szülést

Kókusz
kókuszdió

Hope,
Holbáról Indi +-t mesélt, rendesen, empatikusan viselkedett vele, mikor egyébként épp kihajították a SztImrébőlKép(Lindi, ne haragudj, de most inkább meg sem kísérlem összefoglalniKép)

Cseke: Budaörsön van a rendelője, sok barátnőm járt hozzá, de előbb-utóbb mind otthagyta, nagyon anyagiasnak látták - tehát nem szakmai kifogás volt ellene. viszont a szobatársam nála szült, és nem jól varrta össze (belül el volt repedve) és éjjel arra ébredt, hogy mindjárt elvérzik. visszatolták a szülőszobába, a doki kibontotta és összevarrta újra. később, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, vigyorogva eltette az előre bejelentett "tarifáját", elnézést se kért, szóval semmi felelősséget nem vállalt.

Josdy: 1-2x voltam nála, mikor tinilány koromban volt vmi problémám, de aztán voltam több más dokinál is, pl. Baloghnál, de ő se jött be, és végül Faludival találkoztam, és nála maradtam, még ő írta fel az első fog.gátlómatKép (ez volt kb 10 éve) úgyhogy nem nagyon volt kérdés, hogy kinél szüljek, bár előtte csak annyira ismertem, amennyire a rákszűrések alkalmával találkoztunk.

Csabafinál Oxi szült, és nagyon meg volt vele elégedve. és tuti állati jó doki lehet, ha Oxi Fótról odajárt hozzáKép én sajnos nem láttam őt

a többiekről is 1-2 kivételével hallottam, főleg azokról, akik SZTK-ban is rendelnek, de semmi konkrétat nem tudok mondani. olyasmi rémlik pl. hogy Parraghról eddig inkább lebeszélték az érdeklődőket, de hogy miért?...

végülis gondolkodsz még azon, hogy esetleg SZtImrét válaszd?

v

votiv 8)
votiv

Drága Zsan, ez nagyon rosszul hangzik!Kép küldök sok ++++-t, és szólj, ha tehetek bármit! nagyon együttérzek, szar, hogy minden így összejöttKép és jogos, hogy úgy érzed, "kifogytál", hiszen annyit de annyit adtál magadból! remélem tudsz valahogy egy kicsit töltődni, legkésőbb mikor meggyógyultatokKép és gyógyuljatok, hamar!
bár engem nem csipáznak a gyerekek túlzottanKép, de szívesen felajánlom, hogy elmegyek és megszittelem a fiaid, hogy csavaroghass kicsit Levivel. mit szólsz? Kép

votiv 8)
votiv

Kókusz, mi is szívesen jövünk talizni! és hogy van a család? magatokról nem is írtál! Kép

Dóci és Pannikó, az oroszlánszelidítők!KépKép cukik lehettekKép szuper vagány kis csajaitok vannak ám Juc és Vera!!Kép
akkor talán nekivágunk nemsokára mi is a ZOO-nakKép

Neet, PufókEszti olyan szépséges lehetKép klassz, hogy ezexerint simán rá lehet hagyni a nagyiraKép

egyébként Isti is ma megőrzésen volt a nyagyijánál, mi elmentünk a nagyobb gyerekekkel bowlingozni. ott meg annyi gyerek volt (vasárnap de. lévén), és rohangáltak és úgy visítoztak (a két szomszéd pályán bowlingos szülinapi buli volt, 20 ördögfiókával) kb 1 óra után úgy éreztem, bekattanok, és letarolom őket a golyómmal!Kép legközelebb, ha végre megszabadulok pár órára a saját idegfűrész kölkömtől, hótzicher nem megyek olyan helyre, ahol gyerekek vannak!!! ááááKépKépKép

na, behunyok, mostanában mindig este takarítok - napközben Istitől ugye semmit nem csinálhatok - úgyhogy eléggé elkészülök a végére, ahogy most is.
jó éjt mindenkinek! Indinek és Dominóak továbbra is megy a drukk, gondolok a kis- és nagybetegekre is, Dorkára, Zsanciékra, és Greenolive Áronjának pár perc késéssel boldog névnapotKép
votiv

votiv 8)
votiv

Rylie, teljesen egyetertek, biztonsagban erzi magat az ember, ez a fontos! es ez nagyon sokat szamit! erted Neet?

Ja es mi sem jarunk kozossegbe, megis utolertek minket is a nyavajak Kép Betegeknek mielobbi gyogyulast! Haromnapos lazunk asszem nem ment 39 fole, legalabbis en nem mertem annyit egyszer sem.

Hope, Bencsik dokit nagyon dicserte a szobatarsam keteve. Es en is majdnem nala szultem, mert o helyettesitette volna enyem dokit, aki augusztusban szabira ment, de lanykam juli vegen megadta magat Kép

Zs, mindenfele energiak mennek!! Egyel finomakat, vasarolj valami nagyon szuper dolgot magadnak, es hagyd, hogy Votiv elvigye bowlingozni a sracokat, addig aludj egy nagyot Kép ha nem lennek mar ilyen lassu mozgasu, faradekony izemicsoda, en is szivesen elvinnem oket. es tudod, en nem vagyok olyan osanya tipus, meg olyan ugyes sem, mint te (mar annak marhara orulnek, ha most masodszorra felevig menne a szoptatas), szoval aszondanam, hogy a harom es fel ev tenyleg nem semmi, es mostmar pihenhetne kicsit a szervezeted! Iginek egy szava sem lehet, okos, szep, egeszseges nagyfiu mar, fogja meg a kezed, ha egyedul nem tud elaludni.

Macs, en nagyon kiakadtam ezen a kopkodesen! Hat alattad emberek laknak!! meg kozlekednek az utcan!! tejoeg! attol is gutautest kapok, ha valaki kirazza a cuccait az ablakon, ha nincs porszivoja meg mosogepe, akkor szepen levihetne az utcara es azon a femrudon - ami direkt erre lett millio eve feltalalva es felszerelve - kiporolhatna... en jartam ugy, hogy erkelyre teregettem, aztan a folottunk lako szepen rarazta a labtorlojet, grrrr Kép NEM NORMALIS DOLOG!! szoval ha valaki majd doglott patkanyt akaszt az ajtokilincsedre, akkor ne lepodj meg!

Ma levagtam a nyuszi fufrujat (ezt igy kell irni?). Szegeny eleg furan nez ki, de mar a szemebe logott es becsszo elviszem fodraszhoz egy honapon belul! Kép es kiprobaltuk vegre az uj babaverdat es tokjo. kicsit lecsuszott benne a gyerek, de lehet, hogy direkt csinalta.

Votiv, mi is nyaron mar vittuk nyuszit allatkertbe (pont az elso szulinapjan, allatira elvezte) es meg most szules elott is el akarom egyszer.

Pocakom majd lefotoztatom apaval, nevekrol viszont nem nyilatkozom. O (apa) sem nyilatkozik nekem, ugyhogy egyelore nincs is mirol ...

Te Ruz, ilyen allati szelektiven olvasol, vagy csak direkt nem reagalsz a "csatos tortaforma es kiszokni" alias "Moose+LH kontra Ruz" ugyre?! Vagy mar epp tanultatok a suliban azt a jogot, amit a tortaformamra formalhatsz?? Kép
moose

Neet! Denizsa! Köszönöm, de nem örülök neki...
Nem tudom biztosra, hogy karton-e, de ha szétszedem a varrást, akkor akár már törölgethetem is.

Lindi! Gondolom, hogy pocsék érzés lehet... Talán segít egy kicsit az öreg mondás: mindennek megvan az oka Kép

+++++++ a betegeknek

gödibarbi

Sziasztok,

Zsanci: jobbulást nektek. Neked tényleg valami jó immunerősítés és pihi kéne. Tudom ez utóbbi megoldhatatlan... csakhááááááááát.....

Lindi: brrrrr nem irigyellek, én borzasztóan tudok "hülye" tárgyakhoz ragaszkodni, de lényeg, hogy minden más szuper. De azért átérzem a dolgot, nekem egyszer mikor jöttem haza Dániából a repcsin tűnt el a csomagom egy része, ruhák de ami még rosszabb könyvek, amik szinte pótolhatatlanok, meg tárgyak, amiket ott kaptam.

Aki beszél Indivel adja át a mi drukkjainkat is és örülök, hogy jobb a helyzet.

Minden betegnek jobbulást. Szép napot mindenkinek

Johi és Fannilány

Kép
Kép
johanna1975

Moose,
anno, mikor ezt kidolgoztuk, akkor a kollégium ablaka alatt senki nem járt, mert fű volt, meg fenyőfák. Gondolhatod, hogy nem köpködnék emberek fejére(meg semmi egyebére sem). Másrészt,ebben nem a köpés a lényeg, hanem az, hogy valamely módon kiadja az ember a rossz dolgok miatti feszültségét és ez igenis tud némely esetekben segíteni. Extrém esetekben-extrém módszer. Akár még el is röhögheti magát az ember, hogy milyen hülyeségekre képes és a röhögés, ha nem is mindig a szívbéli jókedv jele, de jó lépés a jó(jobb)kedv felé.És kéretik beleszámítani, hogy épphogycsaknemkamasz egyetemistapalántáktól sok baromság kitelik. Ha úgy komfortosabb, akár sikoltani is lehet..
Minden esetre, ha látok döglött patkányt a kilincsemen, majd elgondolkodom.. Kép
macskanyu

Jó reggelt!

Most beszéltem Indivel:
Annyira jó hangulatban van,hogy csak na!!!
Végre megnyugodott,mert mindenki nagyon rendes vele.Az esti nővérke elnézést kért a bunkó nővértársa miatt!Na ez aztán nem semmi.KépReggel itta a cukros löttyöt,nem sokára megy vérvételre és az eredmény után talán kiderül,hogy kell-e most a császár v. sem.
Nagyokat sétál és átjár a babákhoz gyönyörködni.Több ismerőse is van ott.
Mindenkinek nagyon köszöni a drukkot,nagyon hálás érte!
Szóval drukkoljunk tovább,hogy legalább a szülése olyan legyen majd,amit szeretne!+++++++

petergabi

Sziasztok!

Nagyon izgulok, tesom a szuloszoban!Kép

Zsanci, sajnalom, hogy ennyire osszejott a csaladnak! Gondolom az ovsomor is azert jott elo, mert gyenge az immunrendszered. Jobbulast mindenkinek!

Lindi biztos jo idobe (es penzbe) fog telleni, mig a ruhatad teljes lesz, de ezek szerencsere potolhato dolgok. Sajnalom!

Sajnalnom Indit is, vajon mi lehet most veluk?

Szombat reggel, akartam nektek vicceset betenni, de nagy rohanasban voltunk, utolagos jokedvu bolondok napjat kivanok!
Kép

Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?