A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Sziasztok!
Monee!
Igen, a sörterápia bevállt, az egyikből szívja, a másikból folyik. Boldogulni sehogysem boldogulok veleKép Az elmúlt héten szinte egész éjjel aludt, viszont péntek óta szinte egész nap üvölt. Szombaton már felhívtam a doktor nénijét, mert teljesen berekedt(szerintem az üvöltéstől). Holnap el kell vinnem hozzá és megnézi, bár szerintem tényleg nem beteg. Megyek is, most is felébredt kemény 10 perc alvás utánKép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!
Szeretnék többször írni én is, bekapcsolódni a beszélgetésekbe, csak kicsit le vagyok maradva, mert új vagyok, vissza kell olvasnom kicsit, hogy képben legyek.
2004 augusztusában írtam először ide, akkor még a pocakomban volt Violám, aki 2005 febr.-ban született. Aztán nem igazán jutottam számítógép közelébe, most lett csak Internetünk.
Arra lennék kíváncsi, hogy ti hogyan boldogultatok az első évben? Volt-e segítségetek (férj, szülők, barátok)? Azért kérdezném, mert nekem majdnem ráment a házasságom, most próbálok észhez térni. Visszaköltöztem a szüleimhez, de jóban vagyok a párommal, szeretném, ha újra egy család lennénk. Nem tudom, hol rontottam el, talán túlságosan meg akartam felelni, mint anya és elhanyagoltam a páromat. Sajnos neki olyan a munkája, hogy szinte semmit nem tudott nekem segíteni, gyakran kell éjszaka is dolgoznia, szüleim messzebb laknak, anyósomék ugyan a szomszédban, de velük nem felhőtlen a viszonyom.
Pedig olyan jól indult minden. 8 éve ismertem a páromat, amikor összeházasodtunk, és úgy gondoltuk, jöhet a baba is. Csak amíg én egyre jobban belejöttema babázásba, ő egyre inkább eltávolodott tőlünk. Talán én nem figyeltem eléggé rá, de hát mindent egyedül csináltam(gyerek, háztartás, bevásárlás, stb.), és minden új volt nekem, meg kellett tanulnom.
A kislányát ő is imádja, ezzel nincs is gond, én is kezdem visszanyerni régi énemet (több idő jut magamra), talán még menthető a dolog.
Vajon a férfiak miért várják el, hogy egy nő szülés után ugyanolyan fitt legyen, ugyanúgy kiszolgálja őket, mint előtte? Hogyan lehet ezt egyáltalán megoldani, ha az embernek nincs segítsége, csak egy házsártós anyósa, aki mindig mindent jobban tud?

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Monee85!
Igen, sikerült válogatni, remélem úgy is fog majd kinézni, ahogy azt elképzeltük! Kép A hitelről még semmi hír, pedig az önrészt már be is fizettük! Kép

Holdviola!
Köszi a börzeinfot, én nem tudtam, hogy a következő mikor lesz! Kép Ja és ma kint voltam, tök jó cuccok voltak, de igazából Libero pelusért mentem, azok meg nem voltak Kép úgyhogy most Petinek be kell érnie a DM-es Babylove-al! (de az is jó) Kép

Marcsy! Sörterápia KépKépKépRemélem Krisztike tényleg nem beteg!

Jevi26!
Sajnálom, hogy nehéz éved volt! Én ezen a téren tök mázlista vagyok, mert férjem nagyon-nagyon sokat segít nekem, mind a babával, mind a bevásárlással, szinte bármivel kapcsolatban. Anyuék vidéken laknak, de még anyukám is aludt nálunk a kórházból hazajötelkor 2 éjszakát, anyósom is nagyon rendes és segít amiben tud! Szóval tényleg nagyon szerencsésnek érzem magam emiatt, és értékelem is! Remélem rendbe tudod hozni még a házasságodat és újra boldog család lesztek a férjeddel!!! Kép (tanácsot a fentiek miatt nem tudok adni)

Viki+Peti 28+2

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Jevi26!
Csatlakozom az elöttem szólohoz, tényleg nem lehetett neked könnyű(talán még most sem az). Tanácsot én sem tudok adni, nekem is nagyon sokat segít a férjem, anyósom. Anyu is sokat segítene, de neki dolgozni kell, ott van neki a hugom is...Szorítok Neked, hogy rendbejöjjön a házasságod és újra együtt tudjátok nevelni a kislányotokatKép
Viki!
Hát, én is remélem, hogy tényleg nem beteg, bár a vasárnapi nap óta én semmin sem lepődnék meg. Egész nap, de egész nap sírt, de úgy mint akit nyúznak. Általában 2 óránként eszik, evett, böfizett, sírt olyan 1,5 órán keresztül, 10-20 perc alvás megint evés, sírás... és ez így ment egész nap. Most hajnali 2 óta ébren vagyunk, de még a kezembe is sírt hajnali 4-igKép Pedig már az infacol adagját is emeltemKép De majd délután talán többet tudunk, remélem a doktor nénije már többet is mond mint azt, hogy fájhat a hasa és tornáztassam, maszírozzam, mert ezekkel nem érek el semmit, hiába mindenKép
Tényleg nem gondoltam volna, hogy a 3. gyerekkel ilyen nehéz lesz. Én annyira magabiztos voltam, most meg már vele együtt sírok tehetetlenségembe. Tegnap már a párom is könnyes szemmel járkált fel-alá vele a lakásba.Kép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Marcsy!

Tényleg nem szokásom az okoskodás, meg a "pánikkeltés", de nemrég láttam egy filmet, amiben a baba azért sírt álló nap és azért nem tudott aludni, mert valami baj volt az orrocskájában és nem tudott elég levegőt venni. Egyébként lehet benne valami, hiszen ha alszol kevesebb levegőt veszel, ebben az esetben még a kevesebbnél is kevesebbet ugye, talán a Te picikédnél is ez lehet a baj. Egyébként biztosan azért sírdogál ennyit, mert nem tudja kialudni magát. KépKépKép

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jevi!

Én ugyan "önerőből" nem tudok hozzászólni ahhoz amit írtál, de a környezetemben vannak páran akik ebbe a csapdába estek mint Te. Ez, amit leírtál szerintem az anyaság 22-es csapdája. Nem Te vagy az első és valszeg nem is az utolsó, akivel megtörténik, ebben az a szomorú, hogy a legtöbben akkor veszik észre hogy baj van, amikor már késő. Kép
Nem tudom hogy hogy lehet jobban csinálni, de azt tudom hogy az ember lányának amellett hogy ANYA, ugyanolyan szinten meg is kell tartani magában a NÕt. Valamilyen szinten a Párodat is meg lehet érteni, hiszen ő közös gyermeket akart Veled, a szerelmetek gyümölcsét, hogy mégteljesebb legyen az életetek, nem azt szerette volna, hogy belőled egy profi házvezetőnő és bébiszitter váljon. Sajna vagy nem sajna, de egy anyának az eszével kell kényszeríteni magát arra, hogy megtegye azt, hogy a sexi feleség is megmaradjon.
Írtam még régebben, hogy nálunk ha majd lesz gyerekünk, nagyon penge élen táncoló téma lesz a terhesség alatti, illetve a szülés utáni szekszuális élet. Nem azért mert a Párom egy csapodár típus, hanem mert én ezt a mi életünkben nagyon fontos dolognak tartom. Ha esetleg nem úgy jön össze a dolog, ahogy előre szeretném, biztosan komoly lelki problémákat fog bennem okozni.
Nem hiszem hogy a gondolataim bármennyit javítottak a helyzeteden Kép, de remélem én is hogy a családotok sorsa jobbra fog fordulni hamarosan. Kép

Legyen szép napod!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Jaj, hát előkerültem, jól esett, hogy hiányoltatok, azért minden nap beleolvastam a topikba, csak idő nem maradt írni. Pénteken letettem a lantot a munkahelyen, mától szabin vagyok, ezután biztosan jövök majd rendszeresen.

Monee!
Ha mégis kisfiúnk lenne, akkor -egyenlőre- a Marcell és a Dávid név a befutó, nekem az utóbbi tetszene jobban. A vizsgálatról igen, kaptunk dvd-t is, meg e-mailben kellett volna kapnunk képeket még, de ma szóltam épp nekik, hogy nem érkezett meg. Én is nagyon sok kismamát, csemetét látok az utcán, tök jó. Meg ugye milyen klassz sütkérezni a langymelegben?
Hitel-dolgokba már belegondolni sem merek, a kollégám életét is ez tölti ki a mai napig, örülök, hogy mi túl vagyunk rajta, de majd egyszer talán kiszakadunk a panelból és akkor indul újra az egész.

Diadora!
Nem csodálom, hogy Balázs elfáradt múlt héten, ott is mocizott, meg a sétaKép . Azt nem is kérdeztem, hogy milyen suliba jársz és mikor fejezed be? Még kismamaságod alatt?Kép

Gira!
Ez a sörös dolog tetszettKépKép. Tulajdonképpen alkoholmentes sörről van szó, vagy normálról?

Marcsy!
Örülök, hogy tejcsi-gond már nincsKép. Mit mondott az orvos? Mi baja Krisztikének? Jaj, el tudom képzelni, mennyire kilehettek márKépKép de persze a legrosszabb az, ha nem tudjátok mi okozza a bajt és nem tudtok segíteni. Remélem kaptál valami biztatást az orvostólKép.

Holdviola!
Most nekem is jobban bejött ez a börze, mint a múltkori, én is ott jártam. Néztem a hungarocell figurákat is (nem tudom mennyibe került), de nekünk már így is mintás a tapéta, mi nem vettünk. Kitartást erre a néhány napra. Milyen praktikákat vetsz be?KépKép

Mindjárt folyt. köv., csak ezt elküldöm

Kép
hódocska

Jevinek szerettem volna még írniKép.

Először is Viola lánykád nagyon aranyos, gratulálok hozzá. Én is persze sajnálom, amik történtek és valahol igazat adok Monee-nak, az anyaság mellett muszáj önmagunkra is időt fordítani. Bár Monee ezt még nem tudja (legfeljebb látja), hogy ez egyáltalán nem olyan könnyű, mint néhányan hiszik. Bocs MoneeKép, mindjárt egy példa, mondjuk magamról. Én pl. az évek során megszoktam, hogy ha minimálisan is, de egy kis smink legyen rajtam, anélkül olyan "meztelennek" érzem magam. Nálunk viszont férjem egyáltalán nem rajong ezért, a napokban szóba is hozta, hogy ugye nem fogom a gyerek mellett is kirúzsozni állandóan a szám? Mondom ez csak Labello, de neki az sem tetszik, mert "ragad". Ha hétvégén pihiznék kicsit, vagy kedvem szottyan tornázni, engem is zavar, hogy jaj, akkor most le kell mosnom a képem. Aztán ha becsönget valaki, már zavar, hogy túl natúr vagyok. Tehát Monee ez nem mindig "lustaság", időhiány kérdése, hanem életfelfogás is, a babák nem az illatos parfümöket és hajlakkot szeretik, hanem anya finom illatát, csak úgy, ahogy van. És ilyenkor természetesen nehéz "versenyre kelni" az üde, bájos, netán fiatalabb hölgyekkel.
De ezt még én sem tudom hogy leszKépKép , csak példának írtam, én pl. ilyenekn is viaskodom már.

Jevi nem tudom mennyit tudsz rólam, én 27 hetes kismama vagyok, az első lányzómat(?) várom. A segítséggel kapcsolatos felállás nálunk is hasonló. Szüleim, családom messze tőlem, férjemnek első a munka, második a számítógép, harmadik az alvás és utána jöhet bármi más. Na, még mielőtt elkezdenék panaszkodni, azért megírom, hogy már mi is 7 éve ismerjük egymást, szeretjük egymást és természetesen közös elhatározással vállaltuk a babát. Eddigi terhességem idején férjem persze figyelmesebb lett, meg nagyon várja a gyerkőcöt, még az is lehet, hogy "mintaférj" válik belőle, de ha a szívemre teszem a kezem, akkor azért nem tökéletes, mint ahogy senki sem az. Õ nem olyan autószerelős, meccsrejárós, de mindent elintéző típus. Inkább kissé befelé forduló "művészlélek", aki szereti, ha időnként békén hagyják, az elintéznivalókat meg elintézik helyette. Amióta ismerem ilyen, de az utóbbi pár hónapban már el is fogadtam, neki sem könnyű, az egész tavalyi év ráment az édesanyja miatti aggódásra, aki idén januárban meg is halt rákban.

Nálunk nem neki, inkább nekem vannak elvárásaim, törődjön kicsit többet magával, velem, mozduljunk gyakrabban kis...stb. Én úgy érzem, elég sokmindent megteszek, elintézek helyette és igyekszem amennyire lehet tartani a régi formám, nagyon rosszul esne, ha mégsem sikerülne jól a házasságunk, de igazán fájdalmas csak az lenne, ha egy 3. miatt nem, mert azt úgy érzem nem érdemelném meg. De előfordulhat, hogy egyszerűen nem bírjuk majd tovább, hogy más a bioritmusunk, a beállítottságunk.

Én szeretném, ha -akár e-mailben- írnál még ezekről a dolgokról, hogy szerintetek mi romolhatott el és mitől kezd javulni a helyzet (ennek nagyon örülök), illetve, hogy hogyan oldottad meg az elmúlt hónapok nehézségeit, mert segítségileg detto ugyanez a helyzet, csak mint említettem, nekem az anyósom sem él. Maradtam én, a nagy terveimmel és a hatalmas bizalom a férjemben, hogy a megfutamodás helyett közösen átvészeljük a "kemény" hónapokat.

Szia: Timi

Kép
hódocska

Hódocska!

Alkoholmentes volt Kép

Marcsy!

Tudom, ezt már írtam, de talán jól esik a megerősítés. Réka pontosan ilyen volt, mint a te kislányod. Képzelheted, elsőgyerekes anyaként teljesen ki voltam bukva. Azt hittem egy csecsemő csak alszik meg eszik. Hát Réka nem. Állandóan sírt. Állandóan. Nagyon nehéz volt akár éjjel, akár nappal olyan pozitúrát találni, amikor kicsit megnyugodott. Se babakocsi, se ringatás, se éneklés. Igaz a hasamon aludt, de nem ám egyszerűen... 3 fázisban kellett elaltani, hogy tényleg alva is maradjon. De 2 hónap után javult a helyzet. Aztán pedig egyre nyugodtabb és nyugodtabb lett. Sose félt semmitől, ha megijesztették, az tetszett neki igazán. Az emberek közelsége mindig lehiggasztotta. Azt gondolom így utólag, hogy túl pörgős volt a feje és állandó ingerekre, interakciókra volt szüksége. Már nagyobb volt, amikor rájöttünk, hogy úgy simán bealszik az ágyában egyedül, ha beszélgetünk a feje felett. Ha emberek vették/veszim körül sohasem nyűgös, sohasem hisztizik. Szerintem a társaság és az ingerek hiányoztak neki, amiket akkor még nem tudott befogadni, mégis hiányolta. A gyenge látása a korlátozott mozgási lehetősége nagyon megviselte. Ahogy ezek fejlődtek, tényleg egyre kiegyensúlyozottabb lett. Amióta mászik, semmi gondom vele.
Jól jött volna nekem is anno hasonló megerősítés, de azt tapasztaltam, hogy nagyon ritka az ilyen gyerek... de azért van! Itt a babaneten is van ilyen topic.

Jevi!

Nekem sem volt segítségem, még az első héten sem Kép Anyukám mozgássérült, anyósom 500km-re és a 9-ből még 3 gyereke viszonylag kicsi. A férjem meg abban az időben Rékának kb 4 hós koráig reggel 6-tól este 7-8-ig dolgozott. Ráadásul mint olvashattad, Rékával nem volt könnyű. A háztartásra 0,001% időm maradt (csak mostam és vasaltam Réka ruháit, mást nem) Enni nem igazán volt időm...
Este amikor a férjem hazajött kész idegroncs voltam, de minden ismerősöm és elsősorban az anyukám is figyelmeztetett, hogy erre az egy dologra annyira figyeljek oda, mint Rékára. MUSZÁJ Milánnal foglalkoznom, ha nem is annyit, amennyit előtte. Õ gürizett és a testi lelki feltöltődést még mindig tőlem várta, mert én vagyok a társa. Iszonyú erőfeszítésembe került, de sikerült. Nem minden nap, de többnyire igen. És ez elég volt neki, mert látta az igyekezetemet. Nem tudom, mit írhatnék még. Kérdezz nyugodtan!

Gira
Vendég

Sziasztok!

Én Farkas Bogi vagyok Győrből és a győri topicból.

Hamarosan beíndítom új vállalkozásomat. Pelenkafutár és csomagküldő céget alapítok.

Ha érdekel benneteket, akkor a www.pelenkacsomagkuldo.tar.hu oldalon megnézhetitek a pelenkákat.

Ha mint munkalehetőség érdekel benneteket, akkor keresek pl. területi képviselőket is.
Jutalékos rendszerben (nem ügynöki, nem mlm munka) működne.
A munka a következő lenne:
Küldök szórólapokat annak aki foglalkozna vele, és mondjuk a terhesgondozóban, vagy forgalmasabb helyeken kiteszitek a szórólapot, amin a Ti adataitok lenne.
Aztán csak várni kellene a megrendeléseket, amit aztán Nekem adnátok le. A pelenkát én küldöm a megrendelőnek, Ti pedig jutalékot kapnátok a pelenka darabja után.
Õszintén megmondom, hogy nem egy nagy összeget lehet vele keresni, eleinte havonta csak pár ezer Ft-ot, de ebbe nem kell pénzt befektetni. Vagy esetleg a jutalékot vissza tudjátok forgatni a pelenkákba, így egy idő után akár a saját pelenkáitokat ingyen kapnátok.

Üdvözlettel: Farkas Boglárka, Győr

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Jevi!
Én is már előre félek attól, hogy mi is lesz a házasságunkkal, ha megszületik a Márk. A Férjem reggel 7-től 5-ig, 6-ig dolgozik, szombaton is. És persze vasárnapra is mindig jut valami kis dolga. Nem tudom, hogy a Manó mellett hogyan tudok majd törődni Vele, és persze az is kérdés, hogy Õ tud-e majd segíteni nekem. A nagyszülők nálunk 120km-re laknak, úgyhogy Õket se igazán tudom számításba venni. Persze az elején biztos jönnek segíteni, de utánna... Kép
És ami még bánt, hogy (ahogy Hódocska is írta) én is hozzászoktam a kevés sminkhez, és ahhoz, hogy szinte bármit felvehettem, minden jól állt... És ennek egy jó ideje vége. Mondogatja a Párom, hogy őt ez nem zavarja, dehát már 8 éve így ismert, és mindig büszke is volt rám. Szóval szeretnék tényleg hinni abban, hogy nem zavarja, de valahogy nem megy!!!

Hódocska!
Írok neked pár "praktikát".
A vajúdás megkönnyítéséhez:
- intimtorna
- a 37. héttől napi 2 pohár málnalevél tea
- a 37. héttől napi egy teáskanál összezúzott lenmag
- szalmavirág gőzülőfürdő
- gátmasszázs

A szülés beindításához:
- szex Kép
- fahéj, szegfűszeg, gyömbér főzete
- forró fürdő
- nyújtózkodás
- mellbimbó stimulálása
- ricinuskoktél

A málnalevélteáról annyit, hogy én másfél hete iszom. 2 hete vizsgált a dokim, akkor még teljesen zárt voltam, ma meg már 2 ujjnyi. Most hogy a tea hatott-e, vagy sem, azt nem tudom. Mindenesetre nekem már maga a tudat is segít, hogy ettől könnyebben lehet tágulni. Kép

Ildikó
Vendég

Sziasztok!
Tele van a hócipőm!!!!
Tegnap elmentünk a doktor nénihez. Lemérték, a mostani mérés szerint 30 dekát fogyott. Akkor a doktor néni azt mondta, hogy "na, akkor azért sír mert éhes"Kép "Szerencsémre" pont akkor kezdett el folyni a mellemből a tej. Meg is mutattam neki a teljesen átázott pólót. Csináltunk egy próbaevést, nem egész 15 perc alatt 100-at evett meg. Akkor már belátta a doktor néni is, hogy nem lehet éhes. Most megint egy folyadékot kapott, ebbe nyugtató is van.Az egyik orvos ezt mondja, a másik meg azt, és akkor legyek nyugodt kiegyensúlyozott, amikor látom, hogy szenved és nem tudok segíteni rajta. Ez a legrosszabb. A szívem szakad meg amikor sír, megfeszül a lábait huzogatja és üvölt.Kép Utána még sétáltunk egy nagyot, egész végig aludt. Hazajöttünk, megfürdött, evett és aludt. Még nem tudtam neki adni a gyógyszerből, mert ezt úgy keverik ki a gyógyszertárba, mégis, egész éjjel csak nyöszörgött, de aludt. Nem volt üvöltés, sírás...
Gira!
Én is gondoltam erre, de nálunk állandó a "hangzavar" állandóan van valaki a szobába, a tv is megy szinte éjjel-nappal. És legtöbb esetben mellette nézik a tv-t a Dávidék. Szóval állandóan emberek veszik körül. De tegnap az a séta jót tett neki. Habár, nem akarom elkiabálni.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Hódocska, Ildikó!

Ildikó jótanácsaihoz kiegészítőként: a gátmasszázst muskotályzsálya olajjal (1dl olivaolajhoz 10 csepp muskotályzsálya) Már a szülés előtt pár héttel el lehet kezdeni a gát edzését, bedörzsölni ezzel, aztán a szülésnél a szülésznőre bízni a kencét és hogy ezzel tágítson. Ha gondoljátok elküldöm a gátmasszázs menetét is Kép

Gira
Vendég

Kép
Kép

Küldök két képet, az egyiken én vagyok (a sarokban a fotón is 20 évesen), a másikon a kis lakónkKép.

Kép
hódocska

Sziasztok!

Holdviola!
Köszi a paraktikákat, gondosan lejegyzeteltemKép. Az intimtornát igyekszem csinálgatni (már ha eszembe jut), a málnalevélteáról meg hallottam eddig. Ez gyógyszertárban kapható, vagy drogériában is?

Gira!
Neked is köszi a kiegészítést. Igen, engem érdekelne a gátmasszázs menete is.

Jevi!
Látod, többen is vagyunk/voltunk akik hasonló "gondokkal" küszködnek, most már csak szorítani tudok, hogy rendbe jöjjenek a dolgok köztetek. Végül is az első évet Girához hasonlóan túléltétek, segíts nekünk (Holdviolának meg nekem), hogy legyen bennünk elég erőKép.

Marcsy!
Jaj, olyan lelkesen jöttem, hogy talán már kiderült mi lehet a gond Krisztikével. Most, hogy jön a jó idő, próbáljatok meg sétálgatni, hátha épp a friss levegő, a nyugi, a madárcsicsergés altatja el kicsit. Férjemet, aki minden nap elmondja mennyire várja a nyarat, hogy itt legyen a babánk, próbálom felkészíteni a várható nehézségekre és erősíteni benne, hogy élvezzük ki kicsit ezt az időszakot, mert ki tudja mire számíthatunkKép. Hát ilyen "rosszak" ezek a csajok (Gira Rékája is), akkor inkább fiút szeretnékKépKépKép. Nem ám, nekem mindegy lenne elsőre. Remélem az új szer beválik majd.

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!

Marcsy!
Remélem most már rendbejön Krisztike. Az egyik barátnőm babája is nagyon hasfájós volt, hónapokig próbálkoztak, mire rájöttek, hogy a laktoherb teától van... Kép

Gira!
Engem is érdekelne a gátmasszázs menete, bár lehet, hogy már kicsit elkéstem ezzel... Kép

Hódocska!
A málnalevél teát én az Árkádban, a fsz-en levő bioboltban vettem. Sajna nincs filteres változata. 4 dkg 245 Ft, szerintem egy csomag bőven elég.

Ildikó
Vendég

Sziasztok lyányok!
Megint bekukkantok ideKép
Van egy kérdésem nem tudtok földszinti min2+2 fél szobás vagy 3 szobás lakást eladót?
Kertváros de Fehérhegy is tetszik most jártam arra a gyermekvédő ligánál szép környék
szóval ha hallotok ilyet szóljatok köszi
Csilla
bim_bam

Sziasztok!
Elnézést, hogy így ismeretlenül, de egy Gryllus Vilmos koncertet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Maszkabál koncert az Urániában 04.08. 11:00. Jegyrendeles: 06-30-9142513 v. jegyrendeles@vipmail.hu
GAm
gam

Sziasztok!

Hódocska!
Milyen otthon,olyan mint képzelted,vagy még korai erről beszélni?
Pihizzél és sétálj sokat!

Gira!

Tetszett ma az új helyen a zenebölcsi?Balázszsal nem tudom mi volt,haza akart menni.Remélem legközelebb már nem lesz ilyen, nyúl.Azért most kicsit beijedtem,mi llesz vele az ovibanKép
addig van még fél év, már látom kell edzenem az új dolgokhoz.

Jevi!
Én sem tudok hozzászólni a dologhoz,nem volt benne részem,én csak drukkolok nektekKépKép

Bim-bam!

Fehérhegyen,nincsenek 2+2 felesek csak 3 szobásak.Tudok is egy eladót,nagyon szépen fel van újítva (ablak+belül minden,nagyon szép)Ha érdekel a profilomban van az email címem.

üdv.mindenkinek!
Kép
diadora

Sziasztok!
Először is köszönöm mindenkinek a rengeteg bíztató választ, már ettől sokkal jobb kedvem lett:-)
Monee!
Abszolút igazad van, ezt én is beláttam, és pontosan így sikerült megmenteni a kapcsolatomat. Probáltam újra NÕ lenni, és nem csak ANYA

Azt nem is írtam, hogy mindezek mellett természetesen megjelent a "harmadik személy" is (ilyenkor mindig ott vannak), próbálta csábítgatni a férjemet, aki egyébként hűséges típus és nem egy nőcsábász. De jól néz ki, fiatal, biztos egzisztenciával, orvosként sok nő "megkaparintaná". Szóval a stressz miatt leadtam jónéhány kilót, nemsokára elérem a terhesség előtti súlyomat, igen, én is újra sminkelem magam, fodrászhoz is eljutottam, vettem magamnak pár új holmit.

Holdviola, Hódocska!
Hát igen, egész egyszerűen nem kell megvárni, amíg idáig fajulnak a dolgok, meg kell előzni a bajt. A férfiak általában nem azt várják el, hogy tökéletes tisztaság legyen és mindig legyen vasalt ingjük, ez elsősorban nekünk nőknek fontos! Én most már tanultam belőle, és azt gondolom, hogy akinek tényleg nincs sok segítsége, az inkább csak a férjére és a gyerekére koncentráljon, a háztartás nem olyan fontos, az első időszakban még ebédet is be lehet fizetni, nem kell feltétlenül konyhatündérnek se lenni.

Én egyébként még ott is elrontottam, hogy meg akartam változatatni a páromat, azt gondoltam, ha a pici megszületik, ő is mintaapa lesz, de a férfiaknál ez másképp van, nekik több idő kell, amíg felfogják, hogy mit is jelent az apaság, persze itt is vannak kivételek.

Még egyszer köszi mindenkinek, sokat segítettetek nekem!

Marcsy!
Vizsgálták már, hogy nincs-e táplálékallergiája a kicsinek?
Azt is hallottam már, hogy mivel az előtej sok laktózt tartalmaz, és ez sok kisbabánál hasfájást okoz, le kell fejni egy pici tejet, és utána tenni mellre, hogy ne bántsa a kis pociját. Volt ismerősöm, akinél bevált.
Drukkolok nektek!
Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Gira!
A tüntetés ápr. 7-én 11 órakor lesz a Szülészeti és Nőgyógyászati KLINIKA előtt, találkozó a Rókus dombon, fél órával előtte. Aki tud, gyerekkel jöjjön, és hozzon magával tiszta textilpelust.
Megpróbálok betenni ide egy oldalt, de elég bénácska vagyok ilyen téren, úgyhogy nem biztos, hogy sikerül.
Nem sikerült, de a lényeget beírom gyorsan.

"SZABADON SZÜLNI - SZABADNAK SZÜLETNI"
"2006.április 7-én, az Egészség Világnapján, és az idei évtől kezdve a magyarországi Otthonszülés Napján 11 órakor országos megmozdulást rendezünk az otthonszülés létjogosultságának elismeréséért - lehetőleg háborítatlanul."
Ez a szórólap.

A tervek szerint felolvas valaki egy tiltakozó levelet, amit aztán kismama(ák) bevisznek a profnak. Aztán egy perces néma megemlékezés egy kisfiúért, aki meghalt. Utána az otthon szült nők elmondják, hogy miért volt nekik jó otthon szülni. Meg ilyenek. Ennyit tudok.
Hogy miért is van az egész, azt itt lehet megtalálni, akit érdekel:
http://www.szules.hu/new/doulak/eztortent.htm
Aki egyetért Ágiékkal, és tiszteli azt a harcot, amit Õ folytat azért, hogy mi nők dönthessük el, hogy hol szeretnénk szülni, egyenlő feltételek mellett, annak ott a helye. Kép
Sziasztok, Cseri
cseribogi

Sziasztok!

Hódocska!

Nagyon szép kismama vagy! Kép Az ultrahang képen a babátok arcocskája látszik? Kép

Ehhez a fitt-szép anyu kérdéshez: én gyerek nélkül is tapasztalom, hogy néha milyen nehéz a szép barátnőnek lenni. Nekem itt van a ház ügye (ennek a dolgait jobbára én intézem), a főzés, alkalmanként a gyerek, takarítás és még úgy is nehéz, hogy most nem dolgozok. Valahogy én is úgy vagyok mint Te-Ti, hogy nem szeretek "lepukkantan" kinézni. Nem szeretem, és nem is szeretném szokássá tenni, hogy a Párom csak az itthoni, itt-ott szakadt-kinyúlt ruhákban lásson, kócos hajjal, lecsúszott szemfestékkel. Bár nem esik nehezemre, de néha meg kell erőltetnem magam, hogy egy sima hétköznap is kirittyentsem magam, hogy lehessen mire büszke a pasi. Kép Ha majd babánk lesz, nem szeretném ezt a dolgot sem levenni a napirendről. Hát, ha anya és a baba készülődése majd 2 órát vesz igénybe, akkor biza 2 órával előbb elkezdünk majd készülni, de senki nem marad "szakadtan". Kép Nálunk mondjuk szerencsés az is, hogy a Párom az egyik tusfürdő illatáért van megveszve, és nem kell fújkálnom magam állandóan, mert azt egyébként sem szeretem. Kép

Azt már írtam hogy nálunk majd ha lesz baba, akkor az Ócsárdra a házikónkba fog születni. Tudom hogy bután hangzik, de többek közt, azért is költöztünk ilyen messze, hogy pont annyi távolságra legyünk a szülőktől, hogy egy papucsban és pongyolában már ne lehessen átjönni hozzánk. Kép Kép Szeretjük a szüleinket és szerencsére egymás szüleit is, de azért ennyi távolság kell. Kép
Ez ugye a babázáskor is érvényes lesz és bár mindkettőnk szülei mellszélességgel melletünk fognak állni, én nem hiszem hogy bármilyen segítségből kérni fogok. Anyu valszeg jöhet majd egy kicsit, de ebben sem vagyok biztos. Az én gyerekem, nekem kell rájönni hogy működik. Kép Szóval én nem szeretnék bárkinek is a segítségére pályázni, pláne nem folyamatosan. Megoldjuk majd mi magunk. Azt meg már írtam régebben, hogy tőlünk az első időkben szigorúan ki lesz tiltva a család... elkerülve az okosabbnál okosabb tanácsokat. Kép

Holdviola!

Nekem nem rég mondta az egyik férfi ismerősöm, hogy számára valami megmagyarázhatatlan oknál fogva, sokkal izgatóbbak és kívánatosak a terhes nők. Õ úgy fogalmazta meg, hogy van egy rejtett titokzatosság bennük és belülről szebbek is ilyenkor. Szerintem a Te Párod is pont ilyennek lát Téged. A legjobb nő a világon és így pocakkal mégszebb. Kép

Köszi a "praktikákat", gyűjtöm az infókat előre. Kép

Gira!

A masszázs engem is érdekel. A szülésben legjobban a gátmetszéstől tartok... Kép

Marcsy!

Remélem a jó levegő és a természet csendje megnyugtatja a lányodat. Bocs, hogy ezt mondom, de én is üvöltenék, ha egésznap "hangzavar" lenne mellettem. Szerencsésebb lenne, ha ez lenne a probléma, mint hogy valami szervi baja legyen a kiscsajnak... Kép

Jevi!

Köszi. Kép Azt azért hozzáteszem hogy más kertje mindig zöldebb... Ezek a dolog a fejemben vannak, nem tudom majd hogy hogy leszek képes gyakorlatban is megtartani ezeket a dologkat. Kép Valszeg az lesz, hogy felhatalmazom a Páromat, hogy nyomatékossan figyelmeztessen, ha kezdenék elszállni. Ez nálunk szokott működni. Kép

Üdv.
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Jevi26!
Igen, én is gondoltam erre, mivel a fiam tejallergiás volt 2 éves koráig, Anyukám is, meg a hugom is. Mondtam is a doktor nőnek, de nem mondott rá semmit. Megpróbálom lefejni ahogy mondtad és meglátjuk mi lesz. Köszi a tippet és mindenkinek köszi szépen a tanácsokatKép
Monee!
Elméletileg a szerveit megnézték a Klinikán és azt mondták, hogy minden oké vele. Én is remélem, hogy a jó idő és a sok séta egy kicsit csendesebbé teszi.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztk!

"A masszázs technikája ilyenkor a következo: helyezkedjünk kényelmes pózba, melegítsük meg az olajat a kezünkben és kenjük be a gáttájat, amíg kelloen síkos nem lesz. Ne használjunk túl sok olajat, illetve a felesleget a masszázs végén töröljük le, nehogy baktériumok táptalajává váljon. Ha már kívülrol egy kicsit ellazítgattuk a gátizmokat, nyúljunk be mindkét kezünk egy-egy ujjával a hüvelybe és finoman húzzuk kifelé és szét, ill. a végbélnyílás felé a szöveteket, hasonlóan ahhoz, ahogy majd a baba is feszíteni fogja a fejével. Kezdetben égo érzést tapasztalunk. Tartsuk meg a húzást addig, amíg ez az érzés alábbhagy (kb. fél percig). Utána masszírozgassuk a hüvelybemenetet U alakban oda-vissza. A masszázst a partner is végezheti!" Kép

Monee!

Én is nagyon féltem a gátmetszéstől, aztán nem is emlékeztem rá, hogy csináltak-e. Persze azért másnap már biztos voltam benne, hogy csináltak Kép

Gira
Vendég

Nézegettem ezeket az otthonszülés dolgokat. Egyébként pár hete már aktívan ezzel foglalkozok (mármint az utánaolvasásnak) éppen a lehető legjobbkor jött ez a tüntetés. Mára már kellően felbőszítettem magam a témában ahhoz, hogy minden akadályt leküzdve ott legyek pénteken.

Mivel itt nem megoldható az otthonszülés, énúgy döntöttem, hogy a szülés után 2 órával fogom a motyóm és a babámat és eljövök. Ezeknek is mind utánanéztem. Jogilag lehetséges. Az kérdés, hogy itt mennyire kell majd agresszívnek lenni, hogy kivitelezzem, de tudom, hogy képes leszek harcolni. Nagyon borzasztónak találtam a gyermekágyas 4 napot. Folyton bőgtem, mert nem tehettem azt amit akarok, és amiről meg voltam győződve, hogy Rékának a legjobb. A férjem nem tudott meglátogatni, mert mire végzett a munkával, nem engedték be. Ráadásul most még az alig 16 hónapos Réka is itt lesz, aki majd nem tudja mire vélni, hogy hová tűntem.

Nekem egy viszonylag egyszerű szülésem volt, mégis többpontos felsorolás lehetne itt, hogy milyen nem kívánt és nem szükséges, esetleg káros beavatkozásokat csináltak pusztán rutinból. Én is mindenkit buzdítanék, hogy ha ő nem is szülne otthon, mert biztonságosabbnak találja a kórházat, mégis szimpatizál az anya akarata szerinti szülés gondolatával, jöjjön el!

Visszaolvasva alig ismerek magamra... Kép

Gira
Vendég

Diadóra!
Érdekel a lakás küldtemm mélt is de állati türelmetlen vagyok fel vók csigázvaKép)
szóval küldj mélt írd meg a számoat és akkor felhívlak oké?
puszika Csilla
bim_bam

Sziasztok!

Diadora!
Itthon lenni jó, de még nem sok értelmes dolgot csináltam, vagyis nincs a cselekedeteimben koncepcióKépKépKép. Voltam a városban ügyet intézni, tegnap este elkezdtem a megyeiben a szülés-felkészítő tanfolyamot, ma tanácsadásra mentem, mostam, főztem, kicsit tanultam, az idő meg rohanKép. Jövő héten remélem neki tudok feküdni a takarításnak is, mert azon szeretnék túlesni, de mára esőt mondott, meg egész hétreKép még nem ért ide.
Olvasom Balázska nyügi-mackó volt?

Jevi!
Meggyőztél, hogy a kis család legyen az első, ne a háztartásKép. De mit tegyek akkor, ha a férjemre férne rá egy alapos felrázás? Folyton fáradt, de ahhoz nem eléggé, hogy nyüstölje éjfélig a számítógépet, ha bármiért szólok, megsértődik. Tegnap este későn értem haza, látom, hogy lapos tányérból (!!) ette meg a bablevest. KépKép Kérdezem, hogy mi a baj, mitől ennyire dekoncentrált. Hát ő fáradt, fáj a feje és már rohant is gépezni. Még nem jutottam el az unatkozó szintjére, ezek a dolgok múlt héten, azelőtt is zavartak, de úgy érzem pár nap és nagyon az asztalra fogok csapni, hogy szedje össze magát. Ha szép szóval nem megy, akkor mit tegyek? Csak attól tartok, kijátszza majd az adu ászt, hogy én (kemény 3 napja) szabin vagyok, ő meg dolgozik és aztán hú de elnézőnek kell most lennem, mert én nem tudhatom...... Eddig még nem vágta természetesen a fejmhez, hzogy "lopom a napot" de valamiért úgy érzem erre tud majd csak hivatkozni.

Tényleg, másnak nincsenek ilyen gondjai az élete párájával?

Monee!
Igen, az uh képen a pofija látszik a bébinekKépKép. Te talán valami mást véltél felfedezni?KépKép Remélem majd összejönnek az eltervezett dolgok. Mondjuk valahol én is "örülök", hogy legalább nem kell levakarni a rokonokat, de mégis adódhatnak olyan helyzetek, pl. ha ovis lesz, beteg lesz, vagy épp szünet lesz az oviban, amikor jól jönne ha 1-2 napra rá lehetne valakire bízni a gyerkőcöt.

Gira!
Köszi a technikai leírást!Kép Kipróbálom, lehet, hogy már ma. Látom eléggé fellelkesültél ezen az otthon-szülős/haza menős dolgon. Te hol is szeretnél szülni? A klinikán? Remélem sikerül véghez vinned, nem fognak akadékoskodni a kórházban, nem tudom hogy működik ez a gyakorlatban.

Szép napot mindnekinek, Holdviola, köszi az infót, veszek majd olyan teátKép.

Kép
hódocska

Sziasztok!

Hosszú idő után adok egy kis életjelet magamról. Nem tudom mik történtek a topikban, mert nem is olvastam, de remélem jól vagytok és mindenkivel minden rendben! Nem felejtkeztem el rólatok, csak nem volt igazán lelki erőm nagyon aktívan babanetezni. Nézzétek el nekem, légyszi!
Semmi változás és semmi jó újság nincs velem KépKépKépKép
Már több, mint 9 hete megkaptam az utolsó injekciót, és a szervezetemnek esze ágában sincs helyrejönni. Ugyanolyan intenzíven léteznek a mellékhatások. Már nagyon besokalltam az egésztől. Semmihez sincs kedvem, legfőképpen orvoshoz menni és tervezgetni bármit is.
Nem tudom, hogy lesz ezután, illetve mikor mi lesz ezután, azt hiszem, jelentős változást csak a változás fog hozni: azaz ha végre egyértelmű jele lenne annak, hogy alakul a hormonháztartásom.

Majd jelentkezem...... majd ...... egyszer!

Vigyázzatok magatokra!

Mindenkinek puszi!
Vendég

Szia Tündi!

Bár nem tudom olvasod-e, de továbbra is sok erőt, kitartást kívánok neked! Nekem nagyon hiányzik, hogy nem jössz mostanában, de valahol meg is értem. Sajnálom, hogy semmi változás nem történt eddig.
Puszi:Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni új anyukaként a beszélgetésekhez. Bemutatkozunk egy kicsit: Máté kisfiunk január 24-én született, mostmár egész nagyfiú, bár a hasfájós időszakon még nem vagyunk túl, de már nagyságrendekkel jobb, mint az első hetekben. A kis csibész szereti a lányokat, minden nőnemű vendégnek produkálja magát Kép) Uránvárosban lakunk hármasban, most keresünk telket, hogy építkezni tudjunk majd feltehetőleg jövőre.
Sziasztok

Netty

Kép
netty11

Sziasztok!

Netty11!
Üdv. köztünk! Kép Írj egy kicsit többet magatokról! Hol szültél, mekkora volt a baba a nagy napon, szopizik vagy sem, meg hasonlókat....Kép Ja és fotót is tehetsz fel nyugodtan, mindenkire kíváncsiak vagyunk ám! Kép

Szia Tündi!

Sajnálom, hogy nem úgy jönnek össze a dolgaid, ahogy tervezted, de ne add fel kérlek!!!! Bíznod kell benne, hogy sikerülni fog, mégha nagyon nehéz is!!! Kitartás! Szorítok Neked!

Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

KépKép
Kép

Viki+Peti 28+5

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hűű Viki, én ezeket a heteket már nem tudom követni. Petike tulajdonképpen 7 hónapos? Vagy hogy is van ? Kép Mikor született?

Timi!

Igazából valszínűleg magam is a klinikát válaszottam volna, de a védőnőm azt mondta, hogy mivel nincs orvosom, akkor körzet szerint a klinikán kell szülnöm. Végül is mindegy, nem lehet olyan nagy különbség. Szegeden a kórház meg a klinika válaszútnál egyértelmű volt a klinika mindenkinek, mert ott sokkal jobb, de itt nem éreztem ekkora különbséget.

Gira
Vendég

KépKép

Gira!
április 16-án lesz 7 hónapos.Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kép
Sziasztok!

Szeretek jönni amikor ilyen sokan írtok!Kép

Hódocska!
Nem tudom mi volt vele,egyszerűen haza akart menni és elindult ki az ajtón.Nálad a boltba is mondta ,hogy menjünk "az én otthonomba",de aztán már mással foglalkozott.Itt nem lehetett lebeszélni róla,pedig olyan sok gyerkőc volt.De az is lehet ,hogy pont ez frusztrálta,nem tudom.

Látom a te férjed is tipikus férfi!Szerencsére az enyém elég jól eligazodik a konyhában,ha nem vagyok itthon,képes főzni is!De ő is hajlamos a számítógéppel tölteni a hétvégétKépMár alig várom ,hogy jó idő legyen és menjünk kirándulni,oda legalább szívesen jön és nem kell noszogatni érte.A férfiak, tisztelet a kivétalnek meg akik voltak apaként gyesen, el sem tudják képzelni milyen itthon mindenben teljesíteni.Sokkal sokkal nehezebb mint csak elmenni dolgozni.A dolgozó anyákról nem is beszélve.

Netty!
Merre szeretnétek építkezni?Itt,pécsett?

Gira!

Melletted állok ami a hazajövetelt illeti.A klinikán én sem maradnék egy perccel sem többet,ha szülnék még!Szeretném látni, hogyan fognak rádnézni amikor bejelentedKép{Kép
diadora

Sziasztok!

Van egy nagyon kedvező üdülési ajánlatom nektek, a Horvát tengerpertra.Aki idén tervezett nyaralást valahová, kukkantson be ide:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=9258
Az email címem a profilomban.
Dóri
diadora

Timi!

Nekem is volt ilyen gépfüggő időszakom. Igazából pótcselekvés volt. Én is le voltam fáradva agyilag, és ez volt az egyetlen, ami maximálisan kikapcsolt. Ha ekkor valaki megszidott volna, egyértelműen agresszivitással válaszolok. Nem ismerem a férjedet, de próbálj neki valami alternatívát ajánlani, amit szívesen csinálna. Nekem pl, ha azt mondták, hogy csapunk egy görbe estét, elmegyünk moziba/sörözni este, képes voltam otthagyni a gépet. Kép

Gira
Vendég

Sziasztok!

Most alszik a Máté, így kicsit többet tudok rólunk írni: 3390 g, 53 cm volt amikor született. A Megyei Kórházban szültem és a kórházzal, a szülésznőkkel és még a csecsemősnővérekkel is nagyon meg voltam elégedve. A szülésemről nem nagyon írnék, mert annyira nem jó élmény, mert én nagyon hosszúnak éreztem, kb. 17 órán keresztül tartott... Ami pozitív volt az az orvosom és mind a három szülésznő, no és persze az apuka kitartása mellettünk. A vége már csodálatos volt, amikor végre kibújt a Máté. A kórházban nem akart szopizni, ott még kis kávéspohárba fejtem a tejet és itattam vele, de amióta itthon vagyunk megtanulta mit és hogyan kell csinálni. Bár most két napja elkezdte azt csinálni, hogy csak fekve szeretne szopizni, hogy miért nem tudjuk. Lehet, hogy már nem kényelmes neki ha a fotelben ülünk? Két hete tanácsadáson 5,8 kg volt a súlya és már 61 cm hosszú, így nem panaszkodhatunk a növekedésre. Imádják egymást az apukájával, a Máté csak az apuka pocakján tud elaludni, ha nagyon nyűgös napja van.
Teszek majd fel képet, de még nagyon kezdő vagyok informatika téren, este, ha hazaért a férjem, akkor megkérem, hogy segítsen.

Diadora!

Pécsen, vagy Pécshez nagyon közel pl. Pellérd, Keszű szeretnénk telket találni, de ez eddig még nem sikerült, ami minden szempontból megfelelt volna. Kép

Netty

Kép
netty11

Sziasztok.
2 nappal ezelőtt egy gyorsteszt babat jelzett.
Jővő héten megyek vizsgálatra, a megyeibe, Varga doktorhoz.
Egy szülésznő ajánlotta, hogy nagyon jó.
Tudtok róla valamit?
Előre is köszönöm a segítséget.
lotusz
lotusz

Ime egy kép a Mátéról.Kép

Kép
netty11

Sziasztok!

Netty11!
Gratulálok!!!!! Naggggyon-naggggyon gyönyörű babád van, zabálnivaló ez a kép!!!!!KépKépKép

Lotusz!
Üdv. és gratula babához! A megyeiben sajna nem ismerek senkit, de biztos valaki segít majd!!!Kép Vigyázz magatokra! Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

KépKép

Viki+Petike, aki pont húsvét vasárnap lesz 7 hónapos KépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Netty!

Tényleg gyönyörű Kép

Gira
Vendég

Sziasztok!

Netty!
Üdv közöttünk és köszi, hogy tettél fel képet Mátéról. Nagyon aranyos pofikája van, gondolom imádjátokKép.

Lotusz!
Szia neked is, gratulálok a teszthez (ami baba leszKép ). Gondolom a Varga Tamás doktorról érdeklődsz. Én is a megyeibe járok (nem hozzá), de nagyon sok jót hallottam róla, meg azt is, hogy rengeteg a betege/páciense, de jó doki.

Viki!
Te Petikéd is szépen cseperedik, nekem most az a kép tetszett a legjobban, ahol az apukája(?) lábán fekszik, az nagyon lazaKépKépKép.

Gira!
Férjemet is kikapcsolja a számítógép és elég nehéz időszaka van most, az tény. De nehezen értem meg, hogy mikor abba fárad bele, hogy a munkahelyén 8-10 órán keresztül bámulja a monitort (grafikus) akkor miért vágyik -majdnem- minden nap még arra, hogy otthon is órákig (sokszor éjfélig, hajnalig) üljön a gép előtt. Igaz, szokott tanulni is új programokat, nézelődni a neten, de játszani is elég sokat. Az ember azt gondolná, hogy inkább egy kirándulás, kis testmozgás hiányozna neki, de nem. Na mindegy. Majd a pici mellett lesz programja, sétálgathat vele ha nyűglődikKépKép.

Egyébként szerdán, amikor már épp "elő akartam venni", úgy érkezett haza, hogy társasozzunk!! Szerintem érezte az elmúlt napok feszültségét. Végül is tök jót játszottunkKépKép. Mégsem reménytelen a helyzet, mikor már majdnem elkeseredem, azért bebizonyítja, hogy tud ő más is lenniKép

Holdviola!
Hol vagy? Csak nem....??

Ma megszült a barátnőm, 24-re volt kiírva. Sokat nem tudok még, de állítólag könnyen ment és a méretek is korrektek, 3540gramm és 53 cm hosszú.Kép

Kép
hódocska

Hódocska!

Igen, az az apukája lába KépKépKép és én csináltam a fotót! Egyébként köszönjük a dícséreteket.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Lotusz!

A Varga Péterre vagy a Varga Tamásra gondolsz? Én a Varga Péternél szültem és hozzá is jártam terhesgondozásra és mindennel teljesen elégedett voltam, nagyon jó orvos, türelmes és segítőkész. A kórházban még az anyatejfejéshez is adott tanácsot. Ha ő az akire gondolsz és még szeretnél többet tudni róla, szívesen írok.

Köszönjük a büszke apukával együtt mindenkinek a dícséreteket, tényleg imádjuk ezt a kis lurkót.Kép

Jó éjszakát mindenkinek, most megyek én is aludni, mert tegnap nyüglődős éjszakánk volt, így mostanra én is kikattantam.

Netty

Kép
netty11

Hahó,
sziasztok, eléggé elsodort mostanában az élet, szerintem az újabbak már nem is tudják, ki vagyok (amúgy sem tudtam gyakran ide jönni).

Kriszi vagyok, a kölkök Cicó (kislány, 3 éves múlt) és Zeze (kisfiú, 10 hónapos). Ezek a babanetes beceneveik, mindkettőre anno újszülöttként ragadt rá, családon belül már másképp hívjuk őket, de nálunk ez mindig így van, mindig változnak a becenevek. Most megyünk kifelé (mind, Apával együtt) egy csúnya bakteriális fertőzésből, mindenki lázas volt, még most is dáthásak vagyunk, köhögünk, sőt bónuszként Zeze néha hány is a köhögéstől Kép Cicó meg még egyedl nem tudja kifújni, néha törli mindenhová...képzelhetitek.

Hódocska,
gyönyörű kismama vagy Kép

Lótusz,
én mindkettőt Varga Tamásnál szültem, nagyon meg voltam vele elégedve. Megfelelően naprakész, és igen higgadt és derűs természet, nem problémázik, és nem utasítgatja az embert. Van, aki azt meséli, hogy szülés közben fetrengett a viccei hallatán... Kép
Amúgy nem egy protkós és agyongondoskodós fajta, tehát pl. nem lehet arra számítani, hogy bemész egy vizsgálatra, és mert az ő betege vagy, nem kell várnod vagy ilyesmi. Bár én az ilyesmit nem is szeretem. Viszont nem is különösebben anyagias, ami nekem sokkal fontosabb volt.

Netty,
gratulálok a bébihez, biztosan klassz srác Kép

Kismamaság kontra külső kérdés: én imádtam pocakos lenni (alapjáratban 47 kiló vagyok), csinosnak is éreztem magamat, főleg amikor már látványos volt a dolog, és egyértelmű, hogy nem csak túl sokat ettem az utóbbi időben Kép A másodiknál már nem volt túl sok időm magammal meg a pocaklakóval foglalatoskodni, mégis könnyebben ment minden, fittebb voltam (naná, nap mint nap egy kétéves után rohangászni végig a Ferencesek u. elejétől a Király u. végéig ... a hetedik hónap után már nagyon össze kellett szednem magamat, hogy utolérjem, mert ő meg ugye egyre gyorsabb lett Kép ), mint az elsőnél. Utána az elsőnél elég hamar volt időm-energiám egy minimális magammal törődésre (igaz, alapvetően kicsit lompos alkat vagyok), de a másodiknál még most sincs. Az már nem igényel külön szervezést, hogy hajat mossak, de a smink...annyira sűrűek a napok, hogy pl. fodrászhoz két-három havonta jutok el. Szoknya meg nem volt rajtam fél éve Kép De hát ez van, ezzel kell boldogulni. Anyukámat megbíztam, szerezzen be nekem pár feszes melegítőgatyát Kép , kezdetnek ez is megteszi, legalább arra büszke lehetek, hogy vékonyabb vagyok, mint a terhesség előtt Kép

És még egy dolog van, amit mindenkppen szeretnék itt megkérdezni (de gyorsan, mert közben felébredtek a kiskorúak, és itt ostromolják a gépet). Szóval volt nekünk egy szupermegbízható, aranyos nénink, aki hetente egyszer takarított nálunk. Szegényke nemrég tartósan megbetegedett, így nem tud többé jönni. Helyette keresek egy kedves, megbízható, szépen dolgozó segítőt hosszú távra, heti kb. négy órára. Aki esetleg tud valakit, aki szívesen vállalna bennünket, meg a folyton rumlis kis házrészünket, lécci jelentkezzen! Mélem van a profilomban.
Előre is köszi,
üdv mindenkinek ezen a szép tavaszi szombat reggelen,
Kriszi
kriszi

Sziasztok!
Üdv az "újaknak"!Kép
Mostanában arra sem jut időm, hogy főzzek, Kriszti, meg a szép idő kitölti szinte az egész napomat. Még mindig rengeteget sírunk, a kis pofiján apró piros pettyek vannak, szerintem hasmenése is van. A Dávidnál pont ilyen tünetek voltak, amikor kiderült, hogy csecsemőkori tejallergiája vanKép Remélem most megúszuk, mert nagyon szeretném tovább szoptatni. Kedden kell visszavinnem a doktor nénihez.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Marcsy!
Hát akkor ne főzz, persze ha megtehet ezt nagy család mellett Kép!!! Pihenj amikor csak tudsz, mert ahogy így írod Krisztike egyelőre "többemberes baba", de remélhetőleg 1-2 hónap alatt rendeződnek a viszonyok! Kép Mindenesetre én drukkolok Nektek!Kép

Peti pár napja nyügizik! Szerintem mostanában van születőben az első fogacskája, mert az ínye már baromi fehér (habár én nem érzek rajta semmi keményet, vagy ilyesmi, de az is igaz, hogy egyelőrefogalmam sincs mit is kellene éreznem ). Azért reménykedek, hogy nem húzódik el túl sokáig neki, mert még van, hogy álmában is felsír! Inkább harapdálja a cicimet, csak neki ne fájjon, olyan rossz látni, hogy küszködik vele szegény! Kép
De azért ácsorogni továbbra is szeret ám!KépKép

Viki+Peti 29+2

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Jó régen nem írtam nektek... nagyon nem volt időm, de olvasgatlak benneteket mindennap. Kép

Kriszi!

Üdv újra itt. Mi biztosan nem találkoztunk korábban, de örülök hogy visszacsatlakoztál hozzánk. A Párom gyermeke is ezzel a lázas, rosszullevős, orrfolyós dologgal küszködik. Reggel nagyon rosszul volt, de szerencsére a jó levegő pozitív hatással volt rá, még kirándulni voltunk egyet sem fújta az orrát.

Mariann írt nekünk a pelenkaküldő szolgálatukról, ahol ha jól láttam, eléggé barátságos áron vannak a pelusok.
Én azt szeretném kérdezni, hogy Ti kipróbáltatok már ilyen pelusokat? Mik a tapasztalatok? Első babások, mi alapján választottatok pelust a gyerkőcöknek, amikor eljött az idő?

Nálam eléggé érdekesen alakulnak a dolgok...
Úgy tűnik hogy lesz új munkám, de ezt még nem szeretném elkiabálni. Jó lenne, nagyon szeretném, nekem való lenne a feladat.
Viszont van bibi is, most kellene véget érnie a menstruációmnak, holnaptól kellene megint szednem a gyógyszert, viszont az elmúlt 5 napban nem történt semmi. Nem jött meg. Hát úgy őszintén, annyira nem túráztatom magam, de eléggé meg vagyok ijedve hogy mi a helyzet. Holnap veszek tesztet, legalább egy ilyen vagy olyan válasszal előrébb leszünk.

Marcsy!

Remélem Krisztikével minden oké lesz! Kép

Hódocska!

Az én Páromnak is vannak ilyen számítógép hullámai, bár a játszást már jó ideje korlátozza. Mellesleg ő is informatikus, neki is van ideje munkaidőben eleget foglalkozni a gépekkel, mégis igényli hogy néha belemerülhessen a gépbe. Engem annyira nem zavar (még Kép) mert van egyensúly, azért nem hanyagol el engem. Kép
Pfu, nekem nagy szerencsém van. Már több mint egy hónapja itthon vagyok TP-n, de nem kaptam a fejemhez, hogyhát miért vagyok fáradt mikor nem csinálok semmit. Egyébként szerencséje, elástam volna a kert végében ha megpróbálozik ezzel. KépKép

Holdviola!

Mizujs? Hatottak a praktikák? Lett Húsvét előtti babuci? Kép

Viki!

Remélem ez az angyali kis hapsi hamar meg fog küzdeni a fogacskákkal! Annyira aranyosak, mikor alul meg fölül van egy-két rizsszemecske. Mint a kis nyuszik! Küldj ám képet erről is, ha a pici túljutott már rajta!

Jó éjszakát mindenkinek!
Monee

Monee

monee85

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?