Johi, Oepnél igazolásért nem kellett sorbanállni, betelefonáltam, kinyomtatták az igazolást, és el kellett csak hozni, személyesen/ meghatalmazott útján

csináld te is így!
Neet, mindjárt előbányászom, 1-2 hete volt 1 nagy cikk a lapunkban erről a kullancs-oltásról, és abban olvastam, h van gyorsított oltási rend is! és bár nem szeressem az oltásokat (még a 15 hóson se vagyunk túl...) de ezen a kullancsoson én is gondolkodom
ahogy Ildi, Jucus és Cory is írták, az oltás a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás ellen véd (ilyen volt a Monspart Sarolta tájfutónak, aki újra kellett tanulnia beszélni meg járni is

, sőt, az is csoda, hogy végül egész jól felépült

)
a Lyme-kórt pedig antibiotikummal pár hetes kúrával lehet gyógyítani, bár ettől is mentsen meg minket az ég
sajnos a Mo.-i kullancsok (főleg a Dunántúl, Alpokalja, Õrség, Kis-Balaton stb) nagyon erősen fertőzöttek (lyme-mal és encephalitissel), az árvíz miatt meg 10x annyi van, mint tavaly, brrr
közben megtaláltam:
http://www.vasarnapihirek.hu/archive.php?id=619&page=16 alul középen: A tavasszal kezdődik a kullancsszezon című cikk
és azért is tanulságos, mert leírják, hogy kell eltávolítani a kullacsot, mert nálunk ebből mindig balhé volt, anyám fogkrémet akart rákenni, apám kitépni, akkor beleszakadt a feje stbstb

mindenkinek szép napot

legalább olyan szépet, mint a tegnapi!
és tegnap du. Piruséknál voltunk, és Szabi édes kis mosolygós bébi, és tényleg súlyos egyéniség!

Zsoma pedig igazi nagyfiú, és szépen játszott Istivel! a kedvencem az volt, hogy Isti elbotlott és lehuppant a fűbe, mire Zsoma komoly arccal rámnézett: "Ez meg mi volt?"

és Isti megkóstolta a homokot is

aztán sírva fakadt, szerintem többet nem eszik

és lesültünk, jól elfáradtuk, Isti a vacsoránál feküdt az etetőben

aztán zuhanyozott, és alig bírtam felöltöztetni pizsibe, na nem mert nagyon ellenkezett, hanem tiszta rongybaba volt

mikor leraktam este fél8-kor, már laposakat pislogott, és azóta se kelt fel!!