A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Zsuzsi: :lol: :lol: Mondta tegnap a Gergő, hogy...képzeljem el.....a Tescoban oda ment hozzá egy anyuka, hogy nem Grétinek hívják a kislányt?!?! :) Csak lesett, hogy honnan tudja...:) De mondta, hogy már előtte ő is kiszúrt benneteket. Nem azért mert ismer, hanem hogy milyen aranyosak voltatok a Dénessel :) A Gergő rosszabb mint egy terhes, hormontúltengéses nő, megkukkol minden babát, terhes kismamit, és mindig szól nekem, hogy nézzem meg milyen aranyosak :) És mikor leszek már én is megint pocis :roll: :lol:

Amúgy 7-gabonás pehelyért küldtem a Gergőt, de nem volt se gyógyszertárban sem a Tescoban. Tudja valaki hol lehet olyant kapni?!?!?

Ringató lesz kedden!
Mi nem tudunk menni, mert vizsgázok :(

Vesm írt sms-t, üdvözöl benneteket! Azt írja, hogy Dórika gyönyörű baba, nagyon aranyos. Szülés jó volt és nem túl hosszú. Hajnal 1-től kezdett görcsölgetni, doktor bácsi 8 előtt ért be és 10:40-kor született Dóri 3160 grammal. Jól vannak :)

Mi voltunk tegnap 1 éves tanácsadáson. Gréti 9080 gramm, 75 cm. Meg lettem dicsérve, mert vittem be pisit, meg a védőnő nagy betűkkel felírta Gréti kartonjára, hogy: Anyuka 1 éves korig betartotta a táplálási tanácsokat :lol: :D (Szerencésre nekem nem szalonnakaparékos tanácsokat adtak...egyeznek az elveink a védőnővel, akivel baromi mázlink van....) Doktor néni örült, mondta a Grétinek, hogy nagyon klassz anyukája van :) Én meg híztam hirtelen vagy 20 kilót. :D De nagyon jól esett.
Rábeszélt a doki a bárányhimlő elleni oltásra. Elég oltás ellenes vagyok, de most meggyőzött ezzel a bárányhimlőssel.
Sőt mivel elvileg én sem voltam még bárányhimlős, bár doktor néni szerint lehet hogy voltam csak nem tudtunk róla....mondta hogy nekem se ártana felvennem az oltást. Vagy lehet kérni hogy nézzék meg voltam e már bárányhimlős. Mert ha akarunk még gyereket, Gréti meg közösségbe fog járni meg ilyenek...nem lenne szerencsés ha elkapnám.

Zita: Milyen volt a szemvizsgálat? Márk hogy viselte? Mi is csepegtettünk este.

Romy: Mi történt Ricsivel? Ami a vizsgaidőszakot illeti, mélységes együttérzésem.... :| :(

KnéRitáról mi hír? És Exiékről?

Timika: Tanulással hogy állok?!?!? Sz.rul de büszkén. :(:(:(:(
Na jó ez nem igaz...csak az első része.... :|

Kinga: Várjuk a szüléstörténetet :)

Enikő: Gratula a kocsihoz :) Ez új kocsi, jól látom?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: Én Exiékről tudok infókat, ma írt smst, Ági jól van, Peti szolizik, ma kezdenek neki a hólyagokra gyógyszert adni, de Ági még mindig nem tudja, hogy mitől vannak :cry: :cry:

A Brendonban szokott lenni 7 gabonás pehely!

Írt fel a dokink a Violának Sinlacot, de sztem ő az egyetlen gyerek a földön aki nem rajong érte:), mivel eddig akivel beszéltem mindenki azt mondta a gyereke imádta:). Alig tudom beletömni a gyerkőmbe:)!
Van valakinek valami jó ötlete, bevált módszere mivel lehet azt dúsítani???? Egy zacskónyit már vagy 3. hete esszük!!! :lol: :lol: Ha Violán múlna sose fogyna el:) :lol:

E
ceniko
Szeged

[quote="ceniko"]
írta:
ceniko
Írt fel a dokink a Violának Sinlacot, de sztem ő az egyetlen gyerek a földön aki nem rajong érte:), mivel eddig akivel beszéltem mindenki azt mondta a gyereke imádta:). Alig tudom beletömni a gyerkőmbe:)!
Van valakinek valami jó ötlete, bevált módszere mivel lehet azt dúsítani???? Egy zacskónyit már vagy 3. hete esszük!!! :lol: :lol: Ha Violán múlna sose fogyna el:) :lol:

E

Na ezzel mi is igy voltunk.Máté kiröhögött ha meglátta.Te milyen formában adod?Én hallottam hogy vki tejpépként egy kis kakaóporral megszórva adta. :shock: Én csak a fözelékét süritettem vele.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Jó régen írtam, bocsi :oops:

Vesm, Kinga, Exi gratula a gyerkőcökhöz! Sok-sok tejcsit kívánok!

Bea,
Grétinek utólag is nagyon boldog szülinapot!!

Cenikő!
Gratula az új autóhoz, csak óvatosan kölekedni vele!! Mi is esszük a Sinlacot, a Lili (és én is :D ) nagyon szeretjük. Én úgy szoktam csinálni, hogy kb. 3-4 evőkanálnyit forralt vízzel kikavarok, hogy olyan jó pépes sűsűségű legyen és utána gyümölcsöt rakok bele. Reszelt almát, vagy banánt, vagy valamilyen bébiételes gyümölcsdesszertet. A védőnőm mondta, hogy csinálhatok Sinlaccal tejberizst, vagy tejbegrízt is (értelemszerűam tej helyett a sinlacot használod ekkor). Ezt még nem próbáltam, de már tervezem, hogy csinálok ilyet.

Beszéltem a védőnővel erről az 1 éves szemvizsgáltaról, és hogy pupillát tágítattnak meg ilyenek (meg mondom őszíntén nekem nem nagyon tetszik ez a rendszer), s ő azt ajánlotta, hogy ne cseppentsek, hacsak nem látnak valami problémát....szerintetek ezt mennyire néznék jó szemmel?

Erika
erika29

Ja, majd elfelejtettem! Zsuzsófi!

A védőnőm említett egy anyukát, akinek nagyon sok tejcsije van. Ha kellene még tejcsi, akkor valahogy összehozhatunk téged vele!
erika29

Enikő!

Jó a verda!
Autókereskedésbe vettétek? Dani egyenlőre csak az anyósülésen figyel majd??
A Sinlacot gyümölcsel lehet dúsitani. Egyébként volt amikor a Márk is kihányta, annyira nem kellett neki.
Miért irták fel??

Bea!
Tegnap megvolt a szemvizsgálat, hála istennek minden oké!
A vizsgálatot végig sirta a Márk, mert lábát kezét én fogtam le, a fejét az apja. De hát igy kellett. Mikor leültünk a székre, már akkor elkezdett sírni, érezte, hogy valami lesz. Azt mondta a doktornő, hogy nem fáj, csak megijednek, hogy mi lesz.
Mondjuk, nálunk a cseppentés se volt egyszerű!

Erika!
Nekünk se volt szimpi ez a pupillatágitás, én probáltam elsumákolni, de felhivott a Deák doktornő, hogy Ő szeret egy gyereket rendesen megvizsgálni, és ilyen kicsin ez igy lehetséges.
3 éves korban kell majd legközelebb vinni, akkor már nem kell tágitani. Beszéltem a játszón, az egyik anyukával, akinek a nagyobb gyerekét a Sportorvosiba nézték meg, és nem vették észre, hogy nem egyformán lát a két szemére.Élete végéig szemüveget kell hordania!
Nem mondom, hogy ez mindenkinél igy van, de inkább egy pár napig cseppent az ember, és igy biztosabb a dolog.

Zita
zitaa

Erika! Igen nagyon kéne a tejcsi!!!! KÉrlek szólj ha tudsz intézni! Már a védőnőd telefonszáma is elég, majd megkérdem én!

Pont most néztem hogy már épp csak hétvégére elég ami van tartalék....

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Most hallok erről a pupillatágításról először.Mui ez pontosan?
Két évesen most voltunk nemrég szemvizsgálaton a Sportorvosiban,és nem volt cseppentés.:(
Remélem nem szúrtak el semmit.Apa szemüveges...
Edit
szilde
Szeged

Sziasztok!

Szilde: Bogival én is a sportorvosiba voltam (nekem picit kancsalnak tűnt, de megnyugtattak, hogy nem az), de nekünk sem kellett cseppenteni!
A Violát még nem vittem el, mindig elfelejtem lehet nem is fogom, vagy ha nem viszem el meglincselnek? Nálunk csak a nagyszülők szemüvegesek, de ők is csak öregségükre....

Edit hogy vagytok? Ezer éve nem írtál:(

Zita: Hja szalonba vettük, igen, egyelőre apánk nem fog vezetni, meg eleinte, ha meglesz a jogsija akkor is csak úgy ha mellette ülök, bár szerinte ő nagyon jól vezet, csak ismerem a vérmérsékletét és féltem embertársaimat:-D És az ótómat is:)
Nemtom miért írták fel a Sinlacot, csak úgy mondta a doki, hogy az jó, a gyerekek szeretni szokták én meg rábólintottam!
Gyümivel keverve sem eszi meg:( Ma próbáltam a banános verziót, és még régebben 1x almával! Sztem Viola alapból útálja az ízét vagy nemtom.... Amúgy ez az első dolgo amit nem eszik meg! :lol: Végre valami:) A zabagépem :lol: :oops:

Erika: Ez a tejberizs/gríz Sinlaccal jó ötlet hátha úgy elfogy, ha nem akkor hazaküldöm anyuval a kutyánknak a maradékot:)

Zitacicu: Én nem is tudtam eddig hogy főzelék sűrítésére is jó, eddig csak magába adtam langyosvízzel és kész! aztán variáns változatok következtek, almával, ma meg a banán, de rámköpte :lol: :lol: :lol: :lol:

Na kereskedő közbe gyorsulnak a fiatalok, idehallom...... :wink:

Jóéjt
Enikő
ceniko
Szeged

Zsu!

Megpróbálom holnap felhívni a védőnőt, s elkérem az anyuka számát, vagy valami elérhetőséget!

Na ezt a szemvizsgálatot mostmár nem értem. Minket is a sportorvosiba utalt be a doktornéni, de ott ezek szerint nem csinálják? És hogy van ez, hogy van akit oda utalnak, van aki meg máshoz megy? Kérdeztem a doktornéninket, hogy a szemvizsgálat körzet szerint megy vagy választhatok orvost, s ő azt mondta, hogy alapban a sportorvosi (ahol körzet alapján kerülök valamelyik dokihoz), de ha bármi gond lenne, akkor menjek pl. a Háry Kovács dokihoz a gyerekklinikára. Akik a Deák dokinál voltatok titeket eleve oda utalak be?

Erika
erika29

Sziasztok!

Zita: Köszi, hogy leírtad az infókat :)
Mi szerencsére tegnap is és ma is simán belecsöppentettünk Gréti szemébe, nem volt semmi hiszti vagy ilyesmi.

Erika: Minket is a sportorvosiba utaltak be, de mivel nem hallottunk túl jókat az ottani dolgokról, ezért vittük a Deák doktornőhöz a csemetéket. Ez nem ingyenes szolgáltatás, merugye magánrendelés, 2000 Ft 1 vizsgálat. Először simán megvizsgálta Gréti szemét, mutogatott neki valami figurákat, közben hol egyik, hol másik szemét takarta el, és le-föl-jobbra-balra tette a figurákat, stb. Meg világított is valami cuccal meg ilyenek. Ezzel kiszűrte, hogy pl. nem kancsal a lány, meg még egy csomó más problémát is vizsgálni tud így, de a rövid- ill. távollátást nem tudja így vizsgálni, merugye nem tudják még a betűket, számokat olvasni a tábláról...mint ahogyan azt a felnőttek teszik ilyenkor. Ahhoz ki kell tágítani a pupillát. Ehhez cseppenteni kell valami cseppentővel, amit tőle kaptunk, 5 napig, és utána vinni kell megint.
Nálunk én is és férjem is szemüvegesek vagyunk, meg egyébként is szegény lánynak van egy paramamija, így pupillát kell tágítani, hogy anyuci megnyugodjon, jól lát :) Tudom milyen idegesítő egy szemprobléma, milyen rossz nem látni segédeszköz nélkül rendesen, és én pl. ezért szeretném rendesen kivizsgáltatni Gréti szemét. Meg persze ha véletlenül baj van, akkor időben kezelni tudjuk....

Enikő: Eleinte Gréti sem csípte a Sinlac-ot. És én is csodálkoztam akkor :) Pedig ő is jó evő. Aztán megszokta :)
Nálunk gyümi+víz+Sinlac...vagy főzelékbe is szoktam tenni néha, de az ritka...

Vettem a Brendonban 7-gabonást.....DE....amit neten láttam, az 7-gabonás pehely, és azt írja, hogy vízzel készíthető, blabla....
http://www.milupa.hu/asp/show_milupa.as ... &lng_id=17
namármost amit én vettem azon nem azt írja, hogy 7-gabonás pehely, hanem Milupa Gabonapép 7-Gabonás és tápszer vagy tej hozzáadásával készíthető.....
Most akkor a 2 nem ugyanaz? A fene gondolta, hogy van vízzel készíthető meg tejjel készíthető is, mikor a honlapjukon nincs erről szó, meg egyébkéntis....csak ilyen volt.
Vagy ezt is lehet vízzel készíteni?!?!?!
Aki szokta használni írja már meg, hogy most akkor mi van....
Itt bosszankodok, hogy miért nem olvastam el ott, hogy megkérdezhettem volna a néniktől....de úgy megörültem, hogy 7-gabonás, hogy rögtön levettem 2 dobozzal, fizettem és távoztam :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő!
Köszi az érdeklődést.:)Jólesett.
Majd írok nem sokára...
Üdv.:,Edit
szilde
Szeged

[quote="ceniko"]S írta:cenikoziasztok!

A Violát még nem vittem el, mindig elfelejtem lehet nem is fogom, vagy ha nem viszem el meglincselnek? Nálunk csak a nagyszülők szemüvegesek, de ők is csak öregségükre....

Én sem vittem el Mátét szemészetre még nem lincseltek meg.... :oops:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Bea: A 7 gabonás amit vettél ugyanígy néz ki (doboza) mint a Milupa weblapján????? Mert ha igen akkor szvsz akárhogy elkészíthető a felsoroltak közül!

Zitacicu: Én pisit se vittem az 1 éves kontrollra elemzésre! Azt is kellett volna, de annyira macerás egy lánygyerektől pisit gyűjteni még ebben a korban....... :oops:

Edit: Nagyon várjuk:) Puszi a csajodnak:)

Szerdán a 15 hós szurikor mondtam a dokinknak, hogy Viola nagyon nem csipázza a Sinlacot, és mondta a doki, hogy a gyártója kiadott egy receptfüzetet amivel dúsítható... kereste de sajna nem találta meg a kis tájékoztató füzetecskét:(

Hjajj akartam kérdezni, hogy Ti beadatjátok a kullancs elleni oltást??? Én alapvetően oltás ellenes vagyok, DE mivel idén nagyon sok volt a víz(ár) ezért rettenetesen sok a kullancs és minden 4. fertőzött! És mi sokat járunk horgászni aholis a tóparton a fűbe is sok van, na meg a játszótéren is:( Felirattam a Boginak (Violának nem tudtam mert még nincs 2 éves) Június elejére van időpontunk beadni!
Aki beadatta volt valami mellékhatása????

Viola fogzik, a 2 alsó kettes dúródik kifele, ezért tiszta egyadta nyálgép a gyerek és azért olyan extra nyűgös!:( de legalább 8 fogunk lesz :lol:

Szép napot!
Enikő
ceniko
Szeged

Szia Enikő!

Észre sem fogja venni a kislány szerintem az oltást
Anna megkapta tavaly a elsőt, 3 hónapra amásodikat és jövő héten kapja a 3. TAvaly már módositották és lehetett adni 1 éves kortól is. Alap védettséget a második után után ad, ( ahogy én tudom) tehát nektek az éppen nyár vége. Annánál se lázat se semmit nem csinált.
Millió pusz: Andi

Andi
Kép
mucska

Enikő!
direkt kivettem a papirt a gyógyszerből , mert itt van a hűtőben. Kaphatják egy éves kortól nyugodtan. Anna 14 hónapos volt amikor kapta a junior!!! változatot.
HA van kérdésed nyugodtan irj vagy hivj fel. 0630 2396838
Millió puszi nektek!
Andi

Andi
Kép
mucska

Andi: Nekünk azt mondta a doki, hogy Viola még nam kaphat! Neki is irattam volna természetesen, ő is jön velünk horgászni meg a jáccóra...nem értem én ezt egyik doki ezt mondja másik azt! :shock:

Viszont nekünk a második (emlékeztető) oltást 2 héttel az első beadása után kell kapnunk, míg a 3. oltást 1 év múlva!
Kérdeztem a védettséget, azt mondta a 2. után már védett lesz, azaz június közepén....

Bakker megáll az eszem, nem tudja bal kéz mit csinál a jobb????? :shock: :shock: :shock:

Köszi, hogy írtál!!! Csajod jól van? Nyaralótok hogy vészelte át az árvizet?

Puszka
E
ceniko
Szeged

Enikő!
ha végig olvasod a papirt abban van olyan is, hogy két hét múlva kapja a másodikat. Az abban az esetben van amikor gyors immunizálás kell.
A papiron egyértelműen rajta van, hogy mehet 1 éves kortól is. Tavaly változtattak valamit pont az előtt mikor kaptunk, mert úgy volt, hogy mi is csak két évesen kapjuk meg.
Olvasd el a papirt ami benne van , mutasd meg a dokinak, hátha Viola is megkapja egyszerre Bogival. Sokkal jobb lenne szerintem.

Ház: ne is kérdezd, az emeletből ki volt 30 cm+ a tető. Mindenünket ki kellett dobni, most veszem az újakat, mert jövő héten költözünk.
Anna jól van , tegnap volt két éves. Beszél mindent , szobatiszta nagyjából és ahogy ő mondja egy ördögfióka. Igazából nincs rá panasz, midenevő, jól alvó szerencsére. Csak eleven az meg nem baj, csak néha nehezen birom idegekkel :D
.
Millió puszi

Andi
Kép
mucska

Andi: Gratula 2. szülinapotok alkalmából :D Sok boldogságot:)

Sajnálom a házat! Nem tudtátok volna kimenetekíteni a berendezést az árvíz előtt???

Csak a receptem van meg, még nem váltottam ki az oltást, majd hétfőn megyek patikába, és majd elolvasom a tájékoztatót természetesen! Én direkt rákérdeztem Violára azt mondta 2 éves kor alatt nem lehet...:( Komolyan nem tudom mit higyjek? :evil: :shock:
Nyilván mindkettőnek beadatnám mivel rendszeresen járunk kullancscsal fertőzött helyekre! :?

Mai képek a csajokról:

Bogi új frizurája:
Kép

Viola lA Bamba:)
Kép
ceniko
Szeged

Kiderült miért hiper-szuper nyűűűűűgi a Barni,és esténként miért van fenn óránként!!

Alul kibújt 2 fogunk,már lehet érezni mikor szoptatom is!!! :lol: :roll:

Zsu,ha érdkel lehet hogy én is tudok adni tejcsit!!

Enikő,tényleg jó volna talizni!! :D
nagyon tuti az autótok!!!

Puszancs:Bibi
bibi226

Szia Enikő!
Bocsi nem kioktani akartalak. Most rákerestem a neten, mindenütt azt irják mehet 1 éves kor után :)
Ellenjavallat: 1 évesnél fiatalabb kor ill.súlyos tojásfehérje érzékenység.
Ez az oltás csak a kullacsok által okozott agyvelő gyull. ellen véd, Lyme kor ellen nem.
http://www.oek.hu/oek.web?nid=330&pid=1

https://www.babanet.hu/szak/gy623.php

Millió puszi

Andi
Kép
mucska

[quote="mucska"]S írta:mucskazia Enikő!
Bocsi nem kioktani akartalak. Most rákerestem a neten, mindenütt azt irják mehet 1 éves kor után :)
Ellenjavallat: 1 évesnél fiatalabb kor ill.súlyos tojásfehérje érzékenység.
Ez az oltás csak a kullacsok által okozott agyvelő gyull. ellen véd, Lyme kor ellen nem.
http://www.oek.hu/oek.web?nid=330&pid=1

https://www.babanet.hu/szak/gy623.php
Köszi a jókivánságokat, a Te lányaid is gyönyörűek!

Millió puszi

Andi
Kép
mucska

Bibi: meglesz a kocsi megyünk :wink: Jobbulást, tudom mit éltek most át!
Kitartás+++++++++++

Andi: Nem vettem kioktatásnak:) Sőt köszi a véleményt és a 2 linket!
Csak épp az ellenkezőjét írja ez a 2 cikk, mint amit a dokink (aki mellesleg a fertőző betegségekre van specializálva) mondott! Ezért csodálkozok! :shock: De majd kinyomtatom, és ha megyek beadatni Boginak, akkor megmutatom a dokinak! :wink: :D
Köszi szépen mégegyszer :wink: , puszikállak és jó munkát a házatok rendbetételéhez!

Ma délután 5től 100folk celsius koncert lesz a Cora parkolójában, mi megyünk:)
Pusssza
E
ceniko
Szeged

Még egy utcsó kép csak itt olyan édesek ahogy szeretik egymást:)
Kép
ceniko
Szeged

Ezt az új programot még tanulnom kell!!
bibi226

Most beszéltem Exivel, valszeg holnap hazaengedik. Ma volt bent Petinél, megsimizte, sajna nem vehette ki az inkuból.....antibiotikummal kezelik a hólyagok (valamilyen fertőzés) miatt a babát! Ha minden jól megy csütörtökön engedik majd haza Petit!
De majd bővebbet holnap Exitől:)
E
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Az új információ szerint holnap haza engedik a kedvesemet.

Ma nagyon vagány voltam megszöktettem a páromat a II korházból (na jó aláírt egy papírt, hogy saját felelőségére, jön ki a korház területéről) és elmentünk egyet babázni a gyerek korházba. Gondolhatjátok menyire örült a kedvesem, mikor meglátta Petikét. Valami folyadék jellegű csillant fel a szeme sarkában, még én is tisztára meghatódtam rajta. Na ma sikerült a gyerek dokival is beszélni. Jól halad a csöppség a gyógyulás útján, valami ilyesmiket hablatyolt latinul, amit sajna én nem értek. De a lényeget is kiszedtük belőle az pedig az, hogy ha minden igaz akkor csütörtökön haza vihetjük.
Ennek a hírnek aztán nagyon örültünk.
Na most elteszem holnapra magam, mert lesz mit csinálnom és rohangálnom, mert a páromat én hordom egyenlőre szoptatni, mert neki még a buszozás nehézkes volna.
Ja és holnap már Ő fog nektek írni. Köszönöm az eddigi együttműködést, együttérzést mindenkinek. S további sok tejet mindenkinek, a babáknak meg sok egészséget kívánok.

Üdv Feri (Sztéboy azokon az oldalakon ahol én szoktam járogatni)

Ági és
KépKép
exdeus

Feri,Exi nagy-nagy gratula most olvastam hogy megvan a kis trónörökös!!!!

Mielőbbi hazatérést kívánok!!!

Puszancs:Bibi :roll:

Kép
bibi226

Üdv!
Itthon, igaz, csak kimenőre, de ma már megírják a zárómat, és holnap lelépek. Ma is megyünk Petihez. :D
Jó, mert fél hétre kell visszamennem...
Figyi csajok, az lehet, hogy allergiás vagyok a szopis teára?????? Pöttyös arcú lettem, és más új nem volt az életemben az utóbbi időben...
Enikő, nem tudom, hogy milyen vájt füled van, de én pénteken a kórházban nem hallottam a gyorsulás zaját. :) Pedig füleltem, elhiheted!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Bibi Igen nagyon örülnék, mert ami van az éppen mára elég, holnaptól tápszert kellene adnom neki:(

Kérlek hívja fel ha tudsz adni jó? :)

Dancsi! Biztos nem kellenek az üvegek? Immár üresek és a héten el tudnék szaladni arra velük!

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!!

Exi: Minden pénteken hallgatom :D Idehallik teljesen :lol:
Lehet h allergiás vagy rá, sok gyógynövény van benne, inkább sört igyál, az szvsz jobb is, és sokkal finomabb, már ha szereted a sört :)

Csajok Ti hova szoktatok hétvégén elmenni ebédelni?? Most hogy lesz kocsink minden vasárnap elmennénk ebédelni, ma a tésztaházban voltunk, hát a párom már most éhes, nem lakott valami jól:( Van olyan hely ahova gyerekekkel lehet menni és kiadós a kaja? Esetleg menü ebéd van vagy családi kedvezmény....stb
Köszi
E
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Erika: Lilit Isten éltesse születésnapja alkalmából! :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsuzsófi,
nem kellenek köszi, dobd ki, vagy add oda valakinek nyugodtan. Már minimálisakat kell csak fejnem, annyi üveget pedig kapok unokatesómtól.

Enikő,
nekünk a kedvenc helyünk Újszegeden a Fasor. Olcsó és finom.
Meg jó még szintén Újszegeden a Fürj utcában a Görög Pizzéria (nem csak pizza van), a Petőfi S. sgt-on a Gringos (nemtom jól írtam-e), a Kiskőrössy, vagy Jobb mint otthon.

De amióta megvannak a gyerekek egyre ritkábban járunk el.
Vendég

Üdv!
Enikő, én is erre gyanakszom. Ma már nem iszom meg, aztán meglátjuk...ha elmúlik, megint megpróbálom. Aztán ha az a bűnös, akkor kiderül. Csütörtökig kísérletezek.
Kaja: Sarokház. Ide az eskinket megelőző napon ide tértünk be, és nagyon kiadós volt az ebéd, pedig a férjem nem egy kisétkű. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
A Fasort és a Jobb mint otthont én is tudom ajánlani!
Mi néha elmegyünk a Classic caféba is, az a Mix üzletház udvarában van. Van egy csomo szerb kaja. Ajvár, pita van a kajákhoz. Nekünk bőven elég.

Lányok!
Epret szerintetek milyen idős kortól lehet adni a gyerekeknek?

Zita
zitaa

Enikő :D
A Fasor meg a Jobb mint otthon szerintem is jó! :)
Ezek mellett engedd meg, hogy a mi éttermünket is ajánljam :oops: :lol:

http://64.233.183.104/search?q=cache:fO ... lr=lang_hu

Házhoz szállításunk még nincs, ez rosszul van feltüntetve.
Menünk hétfőtől péntekig van!

Pussz!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Én epret 2 éves korig nem adnék, tegnap akartunk adni Jozsónak, de kiköpte, hogy fujj, pedig finom volt.
Vendég

Sziasztok!

Bea,
Köszi a jókívánságot! Mostmár mi is nagylányok vagyunk :D
A szemvizsgálat leírást is köszi. Asszem mi most csak a sportorvosiba megyünk, s meglátom majd, hogy milyen lesz a doki hozzáállása. Nálunk senki sem szemüveges, így annyira még nem aggódok.

Megvolt ma a szülinap, olyan aranyos volt a Lili, csak nézte, hogy mindenki hoz neki valamit és torta, meg lufik...teljesen oda volt :lol:

Zsu,
Nem felejtettelek el, holnap hívom a védőnőt, hétvégén sajna nem tudtam!!!

Cenikő,
Kullancs ellenit én is beadatom a Lilinek, a mi doktornénink is beadja 1 éves korban. Sztem kérdezz rá a dokinál.

Rakok fel néhány képet a mi kis szülinaposunkról
Kép

Apa feldíszítette kicsi lányát :wink:
Kép
erika29

Sziasztok!
Vagyunk ám, csak sűrűek a 7végéink :D Szombaton gyereknap volt az óvodában, tegnap meg anyósom tartott gyereknapot a kertben, amit persze estére elvitt az eső :(

Enikő! Grat az autóhoz! Akkor mostmár reszkessen aki elindul ugye? :lol: Fasor, Jobb mint otthon tuti helyek. Mi már mind2 helyen voltunk a lányokkal.

Zita! Az eper mint az összes aprómagvas allergizálhat, 2 éves korig nem ajánlják. Lottit tegnap kínáltam vele, meg sem kóstólta :( nem tudja mi a finom :D

Erika! Isten éltesse a nagylányod! 101 kiskutya volt a tortán?milyen volt, hol készítették?

Bibi! Grat a fogakhoz! Lassan akkor több foga lesz Barninak mint füle. :lol:

Exi! Remélem már otthon vagy, és nemsoká Peti is mehet haza hozzátok! Vettél mellszívót végül?

Lindi ma feszt alszik. Reggel kivételesen mi vittük a nagylányt oviba, elaludt a kenguruban, 11kor evett, azóta alszik megint. Gondolom ettől a csoda időtől. :( Legalább kihasználom az időt, takarítok, mert bár csak épp aludni voltunk itthon a 7végén, olyan a lakás mintha atomtámadás érte volna. :(

Melinda
friss kép a csajaimról
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 151.39.jpg[/img]

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hogy jelenik meg a kép???

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő!

Mi a Szote menzára járunk hétvégén, hétközben is onnan hozzuk a kaját, és nagyon meg vagyunk elégedve, de nem a menüt esszük... az kevés, és ált. a rosszul sikerült kajákat teszik bele. A többi kaja jó, nagyok az adagok, és szerintünk nem drága (köret 150, hús 350) Mondjuk mi nem eszünk soha levest, nem vagyunk oda érte. A Fesztiválba is megyünk néha, de az drágább, viszont van etetőszék!

Üdv:mariann

Mariann
Kép
kmarian

Erika!

Neked is egy éves a lányod? Gratulálok! Miket tud a nagylány?

Exdeus!

Gratulálok Törppeti születéséhez! :D Sajnálom, hogy klinikára kellett vinni! Mellszívót tudok kölcsönözni, ha kell, úgyis itt laksz valahol a közelben. Vagy bármi másban is segítek, ha tudok.
Kórházi kajában nem volt valami allergén? Vagy azóta jött ki? Fejni, fejni, fejni... ez a legjobb tejserkentő.
Jól olvasom, első nap még nem vitték el a kilinikára és mégiscsak délután kaptad meg a bébit? Hát ez elég bosszantó!

Mariann
Kép
kmarian

Melinda!

Köszi! A Kati cukrászdában csináltattuk a tortát, 101 kiskutyás ostyát rakattunk rá. Sok fajta ilyen ostya feltét van, de bármilyen formájú tortát megcsinálnak. Fincsi volt, tejmentes krémmel csináltattam és így a Lili is ehetett belőle.

Így nézett ki
Kép

Enikő
Mi most hétvégén a Gőry pincében kajáltunk, meg párszor voltunk már ott. Nagyon jó kaja van, és iszonyú mennyiséget adnak!

Erika
erika29

Erika! Klassz a torta nagyon! :)

Pótolom a korábban elbengázott képet!

Kép Kopasz lányok

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Exi!
Miattad jöttem! :D
Gratulálok a kis Petihez!Sok boldogságot hozzá!!!
Kép

Csibe
csibe78

SZIASZTOK
Ma voltunk védőoltáson.Norbinak meg se kottyant,de Niki nagyon :cry: Egyébként szépen fejlödnek bár a mosolygást még nem gyakorolják.Máté ilyen idösen már kacagott :roll:
KÉRDÉS:ismer vki Dévényes gyógytornászt itt Szegeden?Köszi
Norbi 4670gr Niki 4430.

Kép
Kép
zitacicu2

[img]Sziasztok!
Először is gratula Exinek és Móninak a kisbabájukhoz!!

Most megpróbálom röviden leírni a szüléstörténetemet.
Természetesen az egész takarítással kezdődött :D Utána kimentem a Mars térre venni sok szép virágot a lakásba meg földiepret.Az egész lakást virágba borítottam,este pedig megettünk párommal 1 kg epret.Jaj de fini volt :lol: Most egy darabig nem ehetek :cry:
Este 11-kor éreztem azt hogy lehet hogy ezek a fájások?? Megfigyeltem és pár fájás volt 20 percenként,aztán gyorsan jöttek a 15,1o és 5 percesek.Legalábbis nekem gyorsnak tűnt.Férjemnek mondtam hogy nyugodtan feküdjön le aludni(ez volt 1 óra körül),majd szólok ha szerintem menni kell. Szépen körözgettem a nappaliban-políroztam a padlót :D .Nem voltak borzasztóak a fájások.Azt hittem hogy sokkal rosszabb lesz.Közben szorgalmasan csináltam a légzéstechnikát,ami szerintem nagyon sokat segített!!
Szerencsére pont aznap este mostam meg és szárítottam a hajamat,így azzal már nem kellett foglalkozni fájások közben.
3 ora körül szóltam férjemnek hogy szerintem ébredjen,mert menni kell.Tudtam hogy előtte csinálni akar szendvicseket,esetleg kávét,ezért szóltam neki időben.Mire összecígelődtünk és elindultunk a klinikára,már olyan volt mintha nem is lennének fájásszünetek.Szerencsére kocsival kb 3 percnyire lakunk a klinikától.
Apás szülést terveztünk,apuci addíg kint várt a folyosón,amíg nekem felvették az adataimat.Kiderült hogy már 6 cm-re kivoltam tágulva.Ez gyors volt(szerintem).Mire páromat beengedték,szinte a doki is ott volt.Nagyon gyorsan eljutottam a 10 cm-ig,de sajna Kitti nem akart beilleszkedni a szülőcsatornába,pedig rendesen irányban állt.
7 után nemsokkal a dokim úgy döntött hogy akkor nem szenvedtet tovább( a tolófájások már tényleg kemények voltak :shock: ) és irány a műtő.Na innentől kezdve felgyorsultak az események.Sitty-sutty áthajintottak egy másik ágyra és már toltak is.Az epidurális beadása nem volt annyira leányálom,mert ülnöm kellett egy asztal szélén nem mozdulva! Na ez érdekes mutatvány volt a tolófájásokkal. Miután mondta a doki hogy a műtöbe megyünk,nekem olyan volt mintha kikapcsoltak volna.Mintha már kaptam volna valami lazítószert :)
Egyáltalán nem aggódtam azon hogy mi lesz.Tudtam hogy a dokimban 100%-ban megbízhatok és ez jó érzés volt.
Érdekes érzés volt ahogy lötyögtették a hasamat miközben babócát kivették.Szinte kellemes érzés volt,az viszont fantasztikus amikor felsírt!!
Szóval semmilyen negatív érzésselnem távoztam-illetve vittek-ki a műtőből.Babócának sem kellett megszenvednie amíg átpaszírozza magát rajtam és nekem sem a kinyomással.
Persze pár napig fájt a csaszi helye,de már szinte észere sem veszem.
Az nem volt kellemes hogy utána nem ihattam egy napig,utána ebédre egy kis tálka erőlevest kaptam,vacsire meg egy kefírt,de igazság szerint nem is voltam éhes.
Nagyon gyorsan eltelt az a pár nap ott bennt a klinikán.Jó volt hazajönni,de kicsit aggódtam is,hogy mi lesz itthon.Éhen ne haljon babóca meg hasonlók...a tejem még mindig nem akar igazán beindulni.Holnap vetetek férjemmel szezámkrémet vagy mit.Korábbaan írta valaki itt a neten hogy használt neki.Hátha nekem is beválik.
Szóval röviden ennyi.
Most felrakok pár képet-ha sikerül.Túl nagyok a képek:cry: Ha lesz időm,lekicsinyítem őket.
Mindenkinek kellemes estét és éjszakát.
szszkinga

[img]Sziasztok!
Először is gratula Exinek és Móninak a kisbabájukhoz!!

Most megpróbálom röviden leírni a szüléstörténetemet.
Természetesen az egész takarítással kezdődött :D Utána kimentem a Mars térre venni sok szép virágot a lakásba meg földiepret.Az egész lakást virágba borítottam,este pedig megettünk párommal 1 kg epret.Jaj de fini volt :lol: Most egy darabig nem ehetek :cry:
Este 11-kor éreztem azt hogy lehet hogy ezek a fájások?? Megfigyeltem és pár fájás volt 20 percenként,aztán gyorsan jöttek a 15,1o és 5 percesek.Legalábbis nekem gyorsnak tűnt.Férjemnek mondtam hogy nyugodtan feküdjön le aludni(ez volt 1 óra körül),majd szólok ha szerintem menni kell. Szépen körözgettem a nappaliban-políroztam a padlót :D .Nem voltak borzasztóak a fájások.Azt hittem hogy sokkal rosszabb lesz.Közben szorgalmasan csináltam a légzéstechnikát,ami szerintem nagyon sokat segített!!
Szerencsére pont aznap este mostam meg és szárítottam a hajamat,így azzal már nem kellett foglalkozni fájások közben.
3 ora körül szóltam férjemnek hogy szerintem ébredjen,mert menni kell.Tudtam hogy előtte csinálni akar szendvicseket,esetleg kávét,ezért szóltam neki időben.Mire összecígelődtünk és elindultunk a klinikára,már olyan volt mintha nem is lennének fájásszünetek.Szerencsére kocsival kb 3 percnyire lakunk a klinikától.
Apás szülést terveztünk,apuci addíg kint várt a folyosón,amíg nekem felvették az adataimat.Kiderült hogy már 6 cm-re kivoltam tágulva.Ez gyors volt(szerintem).Mire páromat beengedték,szinte a doki is ott volt.Nagyon gyorsan eljutottam a 10 cm-ig,de sajna Kitti nem akart beilleszkedni a szülőcsatornába,pedig rendesen irányban állt.
7 után nemsokkal a dokim úgy döntött hogy akkor nem szenvedtet tovább( a tolófájások már tényleg kemények voltak :shock: ) és irány a műtő.Na innentől kezdve felgyorsultak az események.Sitty-sutty áthajintottak egy másik ágyra és már toltak is.Az epidurális beadása nem volt annyira leányálom,mert ülnöm kellett egy asztal szélén nem mozdulva! Na ez érdekes mutatvány volt a tolófájásokkal. Miután mondta a doki hogy a műtöbe megyünk,nekem olyan volt mintha kikapcsoltak volna.Mintha már kaptam volna valami lazítószert :)
Egyáltalán nem aggódtam azon hogy mi lesz.Tudtam hogy a dokimban 100%-ban megbízhatok és ez jó érzés volt.
Érdekes érzés volt ahogy lötyögtették a hasamat miközben babócát kivették.Szinte kellemes érzés volt,az viszont fantasztikus amikor felsírt!!
Szóval semmilyen negatív érzésselnem távoztam-illetve vittek-ki a műtőből.Babócának sem kellett megszenvednie amíg átpaszírozza magát rajtam és nekem sem a kinyomással.
Persze pár napig fájt a csaszi helye,de már szinte észere sem veszem.
Az nem volt kellemes hogy utána nem ihattam egy napig,utána ebédre egy kis tálka erőlevest kaptam,vacsire meg egy kefírt,de igazság szerint nem is voltam éhes.
Nagyon gyorsan eltelt az a pár nap ott bennt a klinikán.Jó volt hazajönni,de kicsit aggódtam is,hogy mi lesz itthon.Éhen ne haljon babóca meg hasonlók...a tejem még mindig nem akar igazán beindulni.Holnap vetetek férjemmel szezámkrémet vagy mit.Korábbaan írta valaki itt a neten hogy használt neki.Hátha nekem is beválik.
Szóval röviden ennyi.
Most felrakok pár képet-ha sikerül.Túl nagyok a képek:cry: Ha lesz időm,lekicsinyítem őket.
Mindenkinek kellemes estét és éjszakát.
szszkinga

[quote="zitacicu2"]S írta:zitacicu2ZIASZTOK
Ma voltunk védőoltáson.Norbinak meg se kottyant,de Niki nagyon :cry: Egyébként szépen fejlödnek bár a mosolygást még nem gyakorolják.Máté ilyen idösen már kacagott :roll:
KÉRDÉS:ismer vki Dévényes gyógytornászt itt Szegeden?Köszi
Norbi 4670gr Niki 4430.

Zita, mél ment....
Puszka
E
ceniko
Szeged

ENIKÖ

Nem kaptam semmit...... :cry:

Kép
Kép
zitacicu2