A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

<font color="ff6000"><font face="georgia">Cory: KépKépKép

Keksz Szilvi: Kép Botondkám már aktívan szopizza, bár sok időbe telt,míg az ökölnyalogatástól ide eljutottunk. De minde baba más és más! Sok sikert hozzá a bébinek!Kép

Kifelejtettem: Csema!!! Te is írj,ha tudsz!

Nici: Mi van veletek? Szinti?

Most már tényleg lépek!

Jó éjszakát Mama-és babakollégák (Vikó, nagyon tetszett, így kölcsönvettem a kifejezésedetKép(remélem, nem gáz))!</font></font>

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="0000ff">Anita Kép

Megjöttem, mint éjszakás!Kép
Látom, Boti is ilyen keveset alszik napközben. Marci is ilyen, jó ha összesen alszik 2, max. 3 órát.

Lányok,ti milyen gyümölcsöt esztek? Mert ugye a vitaminok miatt illene, de:
van az alma, ez eddig ok.
Lehet még most kapni narancsot, nekem azt mondták, ne egyem, mert allergiát okozhat a babánál, mert citrusféle. Így ez kizárva. Banán fogja a székletet.Õszibarackot nem lehet még kapni. (Vagy van már?)Epret nem lehet enni szintén allergia miatt. Kiwi? Az allergizál?

Keksz SzilviKép

Marci 2-3 hetes lehetett, amikor elkezdte cumizni a hüvelykujját.Azóta is cumizgatja időnként, bár tény, hogy nem mindig jön neki össze, ő is sokszor az öklét cumizgatja, marha hangosan tud vele cuppogni. És milyen mérges tud lenni, amiért nincs meg az ujja! KépA cumit utálja, nyűgös pillanatában megpróbáltuk, de kiköpi. Jobb ez így. A nagyobbik fiam cumizott sajnos, hát nem volt egyszerű leszoktatni róla.
Sajnos én is allergiás vagyok, gyakorlatilag mindenre. A legrosszabb nekem az augusztus, akkor a szemem is annyira gyulladt, állandóan ömlik a könny belőle, az orrom folyamatosan folyik, és viszket a torkom. Allergiás vagyok a parlagfűre, feketeürömre, nyírfára, a poratkára, a szójára, a dióra, a tejfehérjére egy kicsit, és még van néhány, amit kimutattak, de azokkal együtt lehet élni. A poratkára a nnyira, hogy kislány koromban évekig járnom kellett heti kétszer injekciózásra, hogy nehogy kifejlődjön az asztmám. 9 alkalommal volt tüdőgyulladásom emiatt. Szegény anyukám, állandón takarított, portalanított. Ja, és kedvenc allergiám a fémallergia. Mert még a farmergombtól is tiszta seb lesz a hasam, csak az aranyat bírom, bár újabban volt, hohy már attól is begyulladt a fülem. Azért ezekkel együtt lehet élni, csak azt remélem, hogy a gyerekeim nem lesznek ennyire érzékenyek.

No, de sok voltam! Remélem nem untatok nagyon senkit!

Szandra, aki épp éjszakai műszakát tölti Kép

Van még itt valaki?</font>

KépKép
KépKép
foria

Nincs itt senki? Kép

KépKép
KépKép
foria

Monológ..monológ...

KépKép
KépKép
foria

Itt az éjjeli műszakKép (AnitaKép )

Kriszti, Csillus: Üdv. nálunk!!!KépKép

Eszti: én félek a spiráltól! Meg 35 év felett nem ajánlják a bogyót. Akkor maradnak az alternatív módszerek, lehet hogy így születnek a nagyonnagy családok??Kép

Babcika: hajhullás, ne is mondd!! Én megőrülök, hogy tényleg minden az én hajammal van tele.
Reggel a kád fölött kifésülöm és elájulok!
Viszont jó hír, hogy tuti elmúlik (tapasztalat!) Kép
Minden baba után kihullott a fél parókám, aztán visszanőtt, lehetett látni ahogy nőnek a kis hajszálakKép

Zsandi: nem csodálom, hogy az ikrek mellett nincs időd írni, minden elismerésem!!Kép Édesek a babák!Kép

Kriszti: gratulálok a 3 gyerekhez!Kép
Majd beáll, hogy a délutáni alvás után később álmosodik el, és így majd később kel reggel.

Szandra: én is pont így csinálom, hogy hajnalban magam mellé veszem szopizni és így alszunk tovább (legalábbis én alszom) Kép

Csillus: a kép alapján sokkal nagyobbnak látszik 8 hetesnél, szépen fejlődik!!KépKép

Szilvi: jobbulást Ancsinak és remélem Andris nem kapja el.
Nálunk most múlt el egy nátha, a kicsi is elkapta, de senki nem volt lázas, csak az orruk folyt.

Kérdés: Ti hogy űzitek el a kertből a szúnyogokat? tegnap már be kellett menekülnünk a lakásba előlük. Van valami füstölő ami nem árt ha a picik belélegzik, vagy valami más????

Jó éjt!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

ForiaKép

Nálunk Patrícia allergiás a poratkára, úgyhogy nincs szőnyegünk és kárpitosbútorunk sehol.
Mondjuk függöny az van, arról nem tudtam lemondani.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Patríciával takarítottunk és összeütköztünk, én felszisszentem, erre Dorina:
" Anya, ez nem a te napod!" Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="0000ff">Tünde Kép

No lám, tudtam, hogy Rád számíthatok! Kép Kép Kép

A hajnali szopinál én is alszok, mint a bunda,aztán van, hogy arra ébredek, hogy Marci remekül önkiszolgálózik Kép Kép Kép

Nálunk nem nagyon voltak még eddig szúnyogok, 1-2, pedig a Rákospataknál lakunk, és itt alapból sok szokott lenni. Szegények, nálatok ennyi van?
Össze is csípkedtek? Van valami gyertya, amit meg lehet gyújtani, vagy az a füstölő lenne szúnyog ellen? Na, ezt jól összeraktam. Kép

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Ja, Dorinának nem semmi dumálókája van! Kép

KépKép
KépKép
foria

<font color="0000ff">Kicsit nosztalgiáztam...tavaly nyáron itt voltunk (Zaton), innen "hoztuk haza" pocakban Marcit Kép
Olyan jó lenne, ha már ilyen igazi nyár lenne!
A képen Máté van.Kép

Szandra</font> Kép
Kép

KépKép
KépKép
foria

<font color="0000ff">Azt hiszem, megyek aludni én is, úgyis magammal levelezek Kép Kép Kép

Bocsika, ha sok voltam!

Jó éjt!

Szandra</font> Kép

KépKép
KépKép
foria

<font color="808080">Jó reggelt!

Tök jól telt az éjszakánk, Dominik este 7-től hajnal 4-ig húzta a lóbőrt, ez nálunk nagy szó. =)

Köszönjük a dícséretet, tolmácsolom a kismanónak =)

Keksz
Dominik, már a szülőszobán megtalálta az ujját Kép Aztán egy ideig az öklét tömködte a szájába, de most kb egy hete megtalálta a hüvelykujját, és éjjel nappal azt szopózza.

Hajhullás nálam még szerencsére nincs. De szülés előtt elég frankón hullott, csomókban szedtem ki hajmosás után a kádból. Akkor levágattam, remélem több már nem hullik ki...

Tünde, mi a Duna mellett lakunk, tele vagyunk szunyoggal. Pedig szinte minden másnap írtanak, de fel sem tűnik. 5-6 után már nem lehet kimenni a kertbe mert szétzabálnak. Nem is próbálkozunk semmivel, úgyis esélytelenek vagyunk. Kép
Amúgy eddig azt az asztali füstőlő Wape-t használtuk és egész jól távol tartotta a szunyikat. Bár nem tudom hogy mennyire káros a babáknak ha belélegzik (de ha nem szélirányba teszed, akkor nincs gond) Kép

Ilyen este 6 után az ég mifelénk... Kép)</font>

Kép

faby

Jó reggelt
Zsu: Az egyik ismerősöm szoptatás alatt esett teherbe, szóval vigyázz!
Csajok: Tudom volt már róla szó, de lusti vagyok visszakeresni. Lactoherb tea helyett mi van még? És mi van, ha úgy vettem be a homeo bogyikat, hogy előtte fémhez ért? A kezembe szoktam adagolni és onnan teszem a számba, most esett le, hogy minden egyes alkalommal hozzáért a gyűrümhöz a golyócska Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

<font color="808080">Pgyöngyi,
én a FITOLAC teát ittam, ez is tejserkentő, ánizsos. Illetve én még a Milupa Milusan szoptatós teájáról tudok, azt is ittam, az feketeribizlis, és marha finom, vizsont elég drága Kép</font>

faby

Pgyöngyi: boiron vagy remedia bogyókat szedsz? Ha remediát, akkor a kezedhez sem érhet.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Andris ma sem aludt tovább. De legalább a lányokat nem ébreszti fel.

Még ő is csak az öklét találta meg , és azt szopja. Eddig egyszer sikerült a hüvelykujját a szájába venni.

Kriszti és Andris 2006.03.02
Vendég

Cory:Boiron, nagy a gáz?

Kép

Kép
pgyöngyi

<font color="119911"> Jó reggelt!
Anita,
ez az alvás nagyon jó így! Király lehet a kertben bóklászni! Kép Mi tegnap a kollégáimmal kerti partyztunk. 14 felnőtt és 6 kisgyerek melleti zajban így aludt a lányom a kezemben 1,5 órát:
Kép
Babcika,
engem állandóan piszkált a dokinő, hogy csak a minimálisat hízza a lányom. Aztán múlt héten már nagyon gyakran ment a szopi és alig evett valamit és utána sírt is, ezért kapott pótlást. De ahogy írtam is ez remélhetőleg csak átmeneti. A mérleggel kapcsolatban teljesen igazad van, én se kartam mérni. De a dokinő azt mondta, hogy méregessem. Aztán, amikor evés után kevesebbet mutatott, mint előtte ki akartam dobni. Most mi is inkább bemegyünk a védőbe hetente egyszer. A védőnőm egyébként jó fej, azt mondta, hogy ha a havi 500 megvan, akkor nála ez a norma és az is oké, hisz én se vagyok nagy darab. Kép Éjszaka hogy telt nálatok?
Tünde,
nekem javasolta a védőnő a szúnyogölő gyertyát és tegyek hálót a kocsira illetve az ágyra. Ha megcsípi, akkor mehet a Fenistil. Dorina lányod nagyon jó. Kép Kép Kép
Foria,
nagyon jók a képek! Nyár!!
Na és még pár kép:</font>

Kép
Kép
Kép
angi79

<font color="808080">
Cory, köszönöm, hogy beírtál a táblába! Kép Kiegészítésként: Dunaújvárosban szültem, dr. Kapus Istvánnál, és 37+5-re érkezett Dominik.

Angi, olyan gyönyörű a lányod! Csodaszép világos szemei vannak Kép
Tegnap Dominót megcsípte egy szunyog, de nem kentük semmivel, az gáz? </font>

faby

Faby:kösziKép

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: gond nem lesz, max nem használ Kép

cory
Budapest

<font color="ff6000"><font face="georgia">Angi: Csodaszép még mindig LidiKép Kész vagyok az ucsó képtől! Igazi MademeKép

Brendonban meg sztem Herbáriában lehet kapni olyan szúnyogriasztót, amit bébikre is lehet kenni. A neve: GALAKTIV BIO szúnyogriasztó. VAn kullancsriasztója is. Tegnap kipróbáltuk, nulla csípés, pedig egész nap mondom a kertben voltunk. Sőt már apjával ma is kinn vannakKép

Viszont a múlt héten megcsípte vmi, akkor a Calcimusc-t kellett vele itatnom egy fél ampullával, illetve a maradékot vattára kenni és áttörölni a csípést. Tök hamar visszhúzódott.

Lányok, szerda óta fog Boti. Eddig nem akartam írni,hátha csak véletlen, de egyre tudatosabban csinálja. Amit megszerzett, már nyomja is a szájába. Annyira édes! Most az állatos képtár a kedvence e tekintetben is. Úgy megmarkolja,hogy ajajKép

Ma Bababörze van nálunk. Kinézünk, hátha kifogok egy-egy jó darabot fiatalúrnak.

Ja, és még,hogy dicsekedjekKép fél 8-ig aludtunkKép Boti fél 9-től. Már féltem,hogy lefogy itt a végénKép

Na, szép napot! Majd jövök, remélhetőleg képekkel!

Annácska: Te is írj!Kép</font></font>

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Sziasztok!!Kép

Zsu-Szerintem sem elég fogigátló a szopi.Gondolj csak arra,hány anyukánál érkezik a kistesó mikor még szopizik a nagy.A peteérést előre nem számolhatod ki.Nem is értem,hogy javasolhat ilyet egy doki.Kép

KekszSzilvi-Az ujjszopi nálunk kemény munkába telt mire kialakult,ráadásul Lili nagyon bedühödött mindig,hogy nem sikerül neki.Kb. 2 hét alatt azonban sokat ügyesedett és most már profi a dologban,még fürdés közben is beteszi a szájába a hüvelykujját,ha már nagyon álmi.KépAzóta,hogy szopizza,sokkal kiegyensúlyozottabb babuci lett,nem sír annyit a cici után(holott én mindig azt hittem,hogy 2,5 óra múlva már éhes,pedig csak cumikálni akart).Én örülök neki,hogy cumizza az ujját,bár vannak erről rémtörténetek(bütykös lesz az ujj,nagykoráig nem szokik le...).A kisfiad nagyon nagyot nőtt születése óta.Az én Lilim kis pöttöm hozzá képest.Kép

Foria-Én is bajban vagyok ezzel a gyümölcsdologgal,mert majdnem semmit nem lehet.Bár én ettem már pl. epret sütin és nem volt tőle gond.Szerintem,ha módjával próbálsz ki dolgokat,ki lehet tapasztalni,mi rossz a babának.Nagyon szépek a képek...de jó lenne nyaralniKép

Tünde-Kössz a bíztatást hajügyben.Én most elhatároztam,hogy a héten levágatom rövidre,talán úgy kevésbé látványos a dolog.KépÉdes a lánykád beszólásaKép

Faby-Részvétem a sok szúnyog miattKépez szörnyű lehet.A szülőszobán szopta az ujját??!!KépDe édiKép

Gyöngyi-Én a homeobogyókat a kis kupakba szoktam potyogtatni és onnan öntöm a számba.Ja én urticat szedek szopira most 4 napja.Így nem ér semmihez hozzá.Dm-ben asszem 3 féle tea is van,de a nevüket nem tudomKép

Angi-Nálunk úgy gondolom minden oké kajcsi téren,Lili kibír 3-3,5 órát szopik között,főleg az ujjszopi óta.Urticat is azért kezdtem el,hogy nehogy apadás legye a vég,hogy kicsilány olykor 4 órát is kibír,tehát a megritkult szopik miatt.Soha nem sírt még szopi után,inkább "elbutul",olyan ari,szerintem dugig lesz.Én a kezdetektől úgy látom,hogy nálunk a genetikában keresendő az ok,mert Lili nagyon hasonlít Apájára és ő nem vmi nagy termetű férfiú(165cm és évek óta 60 1-2kg)no és én sem vagyok egy szőrtelen gorillaKépRemélem nálatok tényleg csak átmeneti a dolog.Ez érdekes,mert mikor Lilkó 3 hét alatt hízott 530gr-ot,a védőnő azt mondta,hogy ez még 1 hónapra is bőven elég.Nekünk a dokink direkt nem javasolta a méregetést itthon,ő nagyon tündér, van 5 gyereke.Hát a trükköm nem vált be,mármint,hogy húztam egy órával tovább.Lili kakamanó miatt fél4-kor már fennvolt,így szopi.De egyből elaludt,így 7kor keltünk.Nekem nem olyan rossz ez így.Nálatok hogy telnek az éjszakák?Gyönyörű a kislányod!!!Kép

Cory-Elfelejtettem a dokim nevét a táblába:Dr. Dicső Ildikó.KösziKép

LILI MA 3 HÓNAPOS!!!Kép

Bocsánat a regényértKép</font>
</font>
Vendég

Hol lehet megnézni a táblázatot?
Vendég

[color=#0077aa][b]
Kép
Vendég

[color=#0077aa][b]
Vendég

<font color="808080">Anita, gratula a fogáshoz! Ügyes kiskrapek! Kép Nálunk most a mosolygás a legnagyobb szám, egyre jobban meg neki =) Nekem meg még mindig minden egyes alkalommal könnyes lesz a szemem tőle Kép Nameg egyre hangosabban 'magyaráz'. Gö, gá, meg mú és bú, ezek nagyon mennek Kép

Teszek fel képet a szülőszobai ujjszopásról, a magyarázáról és egy fürcsiset is ha nem gond Kép</font>

Kép
Kép
Kép

faby

Babcika: Gratula a 3 hónaphoz? Esküszöm, hogy hasonlítanak a lánykáink Kép

Kép

Na jó, csak egy kicsit, de a nevük ugyanazKép
Egyébként neked egyből megindult a tejcid a bogyóktól? Vagy van pár nap ható idő. Nekem napközben okés, de estére mintha kevés lenne

Kép

Kép
pgyöngyi

Babcika: Nem kérdőjelet, hanem pontot akartam rakni a 3 hó után. bocsiKép

Kép

Kép
pgyöngyi

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Gyöngyi köszi!!KépTényleg picit hasonlítanak,az én Lilimenk is csak most nő a haja fején elől,a tetjén meg a babahaj lobog mégKépPár nap kell hozzá míg jobban beindul,ill a tejbelövellésekből veszem észre.Én inkább elővigyázatosságból kezdtem el,volt tejcsim,csak nem akartam,hogy a szopiritkulás miatt lecsökkenjen.Most már tuning a cickóm megintKépEste is van tejcsim,éjjel meg főlegKép

Én most a hangos kacagásnak örülök,és nekem is könnyes lesz a szemem közben.Akkor "röhög" Lilkó hangosan mikor azt mondom neki,hogy "huncut betyár"Kép,meg ha a nyakát puszilgatom.Meg kell zabálni ilyenkorKép</font>
</font>
Vendég

Anita!
Kedves, hogy érdeklődsz felőlünk! Kép
Nálunk minden a legnaygobb rendben, csak hát a négy csaj mellett napközben nem igen jut idő a számítógépre, estére pedig teljesen kipurcanok. Egyébként elég mozgalmasak a napjaink, gyakran jövünk-megyünk. Minden hétvégén beiktatunk egy kis kirándulást vagy családlátogatást is. A lányok nagyon jól viselik az utazgatást, sőt Kép
Az ikrek szépen fejlődnek fej fej mellett, ügyesednek napról napra. Bár még teljesen nem fordultak meg, de nem sok hiányzik hozzá. Már nagyon szépen fognak, nyúlnak a tárgyakért és a szájukba gyömöszölnek mindent. Folyamatosan vigyorognak, de hangosan csak Eszter kacag. A gyarapodást ugyan nem sietik el: 4850/4800 grammosak, viszont a hosszuk hozzá 61/62 cm. Mindketten az ujjukat szopják, Eszter a hüvelykujját, Luca pedig a kis- és gyűrűsujját. Ja és ami a legfontosabb, csak szopiznak, van elég tejem, bár ebben sosem kételkedtem. Mivel igény szerint szoptatom őket, az egész napom csak szoptatásból áll. Ezidáig bírtam őket egy kézzel tartani szopi közben, ezért s.o.s. szükségem van hordozókendőre!

Cory, Borcsa!
Kérlek segítsetek! Hol kaphatok normális áron (ugyanis kettő kell) jó minőségű hordozókendőt?

Babcika!
Nekem is hull a hajam, az előző szoptatások alatt is hullott, de ne aggódj, ez nem kóros, a szopi befejeztével minden helyreáll.

Zsu69!
Már többen is írták, hogy a szoptatás nem 100%-os fogamzásgátló, és ezt csak alátámasztani tudom: Dórám is így fogant, sőt az ő szoptatása alatt is teherbe estem, csak sajnos azzal a babával 3 hónaposan elvetéltem.

Szandra!
Nemsokára beérnek az első tavaszi gyümölcsök. Addig is az alma mellett egyél sok nyers zöldséget, azokban egyébként is több a vitamin, mint a gyümölcsben.

Bori & Eszter + Luca (2006 január 2.)

Bori

Kép
borkadorka

Sziasztok,Most írok ide először eddig csak olvastam.Nekem van egy 6 hetes Pannim aki sajnos nagyon sírós baba képes órákig ordítani vörös(lila)fejjel és semmilyen nyugtatási kísérletre nem reagál, van olyan hogy a cici sem kell neki és ez szinte mindennapos sztori.Nagyon nehezen viselem a bőgéseket mert tehetetlen vagyok és nagyon sajnálomKép(Próbáltuk az infakolt,édesköményt hasfájás ellen de nem sok sikerrel.A kérdésem az hogy szerintetek hány hónapos korukig sírnak ilyen sokat a babák?Ja az még fontos hogy nagyon jól eszik 3300-al született és pár napja ruhában 5kg-t mértemKép,tehát éhhalál nem fenyegeti,tejem van.
Ha volt nektek hasonló kérek szépen tanácsokat.
Üdv,D.

Drodo és Panka
Kép
drodo

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Drodo-Sajnos én ebben nem tudok segíteni.Lili egyáltalán nem volt sírós,hasa sem fáj.Addig amíg rá nem szokott az ujjára,addig voltak hisztirohamai esténként.Most már ez sincs.Sajnállak téged is,babucidat is.De örülj,mert nagyon-nagyon szépen fejlődik a kisasszony!KépLilim már 3 hónapos és még csak most van 5 kg körül,pedig ő is 3400-al született.Mi ilyen pöttömök vagyunkKép

Lányok ti egy-egy szopikor egy ciciből szoptattok?Mert én igen,eddig egyből is jól lakott.Ha esetleg nem fejlődik rendesen(csüt.megyünk mérésre meg 3 hós oltiraKép),akkor megpróbálom két ciciből.

Angi-Ti mennyit híztatok egy-egy időszak alatt?(mondjuk 2 hetente?)Képzeld én is 79-es vagyok ám!!Kép</font>
</font>
Vendég

Drodo:Nálunk az első hetekben volt ilyen az esti órákban. Volt, hogy 6-tól fél 10-ig üvöltött, semmi se volt jó. Én a Spock könyvében olvastam, hogy vannak ilyen sírós babák, általában 3 hós korra elmúllik. Nem a hasa fáj? Ilyenkor huzogatja a lábát.
Van 2 homeós szer, ami hasfájásos sírásra van:
Cuprum Metallicum 9 CH, ezt akkor kell adni, ha csuklással kezdődik a sírás, ilyenkor nálunk össze-vissza kalimpál a kezeivel. Mikor sír akkor kell 5 golyót feloldani kis tejcibe és beadni neki.
A másik a Dios Corea 9 CH (nem biztos, hogy így írják). Ez is hasfájós sírásra van. Ugyan úgy kell adni, mint a másikat.
Azért kérdezz meg másokat is mert nem akarok hülyeséget írni, meg lehet, hogy nem is ez a baja a babódnak csak 1 ötlet volt

Kép

Kép
pgyöngyi

Drodo: Ja és nálunk a következők beválltak:
Baba vállra rakása és úgy ugra-bugrálni + fenekét rázogatni
Baba vállra rakva szintán, leülni az ágy szélére és rugózni (közbe fogd a fejét, nehogy hátra dobja)
Baba vállon, leülök és előre-hátra dölöngélek vele, ha van hintaszék szerintem az is jó.
Sok-sok türelem és nyugi, megérzi ha az anyuci ideges, ilyenkor célszerű apunak átadni
Gyöngyi+Lili 2006.03.06

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Gyümölcsök: mehet minden, csak figyeld a babát, hogy reagál. Pontosan ugyanaz igaz, mint a többi kajára. Eper, málna, narancs is mehet, csak figyelj. Ja, és ne rögtön egy kg-val kezdjetek, hanem fokozatosan.

Bori: én nandu kendőt használok. Olyan lesz a vékonykendőm is. 5990 darabja.

Babcika: miért ne fejlődne rendesen? Eddig jól fejlődött. Ne parázz! Én egy mellből szoptatok.

Drodo: nekem az első két gyerekem volt ilyen. Igazi megoldás csak az idő volt.

cory
Budapest

Lányok,Köszönöm szépen a válaszokat!Majd még jövök csak most megint sírás van.

Drodo és Panka
Kép
drodo

Na mindig lemarad vmi
Babcika: Hát nálunk változó a kaja, ha eleget eszik (ami ritka) 1 ciciből, akkor nem adom oda a másikat. Éjszaka pl. 1 ciciből adok csak, de napközben 2-ből kap, ebben a kérdésben Cory a prof. Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Ma nem lehet lelőni se Kép
Drodo: Gripe Watter csodaszer még segíthet a hasfájáson. Ezt hami után kell odaadni neki kávés kanállal. Napi max 6x, ha jól emlékszem, de a használati útmutatón rajta van. Ezt 1 hós kortól lehet adni. Van még az Espumisan csepp, ebből max 25 csepp adható 1 nap, ezt célszerű elosztani etetésekre. Több ötletem tényleg nincs.
Ja és ha esetleg megpróbálod a "dilis dolgaimat" ugri-bugra stb., akkor sussogj neki, nálunk a Lili sokszor el is alszik erre a hangra. Próbálhatsz még hajszárítót is, sőt a szoptatási tanácsadó azt mondta nekem, hogy az ilyen sírásnál üljek be a babóval 1 kád vízbe, de ezt még nem próbáltam.
Na eldugulok, mert a fél társaság már rajtam röhög szerintem Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyümölcsök: a pocakfájós babák mamái azért a cseresznyét hagyják ki, mert az puffaszthat, de yényleg ennyi.

cory
Budapest

[color=#0077aa][b]
Vendég

Sziasztok!

El vagyok egy kicsit kenődve, mert tegnap óta muszáj pótolni KaticánakKép Egyszerűen nem elég neki a tejcsi. Mondjuk sejtettem hogy ez a rengeteg vizsga a tejcsi rovására mehet, de olyan rossz érzés. Most is szopi után még bevágott 100g tajcitKép És azóta csöndben mászik a kiságy egyik végéből a másikba...

Még reménykedem hogy vissza tudjuk szaporítani a tejcsit, de ha nem, akkor is örülök mert nekem az is csoda hogy egyáltalán ennyi ideig tudott szopizni...

Szóval most ezért nem írok lányokKép
Ne haragudjatok, de túl kell ezen lépnemKép

Pusz

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Babcika: Tök jó, hogy nálatok már megtalálta az ujját, remélem 1 hónapon belül a mi Lilink is megtalálja és akkor kilőjjük végleg a cumit.

A találkával kapcsolatban én az augusztust javasolnám, addigra már minden kisbaba megnő talán annyira, hogy ne legyen gond az utazással, stb. Vélemény?

Kép

Kép
pgyöngyi

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Gyöngyi-Én is örülök ám nagyon,ráadásul nekünk eddig semmi nyugtató eszköz nem volt,mert Lili mindneféle cumitől öklendezik(kb. 6db van félretéveKép)Cumisüvegből sem hajlandó inni,még vizet semKépÚgyhogy az ujjszopi megváltásként jött.

Zsuzsa-Sajnálom a tejcsit!Fel a fejjelKépHogy érted azt,hogy mászik az ágy egyik végéből a másikba?2 hónaposan???Kép

Ma csomó 2 hós szülinap van,ahogy nézem a táblát!!Boldog szülinapot nekikKépKép</font>
</font>
Vendég

<font color="808080">
Drodo, az én fiam is nagyon hasfájós volt, kipróbáltunk mindent. Infacolt, Espumisant, Gripe Watert, édeskömény teát, kamillateát..egyik sem jött be. Viszont a Sab Simlpex úgy tűnik hogy sikeres nálunk. Bár hatóanyagait tekintve szinte ugyanolyan mint az Infacol, ez valahogy mégis jobb. Kaja után szokott kapni, és már jön is a kaki, meg a légbubik Kép

Zsuzsófi, fel a fejjel, tényleg lehet hogy csak átmeneti tejcihiány van a vizsgadrukkok miatt. Nekem is lesz 11 vizsám másfél hónap alatt, hát nem tudom hogy fogom bírni Kép

Lenne egy kérdésem, hátha másnál is előfordult már: pár napja tornázgatás közben észrevettük, hogy ha a talpánál nyomjuk meg a lábát, és toljuk előre, akkor megremeg. Ez kb 2-3 apró remegést jelent, aztán abbamarad. Viszont egy 10 perces torna alkamával 3-4szer is előjön. Szerintetek ez normális?? (Ortopédián, neurológián minden rendben volt.)
Persze nekem is van hogy a fáradtdágtól nap végén ha bizonyos pozícióban tartom a lábam akkor megremeg, nade egy 8 hetes kisbabánál fogalmam sincs mitől lehet. Kép </font>

faby

Sziasztok!
Megjöttünk az elsőáldozásról nagyon szép volt, Martin végig aludta az egészet. Dobok fel pár képet.

Kép
Kép
Kép
Kép

Zsu69+Martin

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Sziasztok megintKép

Faby, hát sok sikert! Nekem 15 vizsgám volt 3 hét alatt...Kép És még hátravannak a szóbelik.

De mondom, nekem ez is óriási élmény és csoda volt, csak azt bánom leginkább hogy innentől megszűnnek az egyszerű utazások....jön a hol melegítsük meg a tejet időszak, meg a hogy tegyem el hogy ne romoljon meg??? Egyszerűbb lenne valami gyümit vinni, de az meg még korai....

De azért reménykedem hogy még javulhat a tejcsikészletKép Ittam ma baracklevet, meg tegnap is, nos nem ért semmitKép
HOlnap veszek sört, remélem több sikerrel járok...
Az eddig bevált.

Ez a remegés furi, majd kipróbálom nálunk is működik-e, jó?

KÉpzeljétek eddig egy csomót itthon voltak anyuék, most visszamentek Dunaföldvárra, nem tudom mit fogok csinálni a kézbeszoktatott gyerekemmelKép Kicsit több sírás lesz mostanában azt hiszem....

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Anita
Én is ezt mondtam a dokinak, hogy a szopi fogigátló nem 100%os de erre a válasza az volt, hogy a többi se.

Keksz
Andris nagyon szépen fejlődik, Ancsi jobban van már? Én ugyan így jártam, mind akettő le volt betegedve mire haza jöttem a kórházból, sajnáltam a gyerkőcöket, és féltettem a 3 napos csemetémet, de nem lett baj, most viszont Martin küszködik anáthával nem lázas de vszont taknyos.

Martin is bírkózik az öklével, egyszer kétszer már sikerült neki.Amíg nem jön össze a dolog addig marad a cumi. Külömben mind a két gyerkőcöm szopta az ujját.

Foria
sajnálom a sok allergiát, nem lehet könnyű az élet. A képek nagyon jók Máté nagyon aranyos. Tényleg jó lenne ha már nyár lenne és jó idő.

Angi
Lidike igazi kis hölgy!

Babcika
Lili nagyon édes, pont egy hónappal idősebb Martintól. Akkor mi is egy hónap múlva hangosan nevetünk? Már nagyon várom.

Zsu69+Martin

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

sziasztok

bocsi hogy nem írok mást de nem is olvastam vissza...
nagyon fáj a pocakja, vigasztalhatatlan...
létezik, hogy aki hasfájós, annak minden nap fáj?? minden nap szenvedünk, de valamikor jobban, van, amikor napközben is...
ölben sem jó szegénynek, majd kiugrik onnan is...
a szívem tudna megszakadni...

sab simplex-et próbáltuk, de az sem jó. aki használta már, milyen gyakran? Az van ráírva, hogy 4-6 óránként lehet. de normális ez? hogy 4-6 óránként adom neki? vagy lehet? vagy csak akkor ha már nagyon szenved?
annyira rossz... mint akit nyúznak, néha úgy sír...
hol az ő könnye folyik, hol az enyém...

nadine81

<font color="808080">
15 vizsga 3 hét alatt, uhh, nemsemmi! Elismerésem Kép
Én először csak a legfontosabbakat csinálom meg, aztán ha marad energiám akkor a többit.

A remegést elég nehéz elcsípni, legalábbis eddig sosem sikerült ha direkt azt akartuk. Jövőhéten megyünk a 2 hós oltásra, mindenképpen meg akarom mutatni a doktornőnek. Remélem ott majd sikerült elcsípni egy ilyet, hogy megnyugodjunk hogy normális-e.</font>

faby

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?