[img]Sziasztok!
Először is gratula Exinek és Móninak a kisbabájukhoz!!
Most megpróbálom röviden leírni a szüléstörténetemet.
Természetesen az egész takarítással kezdődött

Utána kimentem a Mars térre venni sok szép virágot a lakásba meg földiepret.Az egész lakást virágba borítottam,este pedig megettünk párommal 1 kg epret.Jaj de fini volt

Most egy darabig nem ehetek
Este 11-kor éreztem azt hogy lehet hogy ezek a fájások?? Megfigyeltem és pár fájás volt 20 percenként,aztán gyorsan jöttek a 15,1o és 5 percesek.Legalábbis nekem gyorsnak tűnt.Férjemnek mondtam hogy nyugodtan feküdjön le aludni(ez volt 1 óra körül),majd szólok ha szerintem menni kell. Szépen körözgettem a nappaliban-políroztam a padlót

.Nem voltak borzasztóak a fájások.Azt hittem hogy sokkal rosszabb lesz.Közben szorgalmasan csináltam a légzéstechnikát,ami szerintem nagyon sokat segített!!
Szerencsére pont aznap este mostam meg és szárítottam a hajamat,így azzal már nem kellett foglalkozni fájások közben.
3 ora körül szóltam férjemnek hogy szerintem ébredjen,mert menni kell.Tudtam hogy előtte csinálni akar szendvicseket,esetleg kávét,ezért szóltam neki időben.Mire összecígelődtünk és elindultunk a klinikára,már olyan volt mintha nem is lennének fájásszünetek.Szerencsére kocsival kb 3 percnyire lakunk a klinikától.
Apás szülést terveztünk,apuci addíg kint várt a folyosón,amíg nekem felvették az adataimat.Kiderült hogy már 6 cm-re kivoltam tágulva.Ez gyors volt(szerintem).Mire páromat beengedték,szinte a doki is ott volt.Nagyon gyorsan eljutottam a 10 cm-ig,de sajna Kitti nem akart beilleszkedni a szülőcsatornába,pedig rendesen irányban állt.
7 után nemsokkal a dokim úgy döntött hogy akkor nem szenvedtet tovább( a tolófájások már tényleg kemények voltak

) és irány a műtő.Na innentől kezdve felgyorsultak az események.Sitty-sutty áthajintottak egy másik ágyra és már toltak is.Az epidurális beadása nem volt annyira leányálom,mert ülnöm kellett egy asztal szélén nem mozdulva! Na ez érdekes mutatvány volt a tolófájásokkal. Miután mondta a doki hogy a műtöbe megyünk,nekem olyan volt mintha kikapcsoltak volna.Mintha már kaptam volna valami lazítószert
Egyáltalán nem aggódtam azon hogy mi lesz.Tudtam hogy a dokimban 100%-ban megbízhatok és ez jó érzés volt.
Érdekes érzés volt ahogy lötyögtették a hasamat miközben babócát kivették.Szinte kellemes érzés volt,az viszont fantasztikus amikor felsírt!!
Szóval semmilyen negatív érzésselnem távoztam-illetve vittek-ki a műtőből.Babócának sem kellett megszenvednie amíg átpaszírozza magát rajtam és nekem sem a kinyomással.
Persze pár napig fájt a csaszi helye,de már szinte észere sem veszem.
Az nem volt kellemes hogy utána nem ihattam egy napig,utána ebédre egy kis tálka erőlevest kaptam,vacsire meg egy kefírt,de igazság szerint nem is voltam éhes.
Nagyon gyorsan eltelt az a pár nap ott bennt a klinikán.Jó volt hazajönni,de kicsit aggódtam is,hogy mi lesz itthon.Éhen ne haljon babóca meg hasonlók...a tejem még mindig nem akar igazán beindulni.Holnap vetetek férjemmel szezámkrémet vagy mit.Korábbaan írta valaki itt a neten hogy használt neki.Hátha nekem is beválik.
Szóval röviden ennyi.
Most felrakok pár képet-ha sikerül.Túl nagyok a képek:cry: Ha lesz időm,lekicsinyítem őket.
Mindenkinek kellemes estét és éjszakát.