A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Most pedig megpróbálom bemásolni amit tegnap írtam hiába:

Megann:)

Gondoltam,hogy te emlékszel ránk:):)
Léna babád nagyon ügyes!!!
Szerintem ha állni akar,hát csak álljon-le ne kötözd:O

Mea:)

Remélem megoldódott a rejtély!
Én is valami filctollra,vagy ruhafestékre vagy hasonlóra gondoltam.
Dávidnak vásárolt basebol(jól írtam?, mind 1)sapka is a nyál hatására elkezdte engedni a szinét.
Mert természetesen a sapkának a simlijét azt meg kell rágcsálni:O

Súly: Nekem Dávidka elég daginak született :
4100gr
Január 17-én mérték:akkor lépte át a 8kg-t
pontosan:
8070gr
febr:8420gr
márc:8560gr
ápr: 8920gr

Ő is megállt a rohamos hízásban, mégsem kellett tápszerezni.

Nyúlné:)

Kisnyúl tényleg nagyon aranyos MINDEN sorozaton:O

Neked nem kóstólgatja a habtapit?? nem bír kitépni a kis fogaival belőle??
Én azon rettegek itt fölötte,hogy ne nyomkodja a szájába nehogy valami baja legyen!
Képes az én fiam mindent a torkáig lenyomni, aztán meg öklendezik:)
csillam

Csillám!

De jó téged megint látni!

Megann!

Amit magától csinál Léna az nem árt, ahogy írták is. Az állásnál, járásnál is így van. Ha ő áll/megy magától a bútorokat fogva, akkor az rendben. De nem kell például vezetgetni, mert egyrészt magadnak csinálsz rosszat, mert onnantól ezt csinálhatod egész nap. Másrészt, az a jó, ha a járást önerőből tanulja, azaz először bútorokba kapaszkodva, aztán egy-két lépést egyedül két kapaszkodó között, végül, mikor elég stabilnak érzi magát, akkor meg majd önállóan egy-két lépésnél többet is.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

És még ezt is írtam!!!

Nekünk is volt ám keresztelőnk!

Ha nem bánjátok felteszek egy pár képet:

Végigültem egy órás misét
Kép 1148021713.13.jpg

De nagyon jó volt a kedvem ,még énekeltem is mikor megszólalt az orgona :lol:
Kép 1148021782.85.jpg

Aztán a Papbácsi leöntött egy kancsó hideg vízzel :shock:

Kép 1148021852.42.jpg

Na azt már zokon vettem ,mert amúgy is átfagytam a misén :cry:

Kép 1148021914.62.jpg
csillam

Szia Zita :D

Hát ez az új rendszer nem könnyíti meg a dolgom :oops:
csillam

Lányok,
lesz Juccnál tali?
Vendég

Viki :shock:

Hát nálad a gyereknek veszekedni kell -egy kis kajájért??? :mrgreen:

nagyon aranyos :P
csillam

Na sikerül???? :oops:

Andi&Nati

KépKép
duda

Prüntyi :D

Tündike nagyon huncutul tud nézni :wink:

Ő is nagyon aranyos

Azért írok külön -külön ,hogy gyakoroljam is közben az új rendszet[/b]
csillam

Ééééés iiiiigen!

Sziasztok! :D

Tünde!
Én úgy tudom, lesz tali Juccnál! :)
Mi sajnos lemaradunk róla! :(

Már sokkal jobban vagyok, de még fújom az orrom!
Az éjszakáink továbbra is szörnyűek, már alig állok a lábamon. :(
Apával megbeszéltük, hogy hétvégén ő kel majd Natihoz, mert muszáj már kicsit többet pihennem.

Nati szerda óta mászik! :D
Még nem tudja teljesen magá alá húzni a lábait, de határozottan mászik! És egyre gyorsabban, napról-napra ügyesebb! :D
úgy látszik, csak a kezdet volt nehéz!

Nagyon édes képeket tettetek fel! :D

Zita!
Isten éltessen sokáig! :)
Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Na, Tüncsi elaludt...én is gyakorlok addig... :wink:
Duda, mi már szerencsére csak 1 x kelünk, de a legjobb az eddigi 1 napos rekord volt amikor 11-5 ig nem kelt fel. :) ha felkel éjszaka, inni adok neki, mert általában este továbbra sem eszi magát tele, mert addigra nagyon fáradt lesz és még előfordul, hogy éhes/szomjas lesz éjszaka. De kitartás!
prüntyi

Prüntyi! :)
Köszi, aranyos vagy! :)
Kicsit el vagyok most keseredve, mert Nati csak cicin nyugszik meg éjszaka. Nem tudom, mi lehet vele, mintha visszafelé haladnánk az időben. :(
Két óránként ébred és nem elég sem a cumi, sem pedig, ha csak megsimogatom.
Ráadásul pl. félálomban felül. Az jutott eszembe, nem lehet-e, hogy a mozgásfejlődése kavar be. Az utóbbi 3 hétben nagyon sokat fejlődött.
Többiek, mit gondoltok?

Talizók! Érezzétek jól magatokat! :) Kérünk szépen sok-sok fényképet! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

nem rakja be az aláírásomat, pedig ki van pipálva az
"Aláírás hozzáadása (az aláírás megváltoztatható a profilban) "

Tudja valaki, miért nem? :oops:

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda,

Nalunk is elromlott a gyerek. Nem tudom mi van veluk, allandoan sirt csak kezben volt hajlando ellenni igy hajnal haromig ringaztam a majd 9.5 kilos "kis" fiamat. Utana betettem az a sajat agyamba es ott is sirt. Ma elviszem dokihoz, hatha valami lappang benne.
Kép 1148030142.03.jpg
Jol emlekszem, ellestuk natitol?

Havtunde
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOriasi gratula.
Biztos nehez lesz az elejen, de legalabb osszenonek.

Megyek visszaolvasok furcsa ez a forma igy

Aniko
aniko47

Anikó, Duda!!

Az én fiam is "elromlott,, :roll:

Hiába aludt velünk, mégis 2-óránként felsírt :cry: és csak a cici nyugtatta meg.

Én erre a szeles időre gyanakszom :x
csillam

Csillam,

En is emlekszem am rad.
Gyonyoru a kisfiad a kereszteloi kepeken. Te is jol nezel ki.
En sem ertem mi ez pedig o is velunk aludt. Meg almaban is sirt. bar az enyem sokat szurcsogott is az orraval ezert viszem el dokihoz.

Aniko
aniko47

Duda
Szerintem is valami front lehet, mert Lacika!!!!! ma 3x kelt fel éjszaka és csak akkor nyugodott meg, amikor kapott egy kis teát. :twisted:
sildike

Anikó!

Köszi! :P

A te fiaid is nagyon szépek :!: a kicsinek gyönyörű nagy szemei...
a nagy meg egy igazi szívtipró már :)
csillam

Lányok :!:

Lenne egy kérdésem!

A HIPP bio tejpépet nagyon szereti a fiam.De nemtudom ,hogy nem-e attól lessz olyan,,szeles"Az van ráírva ,hogy 4-hónapos kortól adható-gluténmentes.De mi a helyzet a tejcukorral :?: Az is van benne :?: Mert mikor én elkezdtem bevezetni a szilárd kaját, akkor Dávidka nagyon nehezen tudott kakilni.És a doktornő tejcukor szirupot írt fel neki(LAEVOLAC),amitől nagyon fingós hasfájós lett.Kaptunk helyette parafin olajat ,ami megoldotta a helyzetet. Viszont a védőnő mondta ,hogy valsz. tejcukor érzékeny a gyerek ,és erre majd a későbbiekben figyeljek oda!

Akkor most ehet tejpépet-vagy nem :?:

Tudja valaki,hogy hogy vizsgálják ki a tejcukor érzékenységet :?:
csillam

Sziasztok!
Én még új vagyok köztetek, de szívesen jönnék beszélgetni. :)

Üdv: CusCus

Kép
cuscus

Szia CusCus.

Gyere nyugodtan beszélgetni. :lol:
Irnál pár sort magatokról?

Duda.
Meli is ma 5x kelt és ő is csak cicin hajlandó visszaaludni. :(
Nem tudom hogy fáj-e a foga,mert napközben jól elvan.
És azt még mindig nemtudom eldönteni,hogy az esti kajánál jól lakik-e?
Lányok!
Szerintetek hogy tudnám ezt meg?Lehet már nem is elég neki a tejcsi és kellenne mellé tápi!Fogalmam sincs.Már azon is gondolkodtam,hogy bérelek megint mérleget és megmérem mennyit szopik.
ancsi26

Ancsi,
hát Zita elég egyértelműen jelzi, ha nincs tele a bendő.
Ordít teli torokból. :P
Gondolom látnád Melin, ha éhes maradna, nem?
Vendég

Csillám
A doktornéniteknél írass fel HA-s tejpépet, a Milupa-nak van vaníliás és natúr is. Én azt adom Lacinak tízóraira úgy, hogy mindig belekeverek 1 Fruttapurát. Vagy Sinlac pépet is adhatsz neki ugyanígy, abban semmi tej nincsen. Azt is fel kell íratni.
Szerintem simán puffadhat Dávid a nem HA-s tejpéptől, ha tejcukor érzékeny.

CusCus
Gyere nyugodtan, ez egy nagyon jó kis társaság.
sildike

Havtunde.

Az a baj,hogy Meli a cicin alszik el és igy nem hozza tudtomra,hogy elég-e neki.
ancsi26

Köszönöm az üdvözlést, kedvesek vagytok! :)

Egy kislányom van, Dominika, aki 2005. novemberében született és nagyon virgonc csajszi. ;)

Én egyébként Vica vagyok, a becenevem CusCus és szeretem is ezt használni. :)

Látszik, hogy nagyon jó társaság vagytok, remélem, idővel én is beépülök és jó sokat tudok majd hozzászólni a dolgokhoz. :)

Rólatok mit tudhatok??

CusCus

Kép
cuscus

Köszönöm az üdvözlést, kedvesek vagytok! :)

Egy kislányom van, Dominika, aki 2005. novemberében született és nagyon virgonc csajszi. ;)

Én egyébként Vica vagyok, a becenevem CusCus és szeretem is ezt használni. :)

Látszik, hogy nagyon jó társaság vagytok, remélem, idővel én is beépülök és jó sokat tudok majd hozzászólni a dolgokhoz. :)

Rólatok mit tudhatok??

CusCus

Kép
cuscus

Sildike :!:

Köszi a tanácsot!
Ezeket felírás nélkül nemlehet kapni :?:
csillam

Hát itt meg mi történt??? :shock: :shock: :shock:
nyúlné

Csillám
Ezek mind vénykötelesek, csak a doktornéni írhatja fel. A Sinlac-ot mintha láttam volna DM-ben is, de nem vagyok biztos benne.

Talán a többiek tudják.

Sokan vannak itt, akiknek érzékeny a babójuk a tejcukorra. Talán majd ha olvassák ők fognak tudni még több tanácsot is adni.
sildike

Csillám
Ezek mind vénykötelesek, csak a doktornéni írhatja fel. A Sinlac-ot mintha láttam volna DM-ben is, de nem vagyok biztos benne.

Talán a többiek tudják.

Sokan vannak itt, akiknek érzékeny a babójuk a tejcukorra. Talán majd ha olvassák ők fognak tudni még több tanácsot is adni.
sildike

Csillám

Talán a többiek tudják.

Tök jó, amióta megújították az érdekünkben a Babanet-et, azóta pont 675, alkalommal nem sikerült elküldenem az üzimet.

Ezért érdemes volt ennyit fáradozni. :twisted:
sildike

Sildike :lol:

Sikerült 3xis elküldened :o

[b]Nektek is ilyen nagyon lassan jön be az oldal :?: vagy ez csak az én kiváltságom :roll: [/b]

Cuscus :)

Szia közöttünk :!:
csillam

Nyúlné :D

:shock: :shock: :shock:

Kép 1148047047.69.gif [/img]
csillam

Csillám
Nekem is k. lassú. Ráadásul ez az új forma nekem nagyon nem tetszik. Ha ezt szeretném, akkor a babafalván leveleznék.
És még a képet sem látom, amit feltettél. :(
sildike

Sziasztok!

Megjöttünk Jucc talijáról és nagyon-nagyon jól éreztük magunkat!!!
Jucc:)! :D Mégegyszer nagyon köszönjük, hogy megszervezted!!! És a rétes is szuper volt, meg a salik, meg a tiramisu!
Babatalit mégmégmég!

Andrisnak hiába mondtam, hogy bulizzon, mert azért jöttünk, mégis egy irdatlanul nagyot aludt :o .
Most pedig a szüleimnél vagyunk és ha gyermekeim nyugovóra térnek, akkor végre elmegyünk vacsorázni és biliárdozni a barátokkal!!! :D

Mea :D ! Tök jó, hogy megoldódott a rejtély (most nem azért, de nem jártam messze az igazságtól).

Ayse
ayse

Sildike!

nekem is jobban tetszett a régi :cry:

És a képet én sem látom,rendesen :evil:

Már vagy a harmadikat próbálom felrakni ,hogy látható legyen, de nagyon le kell kicsinyíteni.Így meg ez lesz belőle :x
csillam

Végre megvan ez a hülye babanet! Kitettem parancsikonnak a korábbi linket és nem hozta be már napok óta. Van egy kész levelem szerda estéről, csütörtök délelőtti módosítással. Még aktuális valamennyire. :D :D :D :D Felrakom, ha már megírtam. :) :)

Súly,
Dani hétfőn volt 7 hónapos, 7920 gramm és 67 cm. Jó dagi még mindig, de az utolsó hónapban csak 130 grammot hízott, az előző kettőben pedig 200-200 grammot. Tehát három hónap alatt alig több, mint fél kilót. Ez a sok mozgásnak köszönhető. Őszintén szólva nem bánom, hogy lelassult a hízása. :) :) :) Még mindig sokat szopizik, éjjel is kétszer, nappal is. Nincs még nagy rendszer a kajálásban, mert, ha nagyon éhesen ébred, nem kéri a főzeléket, túl lassú neki. Akkor kap cicit és a következő kajálásnál jön a főzelék.

Tünde,
NAGY NAGY GRATULA A KISTESÓHOZ!!! :) :) :) Jó kis karácsonyi ajándék lesz! :)
Zita tényleg nem soványka. Érdekes a rokonok véleménye :) Kajálása :)

Dóri,
Én is csak saját készítésűt adok Daninak, kb. ugyanazokat, mint te Vikinek. Ma készülünk megkóstolni a spenótot, jövő héten meg majd a brokkolit. Viszont Dani imádja a körtét. :)
Vikinek gratula az első fogacskához. :)

Megann,
Ha Léna magától áll, akkor nincs gond. Ne izgulj, megérett arra, hogy megtartsa magát. Dani is állandóan állni akar, sőt, ma Beni alacsony ágya mellett végigment, mert meg akart szerezni valamit. Most a mászás és kúszás között félúton vagyunk, a keze már nem a földön van kommandóskúszásban, de a lábát még húzza. Fel tud állni négykézlábra, de még nem jött rá a mászás technikájára. :)
Emlékszel, hogy Dani pont ugyanakkora súllyal született, mint Léna? Csak kicsit jobban belehúzott az elején. :) :) :)

Kati,
Nagyon helyesek a fiúk! Én az első képen már azt hittem, hogy Trisztán haja le van vágva, aztán láttam csak, hogy tényleg megkopasztottad. :) Helyes így is, de én valahogy annyira idegenkedem a „nullás-egyes” géptől.

Sildike,
Bazsinak is nagyon jól áll az új frizurája :) Babakocsiból majdnem kieső bundazsákos Lacika :) Hogy bírja ezt a meleget, mikor Barbi fiai a medencében pancsoltak. :)

Barbi,
Fűtépő :) Leon a szexi popsijával nagyon helyes. : :) Meg Nolcsival a medencében is nagyon aranyosak.

Nyúlné,
Megint nagyon jó a sorozat Kisnyúlról. Szuperédes! A kommentár is király. :)

Ayse,
Remélem, Andris valamelyik új szerzeményedet jobban fogja kedvelni. Én is úgy gondolom, hogy a védőnő nincs a helyzet magaslatán. Ha jól szopizik, felesleges a tápszer.
WET :)

Csillam,
Én is emlékszem! :) Dávid nagyon helyes kisfiú! Szépek vagytok a képeken.
Daninak is két vámpírfoga van felül.
Borzasztó, ami az ismerősöddel történt. :(

Mea,
Remélem, semmi komoly! Jó lenne, ha Ayse beletalált volna és csak valami tollpaca lenne. Közben olvasom, hogy Ayse egész jól tippelt, szerencsére. :)

Duda,
Remélem, jobban vagy! Alvás :(

Majola,
Julcsi a ringben :) Alvás :) Drukk, hogy ne legyenek rosszulléteid!

Folyt. köv. jönnek a képek :)

Benianyu
benianyu

Sildike,
bocs, hogy belekotty, de a HA-s tápszert a tejfehérjeérzékeny babáknak írják fel. A tejcukorérzékenyek (mint Bab Tofija :( ) egyáltalán nem kaphatnak tejalapú tápszert.
A Sinlac nem vényköteles, de feliratva sokkal olcsóbb.

Ayse,
legalább kialudta magát Andris! :P :P :lol:

Nekem is tök lassú, és utálom, hogy van amikor a topic indulását hozza be. :cry:
Vendég

Benianyu,
köszi! Nem karácsonyi ajándék lesz, jan. 25 a dátum.
Majola várja karácsonyra. :)
Vendég

Csillám, én úgy tudom hogy több féle tejcukor érzékenység van...piciknél, még az is előfordulhat, hogy nincs még meg a megfelelő mennyiségű laktáz enzim a gyomorban, és ahhoz képest sok a bevitt tejcukor, és nem bírja mind megemészteni...ill. ha valódi érzékenység áll fent...de úgy tudom mindkettőnél egyértelmű jel a túlzott puffadás ÉS zöldes, kicsit nyákos-(esetleg túrós)-savanyú széklet! ha gondolod vannak laktózmentes ill. csökkentett laktóztartalmú tejek, ételek! Mert nem csak a tejben van laktóz! Nagyon sokszor találkozunk vele mint adlékanyag! Szerintem figyelgesd, hogy miket eszik, iszik pár napig...de más kaja is kiválthatta a puffadást. Erre a HA-s pép valóban nem segítség....de Sildinek annyiban igaza van ,hogy jobb ha óvatos vagy és nem terheled (ha fennáll az érzékenység) tejfehérjével is pluszba.

Cuscus, üdvözlégy köztünk! :D
prüntyi

Tünde,
Mintha azt írtad volna, hogy dec 24, de akkor rosszul emlékeztem :? Bocs :)
benianyu

Sziasztok!

Hú, nagyon nem vagyok kibékülve az új formátummal. A legnagyobb gondom az, hogy nem tudom úgy elmenteni a kedvencekbe a topikot, hogy ténylegesen az jelenjen meg megnyitáskor, mert nekem az az oldal jön le, ahol a topikok vannak felsorolva. Így meg elég fárasztó frissítgetni, mert mindig újra be kell lépnem. Másnak is így van, vagy csak én vagyok béna??? Ráadásul tényleg baromi lassú. :evil:

És ráadásul betűtípust sem lehet változtatni. Oda a szép kacskaringós aláírás. :evil:

Egy dolog jó szerintem, hogy tök könnyedén vissza lehet keresni adott felhasználó hozzászólásait.

Andi,
A profilban van egy olyan pont, hogy”Mindig csatolja az aláírásomat”, amit szintén be kell igenelni. Nálad be van?
Sajnálom, hogy ilyen rosszak az éjszakáitok. :(

Csillám,
Az én Tofim laktóz érzékeny. Mi kaptunk beutalót a gasztoenterológiára. A szakdoki nekünk már a tünetek alapján mondta, hogy mi lehet a baj, felírt laktózmentes tápszert, ami egyben tejmentes is, kipróbálásra. Kb. kétszer kellett azt bevetni anyatej helyett, és egyből javultak a tünetek. Tejfehérje érzékenység esetén a javulás sokkal lassabb lett volna. Ebből lehetett következtetni, hogy nálunk a tejcukor okozza a gondot.
De amennyiben Dávidka valóban laktóz érzékeny, akkor az anyatejtől ugyanúgy tüneteket kellene, hogy produkáljon, mivel az is tartalmazza a tejcukrot. Szerintem még nagyobb arányban is, mint egy tejpép. Tehát én nem tejcukor érzékenységre tippelnék, persze én nem vagyok szakember.

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Jucc!

Köszönjük a vendéglátást! Minden nagyon finom volt, jót beszélgettem, és Zsuzsa jól megtépte a macskát, úgyhogy mindannyian nagyon jól szórakoztunk. :)
rokica

Andi,
Gratulálunk a mászáshoz! Tényleg jól belehúzott Nati! :wink:

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab, ha ugyan itt, ahova írkálunk, felmész a legtetejére és rákatt a 2005-ös őszi babákra, akkor ezt az oldalt frissíti...

Kép

Kép
prüntyi

húúúúúú, Róki, nagyon jó a kép! :)

Kép

Kép
prüntyi

Havtünde,Prüntyi ,Bab :P

Köszönöm a válaszokat!
Most már tényleg elbizonytalanodtam ,hogy mi is lehet a baj?!
Mert pl:zöldes kaki is szokott lenni (én azt hittem a brokkolitól)

Alapból is elég szeles ,születése óta ( akkor lehet ,hogy az anyatejtől?)

Hónapokig irtó hasfájós volt- most is az csak már a sok mozgás közepedte könnyebben távoznak a szelek :oops:

Ennek most alaposan utána fogok nézni!

Elviszem a doktornénihez :(

Csak még a párommal megvívom a szokásos harcunkat!
Ugyanis én ha gyanakszom valamire ,rögtön vinném orvoshoz :!:

Ő meg vitatkozik velem ,hogy nincs ennek a gyereknek semmi baja :roll:

Bab:) Írnál még nekem ,hogy milyen tünetei vannak ennek a tejcukorérzékenységnek :!: :?:

Te ,hogy vetted Tofinál észre :?:

Köszi :)
csillam

Benianyu,
Majola írta a dec. 24-et. :lol:

Bab,
én se tudom az oldalt elmenteni a kedvencek közé. :(

Prüntyi,
köszi az infót. Felhívtad Őket? :?

Csillám,
ez a világítózöld betű szörnyűűű! :roll:
Zita tejfehérjeérzékeny, és kb fél éves koráig zöldet kakilt. Sztem irass fel HA-s tejpépet, amúgy a hasfájás a tejfehérjeérzékenység tünete is lehet. Nem bukik/bukott sokat Dávid?
Vendég

Csillám,
Iszonyatosan hasfájós volt Tofi majdnem 5 hónapos koráig. Az égvilágon semmilyen szer/gyógyszer nem segített rajta. Utána kezdett javulni a helyzet. Kajálás után rendszerint fél óra elteltével jelentkeztek a tünetek: iszonyatos hasgörcsök, keserves sírás, feszengés, haspuffadás, kajálásnál is legtöbbször nyugtalanul evett, kifliformát vett fel a teste, feszengett. Nagyon nyugtalanul aludt, napközben volt, hogy percenként sírással ébredt. A széklete habos volt, és nagyon-nagyon savanyú szaga volt, időnként zöldes, nyákos széklet is előfordult. Nálunk valószínűleg csak átmeneti laktóz érzékenységről van szó, amikor azért nincs elég laktáz enzim a szervezetben, mert még éretlen az emésztőrendszer, így nem termel eleget. Azt nem tudom, hogy még most is van-e ilyen probléma Tofinál, mert pár hónapja már egyáltalán nem kap laktóz tartamú kaját. Egy éves koráig teljesen tejmentesen/tejcukormentesen étkezünk a szakorvos javaslata alapján.

Prüntyi,
Köszi a tippet!

Kép
Bab és Tofi
bab

Dani az úszógumi fogságában:
Kép 1148056885.71.jpg Kép 1148056910.78.jpg

Játszóházban:
Kép 1148056986.92.jpg Kép 1143862697.75.jpg Kép 1148057015.19.jpg Kép 1148057049.01.jpg

Alszanak:
Kép 1148057253.38.jpg Kép 1148057274.63.jpg
benianyu

Na?

Kép

Kép
jucc33
Érd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?