A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

drodo
A cumit, a Szt.Imre korházban vettem, lent az alagsorban van egy gyógyászati sgd.eszk. üzletecske. Ott vettem.

Tünde
Jó a napi történet,... ismerős, mondjuk az én gyerekeim már nagyobbak. De 3 gyerek, az 3 gyerek, nem könnyü az biztos, néha én sem tudom hol áll a fejem?

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Sziasztok!
Régen szóltam hozzátok, bár olvasgatlak benneteket, igaz ritkán, mert a gyerkőcök lefoglalnak, meg aztán beleszerettem egy könyvbe, és amíg el nem olvastam,minden szabad időmet -napi 10 perc :) - olvasással töltöttem. Most is csak azért kotnyeleskedek, mert lehet, hogy van jó ötletem.

Látom, az alvással van gondotok. Az én (szerdán lesz 6 hetes) lánykám az első 2-3 héten velünk aludt az első éjszakai szopi után, mert fáradt voltam hozzá felkelni, és a sebem is fájt még. Ekkor 3-4-szer is felébredt, és szopizott. Aztán, mikor végre kipihentem magam, "rendesen" (én így szoktam) ülve szopiztattam, és utána kivártam vele a böfizést, amit ugyebár fekve, cicin elalváskor nem szoktunk. Ezután visszatettem az ágyába, és reggelig aludt. Azóta is egyszer ébred éjszaka, volt, hogy már negyed ötig bírta, utána pedig 8-kor ébredt legközelebb. Most éjjel viszont nagyon fáradt voltam, fekve szopiztattam, és elaludt a kezemben, nem böfizett. Két óra múlva újra sírt. 2 hét után először szopizott újra kétszer. Nálunk bizony ez a nyitja a nyugodt alvásnak. Próbáljátok ki.

Az alvási pozíciók közül próbáljátok ki az oldalt fekvést. Nálunk nagyon bejött, hogy valami -NOVA-pólya- puhára fektetem, oldalra fordítom, a háta és a hasa mellé felhajtom a pólya oldalát, és a takarót is jól mellégyűröm. Szereti a fészekmeleget, hogy körülveszi valami. Rengeteget alszik, és nyugodtan, nappal is sokszor ébreszteni kell, hogy egyen már. Ugyanakkor 660 grammot hízott két hét alatt, tehát baja biztos nincs. Ja, amikor háton fekszik, akkor is körülöleli a pólya és a takaró, ez megynyugtatja. Olvastam valahol, hogy azért szeretik a babák a fészekmeleget, mert az anyaméhben is kicsi, puha, meleg helyük volt, és ez emlékezteti őket rá. (ja, a pólya nem a hagyományos, és nincs is bekötve, csak alatta van, és felhajtva oldalra. egy összehajtott pléd is megteszi.)

Kicsit sok(k) lettem, de ha valakinek segített a mi módszerünk, akkor megérte.

A babák gyönyörűek, jó látni, ahogy nőnek és nyílik számukra a világ. Egyre figyelmesebbek, már játszanak, stb...

Sziasztok

Zsuzsi
zsugyu

Szerintetek Algopyrint bevehetek fejfájásra, mert szétszakad a fejem, már napok óta hasogat, normális ez? :(

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Sziasztok kismamik :lol:
Ezt az oldalt átfutottam...
Tündi:)
Óriási az élménybeszámolód és persze ismi :lol:
Alvás:
Nálunk is úgy megy az egyedűl alvás hogy ott egy pelus az arcán félig és sajna cumi, de azt kiköpi, ha elalszik.
Képzeljétek, markolássza a ruhám a pelust, nyúl a játékok felé bökködi Őket, s néha meg is fogja, de akkor megy a sírás, mert elengedni nem tudja!
Hatalmasakat nevet.
Majd dobok képet is !
A babák min gyönyörűek!
Anita :lol:
hogy sikerűlt a vizsgád?

KépKép
csema

Sziasztok!

Hát Tünde szép nyugodt napjaid vannak! Sokszor én is fel-le rohangálok bugyiban a két gyerek között. Volt már, hogy zuhany alól meztelen és vizesen rohantam valamelyikhez. De ettől szép az élet! Csajszi szopik már? Vége a nem evésnek? A szoptatásról majd később, az egy kicsit hosszabb lesz.

Petri!
A fürdőkrémhez elfelejtettem a neve után írni, hogy lose. Gondolom, ez jelenti az oldottat. Nem fáj a derekad a kendőben? Én éjszaka, ahogy megpihennek az izmaim, alig bírok a derékfájástól kikelni az ágyból. Tündéri a kiscsaj!

Gyöngyi!
Az én lányom gyakran keresztben hajlandó aludni az ágyban, plusz a fejéhez teszem a hálóingemet. Annak olyan anya illata van. A fiam már attól ordított, ha csak messziről látta a rácsos ágyat. Ő sokáig velünk aludt. Szóval nem egyformák!

Zsu69!
Fejfájásra és egyéb fájdalmakra a kórházban Panadolt adtak.

Babcika!
A fiammal annak idején mi is ezt csináltuk, azzal a különbséggel, hogy Őt éjszaka is ébresztettük. Sokszor azt se tudtam, mikor volt az előző evés. Papírra írtam az időpontokat, teljes kóma esetén abból puskáztam. Ez ment 1 hónapig. Szóval kitartás!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Sziasztok,

Csak egy gyors bekukkra van időm, mert egy nyűgös éjszaka után egy nyűgös nappallal folytattuk :( Már megint front lenne???

Tünde :) Minden elismerésem. És a többi 3 és többgyerekes anyucinak is. Nekem szerencsém van, hogy ilyen nagy a korkülönbség a 2 gyerek között, a kisfiam elég sokat tud segíteni, és már elég önálló is, vele nincs sok baj. Szerintem nálunk majd később lesz problémás ez a korkülönbség, ha jön a kamaszkor :?
Apa meg itthon dolgozik, szal néha a kezébe tudom nyomni Alizkát, hogy legalább wc-re el tudjak menni :)

Petri: nagyon édes a lánykád :) Nem alvás esetén lehet, hogy bevetem én is ezt a fejrepakolós trükköt :lol:

Zsu: nekem is fáj a fejem, tegnap este óta :( Egyszer én már megkérdeztem a gyerekdokit, és azt mondta, hogy algopyrint nyugodtan be lehet venni.

Edit: üdv :) Én is csak nemrég csatlakoztam több hónapos hallgatásba burkolózás után :)

Most mennem kell, mert lejárt a zenélő, és a többiek már unják felhuzogatni, most rajtam a sor.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Köszi csajok, egy 1/2órája vettem be egy panalgorynt de sajna semmi hatás, most jegelem a fejem, hátha segít!

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Halihó, sziasztok! :D

Én is olvasó üzemmódban voltam, mert még mindig tanulok a vizsgáimra. Persze azért követem az eseményeket. :)

A képek egytől egyig gyönyörűek!
Nancsika, szuper a video, nagyon ügyes a kisfiad!!

Edit, szia, üdv itt! :)

Tünde, nagyon tetszett a napi összefoglalód'! :lol: Felolvastam Apának is, jót mosolygott ő is. Elviekben mi is 3 vagy 4 babát szeretnénk, de ilyenkor mindig elbizonytalanodunk! :) Persze amikor végignézzük Dominik születésének képeit, másképp gondoljuk :) Szeretnénk minél többször átátélni a szülés élményét :D De minden elimerésem a Tied és a többgyerekes anyuciké. Elképsztő energiával vagytok megáldva :D

vok, nálunk is alapból fekete a billentyűzet, pont emiatt :lol:

drodo, nálunk úgy néz ki az este, hogy fél 7 körül eszik egy jó nagy adagot Dominik (előtte jó egy órát már nyűgösködik), aztán 7-kor fürdés. Fürdés után újabb szopi, de ez már inkább csak olyan altató. Nálunk Apa az altató-felelős, szopi után beteszi a kiságyba, és max 10 percet kell simogatni a fejét és elalszik. Addig van hogy sírdogál, de van hogy csendben szopizza az ujját. Ébredni pedig 7-8 körül ébred, de az elmúlt napokban a borús, vacak idő miatt fél10 - 10-ig aludt. :oops: :D Szóval egy szavam sincs rá.
Nálunk a nagyágy nem jött be, pedig az első másfél hónapban ott aludt. De mivel sajnos nagyon forgolódok álmomban, nem mertünk kockáztatni. Inkább a saját szobájában, a saját ágyában altatjuk. Eleinte egyszer ébredt hajnali 3-4 körül, de mióta az ujját szopizza, 3-4 hete, azóta nem kel fel, visszaaltatja magát.

Ma megmértem Dominikot, már egy jóideje nem mértem. 6140 gramm. :)Viszont a mérleget kedden visszaviszem a kölcsönzőbe, eddig max 5-ször használtuk Amíg boldog, nyugodt, mosolygós baba, és pisil eleget (hajj de még mennyit :D ), addig nem aggódom.

zsu, Algopyrint lehet bevenni, a császárosok is azt kapnak fájdalomcsillapítónak.

Na, eldugulok, bocsánat ha sok voltam.

faby

Helló
Lányom nyakig tojta magát az előbb, persze várható volt mert most jöttünk haza az autókázásból :lol:
Este megpróbálunk külön aludni, drukkoljatok
Azt mondja meg valaki, hogy kerűl az összes kihullott hajszálam a Lili ujjai közé? :? . Folyamatosan szedem ki a kezéből, ennyi hajszál nincs is a világon

Kép

Kép
pgyöngyi

Nálunk ma kóma nap van..Reggel fél 8-tól 1 óráig aludt a manó és most megint alszik vagy 1 órája.Félek az éjszakától.

Faby: Nem mondod hogy este 8-tól reggel 8ig alszik Dominik???
Mi ettől még messze vagyunk..

PGyöngyi:Az én hajammal is ez a helyzet már gondoltam levágatom de aztán rájöttem hogy plusz 10 kilóval legalább legyen szép hajam... :shock:

Drodo és Panka
Kép
drodo

Nekem a védőnő azt mondta, hogy a panadol jobb mint az algopyrin viszont a nőgyógyászom meg az algopyrint mondta még a terhességem alatt

Kép

Kép
pgyöngyi

Én terhesen is beszedtem pár szem algopyrint és szülés után is a sebfájdalomra...

Drodo és Panka
Kép
drodo

Na lányok 7-kor nagy nehezen elaltattam és megint elfogadta a cumit, bár az előbb felébredt mert kiesett a cunci a szájából.
Pilchard: nekem a NUK gumis cumit fogadta el a 0 hós kortól méretűt ez lapított fejű

Kép

Kép
pgyöngyi

drodo, de csak azóta amióta szopizza az ujját. Ebbe nagyon bele tud merülni :lol: Van, hogy reggel 7-kor felébred, de még több mint egy órát fekszik hang nélkül a kiságyban, és rendületlenül szopizza az ujját.

Képzeljétek, pár napja rájött, hogy ha a nyálát fujja kifelé, annak milyen érdekes hangja van. :) Úgyhogy most ez a legújabb időtöltése. Nyálbubikat fúj :lol:

faby

Sziasztok
Ma megint vendégeim voltak. De holnap már nyugis napunk lesz.

Sok mindent nem tudok hozzá szólni a mostani témákhoz, mert minket nem érint.

Gyöngyi
Nem baj. :lol:
De Lili egyáltalán nem pici .Levi túl nagy.
A szomszéd kislány 5 nappal idősebb Levinél és még nincs 5 kiló. Sajnos az elmúlt 1 hónapban csak 10 dekát hízott és még sérvvel is műtötték szegényt. :(

Tünde
Nekem a tejem nem indult meg, :lol: de mosolyogva olvastam. :lol: :)

Fáby
És nem kell fel közben Dominik? :)

Edit
Te is 74-be születtél? Melyik hónapban? :D

:lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

babetta, nem tudom, biztos van, hogy felébred de nem sír. (mert tele van a szája az ujjával :D ). A szobája elég messze van a mienktől, de a babyörző max hangerőn ott van mellettünk a nagyágyban, szóval felébrednénk rá. Van, hogy nyöszög kettőt, de mire felkelnék az ágyból, elhallgat, visszaalszik.
Én azon csodálkoztam, hogy hogy bír ki 10, néha 14 órát is kaja nélkül. De kibírja. És amíg rendesen hízik, addig nem fogom felkelteni éjjel enni.

faby

Látszik, hogy nélkülem alszik a Lili, ilyenkor már rég mellette szunyálok :)

Így szoktunk játszani a csörgős macival:

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

[/img] Lányok!

Meddig tart még ez a rossz idő? Mi 3 napja nem voltunk levegőn. Kezdek klausztrofóbiás (így írják?) lenni. Holnap állatkertbe mennénk, de szerintem ez lefújva.

Gyöngyi!

Sok sikert az alváshoz! Én rengeteget trükköztem a kisfiammal, de a mai napig nem jó alvó. Virág nem igényli a közreműködésemet.

Babetta! 74. decemberében születtem. Te is?

Edit

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1149447252.57.jpg

KépKép

KépKép
edit74

Bocsi, képpel próbálkoztam, de nem jött össze.

KépKép

KépKép
edit74

Fáby
Irigylem a fiad alvókáját.

Edit
Én júliusi vagyok

Gyöngyi
Nagyon cuki Lili.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Edit: még nem is üdvözöltelek. Üdv :D
Én a képet úgy szoktam felrakni, hogy melléklet feltöltésre rákattintok itt a szövegmező alatt, majd tallózás gomb utána kiválasztom a fényképet és feltőlt vagy elküld gomb, most nem tudom pontosan bocsi

Kép

Kép
pgyöngyi

Petri
Timi is cuki.
Az előbb megint lemaradt

Zsu
Martin is cuki .Én még ilyen cumit nem láttam,nagyon jó.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta:köszi. Te is esti műszakozol? Én lassan megyek szerintem, mert kaja idő közeleg és már lassan két és fél órája alszik a kiságyban. Bocsi, hogy ennyiszer hencegek vele, de olyan büszke vagyok most erre az alvásra :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!
Csema: köszi az érdeklődést :), ez a vizsga talán sikerült, de mivel írásban volt, eredmény kedd-szerda körül várható! Nagyon ügyes Szófi-baba, hogy már így markolász :) Majd dobj képet! Többi gyerkőc? Ballagás milyen volt? Vagy már írtad, akkor bocsi?!

Babetta: Szóval Levi még ébred éjszaka :( Biztos fél,hogy mi lesz, ha egy kicsit kevesebb kaját nyom be! :D Botus este fél 9-től általában 7-fél 8-ig alszik, de van,hogy 6-kor, volt már,hogy fél 9-kor ébredt. Ma 5-kor kortyolt párat, aztán 8-ig durmolt tovább! Én is azt szoktam mondani,hogy eleinte muris volt,hogy milyen nagy bébi Boti (pedi Levihez képest kicsi :D), de már nem bánnám,ha alábbhagyna ez a brutál gyarapodás! Mondják,hogy majd,ha már jobban mozog, nem fog így gyarapodni...meglátjuk! Jó lenne,ha nem lenne kövér kisfiú! Egyébként mostanság elég sokat nyúlt Boti, és talán kicsit visszafogottabb a gyarapodása, bár gőzöm sincs grammilag,hogy mennyi!

Éva: Üdv :D

Mariann: Hogy van Istvánka? Remélem, minden rendben lesz, drukkolunk! Gyógymanók mennek!!! +++++++++++++++

Tünde: Élmény volt olvasni a beszámolódat, köszi :D Én sokszor ezzel az egy gyerkőccel is úgy érzem magam, mint a bolondokházában. Idekapok-odakapok. Lehet szégyen, de én még mindig nem bírtam magam igazán összekapni magam Boti születése óta. Még mindig minden sokkal több időbe telik számomra, mint korábban (pl. házimunka). Ráadásul piszok hamar elfáradok :( Tornázni sem ártana, de hol marad arra idő :?:
Szóval többgyermekes mamik, továbbra is minden elismerésem a tiétek! :wink:

Petri: Éljenek a kakimanók :lol: Timi jól körberakja magát a játékokkal alváshoz :D Nem ébred fel rá? Boti,ha véletlenül meglöki a képtár zörgős részét, egyből megriad, így jó messzire teszem tőle ezeket,ha elaludt :D

Zsu69: Nem semmi ez a kép Martinról, nagyon cuki! Nem is rossz ötlet odaadni a kendőt. Boti is mindig ráncigálja őket, meg a szájába tolja (textilpelust) , csak én dili mindig félek,nehogy nagyon belefúrja magát, aztán ne kapjon levegőt :)

Nadine: Nagyon szépek vagytok! Dorka tiszta mamija :D

Rita: Hogy van Dalma? Hogy sikerült a szereplőválogatás?

Era: Azt hiszem Te kértezted a bukást. (egyszerűen nem találtam meg az előzményben). Boti is szokott még nagyokat bukni, illetve szerintem sokszor csak nagynak látszik. Meg sokszor kicsiket bukizik most már főleg. Igaz egy-egy jól irányzott löketet így is elég feltakarítani. Szerencsénk van, mikor a szőnyege(ke)t kikerüli :D Hatalmas a fiatok...bár tudván,hogy a szülei is mekkorák, már nem is csodálkozom annyira :D
Botinak,ha nem éhes, nem kell a cici :( Ritka, mikor vigasztalódik rajta. Olyankor megint csak jól elkezd enni (nehogymár csak cumizzon rajta), és olyankor akkora bukás a vége...

Faby: Ügyes fiad van,hogy ennyit alszik! És napközben? Boti szinte semmit nem alszik napközben...főleg,ha ilyen az idő :( Annyira próbálom néha bealtatni, de nem sikerül. Pl. ma sem :( Összesen napközben kb. 1 órát aludt, mindezt kétszerre. Második "alvásánál" már teljesen kész volt, és úgy belaudt,hogy azt hittük, már fel sem ébred. Fél óra múlva úgy kipattant a szeme, mint aki sosem volt álmos. Pedig ma éjszaka sem aludt vmi sokat...
Sok vizsgád van még?

Eszti: bejött a kendőzés?

Angi: Mizújs veletek? Lidi?

Gyöngyi: Nagyon ügyi Lili :D

Megint kínozza Botit a foga! Szerintem ennek is tudható be az extra nyűgi, na meg persze az időjárásnak...így együtt szuper a kettő :( Nyála ömlik, legalább 4* öltözünk egy nap, meg már majd kitépi az ínyéből azt a fogat. Dugdos bele mindent! Szegényke, biztos nem érti,mi történik vele :( Most többször is cicizik. Persze sokszor tök feleslges, mert az égatta világon minden visszajön, de ha neki az kell (mármint a cici), akkor nagyon szívesen adom.
Olyan fáradt volt már fürdésnél szegénykém, még pancsolni sem volt kedve, pedig úgy imád! Annyira dörgölte a szemét! Remélem, reggelre jól kipiheni magát! Apa ebédelni vitt a névnap alkalmából, de az sem jött most be picifiamnak :( Illetve cukimanó volt, mert már apa kávéjánál borult csak ki. Gyorsan fizettünk, és már vittük is a levegőre!

Én meg éjszaka olyan rosszat álmodtam,hogy alig bírtam utána visszaaludni. Beriaszott a légzésfigyelő, és nem is tévesen :( Tragédia végül nem történt, mert sikerült a lélegeztetés, de komolyan mondom sírva ébredtem, és rohantam a szobájába! Én barom, nem tudom,honnan szedek ilyen álmokat :(

Megint vannak sokan, akik rég nem írtak!

Én viszont rengeteget írtam, így most már eldugulok! :lol:

Szép, nyugodt estét mindenkinek! Holnap pedig remélhetőleg már jobb lesz az időjárás, mert ez annyira kiábrándító!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita, délelőtt miután felébred, tök jól elvan, úgy 11-12ig, hintázunk, mondókázunk, stb, aztán van egy kis nyügi,de aztán elalszik és 3 körülig alszik. Akkor újabb 1- 2 órás mosolygós időszak,de ezután eltörik a bili füle és semmi sem jó. Ilyenkor alig várjuk, hogy 7 óra legyen és mehessünk fürdeni. :)

faby

Anita, az kimaradt, hogy még 7 vizsgám van. :? Neked van még?

Sajnálom Botit a fogzás miatt :( Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar kezdődik. :?

faby

Nekünk végülis hasonlóan. Kivéve a hétvégét, meg amikor mindenképp borítanunk kell a "napirendet". Most újabban az a menet,hogy miután megkezdtük a napot (ébredés, evés, pelusozás, átöltözés után hancúrozás: járóka, játszószőnyeg, mondóka, ének) kb. 11 körül +/- olyan fél óra beszundít Boti fél órára a nagy játék közepette :D, de felébred, mintha mi sem történt volna, és megy tovább a móka. Olyan fél 2 magasságában sikerül nagy nehezen elaltatni, aztán alszik vagy 40 percet (akkor olyan nap van,hogy 3-4* pihen ennyiket), vagy egyben egy jó 2 órát (erre akarom mind inkább öszönözni) :) Utána nyűgi, mert indulni kell kaja után levegőzni, akármilyen is az idő. Szegény férj pénteken zuhogó esőben tologatta kinn a kölköt (babakocsin persze esővédő), mert nem lehetett vele bírni, mindenképpen ki akart menni :D 7 után már nálunk is fürcsivárás, majd nagy locs-pocs, evés, alvás!

Még 7 vizsga??? Úristen, hogy bírod. Ha minden igaz, nekem már "csak" 3, de azok elég brutálisak :(

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Örülök, hogy tetszett a napi beszámoló! :)

Edit: úgy néz ki, hogy Bettus kezd megint rendesen enni. Most két ciciből adok neki, hogy töb termelődjön.

Gyöngyi: aranyos vagy! :P Akkor szólj, ha nem jön a tejcid, majd írok még! :lol:

Petri: nagyon jók a képek!!!! :D

Csema: örülök, hogy ilyen jól fejlődik Szofi baba!!

Faby: nyugodtan vállaljatok több gyereket, a napi gondokat azért mindig felülmúlja az öröm!! Van, hogy Dorina egész nap hisztis, nyüglődik aztán este odajön hozzám és azt mondja: " kis angyalkám, úgy szeretlek" - persze ezt a cérnahangján. Na, ekkor rögtön elfelejtek minden bosszúságot :)

Drodo: nálunk addig volt az esti elalvás nehéz, amíg fájt a hasa. Hiába kábult be a cicin, a kiságyban felébredt kis idő múlva. Most fürdés után ugyan sokáig cicizünk, de ha lerakom nem ébred fel.

Zsu69: nagyon édi!! :)

Anita: nem semmi, hogy baba mellett tanulsz, nekem meg minden elismerésem azoknak, akik tudnak tanulni!!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Gyöngyi, Pilchard: Nekünk Dorinával volt sok gond az éjjeli alvásnál 1 évig.
Mivel ő soha nem aludt kiságyban azt csináltuk, hogy az ágyunk mellé tettünk egy szivacsot. Fekve megszoptattam és átfeküdtem utána a franciaágyukba (vagy kimentem a nappaliba). Így végül is mellettünk aludt, de nem kellett félni, hogy forgolódásnál baj lesz.

Én nem szeretem a cumit, de akinek az a jó megoldás használja. Csak arra kell majd ügyelni, hogy nem szabad elvenni tőle később, amikor mi megunjuk, meg kell várni, amíg nem kell már neki!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok, jó reggelt!

Hát megtört a nagy alvás-soroza, ma fel 5-kor felébredt a kismanóm,fájt a hasa :( 2 órán át altattuk, végül 7 körül visszaaludt Apa mellkasán még 2 órára. Pedig mostanában már szerencsére nem volt pocak-gondunk. :?

Anita,hát ebből a 7-bők kb 3 lesz húzós nekem is, közgáz, valószínűségszámítás, jog, de azért a többi is tanulós. Hát majd valami lesz. :D
Milyen suliba jársz?

Szép napot! :wink:

faby

Jó reggelt
Ma van a 2 éves házassági évfordukónk :lol:

Na szóval így sikerűlt a tegnapi alvás: 3/4 11-ig aludt a kiságyban, majd megetettem, visszatettem és onnantól kezdve 2 óránként kellt. A végén a nagyágyban kötött ki megint, de azért már az is haladás, hogy eddig kihúzta a kiságyat. Viszont a cumi nem volt nyerő, amikor a szájába akartam rakni kipattant a szeme és elkezdett sírni. Na szóval ma folytatom azért az ágyba szoktatást. Előbb-utóbb csak sikerűl sírás nélkűl is elaludnia benne

Anita: Látod, mi is kelünk éjjel nem csak a Levi és a Babetta. Lehet, hogy ezek a március 6-i babák ilyenek :)

Kép

Kép
pgyöngyi

pgyöngyi, boldog házassági évfordulót! :wink:

faby

Sziasztok

Anita
Mikor méritek Botit? Olyan kíváncsi vagyok, hogy mekkora? A masszázson van egy kislány, aki lassan 5 hónapos és 8200gramm. A Levi 8000gramm,és a kislány mégis kétszer akkorának látszik. Mondjuk attól még nagy, marad az én fiam, de ilyenkor megnyugszom, hogy nem is olyan dagi. Majd megpróbálom lefényképezni őket együtt. Egyébként, amit felraktam Petiről és Leviről, azért olyan brutál, mert Peti 4500g, majdnem fele Levinek. Mikor megfogtam Petit azt hittem, hogy valami pihe van a kezemben. Itt jöttem rá, hogy felsőtestre már nem kell gyúrnom. Hasra viszont kéne, de nem bírom rávenni magam. :wink:
Én most zsebkendőt adok a kezébe, és azt tömködi a szájába. Persze nem papírt. :lol:
Bukás: Nálunk most volt egy jó hétig. És azért bukott Levi ,mert cuppogva szopizott .Most már csak ritkán, cuppant rá szerencsére” mert nekem ez nagyon fájt” :cry: ,és már megint nem bukik.

Gyöngyi
Hát biztos történt valami Március .6-án. :lol:

Nálunk most este 7-kor evet aztán elaludt és 11-kor már ébredt, de már ez is 4 óra, utána már 2-kor ébredt, aztán 4.30-kor megint nyöszörgött ,és hagytam ,valami csoda történt, mert visszaaludt. Utána 6. 30-kor magam mellé vettem és kb.10 korty után aludt tovább 8. 30ig. Így most éjszaka szerintem nagyon keveset evet. Nem bánnám, ha kicsit visszavennék a kajából.

Tényleg sok régi nem ír. :cry: Ha nem lenének új tagjaink :lol: , nem sok mindent kéne olvasni. :(

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Gyöngyi
Mentek valahova ünnepelni, vagy otthon lesz vacsi?

Fáby
Küldenék képet az avatarhoz. lekicsinyítenéd, mert én nem bírom?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Gyöngyi-Boldog évfordulót!!! :lol: Örülök,hogy haladtatok a kiságyban alvással.Csak belejön kicsilány!! :P

Micsoda méretek vannak itt Lányok :?: :!: Győzök csodálkozni!!!Mi olyan töpörtyűk vagyunk.Vagyis Lili,én nem annyira :? :lol:

Nálunk végre napsütéses és madárcsicserégős nap van :lol: :lol:

Na megyek is,mert kajcsi van!!!
Ja még egy kép:Lili is mindig markolászik valamit alvás közben,legtöbbször a a haját,itt éppen a takarót(a művészi ujjszopiról no comment):lol:

:lol: Kép
Vendég

Köszi a gratulációkat :lol:
Babetta: Itthon leszünk. Semmi extra. Apa hozott sütit, meg virágot. Én meg adok neki puszit :) . Nálunk ez már csak így megy

Lili nem akar enni :cry: Reggel 7-kor bekajált és azóta is csak nyammog a cicimen. Remélem nem kezdi megint a sztrájkot. Egyébként jó kedve van.

Kép

Kép
pgyöngyi

Babcika: Most nézem milyen édin szopizik a Lili. Azért ott is kerek a pofika :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Hoztam képeket: :)

Kép
Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

[color=b
Gyöngyi
8.30-kor és most is kevesebbet evet Levi, mert nagyon hamar befejezte és nem is olyan gyorsan evet, mint szokott. Mondjuk én ennek örülök. Most jól jönne egy mérleg.

Babcika
Tényleg no comment :lol:

lue][/color]

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: lehet, hogy tényleg kevesebbet eszik, mert már óriásbébi, és nem akar 1 éves korára kiselefánt lenni. Ha mi is megennénk a súlyunk 1/6-odát, mint ahogy a piciktől elvárják, elég durva lenne :)

cory
Budapest

Köszi Lányok! :lol:

Gyöngyi-Bizony,Lilnek is van pufi pofi,toka,hurkácskák.Csak összességében pici.Csak 59 cm.Vannak babucik,akik ekkora hosszal születnek. :lol:
Vendég

Jó napot mindenkinek!!!

Itt Szolnokon végre süt a nap!!!!!!! Ki is iszkoltunk gyorsan a levegőre, lett belőle egy két órás séta! Azóta is durmol még a gyerekem a teraszon.
Gyöngyi! BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT!!! :) :) :)

Cory, édesek a skacok!!! Milyen gyönyörű a szeme Lizának! Meddig marad ilyen a babák szeme? Pötyié is olyan mély szürke, gyönyörű, de sajna bizti nem marad ilyen. :(

Anita! Drukkolok, hogy sikerüljön a vizsgád! Boti nagyon hasonlóan alszik Pötyihez! Napközben mi sem nagyon alszunk, csak persze itt Szolnokon, itt tutti van valami a levegőben... el sem hiszik, amit mondok róla. :D Szóval azt gondoltam, majd ha nagyobb lesz csak többet fog aludni nappal, mert elfárad fizikailag is, majd ha sokat fog mozogni. De ezek szerint ne nagyon reménykedjek? :)

MOndjuk azzal vigasztalom én is magam, hogy mit akarok, amikor éjjel meg 8-tól alszik reggel 9-ig? Olyan sokan írtátok, hogy átalussza a babátok az éjszakát. Szerintetek nem kéne már nekünk is? Pötyi elérte az 5 kilót, már nem kis baba és két hónapot is betöltötte. 8-kor esziks, de még kel enni 1-kor és 5-kor.

Faby! Domi hány kiló? Anita, és Boti? Lehet, hogy az 5 kikó kevés ahhoz, hogy kibírja kaja nélkül legalább 5-ig? Nagyon erőltetni nem akarom, mert még mindig egyszerűbb nkem gyorsan felkelni , megetetni és aludni tovább, mint kísérletezni a cucóval, stb... Nektek egyszer csak nem ébredt fel éjjel vagy hogy volt???

Mi ma már megyünk haza Pestre, annyira nincs kedvem. Sokkal jobb itt anyóséknál. Kertes ház, tudok pihenni, olvasni. Pötyi is teljesen kiegyensúlyozott, többet is alszik. Utálom azt a büdös Pestet. :( Na megyek, mert sül a palacsinta, mindjárt ebédelünk!!! :

Puszi mindenkinek:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika-Én nem hiszem,hogy az 5 kg kevés lenne az éjszakai alváshoz.Lili SAJNOS még nincs 5 kg(4750 körül van kb.),de úgy 3 hete stabilan alszik estétől reggelig.Kicsi eltérések vannak a reggelek között,de 6-nál előbb már nem igen kel fel.Valószínüleg nálunk ez is oka a súly stagnálásának,mert az éjszakai kajcsik kimaradnak.De éjel azért nem szívesen kelteném enni.Remélem nem is kell majd. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvastam, mindenki babája nagyon szép.

Mit gondoltok a következő történetről?

Légyszi írjatok valamit, mert kellene a lelkemnek egy kis megnyugvás.

Istvánka ruhája nagyon bukis lett, ezért át kellett öltöztetni. Ezt rábíztam a családunk egyik tagjára, és odaadtam neki a ruhákat. Mivel csak nadrágról volt szó, kellett hozzá zokni is. Átmentem egy másik szobába. És mi történt odabent: a zoknit szétnyirták ollóval, mert nagyon szorosnak találták a gumiját. (Engem nem kérdeztek meg, pedig a szomszéd szobában voltam.)

Mit gondoltok?

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Bartika: nem hiszem, hogy a kg-kon múlna az éjszaka átalvása. Balu és Zsoma 1,5 évesen aludták át az éjszakát (11kg), Liza meg már 1 hónapja alszik 6-7-8 órát egyben, pedig csak 5,15.

Mariannka: én magamból kikelve üvöltöznék velük, ez tuti. És nem a zokni miatt, mert az filléres tétel, hanem az elv miatt. A babakocsit is átszabnák, ha sétálni küldenéd őket?

cory
Budapest

Mariann: Én ezt nem értem? Miért nem szóltak, hogy kicsi a zokni, adjál másikat? Egyébként NO COMMENT :roll:

Bartika: Az egyik barátnőm az esti etetés után még lefej 2 dl tejet (mondjuk ez 2 ciciből van) és ennek ellenére 2x kell éjjel a kislurkó. Szerintem inkább komfort szopi amit ilyenkor csinálnak. Egyébként ti még egész jól álltok hozzánk képest, mert mi 2 óránként kelünk enni, szóval fel a fejjel :D

MEGINT A KISÁGYBAN ALSZIK MA MÁR 2X-RA. Muszály volt leírnom, bocsi

Cory: Éppen kérdezni akartam, hogy hol bújkálsz?

Kép

Kép
pgyöngyi

Cory
De jó az első kép ,és tényleg nagyon szép szeme van Lizának.

Jó lenne, ha így maradna, remélem nem csak erre a napra szól.
Csináltam róla képet ,ahogy ül annyira édes ,már úgy tartja magát .Mert ha ölbe van egyfolytában húzza magát fel ez normális már ilyen korán?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Gyöngyi-Hajrá-hajrá!!!látod menni fog ez :!: :lol:

Mariannka-Én kiaakadnék.Nálunk is volt ilyen,hogy Anyum szólt,hogy ez a zokni túl szoros,adjak rá másikat.Minden fennakadás nélkül meg is trötént a dolog,és kész.Nem is értem ennek mi értelme volt,talán azt gondolták,hogy nincs több zoknitok :?: Passz!!!Cory babakocsis hasonlata nagyon jó :roll: :lol: Különben rákérdeztél,hogy ez mi volt?Kíváncsi lennék a reakciókra.
Vendég

Kép

Kép

Kép

Mariann
nem semmi :lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: Nagyon ügyi a Levi. Szerintem normális, a nővérem kisfia is 3 hósan már felhúzta magát és most 6 hósan ott tartanak, hogy le kellett engedni a kiságyat, mert feláll benne, szóval készűlj. A Lili még nem csinál semmi ilyen produkciót, de lehet, hogy a lányok lassabban fejlődnek, Mondjuk múlt héten felültette a doktor és úgy elkezdett bőgni tőle, szóval mi még egyhamar nem hiszem, hogy ilyet produkálunk. :oops:

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?