A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok,
na megvolt a keresztelő, szépvolt...Kép
Tüncsi olyan aranyos volt Kép végig úgy bámulta a papot, hogy csak néha-néha vette le a szemét róla Kép
Íme pár kép...
Itt még kába... előtte kelt fel...
Kép

Itt a templomban...
Kép
Kép

Keresztanya ölében:
Kép

Húzok aludni, mert hulla vagyok, Tüncsi anyuval a teraszon...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

PrüntyiKép

KeresztelőKép
OtiKép
Oti mellett szemüvegben...ő a Jani???

Egyébként mi ma Veresen voltunk macinézőben...
Léna nagyon akart barátkozni velük, de csak nem hagyhattuk, hogy megcirógassa őketKépKép

Benianyu!
Ti hol voltatok Danibabával??Szibériában???
Vagy én vagyok hanyagKép, hogy már nem öltöztetem be Lénát ilyen "fókabundába"??
De Lénának még így is folyton melege van..
A sapit pl rendszeresen leveszi magárólKép
Egyébként nagyon jó arcok a fiaidKép
Olyan jó, hogy neked már 2 vanKép
Belegondolok, hogy addig még mennyit kell paráznom, aggódnom stb, mire nekem 2 gyerkőcöm lesz...
Már így is tiszta anyatigris vagyok...
Mi lesz később???

Megann

Kép

Kép
megann

Megann, neeeeeeeeem! Oti Janija a dédi mögött ül...de teszek fel olyat ahol látszik...
A szemüveges a keresztapa, párom legjobb barátja.
Azt direkt nemakartuk, hogy pár legyen a keresztanya és keresztapa, mert mi van ha szétmennek...
Talán ezen jobban látni...
Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Rövid leszek
mondta a kígyó és elkúszott a sínek felé.

Éljen az első tavaszi hétvége!!!
Sokat voltunk kinnt és elmentünk a Tropicariumba.

Andrissal megkóstoltattam az almát. Ilyen kétségbeesett és egyúttal szemrehányó tekintetet még nem láttam tőle!!! Üvegreszelőn reszeltem és jó édes volt. Ügyesen kiolta a nyelvével: köszöni, ő ilyet inkább nem kér. Ezeknek a tél végi almáknak nem nagyon van levük. Ti először levet adtatok nekik, vagy lehet rögtön pürét is? Azért kinyertem egy kis levet, de az ugyanúgy nem tetszett. Most várunk pár napot.

Még reggel átfutottam a két napot. Most csak két dologra reagálok:

Dóri Kép!
Nagyon-nagyon együttérzek Veled! El sem tudjuk képzelni, hogy milyen nehéz most Nektek. De pár nap és jóra fordul minden!!!

Barbi Kép!
Nagyon csinos vagy!!!

Ayse és Andris, aki ma féléves és látott már cápát

ayse

sziasztok!

Ayse!
köszi KépBoldog félévfordulót Andrisnak! Kép

tej ügyletről:
estére tényleg kevesebb lett megint sajnos, viszont nem tudom eldönteni, hogy tegnaphoz viszonyítva rosszabb vagy jobb a helyzet. (Mert a helyzet szar. Kép) 2 óránként etetgettem szépen, ami fura, hogy teljesen leszokott a lányom a nappali alvásról, előtte meg de. 9-10 és du. is mindig aludt 1 órát, most meg napok óta semmit. Kép Na mindegy, ez legyen a legkevesebb. Fél 5-kor szopizott, tejleadó reflex is beindult! Kép Bár szerintem irtó kevéske tej jöhetett. Kép anyuéknál voltunk, és mindenki szerint egy jóllakott baba képét mutatta. Kép Fél8-kor álltunk neki az esti szopinak, és basszus 3-4 percig szó szerint a levegőt ette Kép épp majdnem elbőgtem magam, olyan kis kitartóan próbálkozott és semmi mégis, aztán beindult éreztem és volt is mit nyelnie. Mondjuk kevéske szerintem. 2 mellből természetesen, és köszönhetően a nappali nem alvásoknak, el is aludt 10-15 p után. Remélem jóllakott, most az ágyában alszik a szobájában.

Szerintetek javult a helyzet így elmondás alapján?

Dóri
Vendég

Dóri Kép!
Örülök, hogy jobban vagytok!!!

Prüntyi Kép!
Nagyon szépek a keresztelői képek! (bár így Tündi mostmár lemondhat a többférjűségről...)

Benianyu Kép!
Egyetértünk, jóból is megárt a sok. Férjből pedig egy bőven elég...

Bab Kép!
Tofi tényleg nagyon cuki!

Mi van mindenki az HBO-t nézi?
(Hát ez a Csodálatos Júlia nem egynagy durranás, sokkal jobbat vártam Kép)

Majola Kép!
Hol bújkálsz?

Jó éjszakát!

Ayse

ayse

Beninanyu Kép!

Nagyon aranyosak a fiaid! Annyira tetszik, hogy Dani mindig olyan kiegyensúlyozott!

Megann Kép!
Ezekre a mosolyokra érdemes volt várni!
Tényleg nagyon jó színe van Lénának. Lehet, hogy tényleg nekünk is be kéne feküdnünk melléjük a babakocsiba?

Mea Kép!
Sapis kép KépKépKép

Kismama Kép!
Óriásit nőtt a fiad, nyagyon aranyos!

Ayse, aki sohasem bírja befogni

ayse

Dóri Kép!
Szerintem javult!!!

Davallia Kép!
Nagyon csini a lányod!

Megyek, mert Lilinek fürcsitájm lenne már egy félórája

ayse

Prüntyi!
Gratula a keresztelőhöz! Szépek voltatok!Kép

Dóri!
Szerintem jobb lehet a helyzet, hiszen a tejleadó reflex már beindult!Kép A minap azt írtad, azt sem érezted! Hajrá, csak így tovább!Kép

Benianyu!
Édesek a fiúk! Fáradtan is!KépKép

Davallia!
Tök ügyes vagy! Szép lett a frizura!Kép
PandaKépKép

Ayse!
Andrisnak boldog fél évfordulót kívánok!Kép
AlmaKépKép Lesz ez még jobb is!
Én szeretem, hogy nem tudod befogni!KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Prüntyi
nagyon jók a képek.Tüncsi olyan édi a keresztanya ölében.

Megann
TöbbférjűségKép
Nem mondom MÁrk is biztos értékelné a többnejűségetKép,
Bár nem kezdeményez, de nem is ellenkezik egy jó "nő" láttán.Kép ( A kislány 4 nappal fiatalabb mint MárkKép)Hát hiába, nem lehet elég korán kezdeni.
Kép

Benianyu
Beni nagyon ügyes! Már teljesen egyedül megy a bicóval, mert ezen a képen nem látni a pótkereketKép
Dani is jól mutat a kocsiban,ahogy hasal. Biztos jó kis karizmai lehetnek.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Ayse, Duda, Kismam, köszönjük! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Dóri, én is sokat gondoltam rátok, elmondás alapján javul a helyzet, kitartás, már kifelé lábaltok!!!

Nálunk ma is 15 p sírás volt az alvásig. ma hajnalban pedig kb 30 perc sírás volt, mert megbeszéltük apával, hogy Eszti éjfék és reggel 6 között bírja ki kaja nélkül. úgyhogy kb 2,5 hónap után újra egyben aludtam majdnem 5 órát, hurráKép azért fél egykor megszoptattamKép asszem 3-kor ébredt, utána meg 6 után, jót zabált, és aludt negyed 10-ig.
kicsit embertelennek érzem magam e miatt, de valahogy muszáj átállítani szegénykmet, mert így rámegy a családi életünk. ráadásul se tát, se cumit nem fogadja el, úgyhogy nincs átmeneti megoldás.

kérdezném azoktól, akik szintén küzdöttek az alvással, hogy milyen gyorsan lett és milyen eredmény?
ma azt hittem, hogy elég lesz a simizés, de aztán elkezdett torka szakadtából ordítaniKép

képeket felüdülés nézegetniKép
Léna továbbra is gyönyörű!! Megann, annyira emlékszem, amikor sóvárogtál a mosolyáért, és tessék.. nem lehet rá szavakat találni, annyira szépKép
Dani is írtó jó fej, nagyon aranyos, ahogyan kitekint a mózesből, és az újságolvasós is tutiKép
Barbapapa, nagyon helyes család vagytokKép és tényleg nagyon csini vagy!Kép
Lívi is nagyon édesKép és hosszúKép és nekem jobban tetszik rövid hajjalKép
Márk milyen úriember, hmm....Kép ki tudja mit mondana, ha tudna beszélniKép
Panda, kis mosolygós "tesónk"Kép Jelentem, ma Eszti 3x kacagottKép kukucskálósat játszottunk. mire apa felvette volna, addigra abbahagyta. ülni még nem tudunk, de nem is nagyon forszírozom.
Bírom, ahogy Tüncsi stíröli a pap bácsitKép hogy felnéz rá, nagyon aranyosKép

Ayse: Eszti a levet nem szerette, a pürét pedig az első 1-2 falatot leszámítva szereti. ma meg megkóstoltuk a sütőtökös almát, hát ezek a fintorok... szerintem nem történik semmi, ha kihagyod a levet, és minimális kis pürét adsz neki, nekem azért is tetszett az a hipp bio almapüré, mert az is inkább folyadék.

na húzok vasalni meg mosni, brr...

and, eszter mindjárt 6 hós, hihetetlenKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Nem tudok mindenre reagálni, de a babócák nagyon szépek!

Megann,
nemér Lénát ennyit mutogatni, a mi csajainknak nem marad pasi!!! KépKépKép (Persze ez csak vicc volt!)

Dóri,
örülök, hogy valamelyest javult a helyzet

Mea,
nálunk a tejfehérjétől van/volt az arcpír, pont úgy, ahogy Hencsi leírta.

Davallia,
Panda olyan kis éédesvirágszál!!! Tök jó ez a fehér hippiszerkó!!!
Egyébként Zita is pont olyan vigyorgós, mint ahogy írod Pandáról. Kép
Bár már hisztizni is szokott, toporzékolással egybekötve. Kép/Kép

Ayse,
ez a kígyós dolog.... KépKépKép
Én csak a József Attilásat tudtam.
Vendég

Szilvi!
Én először a tápit csináltam meg rendesen, azt kiöntöttem kistálba és azt sűrítettem be a péppel.Kép
Kisfiad csak úgy hülyíti a nőket, mi?!Kép

Benianyu!
Dani nagyon édes, ahogy kukucskál ki a babakocsibólKép
Beninek hogy megy a biciklizés?

Prüntyi!
Kereszetelős képek nagyon szépek, aranyos család vagytokKép
És jól látom, hogy levágattad a hajad?Kép
Nagyon csiniKép

Ayse!
Kép
Isten éltesse Andrist!
Nekünk nincs HBO-nk!Kép Tök szar a műsor rajta, meg TV-t is alig nézünk....

Davallia!
Panda rucijaKép
Hát nem semmi ruhái vannak már most ennek a lányzónakKép

And!
Kép
Éjszakához további kitartást! Most már azért sokkal jobb a helyzet, nem?

Csajok!
Ne dícsérjetek már ennyit, mert már tök rosszul érzem magamKép
Dehogy vagyok én csini, baromi messze vagyok tőle, max. jól érzem magam és kiegyensúlyozott vagyok, az tesz szebbé talánKép
Még egyszer köszönöm, nagyon jól esik!!!!!!!Kép

A keddi talira akkor Sildike, Nyúlné, Cleo, Thomasanne jönnek. Legalábbis ők jeleztek eddig, hogy jönnének.
Cleo tudja a címet, a többiek írjanak egy emilt a krich.barbara@chello.hu címre és elküldöm a pontos címet, ok?Kép

Ma megint a telken voltunk délelőtt, délután meg anyuméknál.
Fiúk jó sokat voltak levegőn. Nolcsit anyáéknál hagytuk, csak kedden, vagy szerdán jön haza.
Olyan sok jó képet sikerült csinálni ma, hohy alig bírtam válsasztani. De ezeket mind fel kell tennem, remélem nem baj.Kép

Kép

Itt látszik az 1 szem fogamKép
Kép
Kép
Kép

Mindjárt jön a többi isKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Kép
Kép
Kép
Kép

Még 1x bocs, hogy ennyi helyet foglaltamKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi,
amit csütörtökön írtál mélt, azt tegnap du. kaptam meg. Hmm.... a citromail néha a postánál is lassúbb. Kép
Nolcsi tényleg tiszta apja, még a testtartása is! Kép

Andrisnak boldog félévfordulót! Kép

KépKép
Vendég

Barbi, igen, Kép köszi Kép és kicsit vörösebb is...már untam a régit...hisz itt a tavasz! Kép

Jaaaaaaaaaaaaj nagyon édik a babák! És ez a napszemcsi!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Duda Kép!
Köszi Kép!

Barbi Kép!
Szuper képek!!!
Hol van telketek?
Nekünk sincs HBO-nk, de most nyílt hétvége volt. Mindig meggyőz, hogy nem érdemes előfizetni rá. Amúgy én se nagyon tévézek (egész hétvégén ezt az egy filmet akartam megnézni Kép), de a férjem nagy sportrajongó. A sporteseményeket, főleg a focit pedig, elméletem szerint, úgy szervezik és tálalják, hogy a férfiak úgy érzik, hogy ha ezt nem láthatják, akkor valami iszonyú fontosról maradnak le. Azért, hogy igazságos legyek, messze nem mindent néz meg a férjem sem és még örülhetek, hogy xar a magyar foci (viszont mindketten Tour de France rajongók vagyunk - nem kicsit - és már nagyon készülünk...

Ayse

ayse

Köszönjük a gratulációkat Andris nevében!!!

Tünde Kép!
Zita nagyon baba! Csak én képzelem, vagy tényleg kapott egy kis plusz öntudatosságot a napszemüveggel? Hiába, a napszemüveg öltöztet....
Különben Győr a nagymamám kedvenc városa volt.

Ayse

ayse

Ayse, Kép
köszi.
Nem tudom, Zita hol szerzett tudomást az öntudatosság létezéséről; de tény, hogy ma 2x is igaziból hisztizett. Vmit nem engedtünk, és csúnyán nézve üvöltött, plusz a lábával dobbantott hozzá.
Nekem speciel röhögnöm kellett ezen, de végül megvigasztaltam, mert nagyon fülsértően sikítozik.
Vendég

kukurikúúúúú!Kép
jó reggelt lányok!
Dóri!!!!!
Kitartás,én állandóan a tejemmel szórakozom(kár,hogy nem nagy szórakozás),mert simán elapad egyik napról a másikra és mindig be kell indítani,de már úgy megszoktam és Kisnyúl is féléves elmúlt és tápszer is van a polcon,hogy már nem esek kétségbe,csak savanyú fejjel neki kezdek a procedúráknak!
nekem betegnek sem kell lennem,elég,ha elfáradok vagy rossz napom van,de legutóbb nyitva hagytuk az ablakokat az ágyunknál és reggelre úgy átfagytam,hogy egy csepp sem jött belőlemKépKépKépszegény Kisnyúl teljesen reménytelenül követelte a reggelijét,én meg végül feladva kotyvasztottam tápszert,de mire megcsináltam,jól bemelegettem(fűtöttem,bundát húztamKép)és mivel a drágámnak nem ízlett a dolog újra cicire tettem és szép lassan beindult!
nagyon fontos a meleg is!!!!!!zokni legyen rajtad!és nem sokat kell inni,hanem mindent ami folyik!!!!!!!lehetőleg mikor bekapja a cicit,akkor is fogj egy üveg vizet és igyad,varázsütésre tejjé változik!Kép
szóval veled vagyok!!!!!!!!KépKépKép

nagyon szép képek készültek megint,Megann képei eszméletlen szinesek!de a napsütötte sétálós képek is eszméletlen jól sikerülnek!nagyon helyesek a picurik!

Barbi,végül is lesz nálad holnap mini-tali????mert akkor szivesen mennénk!
Nyúlné és a még alvó KisnyusziKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

KépKépKépKépKépKépKépKépKép

azért dobog fel pár képet isKép!!!!!!

ma megyek kozmetikushoz,megint jól elintéz,bár most javult a dolog szerinetm,ha minden igaz a homeos csoda hármas segíthetett.....de még nem akarom elszólni!!!!
szerdán meg végre megyek masszázsra,ÉLJEN,ÉLJEN,ÉLJEN!!!!!!!
szét ment a hátam,mivel állandóan kenguruban sétálunk Kisnyúllal,jó lenne,ha már tudna ülni és meg is maradna a seggén!!!KépKépKép
Nyúlné és a még mindig alvó Kisnyúl!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

itt csak én nem alszom????????mindenki Kisnyúllal durmol????????

Emese és MarciKépKép
nyúlné

naaaaaaaa!!!!!
azóta Kisnyúl újra alszik!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt!

Nyúlné,
Én sem alszom. Kép Dani is újra már! Kép Csak el kellett indítani a családot. Fogmosás, öltözködés, reggeli a fiúknak stb. Most gyors rendrakás és jövök ide a reggelimmel a gép elé. Kép Végre nyugalom van! Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

oké!
bár Kisnyúl meg most ébredezikKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!
IGEN, lesz taliKép
Tegnap este írtam, hogy írjatok emilt a krich.barbara@chello.hu címemre, írom a pontos címet!!Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbapapa....nálatok is lesz tali? Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Jó reggelt!Kép

Köszönjük szépen mindenkinek a 2.foghoz a gratulációkat.Kép

Gyorsan végigfutottam a fényképeket és ismét elmondhatom hogy minden baba nagyon-nagyon édi!Kép

Pandának gratulálunk az üléshez!Kép

Meli tegnap óta úgy elkezdett halandzsálni hogy be nem áll a szája!
Úgy látszik az apjára ütött!KépKép

Teszek pár képet.
A kis vagány:
Kép
Kép
Kép
Kép

Napsütétes szép napot nektek!Kép

ancsi26

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy nem jelentkeztünk ilyen sokáig, de hétvégén ültettünk, meg itt volt a dédi, tegnap pedig szokás szerint anyuéknál voltunk és mot csak este későn értünk haza.

Felrakok pár képet:

Szombaton reggel beraktunk egy Hot Jazz Band cd-t, amit apa írt nekem. Bazsika mikor felébredt azonnal jött táncolni. Éppen a kislány kezeket fel című szám ment.
KépKép
KépKép
Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Aztán elmentünk virágföldért és áthoztuk a dédit. Egész nap ültetgettünk, Lacika pedig kint játszott a teraszon.

KépKép
KépKép

Kép
Kép Kép
sildike

Este pedig a dédi etette meg Lacust, aki nagyon élvezte a szitut.
KépKép

Kép
Kép Kép
sildike

Ayse, Duda, Megann, Davallia, Szilvi, And, Barbi
Köszönjük a bókokat! Kép Kép Kép

Barbi,
Megint nagyon jók a képek a fiúkról. Szépek, aranyosak! Kép Király a hinta is, úgy látszik, hogy Leonnak is tetszik. Kép
Beni megtanult biciklizni, pótkerék már nem volt szombaton sem, csak seprünyél, de tegnap már azt is kivettük. Simán száguldozik. Kép

Prüntyi
Gratulálunk! Kép Tündike nagyon édes! Nagyon hasonlít Apára. Kép

Ayse,
Boldog félévfordulót Andrisnak! Kép Almával kitartás, Daninak sem ízlett még egy pár napja, de most olyan finom almát kaptam, hogy tegnap egy szép adagot bevágott és nyúlt a kanálért, hogy gyorsabban. Mást még nem adtam neki, még várunk 15-ig, akkor lesz fél éves. Kép

Megann,
Nem Szibéria Kép, csak szombaton nagyon későn mentünk le, délután 6 körül, már ment le a nap és kicsit fújt a szél. Tegnap már én sem adtam Danira még ezt a vékony overált sem.

Davallia,
Panda nagyon csini ebben a fehér szerelésben is. Annyira édes, hogy mindig mosolyog! Kép

Dóri,
Szerintem is javult a helyzet! Remélem, már még jobb lesz! Kép

Szilvi,
Márk a kislánnyal szenzációs kép! Így Léna a miénk marad! Kép Kép ha ő is úgy akarja Kép Kép Kép

And
Alvás ügyben hasonló cipőben járunk. Pénteken és szombaton éjjel felébredt Dani 11 körül, de vissza tudtam simogatni, tegnap is felébredt, de nem tudtam visszasimogatni, cicit viszont még nem akartam adni neki. Sírt, simogattam, vártam... kb. 10 perc volt, nagyon nehezen bírtam, hogy ne vegyem ki megnyugtatni, megszoptatni, de megálltam, csak nagyon szarul éreztem magam. Kép Nálunk este 8 és minimum 3 között kell kibírni kaja nélkül. 3/4 4-ig aludt utána, evett, aztán 1/2 7-ig, jókedvűen ébredt. Beni nem ébredt fel, Apa kibírja pár éjszakán keresztül, Dani meg remélhetőleg hamar megtanulja, hogy elég egyszer enni éjszakánként. Esti elalvásnál nincs gond, néha kisebb nyafogás, de akkor nem balhézik. Kép
Átmeneti megoldás nálunk sincs, se cumit (nem is bánom) se cumisüveget nem fogad el Dani sem.
Megy a drukk nektek, hogy Eszti is megtanuljon aludni és ti is tudjatok pihenni! Kép

Nyúlné,
Kisnyúl simán gyönyörű, most is és mindig! Te meg nehogy megfázz! Kép

Jól eltököltem az ídőt, másfél óra alatt írtam meg ezt a pár sort. Azóta már biztos vannak új üzenetek is. Kép
Benianyu

benianyu

Sildike,
De édes Balázs, ahogy táncolt! Kép Milyen jó, hogy nektek van még Déditek is! Kép Lacika meg milyen jól eljátszott az utazóágyban! Kép

Ancsi,
Meli is nagyon aranyos! Kép Mosolygós! Kép A második képen tök olyan csibészes. Kép

benianyu

Lányok!

Pénteken érdekes dolgokat hallottam a doktornéninknél.

Mivel csütörtökön este volt a tv-ben a bárányhimlő elleni oltásról egy műsor, én is mint gondos anya azonnal megkérdeztem a doktornőnktől, hogy mi a véleménye a dologról. A következőket mondta, ami pontosan megegyezik azzal, amit én is gondoltam:

A mozgássérült nő, aki szerepelt a műsorban valószínűleg rengeteg pénzt kapott a gyógyszergyártól, aki az oltást készíti. Azt mondta, hogy ők kb. 5 évente találkoznak egy szövődménnyel, de az sem súlyos. Az oltásnak sokkal gyakrabban lehetnek szövődményei. Ráadásul mivel még csak kb. 20 éve oltanak ezzel az oltással egyáltalán nem bizonyított, hogy egy életre szóló a védettség, míg ha a gyerek természetes úton szerzi meg ez garantált. Pont most derült ki a meningitis oltásról is, hogy nem véd egy élteten át.
Kislányoknál kifejezetten veszélyesnek tartja pont emiatt az oltást, mert mi van, ha mondjuk terhesség alatt derül ki, hogy nem védett a nő és elkapja a bárányhimlőt. Nagyon csúnya fejlődési rendellenességet tud okozni.
Egy szó mint száz azt mondta, hogy közel sem olyan veszélyes a bárányhimlő, hogy oltani kellene ellene, főleg így, hogy semmi bizonyíték az oltóanyag hatékonyságára.

A másik ami számomra érdekes volt, hogy azt mondta a doktornéni, hogy a kora délelőtti és a késő délutáni napra tegyem ki Lacikát direktbe napozni - persze kenjem be legalább 20-as krémmel a kis bőrét - mert a nap segít a D vitamin képződéshez. Azt persze tudtam, hogy segít, csak azt nem, hogy erre a kora tavaszi napra ki lehet tenni direktbe a babát. Bazsi februári volt, úgyhogy mire őt napoztatni lehetett addigra már vadul nyár volt. Pont a minap osztottam az észt azt hiszem Megannak, hogy márpedig direkt napra a gyereket ki ne rakja.Kép

Megann
Nálunk is volt az utóbbi időben probléma az esti tápszerből, mert Laci, ha 6 körül evett gyümölcsöt, vagy főzeléket 8-kor már nem tudott megint enni a tápszerből. Azt mondta a doktornénink, hogy ha reggel van tápszer és napközben még tejpépet is eszik, meg rendesen eszik husis kaját, akkor nyugodjak meg nem kell erpltetni az esti tápszert. Folyadéknak meg én vizet, teát és gyümölcslevet adok, azokat úgy olvastam Léna is nagyon szereti. Ha nem akarod ezeket az édes bolti löttyöket adni főzhetsz Te is teát és abba annyi cukrot raksz, amennyit gondolsz. Én Bazsinak és Lacinak is az első hét óta adok teát, és az elején én főzögettem. Szőllőcukrot raktam bele egy picit és az is nagyon ízlett neki. Bazsikának nincs egy rossz foga sem, pedig sok édességet eszik. Amióta két foga van azóta mossuk neki gyerek Elmex fogkrémmel reggel és este is.

Kép
Kép Kép
sildike

Benianyu
Tényleg nagyon jó. Ráadásul nekünk még két dédink van, csak a Balázs nagymamája már nincs olyan jól. Elég beteg szegény, úgyhogy nehezen mozog, de azért még ő is szokott jönni hozzánk. Féleg ha már ilyen szép idő van.
Az én nagymamámnak nemrég volt a 87. szülinapja, de most is mielőtt mentünk érte még megsütötte Bazsika kedvenc sütijét.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

A hétvége engem is távol tartott a géptől, szinte végig kint voltunk a levegőn Kép

Ayse Kép Andrisnak utólag is boldog félévfordulót kívánunk!!! Pennának is küldtem SMS-t ezügyben is, meg hogy mi van a költözésükkel, de még nem válaszolt Kép

DóriKép Nagyon szorítok tejecske ügyben, tényleg úgy tűnik, hogy jobb a dolog! Próbálj meg pozitívan gondolkodni, ne azt mondogasd, hogy nincs tej, hanem, hogy az a kevés is egyre több lesz, és az is nagyon fontosKép Én már nagyon régóta nem érzem a tejleadó reflexet, és a belövellést, félévesen ez szerintem normális. Balázsnál meg soha nem is éreztem, mégis milyen sokáig szopizott. Ettől függetlenül elhiszem, hogy egy betegség ennyit árthat, és nagyon örülök, hogy mi eddig ezt megúsztuk. Kitartást Nektek!

Képek nagyon jók, gyönyörűek a bébikKép
Beni nagyon ügyesen bicajozik! Balázs még nem hajlandó tekerni, még a motorozás nála a favorit.
/ pedig már igencsak kinőtte a járgányt/.

Szombaton Érden voltunk sógorék kertjében, próbáltunk végre élvezhető kertet varázsolni, de nem tudom, mikor lesz ebből valami. / nyáron már két éve lesz, hogy ott laknak, de a kert még csak egy földhalmaz, nem haladnak vele. / Mindannyiunknak izomláza lett, jólesett a levegőn dolgozni, jól le is sültünk. Fantasztikus idő voltKép Balázs meg sem állt egész nap, ő is melózott, persze hazafelé elaludt a kocsiban jó koszosan. Arcát, kezét indulás előtt persze megmostuk, de amikor álmában öltöztettem át itthon, potyogott a föld a ruhájából Kép Vasárnap meg Diósdon voltunk kerti partin barátainknál, volt még két gyerkőc, megint megállás nélkül rohangáltak. Így hazafelé megint alvás lett a vége. Ma reggel végre alaposan lecsutakoltamKép
Próbáltam fényképezni, de hihetetlen tempójuk van a gyerekeknek, alig sikerült egy-egy jó képet csinálni, mert állandóan kimentek a képből, vagy bemozdult, vagy háttal látszanak Kép
Azért teszek föl a jobbakból:

Tejbetök:
Kép
Vizet fakasztunk:
Kép
Hintaágyban:
Kép
Itt is irigylésreméltó szempillát találtamKép
Kép
Ibolyát szedtem:
Kép
Mi folyik itt?
Kép

Szép napot!
Judit+Gergő+Balázs

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Dani a kádban
Kép

Ujjrágó, vigyori
Kép Kép

Bukósisak sorozat
KépKépKép

benianyu

Jucc,
De jók a képek! Kép Helyesek a fiúk! Kép Nálunk is menő a kocsiban hazafelé kidőlés. Kép
Ha ráérez majd Balázs a bicajozásra, biztos ő is élvezni fogja! Először próbáljátok pótkerékkel, eddig Beni is úgy tekert. Kép
Megígértem neki, hogy majd odaviszem a biciklit az oviba, hogy azzal tudjon hazajönni, mert otthagyni nem lehet. Vagyis csak úgy lehet, ha játszhatnak vele a gyerekek az udvaron egész nap, azt meg nem szeretném. (lehet, hogy bunkóság, de kár érte) Hogy fogom odacipelni a babakocsival? Majd ügyeskedem. Kép

Sildike
Két dédi Kép Kép

benianyu

Benianyu
Beni a jégpálya melletti oviba jár?

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike.
Táncolós képek nagyon tutikKép
Látom Lacika nagyon élvezte a kintlétetKép
Dédi nagyon aranyos.Még nekünk hálistennek van 3dédimamánk!!Kép

Benianyu.
Köszi.
Neked Dani este szopizik?És honnan tudod hogy eleget evett-e?
Nekem Meli tuti nem lakik jól este mert nagyon hamar bealszik és ezért nemtudom hogy hagyjam-e sirni ha felkel.És ha tényleg éhes?Na ezt hogy döntsem el?
Képek csuda jók!Kép

Jucc.
Nektek is haláli aranyosak a fiúk!Kép

Lányok!!
Aki szokott sütni muffint:Nektek mennyire lesz magas?
Én sütöttem most kétszer is de nem jönnek fel olyan nagyon nagyra!?
Van valami titka hogy magasabb legyen??

ancsi26

Sildike,
Nem, a Lakkozó utcai oviba, Káp I-en.

Ancsi,
Köszi Kép
Igen, Dani este szopizik. Megkapja mind a két cicit, annyi-amennyi Kép, de szerintem elég neki. Nem szokott a cicin elaludni, csak ritkán, ha nagyon fáradt.
Meli mennyi idő után kel fel?

benianyu

Ancsi
Köszi szépen.
Nekünk is 3 dédink volt, de sajnos most decemberben halt meg egy közülük.Kép

Benianyu
Csak azért kérdeztem, mert Bazsika szeptembertől a jégpálya melletti oviba fog járni, ha szobatiszta lesz.

Kép
Kép Kép
sildike

Halihó!

Benianyu: én örülnék, ha tényleg hasonlóan állnánk, de azért nem olyan jó a helyzet. nem tudom, hogy mkiattam van-e (sztem talán nem), vagy mert Eszti sírósabb baba, de pl ma hajnalban sokat sírt. nem szoptattam meg, mert gondoltam még az elején vagyunk, néha elhallgatott, azátn újrakezdte, néha elég erős volt, akkor megsímogattam, no és persze, ha nem bírom és megszoptatom, akkor tuti megint én leszek a hibás, amiért nem alszik a gyerek éjjel.
tegnap este már így is megkaptam, hogy már rég jól aludna az Eszti, ha én hagytam volnaKép de hát én csak egy anya vagyok könyörgöm, én nem bírom hallgatni, ahogy sír. most azért már könnyebb, mert arra gondolok, hogy azért már "nagy" baba, és kibír egy pár órát kaja nélkül, és nem lesz semmi baja, de pár hónapja még olyan kis törékeny pici baba volt.
ma hajnalban ráadásul a sok sírástól rögtön beindult a tejbelövellő vagy milyen reflex, úgyhogy rendesen bekeményedett a cicim reggel 6-ra.
szóval elbizonytalanodtam. ha hajnalban megetettem volna max 20 perc alatt megúsztuk volna, így meg le sem írom mennyi voltKépKépKép

kíváncsi lennék az őszinte véleményetekre (lehet keményen őszinte isKép), hogy mit csinálnátokm a helyemben, ha nem szeretném Esztit az ágyunkba vinni, és szeretnénk, ha max 1-2x kelne éjjel.

még 1: a délutáni alvásnál hogyan csináljátok? mert mi ált. vagy sétálunk, és akkor úgy alszik be, vagy kenguruzunk, tehát olyankor nincs az, hogy beteszem mondjuk a járókába, és hagyom sírni. kellene?? remélem nem...

Dóri! hogy vagytok???

Ancsi: én szoktam muffint sütni, és változó, hogy melyik mennyire jön fel, receptfüggő. nem vagyok egy konyhatündér, de gondolom a sütőpor mennyisége és a formába helyezett tészta mennyisége számít.

Dédik miatt irígy vagyok, nekünk sajna már csak 2 él, mindkettő apa részérőlKép
Sildike, táncoló kiskirályfi nagyon édesKép
Lacika annyira aranyos a dédi ölébenKép jól látom, hogy az egy csomóra kötött nejlonzacsi, amivel a kerten játszik? ez jó ötlet, mert Eszti is imádja a zacsikat, de eszembe nem jutott csomót kötni rá, így azért biztonságosabb ...
a bárányhimlővel kapcsolatban abszolút egyetértek, én is ezt olvastam utánaKép

Beni&Dani&biciklisapka királyKépKép

még Zita napszemcsijét muszáj megirigyelnemKép annyira vagány, nagyon jól áll neki a kendőcskével együtt!!
lesz, ami lesz, én is rendelek egyetKép

KépKép
KépKép
and

And,
Eszti eszik cumisüvegből? Szoktál fejni?
Azért kérdezem, mert nekünk az álomszopi vált be, és Zita átalussza az éjszakákat. Este 11 körül etettem meg. Õ feküdt az ágyban, és aludt közben. És nem kelt fel később, hogy éhes lenne.
Vendég

And
Sajnos azt mondom, hogy ha biztos vagy benne, hogy Esztinek nem jön a foga, vagy nincs semmi más baja, csak cicizni akar, akkor én hagynám, mert az lesz a vége, hogy sokáig nem fogja átaludni az éjszakát.

A csomóra kötött nejlonzacsi azért jó, mert nem tudja a fejére húzni, viszont csörögni így is ugyanúgy csörög, ráadásul a csomót jól lehet rágcsálni.

Kép
Kép Kép
sildike

Benianyu.
8-kor alszik el és mostanában éjfél előtt tuti felkel.De olyan orditásba tud kezdeni,hogy a szivem szakad meg.Van mikor vissza tudom simizni,de van hogy csak cicin alszik vissza.
Szerintem tuti a foga is fáj.De igy is hagyjam sirni??
Meg az is gond hogyha hagyom sirni rögtön telelesz az orra és akkor meg csak szürcsög,néha muszály kiszivni,akkor meg tuti csak a cicin alszik vissza.
Szóval egyáltalán nem tudom hogy mit csináljak!!?
Mikor elmúlt nála a hasfájás és még nem fájt a foga akkor olyan jókat aludt.3-1/2 4-ig simán aludt.

ancsi26

Havtunde!
Eszti nem eszik, nem iszik cumisüvegből, én meg nem szoktam fejni, még az elején feladtam. egyrészt messze nem vagyok olyan hatékony, mint ő, másrészt a lefejt tejet nem issza úgy meg, a fagyitejet meg egyáltalán nem, bár mindegyikkel 3 hónapja próbálkoztunk utoljára.
egyébként 11-éjfél körül is eszik.
7-fél8 körül fürcsi, utána szopi, alvás valamennyi sírás után, vqagy , ha álmos belealszik a szopiba.
utána ébredés + kaja 11-12 körül, kb 2-3-kor, 5-6-kor. de gyakran 2 és 6 között becsusszant még egy ébredést...

Sildike!
szívem szerint én is hagynám, de már nem bírom, hogy 2,5-3 óránként kelek szopira, ami min 15 perc, totál felébredek, utána van, hogy nem tudok visszaaludni. most fél évesen költözzek át a gyerekszobába, vagy költöztessem oda magunkhoz? miért gondolod, hogy ha csak cicizni akar, és nem adok neki, akkor sokáig nem fogja átaludni az éjszakát?
a foga biztos, hogy jön, mert állandóan folyik a nyála és mindent a torkáig beletöm a szájába, de lehet, hogy még hetekig nem jön ki a foga, ki tudja?

Ancsi, nagyon boldog lennék, ha tudnék segíteni nektekKépKép
nálunk is kb egy hónapig tartott, amikor elmúlt a hasfájás és nem kezdett el éjjelente szopizni, 8-10 órákat is aludt.

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

MINDEN BABÓCA GYÖNYÖRÛSÉGESKépKépKép

Benianyu!
Nagyon édesek a FiúkKépKépKép!
Gratula Beni bicajozásáhozKép, nagyon ügyes!!!

Barbi!
Tök aranyosak az állatkerti fotókKépKépKép, meg persze a többi isKép!

Nyúlné!
Kisnyulad, mint mindig, most is haláliKépKépKép!

Bab!
Klassz, hogy sétálhattatok a szigeten, Apa nagyon büszke az Õ kis TofijáraKépKépKép! Hát lehet is!!! Teljesen meggyógyult már?

Ayse!
Kígyós mondás, nálam is ütöttKépKépKép!
Gratula Andris 1/2 évés szülinapjához!KépKépKép
Remélem tegnap azért mégis csak tudtál pihenni egy kicsit!

Megann!
Jó látni,hogy Léna így mosolyogKépKépKép
Nagyon édesKép! A lázKép szerintem is simán lehetett pszichés alapon. Remélem már teljesen visszaállt a rendKép.

Sildike!
Táncolós Bazsikád nagyon ariKépKépKép
A kerti fotók is nagyon klasszak! Szombaton én is ástam Anyukámnál. Tök jó volt egy kicsit tevékenykedni a friss levegőn!

Prüntyi!
Nagyon édes TüncsikédKépKépKép
Gratula a keresztelőhöz!
Ápr.28-án mi is mennénk, ha lehet.

Jucc!
Te Srácaid is nagyon helyesekKépKépKép!

Dóri!
Többször eszembe jutottatok 7végén. Remélem mára még jobb lett a helyzetKép, s te sem vagy már olyan szarul, sem fizikailag, sem lelkileg! Megy még a DRUKK, hogy teljesen vissza tudd tornázni a tejcsit!

Annamami!
Nem jöttetek még vissza?????

Sis!
S Ti merre csavarogtok??

Na, mi indulunk sétálni!
Kellemes du.-t Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

And

Ha fáj a foga, akkor semmit ne csinálj. Akkor igen is vedd ki és ciciztesd meg dajkáld, mert annak nincs értelme, hogy egy babát, akinek fáj valamilye sírni hagyjunk pusztán nevelési célzatból.

Azért gondolom, hogy ez így marad, mert egy bizonyos kor után már rögzülnek alvási szokások és ha ahhoz szokik hozzá, hogy éjszaka is eszik, akkor ez sokáig így lesz. A szomszédunkban a kisfiú már elmúlt két éves és kb. óránként ment át az anyukájához egy kicsit cicizni. Hát mit mondjak, sokkal nehezebb volt leszoktatni őt, mint kisebb korban lett volna.
Pár héttel ezelőtt én leírtam, hogy mi hogy csináltuk mindkét fiúval. Nálunk bejött, de most, hogy Lacinak pl. jön a foga most ha felsír este, akkor én is bemegyek hozzá és adok neki teát, vagy kiveszem megdajkálom.

Kép
Kép Kép
sildike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?