A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Tünde Kép!
De, ráültettük, többször is, volt, hogy pont sikerült, akkor örültünk. De csak párszor, hogy tudja, mire való. Reméltem, hogyha eljön az ideje, magától fog szólni.

ayse

Sildike,
Bazsi a kádban Kép Kép Kép

Majola,
Julcsi tényleg tündéri és nagyon szép! Ne haragudj, de jót nevettem azon, hogy egyelőre felesleges a szék a funkcióját tekintve. Kép Olyan viccesen írtad le. Kép Biztos hamar belejöttök az evésbe is!
Dani egyre jobban elfogadja a hozzátápit, de a cicit ugyanúgy kéri ebéd után. Kép Így viszont egy kicsit több időt bír ki evés nélkül. Kép

Nyúlné
Ördögi tündérfiú Kép - ez nagyon édes! Akkor mégis van olyan, hogy tündérfiú?!?! Kép Kép Kép

Ayse,
Szobatisztaság témában egyetértünk. Csak a gyerek saját ritmusában. Beni is relatív sokára szokott le, nem lehetett siettetni, nem is erőlködtem, de ha a fejemre álltam volna, sem ment volna előbb.
Múltkor beszélgettem egy anyukával a játszótéren, akkor láttam először. Kicsit ki is oktatott, hülye stílusa volt. Egy éves a kislánya, állni még nem tud (majd megtanul), de 9 hónapos kora óta bilibe pisiltetik és kakiltatják. Õk tudják! Szerintem még nagyon korai.

Tünde,
Köszi a bókot! Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Ayse
Én is azt hallottam, hogy a legújabb elvek szerint nem kell szoktatni a gyereket bilire, mert amíg bennük magukban nem alakul ki rá az igény, addig az nem tényleges szobatisztaság, max. tisztában vagy a gyerek ürítési szokásaival és jó esteben sikerült pont akkor bilire ültetned.
Én nem is kísérletezek Bazsival. 1 éves korában 3 héten keresztül minden reggel bilire ültettem a reggeli kakaó után is pisi kaki is volt, aztán egyik reggel ordított, mint a fába szorult féreg és 1 évig rá sem nézett a bilire. Most megint volt pár nap, hogy még a wc-re is ráült és produktum is volt. Ment a tapsorkán meg minden, aztán most megint semmi. Nem izgulok, kivárom míg magátór ráérez a dolog ízére. Na persze csak képletesen.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

BeniKép

ma az egész nap KépKépKép ilyen!Kép
Jesszus,már mindjárt a holnap is ilyen lesz,na megyek apa mellé horkolniKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

DaniszájKépKép

Ayse, fantasztikus lehetett amikor Lili toábbiakban kérte a bugyit, hgy nincs szükség pelusra. Nekem Ivi febr. 2-án született.Kép

Julcsiról és kisnyusziról nagyon jók a képek.

el kéne mennem zuhizni, de még mindig itt olvasgatok, közben leragad a szemem.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Benianyu,
JánosVitézből is Tündérfiú lett!vagy nem?Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megfűztem Apát, hogy holnap menjünk el a Medvefarmra, Veresegyházára! Beni biztos nagyon fogja élvezni, talán már Dani is egy kicsit. Kép Közel is van és még nem voltunk ott sosem. Érdemes tudnunk valamit indulás előtt?

Nyúlné
Apás séta Kép

benianyu

Tünde Kép!
Az igazsághoz tartozik, hogy a végén már nem tartottam annyira jó ötletnek, hogy nem kértem fájdalomcsillapítást, de akkor már mondták, hogy mostmár a szülés lesz az KépKépKép. (Egyébként megint nem kérnék).

ayse

Nálunk olyan is volt, hogy Bazsika nyáron pucéran rohangált a kertben, szólt, hogy pis, kaki, pelus. Feladtuk rá a pelust, beletette amit kell, levettük aztán ment tovább játszani.

Meg aztán olyan is volt, hogy amikor először bizalmat szavztam neki, hogy majd szól ha kaki lesz összesz@rta még a falat is. Ne kérdezzétek hogy, mert nem tudom. Mindezt kb. 5 másodperc alatt.Kép

Persze anyutól én is megkapom, hogy én 1 évesen már szobatiszta volta. Mondjuk ha nekem pelust kellene mosni már Bazsika is az lenne.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Benianyu,
én pár éve voltam. Végülis annyi, hogy nézheted, mi van a kerítés túloldalán. Érdemes kifogni a kajaidőt, amit nem tudom, hogy mikor van. mondjuk jó nagy terület, és jó sok maci van, gyerekeknek tuti tetszik.
Vendég

Tündérmamák Kép!
Nálunk Tündér Andris megszólítás dívik, amióta ez a tündérfiú ideköltözött!!!
(csak idejében tudjam abbahagyni!)

Ha nyűgös, akkor pedig a Boszorkánymester megszólítás járja.

ayse

Benianyu
Semmi extra, talán csak annyi, hogy ne vigyetek a maciknak kaját, mert akkor sem mozdulnak érte, ha fejendobod vele.Kép Szokott kitéve lenni méz, benne fakanállal és azzal lehet eteni őket.
A farkasok szerintem sokkal izgisebbek lesznek Beninek, mert azok mozgékonyabbak és követni fognak Titeket csapatostól a kerítés mellett. Már szerintem a kicsikat is előhozza az annyjuk.
Ha szerencsétek van, akkor már a lovak is kint fognak legelészni ls nagyon szelídek, úgyhogy meg lehet simogatni őket.
Tudjátok merre kell menni?

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike Kép!
Hát ez az! Ez addig volt érdekes téma, amíg mosni kellett meg pelenkakiütésesek voltak a gyerekek.
Falikaki Kép

ayse

Húúú, de régen voltam a macifarmon!
Akkor még nem volméz, farkasok, lovak...
Kép
Vendég

Sildike,
Köszi az infot. Megnéztem a honlapjukat, szerintem odatalálunk. Kép

Tünde,
Köszi az infot neked is Kép

benianyu

Hú, de pörög ma a topik, nem győzök frissíteni!

Benianyu,
Dani nagyon kis vagesz a kendőben!

Zsusza,
Annyira jókat tudsz írni! Julcsika tényleg egy kis tündérlány!
Igen, én is úgy érzem, hogy tündért szültem, kis tündérfiút, olyan kis zsiványosat.

Ayse,
Nagyon jópofa ez a szobatisztaságos sztori! Anyud is jó fej lehet, nagyon találó a mondása!
Méhen kívüli terhességKépKépKép Te szegény, szörnyű lehetett!

Tünde,
Erről a szülés közbeni orgazmusról már én is hallottam. Kissé megrökönyödtem a dolgon. Mit ki nem tudnak találni!!! Hát én biza kimaradtam belőle.KépKépKép

Sildike,
Love StoryKép

Kép
Bab és Tofi
bab

Ayse,
én nem tudom, milyen lesz a következő szülésem. Így utólag azért kicsit szépült az első is, de tuti nem fogok szarakodni, ha lehet Eda-val is. A kötődés (sztem) igazán nem ezen múlik.
Vendég

Na elteszem magam holnapra (remélem Apa nem bánkódik, hogy önállóan kellett nyomogatnia a távirányítót).

ayse

Bab,
már válaszoltam ám a tegnapi méledre, de ez a hülye vipmail egyszerűen nem küldi ki a leveleket. Kép
Vendég

Szép jóestét!

Pattognak megint a szikrák... MeaKép szerintem is félreértés, Sis nem célzott senkire. Én is úgy vagyok ezzel, hogy aki a Mávban szült arra emlékszem, és esetleg véletlenszerűen még pár emberre, de ennyi kórházat és embert képtelenség párbaszedve fejben tartani!

Otthonszülés: Nem akarok nagyon belemenni, jól kiveséztétek már a témátKép Sokáig beszéltünk róla, hogy az érdi születésházban szülhetnénk / még akkor, amikor nem voltam terhes/, illetve otthon, attól függően, hol fogunk akkor lakni. Sok könyvet olvastam ezzel kapcsolatban, nagyon meggyőzőek, és egyáltalán nem elsősorban a szülő nő kényelme a lényeg, hanem bizony itt is a baba egészsége, lelke, nyugalma, stb. Lehet ezt divatnak is nevezni persze, de ezzel nem teljesen értek egyet. Mindenesetre az szerintem is tény, hogy Magyarország még nem alkalmas az otthonszülésekre. De nagyon sok ismerősöm szült már otthon, hálistennek csak heppiendes történeteket ismerekKép De az biztos, hogy benne van a pakliban az otthonszülésnél is az, hogy egyáltalán nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezzük, hiszen otthon is az ismeretlennek vágunk neki. / első alkalommal mindenképp/. Én eleve nem idegenkedtem a kórházaktól, ez könnyebbséget jelentett, és szerencsés is vagyok, hiszen mindkét srácot könnyen szültem / legalábbis gyorsanKép / De maximálisan egyetértek azzal, hogy a kórházakat, és az orvosok hozzáállását kellene mégjobban átalakítani, otthonossá tenni. / az én orvosom gondolkodását reformálnám meg legelőször.../

BodzaKép Nagyon helyes, állj ki Magatok mellett!Kép Te jó ég, mennyi hülyeséget kellett hallgatnom, amikor Gergőt vártam, és Balázs még szopizott! / a legjobb: a kicsi érdekében hagyjuk ezt abba, mert el fog sorvadni a méhemben!!!/ Az tény, hogy nekem rohadtul fájt terhesen a szoptatás, szorítok, hogy Neked ilyen ne legyen! És én azért is szeretnék kicsit később harmadik bébit, mert félek, hogy túl korán elapad a tejem az új terhességtől. / a negyedik hónaptól egy csöpp sem volt. Ez egyébként nem törvényszerű?/

Szó volt a kamilláról a szemre: többször írtátok már, hogy nem ajánlják szemorvosok. Páromnak mostanában jött árpa a szemére, akkor jutott eszembe, hogy nekem is volt, és szemész mondta, hogy kamillázzam. Így neki is főztem kamillateát, és két nap alatt elmúlt. De lehet, hogy ez speckó eset.

Orrszívás: Gergő is utálja, így én is. Alig bírom lefogni, annyira erős, több ideig tart maga a küzdés, hogy betaláljak az orrába, mint maga a szívás. Elgondolkodtam, hogy valóban annyira kihagyhatatlan ez? Tesómnak három gyereke van, meglehetősen sokszor náthásak. Soha nem szívta nekik porszívóval, van az az egyszerű pumpás orrszívó, ami azzal kijön,az kijön, és kész. Nem volt soha semmi szövődményükKép Lehet, hogy én is áttérek erre...

HariKép Jó, hogy tudtál kicsit jönni!!! Gyere, ha csak ritkán is, senki sem felejt el! / Nekem Penna is sokszor eszembe jut, sokan nem ismerik, de a régiek biztos emlékeznek. Vajon mi lehet velük? A hónap elején küldtem neki SMS-t, de nem válaszoltKép Ha lesz újra netük, lehet, hogy ő sem mer már jönni?/
Lili tényleg gyönyörű, és nagyot nőtt!
És ne haragudj a tali lefújása miatt, nem tehetek rólaKép Ha látnád Gergőt, ahogy szinte mindene csupa pötty, örülnél, hogy nem volt tali...

AyseKép Szegény LiliKép Remélem, hamar túl lesztek rajta, jól viseli, és Andris tényleg védve van!!!
Ebből a szempontból örülök, hogy elmaradt a talim, mert sajnáltam volna, ha nem jöttök.

Apropó, tali: KrisztaKép Lecsaptam volna a felajánlásodra, de egyrészt Zsuzsa ügyesebb voltKép , másrészt szerintem is túl késő már, mire én el tudnék indulni. Így asszem, ki kell hagynomKépKépKép
MeaKép Ezek szerint nem tudunk találkozni Prüntyinél, hogy a korábban felajánlott Cerazette-t és Konakiont átvegyem. Gondolom, az én talim helyszíne kicsit messze van Neked, de ha mégsem, szeretettel várlak / 20. kerület/. Ha nem tudsz jönni, odaadhatnád valakinek, aki tervezi, hogy jön majd hozzám. / Hari, Sis, nemtom, ki megy még/.

RokicaKép Én akkoriban terveztem még, hogy fémvázas háti hordozót veszek, amikor többet jártuk a világot / városnézés, kirándulások/, de nem jutottam el idáig. Azt sem tudtam, hogy mennyibe kerül. A kendővel nagyon jól elvagyok, elöl a gyerek, hátul hátizsákban cucc, és még a nagyobbik kölöknek is tudom fogni a kezétKép Szerintem a Nóra féle kendő egyáltalán nem meleg.

AncsiKép Boldog szülinapot!!!

Végül ecsetelném, milyen eszméletlen nagy barom vagyok, aztán megyek is aludni...
Elkezdtem a citromkúrát, három citromig jutottam tegnap, de nekem nagyon durva hascsikarást okozott már a második napon is. De eszembe sem jutott, hogy az én szopós babámnak is ugyanilyen gondokat okozhat. Tegnap este már nem is bírtam meginni a limcsi végét, ránézni sem bírtam. Még szerencse, mert aztán rájöttem, hogy Gergő nem a betegsége miatt nyűgös, hanem iszonyúan fáj a hasaKép Félóránként üvöltés volt egész éjjel, és igazából nem is tudtam segíteni neki a masszírozáson kívül, mert nincs itthon semmi hasfájós cuccKép Remélem, mára már jobb lesz, nappal is nyűglődött néha, de már nem tűnt szörnyűnek.
Most mondjátok, hogy lehetek ekkora állat???

Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Ayse
Falikaki szerintem is Kép bár akkor nem kaptam röhögőgörcsöt. Na azért egy kicsit nevettem, de megpróbáltam - magamhoz mérten - borzasztó szzigorú arccal elmagyarázni Bazsinak, hogy ez nem volt okos dolog.

Benianyu
Nagyon könnyű odajutni. Ahogy beértek Veresegyházra lesz egy nagy kanyar ahol van egy CBA és utána az első lámpás kereszteződésnél kell elmenni jobbra. Ki lesz táblázva, hogy Medvefarm, vagy Medve otthon, Balra van a Kulturház, jobbra pedig a termálfürdő és a macik. Onnan az első utcán jobbra kell kanyarodni és utána már csak egyenesen. Lesz egy Éden étterem azon még jóval túl kell menni. Amikor már azt hiszed, hogy mindjárt jön az útlevél ellenőrzés na ott lesz a medvefarm.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Tünde Kép!
Szerintem sem!
A MÁV-ban a kitolásra már lekapcsolnak az EDA-ról. Mivel a többedik szülésnél (elvileg) gyorsabban tágul az ember (nálam ez így volt), ez a kisebbik fele. A kitolásnál meg nem ér akkora sokként a fájdalom. Nekem legalább is elsőre rosszabb volt a vajúdás, másodszorra meg a kitolás (de lehet, hogy azért, mert Andris keze a feje mellett volt). Mindenesetre másodszorra tulképp sokkal könnyebben ment a tágulás. Meg van egy elméletem, persze lehet, hogy teljesen tudományostalan, hogy a fájdalom miatt beindulnak a szervezet fájdalomcsökkentő mechanizmusai (Vlami ópiáttermelés vagy mi) és így már kicsit jobb a helyzet, ha jön a nagyobb fájdalom. EDÁ-val meg derült égből a villámcsapás. Persze egy olyan áélomszülés lenne a legjobb, mint Megannak, ahol az eda belóg a kitolásba.

Nem ér érdekeseket írni közben, mert akkor muszáj itt maradnom.

ayse

TündeKép
Most kaptam meg, köszi! Nem volt nyitva a levelezőm, az lehetett a baj.

Zsivány tündérfiú az új etetőszékét birtokba véve:

Kép

Na, én is megyek szunyálni, mert már alig élek

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Bab és Tofi
bab

Ayse,
sok helyen eda-val szülnek végig. Pl sógornőm szült pár hete Pécsen, kapott Eda-t, nem érzett semmit, úgy tolták ki belőle a gyereket.
Most lehet, hogy tök nagy baromságot fogok írni, nem tudom.
Én világ életemben sportoltam vmit, valszeg ezért is tágultam olyan lassan. Ha nem csinálok semmit a köv. szülésig, akkor lehet, hogy gyorsabban fogok tágulni? Akkor nem lesznek olyan feszesek az izmok, nem? vagy ez baromság?
A kitolás nekem nem fájt, se perc alatt kitoltam Zitát, pedig nem volt kicsi.
Vendég

Hari Kép!
Bár lehet, hogy nem olvasod... Kép
Én is sokszor álmodtam azt, hogy autóba kell ülnöm és üldöznek, vagy üldözök, amíg nem volt jogsim. Tudtam álmomban, hogy nem tudok vezetni, mégis KELL, és így aztán mégiscsak elindulunk valahogy (igaz a kuplung recseg a váltásnál). Ez a fajta rémálmom egy csapásra megszűnt, amikor megtanultam vezetni...
Nem baj, van másik...Kép

ayse

Bab,
nem is látszik zsiványnak! Kép
Nálam volt egy rossz beállítás, az volt a baj.
Vendég

Sildike,
Köszi Kép Így azért egyszerűbb lesz odatalálnunk. Kép

Jucc,
Én is csinálom a citromkúrát, ma van a 7. nap és eddig nem vettem észre Danin, hogy fájna a hasa. Õ is még 90%-ban csak szopizik.
Biztos van összefüggés, hogy te is egy kicsit érzékenyebb vagy, hascsikarást okozott neked és emiatt fájhatott Gergő pocakja is. Szegény. Kép Most már biztos kiürül a szervezetésből!

Bab,
Köszi Kép
Tényleg nagyon pörög ma a topik.

Én is elteszem magam holnapra, Apa is még tévézik, kapcsolgat, de most talált hiradót, azt nézi. Kép

benianyu

Ayse
Egyáltalán nem tudománytalan az elméleted. Még mielőtt Bazsit szültem olvastam egy kutatást az eszkimó nők szüléséről és nagy meglepetést okozott számomra. A következő volt benne:
Mivel az eszkimó nőkbe nem sulykolják bele kicsi koruktól kezdve, hogy a szülés fájdalmas, nem olvassák mindenhol azt, hogy ilyen fájdalmasan szültem meg olyan fájdalmasan szültem, ezért nem félnek a szüléstől. Mivel nem stresszelnek ettől, ezért szülés alatt is teljesen normálisan működik a testük. Az emberi szervezet a fájdalom ellen fájdalomcsillapító anyagot termel. Így az eszkimó nők minimális fájdalommal szülnek.

Én pl. egyáltalán nem féltem a szüléstől, nem is volt nehéz egyik sem. Lacival kifejezetten könnyű volt. Százszor inkább szülnék, mint egy fogorvos.Kép (Ma voltam) Nekem anyukám 3 dolgot mondott. A leg meggyőzőbb az volt, hogy bár biztos neki is fájt nem igazán emlékszik már rá.Kép A második az volt, hogy az erős fájás jó tágulást jelent.Kép A harmadik pedig az, hogy ne kiabáljak feleslegesen, mert magamtól veszem el az erőt. A végén úgy szóltak rám, hogy na azért legalább nyügjek már egy kicsit mert olyan lila a fejem mint egy cékla.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Én mostanában azt álmodom, hogy felborulunk autóval, de sose halunk meg. A borulás élménye elég rossz, olyan nagyon lassú.
Vendég

Tünde Kép!
Szerintem ne hagyd abba a sportot, attól nem megy majd könnyebben a tágulás. Viszont attól igen, hogy a második babónak már egy járt utat kell végigjárnia. (Nekem az első vajúdás 12 óráig tartott, a második kb. 2).

ayse

Sildike,
bocs, de most nem értek Veled egyet.
Én tudatosan nem hallgattam meg senkit, amikor a szülésről beszélt, mondván, hogy úgysem tudom milyen lesz, ne paráztassanak feleslegesen. Nem is nagyon olvastam a rossz szülésekről. Jó, nyilván tudtam, miről van szó, sulis koromban láttam is párat. És teljesen úgy készültem, hogy hamar meglesz, minek aggódni előre.
Na, ehhez képest elég szar szülésem volt, és nagyon fájdalmas is. És alig-alig tágultam. Kép

Benianyu,
fogytál? Mennyit? Nálunk is Apa fő műsorai közé az este összes híradója tartozik.
Vendég

Tünde
Eddig, akit csak hallottam, hogy nehezen tágult, az mind sportolt. Egy úszó barátnőmnek még a szülés előtt megmondta a dokija, hogy a kötött izmai miatt inkább kérjen EDA-t.
Azt nem tudom, hogy ha mostantól nem sportolsz, akkor a következő könnyebb lesz-e. Nekem a második szülés egészen más volt, mint az első. Bazsikánál pl. én is a pokolba kívántam minden hülyét, aki megemlítette a labdát vagy a bordásfalat vagy a sétát. Csak fekve volt jó. Lacival meg úgy éreztem, hogy még a CTG sem esne jól vízszintesben. Minden estre az nem árt, ha nyújtó és lazító gyakorlatokat csinálsz.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike Kép!
Irígylésreméltóan szerencsés vagy (meg határozott, felkészült, tudatos)!

Na megnézem, hogy ma az álomgyáramban mit adnak Kép

ayse

Ayse,
azért azt a járt utat jól összestoppolta a doki, feszesebb, mint újkorában. KépKép
Na jó, tudom, nem így kell érteni, de tényleg! Kép
A sportot meg abbahagytam amikor terhes lettem. Kép
Most meg lusta dög vagyok, de 1 hónap múlva megyünk az Alpokba! Kép
Vendég

Lazítás, mi az? KépKép
Nekem tök feszesek az ízületeim, sajnos. Na, Zita se nyalogatja ám a lábujjait!

Jóéjt, megyek Apa mellé!
Vendég

Tünde
Nem is azt mondom, hogy aki nem olvas rémtörténeteket, annak fájdalom mentes lesz. Csak a mi kultúrénkban eleve benne van, hogy a nőknek a bűne a vétkeikért a fájdalmas gyermekszülés. Még ha a szülés környékén tudatosan nem is olvasunk erről, akkor is az első dolog, ami egy nőnek eszébe jut a szülésről az a fájdalom. Ez az, ami az eszkimó nőknél nincs.
Valószínűleg én sem azért szültem könnyen és viszonylag fájdalom nélkül, mert nem féltem, hanem mert szerencsés alkat vagyok ilyen szempontbül.

Kép
Kép Kép
sildike

Dóri,
remélem okés Veletek!
Vendég

Sildike,
ha hallottad volna, miket mondtam Éváról a szülőszobán! KépKép
Persze, ebben tök igazad van!
Vendég

És IGEN, IGEN, IGEN!!!
Én voltam az utolsó és az első is!
Vendég

Akkor mehetek tényleg aludni!
Vendég

Tünde
Sajnos erre nem tudok mit tanácsolni. Még azt sem tudom, hogy van-e erre valami speciális torna.
Lehet, hogy tényleg az EDA a jó megoldás. Van, ahol már sétűló EDA-t is csinálnak és azután nem kell feküdni sem meghatározott ideig.

Kép
Kép Kép
sildike

Lányok!

Jó éjszakát mindenkinek. Szerintem én holnap csak este jövök, mert Cirkuszba megyünk Bazsikával, utána meg anyuékhoz.

Mindenkinek szép hétvégét kíván a Sándor család.

Kép
Kép Kép
sildike

Jó ég, mire megírtam a regényemet, ötezer hozzászólás születettKép Senki sem alszik? / én is elköszöntem már.../

Ayse, KrisztaKép Jó nap ez a február 2., nekem aznap volt a szalagavatóm, és akkor ismerkedtem meg ApávalKép
Szobatisztaságnál nekünk is nagyon bejött a nemerőltetés. Bilink sosem volt, vécére jár Balázs, lépcsős szűkítője van. Amikor megkapta, ruhástól kipróbálta, és kábé egy évig semmi. Nyáron néha megjegyeztük, hogy legyen pelus nélkül, mutattam, milyen klassz alsógatyákat vettem neki, de nem, ragaszkodott a pelusához. Csak strandon volt meztelenül, és tökéletesen látszott, hogy már szobatiszta, minden alkalommal ment a fához locsolni. Õ 2005.szept.5-én reggeli öltözésnél jelentette ki: "ma bugyit kérek".Kép Azóta semmi gond, az első napon összepisilt egy bioboltotKép amúgy teljesen megbízható a dolog. Éjszaka viszont ragaszkodig a pelushozKép

BenianyuKép Beniszájak szuperekKép

Van egy Balázsszájam, a mai nap terméke: Játszik, egyszercsak megszólal: "anya, mostantól hívjuk a gyerekeket lenőttnek. Apa meg te vagytok a felnőttek. "Majd odafordul Gergőhöz: " na mi van, te lenőtt?"

J.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jóreggelt,

Juci, Cinka, köszönöm a védelmező hozzászólásokat. Tünde, bár nem névszerint nekem céloztad, magamra vettem a hülyének nézős hozzászólásodat, és őszintén szólva nem tudom, miért érzed úgy, hogy hülyének nézlek téged személy szerint vagy a csapatot úgy általában. Azt látom, hogy sok hozzászólásom nagy port kavar fel, de úgy gondolom, nekem is van létjogosultságom elmondani a véleményem/nézeteim/ismereteim mint bárki másnak itt. És úgy látom, nem én vagyok az egyetlen, aki nagy határozottsággal állítja amit állít. Ennek ellenére remélem a stílusom nem bántó, bár mint mondtam már régebben, a tudálékos jelzőt magamra vállalom, és sajnálom ha ez irritál. Viszont úgy érzem, kár ezzel a témával rontani itt a topiklakók hangulatát, és ha gondolod, akkor emailben folytathatjuk.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

EC illetve pisitréning:

Egy másik fórumon már szó esett erről a módszerről, és nekem az jött le, hogy nem összetévesztendő a 2-3 éves korban történő szobatisztaságra való neveléssel. Ezt általában pici baba korban kezdik, és tkp nem a gyereket trenírozzák, hanem a szülőt. Szülőtréning. Kép Állítólag fel lehet ismerni (a baba jeleiből és az időbeosztásból), hogy mikor fog pisilni vagy kakilni a baba és akkor jó gyorsan valami edény fölé kell őt tartani, hogy abba menjen. Természetesen nem mindig sikerül. De ez nem arról szól, hogy a babát megtanítják bármire is, max arra, hogy edény fölött is lehet pisilni. Kép

Biztos van olyan baba akinél egyértelműbb, mikor akar pisilni/kakilni. És Zsuzsának is vannak menetrendjei, hogy mikor szokott kakilni pl (a pisilésről nem tudok), bár ezek elég gyakran változnak.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!Kép

Ayse!Kép
köszi, lehet h akkor Lívinek melegkiütésKép
Nektek jobbulást !!!!!Kép

Jucc!Kép
Akkor Harinak ha nem gond neki odaadom és megkérem adja át nekiKép

Hari!Kép
Elvinnéd majd a taliról Juccnak a gyógyikat?

Tegnapihoz meg:
azért elég érdekes, hogy pont tegnap írtam megint a II-nőiről és pont azt hozta fel Sis, nem láttátok?????
Így semmi lelkiismeretfurdalásom nincs a reagálásom miatt.
Azt hittem ez a topic azért van, hogy mindenki szabadon leírhassa a bánatát, tapasztalatát, örömét stb.
És utána nem kap ilyen beszólásokat azt ember: Miért sír a II-nőin szültek szája....
Ettől a mondattól vagyok amúgy is rosszul: mit sír a szájuk...
Jó lenne visszafognia magát egyes embereknekKép
Mert könnyű a másikat megbántani ám, nem nagy KunstKép

Téma lezárva részemről!!!!!!!

Mea
mea

(csak halkan megsúgom én vagyok az egyetlen itt aki II-sen szültKép)

Mea
mea

Jó reggelt lányok!

Tegnap későn értem gép elé és csak képeket néztem meg...de képtelenség ezeket az esti terméseket visszaolvasni! Ti mikor alszotok? Kép

Mea, Köszönjük a vendéglátást!

Felteszem a képeimet...
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép

Kép

Kép
prüntyi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Helló!Kép

Lányok, ti meg vagytok hibbanva???
Mi az hogy péntek este 3 oldalt termeltek itt nekem??????KépKépKépKép
Nem gondoltok, a szegény kismamákra, akiknek nincsen gyermekfelvigyázó személyzetük????KépKépKép
Mire végigolvastam, lehet hogy Léna már "kiültette" az összes növényt a nappali közepéreKépKépKépKép

Igazából egy fontos kérdésem van:

HOL LEHET VENNI JÁZMIN RIZST(a kínai piacot leszámítva)???

Ugye milyen fontos kérdés???

Prüntyi!
Jók a fotók nagyonKép

Róki, Mea, többiek!
Na nézzétek csak Prüntyi képét amin rajta vagyok, na ott van a mellem és a derekam között az, ami nagyon bántKépKépKépKép
Ma csak ásványvizet fogok magamhoz venniKépKépKépKépKép

Nyúlné!
A telefon nem is a miénk voltKépKépKép
Egyébként a lányok a megmondhatói, hogy Léna nem is olyan sárgaKépKépKép
Tudod, nálunk másképp süt a napKépKép, más a fénybeállításKépKép
Egyébként nagyon örülnék ha egyik alkalommal összehozhatnám Kisnyúllal az én Kisnyulamat....KépKépKépKép

Ayse!-Szülés
Ne ijesztegess, ha másodjára az ember még gyorsabban tágul, akkor az azt jelenit, hogy én a kórházba vezető úton már a kocsiban megszülöm ketteskét???KépKépKép
Azt azért nem akarnámKépKép
Egyébként nekem EDA maximálisan bejöttKépKép

Hari!
Ha olvasodKép
Anyukám Erzsébeten lakikKép
Wekerle onnan egy köpés, vagy 2 köpésKép
Ha vége itt az őrületnek a házunk körül, ha nem bánod átmehetünk hozzád egy kicsit, ha épp anyumhoz jövök-megyekKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?