A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

mai események Kép (nekünk ez szinte kötelező program, itt lakunk a nemzeti múzeum szomszédságában).
persze a perec volt a legjobb rész, no meg a lovasdi
a babakocsis 3 évvel ezelőtt készült Kép Kép
ti jártatok valamerre? végre szép idő volt egy kis ideig...
Kép
Kép
az oviban készített kellékekben
Kép
peter huszár
Kép
adam huszár
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Nagyon helyesek a képek!!! Jó lehetett, mi is készültünk, de aztán csak a 11.kerületig jutottunk anyósomékhoz, ott meg annyi új játszótér van, hogy jól elvoltak a gyerekek.

Annak idején nálunk is mindig két gyereke, ikrei voltak a Lorának, neki igaz nem a hasában, hanem már készen voltak a babái. Amikor én szoptattam, ő is ott ült mellettem és ő is szoptatta az ikreit, igaz ő nem a cicijén, hanem a köldökén, mert akkor még megvolt a sérve és nagyon kiállt, és neki az volt a cicije.
Mára már kezd elmaradni az ikerség nála., mostanában már csak egy gyereke szokott lenni.

Ne aggódj Ádám miatt, nálunk nagyon sokat babáznak a fiúk, nagyban megy a barbizás, ugye ezt látják a nővérüktől, de azért sokat autóznak is, úgyhogy nem aggódom emiatt.

Szorítsatok!!! Hétfőn megyek egy kis műtétre, leszedik a méhszájsebemet, mert elég csúnya. Volt már valakinek ilyen műtétje? Egy kicsit félek, tudom, hogy nem nagy dolog, de azért izgulok.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

www.auchan.hu
Auchan oldalán március 17-én, azaz ma feltöltve 20 db ingyenképet lehet előhívattatni.
A ma kapott 20 kép ingyen kóddal márc. 24-ig lehet feltölteni a képeket Kép

Eri
simones

Marcsi!

Idén nekünk kimaradt, mivel szobafogságban vagyunk most még. Kép

Eri
simones

Sziasztok!
Marcsi! mi is jártunk a városban 15-én, a két kicsi nélkül. De a fiúk nagyapjuk által készített csákókban feszítettek. A huszár nézész nem lehet kihagyni. Előtte már napőokkal gyakoroltak itthon az unokatesókkal. Képzelhetitek, 5 kisfiú, 7 és nem egész 3 év közöttiek, ahogy masíroznak, meg Kossuth nótákat énekelnek, meg lovagolnak Kép.
Más. a francia tanárunknak gimiben, 3 lánya volt, és mindig azt mondta, hogy a 3 lányom közül a Klára a fiú. Azt hiszem Te is így lehetsz. Egyébként nálunk Dávid olyan érzékeny, feminin lélek, mindig röhögünk, hogyx tulképpen lánynak készült Kép. Pedig amúgy nagyon mokány és fiús.
Andi! igen, a "mondás" úgy tartja, hogy ha egy anyának csak két keze van, az testi fogyatékos. És akkor az ikresek??? szerintem egyébként nem az eleje a legnehezebb, hanem amikor már elmásznak, veszélyérzet meg sehol. Meg valahogy sokkal jobban beleviszik egymást a hülyeségekbe. Nálunk a kicsik csomó mindent megcsinálnak, amit a nagyok nem próbáltak. Ami az alvást illeti, vhogy egyre nehezebben szoktatom a gyerekeimet normális alvásra, ebben tök béna vagyok,. abban bízom, hogy azért anagyok is "betörtek", és most semmi gond nincs velük. Perzse néha dumálnak, meg ilyenek, de semmi extra. És ált még a nagyot is rá lehet venni a délutáni alvásra is, pedig már 7 éves. Másnak meg ez nem megy. Kinek mi jut. szerintem ez nem is csak szoktatás kérdése.
Claire
claire

Sziasztok!

Megjöttem a kórházból, túléltem a műtétet, kicsit rossz még, pihengetnem kell, úgy érzem magam, mint szülés után, de amúgy nem volt vészes a műtét.

Marcsi!

Remélem, jól vagy??!!Hányadik hétben jársz már?

Irj!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

sziasztok!
éva! itt is sok pihenést kívánok Kép hogyan tudod megoldani a pihit 3 gyerek mellett?

köszi, már jól vagyok. a tegnapi fura érzések elmúltak. lehet, hogy lejjebb ment a hasam, bár sosem volt annyira fent. nem tudom, hogy mit kell érezni, amikor közeleg a szülés. a keményedések már nem jellemzők, csak a normális gyakorisággal. lehet, hogy tegnap jóslófájásaim voltak? ja, egyébként a 36-dik hetet töltjük már Kép nagyon ügyes a kistesó Kép Kép
m.

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKép
gratula a 36. héthezKép

ÉvaKép
mielőbbi felépülést!!!

pusz: Vikta
6hóKépKép és 21hóKép
vikta

SziasztokKép
Nagyon édesek a fotók, gratulálok MindegyikhezKép
ÉvaKép
Sajnálom, hogy csak most néztem be, mert nekem is volt régen méhszájseb műtétem - lézeres, és nem volt vészes de látom már túl vagy rajta... JobbulástKép
MarcsiKép
Szivből gratulálok a 36. betöltött héthezKép Mostantól érett már a tüdeje is a babuskának, úgyhogy akár szülhetsz is ha készen álltok rá, persze két hétig még cipelgetheted ha birodKép

Bocsi, ritkán jövök, és nem tudom követni a fórumot... Még mindig lakáskeresésben vagyok, eddig eredménytelenül és persze egyre feszültebb is vagyok emiatt.
Gerike újra antibiotikumot szedKép Idén télen nagyon ránk járt a rúd... Lilcsike még tartja magát, de ezt le sem merem irni...

Puszi és jó egészséget Mindenkinek:Doris
doris

Marcsi!

Örülök, hogy jobban vagy!!! Ma sokszor eszembe jutottál és aggódtam, hogy nem vagy jól. Jó, hogy már betöltöd a 36.hetet, azt hittem még fiatalabb a babád, és ezért is aggódtam, de most duplán megnyugodtam.

Eddig itt volt anyósom, most meg a férjem van itthon velem, gyerekek oviban vannak, 3kor jönnek csak haza, akkor is egyből szaladnak az udvarra és estig kint játszanak, este a férjem ellátja őket és nekem nincs gondom velük, de amúgy már jobban vagyok, ma már sétáltunk is egy kicsit a férjemmel,de azért még óvatos vagyok, mert nem szeretném, ha vissza kéne mennem a kórházba.

Vikta
Köszi a jókívánságokat!!

Doris
Örülök, hogy írtál!!! Rég hallottam felőletek. És hogy-hogy nem találsz lakást? Annyi hírdetés van mindenfelé. Nézd meg a www.apro.lap.hu oldalon az ingatlan hírdetések között több száz eladó lakás van. Merre szeretnél és milyen lakást, azért kérdezem, ha esetleg látok valami jó hírdetést szívesen elküldöm, emailban is leírhatod, ha itt nem akarod.
Kívánom, hogy találj egy szép kis lakást és ott boldogan élj a gyerekekkel!!!
Jobbulást kívánok Gerinek!!! Most már jön a jó idő és talán elkerülnek már benneteket a bacik!!!
Nekem nem lézerrel csinálták, hanem valami elektromos késsel, de tényleg nem volt vészes, elaltattak, nem emlékszem semmire, csak arra, hogy mikor felkeltem elég dilis voltam, felhívtam anyukámat, amit öt perc múlva teljesen el is felejtettem és újból felhívtam, ő akkor közölte velem, hogy már öt perce beszéltünk és nem akartam elhinni.

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Jó régen nem jártam már erre, de azért néha olvasgatok.Kép

Éva!
Örülök, hogy minden ok a műtét ótaKép - nekem is volt évekkel ezelőtt, de semmi lézer, kőkemény varratok...Kép

Doris!
Én is kívánom a legjobbakat, hogy mielőbb találj egy szép otthont, ahol békességben, boldogságban tudod a manókat nevelni.KépKép

Marcsi!
Nem is mondtad, hogy volt vmi gond... Igaz, gyanús volt, hogy úgy eltűntél.Kép kérdeztem is a pasikat az oviban!Kép De mondták, hogy minden rendben, csak vérvételen voltál.
Vigyázz Magatokra - és kitartás, már lassan itt a finito!Kép

Kicsinyítettem a skacaimat - remélem sikerült... ha nem, feladomKép

Minden kis és nagy betegnek JOBBULÁST!Kép

Puszi
Erika
Kép

KépKép
herika

Na ezt jól lekicsinyítettem!Kép
és ez kb. negyedóra volt...Kép
nem megy ez nekem..........

KépKép
herika

Kép
újabb percek eredményekéntKép

KépKép
herika

erika!
ügyes vagy! a kis majmócák is Kép

szerintem már nem sok van hátra a terhességből. készülget a kórházi csomagom...
pihenek ezerrel, nagyon máshoz nincs is erőm Kép
a héten kétszer még játszótérre is mentünk a srácokkal...

éva! örülök, hogy jobban!
doris! köszi! drukkolok!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

DorisKép
és is azt kívánom neked hogy egy szép lakást találjatok és boldog legyél a gyerekekkel!!!

Vikta
6KépKép és 21Kép
vikta

Marcsi!
Kitartás, már nem sok van hátra, de azért húzzad még 1-2 hétig, az nem árt. (Beszélek én, akinek 2 koraszülött gyereke van) De én úgy szerettem volna tovább hordani őket, csak nem úgy jött össze sajnos Kép Egyébként irigykedek egy kicsit rád, mert én annyira szerettem terhes lenni, olyan jó érzés volt. Mondjuk, amikor éjszaka nem fogsz aludni, azt nem fogom irigyelni Kép

Doris!
Mi is lakáskeresésben vagyunk, bár nálunk lakás lenne, csak pénzt is kellene szerezni!! Kép

Sziasztok: Andi

Kép
gandi75

lányok!
tud valaki jó szoptatós étrendes linket ajánlani?
andi! hasonló cipőben jártunk az ikrekkel, szóval én is élvezem most (már) ezt a véletlenkét Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Csak véletlen volt, nem is terveztetek 3. babát? Tőlem is sokan kérdezik, hogy nem akarunk-e még egyet? De közlöm mindenkivel, hogy NEM! Legalábbis egyelőre. Majd lehet, hogy mire 10 évesek lesznek az ikrek, akkor. De szerintem akkor se, most így érzek. Bár kíváncsi vagyok, milyen lehet 1 gyerekkel. Biztosan sokkal könnyebb. Te már lassan ezt is megtapasztalod. Ti jártok bölcsibe v. oviba? (Lehet, hogy írtad már valahol, de nem emlékeszem. A másik topikban?)

Andi

Kép
gandi75

andi!
igen, kissé sokkolt annakidején a tény... mostmár minden olyan egyértelmű és örömteli. és totál izgalmas Kép
srácok biológiai kétévesen kezdték a bölcsit. visszamentem dolgozni. múlt szeptember óta pedig ovisok.
te dolgozol?
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Az enyéim 2004. szept.13-án kezdték a bölcsit, tehát biológiailag még nem voltak 2 évesek, mert okt.9-én kellett volna születniük. Igazából aug.20-án volt a szülinapjuk és én mindig ezt számoltam, nem igazán foglalkoztam a biológiai születésnapjukkal. Persze az elején igen, amikor még nagyon picik voltak, és azért ezt-azt később csináltak, mint a rendes időre született babák, de ez 2 évesen már nem számított.
Én nem rögtön mentem vissza dolgozni, nem ezért kellett bölcsibe menniük, hanem azért, mert én úgy láttam, hogy kevés vagyok már nekik, vágytak a gyerekek után, és aránylag egészen könnyen beszoktak a bölcsibe. A 2. hét közepétől már ott is aludtak. Na nem mondom, hogy az első héten nem ordítottak (velük sírtam én is, persze úgy, hogy ők ne lássák), de aztán megszokták és most már nagyon szívesen mennek. Én hagytam őket a bölcsiben, mert iskolába úgyis csak 7 évesen mennek és ha múlt szeptemberben oviba mennek, akkor ott kellett volna valamelyik csoportot ismételni. Majd most íratom be őket az oviba, és most szeptembertől mennek.
Viszont most már dolgozok (tavaly aug. óta). Remélem valami APEH-os nem fogja olvasni, mert csak feketén dolgozok, nem vagyok bejelentve. Kép Mondjuk ez most még nem túl nagy gond, mert még mindig GYES-en vagyok. Tényleg, akkor Te most 3 GYES-t fogsz kapni? Vagy hogy működik ez? Én úgy tudom, hogy ahol hármas ikrek vannak, ők is csak dupla GYES-t kapnak.
Andi

Kép
gandi75

AndiKép
lehet h 3 gyerek van de attól még 1 gyed jár. illetve ikrek esteén lehet 2 gyest kérni de az csak akkor jó nekd ha alacsony volt a fizetésed. én a 3 gyerek után 1 gyedet kapok amit dalma után számítanak mert az a legjobb, tehát megszültem még 2 gyereket dalma mellé de a pénz változatlan amíg dalma 2 éves nem lesz . utána kevesebbet kapok.

6KépKép és 21Kép
vikta

nekem a 2 "kicsivel" kevesebb gondom van mint az 1 "naggyal". tehát nem mindig könnyebb 1 gyerekkel. a 2-nál (3-nál) már van tapasztalatod így sok mindent máshogy csinálsz és könnyebb. ezért örülök nagyon h 1-re 1 lett és 2-ra 2Kép

a másik h gyerek függő. nálam dalma és nati nagyon nehéz eset. sok foglalkozást, kézben létet igényelnek, állandóan mozognak, pakolnak, dalma ha kimegyek a szobából már az asztal tetején van és pakol, ... nem lehet mellettük pihizni.
bendi "könnyebb" gyerek.

Vikta
vikta

sziasztok!
vikta! itt is köszi a szoptatós étrendes cuccokat!
andi! ez csak az én hülyeségem, hogy állandóan a biológiai korukkal vacakolok Kép az enyémek nagyon gyenge bölcsibe jártak. hiába volt közel, jó kajával, a nénik utálták egymást, ími nagoyn átérződött az egész bölcsi hangulatán. így a fiúk szinte menekültek onnan. igy előbb kezdtük az ovit, aminek van jó oldala is meg rossz oldala is. koruk szerint mini csoportba kellett volna kezdeniük, de pont az ő évfolyamukon nem indult Kép összehozott minket a sors a világ legjobb magdi nénijével, aki sajnos jövőre megy tovább a középső csoporttal, az enyéim pedig új néniket kapnak már megint.
szóval tök jó nektek, hogy bölcsi ennyire bevált és ilyen ügyesek a gyerkőceid egészségileg is Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

sziasztok!

Ma beírattam a manókáimat az oviba. Olyan fura érzés volt, mikor azt kérdezték, hogy akkor most lesznek 4 évesek? De hát még most születtek!! Kép Olyan gyorsan repül az idő.
Tegnap délben nem aludtak egy percet sem, Gréti kezd hadakozni a déli alvás ellen, és nem hagyja Gergőt sem. Aztán az óraátállítás miatt gondoltam, hogy akkor nem fektetem le őket, majd este hamarabb elalszanak. Este 8-ra megfürödtünk, kérdeztem, hogy esznek-e tojást, megsütöttem, de mire készen lett (kb. 2 perc)a főkolompos (Gréti)mesenézés közben már el is aludt. Kép Gergő 3 perccel utána. Kép Tehát régi idő szerint negyed 8-kor már aludtak, máskor meg 9-kor kezdünk fogat mosni, negyed 10, mire ágyba kerülnek. Pont a déli 2 óra alváskülönbség jött ki. Reggel 7-kor meg alíg bírtam őket felébreszteni.
Vikta!
Nekem nincs tapasztalatom, hogy 1 gyerekkel milyen, azért gondoltam, hogy eggyel csak könnyebb, mint kettővel, de úgy látszik ez sem törvényszerű. Nekem Gréti a "könnyebb" gyerek, Gergő meg igazi fiú.

Marcsi! Jól vagy(tok) még? Egyben?

Szép napot mindenkinek: Andi

Kép

Kép

Kép
gandi75

sziasztok!
andi! ismerős sztori Kép
az enyémek tél óta már nem alszanak (itthon) hétvégente. hosszútávon nagyon fárasztó tud lenni, de egyszerűen nem megy nekik. amikor betegek, akkor szinte maguktól fekszenek az ágyba, de "dologidőben" egy pihenéssel váltjuk ki. mesét néznek és én addig tudok aludni (nekem bezzeg nagyon van igényem rá) kezdetben sok-sok fejtörést okozott és nagyon sajnáltam, hogy nem birom őket rávenni. (az anyukámnál külön szobában tudtuk őket altatni és a jó pécsi levegő elnyomta őket) de ők nagyon jól alszanak éjjel. semmi felkelés és gyors elalvás. most annyival izgalmasabb, hogy szombat este óta már fent is alszanak a galérin. némi összegabalyodással, merthogy egyelőre csak szivacsuk van. hol az egyik, hol a másik használja keresztben alvással a rácsot sorvezetőnek. de bele fognak jönni, szerintem. külön jó buli lejönni onnan este 8 és 1/2 9 között fejenként átlag 5-ször pisilni Kép
aztán péter mindig maharabb bealszik, ádám pedig szorgalmasan jár fel s alá, közben sokat mókázik, szórakoztat minket Kép
végül a férjemmel abban maradtunk, hogy megúszunk napi két hisztit, ha hagyjuk őket "nemaludni".
itt a képeken gréti mondja, hogy mit hova kell vinni? jól jön a segítség a háznál Kép Kép
igen, még egyben, de készülök már ezerrel. rengeteg édes és jól használható ruhát kaptam. azokat mosom, szortírozom, rendezgetem. meg a kórházi táskám is kész Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Olvasok, és drukkolok mindenkinek, majd hozzá is szólnék itt az 1 gyerek 2 gyerek prblémához, csak muszáj aludni menni. Hódít nálunk ez a vacak hányós- hasmenős vírus, és épp alszik mind a 4, így ki tudja, meddig lehet egyet hunyni. Claire
claire

claire,
jobbulást a gyerkőcöknek!
ma voltam ctg-n. most már ezt is tudom, hogy mi... holnap kezdem a 37-dik hetet Kép
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi!
Örülök, hogy jól vagytok.Kép
Ctg-n én csak egyszer voltam, ui. Vikinek annyira nem tetszett, hogy többet nem mentem. Ráadásul úgyis felesleges vizsgálat ez.

Eri
simones

Hello!

A ctg az ugyanaz, mint az nst? Lehet, hogy hülye kérdés, de nálunk így hívták. Ha ez az, akkor nekem bőven kijutott belőle. Mikor befektettek, akkor minden nap 2-szer kellett menni, hogy meghallgasság a babák szívhangját. Mikor megtudták, hogy nálam is két szívhangot kell keresni, azt mondták, hogy hát maga is?? Kép Kb. 10 ikres kismama feküdt bent akkor. Aztán két napig a szülőszobában is szinte állandóan rajtam volt. Mikor 2 óra hosszáig voltam "rácsatlakoztatva", már én szóltam, hogy nem lehetne egy kicsit levenni, mert már nem érzem a hátamat, a derekamat, mert ugye mozogni nem nagyon lehet, mert elcsúszik és elmegy a szívhang. El lehet képzelni akkorra hassal egy gurulós ágyon órákig hanyatt v. esetleg félig oldalt feküdni. Nagyon sz.r volt. Kép Az jó volt, hogy hallottam a kis szívüket ketyegni, hogy jól vannak, de azért eléggé szenvedtem.

Eri! Miért felesleges?

Marcsi! Jól vagy még? Ez olyan izgi. Kép Minden nap várni, hogy vajon mikor akar megszületni a babuci. Bár két gyerek mellett nem biztos, hogy jó, ha az emberre váratlanul tör rá a szülés. Fog hagyni a doki rendesen szülni? Nekem van egy ismerősöm, aki az elsőt császárral szülte, és tavaly dec-ben megengedték, hogy rendesen szüljön és sikerült is neki. Kép

Jó egészséget mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

sziasztok!
a ctg-n a kistesó szívhangját és a fájástevékenységemet nézték. azt nem tudom, hogy miért kellett a bébinek ébren lenni, de mozgott lelkesen Kép 20 perces szeánsz egyébként.
az nst-ről én úgy tudtam, hogy a méhlepényt is vizsgálja, de nem biztos Kép

andi, igen, izgalmas. most attól parázok, hogy fel fogom-e ismerni, hogy szülök. minden már szült anyukát erről kérdezek. az ikrekkel csak pukk elment a magzatvíz péternél és 1,5 óra múlva kiszedték őket. állítólag 7 perces fájásaim voltak, de nem éreztem semmit. császár utána az örzőben persze jöttek a fájások, de az annyira mindegy volt már, egész éjjel nem aludtam (este 8-kor születtek) mert végig a nevüket mondogattam magamban és tiszta transzban lehettem KépKép

ja, és elvileg hüvelyi úton szülhetek Kép de adokim közölte, hogy csak könnyű szülésem lehet. ha nem tágulok rendesen, akkor irány a műtő, mert több a kockázat császár után. valójában szeretném a hüvelyit, gyorsabban haza mehetek, a tejtermelésnek is jobb, úgy tudom. meg hát a kicsinek is kell ennyi izgalom Kép

elvileg van egy koreográfia, hogy mit csinálunk majd, ha beindul. de asszem inkább rögtönözünk. az ikrek ruháit nagoyn logikusan tárolom, hogy könnyű legyen összepakolni, ha indul a mandula. egyébként pedig szüleim vállalták be őket, hogy a férjem hozzám is be tudjon jönni olykor. szóval anyukámék majd szintén improvizálnak Kép a srácok meg reményeim szerint partnerek lesznek és majd megmondják, ha valamit máshogy szoktunk Kép
puszi, m.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Örülök, hogy ilyen jól vagytok!!!! Tényleg izgalmas követni, hogy bármelyik nap megindulhat a szülés!!!! Ha valami van azonnal írj nekünk, hogy tudjunk szurkolni!!!!!

A CTG nekem is már a könyökömön jött ki, annyit jártam az ikrekkel, mivel én 10nappal túlhordtam a fiúkat így minden másnap járnom kellett, elég fárasztó volt,de megnyugtatott, hogy jól vannak a kicsikéim.

Éva

Kép

Kép
éva75

Marcsi

Még azt elfelejtettem, hogy amiatt ne aggódj, hogy nem veszed észre a fájásokat, mert tuti, hogy észre fogod venni!!! Nekem is eleinte csak gyengék voltak a fájásaim, nem is voltam biztos benne, hogy az, de aztán felerősödött és akkor már indultunk is a kórházba, mert arra készülj, hogy a második-harmadik baba hamarabb megszületik, mint az első.
A Lorával 16órát vajúdtam, míg az ikrek pár óra alatt meglettek, dél körül kezdődtek a fájásaim, én be sem akartam menni a kórházba, mert a Lorával is olyan sokat vajúdtam, és úgy voltam vele itthon jobb lesz, de aztán a dr.nő azt mondta azonnal induljak, mert a második szülés gyorsabban megy, igaza is volt, 2körül értünk be, de akkor már iszonyatosak voltak a fájások és négy órakor már meg is születtek a fiúk 18perc különbséggel, mert Zolika nem akart kibújni, úgy nyomták ki belőlem.
Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha beindulnak a fájások ne sokat tétovázz, indulj a kórházba minél előbb.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Andi!
Mert úgyis csak a pillanatnyi állapotot mutatja.

Lányok!
Nektek sohasem tiltakoztak a magzatok valamelyik vizsgálat ellen?

Eri
simones

Eri!
Hát lehet, hogy igazad van. Akkor én azért voltam órák hosszat rákötve? Kép Nekem Gréti húzódott el mindig, mikor a védőnő akarta megtalálni a szívhangját. Alig lehetett meghallgatni. Kép

Kép
gandi75

Sziasztok!
A tervekről és rögtönzésről a következő sztorik jutottak eszembe:
Tervezgettem, hogy meddig fogok terhesen autót vezetni. Ez az ikrekkel volt, mert csak a 2. gyerek után lett autónk. Addig -addig, míg a szüketésük napján még lent voltam a két naggyal az oviban vmi húsvét előtti vásáron...
A cuccom össze volt készítve, és igyekeztem használható állapotokat hagyni magunk után, ebből a következő lett: este fél8 felé elindult a magzatvíz. Nagymama jött a gyerekekhez, én a következő háztartási katasztrófát hagytam magam után: járt a mosógép, csöpögött a leolvasztás alatt álló hűtő, persze minden kipakolva belőle, és még vmi "folyamatban volt". Szóval képzelhetitek Kép
Marcsi! Rá fogsz jönni, hogy szülsz. Különben sem kell rohanni, nem megy olyan gyorsan az a tágulás (tisztelet a kivételnek), főként elsőre. Szerintem jobb otthon vajúdni, amíg lehet. Én a másodikkal beültem egy nagy kád melegvízbe (persze ott nem ment el a magzatvíz), és ott lazítottam, amíg bírtam. Meg is érte, alig voltam a szülőszobán. Szóval nyugi, és hajrá! Claire
claire

MarcsiKép
izgulok értetetekKép

EriKép
nálam dalma utálta az uh-t . mindig arrébb mászott és elbújt a doki előlKép
a kicsiknek már nem volt helyük bújkálniKép

pusz és jó éjt: Vikta
6+hóKépKép és 21+hóKép
vikta

Marcsi!

Hogy vagytok? Nem történt még semmi?

Sokat gondolok rátok!!!

puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

éva!
elértük az áprilist, kistesó pedig még a pocakomban Kép Kép Kép
köszi az izgulást!
puszi,
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi! Látod, csak így tovább. majd mi izgulunk, te csak nyugi.
Ma két évesek az ikrek, szóval mostmár jogos,an vagyunk ebben a topicban :-O. Elképesztő gyorsan elment ez a két év.
Claire
claire

Sziasztok!

Claire!Kép
Boldog szülinapot a 2 éveseknek! KépKépKépKép

Marcsi!Kép
Ügyesek vagytok! Így tovább! KépKép

Andi!Kép Vikta!Kép
Mindig, vagycsak néha bújtak el?

Ma végre 5 hét után mehetünk bölcsibe.Kép Zolinak nagyon sok pöttye volt. KépRemélem most egy darabig nem lesznek betegek.Kép

Eri
simones

claire!
köszi! nem emlékeztem, hogy mikor is van az ikrek szülinapja. de akkor most isten éltesse őket! volt buli? torta?

eri!
köszi! igyekszünk Kép nem semmi az 5 hét. addig nem is dolgoztál, ugye? mit szóltak a fiúk az újra bölcsihez?

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

ClareKép
Isten éltesse a gyerekeketKép

ERiKép
dalma mindig elbújt az uh elől. nem is láttuk milye van (de így érdekesebb volt) a végén már nem tudott elbújni, mert nem volt helye (3,85-tel született, betöltötte az űrtKép)
a védőnő szívhang keresésnél néha 10perc után feladta. akkor is mindig elmászottKép

MarcsiKép
megkaptam a leveled. drikk-drukkKép

6hóKépKép és 21hóKép
vikta

Sziasztok!

Claire!
Isten éltesse a 2 éveseket! A nagyok ilyenkor hagyják érvényesülni a kicsiket a tortájukkal? Nem fújják el előttük a gyertyát? /Nálunk tuti úgy lenne.../

Marcsi!
Nagyon ügyesek vagytok azzal a kis Pocaklakóval! Nevét tudjuk már? Nem emlékszem, hogy írtad volna. Milyen gyakran kell bejárnod ctg-re? Drukkolok én is Nektek nagyon!

Eri!
Jó sokáig tartott ez a bárányhimlő, de végre túl vagytok rajta.
Mi egy laza hasmenés-hányás vírust kaptunk el a múlt héten családilag...
Köszi az Auchan fénykép előhívási akciójáról az értesítést, mi éltünk vele! Ha még van ilyenről infód, várom a híreket! Köszi!!

Éva
Éva70

sziasztok!
igen, már van nevünk. amig nem volt biztos, hoyg fiú, addig andrás volt a jelölt. aztán utána nagoyn nem akartam andrást. 1 hónapja apa ráfeküdt a témára és magyar nevet választott: bulcsú lesz a kistesó. már a fiúk is igy hívják Kép
a családban nem egyértelmű az öröm. apósom még a múlt héten is hosszú percekig győzködött telefonban, hogy nem jó ez a név. a kicsinek nem fog tezseni, ha felnő. én ezt nem értem. hogy találhat ki ilyet... azért a bulcsú nem arisztid, vagy edömér. szerintetetk sem baj, ha nem fooglalkozom vele? valahol engem igyekszik meggyőzni, merthogy za én kompetenciám a név...
de én nem akarom megváltoztatni.
kis drágám meg még meg sem született, de már bonyolítja apósom a helyzetet...

na, 2 kép a galerinkről Kép Kép Kép

Kép
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Claire!
istenke éltesse a 2 éveseket!KépKép

Marcsi!
Hajrá!! csak így tovább - nagyon ügyik vagytok!!!Kép

Lányok!
Volt valakinál orrmandulaműtét 4 éves kor környékén??? Mennyire indokolt? Nekünk ma egy fül-orr-gégész egyből ezt javasolta (jövő hétre!!Kép), mikor hallásvizsgálatra mentünk, hogy jobb tőle mihamarabb megszabadulni, ha már úgyis volt középfülgyuszijuk nem egyszer, és valszeg ettől a hallásuk is romlott...

Erika

KépKép
herika

valakinél - természetesen...

KépKép
herika

Sziasztok!

Marcsi!Kép
Nem is olyan ritka név a Bulcsú. Egyre több lesz majd. Kép
Azért néha bementem néhány órára, mikor anyós elvállalta őket. Így nem maradt el olyan sok órám.
Jó a galéria. Kép Nálunk pici a belmagasság, így csak félmagas ágy van, de imádják. Kép
Jól látom Boribont? Kép

Vikta!Kép
Dalma most is szeret bújocskázniKép

Éva70!Kép
Persze beírom majd, ha lesz.Kép

Erika!Kép
Nálunk ez még nem merült fel. Bár az utolsó középfülgyulladás után vittem őket sóbarlangba egészen a bárányhimlőig. Azóta nem is volt baj.Kép

Eri
simones

Erika!

Lorena kb. négy éves volt, amikor kivették az orrmanduláját, mi is nagyon féltünk, és kételkedtünk a műtét fontosságában, de utólag nem bántuk meg, a műtét előtt Lorának is állandóan fülgyulladása volt, sokszor fel is szúrták neki, de a műtét ót egyszer sem volt gyulladt a füle!!!!!! Szóval megérte. , nem is volt olyan vészes, egyet kellett bentaludni, én is vele lehettem végig, egy kicsit fájdogált neki, de a legnagyobb gondja az volt, hogy a műtét után csak délután ehetett és nagyon éhes volt. Hamar felépült a műtét után. Szóval, ha az orvos azt tanácsolja, hogy ki kellene venni, akkor hallgassatok rá.
Nekünk a Budai gyerekklinikán vették ki, mindenkivel nagyon meg voltunk elégedve.

Marcsi!
Nálunk ki sem tudták mondani az apósomék a Lorena nevét, és megjegyezni sem tudták, de beletörődtek és megszokták., a kedvükért kapott mégegy nevet, amit ők szerettek volna, Lorena Alexandra lett és így ők is boldogok voltak és mi is., és úgy voltunk vele, ha majd nem tetszik neki a saját neve, akkor használhatja a másodikat. Egy időben volt is, hogy élt vele, kijelentette, hogy őt Szandinak szólítsuk, ez egy pár napig tartott, aztán visszatért az eredeti nevéhez.

Most rohanok, Lorát orvoshoz viszem, egy hete fájlalja a szemét és pár napja hányingere is van, tegnap már voltunk szemészeten, azt mondták rendben van a szeme, most viszem a gyerekorvoshoz, hátha ő kitalál valamit, csak ne azzal jöjjenek megint, hogy pszichésen fáj neki, mint a fejénél (amiről utólag kiderült, hogy a fogai miatt volt!), mert amikor nem jönnek rá mi a gyerek baja, mindig azzal jönnek.

Éva

Kép

Kép
éva75

Erika

Ja, még azt elfelejtettem, hogy mi is jártunk egy darabig sóbarlangba, de nekünk nem igazán segített.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva!
Köszi az infót.Kép
Ma 2 dokihoz is elviszem Õket, kiváncsi vagyok...
Este már okosabb leszek.Kép

Eri!
Nekem nem maradnának nyugton egy ilyen helyen sajna a megfelelő időig...Kép

Erika

KépKép
herika

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?