A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

ja és a tegnapi shoppingolósi :oops: akciónk kudrcba fulladt,mert mikor a plázához értünk és kirámoltam a babakocsit azzal a lendülettel szét is esett(nem egy mai darab!),úgyhogy vihettem kenguruba,de már nem nagyon bírja a hátam és ráadásul ilyenkor Kisnyúlnagyon elemében van és viháncol,de ha egy bolt,főleg a polcai felé közeledek elkezd iszonyatosan sikítani és visítani és kimenekülök :lol: :lol: :lol: ,szóval egy-két nagyon fontos dolgot megvettünk és villámgyorsasággal hazarobogtunk!
nektek is eszméletlenül megerősödött a karizmotok?lassan mehetnék szkanderozni! :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné,
tali bárhol, bármikor!!! :D

Kuha,
Gergő csuda jóképű!! Az a gödröcskés mosoly... Hát, kösd fel te is a gatyád! :D

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Kuha!
nagyon tetszenek a hintás képek,micsoda pózolást láthatunk Gergőtől,persze amíg rá nem jön,hogy milyen érdekes a géped!:)
a szunyog-téma engem is érdekel!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ON :D :D
Hiányoztok!

Most már tudom, ha nem netezhetem, nekem is elvonási tüneteim lesznek! :)
A hétvégén vidéken voltunk, így csak tegnap este tudtam visszaolvasni, de írni már nem volt erőm!
Az egész Napsi kontra Rheus ügyhöz én már nem fűznék semmit, csak annyit, hogy nem csak azért offoltam magam, mert ők felbukkantak. Ezt le is írtam akkor. Tudom, hogy ez egy nyilvános fórum és bárki olvashatja!

Nem tudok mindenkinek reagálni, mert jó sokat írtatok! :)

Ayse!
Csodaszép a családod! :) És Lili nagyon nőcis a csupa rózsaszínben! :)

Sis!
Máté képei naggggyon jók! Jót nevettem rajtuk! :D :D

Dóri!
Gergő tényleg jó kis pasi! Lesz még ebből bajod! :D :D
Kimit én is sajnálom, szegény ritka peches! :(
Schumit viszont nem sajnálom a büntetés miatt! Nem csípem, de nem gondolnám, hogy direkt fékezte el magát, egy 7x (?)-es világbajnok van annyira sportember, hogy nem csinál ilyet. Vagy megint naiv vagyok? :roll: :roll:

Manka!
Bocs, de eddig nem tudtam válaszolni!
Natit az Aludj jól gyermekem c. könyv módszere szerint tanítgatjuk.
Még nem teljes a siker, de az éjszakákat már végigalussza.
A könyv szerint nappal is a módszer szerint kellene altatni a gyereket, na nálunk ez nem megy! :? :?
Ha nem ismered a könyvet, priviben szívesen mesélek róla! :)

Zsuzsa!
Sajnálom, hogy ennyire rossz neked így a pocakosodás elején, de örülök, hogy már jobban vagy és remélem így is marad! :)

Nati jól van, bár nagyon Anyás mostanában ő is! Állandóan rám mászik, ha nem vagyok mellette sír.
Pénteken céges vacsorán voltam, kb. 3 órát. Ezalatt Apa vigyázott rá, de azt mondta legközelebb jönnek ők is! :D
Nati szinte végigsírta az egészet, de amint beléptem az ajtón, nevetett és majd elrepült. Imádom! :)

Megyek, álmos a csajszim!

Andi&Nati

KépKép
duda

sis! és többiek!mikor legyen pl.nálam???csak a péntekek nem jók!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jaj,Kisnyúl tegnap volt 8hónapos!!!!!!!!:)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sis! Köszi!

Nyúlné!
Nagyon-nagyon jól látod! Csak addig volt a hinta érdekes, míg nem kezdtem el közelről fényképezni. Akkor már ez lett a vége:

Kép

Kép

Kép

Ja, és képzeljétek, írtam a múltkor, hogy megjelent Gergő első fogacskája.
Ill. mégcsak a foga fehérjét "mutatja ki", mert nem törte még át az ínyét, kiskanállal megnéztem, nem kocog még neki. Viszont megjelent mellette a másik is, úgyhogy hamarosan (legalábbis remélem) kétfogúak leszünk! :D

Kép
kuha

sziasztok!

Szúnyog téma: vannak ezek a testre fújkálható cuccok (Off és társai), én bevallom nem fújnám vele a gyerekemet, még a nagyobbat sem, nemhogy a kisbabát. Tuti vegyszerarzenál, és én a Vape féle konnentorba dugható, rajta szúnyogirtó lapocskával, ami párolog :arrow: sosem tenném be a gyerekszobába. De asszem rajta is van a dobozán, hogy nem igazán javallott aludni mellette.. Én inkább szúnyogháló párti vagyok, és hát a tó mellett gondolom iszonyat, hogy mi mennyiség fog tanyázni, mert már itt a városban is több a szuszu sajna.. :x Egyetlen megoldás a babakocsira tehető szunyogháló szerintem. Én tuti nem fújkodnám a bőrét "csodakencékkel", még ha rá is van írva, hogy NYOGODTAN használható babáknál, ez olyan , mint a bébikajákon rajta van, hogy nyugodtan adhatod x hónapos kortól, aztán tudjuk miket tartalmazhatnak. :?

De lehet, hogy az én ismeretem hiányos és van már ártalmatlan szúnyogriasztó?? :roll:

Mi a kerti partikon is citromfűgyertyákat égettünk, az bevált emlékszem, mert nem jött körénk a szuszu! :)

Dóri
Vendég

Kuha :D
igen,ilyenkor Kisnyúl arcára is kiül az értelem! :P :P :P
gratula a fogkezdeményhez!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Szúnyogriasztó:

Vape, Off és társai nálsm sem nyerők.

Nemrég olvastam viszont a Galaktiv-bio nevű cuccról, ami állítólag használhtó babákra és pocakosan is, dm-ben kapható. Ha találok, megnézem az ősszetételét, kíváncsi vagyok rá :)

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

ja nem kezdeményhez,hanem a második foghoz :oops: :oops: :oops:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Andi!
:) tudom én, hogy 7x :) (merném én itt nem tudni apa mellett! :lol: ), mikor elküldtem láttam, hogy 4-et írtam :? , de mivel úgysem érdekelt itt mást a F1, ezért lusta voltam kijavítani. :lol: Szerintem nem vagy naív! :)
Vendég

Jó reggelt lányok,
örülök, hogy jobb a hangulat... :!:
ma intézkedünk anyuval, és csak du-este jövök megint.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok.

Most egy kicsit pofátlan leszek,de csak ennyire van most időm.

Sildike.
Ha még meg van a meghivó én nagyon megköszönném neked.

Mennem is kel mert nyügi a kiscsaj.

Ha lesz időm jövök.

Sziasztok.

ancsi26

Kuha,
nagyon aranyos Gergő, tök szeretem, ahogy ilyen elmélyülten tudnak az érdekes dolgok után nyúlni!

Ancsi,
de jó, sikerült a vonalzó és Melike nagyon cukorborsó!

Duda,
hurrá, újra itt!!!

PANDAMAMA,
hát nem semmi anyósod van! Az ilyen beszólásoktól szoktam rángógörcsöt kapni! Anyósomnak különben egyik névválasztásunk sem tetszett. Ez segített is a döntésben, mert még vacilláltam, hogy melyiket, de a beszólása után már tudtam, hogy akkor ezt (mert én is jó megátalkodott vagyok). Egyébként a Barátok köztben is így hívják azt a csinos fiatal nőcit (mármint Pandának), nem?

Szúnyogtéma:

babáknál nem tudom, hogy lehet-e, de Lilinek messzemenőkig a gyógyszertári fehér rázókeverék jött be a már meglevő szúnyogcsípésekre. Az összes méregdrága kence elbújhat mögötte. Majd megkérdezem a doktorénit!

ayse

Hello! :) :) :) :)

Nem bírok ennyit visszaolvasni :D :( :D :( Micsoda hétvégi termés!!! Fél szemmel futottam át.

Ayse, Sis,
Köszi a hiányolást, hétvége volt. Itt voltak a nagytesók, Beni meg nem volt igazán jól, bágyadt volt, de mára jobban van szerencsére. Sosem aludt egyszerre a két gyerek, a kisebbek. Ezen kívül alig robbantam ki a konyhából, de ha mégis, akkor foglalt volt a gép.

Képek: (amire emlékszem)
Máté vagány zabálnivaló, a macigyilkos képen fetrengtem. :)
Kisnyúl lelazulva, meg a biciklivel szenzációs. Az újhagymát kétszer is megnéztem, azt hittem valami extra rágóka. :)
Maja és Jack édesek. :)
Lili egyszerűen gyönyörű és Andris is nagyon aranyos. :) Jó neki, hogy ilyen nővérkéje van.
Gergő is nagyon szép kisfiú! :)
Olvasó Viki nagyon helyes és igen-igen jóképű bátyó is! Nem csoda, ha van szerelme. (kóla :-(:-(:-( )

Most megyünk sétálni, ha Dani fog aludni, akkor még jövök.
Ma gyereknap van az oviban, 3-5-ig a szülők is meg vannak hívva, remélem nem fog esni. :)
Teszek fel majd képeket is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Halihó!

Itt mormotáék! Ma 8:15-ig aludtunk!!!!!! :D Igaz 3x keltünk éjszaka!!! :( Azért végre mégis majdnem kialudtam magam. Tomi már bejárta a járóka minden négyzetcentijét és minden sarokban megpihen. Akár énekelhetné is: minden sarkon ültem már….
Most éppen kipakol a dömperéből és szétszórja a játékokat a szélrózsa minden irányába.
Apa ma vizsgázik, mi meg itthon szurkolunk érte. :) :)

Sis
Mehetne egy csaksikerüljönavizsgád vudu?
A fókázás, köhögés, ami elég rondán hangzik, kicsit ugató, de inkább fóka hangra hasonlít. Reggel és sírás után jelentkezik. Nem megfázás, vagy betegség (legalábis remélem), gégész bácsi azt kérte, ha nem múlik el, menjünk vissza. Megyünk!
Mutyizás közben mindent elfelejtesz, csak a cipőfűző, vagy hajszál létezik, amit leírni nem tudom, hogyan fogdosol, nézegetsz, szeretgetsz. Csöndben.

Nyúlné
Kisnyúl, mint mindig fergeteges!
Fűbenhaladóspopsis a csúcs! :D :P
Apa átfutotta a babnetet, szerinte Kisnyúl füvezik! :shock:
Tali? Mikor? Hol?

Cleo&Manka
Maja&Jack :oops:
Jack éppen evett, vagy nyálfelfogó szerszám van a nyakán?

Tünde
Zitának milyen karjai vannak!!! :roll: Nagyon jó!! Igazi ennivaló!

Ayse
Nagyon szép a családod! :wink:
Lili a kalapban :oops:

Davallia
Anyós gyakran jár észosztásra? Nálunk is előfordul, ilyenkor a bennem lakozó kisördög csakazértosozik!! :twisted: :twisted: :twisted:

Kuha
Gergő milyen szép barna!
Nagyon édes a fényképezőgépmagkaparintós sorozat!
Hajrá fogak!

Tegnap este kaptam emailt, hogy privát üzenetem érkezett, de csak egy korábbi üzenetet találtam. Veletek is előfordult már?

Kép
Kép
thomasanne

Aludtunk két órát Mátéval, most ébredtünk, és már futunk is tovább, de ezt muszáj:

Thomasanne,

csaksikerüljönavizsgádvuduvuduvudu csaksikerüljönavizsgádvuduvuduvudu csaksikerüljönavizsgádvuduvuduvudu csaksikerüljönavizsgádvuduvuduvudu csaksikerüljönavizsgádvuduvuduvudu csaksikerüljönavizsgádvuduvuduvudu csaksikerüljönavizsgádvuduvuduvudu csaksikerüljönavizsgádvuduvuduvudu csaksikerüljönavizsgádvuduvuduvudu csaksikerüljönavizsgádvuduvuduvudu csaksikerüljönavizsgádvuduvuduvudu

Füvező Kisnyúl... :lol: ...hát, nem mondom, van benne valami :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Na, fele lemaradt :P

Akkor mutyizni Máté is szokott :D:D Találó kifejezés :)

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Lányok!

Találtam egy szúnyogriasztós tapaszt...
Én mondjuk elég szkeptikus vagyok ezekkel a tapaszokkal kapcsolatban, és lehet, hogy nagy f...szság az egész, de megtennétek, hogy megnézitek Ti is ezt az oldalt???
Én teljesen hülye vagyok ezekhez a "tudományosan megmagyarázott" dolgokhoz, úgyhogy várnám a véleményeteket.

S.O.S. !! Köszönöm!

Itt az oldal:

http://www.easyslim.org/index.html

Ja, és Bab!

Én is kaptam tegnap este két üzenetet, hogy privát üzenetem érkezett, de azokat még pénteken elolvastam! :) :) :)

Kép
kuha

Sziasztok!

/Jól kezdek: a "sziasztok"-ban elsőre csak az "sz" volt a helyén :shock: /

Gergő ma felállt! :D Párszor már próbálta, de csak úgy, hogy mellettünk erőlködött, és mindig kellett a segítség. Most viszont tök egyedül volt a szobában, ugyaneis letettem aludni. Arra mentem vissza, hogy kiabál. És ott ácsorgott, és nagyon örült magának :D Balázs meg ugrott oda, hogy jaj, el fog esni, de ő olyan erővel kapaszkodott, hogy alig bírtam lefejteni a rácsokról :D Amúgy nagyon tud kapaszkodni máskor is. Tegnap a pihenőszéke mellett térdelt, aztán elvesztette az egyensúlyát, megbillent, de a szájával elkapta a széket, és azzal tartotta magát, amíg apja odaugrott, és elkapta :)
Ja, és pont ma 8 hónapos :)

Szúnyogok : Nekünk volt egy bio feliratú kencénk, Balázsnak használtam, de lejárt, most keresgélek helyette valamit. Én is tartok ezektől, de valami kell. Amúgy homeos bogyó is van, ami állítólag távoltartja a szúnyogokat, sőt kullancsra is van, de mi még nem próbáltuk, csak most hallottam róla.
Egyébként legutóbb, amikor mi tóparton jártunk / 2 hete? / akkor én is fel voltam készülve arra, hogy özönlenek majd a szúnyogok, fel voltam szerelkezve füstölőkkel, de a tűző napon nem volt egy darab sem :D
Az elektromos riasztó nekem sem szimpi, amíg nem voltak gyerekek, néha használtuk, de most nálunk is mindenhol szúnyogháló van. Szabadban sajna ezeknél az izgőmozgó manóknál már nem elég megoldás a babakocsis szúnyogháló, hiszen nem csak fekszenek...

Ayse :) Tegnap akartam még írni, hogy jó Nektek, hogy sikerült a gyereknap, mi csak szabadtérit találtunk, arra nem mentünk el. Kimentünk Érdre sógoromékhoz, ott játszottak egy nagyot a gyerekek, és ennyi. Ja, és azt is elfelejtettem, hogy szombaton, amikor az Europarkban voltunk, a Libriben épp Csukás István volt a vendég, gyereknapi rendezvény volt. Nem éppen dedikálni volt ott / gyerekekkel együtt mesét írt/, de mi vettünk egy Pom Pom könyvet, és kedvesen dedikálta a srácoknak :) Úgyhogy Balázs is gazdagodott egy mesekönyvvel :)

Akartam még a képeket dícsérni, mindenki nagyon édes! Kisnyúl képeinek nagyon örültem végre! Kuha-Gergő képei tényleg nagyon szépek, és édesek, Dóri Gergője valóban szívdöglesztő, sőt, ha szabad ilyet mondani: szép :oops: És Viki is édesen "tanul"

Na, ebédidő van, megyek.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Kuha:) Megnéztem az oldalt, tulajdonképpen meggyőzött, bár én sem értek hozzá. Van még a B vitamin, ami szintén elűzi a szúnyogokat, ha beszedjük.
A fogyókúrás tapasz is felkeltette a figyelmemet, de sajna a szoptatósoknak meg kell kérdezniük a dokit, ő meg úgysem ismeri nyilván, és nem fogja ajánlani...

Kép

Kép
jucc33
Érd

de kééééérem!mi az hogy füvezős-Kisnyúl! :?: :!: :?: :!: :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jucc,gratula Gergőnek!:):):)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

olyan arik,hogy csak 1nap van közöttük:)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jucc!

Köszi szépen, azért még rajta vagyok az ügyön...
Most találtam egy másik terméket, ez sokkal meggyőzőbb, a Baba Magazin 61. oldalán hirdetik, és a Brendon kuponkatalógusban is benne van.
Galaktív Bio kullancsriasztó és szúnyogriasztó aerosol, 2 hónapos kortól alkalmazható, és várandósok is alkalmazhatják.
Szerintem ennél fogok maradni...

Azt hiszem, nem lesz elég a sima szúnyogháló a babakocsira, mert 3 napra megyünk, és nem kötözhetem Gergőt bele a babakocsiba.
Viszont elég közel van a ház a tóhoz (Szelídi-tó), és amúgy is olyan jó kis "dzsumbuly-os " környék.

Kép
kuha

Kuha :) És ezt hol lehet beszerezni? A Szelidi tóról nagyon szép emlékeim vannak :)

Nyúlné :) És arra emlékszel, hogy az utsó menzeszünkben is ugyanígy egy nap volt a különbség? :D

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!!!

:lol: :lol: Hat tenyleg tiszta szappanopera lett a topik :)
Errol az en velemenyem Pennaeval teljesen megegyezik egyebkent.

Ughoyg tovabbra is tapasztalat cserere hasznalom, ok?
Illetve meg annyit, hogy Davidrol en a nyilvanossag miatt nem szeretek kepekt foltenni, de azt is ertem, amit Rokica mond, hogy miert ne legyen vedett a forum.

De orulok, hogy Ti tesztek fel kepeket, mert annyira edesek a gyerkocok.. Gergo, Mate, Kisnyul nagy arcok, de minden baba gyonyoru, persze. Csakhat ok lennenek a haverok, mert pont ilyen veszedelmes kiscsako David is :), na es ne feledkezzunk meg druszankrol, DAvidrol sem, meg a csajok. szoval mindenki.

Nna, de kerdezni is szeretnek:
David meg mindig csomo anyatejet eszik, de mast is. Mar multkor irtam, hoyg nem nagyon szeret kakilni a fiu, akkor Anyapoc irta, hoyg ez igy nem is baj, mert meg mindig foleg anyatejet eszik, es ha addig is ritkan volt szeklet, akkor nem valtozik gyorsan. De ma meg tok szilardat kakilt, ot nap utan egyebkent. es foleg oszibarackot meg cukkinit meg ilyeneket kajalt, es kenyercsucskot ragott. Tehat meg a kicsit fogos dolgokat is melloztuk, mint krumpli meg repa. Ja! es meg Sinlacot is eszik estere.
Szoval okes a szilardabb kaksi? Kinek milyen? KAKAALLAGA van? :D :twisted: :D

Nyulne, :) en is komoly bicepszre teszek lassan szert, de jo is meg soha nem volt kedvem ra gyurni, most meg jott csak ugy :)

Kuha :) en is bio boltban neznek korul szunyogrisztos ugyben,meg ha tudtok tegyetek az agyra szunyogahalot, szerintem.

felebredt, menni kell :)
Ppanna meg David
ppanna

Jucc!

Azt írja, hogy kapható a Herbáriákban, Brendonokban, Omker üzletekben, gyógyszertárakban, illatszer-és drogériákban.

A Brendonban az eredeti ár 1.300 Ft, júniusi kuponnal most 900 Ft lesz.

A Szelídi tó inkább a páromnak élmény, imád horgászni. Egy ismerős párral megyünk, ott 1 éves a kislány.
Mondjuk én inkább kihagyom a szabadstrandot a gyerekkel, de kikapcsolódni így is jó lesz. Majd főzünk meg sütünk jó nagyokat.
Ja, 1 jó élményem azért nekem is van: a strand mellett, a Szittya (vagy Szittyó, nem tudom) téren, ott a kajáldáknál van egy hely, ahol életemben olyan finom hamburgert még sehol nem ettem, mint ott. Na, erre már nagyon vágyom... :oops:

Kép
kuha

Ppanna!

Ez jó ötlet, köszi, ki fogom próbálni, hogy a babakocsi szúnyoghálója (elég nagy), rámegy-e az ágyra. Ha nem, legfeljebb veszek egyet.
A Mária nagyker-ben elég olcsón láttam, ill. csak a hirdetést láttam.

Tényleg, tudna nekem valaki segíteni, hogy tudnék a Mária Nagykerbe tömegközlekedni :? , ha mondjuk az Árpád - híd a kiinduló pont?
Lehetőleg minél kevesebb átszállással... :lol:

Kép
kuha

Sziasztok!

Na ezért nem tudok én írni, mert mire visszaolvasok, már elfelejtem az elejét :oops: :lol:

A bio galaktív kapható a DM-ben is, de az a gond, hogy két külön cucc a szúnyog és a kullancsriasztó, mármint külön flakonban van. DM-ben kb. 1000 Ft volt. a naptejeknél található egyébként. Egy barátnőm által kipróbáltuk a szúnyogriasztót, az Orzy-kert-ben sétáltunk, ott van tó is, meg félméteres gaz (ezt nem tudtuk előre :( ) és Marcit nem csípték meg, pedig döngicséltek nagyon. És tavaly neki nagyon csúnya csípései voltak. Én kaptam párat, de nem is kentem be magam :x

Kisnyuszis meg Killer Mátés meg többi képek nagyon jóóók!!!

Majd még jövök, ha tudok, meg ha tudom követni a csevegést :lol: :wink:

Pussz: Pocak
pocakpacni

Kuha: Mária nagykerbe babakocsival be lehet menni? Nekem úgy rémlik nem, vagy nem azzal mész? :wink:
Egyébként Lehel tértől el lehet sétálni, Nyugati felé elindulsz, nem a Lehel felőli oldalon, hanem a másikon. A 2. vagy 3. keresztutca a Balzac u. ott bekanyarodsz és onnan a 3. u a Visegrádi u. annak a sarkán van a bolt.
Van még a 15-ös busz, de az is elég messze tesz le, meg sajnos a megállót nem is tudom melyik a jó :(

pocakpacni

Ja és Kuha. Én itt lakok az Árpád hídtól 10 percre :D

pocakpacni

Kuha: szerintem is a metro es seta a legegyszerubb. egyebkent mi sokat strandolunk Daviddal, itt mast sem lehet.. szoval gondold meg, mert o szereti. ha van arnyek vagy napernyo, meg egy kulon NAGY strandtorulkozo neki, akkor tok jol elvan. de arnyekban is bekenem 50-es kremmel :) mondjuk itt a tenger durvabb, persze.
Meg mi bebiphone-t szoktunk vinni, mert este mikor nem a szobaban iszogat es beszelget a nep, hanem pl teraszon, o meg alszik tok hasznos..

Most latom, mennyi mindenkit kihagytam az elobb: Danit, Jucc Gergojet, Jacket, Lacikat alias Jakkot :) :)szoval helyesbitek MINDENKI-RE :) :)
ppanna

SZIASZTOK!

alig találtam ide, rá sem ismerek erre az új dizájnra. egyelőre még idegen, de úgy látom, ti már megszoktátok, akkor nekem sem lesz nehéz :D
ne haragudjatok, de nem tudok egy hetet visszaolvasni:(, pedig biztos történt egy csomó érdekesség.
van új kismamánk???:):):)

egy hetet voltunk megint ausztriában a brátnőmnél, nagyon jó volt! Esztinek nagyon jót tett a jó levegő, megtanult négykézlábra állni és riszálni a popóját! annyira édes, ahogy élvezi:) simán felkapaszkodik, ahova tud, és kíváncsiskodik mindenféle kosarakba, fiókba, bőröndbe:) úgyhogy lejjebb is vitettem apával az ágya alját.
és túl vagyunk az első lázon is. szombat este 39 fokos láza volt, kicsit folyik az orra, de nem a foga jön.
lehet, hogy sokat van a padlón és benyalt valamit:( most kicsit rosszabb lett az étvágya, és felborult az eddig sem jó alvási szokásrendszere...

most megyek, vár rám a sok mosás stb, de majd jövök
and

Sziasztok!

Igaz, vaisszaolvastam, de a felét már elfelejtettem képnézegetés közben :oops:
Persze, most is csak annyit tudok mondani, hgy képek Szuperek :lol:
Mégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmgégmgémgmég...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sildike!
Csak erre a hétre áll a meghívás :?: :cry:
Szívesen kiutazom hozzátok. Merre is laktok?

Megann!
Köszönöm :P (szerintem ezzel mindent elmondok)

Jucc!

Hatalmas Gratula Gergőnek! :lol:
Én is megnézem ezt a bio dolgot.

Erhard is annyira bújós, hogy annyit ölelkezünk :lol:
Ennek nagyon örülök és agyoncsókolgatom, Ő meg hatalmasakat kacag.
Én vagyok a mászókája.
Mondtam neki, hogy nem kell játszótérre menni, mert csak különböző alakokat felveszek és mindenféle "mászókára" mászhat 8)
De hihetetlenül élvezi.
Én már most előre sajnálom, amikor már nem igényli a puszijaimat :?
Mi lesz velem :roll:

Nyúlné!
Küldheted nekem is a képeket, már egyszer felajánlottam :)

Már megint 2 órája írok.
Erhard éppen apán tobol :lol: :lol: :lol:

Tünde!
Azonnal gyere Vissza!
Irgum-Burgum!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Lányok!
Most komoly a HELP!
Mit djak Erhardnak enni?
A cici nem elég a bébikaját nem fogadja el!!!!
Csak a fedelét rágja :(
Banánt evett egy keveset, de annak már vagy 3 órája.
Cicizett, de szerintem nem elég a tejem ahhoz, hogy egész nap ellegyen.
Vagy igen?
Nem is tudom, pedig olyan határozott vagyok...vagy még sem?
:lol: :lol: :lol:
Na viccen kívül!
Sildike!

Recepteket!
Sajnos itthon fasírt van :cry:
Abból tuti nem adok neki.

Marad a sokszor cicire tevés.

Na megyek, mert főznöm kell a családnak krumplipürét.

Puszi!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Na jövök egy kicsit.Meli alszik.

Csillam.
2005.09.11-én született a kiscsaj.És a vőlegény?
Meli is hasonlókat dumál,mint Dávid! :lol:
Fürdős és vámpiros képek szuperek!Szólok is Melinek,hogy hegyesitse a fogát,mert a vőlegény igencsak tud harapni :!: :P

Jack-Maja barátság :wink:

Sildike.
De jó neked,hogy mentél Bécsbe!Remélem jól sikerült a kiruccanás!

Havtunde.
Nekem is ilyen pizzát kellenne ennem! :)

Rókica.
Apa-lánya :) Én is úgy szeretem nézni ahogy imádják egymást.Mármint Meli és az apukája! :D

Sisotris.
Máté haláli kiscsávó! :)

Majola.
Kitartás.Csak jobb lesz már lassan!!

Göndörzsóf.
Nem semmi takaritód van! :) Tündéri.

Dóri.
Tényleg nagyon szépek a gyerkőcök!
Látom Viki is tanul ezerrel! :D

Ayse.
Köszi!
Kis családod nagyon aranyos!

Jucc.
Gergőnek gratula az álláshoz!

And.
Üdv újra itthon!
Esztinek gratulálok a nyégykézláb álláshoz!!

Davallia.
Irtam valamelyik nap e-mailt.Nem kaptad meg :?:

Lányok.
Segitsetek már ezzel a fűszerezéssel kapcsolatban.
Én még nem igazán kezdtem el fűszerezni Meli kajcsiját,de lassan már kellenne.
Szóval miket lehet már a kajcsiba tenni??
Láttam már itt páran raktatok hagymát,fokhagymát.Ezeket pl.hogy csináljátok?Egybe teszitek bele és kiveszitek a végén,vagy azt is odaadjátok a babának??
Meli általában már csak reggel és este szopik.Délelőtt gyümit,délben főzeléket kap,de az uzsival mindig gondban vagyok hogy mit adjak.Legtöbbször bébikaját kap,pl.sütőtök,alma-burgonya,alma-sütőtök,sárgarépa.De szerintem ez már nagyon uncsi lehet,csak nem tudom mit kellenne adnom.Ti miket adtok??
Várom nagyon a válaszokat,mert még ebben egy kicsit bizonytalan vagyok.
Köszi előre is aki válaszol.

Na megyek,mert mindjárt jön apa.Aztán megy is nemsokára fogorvoshoz. :(

Sziasztok.

ancsi26

Angelani!

Én ezeket adtam ma Vikinek:
kevés vízben megfőztem, amibe teszek pici sót 2 krumplit, 2 répát, 1 cukkinit. Szépen amikor puhára főtt már kész is (kb. 10 p) és összeturmixolom és bekanalazom neki. Imádja. :) és ma volt az első alkalom, hogy nem kapott utána tejecskét :(, hanem forralt vízzel kínáltam cumiból, és hát ivott 2-3 szívásnyit. Adhatsz neki még brokkolit, céklát, spenótot és aztán jöhet a többi, k betűsek, sovány pipihusi stb. :) De Erhard már nagyobb, mint Viki.

Lényegében azokat, amik a bébikosztokban vannak, csak 1. sokkal olcsóbb, 2. finomabb ezerrel.

És asszem a bébidesszertet 1x mondtam, hogy főtt alma+mazsola, és imádta. Ezt a Stahltól láttam. :)

Dóri
Vendég

Ancsi!
:) Én gyümit adtam Gergőnek uzsira és Vikinek is azt fogok valszeg, csomót tudsz vele variálni, vagy add a Sinlaccal! Hagymaféléket későbbre javallják, és az erősebb fűszerek sem igazán babáknak valók. Van aki a sót is ellenzi, én nem fogok ízetlen vackot adni a gyerekemnek, icipici sót rakok a főztömbe. :)

Dóri
Vendég

Pocakpacni!

Köszi, azt hiszem, én is ezt a bio galaktív-ot fogom megvenni!
Ja, és nem lehet a Mária nagykerbe bemenni babakocsival? Hát az tök jó! TÉnyleg azzal akartam menni, de így kénytelen leszek Apával menni. Ill. ő lesz kénytelen velünk jönni. :)

Ancsi!

Én eddig hagymát, fokhagymát és petrezselymet adtam Gergőnek.
A fokhagymát együtt pároltam a krumplival pl. tegnap, amikor spenótot csináltam neki. Aztán mehet a turmixba. Imádta, érdekse, mert az üveges spenótot meg kiköpi. Ja, és egy ici-picit sózok is már.

ÉN is kérdeznék, pl. Sildikétől, vagy aki ad már ilyet a babának.

Ma vettem a Biskotti babapiskótát, vagy mi a fene ez. Gondoltam, odaadom Gergő kezébe, hadd szopogassa. Hát 2 másodperc után a fele a szájában volt. És tökre megijedtem.
kapartam ki a szájából,mielőtt megfullad, ő meg üvöltött, mint egy sakál. Be is sértődött rám rendesen.
Hogy csináljam okosan? Azt még nem érti, hogy csak szopogassa, és ne az egészet tolja befelé... :)

Dóri!

Akkor jól emlékeztem, hogy Te írtad a múltkor a főtt almát+mazsolát. Ma én is kipróbáltam, csináltam tízóraira Gergőnek 3 !!! almából, és egy fél maréknyi mazsolából.
Nagyon ízlett neki, mondanom sem kell. Semmi nem maradt belőle.

Kép
kuha

Kuha, be tudsz menni, csak az üzletbe lerakod, és kapsz kocsit, meg hordozót...Tüncsi is tök jól elvolt...kérjél tagságit, 5 % kedvezmény van rá

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Tényleg be lehet menni? Hát az nem lenne rossz. Mondjuk, ha már olyan bevásárló kocsit kapok, mint pl. a Corában, az nekünk bőven elég, mert Gergővel is már úgy megyünk vásárolni, hogy ott ücsörög az elején.

Köszi!

Kép
kuha

Sziasztok!

Dóri!

Ezer Köszönet! :lol: :P
Akkor holnap bevásárolok :wink:
Ez nagy adag?
Vagy Viki egyszerre meg tudja enni?
Amit a múltkor adtam neki: 1db s.répa, 1/2 fehérrépa, 1db burgonya, egy kis pipimell husit megfőztem, kevés sóval. Én is tettem bele sót, de nem volt sós, csak egy kis ízt adott neki.
Megette, de nagyon sok volt egyszerre. Ja, természetesenleturmixoltam :lol:
Szerintetek ha puhára főzöm a s.répát, odaadhatom neki a kezébe? Persze csak ha megeszi :)
Nem hagynám egyedül a répával, csak nagyon szeret rágcsálni.

Mondjuk örülnék ha ízlene neki (szertné a s.répát nyersen is), mert később 3-4 éves korban tök egészséges lenne, ha mondjuk csoki helyett elrágna egy répát :wink: (megmosva)

Mi gyerekként nagyon sokszor kaptunk (néha csinálok), nyers, megtisztított sárgarépát, almát lereszelem, egy kevés citromot belefacsarok (ízlés szerint), kicsi cukrot, de csak akkor, ha nincs édesebb gyümi itthon. Ezt összekeverem, banánt, kiwit karikázok rá. Ha van mandarin, akkor azt is teszek bele.....
Beteszem a hűtőbe, jól összeérnek az ízek, egy kis levet is engednek :lol:
Nagyon finom! :P :roll:
Pedig , én nem szeretem a nyers sárgarépát.
Viszont ha csak simán almával és citrommal van, akkor már megeszem.

NA befogom... :lol:

Szép Estét!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Angelani:

Ha igény szerint mellre teszed, nem marad éhen Erhard, a tejed mennyisége növekedni fog hogy igazodjon az ő igényéhez. Az egy másik kérdés hogy ha az a fontos, hogy szilárd ételt egyen, akkor azt kínáld fel gyakrabban/előbb. De semmi baja nem lesz, ha még főleg szopik. Egy éves korig az anyatejből kéne nyerniük kalóriáik nagy részét. Zsuzsa is még leginkább szopik. A szilárd ételt felkínálom, ha kéri, eszik, ha nem, nem erőltetem.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ancsi!

Fűszerek:
Az összes zöld színű, így pl:oregano, bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, petrus, zellerzöld, citromfű....kapor..........meg ami még zöld és én kihagytam...

Nekem az oregano bazsalikom a kedvencem, olyan fini lesz tőle a kaja....

M.

Kép

Kép
megann

Angelani!

Azért mostmár nem lenne baj ha Erhardkád megbarátkozna a bébikajával is...

Én a te helyedben már azért "erőltetném"(juuuuuuujjjjjj most biztos kikapok) a bébikaját.. na szóval azért kínálgatnám sokszor......, meg egy egy vigyornál becsempészném a szájába a bébikaját....előbb utóbb úgyis rákap, ha meg egy-két - öt napig nem akkor sincs gond, mert ugye ott van a cici...

M

Kép

Kép
megann

Kuha!

Micsoda????????????????
3 alma????????????
Nem hiszek neked :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lénának nagyon nem megy a gyümi mostanában...
Pedig ez fontos lenne..
1 almát sem eszik meg uzsira...

Át kell gondolnom ezt az etetés dolgot.

Te mit és mikor adsz Gergőnek??

M.

Kép

Kép
megann

Azért valami jó is történt ma, a rosszat már nem is mondom, mert megint kikapok....pedig tele a hócipőm de mindegy...

:( :( :( :(

Szóval:

Ma az Árkádban voltam Lénával délután és a Paris butikban vettem egy halászgatyát, de nem is ez a lényeg, hanem az eladócsajok annyira körülrajongták Lénácsát, hogy micsoda édi, meg cuki, meg gyönyörű, meg a szeme, meg az orra,meg minden, hogy tisztára dagadt a májam.
Még fotót is csináltak róla...

Tudom hogy minden baba szép de ugye az anyukának a sajátja a legszebb...

Hol lehet jelentkezni babamodelleknek???? :lol: :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Elfelejtettem írni, hogy egy fél gerezd fokhagymát és egy darab vöröshagymát raktam a turmixolni való "levesbe". De én kivettem, csak az íze miatt raktam bele.
Akkor az is idaadható?

ancsi26!

Bocsi, de nem vagyok képben :oops:
Meli mennyi idős?
Én a bébikjákból mindig 1 hónap lemaradással adtam neki.
Most viszont már 8 és fél hónaposan adtam neki a 8 hós kaját.
Tehát 5 hónaposan adtam azt, amit 4 hósan lehet.....
Biztos, ami biztos alapon :lol:
Tehát a választék szerint szerintem adhatsz neki.
Nem kell egyből egy üveggel beleönteni :lol: (vicc), de szerintem pár kanállal mehet neki.
Mondjuk én szinte semmit sem kostóltattam.
Az első kajánál is, valam egyszerű desszert volt. Erhard azonnal bevágta a fél üveget!
Sikított érte és tényleg nem volt baja. Azt hiszem alma-sütőtök?
Amit 4 hósan lehet adni.
Most 5 hós kaja van itthon, persze éppen sztrájkol a kajával, de azt adom, amit tudom, hogy szeret.
Egyébként szinte ugyan azok csak a 8 hós hippek jóval darabosabbak már.
És!
Van abból olyan, ami sajtos! Az nem tejtermék?
Még jó, hogy odafigyeltem!
Van egy másik is. sonkástészta? vagy bolognai?
passz, de vettem egyet, mivel 8 hós és kinyitottam.
Lányok, nem hiszem, hogy nem fűszeres!
Olyan erőteljes fűszer illata volt, hogy nekem két kondér kajára elég lett volna. Mondom magamban1-2 kanálnál többet nem is adnék Erhardnak. Hát az első kanálnál már levágott egy fintort (mellesleg olyan édes volt), hogy nem adtam többet neki. El is fordult. Persze ezt is megkostóltam, mint mindent. Nekem se jött be :cry:
Tehát, ezért is odafigyelek még a bébikajákra is.
Még jó, hogy nem lehet spenótot tükörtojással kapni :lol:
Na jó, nem túlzok :wink: :)

Szóval a korának megfelelőt szerintem bármilyet adhatsz.
Csak 8 hótol kell odafigyelni, mert rafkósak és "össze-vissza etetik" a Babákat.

Most már tényleg Abbahagyom a butaságaimat!

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Angelani!

Léna mai adag főzijébe egy fej főtt vöröshagyma meg 2 girizd foki van.... :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?