A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Hú jól le vagyok maradva tegnap ótaKép

Miszike szia!

Én nem hánytam, csak szédültem és hányingerem volt. Meg egyfojtában aludtam, de kb napi 12-15 órát és még mindig álmos voltamKép Aztán olyan 13-14 hétig fokozatosan elmult. Kellemes babavárástKép

Ritasol!

Szia! Üdv itt a kismamik közöttKép A táblázatba beirtalak és ha nem változik a helyzet(nem születik baba) akkor a 41. helyen vagyKép Kellemes babavárást nektek isKép

Norkini, Ritasol, Miszike, Fodbetti!

Egy pár hónapja megbeszéltük a lányokkal és mindenki egyetértett abban, hogy a jelszót csak fényképért cserébe adjuk oda! Mindenki aki a képtárban szerepel csak akkor kapta meg ha küldött képet... Vannak a képtárban olyan kismamik akik az ötletet felvetették, akik nem szivesen mutogatják magukat (csúnya kifejezés jön!!!) fünek-fának ezért van jelszó. De a valamit valamiért nagyon szivesenKépKépKépKép Lányok ugye nincs harag????? Ez nem bántás volt, csak ebben már megegyeztünk. Gondolom a lányok nem tudták hogy elmondani...Kép No meg már páran átköltöztek "az elsõ napok, hetek-be"Kép

Lányok!

Ne hallgassatok, tessék megerõsiteni!!!Kép Képeket nekem is lehet küldeni, ha gondoljátok felrakom és küldöm a jelszót cserébe, csak jelezzétek itt a forumon, mert nem biztos hogy mindig megkapom!!!!

Moni!

Amikor megfeszül és furcsa, kissé fájdalmas és kicsit "meggörnyeszt" az a keményedés. Legalábbis én igy tudnám leirniKép

puszi
sasha
27+6

Kép
sasha

Sziasztok sorstársak

Sasha
Én megerõsítelek!!! Kép Tényleg ebben állapodtunk meg, kép nélkül nem adunk jelszót. Bocsi lányok de tényleg ez van.

Most nincs erõm többet írni, a lábam a triplájára dagadt, megyek és vízszintbe teszem magam. Este gyüvök!!!

Forti (35+5)

Kép
Kép
forti

Sasha
Kuldtem emil+fotot. De rajta van a kedves kutyusom is, remelem nem baj!! Kép

Zsanci
Koszonom a sok hasznos infot! Magamtol tuti nem talaltam volna ki,hogyan kell.....Kép

Lanyok olyan nagyon meleg van....a haverok most indultak strandra,de mivel ott nem furodhetek, nem mentem veluk. Pedig mar ugy uszkalnek!Most mar a jegkrem sem boldogiiiittt..Kép(

norkini
(8)
norkini

Sziasztok!
Elõször is sok boldogságot Halacskának, Besztinek és Gumicukornak!!!!!Kép
Másodszor sziasztok friss kismamákok!Azt lesem az én barátnõm mikor jelentkezik már be. Õ 10 hetes, de olyan babonásak, hogy csak na. Pedig folyton ajánlgatom magunkatKép

Kedves majdnem 6 hetes!
Azt olvastam, hogy a hajfestést ajánlatos kerülni az elsõ 3 hónapban, ugyanígy a vegyszerek használatát is a háztartásban.

Mona!
Én a Váci utcai kismamaboltban láttam szép rucikat elérhetõ áron, de mások ajánlották a kölcsönzõt is. Dec 8 többet tud szerintem errõl.Nekem is esküvõre kell mennem augban, de még majd meglátom.

Lányok!
Szerintetek van olyan, hogy a doki megállapítja, hogy fejvégû a baba, de õ idõközben átfordul farfekvésesbe? Most teljesen máshol érzem a kaparászást, pedig a doki múlt héten mondta, hogy minden ok. Lehet, hogy csak képzelõdöm?
Képzeljétek! Múlt héten szerdán az Istvánban a tanfolyam ideje alatt a szülõszobán(és mindenfelé elszórva) 14 kismama vajúdott, ugyhogy nem volt szülõszoba nézés.Jó, mi?Kép
Ma megyek védõnõhöz, jövö héten uh. Amugy minden ok, Gréta baba eleven kiscsajszi, és õ is nagyon szereti a dinnyét.

PusszancsKép
Pemeske
pemeske

Sziasztok,

Vegre en is elokerultem a korhaz sullyesztojebol.
3/4 8-ra mentem reggel a dokihoz,11-ig ott voltam aztan kepzeljetek ULTRAHANGRA is elkuldott,Annyira orultem,mert tudjatok itt nyfgtam a hetvegen hogy en mar nem biiiirom ezt a varakozast.Meg a korhaz valtas miatt itt meg nem is voltam.Szoval a babaum 76deka es 22 cm.Es megkerdeztem hogy latjat -e a nemet de nem akartam tudni.Olyan egyertelmuen ravagta hogy igen.Dea lenyeg kaptam ket fotot es az egyiken mosolyog a kicsi.Hat lanyok annyira feldobodtam.De ezt nektek nem kell magyarazniKépKép
Holnap a vedonohoz megyek a valtozatossag kedvert.

Mona,
En legkozelebb 15-en megyek a terheleses cukor vizsgalatra.
Nem megy valaki akkor:Pocok,Csics???
Alakalmi ruhat asszem dec8 keresett de en a juliusi kismamaban lattama egy ceget aki kolcsonzessel is foglalkozik.Meg tudod nezni vagy nezzem meg neked holnapra??
Engem is erdekel az akcios kisagy?Mennyi???
Ja es az ovterelo 3990,az vegulis nem is olyan sok,mert a brendonban 8900Ft.

Bringa,
Egyetertek veled imadom a pocakom de teljesen nyugodt csak akkor leszek ha mar kint lesz a nagyvilagban.Kép
Tenyleg legyel nyugodt a lazmerovel kapcsolatban mert en is ugy tudom hogy nem okoz bajt.

Forti,
Megertlek a fekves nem jo de mar annyira kozel vagyKépEs lenyeg hogy fozni nem kellKép

Iancsa,
Az Avontol rendeltem egym entolos zselet,az is szupi meg a Richtofit Sport kremet ha faj is nem csak dagadt.
Viszont garantalat gyogyszer ha a kispapa megmaszirozza a labadKépKép

Rita,
Udv itt nalunk.Majdnem egyszerre van a kiirasunk,de joKép

Sasha,
Igazad van es igy fair.Kulonben is mar olyan re nincs rajta uj kep.Ugyhogy lanyok hajraKép

Na mgyek dolgozgatok egy kicsitKép
Pusz
kataa
26

Kép
Kép
kataa

Norkini!

Oké megyek megnézem hogy megjött-eKép Van kutyusod? De jó! Nekem is van egy bohóc kutyum, meg egy lökött cicám isKép
Én kb 2 hete úszkáltam a balatonban utána meg a szelidi tóban... Eddig úgy néz ki semmi bajom, és ha eddig nem jött semmi akkor ezután sem fogKép
oké megkaptam, válaszolokKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Orsoly, Moni
Én a legelején mindig éhes voltam, ettem is egy csomót. 4 zsemle (nem üresen) meg se kottyant reggelire! Szerintem a szervezet ilyenkor érzi, hogy hiányzik néhány vitamin, stb, ezért van a farkasétvágy. Figyeljetek arra, hogy mit esztek (persze nekem is kellett volna Kép ). Én most +15 kilónál vagyok, de nem zavar, mert teljesen jól vagyok, s a babu is szépen megkap mindent. Ebbõl kb. 6 kiló az elsõ harmadban jött fel (gondolom ez az a +6, amitõl majd nagyon nehezen szabadulok meg Kép )

Már majdnem 6 hetes
Van egy topic a hajfestésrõl, azt hiszem, az errõl-arról-ban, érdemes belenézni. Én oda le is írtam, amit megtudtam különbözõ könyvekbõl. A lényege: azért, ha nem muszáj, az elsõ harmadban nem festetnék, meg semmi extra dolog, mert ilyenkor minden veszélyes. Én egyetlen-egyszer mertem befesteni a hajam, azt is Hennával, mert az teljesen természetes, nem árthat. (persze, amikor még nem tudtam, hogy kismama vagyok,nekem is volt egy festés. A legveszélyesebb az 5-11. hét)

üdv mindenkinek,
Bringa (34)
bringa

Kataa
én most megyek majd csütörtökön a klinikára CTG+UH már nagyon kiváncsi vagyok hogy mennyit nyomhat a pocaklakoKép és hogy nézhetki na meg remélem végre valaki megmondja hogy mien nemü mert idáig csak tipeltek az orvosok igaz a tipjük ezidáig fiu Kép a hétföre nem tudok még mit mondani mert idáig igaz egyhéten 1szer kelet menem CTG de az mindig szerára eset majd csütörtökön elválik hogy mikor megyek megint .

Forti,Kataa
én imádok fözni meg olcsobb is és finomabb is amit én csinálok mint amit rendelni lehet ugy hogy a korház után is megprobálok én fözni a kispapának ha nem fog menni akor majd eszik azt amit talál a hütöben vagy föz valamit 2nek ( legalábis eben reménykedekKép )

Sasha
tényleg aban egyeztünk meg hogy csak az kap jelszot aki képet küld magárol szerintem is igy fair mindenkivel szemben

Puszancs Csics 36 hetes Kép
csics

Sasha!

Küldtem én is emilben képet!

Betti(22)

Kép

Betti
fodbetti

Hello Mamik ,

Halacska , Gumicukor, Beszti ! GRATULALOK KépKépKép
Kivanok nektek nagyon sok örömet a csöppsegekben !!!

Nekem is a kemenyedesekkel kapcs. lenne egy kerdesem.
Nekem neha olyanokat csinal, hogy kemeny lesz mint a szikla.Ilyenkor teljesen ki tudom tapintani az egesz mehet kivulrol (mintha lenyeltem volna egy kislabdat) es eleg furcsan is nez ki.Meg ilyenkor nagyon feszul, pl.ha jarkalok akkor meg kell alljak vagy le kell uljek.Ugy minden ero kimegy belolem de megsem faj a szonak abban az ertelmeben. Van hogy naponta tobbszor is es van, hogy napokig egyaltalan nem. Most akkor ez mar a kemenyedes lenne ? Nem korai ez meg ?

Eddig en is csak hebe-hoba szedtem Magneziumot , de most elgondolkodtam. Otthon mekkora adagot javasolnak egy napra ? Itt nincs MagneB6 - igy legyszi ha tudjatok a tiszta Mg adagot irjatok meg !

Halas koszonet elore is !

... ja es lanyok VEGRE VEGRE VEGRE ide is ideert a meleg Kép !!!

udv
kamelia
20+3
kamelia

Orsoly,
Te legalább rosszul vagy a kajától melindával együttKép Én???? Semmi, csak eszemKép Ilyenkor jókat röhögök magamon és próbálok valóban tartalmas kajákat enni és mellözni a "junk" kaját. De azért néha befigyel egy kis kóla, ropi, vagy pilótakeksz, netán egy kis csokis croisson.

Lányok!
Már megint elkezdödött a szomjas korszakom. Ez a terhesség elejére volt jellemzö, amikor megittam napi 2,5-3 liter vizet (levest és mást nem számítva). Most megint itt tartok. Csak egy baj van, emiatt éjszaka 3x pisilek.

Üdv,
Moni
mj

Sasha!

Küldtem neked képet. Ha megnézitek, nem ám megbotránkozni, elég borzalmas, de egyelõre ez van.Kép
Szerintem semmi okunk haragra, ez így tök korrekt.

Várom a jelszót, mert kíváncsi vagyok, kik azok, akiket eddig csak olvastam, és mégis olyan, mintha régóta ismernék..

Sziasztok, Rita
ritasol

Kicsit hajtás volt most idebent, de már kezdem utolérni magam. Most érzem, hogy kezdek kissé elnehezedni, és a közlekedés sem megy már olyan jól - ha sokan vannak, félek, hogy megnyomják a pocakom. Amúgy állni birok, de sokszor teljesen felidegelem magam azon, amikor bunkón viselkednek a kedves utastársak...

Majdnem 6 hetes,

A hajfestést egy ideig szerintem is hanyagolni kéne. Jobb a békesség...

Kamelia,

Nekem is keményedett már vagy a 19. héttöl. Ne hajolgass, próbálj pihengetni, ha erösebben érzed, és szedd a magnéziumot. Én sima magnézium pezsgötablettában nyomulok, valami ilyesmi biztos van nálatok is.

Üdv:
Zita
29+4
ParaZita

Már megint elfelejtettem valamit...

Én az elején összevissza kajáltam - amihez éppen volt gusztusom, egészséges életmód sehol... Az ilyenek jöttek be, hogy sajtos tészta meg hamburger meg töltött csirketallér. De akkor annyira szarul voltam, hogy örültem, ha valamit meg tudok enni és végre nem ugrabugrál annyira a gyomrom. Én akkor híztam 5 kilót, azóta kb. 1-2-t.

Zita 29+4
ParaZita

Norkini, Fodbetti!

Képek fent vannak a képtárban és emil ment!

Ritasol!

Egyelõre nem kaptam semmit!!!!!

Kamelia!

A keményedéssel vigyázni kell!!! Nekem is korán jelentkezett! Valószinü a sok keményedéstõl rövidült meg a méhszáj már a 24. héten 1 cm-rel. Én 500 mg-os tablettát vettem legutóbb, mert elfogyott a porom és az is használ. Magnesium Citri -bigyóKép Ha keményedik akkor azonnal vizszintes!!! Pihenj sokat, nehogy teljes ágynyugalom legyen belõle. Forti mesélhetne! Nekem szerencsém van, mert használ a magnézium és nem keményedik, ezáltal nem rövidülök tovább, de a doki képét 2 hetente kell látnomKépKépKép Most nem akartalak megijeszteni, de amikor nekem is "durván" keményedett én is úgy éreztem hogy szikla van a pocakom helyén...

cuppp
sasha
27+6

Kép
sasha

Ritasol!!!

Megjött!!KépKépKép Emil megyKép Szerintem aranyos!!! Teljesen természetes kép, semmi "képmutatás"KépKépKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok,

Jaj ma olyan jol esz delutan mert megyek egy baratnom 5 hetes kisfiahoz latogatoba.Alig varom hogy szivhassak egy kis babaillatotKép

Na szep delutant mindenkinek.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Ehhh lányzók!!!

Fene azt a lukas agyam!Kép
Norkinit és Fodbettit beirtam a táblázatba!
Ritasol nem kérte véletlenül??? Nem találtam a kérését, de ez még nem jelent semmitKép És Miszike????KépKépKép

Csak nehogy megint összezagyváljak mindent, mert hajlamos vagyok ráKép

cupp
sasha
27+6

Kép
sasha

Sziasztok!

Elõször is köszi a nagyon sok üdvözlést!!! Kép

Más topicban már faggatóztam errõl, úgyhogy bocsi, ha valakit untatnék. De még mindig nem oldódott meg a problémám, miszerint normális-e, hogy a dokim, akit életemben elõször láttam, csak (jó) hallomásból ismertem, az elsõ terhesgondozáson csinált egy ultrahangot, elküldött védõnõhöz és ennyi. Semmi további vizsgálat (vérvétel, rákszûrés, kenet stb.) és semmi beszélgetés, pl. hogy hogy szeretnék szülni. Csak azt monda, hogy menjek 3 hét múlva. Ahogy itt titeket olvaslak, valakivel fél órát is dumcsizott a doki minden lényegesrõl elõször, valaki meg kapott pontos leírást. Mi van, ha van valami gomba vagy hasonló fertõzésem? És hogy 0 rh negatív vagyok? Ez nem okozhat gondot?

Szóval szerintetek ez normális, vagy keressek másik dokit?

Miszike
Miszike

Sasha,
ööööö... Mit is kell pontosan írni?
Miszike, 9+2, 22év/1. baba, Budapest, 2003.02.08., MÁV kórház

Pusz
Miszike
Miszike

MiszikeKép
Ezt minden orvos másképp csinálja. Pl. nálam is ugyanez volt. Terhesség konstatálva, uh-n petezsák látszik. Aztán mondta, menjek el a védönöhöz a kiskönyvért és akkor csináltat majd további vizsgálatokat.

Szóval vártam kb. 2-3 hetet elmentem a védönöhöz, utána vissza a dokihoz, aki utána elküldött a Margit terhesgondozójába. Kiskönyv nélkül itt szóba sem álltak volna velem. Aztán volt itt vizelet, vérvétel, utána elöjegyeztek 12.heti uh-ra is.

Hát ennyi, és lesz még idöd a dokiddal beszélgetni hidd el.Kép
Puszi,
Moni
mj

Miszike!

Hány hetes vagy? Bocsi ha már irtadKép Engem rögtön elküldtek mindeféle vizsgálatra!
A gombás fertõzésrõl tuti lenne tudomásod, mert az nagyon viszket és ég! Azt hogy hogy szeretnék szülni, még én sem beszéltem a dokival, de még ráér, hiszem van még 3 hónapom!
A - vércsoppal lehet gond ha már voltál várandós! Lehet hogy nem is tudtál róla, csak késett a mensid! Ilyen esetben viszont érdemes lenne vérvizsgálatot csinálni, hogy megtudják mi újság. A hüvelyben iszonyú sokféle baci megél, a hüvely nem steril! A legtöbb baci nem okoz semmilyen gondot amig a baba benn van, csak ha áthalad rajta. Viszont sok kötelezõ vizsgálat van a vége felé hogy ezt kideritsék!!! Lehet hogy tényleg keresned kéne másik dokit! Ha már most igy áll a helyzet!

szió
sasha

Kép
sasha

Sziasztok Lányok!

Ha ritkán is írok, követlek ám Benneteket, mert olyan jó olvasni a pocis "problémákat", és hátha egyszer még én is...
ki tudja...

két dologhoz szeretnék hozzászólni:

gátvédelem: nekem most, harmadszorra volt szerencsém ilyen
szüléshez, és örökre hálás leszek érte a szülésznõnek!!!

isteni volt, hogy azonnal tudtam ülni, közlekedni "fájdalommentesen".

kicsit tartottam a gátmetszés "következményeitõl", mert tudtam, hogy a kitolást is meghosszabbítja, de nagyon megérte!!!KépKépKép

csak csatlakozni tudok a Halacska által fenntebb leírtakhoz:
én is végeztem az intimtornát terhesség elõtt, alatt és után is, és semmi "károsodást" nem szenvedtem a gátmetszés miatt!!Kép

volt összehasonlítási alap, mert elõtte 2x szültem gátmetszéssel...KépKépKép

másik: csak a tapasztalatomat írnám: én végig festettem a hajam babásság alatt /fodrásznál/ az elsõ harmadban is.
Melissa teljesen egészséges, igaz én "csak" vörös színt festettem...
elõzõ terhesség elõtt szõke voltam / 9 éve /akkor végig nem mertem festetni, bár állítólag lehetett volna...

anyukám 16 éves kora óta szõkítteti a haját, így volt ez a két terhessége alatt is, pedig akkor még közel sem ilyen modern festékeket használtak...

Lányok, fogadjatok meg egy jó tanácsot: óvatosan az evéssel,
elsõsorban az édességekkel és a szénhidrátokkal...

én nagyon kívántam ezeket, és bizony "kicsit" túlzásokba is estem...

ezek után nem csoda, hogy 12kg maradt rajtam / akkor mennyit hízhattam???/
nbéhányat már leadtam belõle, de még mindig nyögöm a következményeket...

nem jönnek rám a régi ruháim, újakat pedig elvbõl nem veszek,a régiekbe szeretnék beleférni...

tehát egyetek jó étvággyal, de mértékkel!!Kép

Puszi Mindenkinek: Sheila és Melissa Kép / ma 10 hetes /

Ui: ezt a "gyarapodást" az utsó hetekben már észre sem vettem, mert nem álltam mérlegre...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Beszti,KépKépKépnagy-nagy gratula!

Újaknak jó pocinövesztgetést!KépKép

Miszike!
Az nem lehet, hogy a doki azért küldött a védõnõcihez, hogy õ adja a beutalókat a vizsgálatokra? Mert van, aki így csinálja, és a 12. heti Uh-ra kéri a leleteket. Az, hogy RH negatív vagy, nem baj, csak nézni kell rendszeresen az ellenanyagot.

Jaj csajok, úgy örülök, hogy nem vagyok egyedül az evési rohamokkal!KépKép Én már úgy szégyellem magam néha, ezért se hoztam szóba eddig. Egyébként volt olyan pillanat, mikor azt hittem, bulémiás lettem.Kép
A sors kegyelmébõl eddig "csak" 4 kilót híztam, de mindíg attól félek, hogy nem marad büntetlenül ez a lakomázgatás.
Tegnap apuka le is fotózta a tányéromat, mert szerinte senki nem hinné el, hogy képes vagyok ennyit enni.. Pedig hajaj...Kép A múltkor a McDonald's-ban, miután leadtam a rendelést, megkérdezte a srác, hogy hány tálcára tegye, és mikor közöltem vigyorogva, hogy egyre, hát, azt a fejet fotózni kellett volna...Kép

Zita!
BKVügyben sajnos nem vagy egyedül. Tegnap a villamos teljes utasközönsége végignézte, hogy egy kétévessel, egy pocilakóval, és egy összecsukott babakocsival(+táska persze) küzdöm fel magam a lépcsõn. Én eleinte azt hittem, azért kell állnom, mert még nem látszik a hasam, de aztán mikor azon kaptam magam, hogy a 7. hónapban is lógok a szeren, akkor rájöttem, hogy színtiszta közönyrõl van szóKép. Egyébként a mostani pocaklakónál már nem voltak illúzióim, már nem okozott akkora megrázkódtatást, mint az elsõnél.

Kamélia!
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, keményedésre oda kell figyelni, pihenni sokat, szedni a magnéziumot. Ezzel jó eséllyel elkerülheted a fekvés rémét, fõleg a kórháziét. (nekem ez az egyik fõ parám, hogy megint a kórodában kötök ki, és mi lesz akkor az én Malackámmal?!)

na, rövidke szösszenetem végére értem.Kép
Pusz mindenkinek
Zulu
18+x

Kép

Kép

Kép
zulu

Forti,

Jovo heten kikapjak Kisnyuszit...Kép Biztos elfelejtetted, hogy tervezett csaszaros vagyok, azzal pedig nem varjak ki a 40. hetet. Foleg hogy elegge nyitva van a mehszajam. Szoval valamelyik nap befekszek ,hogy pontosan mikor, az talan holnap kiderul, mikor ctg-re megyunk.Kép

Ilke,

Kitartas, en is piszok rosszul alszom mostanaban...Kép A pocim is nott, vagy csak lejjebb szallt, ki tudja. Biztosan nemsokara talalkozhatsz a Picikeddel...KépSzurkolok Nektek. Nem jon mostanaban egy hidegfront?
Egyebkent en is turelmetlen vagyok, pedig en biztosan tudom, hogy a jovo heten meglesz a Pici, holnap reggel talan meg azt is, hogy melyik napon.

Udvozlet az uj versenyzoknek, kellemes babavarast kivanok, majd meglatjatok milyen gyorsan eltelik a 9 honap!

Csaszartema

Nekem azt mondtak , hogy a mutet utan 4 oraig nem emelhetem fel a fejem, tehat ha oda is adjak Kisnyuszit, eleg nehezkes lesz megszoptatni...Kép De majd meglatjuk. Majd megirom az erdekelteknek.

puszika

Nyuszi
38.
Nyuszi

Sziasztok!

Miszike! Az elsõ vizsgálaton nekem is pont ezt tette a doki, illetve még ennyit se, mert nem küldött el védõnõhöz. Igaz, én nagyon korán, kb. 5 hetesen voltam elõször nála. Ez volt dec. elején, és azt mondta, hogy menjek vissza valamikor januárban, addig is nyugodtan karácsonyozzak stb. Én végülis nem mentem vissza hozzá, de nem ezért, egyéblként is orvost akartam váltani. A jelenlegi dokimnál 12. hetesen voltam elõször, akkor csinált egy uh-t, elküldött laborba, és azt mondta, hogy minden vizsgálattal nagyon idõben vagyunk. Egyébként nagyon sokan úgy vannak vele, hogy a 12. hétig nem veszik igazán komolyan a terhességet, addig tényleg bármi történhet.
Én is rh- vagyok, ráadásul nekem ez a 2. terhességem, és a huszonvalahányadik héten néztek elõször ellenanyagot, és most másodszor. Kenetet 3 hete vettek elõször tõlem, annak a szülés elõtt van jelentõsége.
Szóval, ha nem érzed, hogy lenne valami bajod, akkor szerintem teljesen normális, ahogy a dokid csinálja. Ne izgulj, lesz majd egy csomó vizsgálat!Kép

Kaja-téma: Én az elsõ 5 hónapban nagyon sokat ettem, (csupa hizlaló, nem kifejezetten egészséges kajákat) híztam is, 2 hónapja viszont alig tudok enni, egyszerûen nem fér belém a kaja.Kép

Sheila! Szia, jó, hogy benézel hozzánk! KépÖrülök, hogy végre valaki megerõsített hajfestés-ügyben, én is festetem a hajamat, és úgy gondoltam, ebbõl nem lehet baj. De amint látom, sokan ellenzik.

Na megnézem a képtárat, végre vannak új arcok!KépKépKép

Puszi mindenkinek:

Zsanci
36+1
zsanci

Zita
én nekem edig még nem volt semmi bajom a BKVal mindig letutam ülni ha szeretem volna Kép söt volt olyan is hogy fiatalok aták át a helyet Kép bár én csak ritkán megyek meszebb mint a kerületünk határa de ugye mostmár hetente kell menem orvoshoz oda meg metroval szoktam menni de még mindig le tudtam ülni.

Miszike
egyetértek MJ vel minden orvos máskép csinálja az én SZTK dokinöm mikor kiderült hogy terhes vagyok adot egy csomo beutalot mindenhová hogy csináltasam meg és menyek el a védönöhöz a kiskönyvért aztán menyek visza hozá nekem minden beutalomat ö ata .

Puszancs Csics 36 hetes Kép
csics

Hát Miszike!

Ezek szerint idõben vagy és butaságot mondtam! De engem azonnal elküldtek mindenféle vizsgálatra... 8 hetesen voltam elõször...

sasha

Kép
sasha

Beszti,KépKépKép

engedd meg, hogy gratulaljak a kisfiadhoz.
Sok sok tejcsit es minden szepet, amit csak az ember lanya kivanhat.

Puszi,
Timici
Timici

Sziasztok Kismamik!

Szeretnek en is csatlakozni a csapathoz, ha lehet.Eddig a "ma megint megjott" topicban laktam, de most atmereszkednek Hozzatok, remelem nem kapkodom el.

Penteken toltom a 12.hetet, Picur jol van, mult heten neztek nyaki redot az is jo volt, szivhang is rendben, igy remelem, hogy minden jol alakul majd a tovabbiakban is.

Ha lehet szeretnek bekerulni a tablazatba is.
Adataim :
Timici 28ev, Budapest, elso baba, 11+4, Sote I.,Dr.Szendei

Azt hiszem ezek az adatok vannak a tablazatban, de ha esetleg meg valami hianyzik, kerlek szoljatok.

Mindenkinek sok puszi,
Timici

U.i.: "Ma megint megjott"os lanyok udv. itt is.Kép
Timici

Szia Timci!

Végre Te is elõkerültélKépKépKép Kellemes babavárástKép
A táblázatot én vezetem és persze hogy bekerülhetszKép Csak a szülés várható idõpontja hiányzik, de az nagyon! A sorrendet a szerint alakitjuk, hogy ki mikorra van kiirva, mert azt általában kevesebbszer változtatják a dokik, mint a baba korátKép

puszi
sasha
27+6

Kép
sasha

Sziasztok ismét

Nem mondom hogy most már nincs melegem, pacsáltam mint egy kacsa, béka nõtt a hasamba (a fiam mellé) a sok ivástól, de élek. Kép

Timici
Szeretettel köszöntelek közöttünk, jó babavárást velünk!!

Nyuszi
Hiszen tudod, hogy mint a legtöbb kismaminak nekem is szita az agyam, tényleg elfelejtettem hogy tervezet császáros vagy. Bocsika. Akkor már értem hogy miért veszik ki kisnyuszit anyuci pocijából. Tiszta izgi hogy így elõre fogod tudni a napját. Nem is tudom melyik a jobb! Tudni és készülni rá, vagy váratlanul bemenni szülni.

Csics
Én is szeretek fõzni, és tudom hogy olcsóbb és finomabb is mintha rendelné az ember, de ebben a bórzasztó melegben a fekvés mellett nem akarok fõzni, úgy is mondhatnám hogy nincs hozzá lelki erõm hogy bevásároljak fõzzek, de attól félek hogy ez lustaságnak hangzana. Pedig nem, csak egy kicsit meg akarom könnyíteni az utolsó és az elsõ heteket itthon. Aztán majd meglátjuk, én is szeretnék minél elõbb visszaállni az sk. fõzésre.
De hála az égnek eddig bejött ez a kaja dolog, ma is tök fini kajcsi volt és a kisujjamat sem mozdítottam érte. Kép Kép

Kryss
Felnyomtam a képed a képtárba, remélem már láttad!

No majd még jövök!
Forti (35+5)

Kép
Kép
forti

SZiasztok,

Sasha,
Kuldtem neked uj kepet ,legyszives dobd fel azt is jo???KépKép

Koszike,
Kataa
25

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Zita, Kataa: 6890.-, ugyanez a Megatoysban 12.000.-, direkt megneztuk. En is megyek terhelesesre, de meg nem tudom,mikor. Az ujsag megvan, atnyalazom rogton,koszi hogy mondtad, nekem elkerulte a figyelmemet. Nagyon koszi a tippet!

Csics, a baba mindig veled van, csak furdetesre kell bevinni a noverekhez, de azt is vegignezheted es utana megint a tied. Haloiget szuleshez is es vegig a benttartozkodasod idejere is annyit adnak, amennyit akarsz. Lazmerot, babanak textilpelust /bufi, stb. esetere/ vigyel. Rendes pelust, popsitorlot adnak, de nem eleget, szoval az is kell. Plussz a szikasos holmik.

Sziasztok!
Mona
Mona

Sziasztok!

Üdv az új kismamiknak!!!!
Akiknek én is szeretném megerõsíteni, mivel én csináltam az egész képtárat, hogy tényleg abban egyeztünk meg, hogy csak annak adjuk ki a jelszót, aki küld képet magáról. Vagyis aki nem szégyelli megmutatni magát nekünk, annak mi sem szégyeljük megmutatni magunkat, UH felvételeinket és gyermekeinket.
Ugye megértitek??????

A hajfestésrõl:
Én is festettem a hajam és Dórikának semmi baja.

Cinedit!
Köszi! Kép Tényleg aranyos!!! Kép

Nyuszi!
A császár után 24 óráig a fejed alá nehogy rakj párnát!!!! Tapasztalat. Engem figyelmeztettek, tehát tudtam és nem raktam. Egy szobatársam viszont nem tudott róla. Hát szenvedett is szegény borzalmasan a fejfájástól! Kép

Pusssz nektek, és boldog pocaknövesztést!!!! Kép

Kata és Dórika (aki holnap lesz 6 hetes)

KépKép

KépKép
kata007

Kamelia!Kép
Az itthoni MagneB6-ban 48mg tiszta magnézium van szemenként. Várandósoknak napi 300-400mg-ot ajánlanak a "keményedõs" idõszakban. Ezért ebbõl nekünk 3x2-t kell bevágni. De vannak nagyobb dózisú pezsgõtabletták is, meg granulátumok... Persze azt érdemes hozzátenni, hogy a terhesvitaminokban is van valamennyi Mg, úgyhogy azt is bele kell számolni. Ja és a Mg mellé sok doki javasolja a kálciumot is. Pl. Calcium-Sandoz - szerintem az Nálatok is kapható!

Kataa!Kép
Az a kék, rozmaringos illatú? Nekem is van olyan, de a párom ki nem állhatja a szagátKép, ezért nem is használtam, mióta megvettem...Nna most majd megszokja. Az kizárt, hogy nekiállna megmasszírozni.Kép Idõnként megkérem, de olyan kelletlenül nyomogat-gat-ja, hogy inkább meg se kérem...Kép

Sziszike!Kép
A barátnõm, aki tervezett csaszival szült, azt mesélte, hogy nagyon segítõkészek voltak a nõvérek, és bár megkérdezték, hogy az elsõ éjszakára elvigyék-e a babát az õrzõbe, a barátnõmmel végig ott volt a baba, és ugyanúgy negyedik napra hazaengedték õket!Kép

Fõzés-téma:
Én is erõsen gondolkoztam a kaja-házhozszállításon, fõleg a császár miatt, de most úgy döntöttem, hogy elkezdek "elõre dolgozni". Máris rengeteg kaja van a fegyasztóban, és õszre teljesen telepakolom. Akkor biztosan egyszerûbb lesz. Persze még akkor se biztos, hogy nem lesz szükség néha egy-egy házhozszállításra!

Kata007!Kép
Annak idején emlékem, hogy mennyire megcsodáltam a babaágy-szettedet!Kép Most végre ott tartunk, hogy nemsokára én is nekiállhatok varrni! Jól emlékszem, hogy elküldted a méreteket, annak, aki kérte? Ha ráérsz, (és túlélte a gép-totálkártKép) tedd meg kérlek, hogy nekem is elküldöd, ha még megvan! Köszönöm szépen!Kép inhoffancsa@yahoo.com

Pusza Mindenkinek!KépKépKép

iancsa
26+2

Kép
Kép
iancsa

Forti!

Nagyon szepen köszönöm a gyorsasagod,emil es kep-felrakas teren is!Csak valami miatt nem talalja a szervert a gepem.Majd megkerdezem a kispapat,van-e valami tippje,miert!
Pedig igen kivancsi vagyok!KépKépKép

Nyuszi!
Nagyn izgalmas,hogy Te mar ilyen közel allsz a babucihoz!Es az,hogy talan mar holnap tudni fogod a születesed napjat!
Szoritok,hogy minden nagyjabol ugy legyen,ahogy szeretned!

Nalam,"csak" joslofajasok vannak,alhasban,a combom felsö szakaszan,belül es termeszetesen a derekamban van un.huzas,vagy feszites,vagy nem is tudom,hogy hogy nevezzem.Ja es persze a pocak igen gyakran golyova valtozik,megkemenyedik.Hogy a mehszaj milyen allapotban van,majd penteken megmondja a doki!Mar negy hetenem voltam,es nagyon kivancsi vagyok,hogy mit mond!

Most mindenkinek jo ejt kivanok!Olyan hulla vagyok!Aaronnal es a kispapaval voltunk strandon de tödd volt az oda es a visszaut,mint az egesz strandon tartozkodas!Kép

Pusza,Kryss (38)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

Úgy döntöttem hogy ma már inkább mégsem írok többet! Kép
Jó éjszakát mindenkinek, próbáljatok meg pihenni ebben a melegben ha lehet!

Forti (35+5)

Kép
Kép
forti

Sasha!

Köszi, hogy ilyen gyorsan felraktad a képet. Megtaláltad a táblázatos adataimat, vagy küldjem még egyszer? Nem áll semmibõl újra elküldenem. Egyébként a tegnapi hozzászólások között találod.
Megnéztem a képeket, tök jók. Tõled nem szokták kérdezni, hogy mennyi van még hátra, mintha azt a választ várnák, hogy holnap szülsz? Nem pici a hasad, legalábbis a kép alapján. Az enyémre mindig azt hiszik, hogy utolsó napokban vagyok, és mikor közlöm, hogy tényleg, már csak 14 hét van hátra, hát elcsodálkoznak. Akkor jön az "és, biztos, hogy csak egy?" kérdés. De megszoktam, mert Gergõvel is nagyon nagy hasam volt. Hogy mennyit híztam, azt most épp nem tudom, de a 24. hétig 2 kilót. Azóta tuti híztam, mert étvágyam az van..Kép

Mindenkinek kitartás, állítólag csütörtöktõl hûvösebb lesz.
sziasztok, Rita
ritasol

Ancsa!

Sajnos a gépen nem maradt meg semmi, mert a vincsi is elszált Kép, de anno felraktam a képeket ide:

[url=http://kata007.freeweb.hu/index2.htm" TARGET="_top]http://kata007.freeweb.hu/index2.htm[/url]

Most már a használat után is mondhatom, hogy minden méret megfelelõ Dórikának, és persze a falvédõn lévõ maciknak már rendesen dumál. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata007
Nem semmi az ágytakaró+egyéb készleted. Le a kalappal!!! Kép

Látom már majd' mindenki alszik. Én nem bírtam, ezért bevágtam két szelet dinnyét. No most meg attól nem bírok. Kép

bringa
(34+1)
bringa

Sziasztok lányok!
Sajnos már rég nem jártam itt, alig tudom követni a topicot. A múltkor lefagyott a gépem amikor el akartam küldeni az üzit, aztán meg már nem volt idöm újra írni.Kép

Üdvözlet minden új kismamának!!! Ritasol, Timci, ez nektek szól! Nomeg azoknak, akiket idöhiány miatt nem találtam meg.KépKépKép

Lányok, eddig azt hittem, hogy ismerem a vádligörcs ellenszerét (a talpamat tiszta eröböl a falhoz nyomni vagy ráállni). A ma hajnal viszont teljesen kimerített és úgy fáj a vádlim, hogy menni még mindig alig tudok. A picilány meg az utóbbi napokban elég sokat pihengetett, csak nagyon gyengén éreztem, hogy mocorog. Tegnap megint erösebben éreztem, én arra tippelek, hogy talán máshogy fordult. Dokinál pénteken voltam, most nem ultrahangozott, tapintás alapján meg jól meglepödött, hogy két hét alatt mekkorát nött a baba.Kép Méhszáj teljesen zárt, minden rendben.

Sasha!
Megkérhetlek, hogy küldd el nekem a képes oldal paramétereit (cím és jelszó), ha minden jól megy, akkor pénteken repülök haza és akkor talán végre meg tudom nézni valami internet-kávézóban...

I_Ancsa!
Megkaptam a mailedet, fel is jegyeztem a telcsiszámodat, már csak arra kell gondolnom, hogy itt ne felejtsem.Kép

Halacska!
Óriási gratula! Megtettelek példaképemméKépKépKép

Dió!
szerintem jó döntést hoztatok, Almamag is biztos fel akar készülni a nagy napra... Azóta mizújs?Kép Bocs, ha lemaradtam valamiröl...

Zulu!
Találó az a kismamás gif, amit a múltkor beillesztettél...

Csipkebogyó
23+6(???)
csipkebogyó

Sziasztok!

Már több mint egy hete nem olvastalak Titeket mert most jöttünk haza a Balatonról.

Hétfõn voltunk az orvosnál és azt mondta a doktornõ, hogy kicsit érettebb a lepény és, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatviz. A baba súlya is csak 1700g pedig már 2000g felett kéne lennie. Nagyon aggódóm, remélem, hogy minden rendben lesz. Most már hetente kell mennem vizsgálatra.
Aki itt tart (Bringa, Forti) nektek mekkora a baba súlya? Próbáltam keresgálni az érett lepénnyel kapcsolatba de sajnos nem találtam semmi fontosat.

Sasha
Kijavitanád a táblázatban az életkoromat mert már 28 vagyok.
Köszi. Veled minden rendben van?

Petra (34+6)
Petra

Sziasztok, csak bejelentkezem, hogy még egyben vagyok, bár sz. éjszakám volt. Holnap megyek dokihoz, cuccal együtt, lehet hogy benntartanak, de megpróbálom kidumálni, hogy csak hétfõn. Nem akarok elõre befeküdni. A lányommal is be kellett túlhordás, magas vérnyomás miatt, két napig kellett néznem, hogy szülnek meg babáznak a többiek. Anno még nyolcan voltunk egy szobában, mostmár ilyen nincs is.

Puszi
Conti (39+5)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

jo Reggelt mindenkinekKép
Mona
köszi szépen az Infot ki is foom nyomtatni igy mindig látom hogy még mit kell beraknom Kép sajna mostanába megrövidült az eszem Kép mindent elfelejtek Kép

Iancsa
ha megkérem akor megmasziroza a lábamat a kispapa Kép igaz idáig csak egyszer kelet megmasziroznia az is most szombaton volt és azért mert egésznap sürögte-forogtam ami miat tejesen kikészült de nagyon aranyos volt a kispapám és még vizes borogatást is hozot rá Kép

Hajfestés téma
én is festetem a hajam otthon 2szer is bár sok helyen azt irják hogy az ember nefese a haját mert nem tesz jot neki meg nem fogja be de nekem befogta ugyan ugy a hajam a festék igaz én a megszokot szinüre vestetembe a hajam és a megszokot hajfestékel .

Puszancs Csics 37 hetes Kép
csics

Sasha, Miszike! Ha spontanul elment a baba (tehat mondjuk akar ugy is, mint egy mensi, eszre sem vetted hogy terhes vagy), akkor nem erdekes a vercsoport-kulonbseg. Azt csak szulesnel vagy muszeres befejezesnel kell figyelni es beadatni az antiD-t. Miszike, ugyhogy ne ijedj meg, legkozelebb szepen emlitsd meg a dokibanak a vercsoportot es kesz. Szules utan meg figyelj ra (marha tudszKép), hogy megkapd a szuritKép

Huu lanyok, tegnap este mar tok nagy volt a pocim, mar olyan kismamasKép Persze ez ma reggelre eltunt, azt neztem a tukorben, hogy inkabb (meg) kover(ebb) disznonak nezek ki, mint kismamanakKép

orsoly
orsoly

Petra
ne aggodj szerintem nincs semmi baj a pocaklakodal szerintem megfog hizni a megfelelö sulyra még van ideje rá Kép .és még valami te legalább tudod hogy menyi a sulya én még azt sem csak anyit tudok hogy jol van meg hogy a legutobi UH szerint még szép sima volt a lepény és hogy minden rendben a pocalakoval .ne aggodj felesleges Petra .

Conti
Drukolok neked hogy minden ugy menyen ahogy te szeretnéd Kép

Puszancs Csics 37 hetes Kép

NA megyek dinyét reggelizni Kép
csics

Timci,
Üdv közöttünk!

Miszike,
Szerintem - ha amúgy szimpatikus az orvos -, nyugodtan kérdezz rá, hogy mikor lesznek azok a vizsgálatok, amiket hiányolsz. Nagyon az elején különben tényleg nem szoktak csinálni semmit... Engem is a szívhangtól kezdve kezdett el kismama-számba venni az orvos.
Ha meg nem szimpi, akkor válts Kép

Zulu,
Meglepödésröl szó sincs BKV-ügyben, csak úgylátszik, a meleg meg a fáradtság miatt rosszabbul érintett a dolog. Tegnap már nem is kísérleteztem: este 7-kor végeztem Gazdagréten, és bizony kivételesen odarendeltem a kispapát kocsival, mert már nem volt eröm hazabumlizni Zuglóba. Jól is tettem, mert még mindig iszonyú meleg volt, és eléggé ki voltam purcanva.

Csics,
Nekem sem a metrón szokott gondom lenni (ott nincsenek is olyan sokan, és vagy spontán leszállnak, vagy átadják a helyet), hanem a buszokon, főleg a délutáni csúcsforgalomban. Az elég kemény tud lenni...

Sasha,
Küldtem pocakos képeket. Elöre is köszi, hogy felteszed!

Conti,
Hajrá!!!!

Mindenkinek üdv:
Zita
29+5
ParaZita

Sziasztok!

Ritasol!

Nem kell még egyszer küldeni, de azért megnéztem, hogy ténylegesen beirtalak-e a táblicskubaKép Benne vagyKép

Csipkebogyó!

Szia! Már éppen hiányoltalak volnaKépKépKép A cimet küldömKép

Petra!

Sok boldog szülinapot!!!!
Kép

Orsoly!!!!

Köszi, a vércsop dolgot, de én már annyi mindent olvastam, hogy...Kép

Puszi
sasha
28+0

Kép
sasha