A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

SziasztokKép

Készen vagyunk a lényeggel, a takarítás meg az elpakolás még hátra van, de egyszerűen nem győztem ma megcsinálni, úgy hogy mindkét gyerek itthon volt+főztem is+fürdőt és vécét is festettünk, azt is festeni is és takarítani is kellett. Na a lényeg hogy a szekrények visszakerültek, és a festés, bordűr, laminált elkészült...KépKép A kupit ne nézzétekKép Ez a Bogim ágya:
Kép
És ez a Violáé:
Kép
És majd ha minden a helyére kerül, akkor is teszek fel egyetKép Ha nem baj......

Zitacicu: Gratula az ikrekhez és a nagytesóhoz is természetesen!Kép
Nehéz lehet most vele, nálunk 2 hónap híjján 3 év volt a különbség. Csakis úgy tudtam megoldani a féltékenységet, hogy igyekeztem a lehető legtöbbet foglalkozni a naggyal és a kicsivel pedig csak annyit amennyit feltétlenül szükséges! Nincs is kézbeszoktatva a kicsiKépKép Nem volt nekem arra időm...... Ha pl Viola sírt és Boginak pl pisilnie kellett akkor a kicsi le az ágyra had ordítson, de ogit megpisiltettem.... Ilyenkor a nagy úgy érzi valaki(k) átvették a helyét a szívedben és az életedben, ezért nem szabad állandóan a kicsikkel lenni. Próbáld meg őket lepasszolni apára,nagyikra te meg csinálj közös programot Mátéval. Nekünk ez bevált Bogival! Bogi akkor még nem járt oviba, itthon volt egész nap, az volt a mázlim, hogy Viola nagyon nagyon jó baba volt, csendes és jó alvó....
Nem tudom te ezt ikrekkel, hogy tudnád megoldani, kemény! Nagyon nagyon sok kitartást és erőt kívánok hozzá..... nagyon drukkolok!++++++++++++++++++
Merre fele laktok??? Sztem az idei nyár pont megfelelő lesz arra, hogy Mátét legalább nappalra leszoktassad a palusról (ha ő érett rá természetesen, és úgy érzed menni fog)!
Nálunk egyik napról a másikra történt a szobatisztaság, és akkor nappalra is és éjjelre is szobatiszta lett a Bogim! Tök hirtelenKép Lehet nálatok is egyszercsak beütKép

Timi: Még várom ám a leveledKép

Zsu: Hogy állsz a tanulással?

Zozo: Hogy vagytok?? Vivi gyarapszik szépen?Kép

Puszka hulla vokkKép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Zita milyen kis picurkák, de a lényeg h. rendben vannak, nagyon szép a nevükKép
talán sikerül Mátét bilire szoktatni.

Enikő!
nagyon tetszik a szoba, nálunk is laminált parketta van a gy.szobában a padlószőnyegre tettük rá.

köszi jól vagyunk, Vivi is nagyon.
5hónaposan volt, 6530g és 63cm, forog, próbál mászni, ez jól megy neki hátrafelé haladássalKép meg oldalazik.
23 hetes, (asszem, ezt sose tudom)

hát............én betojtam most, kistesó.........
nem hangzik jól ez a féltékenység, még át kell gondolni hogy is legyenKép
Vendég

Melinda,
Ügyes a kicsi lány, hogy átalussza az éjszakát. Én nem bánom, hogy éjjel felkel Boldika, mert olyankor legalább eszik rendesen. Többnyire.

A fiúk meggyógyultak, Boldi evése sajna változatlan. Vannak jobb napok, olyankor 1-2 napig jobban eszik, aztán megint sztrájkol.

Most, hogy betegek voltak, mindketten fogytak is, Jozsóka majdnem 1 kilót, Boldi pedig 200 grammot. Kép

Meg az elmúlt 3 hét brutális volt, nem kívánom ezt a rohadt parkettacserét meg festést 2 pici mellett mellett, akik ráadásul betegek is. A sok idegeskedés, éjszakázás betett a tejemnek és 2 napja nagyon lecsökkent, ha holnapig nem áll vissza, kénytelen leszek egy kis fagyi tejet adni Boldinak.

Már csütörtökön visszajöttünk a házba, de a nappaliban még nincsenek bútorok, mert pár napig nem lehet rávinni a frissen lakkozott parkettára, szóval klassz így lakni itt. Jozsó is dühöng, mert az összes játékát felvittem az emeletre, hogy ne a parkettán tologassa az autóit, és ez nagyon nem tetszik neki. Ráadásul holnap megyünk szemészetre, ki van tágítva a pupillája, napok óta be vagyunk zárva, mert nem lehet napra vinni ilyenkor.

Ja és a mai nap fénypontja: elnéztem a szemorvosi vizit dátumját, egy hónap múlvára van időpontunk, de mivel már kapja napok óta a szemcseppet, felhívtam a dokit, hogy nézze már meg holnap, mert ekkora barom vagyok, és nem akarom még egyszer kitágítani a pupilláját.

Ráadásul az összes gyerekcd-nek elhagytam, mert kölcsönadtam egy barátnőmnek, aki visszahozta, amikor a játszón találkoztunk, én pedig ottfelejtettem őket a padon. Kép

Szóval jó napom van ma, de legalább jól kipanaszkodtam magamat.
Vendég

Enikő,
Szép lett a szoba! Elhiszem, hogy hulla vagy, én a takarítás után moccanni nem tudtam, pedig nekem volt itt egy takarítónő is, aki sokat segített. De a parkettacsiszolás miatt még mindig minden tiszta poros, hiába mostunk át minden bútort, ablakot. Kép Kép

Nálunk is laminált van az emeleten, de én rühellem. Mert randán lett nálunk letéve, meg meglátszik rajta minden lábnyom.

Boldihoz már vettünk rá szőnyeget, faltól falig ér. Legközelebb (ha lesz legközelebb és lesz rá pénzünk), a hálókban parafa vagy szőnyegpadló lesz.
Vendég

Zozo,
Tudom gonoszság, de azért megnyugtat, hogy Vivi baba sem egy nagy étkű baba, a szép születési méretei ellenére. Kép A születési súlyához képest Boldika sem nagy, most kb. 5700 gramm, 3 hósan. Jozsó ilyenkor már 7 kiló volt és már meg is fordult és 2 számmal nagyobb ruhákat hordott, meg már majdnem foga is volt. Kép Tudom, nem szabad őket összehasonlítani, de sztem akaratlanul mindenki ezt teszi.

Testvérem ikrei is ég és föld pl. és ő is nehezen viseli ezt.
Vendég

Fú csajok látom panasznap van. Beszállhatok??

Mi is költözködünk, féllábbal már az új házban vagyunk Újszegeden. A felső szintet kellett festeni, lejött apósom, hogy majd megcsinálja, de 2 napig csak vakarózott, végül anyuval ketten csináltuk meg a 4 szobát, előszobát, + lépcsőfeljárót. Nincs rá szó hogy milyen állapotban vagyok. Takarítani meg ugye költözéskor mégiscsak kell...
Sajna nem lehetett halogatni, mert jövő szombaton költözünk, a férjem dolgozik. Ajnit csak ritkán tudom a barátnőmre bízni, ráadásul nincsenek még kész a babarácsok a lépcsőhöz, így nagyon nehéz rá figyelni.
Totális családi válság....

Aki nemrégiben költözködött megírhatná, hogy élte túl, jól jönne néhány ötlet
pomat

Pomat,
Mi akkor költöztünk, amikor Jozsó 6 hós volt, kivoltunk, mint a liba, pedig a nagytakarítást nem én csináltam.

Hová is költöztetek pontosan (Cinke utca, ha jól emlékszem)? Ha összekaparod magad, találkozhatunk! Kép

Hogyhogy sk festettetek? Én nem mertem volna bevállalni.
Vendég

Dancsi: Hát az "igazi" parketta sokkal macerássabb, mint a laminált! Azzal tényleg sok Gond van mármint a csiszolás, lakkozás miatt!
A lamináltat mi is csak azért válaszottuk, mert olcsóbb, és egyszerűbb lerakni!
Nem tervezünk innen menni nyúgdíjbaKép ha minden jól majd elköltözünk egy saját kertes házba, de egyelőre amíg a törpék ilyen kicsik és jó helyen van a lakás (Tecsó, orvos, pláza, ovi,belváros baromi közel+jó szomszédok, Boginak barátnők......stb), addig Isten elleni vétek lenne elköltözni innen!Kép
Én úgy tudom a lábnyom attól függ (láccik-e) hogy mivel ápolodKép

Zozo: Sztem teljesen korrekt súlya van a csajodnakKépés elhiszem, hogy dilemmázol a kistesó vagy nem kistesó ügyben!
Tudod minél hamarabb jön annál kevésbé lesz féltékeny, szal szvsz izzítsad apát, és ugorjatok neki a kisteósnakKép. Több okból. Egyrészt mert könnyebb, másrészt közelebb állnak majd egymáshoz, harmadrészt meg apa már igencsak benne van a korban szal nincs idő lacafacázniKép
Én a Te helyedben (biztos párkapcsolat, megfelelő anyagi háttér...stb) én tuti belevágnék most mindjárt, aztán rögtön a 3.-ba isKép
De ez csak az én megánvéleményem volt ámKépKép

Melinda. Nagyon rendes csaj ez a Lindi, hogy ilyen ügyesen alszikKépLe a kalappal előtteKép Vadaspark szép? Érdemes kimenni? Lehet megbeszélem Bogiapuval vigye ki a csaját.... Amúgy péntek reggeltől szombat estig apájánál volt a Bogi (lakásfelújítás miatt), ott is aludt egyet?Kép (kettőt már nem akartKép Mondtam Bogiapunak, ahogy mondja Bogi, h haza akar jönni, rögtön hozza...hát hozta, de nagyon örülök, hogy 1 estét is nála aludt, most előszörKépKép

Na cuppa mindenkinek Kép
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Timi! Holnaptól május 2-ig lesznek az évvégi vizsgák, utána május 8-tól 11-ig az érettségi írásbeli.
Ráadásul ma este tudtam meg hogy holnap osztályozóvizsgára is mennem kell (mivel nem voltam ebben a félévben suliban)

De most ez se tudja elrontani a kedvemKép

Voltunk ma fagyizni meg pizzázni apával meg a kicsikkel, szuperjó voltKép De remélem a persil boldogul Bence ruhájában a csokifagyivalKép

Enikő, csak matekot és angolt tanultam, nem akarok itt nagyzolni, de matekból 4 óra tanulás kellett hogy megértsem az érettségi anyagotKépKépKépKép Az angoltól be vagyok rezelve, de remélem a 20% összejön az érettséginKép Illúzióim nincsenek, tanfolyam vagy különtanár nélkül nem lesz nyelvvizsga, de azzal ráérek a diplomáigKép

Jó éjt mindenkinek, és holnaptól kérem szépen a drukkokatKép

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu: Hát nekem az angol lenne az egyetlen egy amivel nem lenne gondomKép!Matekból csak néznék mi van.....
Kép Viszont 97-es érettségim óta, az egyetlen 1 tantárgy, aminek hasznát vettem az az angol voltKép, és semmi másKép Úgyhogy én nyelvpárti vagyok....azzal BÁRMIT elérsz később -ha tényleg tudod-!!!!!!!!!!!!!!!
Nagy nagy drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk+++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Enikő,
A lamináltra én a lamináltos felmosót használom, felmosás után nagyon szép, de ha kicsit is izzadt a lábad, akkor csúnya nyomot hagy.

De tényleg a legolcsóbb és a legegyszerűbb letenni, mi is ezért tettünk ilyet az emeletre.

Zsuzsófi,
drukk az érettségihez!

Félelmetes, hgoy mennyire elfelejti az ember a suliban tanultakat. Nekem a matek mindig ment rendesen, felvételiztem is belőle és pár éve, és a srác, aki festeni szokott nálunk, kért, hogy segítsek neki megoldani pár példát, és én azt sem tudtam, hogy hogy álljak neki. Kép

Amúgy én anno matek-fizika tanár akartam lenni, de a gimis matektanárom lebeszélt róla, így mentem a közgázra. Már bánom. Gyerekek mellett ideális szakma lett volna, bár nemtom idegekkel hogy bírtam volna a kamaszokat.

Tényleg, tervezi valaki mostanság a munkába állást? Én annyit filóztam rajta. És esélytelennek tartom, hogy a 2 pici mellett be tudjak vállalni a régi munkámhoz hasonlót, amikoris elmentem itthonról fél 7-kor és este 6-7 előtt nem értem haza és 7végére is hoztam haza a melót. Kép

Képzeljétek, a munkaügyi perem még mindig tart, 2004. októbere óta húzódik, és lassan 1 éve van a Legfelsőbb Bíróság előtt. Kép
Vendég

Dancsi!

Pont a perre akartam rákérdezniKép
De akkor már válaszoltál isKép
Remélem mostmár hamarosan vége lesz.(kedvező!!!!!)
Nina
nina74

Dancsi!
Jozsó ilyen nagy volt?
Vivi nem egy óriás, és nem eszik sokat, inkább csak eszeget. azon izgulok h. eleget hízzon a egyik méréstől a másikigKép eddig jóKép

Enikő!Kép
azért ennnyire nem fogunk beleKép
talán még1, talán, de nem is tudom.

megyek lecserélem a téligumimat, nyárira, időben, mi?Kép
Vendég

Zozo,
jaja, Jozsó engem használt cumi helyett, ezért amíg csak szopott (és ja rajta múlt volna egész nap rajtam cumizott volna) pufók volt, de nem dagi, csak pufi egy kicsit. Aztán szépen leadta, most 2 évesen 12 kiló, vagyis most kevesebb, mert sokat fogyott a betegsége alatt. AMúgy sovány, de magas.

És nálunk is téli gumik figyelnek még az autón.
Vendég

Sziasztok!

Enikő, jó lett a szoba. Nekem még min. 3 hét, mire feltehetem a TörPeti lakhelyéről készült képet. Kép De legalább készül a pelenkázó. Kép Eccerűen hiperszupi lesz.
Melinda, muszáj készülni, nem szeretném, ha minden az itthoniak nyakába szakadna, főleg, hogy ha én teszek el vmit, akkor arról tudom, hogy hol van (legalábbis az esetek nagy többségében Kép ).
Dancsi, ne aggódj, ez csak a tavaszi fáradság...
Zsu, hidd el, lehet nyelvvizsgád különtanár és minden extra nélkül. Nekem se kellett! Igaz, én ált. isk. 3. óta tanul(gat)tam angolt.
Én a humán tárgyakért nem rajongok, anno én is mentem volna tanárnak (kémia), de aztán közgé lett belőle. Kép

Na puszka. Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi, én ovi óta tanulokKép De nincs is nyelvérzékem ezt tegyük hozzá. Ettől függetlenül az ált. és középiskolai nyelvtanítás =0Kép

Ne ilyesztgessetek hogy ilyen gáz lesz a költözés....mi is lassan költözni fogunkKép Ha minden jól megy júliusban már a saját lakásunkban alszunkKép
Remélem azért utána is írhatok majd ideKép

Pusz

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Rettenetes éjszakánk voltKép. A Violám nagyon köhögött, magas láza volt és hányt is, és ordított, szinte egész éjjelKépKép
Nagyon szarul néz ki, könnyben úsznak a szemei, bágyadt, álmos, aluszékony és 20 másodpercenként sírKép
Benyelt valami vírust, hogy hol azt nemtom, nem nagyon voltunk sehol a lakásfelújítás miatt! Kapott antibiotikumot meg szemcseppet és kell adnom neki a köptetőt és a Nurofent is napi 3x!Kép
A lakásba iszonyat kupi van még mindig, egyáltalán nem tudtam pakolni, mert a gyerekszobában alszik a kicsi és nem szeretném zavarni!
Bogit nem is vittem oviba, mert ő sem aludt semmit éjjel a kicsi ordítása miattKép Szegény ő is kivan!
Na kipanaszkodtam magam én isKép Bocsika!

Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő! Klassz volt a Vadasparkban, bár nincs még minden állat a helyén. Egy dologra viszont nagyon kell vigyázni, mert könnyen lehet szívni.Kép Pénztárzárás után csakis a forgóajtón lehet kimenni a parkból! Ez ugyebár babakocsival elég kínos, szerencsénkre segített egy pasi nekünk. Kivettem Lindikét a kocsiból, kocsi összehajt, kiad apának a kerítésen, kimenni az ajtón. Ekkora állatságot! Bár ki van írva, hogy "felhívjuk a kerekesszékkel, babakocsival érkezőket, hogy zárás után a kizárólag a forgóajtón hagyható el a park, megértésüket kérjük".
Létezik még a Délmagyarban a Csörög? Kép
Mért nem lehet odaültetni egy embert a másik kapuhoz? Amit persze mi kipróbáltunk, de zárva volt mint atom.KépJa és csomó ember volt még bent babakocsival!

Dancsi! Lindának is volt 1 napja amikor írd és mond 4x evett! Mondanom sem kell, örjöngtem. De mit lehet csinálni, ha nem kér enni? Lindát csak úgy mellretenni lehetetlen, ha nem éhes, nem nyitja ki a száját.
Tesók összehasonlítása: Lottika félévesen volt 6.080 gramm, Lindi majdnem 5.700 és csütörtökön lesz 3 hós.Kép

Én az "őskorban" 1992-ben érettségiztem, fogalmam sincs, de remélem, hogy majd legalább az alsós matekban tudok majd segíteni a lányoknak.
Eredeti szándékom anno Vendéglátóipari Fősuli volt, szálloda szak, úgy elhasaltam a matekkal a felvételin mint állat.
A humán mindig is jobban ment, és szerettem is, így váltottam rá, jogász lettem.Kép
Én angolul egészen jól beszéltem (8 hó Angliai lét segített nagymértékben előre), de sajna, mivel nem használom, felejtek, de nagyon.Kép

Lottiszáj:
- a Vadasparkban:
"Az erdei kutya azért alacsony, mert biztos alacsonyat evett"
- reggeli oviba menetelkor:
"Mondd meg anyu kistesónak, hogy nagyon szeretem és boldog puszikat kívánok neki"
"szia anyu, jó puha vagy"

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zituska, ezt írja a füzet:

Apis mellifica 15 CH
2-4x5 golyó/nap
A bőr alatti laza emlőszövetben a gyulladással együtt jelentős duzzanat is kialakul. A bőr matt, piros, a fájdalom égő, szúró jellegű, és hideg borogatásra enyhül.

Belladonna 9 CH
napi 2-4x5 golyó
A fájdalom, az emlőduzzanat, a bőrpír és a láz tüneteit egyszerre mérsékli.

Bryonia 9 CH
napi 2-4x5 golyó
Fokozatosan kialakuló gyulladásos tünetekre. A melleket a fájdalom és a duzzanat miatt egyre nehezebb kiüríteni, a szoptatás is egyre fájdalmasabb. Az emlők duzzadtak, feszülnek, érintésre, mozgásra fájdalmasak, de nagy felületen való nyomás enyhülést hoz. A gyulladt emlő bőre enyhén piros. Mérsékelt láz és erős szomjúságérzés kíséri a panaszokat.

Bocs, hogy csak most válaszoltam, remélem, tudtam segíteni! Kép

Minden költözködőnek kitartást! Én úgy éreztem, amikor halmokban állt minden a lakásban, hogy sose számolom fel a kupit. Két nap múlva láttam meg a fényt az alagút végén, de még mindig nem értem a végére Kép (december elején volt a költözés).

Voltunk hitoktatáson a deddel a múlt héten, a keresztelőhöz kell. Jobban viselte, mint gondoltam. Kép
Most csak ennyit engedélyezek magamnak Kép, vár a házimunka! Kép

Mindenkinek nagyon szép hetet!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Melinda,
Boldit sem lehet mellre tenni, csak ha már ordít a kajáért, ma szopott fél 8-kor, majd most fél 1-kor. Kép

A Deákban sztem jó volt az angol nyelvokatatás, pedig én csak a sima haladó angolos osztályba jártam. Bár lehet ez azóta változott. És általános iskolánkban is jó volt, a I-es gyakorlóban. Sajna azóta nem használtam a nyelvet, mert sem a főiskolán, sem pedig az egyetemen nem kellett tanulni, ha volt nyelvvizsgánk, sőt gimiben is, ha meglett a nyelvvizsga, nem kellett bejárni órákra. Ekkora baromságot, mert nekem másodikban meglett és gyakice onnantól kezdve meg sem szóltaltam angolul. Kép
Vendég

Enikő,
Violának jobbulást, a gyerekek nálunk is ezt nyalták be, és kb. 10!!!!! napig tartott. AMiből a brutális kb. 4 nap volt.
Vendég

Dancsi!

Laminált padlót én is utálom, tavaly tetettük le, mire helyére tilitoliztuk a bútorokat, már csupa karc volt, iszonyú érzékeny, és ezt nem lehet utánacsiszolni, mint az igazit, szóval ez azért egyszerhasználatos valami. Azonkívül csúszós is nagyon, már majdnem az egészet habtapiztuk (talán ezzel kellett volna tavaly burkolnunk Kép ), mégis a gyerek oda akar menni, ahol nincs rajta, és csussz....esik nagyokat Kép. Én parafára szavazok, babának az lett volna jó, bár az tény, hogy nem olyan szép.

Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Enikö!!!!Köszi a biztatást a nyáron remélem rendezödik a pelus ügy.Zákány u.ban lakom társasház igy nem tud rohangálni max az udvaron pelus nélkül.Az viszont azért gáz mertt az ikreket hogyan cuccoljam le?Szóval még nincs semmi kialakulva,de nem aggódom. ZOZO!!!!Küldtem e-mailt!!!Az enyém zitacicu@freemail.hu

Kép
Kép
zitacicu2

Lányok elegem van!
1. Ma megjött.Kép Utálom, gyűlölöm.Kép Nem a hasam fáj, hanem szarul vagyok.KépÉmelygek stb.
(Lottival a 7hóban jött meg, ez most váratlan volt nagyon.)
2. Beszart a kocsink (elakarnánk már adni, 2 hete költöttünk rá egy rakat lóvét).

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, lefexem kicsit, amíg Lindi is horpaszt, és amíg nem megyünk az oviba.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Üdv!
Melinda, dudu miatt Kép. Kitartás!
Norus, én is el akarok menni vmikor a plébániára, hogy hogy működik a keresztelős dolog. Remélem, nem fognak sokat görcsölni rajta, mert ha igen, akkor lesz irgumburgum.
Enikő, Violának sok-sok gyógypuszi.

Ági és
KépKép
exdeus

Melinda,
részvétem, nálam is hasonló a szitu, Jozsóval 11 hó után, most 4 hét után beállt a ciklus. Érdekes, de mástól is hallottam, hogy 2. gyereknél pikk pakk visszaállt. Ilyenkor az is szar, hogy leapad a tejmennyiség.

Ráadásul amióta meleg van, Boldi nem alszik nappal, csak ha előtte egy órán át tologatom babakocsiban, zötyis úton. Mivel tegnap egyedül voltam a gyerekekkel, nem tudtam tologatni a picit, így aludt össz vissz 30 percet egész nap, azt is 4 részletben. Kép Ja és ha megáll a kocsi, felkel, most is ez történt, ááááááááááá.
Ha hüsi van, betesztem a babakocsiba, lükök rajta 2-őt és már alszik is.
Vendég

na elkészültünk (véééééééééééégreKépKépKép)

Kép

Most megyünk a jáccóraKép Bogi kapott egy gokartot,felavatjukKépKép

E

ceniko
Szeged

Enikő, wow! Kép

Ági és
KépKép
exdeus

csajok hány órától van ügyelet?

ceniko
Szeged

Enikő: Úgy tudom 4 órától. Viola rosszabbul van? Mi a baj?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő,
Saját dokitok nem megy ki? Én is úgy tudom, hogy 4-től vannak, de sztem ne vidd be, csak ha nagyon nagy gáz van, mert mindig teli van a váró piszok beteg gyerekkel.

Szép lett a szoba. A szekrény is új?

Boldi ma sem aludt szinte semmit. Valahol nem is bánom, mert amióta nem alszik nappal, azóta éjjel alszik, csak gyors szopi van és sírás nélkül alszik vissza, míg amikor nappal nagy alvásai voltak, akkor volt, hogy 1,5 órát ordított éjjel.

Zsuzsófi,
a bébiételes üvegeket kidobhatod, mert tudok kapni unokatesómtól üvegeket, ha kellenek, és úgyis macera visszahozni ide őket.

Szerveznék hozzánk egy talit, de csak a jövő héttől, mit szóltok hozzá? Feltéve hogy jó idő van, hogy véletlen se kapjanak el egymástól semmit a pockok.
Vendég

Hát megjártuk az ügyeletet ma este,mert a lázát egyszerűen nem tudtuk lenyomni csak rövid időkreKép. Az ügyeletes doki pedig a fül-orr gége klinikára utaltKép Este 7től van ott ügyelet akkorra kellett odaérnünk! A torka nagyon piros és a füle is gyanús volt, de az szerencsére okésos!
Viszont a láza nem akar lejjebb menni és ha lázas rángatózik a gyerekKépKép. Nem epileszia szerűen (lázgörcs) hanem egyet-egyet rándul teljes testéből, úgy kb 1-2 percenkéntKép, olyan félelmetes!Kép És ordít, egész nap ordít! Óriási krokodilkönnyekkel üvöltKép a szivem szakad meg érte!

Olyan 9 körül aludt el, de már felkelt, most apája kezében van, és 38,5 a láza! Adtam neki kúpot, várjuk a hatást aztán rakom vissza aludni!
Kíváncsi vagyok az éjszakánkra....

A doki szerint ez egy nagyon makacs vírus, számítsak rá, hogy kb 10 napig eltart majd a betegség (ahogy Dancsi mondtaKép. Addig nem szabad kivinni, úgyhogy nem megy a Bogi se oviba, mert nem tudom elvinniKép

Na én elköszöntem hulla vagyok és még nem tudom mi vár ránk...

Dancsi: A szekrény nem új, vagyis akkor vettük (Domus) amikor ideköltöztünk 4 éve! De nagyon jó mindent benyelKép

Jóéjt
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zitacicu: Elég rosszul hangzik amit írtál a helyzetről nálatok Kép Mindenesetre gratula a gyerkőcökhöz, pár hónap/év és megoldódik biztos minden. Szorítok nagyon, hogy hamar rendeződjön a féltékenység dolog. Aztán ha összenőnek, könnyebb lesz, gondolom! Kitartás!!!

Melinda: Megértelek, én szülés után 6 hétig véreztem, utána 2 hétig nem, és aztán megjött. Azóta is rendszeresen havonta. Totál kivoltam miatta. A hasam is fáj olyankor, tiszta ramatyul vagyok. Szülés óta valamennyivel kevésbé fáj mint előtte, de nem sokkal lett jobb a helyzet. Viszont a tejci mennyisége szerintem nekem nem csökken olyankor. Vagy legalábbis nem vettem észre.
Lottiszáj nagyon jó Kép Főleg a boldog puszik Kép

Babák mind nagyon édesek és gyönyörűek. Le vagyok maradva kicsit, így nem dicsérek meg mindenkit név szerint Kép

Exi: Hol fogjátok megkeresztelni Petit? Szerintem ráérsz akkor érdeklődni, ha aktuálissá válik.

Nálunk a nagyszobában van laminált padló, én szeretem. Bár az elején meg kellett szokni, hogy minimum minden másnap porszívózni kell, ha az ember nem akarja a hajszálakat és egyéb szöszöket nézni. A szőnyegben nem veszi észre ezeket az ember, de a padlón igen, és engem zavar, így porszívózok.

Enikő: Sajnálom violát, remélem Bogi kimarad ebből a fránya vírusból!

Zozo: Mikorra tervezitek a tesót?

Karmen: Orsi hogy viselte a bölcsiben alvást?

Finiselő és nem finiselő kismamáknak szorítok. Remélem jól vagytok!

Van egy csomó ember aki 1000 éve nem írt, valami kis életjelet adhatnának magukról.
A teljesség igénye nélkül:
Pankata, Rika, Hajni, Erika29, Gerika, Szszkinga, Révi, Türelmetlen mami, ...

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jah, és azt szeretném kérdezni, hogy a Deák A. doktor néni telefonszámát tudja e valaki, ahol a magánrendelésére lehet jelentkezni, meg hogy kb. mibe kerül a vizsgálat(szem).

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Annyira jó idő van ,hogy állandóan kinnt vagyunk a levegőn,csak aludni járunk haza,úgyhogy nem tudom sűrű jöttem,bár kiváncsi vagyok kivel mi a helyzet?!!!

Melinda,részvétem hogy megjött!!!!

Nagy dumás a lányod!!!

Enikő,nagyon szép lett a szoba!!!
Lánykádnak mielőbbi gyógyulást,nagyon sajnállak benneteket!!!

Már előre félek hogy mi lesz aha beteg lesz a Barni!!!

Amióta van ez a nagy meleg ,a barni van hogy 1,5 óránként szopizik,biztos melege van!!
Adjak neki vizet???

Bea,a lamináltal teljessen egyetértek veled,bár mióta nálunk nincs padlószőnyeg kevesebb a por!!!

Puszancs:Bibi

Kép
bibi226

Bea,
a Deák dr néni telcsiszáma: 62/545-089

ez a klinika száma, ott is be tudsz jelentkezni a magánrendelőjébe, meg el is mondják, hogy hogy jutsz oda

nemtom mennyi az ára, de sztem nem olyan drága

mi is hozzá járunk, őt tartják a legjobbnak Szegeden

Enikő,
Violának jobbulást, ha lázgörcs jelentkezik, azonnal menjetek a kórházba!!!!!!!!!!
Vendég

Bea, köszi a hiányolást, megvagyunk. Elég mozgalmasak mostanában a napjaink, talán egy kicsit most már lazább lesz, jó lenne!
Jól vagyunk, Benci még mindig csak szavakat mond, de mindig van ebben is némi fejlődés, így most annyira nem izgat a dolog. Peti nagyfiam sikert sikerre halmozott az utóbbi időben a matematika versenyeken. Nagyon ügyes, igaz, rengeteget is foglalkoztam(tunk) vele.
Az építkezés pillanatnyilag áll, a múlt héten akkora eső volt Zsombón, hogy nem tudták a telekre vinni a téglákat a belvíz miatt. Most próbálunk rá megoldást keresni.
Szerdán megyünk a Ringatóra. Ti jöttök?

Enikő, Violának gyors jobbulást, neked meg kitartást a feladatokhoz!Kép Akad ezek szerint most bőven. Nagyon jól néz ki a gyerekszoba!

Zsu, sok sikert a vizsgákhoz!

Ági, jó készülődést !

Melinda, Benci után nekem is úgy jött meg, ahogy Bea írta. De az első kettőnél nem. Kitartást neked is!

Dancsi, Peti fiam picinek alig aludt napközben. De ő még ennek ellenére éjszaka is ébredt vagy 4-szer. Aztán később javult a helyzet. Örülök, hogy Boldi elfogadja a cumisüveget.

Zitacicu, neked is sok erőt a csöppségekhez! Feltétlen kérj segítséget a családból, vagy barátoktól. Nagy szükséged lenne most rá. Amit Enikő írt, az jó lehet a nagyfiúnak, kérdés, ikrek mellett meg lehet-e ezt csinálni. Drukk, hogy javuljon a helyzet nálatok!Kép

Puszi mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Bibi! Én nem adnék vizet, a szomját tökéletesen oltja a gyakori szopival. Pont így van kitalálva. Az anyatej 87 %a víz. De ha kap vizet, és mégsem szomjas volt, akkor kevés anyatejet kap.

Reggel 6kor én keltettem Lindit.4től néztem, hogy szuszog e.Kép
Jobb a közérzetem sokkal, igaz rettegek a tejapadástól. Van értelme hogy most mérjem a kaját (170 volt a reggelije), vagy úgyis ordít ha éhes?ÁÁÁÁÁÁ, most hülye vagyok.Kép

Enikő! Gyógypuszik Violának! Betegség takarodjon! Neked meg kitartáááááááásssssssss!

Tegnap hatalmasat jáccóztunk ovi után. Ma még jobb időt mondanak. Végre!Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zita! Márknak boldog névnapot!!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Üdv!
Márknak boldog névnapot!
Bibi, én adnék neki vizet, mert a tejcsi a kaja ugye...és ha szomjas vagy, akkor te se levest eszel, vagy igen? Kép Szerintem próbáld meg, ha kell neki elfogadja, ha meg nem, akkor nem...
Enikő, Violának gyors felgyógyulást!
Bea, a Tátra téren valószínűleg. Igazából csak az érdekelne, hogy kik lehetnek keresztszülők, kell-e nekik vmi "extra" stb. Mert ugye vannak erre központi szabályok, ahogy az egyházi esküvőre is, de két egyforma hely ennek ellenére nincs.

Ma megyek szivacsot nézni a kiságyba. Éljen!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi: én se vállaltam, após vállata, aztán végül nekünk kellett megcsinálni ugye, mert nem csinált semmit... Igen Cinke u. jó lenne összefutniKépDélután megyek ki folytatom a takarítást....
pomat

Sziasztok!
Az éjszakánk ugyanolyan volt mint tegnap azzal a különbséggel, hogy most fel voltam rá készülveKép
Már vagy 20 perce ebben a pozícióban csücsül a földön a ViolámKép:
Kép
A fényképezésre se kelt fel. Tök bágyadtKép Rettenetesen rosszul néz kiKép
Hja és éjjel a Bogi is köhögött elég csúnyán.Neki egyelőre nincs láza és a kedve is oké.

Márknak boldog névnapot kívánok én is!Kép
E

ceniko
Szeged

Márknak én is boldog névnapot kívánok!

Melinda,
Nem semmi a Linda baba! Kép Miért apadna a tejcid?

Boldi napok óta 2* kel éjjel, pontosabban 8kor elalszik, és kel 2 körül,majd 5-kor, majd fél 8-kor végleg.

Olyan fura, mert napok óta érzem azt, hgoy kevesebb a tejem, mert egyáltalán nem feszül, nem fáj, éjjel sem. Reggel lemértem a szopit, 200 gramm volt, egy mellből, szóval elkussolok, hogy nem eszik a gyerek. Kép Mondjuk ez a reggeli szopi volt, nappal tuti nem eszik ennyit.

Tudotk valami tanácsot adni pocakfákásra? Nem is igazi pocakfájás, hanem amikor kakilnia kell, akkor nem hajlandó szopizni, hanem nagyon sír, és ez addig tart, míg ki nem pukizza magát. És ha nem sikerül, akkor nem hajlandó enni sem.

Pomat,
jelentkezz, ha készen vagytok és összefuthatunk.

Melyik ház a tiétek?
Vendég

Sziasztok!

Dancsi: Köszi a telefonszámot! Mi benne lennénk a taliban, ha lesz és szívesen látsz minket Kép

Bibi: Én nem adnék neki vizet. Gréti is víz nmélkül élte túl a tavalyi nyári hőséget.
Exivel nem értek egyet, hogy a tej az kaja, mert a tejcsi összetétele egy szoptatás alkalmával is változik. Először hígabb, az oltja a szomját, aztán sűrűbb, az az ebéd, aztán még sűrűbb, az a desszert Kép Vagy valami ilyesmi. Ez nem volt túl tudományos megfogalmazás, de a lényeg szerintem, hogy jut elég folyadékhoz Barni tuti, ha mindig mellre teszed ha kéri.
Én 1-2 hónapja adok vizet Grétinek, de csak naponta 1x szilárd kaja evése után. Olyankor is alig iszik 2-3 kortyot, szemmel sem mérhető adagot. De azt nagyon lelkesen teszi. Imád inni Kép Pohárból kapja, aminek van két füle, és fogja, és szinte már egyedül iszik, alig kell koordinálnom, és minden korty után megkínál engem is, és úgy kell tennem mintha innék Kép Ennek nagyon örül Kép

Gerika: Igen, mi is megyünk Ringatóra, ha minden igaz. 10:30-ra.
Peti fiad nagy matematikus lesz akkor? Kép Ügyes!
Építkezéses dolog remélem hamar megoldódik.
Boldog szülinapot neked! Kép

Exi: Grétinek is ott volt a keresztelője. 3 alkalommal kellett mennünk keresztelőre felkészítőre. Szülőknek+keresztszülőnek. Sógornőm a keresztanyja Grétinek, ő csak meg van keresztelve, arról kellett igazolást kérnie. No meg egyházi adót neki is és nekünk is fizetni kellett. Ennyi.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi! Én nagyon régóta nem érzem, hogy egyáltalán van tejem. Nem feszül,nem fáj szinte soha, talán egy picikét reggel.
Félek a mensitől hogy bekavar. Bár remélem "csak" annyi lesz a hatása (ami most is volt), hogy előtte alig fog enni.
Én kezdetektől fogva 2mellből etetek, azt se tudom, hogy kell csak 1ből.Kép
Lindinek is voltak pukis gondjai, magos párna (vagy sópárna is jó) bevált. Vettünk masszázsolajat is, egy próbát megér, bár szvsz drága.
Nem semmi a 200 grammja Boldinak.Kép Szerintem Lindike is reggel eszi a legtöbbet.

Enikő! Violának jobbulást! Elég ramatyul néz ki így a földön ülve.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
A 200 gramm extrém eset, sztem olyan 140-eket eszik egy kajára.

Képzeld, 2 órája alszik a teraszon, álló kocsiban. Igaz, előtte bezabált, kikakilta magát, szóval most jól érzi magát, az északi teraszunkon.

Én eddig egy mellből szoptattam, próbáltam 2-ből, de azt már nem fogadja el sosem Boldika.

Víz: Jozsó azóta iszik, amióta nem szopik, addig ha szomjas volt, cicit kért, szívott párat és elég is volt neki.

Bea,
ok a tali, de mikor legyen? A jövő héten valamikor, mert azért kissé még káosz van itthon, meg a füvet is le kellene vágni.

Többiek?
Vendég

Bea, köszike. Na ezzel az egyházadóval vagyok én megáldva. Miért kell a keresztszülőnek is??? Végül is tök mindegy, mert megbeszélem a leendőkkel, majd befizetünk egy évet, azt hello. Mert mi fizetjük... Na meg ez a felkészítés, kíváncsi vagyok, milyen idétlen időpontokban kellene menni. No, majd kiderül.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: Nálunk a sógornőm fizette az ő adagját Kép
Felkészítés vasárnaponként volt nekünk, mise után.

Dancsi: Nekem mindegy végülis. Fix. programom jövő héten szerdán 8-9-ig egyetem, csüt. 3-4-ig egyetem, péntek 8-9-ig zh. Ezen kívül ráérünk Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi: 8/5 a házszám, nem a legszélső, hanem a második az utca felől, rózsaszínesre van burkolva.

Ti pontosan hol vagytok?
pomat

Dancsi!
Nektek milyen az emeletre vezető lépcső? Fa, fém?
És ki csinálja a lépcsőt? Asztalos, lakatos? Amit veszünk házat, ott kellene majd lépcsőt cserélni, azért kérdezem. Köszi.

A névnapi köszöntést mindenkinek köszöni a Márk!!

Ildi!
A hétvégén nem voltunk itthon, de a Noéminek utólag is Boldog Névnapot!!!

Enikő!
Violának jobbulást kivánunk!

Zita
zita_29

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?