A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Norkini!

Akkor nálatok is biztos a papás szülés papaápolás nélkülKép De úgyis a fejemnél lesz, remélemKépKépKép

Katica!

Üdv a friss kismamik között és boldog babavárástKép Gratula a nagyobbhoz is! 27 órát vajudani nem lehetett egyszerü! Mikortól volt tényleg durva a fájás? Azéárt remélem nem 27 órán keresztül voltak kõkemény görcsök!

cupp
sasha

Kép
sasha

Csajok,

Kérdenék már megint valamit. Az én párom nem nagyon akar bejönni velem szülni, de én nagyon-nagyon szeretném, ha mellettem lenne. Volt-e valakinek hasonló problémája és ha igen, hogyan lehetne szelíden rávenni a kispapát, hogy ott legyen?

Pussz
Nyulika
23+4
nyulika

Kata007,

Ez a módszer még nem volt. Jegyeztem! Kép
Nem lettél rosszul tõle sose?
Mindegy kipróbálom, valaminek csak kell használnia nálam is! Kép

Nyulika
23+4
nyulika

Sasha,
Tok igazad van!!!En is ilyen aggodos vagyok.Csak akkor hiszem el ha mar kibujt es megnyugtattak.Ezert van ez az oktober varas is nem???
Annyira rossz hogy ramtornek ezek a gondolatok es neha csak akkor szabadulok toluk ha megmoccan.LEhet hogy jelzi hogy ne izguljak O nagyon jol van.
Na szoval fo az optimizmus csak neha nehez.Persze senkinek nem mondom csak itt nektek de itt lehet mert Mindenki megertiKépKépKép

Nyulika,
Az elejen ez enyem sem volt oda az otlettol de ahogy nott a hasam es erzte a mocorgasat akkor O maga jelentett ki hogy be akar jonni es velem lenni hogy megvedjen es biztasson.Annyira meghatodtam.Kép
Biztos megvaltozika velemenye,ne eroltesd es ugyis bemegy.Ha meg nem akkkor jobb is mert lehet hogy rosszul lenne es az meg neked nem lenne jo.

Katica,
Bocsi hogy hogy elfoglatam a kivant nevetKépUdv itt nalunk es minden jot tovabbra isKép

Lanyok,
Igen majdnem minden kispapa egyforma ezen a teren fennhangon hangoztatjak hogy nekik csak fiuk lehet de amikor megszuletik az a tunderi kislany teljesen odavannak erte.
Nalam is mindig csak igy hivja KukimanoKépDe ha mindegy majd kiderul a vegen hogy igaza volt -eKépKépKép

Pusz es megyek haza
Kataa
27+6

Kép
Kép
kataa

Nyulika!

Nem! Kép
Nem kell, hogy meleg legyen, csak éppen megnyitod a hideg csapot, és ami az elején kijön. Annyit igyál amit egyszerre le bírsz gurítani a torkodon. Közben gondolj arra, hogy miért csinálod!!! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Nyulika,

A terhességem elõtt nagyon ritkán jártam a mellékhelységbe Kép, de most mióta meleg teával-vízzel-tejjel (nem mindegyik, szabadon választható) kezdek, nincs ilyen problémám. A víznek nem kell forrónak lennie, de ihatónak.

Különben az én párom és családja fiút szeretne, én és a családom lányt. Kép Nem ismerõs valakinek a helyzet?

A Párom nem akar bejönni a szülésre, de szerintem fejlõdõképes, mert eddig úgy gondolta, hogy UH-n sem akarja megnézni és kb 2-3 hét múlva a nõgyógy-nál már meg fogja nézni. Kép Juhé!! Kép Bízok benne, hogy fejlõdõképes, erõltetni úgy sem lehetKép

Nyulandi
nyula

Nyulika!
és Norkini!
Sziasztok!

Én is úgy tudom, hogy nincs külön vizibalett kismamáknak. Te hova jársz? Én úgy érzem, hogy ez az egyetlen mozgás fajta, amitõl nem kapnék frászt.
Én sem értem miért gondolja a párom, hogy a mi babánk fiú lesz? És ti honnan érzitek, hogy a bennetek milyen nemü a baba? Én nem érzek semmit. Velem van a baj?
Az én férjem be akar jönni velem szülni, pedig soha nem néztem volna ki belõle. Mondtam neki, hogy ott lennt nem kell néznie, csak az arcomat törölgesse és szépséges dolgokat duruzsoljon a fülembe. Én kis naívKép
Szerintem mesélj neki arról milyen sokat jelentene, ha ismerõs arcot látnál magad körül, nem lennél annyira elveszve. Pláne ha az az ismerõs arc azé, akit nagyon szeretsz és hogy ha valaha meggondolná magát, ezt soha nem pótolhatja be. Ez az élmény egyszeri és megismételhetetlen (ennél a babánál)!!! Ha lemarad róla soha nem tudja meg milyen és különbenis közben is kimehet, ha nagyon nem bírná! Bátorítsd egy kicsit!

Sasha!
Felveszel engem is a listára?
Pirus, 27 év, 12hét 1nap, 1.baba, Budapest XVII.ker., 2003. 02.06., II. számú Nõi Klinika Dr. Mericli Metin.
KöszikeKép))))

Pirus
pirus

Pirus,

Köszönöm a tippeket a kispapával kapcsolatban!

Meg persze a többieknek is!

A Kondorosi usziba járok "sellõzni", és nekem nagyon jó. Átmozgat, de nem erõltetem meg magamat. Azért mindig kiderül, hogy vannak izmaim. Olyanok, amikrõl el is feledkeztem. Kép

Nyulandi,

Akkor Te is azt reméled, hogy idõvel megváltozik a véleménye? Persze, én kispapám is fejlõdik, látom rajta. Remélem, hogy az lesz a vége, hogy kérdés/kérés nélkül jönni fog velünk.

Pussz
Nyulika
23+4
nyulika

Kataa, Sasha, köszi a kispapa nevében is.KépKép

Pirus, Katica, sziasztok, jó pocisodást!KépKép

Nyulika!

Nálunk úgy volt, hogy elõször nem akart bejönni, de persze én reménykedtem, hogy meggondolja magát. Aztán úgy alakult, hogy mikor bevitt éjjel a kórházba, nem volt szíve ott hagyni egyedül, mondta, hogy amig nem durva a dolog, addig együtt sétálunk a folyosón, hogy ne unatkozzak. Aztán jött a doki, rögtön felmérte, hogy mi a helyzet, és elkezdett feladatokat adni a kispapinak. Most mérje a fájásokat,meg majd szóljon ha ez vagy az van, stb. Na a vége az lett, hogy annyira ráérzett az apuka, hogy itt most rá igenis szükség van, hogy eszébe se jutott kimenni, mikor kibújt a baba, sõt, még a köldökzsinórt is Õ vágta el. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a vajúdás vége felé láttam rajta, hogy mindjárt sír, és akkor ki akartam küldeni. De nem mentKép, és utána azt mondta, hogy élete legnagyobb élményénye volt, hogy együtt szültük meg a kisfiunkat. Amikor rámtettek a babát, onnantól kezdve végig vele volt, õ fürdette meg elõször, még a vizsgálatoknál is ott volt. És ez nekem is jó volt, mert tudtam, hogy nem idegenek macerálják a babámat, hanem az Apukája vigyáz rá.
Na bocs a regényért, a lényeg az, hogy ha lehet, ne hagyjátok ki az együttszülést.
Pusz
Zulu
21+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Pirus!

Beirtalak a listábaKép Ha péntekig nem változik a helyzet akkor a 61. vagy megelõzve Miszikét!Kép

Mindjárt jön haza kispapám. Fél hétkor, de már nem birok magammal. Éhes vagyok, meg ilyenek. És különben is jöhetne már. Voltak itthon anyumék felköszöntöttek és úgy meglepõdtem, mert egy névnapra ilyen drába ajándékot venni... Hát persze rajtafelejtették az árcédulát...Kép Igaz a névnapom a múlt héten volt, csak a kocsijuk döglött beKép Igy csak most tudtak jönni. Lányok én névnapra csak virágot és bombont tudtam hogy adnak, de anyumék leköröztek. Nem is értem mikor anyagilag nem állnak sehogy sem! bocsi, hogy ilyenekrõl beszélek, de hát a párom még nem ért haza...

Megyek benyomok valamit gyorsan mert nem birom ki mig hazaér.
sasha
30+5

Kép
sasha

Forti
Gratulálok a kisfiadhoz és minden jót kivánok!

Zsanci
Már nem sok van hátra, kitartás. A Máv kórházról annyit , hogy mondenki nagyon kedves a szülésznõ és a nõvérek is.
Ha problémád van a szoptatással és szólsz azt is szívesen megmutatják csak szólni kell.

Sasha
Köszi, hogy kijavitottad a kislányom nevét, remélem a következõ táblázatban már látszik.

Petra és a 13 napos kis Petra
Petra

Sziasztok!

Elõször is gratulálok minden mamának a pici babájához, a pocakosoknak meg problémamentes pocaknövesztést kívánok!

Még nem is voltam pocakos, amikor már olvastam ezt a topicot, azóta azért nekünk is sikerült, ha nem is egyszerûen, de már a 33. hetet tapossuk. Õszintén szólva nem is tudom miért nem irogattam eddig, csak a gép elõtt drukkoltam mindenkinek!

Gombóc miatt ragadtam most klaviatúrát, mert végigizgultam a kezdeteket nála is, a másik topicban is, mivel dokink azonos.

Gombóc, a doki néha tényleg nagyon lazának tûnik, de alapos, én legalábbis nagyon-nagyon megbízom benne!
Az erõsebb folyás normális, de ha a színe, szaga és állaga más akkor feltétlenül említsd meg neki! Én is voltam így, megnézte, és kaptam rá gyógyikat, sõt a streptoccoccust is megemlítettem neki, a 36. hét környékén meg fogja nézni!

Én úgy tudom, hogy csak augusztusban nincs, és még most szerdán készülök hozzá a szabadsága elõtt, így beszéltük meg!

Elnézést kérek a Többiektõl, de Gombócnak szerettem volna 1-2 infóval szolgálni, remélem sikerrel.

Mindenkinek minden jót!

Sziasztok,

Taháni
Taháni

SZIASZTOK!

Kivetelesen van mentsegem, mert nem irtam az elmult jopar napban: Balatonoztunk, es isteni volt. Egesz nap es egesz ejjel egyutt edesharmasban, ill. negyesben, mert pocakbaba is aktivan jelen volt. Tudnek meg aradozni, de inkabb abbahagyom, mielott elkap az ihlet.

Kryss, Sziszike, Forti! Nagyon gratulalok a babakhoz! De jo Nektek!

Mar csak 8 het es en is! Azt hiszem most mar nagypocisnak nyilvanithatom magam a 32. hetet taposva!

Isme!
Egy eves volt a nagyfiam, amikor befeszkelodott Kispocok. Az emelgetestol en is nagyon feltem, segitsegem senki sincs, raadasul a legelso babankat a 3. honapban elvesztettuk, emiatt a masodik terhessegemet az 5. hettol betegallomanyban toltottem. Emiatt nagyon aggodtam en is eleinte. De mivel nem tudtam mast tenni, emelgettem es emelgetem Krisztiant /15 kg/ a mai napig. Mindig mondom Kispocoknak a hasamban, hogy kapaszkodjon. Annyian vegigcsinaltak mar tehesseguket ennyi vagy meg kisebb korkulonbseggel, nekunk is menni fog. Szoval szerintem modjaval, de lehet.

Kakukkfu!

Nekem 3 szal szor nott a hasamra, a koldokom ala, de kb. 2-3 cm hosszuak es feketek! Vicces! Az elso babamnal Milupa kremmel kentem minden nap a pocim, ill. apuci kente. Most erre nincs energiam, raadasul a melegben a kremezes gondolatatol is rosszul vagyok. 32.heten nincs egy csikom se, az elozo babanal se volt. Szules utan a koldokom korul kitagult volt a bor, de par het alatt visszahuzodott nyomtalanul. Szerintem a csikozodas alkati dolog, ha hajlamos vagy ra, kenheted barmivel, akkor is elojon. Ha nem, akkor mazlid van.

Gomboc, Franyo, Katica, Pirus! SZIASZTOK!

Nyulandi! Nalam gyavabb ember nincs! En az elso szulestol szinte rettegtem, kar volt! Elotte a fogorvost is csak ugy engedtem a szam kozelebe, ha dupla erzestelenitot adott. A szules ota sokkal batrabb vagyok, hidd el, az a fajdalom teljesen mas, es az igazan veszes resze par ora csak! Raadasul az egyetlen fajdalom, aminek ertelme van. Utana pedig, amikor tul vagy rajta, akkora mamort el at az ember, hogy ahhoz foghato nincs mas a Foldon!

Kataa!

De jo, hogy tul vagy a fogaszaton! Hos vagy!

Imolka!

Akkor mi egy szakmat muvelunk. En a Csillaghazban dolgoztam, ha mond valamit. Mikor vegeztel es milyen szakon?

Zulu!

Ird meg legyszi a Telki telcsiszamat! Koszi!

Sziasztok!

Mona //31+1/
Mona

Sasha!KépKépKép
Boldog névnapot kívánok így utólag!

Mona,
06(26)372-300 Ez a recepció, itt tudnak segíteni mindenben, és az árakat is itt lehet megtudni. Bejelentkezni nem muszáj, ha csak egy kisebb vizsgálatról van szó. Az fontos, hogy figyelj, mit akarnak csinálni, mert a végén kellemetlen meglepi érhet. Nekem is majdnem csináltak egy komplett terhesgondozást, de mikor a kezembe nyomta a nõvérke a pisispoharat, nyomatékosítottam, hogy csak egy kenetvétel lesz. A végén még sokkot kaptam volna a kasszánál.KépKépKépAz nagyon szimpi volt, hogy utána is ugyanolyan kedvesek voltak, pedig hát nem hagytam ott egy vagyont, és a dokinõ is rendesen válaszolt a kérdéseimre.Kép

Pocok!
És ez csak fokozódni fog...KépKépKép

Pusz
Zulu
21+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu, koszi-koszi!

Mona
Mona

Lányok!

Nyitottam egy topikot az Ismerjük meg egymást-ban. Biztos megtaláljátok a cime sasha. Véletlenül a legelsõ lett a topikban. Nem akartam. Azt nem vettem számitásba, hogy mig itt nagyon sok topik két " izé között van addig ott 1 volt... Hát elnézést az érintettektõl itt!

cupp
sasha

Kép
sasha

Kedves Nyulika!

Réka vagyok, van egy 9 hónapos kislányom és egy kb. 3 hetes magzatom.

Azt irod, szeretnéd, ha a párod bejönne veled.

Az én kedvesem sem volt nagyon lelkes ezügyben, barátaink unszolása, több kispapa pozitiv élménybeszámolója ellenére sem akart velem tartani a szülõszobára.

Aztán 220 kilométert tett meg, mikor a kórházba bementem, hogy mégis velem legyen. Hogy értem ezt el?

Megbeszéltük, hogy addig marad ott, ameddig birja a látványt. Elõre megnéztük a szülõszobát, a szülésznõm nagyon segitõkész volt és megmutatta a páromnak, hogy hová álljon, ha semmit nem akar látni, csak a végeredményt és hová, ha többet is látni szeretne. És mondta neki, hogy idõben szóljon, ha rosszul érzi magát és megmutatta, hová üljön, ha éppen akkor lesz rosszul, amikor mindenki foglalt.

A vége természetesen az lett, hogy ottmaradt velem végig, fogta a kezemet, illetve én szoritottam úgy a kezét, hogy azt mondta, ha akart volna se tudott volna kimenni, de nem is akart, mert látta, hogy mennyire szükségem van rá. Bár mondta, hogy teljesen tehetetlennek érezte magát, mikor látta a fájdalmat az arcomon, és amikor érezte a szoritásomat, akkor belegondolt, hogy mennyire fájhat, ha én akkora erõvel szoritom a kezét.

A végén Õ vágta el a köldökzsinórt, amire máig nagyon büszke és természetesen márciusban is velem lesz a nagy eseménynél.

Mindehhez hozzáteszem, hogy rövid, könnyû, gyors szülésem volt, a férjem megérkezésekor (3 órás út) volt az elsõ fájásom és egy és háromnegyed óra múlva megszületett Zsófi, teljesen természetes módon, külsõ beavatkozás nélkül (kivéve a gátmetszést, mert az sajna volt).

Szerintem Te is beszélj a szülészeddel, hogy mesélje el a párodnak, mit fog látni és mit nem, talán megjön a kedve!

Az én kedvesem egyébként holt fáradtan érkezett, karikás szemekkel és ráadásul a vér látványától irtózik, volt már rá példa, hogy elájult. De a szülés alatt nem volt rosszul és nem is ájult el.

Remélem, a párod is meggondolja magát és azt is remélem, nem bánja meg. A férjem nem tartja a legszebb élményének a szülésemet, (maga a folyamat nem szép, csak az esemény - új élet születik) de nagyon fontos számára, hogy ott volt és azonnal megnézte a kislányunkat, amint megszületett, nem törõdött azzal, hogy mi és hol folyik.

Tarts ki és ugyanolyan szép szülést kivánok, mint amilyen az enyém volt! A fájdalmat azonnal elfelejti az ember, mikor meglátja a kisemberkéjét!!!

Réka
Walacky

Sziasztok!

Réka,
és nekem el sem dicsekedtél vele!Kép
Gratulálok, vigyázz magadra!
Kép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok,
A tegnapi fizetos UH eredmenye:
68 mm, 13het 3 naposnak mertek (az utolso menzesz szerint 14 het 2 naposnak kene lennie), de a tablazatban, amit a doki nezett az volt, hogy ilyen meret a 11 het 6 napostol a 14 het 6 naposig jo. Kép
Nyaki redo 1.6 mm (2mm alatt jo), eleinte nem nagyon mozgott, kesobb rugkapalt nehanyat. Es egy 17 perces kisfilmet kaptunk Gombocka eletebol. KépKépKép
A cisztam eszerint a doki szerint 6.5 cm (masfel hete 8 cm volt, ugyhogy nagyon remelem, hogy tenyleg zsugorodik). Kép
Lassan kezdem elhinni, hogy MatrioskaGomboc vagyok. KépKépKépKép

Tahani, Kép
Koszi az infot. Nekem mult heten azt mondta, akkor mar csak aug. vegen tudunk talalkozni.

Gombóc
gombóc

Sziasztok,

Zulu,
Igazad van azert is jo ha bejon mert hat a babamindkettonkeKépKép

Mona,
N akkor pihenteto volt a nyaralas.Ennek orulokKépHat igen mar nem sok van hatra neked.
Utolag azt mondom nem tudom miert paraztam a fogorvosnal mert hat ugye akkor mi lesz a szulesnel.De arra majd raerek akkorKép
Gomboc,
Na orulok hogymiden ok volt,de en emgmondtam hogy igy leszKépKépKépNa akkor most mar lehet mondani mindenkinek....
MA talalkozom Martibabaval es Dettel,felhatalmozol???
Nagy tali mikor lesz???Szervezzunk mar///

Lanyok,
En bejelntkeztem a Praxis rendelobe jovo het pentekre az UH-ra.Mar alig birok magammal a varakozastol.Kép

A tegnapi este nem egeszen ugy alakult ahogy kepzeltuk.Kb 1/2 10 fele elkezdett a cirkobol csopogni a viz utana mar folyni de hatarozottan.A ferjecsekem elment a Tescoba hogy vegyen valami csovet a mi kaput lett persze ott nem volt es az osszes Obi meg ilyenek mar zarva volt.
Meg jo hogy elotte mar zuhanyoztam mert utana elzarta focsapot es reggel is csak korlatozva volta vizugyileg.Hat nem is gondolnank hogy ha nincs viz akkor mekkora kics tud lenniKépKépDe ez mindennel igy vanKép

Pusz
Kataa
28

Kép
Kép
kataa

Kataa,
Jo van, jol van, elmondhatod nekik. KépKépKép

Nyulika,
hugomnak most 4 honapos a babaja, a ferje se akart bemenni vele. Aztan amikor elkezdodtek a fajasok, beertek a korhazba, az esemenyek hatasara a ferje latta, hogy hugom a vajudas soran szeretne beszelni valakihez, ezert ugy dontott, meg egy kicsit marad. Aztan a vegen csak a "veres esemenyeknel" ment ki, de hugom szerint igy tokeletes volt, neki akkor meg mar mindegy volt, hogy ott van vagy sem.
Szoval legrosszabb esetben, ha addig nem gondolja meg magat a parod, kiegyezhettek egy ilyen megoldasban. Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok! Kép
Micsoda szép reggel van - és már csak ma meg holnap dolgozom, és utána legközelebb 21-én!!!
Hiányozni fogtok.

Miszike,
sajna nem fogom tudni rögtön olvasni, hogy mit szólt a család a filmhez, de nagyon kiváncsi vagyok Kép

Pocok,
én már sokszor gondolkodtam azon, hogy hogy a fenébe birják a többgyerekes anyukák azt az állandó denevérzajt ... de valahogy birják, úgyhogy kitartás Kép

Sasha
boldog névnapot, még benne vagyok a 8 napban, ugye?

Érdekesek ezek a megérzésféle dolgok, nálunk én érzek kisfiút, a páromról meg sejtem, hogy kislányt szeretne ...
De nála az elsö perctöl magától értetödö volt, hogy bejön velem - szerintem még nem tudja, mire vállalkozik Kép

Norkini,
ma megyek dokihoz, és remélem, csinál UH-t ... MEGGEBEDEK a kiváncsiságtól, hogy milyen a kismalacka odabenn Kép

Na majd még benézek szabi elött, addig is üdv minden kis- és nagypocisnak!

Pusz
Kangi
10+4
kangi

Sziasztok Kismamik!

Sasha! Nem volt az végig olyan rémes, az utolsó kb két óra volt rossz, akkor meg már mindegyik szülésznõ (3 volt a környéken) azzal biztatott, hogy az már a célegyenes. Ott volt a kispapi, nekem rengeteget jelentett. Nem kell tõle félni, nem annyira véres és horror mint ahogyan azt az ember elsõre képzeli. Meg különben is: amikor komolyabb a vérveszteség, akkor megvan már a baba (addig a lepény tapad és nincs nagy seb), és akkor ki törõdik már ilyen földhözragadt dolgokkal? Bízzatok a kispapákban, elõbb-utóbb összeszedik magukat. Esetleg nem árt õket összehozni olyan kispapával aki már volt bent.

Norkini!
Nagyon örülök hogy egyidõsek vagyunk!

Mindenkinek jó pocaknövesztést!

Katica
Katica

Sasha,

Még egyszer meg szeretnélek kérni, hogy írj bele a táblázatba: Nyulandi 27 év 1. baba, 12 hét + 6 nap, 2003.02.05. Szabolcs u. kórház, Dr. Dancsó János

Mona,

Köszönöm a biztató szavakat.

Nyulika,

Remélem apócák csak változnak. Bár még arra sem sikerült rávennem, hogy 4D-s képet csináltassunk, de bízok benne, hogy a nõgyógyásznál lelkesebb lesz, ha meglátja saját magzatát.

Lányok,

Tudom, hogy nem szabad aggódni. A tegnapi uh vizsgálaton a babám nem akart megmozdulni, a tarkóját sem volt hajlandó rendesen mutogatni. erre ráküldtek minden hangzavart, amire nem volt hajlandó reagálni. Rázogattak meg zargatták szegényt. Amugy sem kérdezték még, hogy mit szólnék, ha stresszelnék a gyerekemet. Süket lehet a baba, ezt hogy lehet kiszûrni? Nagyon aggódok Kép
Szerencsére ez után kiküldtek, és megbeszéltem vele, hogy aktivizálódjon, vagy olyan ideges lettem, hogy mozogni kezdett.

Segítsetek.

nyulandi
nyula

Sziasztok!
Gombóc, de örülök! KépKépKépKépKép Szépen növekszik Kisgombóc! Most már semmi aggódás!! Kép
Kangi! Jó szabadságozást, jó pihenést!
A baba nemével kapcsolatban nekem semmilyen "megérzésem" nincs, csak már annyian mondták, hogy kislány lesz (de hogy miért...??), hogy egészen "megszoktam" a gondolatot. Persze teljesen mindegy, nekem is, meg a férjemnek is. Az õ családja szeretne nagyon egy kislányt egyébként, mert már három fiúbaba is van a rokonságban...
Tényleg, hány hetesen a legideálisabb 3D ultrahangra menni?
Pussz mindenkinek!
Franyo, aki kb. 10 hetes Kép
franyo

Nyulandi!

Szerintem csak aludt a pici. Mi sem ébredünk fel a zajra ha elég mélyen alszunk. Nyugi!

Katica
Katica

Sziasztok,
Tegnap este megjottunk a nyaralasbol. Hulla faradtan ertunk haza, de nagyon jol ereztuk magunkat.
Ma reggel meg mar meg is kukkoltam a pocilakomat. Most volt a genetikai UH, es minden ok Kép Elvileg meg nyaralas elott lett volna, csak akkor pici volt a baboca, igy nem tudtak megnezni a fontos dolgokat.
Holnaptol meg megyek dolgozni...tiszta munkaundorom van. Szivesen eltoltenek meg nehany napot itthon, meg mindig eleg faradtnak erzem magam a 30 oras uttol, de azert jo ujra itthon.
Egyszer probaltam irni nektek az egyik repterrol, de sikertelenul...
Na most beizzitom a mosogepet...van mit mosni...raadasul az egyik taskaba beleborult a naptej. Meg szerencse, hogy semmi olyasmi nem volt benne, aminek arthatott volna.
Jo pocinovesztegetest, a friss anyukaknak gratula Kép

pusz,

gomb (19+?)...majd a tablazatbol utananezek, hogy pontossan hany nap. Sasha, Segits nekem, mikor volt tablazat?
gombolyu

Sziasztok!

Miszike
Elkuldtem a babajargany kepeit.

Nalunk is ugy van, mint Kangieknal a parom lanyt erzett en meg fiut Kép es mint mindig a nonek van igaza ugyebar ;)
A suzloszobara O is beakart jonni az elso pillanattol kezdve, sot a multkor a szulest egy egeszen premier planbol bemutato szulest is vegignezett, persze meg nem eloben csak a neten.

Sasha
Nagyon tetszik a fotoalbumod Kép

Edina 32+0
edina

Sziasztok lanyok!

Most jottem vedonotol es nagyon kedves. Kicsit feltem, nehogy egy harpiat fogjak ki,de tenyleg nagyon rendes volt! Kép Megkaptam a kiskonyvem es a reklam cuccokat is. Ja es O is kicsit furcsallotta,hogy 11ik heten meg nem volt UHm, de kicsit beszelgettunk es mondta,hogy meg legyek egy kicsit turelemmel, emiatt ne hagyjam ott, mar csak azert is mert aug. masodikara meg van beszelve az UH...

Kangi
Nem csodalom,hogy mar nem birsz magaddal!! En penteken megyeeeeeeekkkkkkk Kép

Na megyek reggelizni!

Norkini
aki ma 11 hetes
norkini

NyúlandiKép
Ne merj nekem messzemenö következtetéseket levonni egy ilyen pici babáról, hogy valami baja van, mert aztán lessz irgum-burgum. Tessék elfelejteni. Aludt a kis édes és annyira mélyen, hogy nem keltette fel semmi és senki. Ha nem aludt volna mélyen akkor a bökdösésre felébredt volna, ugyeKépKépKép

Lányok!
Mostmár tudom a hivatalos magyarázatát Kép, hogy miért ég a belem állandóan. HAJA LESZ A GYEREKNEKKépKépKép Na, ezt is megbeszéltem magammalKép

Mindenki pénteken megy uh-ra??? ÉN IS!!!!!!! Forgalmas lesz itt a hétfö, úgy látomKépKépKép

Pusszantás,
Moni
24+
mj

Franyo!

Szerintem 3D-s UH-ra leghamarabb 16-17-18. hettol mar erdemes menni, mert eleg nagy a baba, viszont meg az egesz teste belefer a kepbe, nemcsak reszleteiben lathatod... Kép

kamilla (16+5)
kamilla

Kamilla, köszi! Akkor még van idõm. Kép
Edit! Én hallottam ilyet, persze, van ilyen, hogy anyuka, barátnõ stb., bárki, akit szeretnél, bemehet segíteni a szüléskor. Van, aki azt mondja, még jobb is, mert valaki, aki már szült, jobban át tudja érezni, jobban tud segédkezni is...
Nálunk szerencsére kispapa nem tiltakozik, feltétlenül ott akar lenni. Azt azért mondtam neki, hogy velem foglalkozzon majd, és nem kell a "durva jeleneteket" néznie... Kép
Franyo
franyo

Cinedit,
A noveremnel a baratnoje volt bent, a papa inkabb kint izgult. Te dontod el, hogy szeretned -e, hogy valaki bent legyen.

gomb (19+4?)
gombolyu

Kedves Edit!
Bizony, vigyél be magaddal valakit. Bár nálatok nem biztos, hogy így van, de nálunk kifejezetten mondták ismerõs anyukák, hogy ha nem is a férj, de valaki kísérje(nagyszájúKép ) az anyukát, teljesen máshogy állnak hozzá, meg hát van kit "ugráltatni" (csak jóindulatúan).
Ágci

Kép
Ágci

Edit!

Szerintem is jobb, ha megkérsz valakit! Sokszor a puszta jelenlét is óriási segítség.

Katica
Névtelen

Réka és mindenki, aki a kispapás témához hozzászólt,

köszönöm szépen a tippeket, meg minden hozzászólást.
Azt hiszem Réka módszere lesz a legjobb, megbeszélem vele, hogy akkor megy ki, amikor úgy érzi, hogy nem okés a helyzet és rábeszélem egy találkára a szülésznõvel. Egyébként lehet, hogy õ is a végére magától is bent akar majd maradni...

Még egyszer köszi mindenkinek!

Puszi

Nyulika
23+5
nyulika

Sziasztok!

Vagyok, csak késésben!Kép Majd jövök! Nyulandi! Irlak, de úgy emlékszem beirtalak... vagy mégse,Kép Potlom. Gömb.! Hétfõn volt tábal!

Szoritsatok! Most tudom meg a vércuki eredményemet! Utána barátnõzöm egyet és majd jövök!

sasha

Kép
sasha

Sziasztok Pocisok!

Pocok,
a helyzet nálunk sem jobb, a 10 hónapos lányom minden nap kitalál valami újat, amivel az anyját felizgathatja. Én csak azért vagyok nyugodt, mert még mindíg rajtam van az álomkórság Kép. Azt hiszem, így az elején azért nehéz 1,5 gyerekkel, mert az ember lánya nem fetrenghet az önsajnálatban, hogy neki milyen hányingere meg alhatnékja van. Késõbb aztán majd jönnek az egyéb akadályok, de hát ezt elõre is sejtettük.
Isme, Mona,
az emelgetést szerintem is ilyen korú gyereknél képtelenség elkerülni, legfeljebb egy kicsit megfontoltabban kell kivitelezni.
Lányok,
szerintem a bizonytalan kispapákat szépen lassan próbáljátok rávenni az együtt szülésre, de ha nagyon tiltakoznak, jobban jártok, ha más kísér be(anyuka, barátnõ).
Az én férjem már az elején kijelentette, hogy õ bent akar lenni, aztán amikor a kutyánkat operálta az állatorvos és õ volt az aszisztens (jobb híján) és fröcsögött a vér, akkor elhittem, hogy komolyan gondolja a dolgot és nem is okoz majd neki problémát.
Nekem sokat ugyan nem segített a párom a szülés alatt, de megnyugtató volt a jelenléte, és amikor a fájdalomtól már szóhoz sem jutottam, õ mindíg tolmácsolt az orvosnak vagy a szülésznõnek.
A fájdalmakról csak annyit, hogy tényleg fájnak, de késõbb teljesen átértékelõdik az egész. Nekem könnyû szülésem volt, reggel 1/4 9-kor vonultam be a szülõszobára és két óra múlva megszületett a lányom, de engem eléggé letepert ez a két óra (talán a gyors tágulás miatt fájt ennyire). Én a szülés után kb. 3 hónapig hallani sem akartam még egy gyerekrõl, aztán végiggondoltam és rájöttem, ha ilyen gyors lesz a következõ is, akkor nehogy már ne bírjak ki ennyit egy pici aranyos emberkéért.
Most rohanok, mert a lányom kicsattogott a látóterembõl.

Üdv
Momo (9?)

Momo
momo

Sziasztok!

Sasha!
Köszi, hogy felvettél a listára, remélem hamarosan elõkelõbb pozícióba léphetek!Kép)

Ma voltam fogorvosnál, és hála Istennek nem talált semmi lyukacskát, pedig nekem nagyon rosszak a fogaim és eddig is minden 3 hónapban szorgalmasan eljártam kontrollra.
Anyukámnak és a gyerekfogorvosomnak, na meg a mostaninak köszönhetem, hogy még mind a sajátom. Féltem nagyon, hogy most aztán kipotyognak. Nektek mi újság a fogaitokkal?
Szerencsére én nem tudok semmi különöset vagy szokványosat produkálni, ami a terhességgel hozható kapcsolatba. Pedig olyan jó lenne valamit tanácskozni veletek. Én majd csak aug 16-án megyek újra UH-ra, pont az AFP elõtt, hogy a doki pontosan be tudja lõni a baba korát.
A 4D-s UH-nál mikor látszik, hogy van a kicsinek kukija vagy sem?
Tegnap elõször!!! a párom Zsombinak hívta a lakótársamat!!!Kép))) Hurrrá!
Pedig bõszen hangoztatta, hogy csakis az õ nevét örökölheti. De én kitartóan mormoltam neki a Zsombor nevet és lássatok csodát, megérte!
Puszi mindenkinek!
Pirus
pirus

Sziasztok mindenki,

A régvárt szabadságból irok nektek. Sajnos képtelen voltam az egész eddigi 1,5 hetes termést végigolvasni, de azért valamennyit sikerült...

Tök jó, végre alhatok délután, meg járkálhatok kedvemre bababoltba, de vannak rossz dolgok is: nem elég, hogy az én munkahelyem "elbizonytalanodott", most úgy tünik, hogy a páromat is kirúgják (120 emberböl 100-at tesznek ki..), valamint észrevétlenül lejárt a kocsi forgalmija, elkapott minket a rendör, és csak azért úsztuk meg a szörnyübbnél szörnyübb retorziókat, mert bevetettem a pocakomat, még el is sirtam magam, pedig nem akartam. Szoval pont most nincs kocsi, amikor kéne (végre találtunk egy jo használt babakocsit), és egy csomó pénz lesz a vizsgáztatás. Mondjuk ahhoz képest én vagyok a legjobban meglepödve, hogy igazából nem is izgatom magam semmi miatt: majd csak lesz valahogy... Fedél lesz a fejünk felett, enni lesz mit, és a barátnöm kisfiától "cuki" férfias kis babaruhákat szerváltam Kép

Kangi,
Ugye megmontam, hogy jó lesz? Gratula!

Kakukkfü,
Nekem is nönek a szörök a hasamon, de még csak nem is szökék, hanem csunya feketék... Mondjuk ahogy nö az ember hasa, jobban eloszlik Kép

Ma voltunk dokinál, minden rendben van, az ürhajos szorgalmasan rugkapál...

Üdv:
Zita
parazita

Kangi,
Na akkor most lehet elvezni a hazassag intezmenyet a nyaralas alattKép

Cinedit,
Szerintem jol johet egy ismeros arc ilyenkor.Nekem is van csere emberem ha megsem birna a kispapa.Az anyukam.De en a noveremet is el tudnam kepzelni csak hat O nem itt el ezert kivitelezhetetlen.

Pirus,
Hat nekem nem volt szerencsem,de itt atobbike mar hallottak hogy hogy a mult heten kihuztak a fogamat.
Pedig en is rendszeresen jarok ellenorzesre es amikor babas lettem akkor is volta mellenorzesen es nem volt rossz fogam.Ez sem fajt csak gyulladt volt es mibel antibiotikum nuku ilyenkor maradt a huzas.Ket honap mulva ujra megyek ellenozzesre.De az biztos hogy jo ha az ember hasznal szajvizet mert akkor nem elsz inygyulladasa.

Zita,
De jo hogy iralKép
Ugazad van lenyeg hogy a baba jol van a tobbi majd megoldodik.Orulok hogy a rendor elengedett.A kispapamnak is ugyanez volt es megszantak mert pont engem vart a repteren es eloadta hogy a terhes felesege varja ugyhogy ne tartsak felKép
Es mennyiert talaltatok babakocsit.meg is vettetk.Mert en talatam egy boltot (vagyis Sasha) a Mester es Tinodi sarkan es ott jol neznek ki a 10-15ezresek is.

Pusz
kataa
28

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Cinedit
Én is beszerveztem a barátnõmet arra az esetre, ha a párom nem érne ide idejében. Persze, én még nem szültem, de azért el tudom képzelni, hogy - fõként a vajúdás hosszú óráiban - jó az ismerõs arc.

Zsanci
Adj vmi helyzetjelentést.
Nálunk semmi különös. Babu gyakorlatozik, szinte állandóan Kép, az az egy bajom van, hogy már nagyon unom abal oldalon való fekvést. De egyszer majd csak fekhetek hason, jobb oldalon, háton... Kép

Sasha
Azokról tudsz vmit, akik már nagyon elöl vannak a táblicskuban, de nem nagyon írogatnak? Mi lehet velük? Meg persze nem csak a tábla elején, de a többi részében is vannak sokan, vajon õk azért olvasgatnak? Kíváncsi lennék, hogy mi a helyzet velük Kép

na üdv,
bringa(37)
bringa

Sziasztok!

bringa,
A bal oldalon fekvés az általános a kismamáknál ?, mert én is legtöbbször a bal oldalon fekszem, éjjel is egy csomószor át kell fordulnom a kispárnájával együtt. Ha háton fexem, akkor pedig szétmegy a hátam, derekam. Szóval ez már csak így lesz?

Az apásszüléshez: Sógornõmnek a múlt héten született meg a picinye, és apás szülést terveztek, apa ott is volt, csak éppen már az elején elájult, és fel kellett "mosniuk", bármennyire szerette volna végignézni a szülést.
Én is mindenképpen szeretném, ha a párom a fejemnél lenne,fogná a kezem,...... mondtam neki "hát az alvázhoz nem muszály odamenni, és nézni" ( persze ez lehet hogy az én hülyeségem )

brokkoli
23
brokkoli

Brokkoli,

Én se azt szeretném, hogy az objektumot figyelje, csak azt hogy ott legyen velem, ne legyek egyedül. Kép

Nyulika
23+5
nyulika

Sziasztok Lanyok!

Megjottunk az otthoni nyaralasbol...sajnos nagyon elvezni nem tudtam, mert elojott a jo kis lumbagom, vagy nevezzuk aminek akarjuk, szoval lenyeg az, hogy a hatfajastol nehezemre esett minden mozdulat, harmadnaponta becsipodott egy ideg. Persze, pihenni kene, de egy 21 honapos rosszcsont mellett? Akinek a kedvenc szorakozasa, hogy kirantja a kis kezet az enyembol, es mint a csik elrohan, es jokat rohog, amikor hatrasandit, hogy kergetem e mar?!

De most, hogy visszajottunk talan tobbet tudok pihenni, van lift, kocsi es persze egy segito apuci, aki delutan mentesit a jatszoterezes alol (ilyenkor a foldon fekszem es 'tornazom', vagyis igyekszem megtalalni a legkevesbe fajdalmas poziciot)!

Otthon voltam dokinal, kapora jottunk egymasnak, epp aznap nyitott a maganrendeloje, es hoztak az ultahangos gepet, kellett neki egy 'kisterhes', akin kiprobalhatja! Ugyhogy vagy negyedorat nezegettuk Borsobabat, amig a doki megtanulta hasznalni az uj gepet, mindezt teljesen teritesmentesen, es meg negy gyonyoru fotot is kaptam!

Bringa, a hasonfekvest a szules napjan es az azt koveto 3 napban gyakorolhatod...utana legkozelebb akkor, amikor mar nem nagyon lesz tejed...ugyhogy hasznald ki a lehetosegeket, mar amennyire majd a kenyelmes korhazi agy engedi!

Az en ferjem csak a masodik szulesemnel volt bent (az elsonel meg 1992-t irtunk es haromagyas szuloszobaban ketten vajudtunk, tehat nem engedtek be!), de sokat nem segitett, hogy ott volt. Szegeny, magatehetetlenul ult mellettem, es mintha baromira unatkozott volna. Aztan amikor mar lehetett fenykepezni, meg koldokzsinort vagni, mar jobban elvezte a dolgot! Igazabol nem is tudom, hogy milyen emlekei maradtak a bulirol. Ma este meg is kerdezem tole. Szerintem ember lanya, es szulese valogatja, kinek mennyi testi lelki tamogatasra van igenye. En spec utalom ha szules kozben hozzamszolnak, vagy megerintenek, sot talan azt is, ha ramneznek. Nekem inkabb egy sotetkamraban kene szulnom...

13 hetes elmultam, de meg mindig, szinte folyamatosan hanyingerem van. Vannak napok, amikor egesz elviselheto a kozerzetem, de ma peldaul alig tudtam megetetni Gyurit, annyira rosszul voltam a kaja latvanyatol.

Es nem utolsosorban szeretnek gratulalni az elmult ket hetben vilagrajott babaknak es mamaiknak! Az archivum olvasassal meg el vagyok maradva, igyekszem potolni...

Nincs valami 'nepi' megfigyeles arra, hogy fiuval, vagy lannyal gyakoribb a hanyinger? Vagy mondja mar valaki azt, hogy kivetelesen lanyom lesz!!!!!!

Zsuzsi
13+1
zsuzsi74

Zsuzsi,

Népileg azt mondják, hogy aki nincs rosszul, annak fia lesz. Ezt én meg tudnám cáfolni, mert az unokaöcsém anyukája 3 hónapot végig hányt, de ha Téged ez megnyugtat...

Pussz

Nyulika
23+5
nyulika

Nyulika,

Imaba foglalom a neved, es amellett marhara remelem, hogy igazad lesz. A fiaimmal tenyleg nem voltam rosszul, talan egy egesz picit a masodikkal! De most....
Nagyon remenykedem egy kislanyban...szegeny Babuci, milyen rossz lehet neki most, ha megis kisfiu...milyen anya az ilyen....

Zsuzsi
13+1
zsuzsi74

Sziasztok!
Lehet megint egy kerdesem? Kép Hatha Ti okosabbak vagytok! KépAz Utrogestan csokkentese es abbahagyasa ota gorcsol a hasam. Tegnap ez a masik doki kb. 1,5 cm-rel kisebbnek merte a cisztamat, az Utrogestan abbahagyasa napjan meg kb. 8 cm volt. Kb. ugyanezen ido ota van sargas folyasom (bocsi). Szerintetek ezeknek lehet egymashoz koze?
Parom meg van gyozodve arrol, hogy igen.
Tegnap azt mondtak, a "hasuri folyadek nem lathato". Szoval, nem tudja valaki, hogyan mukodik ez? Hova tunik a folyadek ilyenkor?
Koszi szepen,
Gombóc

ui.: Amilyen hulye megilletodott voltam tegnap, minden kerdest elfelejtettem feltenni a dokinak...KépKép
gombóc

Pocok,

Na, ennyit a népi megfigyelésekrõl!Kép
Nekem mindenki fiút mond. Jól vagyok, hegyes a hasam, meg egyáltalán.
Hát, kíváncsi vagyok!
Ha igaz, a jövõ héten kiderül...

Nyulika
23+5
nyulika

Ne szivassatok! Nyulika hozzaszolasa utan kozoltem a ferjemmel, hogy marpedig lanyunk lesz es kesz! Persze o ketelkedik benne, miutan 10 eve minden nap elmondom neki, hogy o valoszinuleg nem tud lanyt, csak fiut! Tudnam, hogy akkor miert gondolom, hogy megis lany?
Talan mert olyan baromi rosszul tudok lenni, hogy ugy erzem 'megerdemlem', hogy csokkenjen a himnem tultengese a csaladban.
20 hetesen 4D ultrahangon szerintetek lehet majd tutira latni, hogy van e kukaca, vagy (inkabb) nincs?

Zsuzsi
13+1
zsuzsi74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?