A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Babetta: Hű...most nem vagyok képbe, hova esik Szilasliget? Te arrafelé laksz?

Megérdeklődtem, tényleg nincs klima a Kopingbe, de lehet, hogy a babák miatt nam is lehet. Egyébként, meg ahogy hallottam az időjárás előrejelzést, idén nem nagyon lesz szükség erre a berendezésre. Eddig akárhol voltam nyaralni, függetlenűl belföld, külföld, mindig foglalni kellett már hajnalban a napágyat, szóval ebben profik vagyunk, a Lili úgyis korán kell :lol: . Viszont ha tényleg hűvős lesz a nyár, a napágy kérdés is értelmét veszti

Kép

Kép
pgyöngyi

Babcika: Gyöngyi jól mondja :) igyál annyit, amennyi jól esik :) Az meg, hogy a Lili egyik nap kicsit többet iszik, másik nap kicsit kevesebbet,teljesen természetes. Én senkit nem ismerek, aki minden nap ugyanannyit enne :)

Madarászos cikk: azért van benne egy pánikkeltő baromság: miszerint a tej van fogyóban, amikor a baba nyűgösebb, többet szopizna. Valójában ez a 3 hetes fejlődési ugrás, azaz a tipikus 3 hetes baba többször akar szopizni, mint két hetesen. A megoldás pofon egyszerű: rá kell hagyni :) Egyetlen igazán megszívlelendő tanács van benne: igyekezzünk pihenni, és nem feláldozni magunkat a háztartzás oltárán.
Maradék tej: olyan van, a tejesdobozban, a hűtöben :lol: a cickók viszont folyamatosan termelik a tejet. A legintenzívebben a szopi/fejés alatt ill. közvetlenül utána. Szóval ezzel a délelőtt fejünk - és akkor már este pótlunk :( dologgal inkább csak a bonyodalmakat szaporítjuk, nem a tejet.
Délután-este az átlagos baba nyűgösebb, csak kézben van el, cicizne - remek alkalom arra, hogy apuka dajkálja, az esetleges nagyobb tesók felmondják neki a leckét, az oviban tanult verset... Kár ebben katasztrófát látni.

A Madarász számos dologban nagyon jó. A szoptatás nincs ezek között. :( :(

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa!Köszike!
Azt is akartam írni, h szerintetek? Csak azt már oda gondoltam, és nem írtam. De így teljes, ahogy Te írtad a dolgokat!. Igazából véleményt vártam, és akartam kérdezni, de Te jól lecsaptál "rám", és meg is fogalmaztad a fel nem tett kérdéseimre a válaszokat.:) Azéé a maradék tej nagyon ott van.:D

Viszont, amin most "aggódok", az az, h Alex mikor eszik, akkor pár perc után nagyon tekereg, nagyon nyüszög, sír, és eszeveszett módon rángatja a cickómat. Már próbáltam, h amikor ezt csinálja, akkor büfizünk egyet (szolidalításból én is :lol:), de visszateszem a cicimre, és egyből csinálja. Fekve eszünk, de, ha felülök, és úgy próbálom (nekem egy kicsit macerás, és baromi kényelmetlen), akkor meg nem csinálja. Próbáltam úgy is, h full az oldalán fexik, és úgy eszik, de úgy is, h a hátán, és elfordítja a fejét. Sehogy nem jó neki. Toom másnak is produkál ilyet a babója, de Alex most vagy 3-4 napja ezt műveli, és nem jövök rá, h hogyan tudnék neki segíteni (a kényelmetlen pózon kívül), h ne legyen fájdalma evés közben. Tejcsim tuti van, szal nem az nem tetszik neki. Próbálom a C fogással segíteni neki a tejcsihez jutást, de az sem jött be erre. Tkp eszik rendesen, csak a szívem szakad meg, amikor elkezd sírni…:(

Kép

Kép
nancsika

Era: nálunk is van, hogy szopi közben az orrán csöpög folyamatosan a tej, de csak a jobb orrlukán :lol:
édes Martin baba!

Babcika: ugyan nem mérem, de tuti, hogy nem minden nap egyforma a tej mennyisége. Ma reggel pl. úgy feszült a mellem, mint az elején, ilyen már rég volt, szopi után muszáj volt még fejni és 110ml-t fejtem, amit Dorina megivott.
Mondjuk este ittam egy sört...

Cory: nálunk szerencsére éjjel nincs sírás csak szopi :)

Ma nagyot kirándultunk, Vácrátóti Botanikuskert, étterem, halastónál séta...
Bettina szinte végig aludt, a másik két csaj is élvezte a kimozdulás, és szép idő is volt.
Remélem jövő szombaton is így lesz!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Halihó! :D

Ne haragudjatok,hogy nem tudok reagálgatni, de hulla vagyok!

Annyit azért mégis, hogy ILDI: Isten éltessen még jó sokáig! Így utólag is sok-sok boldogságot Neked!

Hófordulós babáknak is minden szépet és jót kívánok! :D

Gondoltam, adok már egy kis életjelet magunkról! Fogzunk ezerrel, de még mindig semmi :( : hőemelkedés, szinte egész napos sírás, nyűgizés, vidámság, móka, játék...szóval minden volt már a héten. Baromi fáradt vagyok, mert Boti hiába kisebb felsírásokkal átalussza az éjszakát (szégyen, de ezeket jórészt apa hallja meg előbb, és már orvosolja is előttem :oops: ), én olyankor tanulok. De ma új előre kaptam, mert újabb sikeres vizsgán vagyok túl. Márcsak 2 van hátra, ebből a jövőheti húzós nagyon, és aztán márcsak egyetlen félév :!: :lol:

Cerazette szedését abbahagytam, mert már 2 hete pecsételek tőle hol erősebben,hol gyengébben. Meg állítólag a hormonváltozástól van,hogy Botinak kevésbé ízlik a tejcsi. (Meg a fogától.) :?: Nem is tudom......, de biztos, ami tuti (id. Cory :lol:)!

Tegnap megríkatott (ismét :D) a fiam! Míg vizsgáztam, Botond egy darabig elég jól tűrte a megpróbáltatást, de a végére elszakadt a cérna. Nagyon sírt, de apa nem szólt (pedig megbeszéltük, bármi van, jövök egyből el a vizsgáról /írásbeli/, hisz semmi nem lehet olyan fontos, mint a fiam), hősiesen pesztrálta egyetlen gyermekét! Mikor én kijöttem, aludt manókám az autóban. Már hazafelé tartottunk, mikor felébredve megpillantott. Mosolygott, kacagott nekem, és megfogta az arcomat... Leírhatatlan volt, nincs ennél csodálatosabb érzés a világon! :D

Holnap kell visszamennünk a kardiológiára szívUH-ra! Nagyon izgulunk, de bízom benne,hogy minden rendben lesz!

Jajj, tényleg Mariann: nagyon örülök,hogy minden rendben Istvánkával!

Bocsi mindenkitől,hogy csak magunkról írtam, és ráadásul ilyen sokat!

Jó éjszakát mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nancsika: Bettina ezt akkor csinálja ha nagyon fáradt vagy még annyira nem éhes. pl. ma este is nyüglődött, odaadtam a cicit és két korty után vonaglott és lement hídba. Ekkor kb. 8 óra volt, de elvittük fürdeni (9-kor szokott), fürcsi után simán evett 10 percig, majd beájult.
aztán napközben is volt ilyen, szopi után 2 órával kínáltam, szintén pár korty majd vonaglás. Nem erőltettem tovább és 2 óra múlva ! békésen szopizott 20 percet.
tünde_szõd

Nancsika: Bettina ezt akkor csinálja ha nagyon fáradt vagy még annyira nem éhes. pl. ma este is nyüglődött, odaadtam a cicit és két korty után vonaglott és lement hídba. Ekkor kb. 8 óra volt, de elvittük fürdeni (9-kor szokott), fürcsi után simán evett 10 percig, majd beájult.
aztán napközben is volt ilyen, szopi után 2 órával kínáltam, szintén pár korty majd vonaglás. Nem erőltettem tovább és 2 óra múlva ! békésen szopizott 20 percet.
tünde_szõd

Tünde!
Borzasztó amit írtál. A kereszgyerekem nemrég volt kórházban mert fejest ugrott (esett) egy ágyról és benn tartották a Heim Pálban. Ot tis volt egy gyerek, nem tudom mi baja volt, de az állától a mellkasáig szinte nyers bőr volt rajta. Állítólag egy héten egyszer ment be hozzá valaki, és születése óta ott volt.
Babakocsi: Bergon bolygó II. Á. Cross típusú kocsit vettünk. Bolygó - bolygókerekes, II. - kétfunkciós, Á - átfordítható tolókaros, Cross - mert ülve is van hozzá lábzsák. És kértem hozzá táskát is. Szép drapp kockás. Az ára 54.000 Ft volt.

Lingelera!
Szerintem ne add oda a babádat! Igenis ragaszkodjon az anyjához az a gyerek! Az a dolga! :D Az viszont fontos, hogy minél több embert lásson sűrűn.
Nálunk büfi közben jön szinte mindig az orrán is a tejcsi, pedig vállon büfizik. Még idáig semmi bajt nem okozott, sőt a múltkor náthás volt, és a tejcsi lazította a trutyit.

Babcika!
Tudom, hogy nehéz, de ne mérd állandóan a babát! Ha tényleg csak eszik, eszik, eszik, akkor biztosan meglesz a "limit". Nekem is szokott változni a tejmennyiség, főleg akkor, amikor egyik nap állandóan tele hagyja a cicit (még szopi után is feszül), másnap meg "laposra" szívja. Egyébként ma olvastam egy régebbi kismamában, hogy az utolsó szopi után 40 nappal apad el a tej, úgyhogy nem betojni! :D
Én egyébként azt az elvet vallom, hogy egy gyerek - ha éhes vagy éhezik - ordít, mint a sakál. Ha már olyannyira éhezik, hogy erre nem képes, akkor nagyon beteg lehet, és az úgyis látszik.

Nancsika!
Tuti, hogy eleget büfizett? Nálunk a büfi általában úgy néz ki, hogy leválik a gyerek a bimbiről, gyorsan felkapom, jön egy hangos levegő és utána több kisebb büfivel a sok kicsi bukás, ami sokszor a hátam mögött toccsan (ágy, hímzésem, padlószőnyeg, stb). Ezután vissza a cicire, de két szívás után újra tud hatalmas levegőt kibüfizni.

Ma voltunk Gyálon, keresztgyerekeimnél. Agyon szeretgették Tündit, mindenáron fel akarták venni (4,5 évesek), összevesztek rajta, hogy ki simogatta meg többször! És aranyosan elbeszélgettek egymással! Ma egyébként olyan jó idő volt, hogy apának leégett a feje teteje. (Kicsit ritkás ott neki a haj :D .)

Szilasliget: Örs vezér térről HÉV-vel kb. félúton Gödöllő felé.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Anita: fogzás :( :(
Én is mindig elolvadok, ha pl. Dorina odajön és átölel, majd ezt mondja: "kis angyalkám, szeretlek!"
Akkor gondolom a talira nem jöttök :(

Szelivi: remélem többet nem kell kórházba mennünk, mert nehezen viselem mások szenvedéseit is (főleg gyerekekét)
tünde_szõd

Sziasztok Lányok!
Tök jó éjszakánk volt, a Tündikénk este kb 9-kor szopizott és kb 10-től aludt fél 4-ig! Megint kiságyaztunk, egész jól viseli, de amikor fél 4-kor megnéztem, teljesen el volt mászva a kiságy végébe.

Tünde!
Nekem gyerekkoromban sikerült megúszni a kórházat. Bennfekvős életemben először 5-6 éve voltam, amikor a méhszájat műtötték. Jellemző, hogy az egész emeleten ketten voltunk ilyen gonddal, a többi 40-50 nő mind abortuszra várt. Másodjára a 14 héten, aztán a szüléskor. Bőven elég volt ennyi kórházas élmény, remélem többet nem kell menni.

Kép
szelivi

Sziasztok!

Kórház: én voltam a születésemkor, majd legközelebb, mikor Balu született. Zsoma születésekor 13 nap, majd Zsomával fél évesen 1,5 nap László Kórház, majd Liza születésekor 2 nap.

Szelivi: meg bírod emelni a bergon kocsit? VAgy nem bkv-zol?

Fogzás nálunk is van. Kíváncsi vagyok, mikorra lesz ebből fog.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szép jó reggelt Kicsiknek és Nagyoknak :lol:

Babcika: Most mértem a heti súlygyarapodásunkat, kemény 70 g volt. Belegondolni se merek, hogy milyen hatalmas mennyiségeket tömhetet magába az elmúlt héten a lányom. Még jó, hogy nem mérek minden etetést, az egész hetem idegeskedéssel telt volna.

Tünde: Amióta olvastam a kórházos sztorit, előttem van szinte állandóan az ágyhoz kötözött baba képe. Ez rémes, remélem hamarosan eltudom felejteni

Anita: Sajnálom a fogzást, remélem most már 1-2 nap és kibújik.

Kép

Kép
pgyöngyi

Anita: Egyébként, látszik valami már az ínyén,pl. duzzadt? Mondjuk a tesóméknál most bújt ki az első fél évesen, és már látszik a második is, de nekik szerencséjük volt, a babó csak nyálzott.

Éjszaka:Úgy veszem észre, amíg a kiságyban alszik, 3 óránként kell, viszont ha magam mellé veszem éjszaka, elkezd 2 óránként kellni és nyugtalanabb. Lehet, hogy ez azért van, mert kikerűl abból a környezetből, ahol este elaludt? Ma megpróbálom egész éjszakára a kiságyban hagyni. kiváncsi leszek, hogy alátámasztom-e a gondolatomat.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Éppen csak bekukkantok, mert készülnöm kell(ene) a vizsgámra, és bejött egy-két meló is. Hétvégén is osztottam az észt (tantottam), mellette sütöttem, mert vendégeik voltak tegnap. Azért próbálok pihizni is, hogy maradjon a tejci, szerencséreegyelőre minden rendben. :lol:

Pikk-pakk rohan az idő. Istvánka csodababa, és úgy tűnik, hogy hamarosan kibújik az első foga. Úgy érezni, mintha a fog csücske már áttörte volna az ínyét. Holnap megyünk UH kontrollra a vese miatt, egy csomóban van a gyomrom, hogy mi lesz.

A Tünde féle történtet még a fejemben jár, elképesztő, hogy milyen "szülők" vannak.

Remélem, hogy szombaton is olyan szép idő lesz, mint most.

Szép napot mindenkinek.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Nancsika!

Mi éppen a napokban estünk át egy hasonló időszakon, mint Ti. Dóri még ezek a tünetek mellett hisztisen rángatta le föl a lábait szopi közben, mintha toporzékolna :( Ahogy jött a baj, úgy el is múlott, semmit nem tudtam tenni ellen, pedig mi is sokmindent bevetettünk. Remélem nálatok se lesz tartós!

Anita!

Ügyes vagy a vizsgákkal! Szegény kis Boti, reméljük nem gyötri már túl sokáig az a fogacska...

Tünde!

Jó lehetett a kirándulás a szép időben!

Gyöngyi!

Egy próbát megér, hogy egész éjjelre a kiságyában alszik Lili. Egyszer csak megszereti, nem?

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Jó reggelt kismamik!
Tényleg sajnálom, hogy alig tudok jönni, de rengeteg munkám van, a hétvégén itt van a ballagás is, szóval most is csak beköszönök!
Millió puszi mindenkinek, jó talit Nektek!
Jövőhéten 3 napra megyek Gödre a hugomhoz, nagyon izgulok, milyen lesz Szóficával elmenni valahová nem lesz-e gond, hogy fogja bírni!
Borts:
Sajnálom a báránybacit, én is izgulok, mert Kriszi csoportjában több megbetegedés is történt, de idáig kop-kop még szerencsénk volt.
Gyógymanók mennek!!!!
A babák gyönyörűek, és a ballagáson biztos sok kép készül. ha a jövőhéten megjövünk Gödről én is dobok fel párat!
Pusszancs mindenkinek!!!!

KépKép
csema

Csema: Örülök, hogy látlak :D

A lányom másfél órája alszik :) , sőt tegnap vendégségben voltunk, kerti pikniken és még a babakocsiba is eltudtam altatni, csak az volt a baj, hogy mivel elég nyugtalanul alszik, minden kis zörejre felkapta a fejét pedig itthon sincs mindig síri csend mikor alszik. Aztán mikor haza jöttünk, gondoltam, biztos tök fáradt lesz és 7-kor már beájjul, erre 8-ig még megküldött 1-2 mosollyal. :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok! :lol:

Tegnap este elolvastam a lemaradásomat de erőm már nem volt írni. Természetesen reggelre meg már szinte mindent elfelejtettem.
Továbbra is le a kalappal a tanulók előtt! Nekem nem menne :oops: :cry:

Era :lol:
Szépek vagytok!
Én sem adnám oda a szülőknek a pöttömöt éjszakára de még pár órára se (ha nem muszály). Anyós engem is ezzel nyaggat...csak nem meri a szemembe mondani...olyanokat mond, hogy úgy lenne Timi bébiszittere... Após már az első napokaban kiszámolta mikor tölti be Timi a 6 hó-t és ugye onnantól már nem fog cicizni (szerinte) akkor meg nyugodtan otthagyhatom náluk. Olyan jól kitalálják. De azért vagyunk mi, hogy helyre rakjuk a dolgokat mindenki a saját belátása szerint.

Tünde
az ilyenek nem anyák :cry: sajnálom ezeket a babákat :cry:

ennyire emlékszem... 8)

Tök jó napjaim vannak/voltak :lol: A hétvégén volt forma 1 és most meg focivébé! Nálunk a párom egyikért se rajong de én imádom :lol:

Mostanában Timi manó éjszaka egyre korábban megéhezik :?
Az elmúlt éjszaka fél 4-kor 6-kor 8-kor és 10-kor is evett. Közben aludt és forgolódott. :?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Gyöngyi :lol:
Jól esik köszönöm!
Lányok valaki anyatejcin kívűl ad valami mást a babájának?
Bocs ha esetleg volt róla szó, csak az utsó oldalt volt időm elolvasni!

KépKép
csema

Kitettem Szófit a teraszra, kíváncsi vagyok meddig bírja, nem szereti, ha áll a kocsi a popsija alatt! :lol:

KépKép
csema

Szia Csema :lol:
Én még csak anyatejcsit adok Timinek. Egyszer kapott kamillateát kakagondok miatt.
Te már gondolkodol hozzátápláláson?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Igazság szerint, nem szeretném, de mindig izgulok, hogy tényleg elég-e neki a tejci, főleg hogy egy hónap alatt, mindössze 20dkg hízott!

KépKép
csema

Van mikor 2 óránként szopizna, néha 3 igaz éjszaka este héttől reggel 6-ig alszik, bár tudok kb 20gr,-nyit kifejni, de arra gondolok az már neki gond kiszopizni

KépKép
csema

Sziasztok!!!
Kicst zűrös hétvégénk volt, mind a 2 nap vendégek voltak, igaz, csak késő délután, de nem volt időm írni így sem.Sütöttem-főztem(híztam is egy kilót :oops: )

Köszi a szülinapi üdvözleteket mindnekinek, Tünde kicsit megkésve neked is sok boldogságot!!!

Ballagás megvolt, annyira cukik voltak, párszor a bőgés határán voltam, hogy úristem mekkora nagy fijjam van, már iskolába megy, és még olyan pici volt nem olyan régen.
Szép kis műsort adtak elő.
Natasa szerencsére végigaludta, Olvér néha-néha megunta, eljátszott apja telefonjával, evett, ivott, kiment....stb :roll:
Utána kajáltun egy jót , majdnem kipukkantam, de sajnos a desszertre már nem volt időm, mert Oli meghibbant :D , tök fáradt volt, haza kellett jönni.

Szombatra nagyon meleget mondanak, naptejet hozzatok a kicsiknek!!!!!! :P

Tünde nem semmi a kórházas sztorid, nem semmi milyen anyák vannak :(
Mikor Lev hányással bennt volt a sz.t Lászlóba, én egy széken aludtam mellette éjjel, aztán reggel onnan mentem melózni, mert nem engedtek el :x , aztán az apja meg napközben volt vele.
Nem hagytuk egyedül, olyan kis elveszett volt így is :(

Livi, az fontos, hogy a süti is beleférjen a kocsiba :wink: :lol:

Pelusos sztorim nekem is van.Leventére párszor vigyázott babysitter, mikor jártam egy tanfolyamra, kb.másfél éves volt.Aztán bepelenkázta a nő, hazaértünk, átadta nekünk, mi meg elmentünk az ikeába,abba a pelusba, amit a nő ráadott.
Egyszercsak azt vettük észre, hogy az egyik bokájánál van egy nagy csomag, és tiszta pisi a gatyája.
Mivel a nőci úgy adta rá a pelenkát, hogy leszabta az egyik tépőzárat, és úgyhagyta.A másik tépőzár ,meg a body meg nem bírta megtartani a pelust, és a pisi súlyától lecsúszott neki.
Szegény, jól kicseszett vele. :roll: :lol:

Anita, sajnállak a fogak miatt :(
Nálunk mindkettőnek olyan gyorsan, könnydén kijöttek, reméelem Natasa is így fog járni :wink:

Csema, én még semmit se adok a tejcin kívül, de még olyan kicsi, még csak 3 hónapos lesz jövő héten,de nincs is szándékomban 5-6 hónapos koráig, feltéve, ha elég lesz neki a tejci.

Én se adom oda Natasát senkinek sem, Levente olyan sokat volt az elején nagyszülőknél, Olivér még egyszer sem volt ott nélkülünk, Natasa sem lesz szerintem.

puszi
vas

Sziasztok!

Csema: a nem hízáson nem fog segíteni, hogy elkezded etetni, hisz az almától, baracktól nem fog jobban hízni. Hány kg most Szofi?

cory
Budapest

Cory: Ezt már én is akartam kérdezni, hogy a hozzáetetést mikortól lehet elkezdeni? Ha mondjuk betölti a Lili a 4 hónapos kort, már kostoltathatok vele almát?, illetve néztem a múltkor a Hippes bébiételeket már 4 hós kortól lehetne adni. Tudom, a hozzáállás az, hogy 6 hós korig csak cici, de már most is van, hogy másfél óránkét etetek, mert nem vagyok meggyőződve, hogy elég neki amit kiszív. És ha tényleg kevés a tejci, akkor inkább adnék neki szilárdat, mint tápszert, bár lehet, hogy ez egy nagy hülyeség a részemről. Na mindegy 1 szónak is 100 a vége, érdekelne a véleményed

Kép

Kép
pgyöngyi

Ja meg azt akartam még kérdezni, hogy tegnap megfogta a Lili arcát a nap (mivel nem tudtam, hogy kerti parti lesz, nem kentem be semmivel szegényt, de próbáltam vele mindig az árnyékba maradni). Most így utólag mivel tudnám bekenni, nem olyan vészes, de azért jobb az óvatosság

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: én 6 hó előtt tuti nem fogok hozzátáplálni, és a hivatalos ajánlás is ez. Az almától, baracktól nem fog jobban hízni, ez tuti, max elfoglalja a helyet a tej elöl. Ezt a cikket ezt mindenképpen olvasd el: http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm
A bébiételeken szerepel a 4 hó, de ha az összetételeket megnézed, kiderül, hogy nagyjából köszönő viszonyban sincsenek a tényleges ajánlásokkal. Pl ők simán adnának egy 6 hós gyereknek tejet, meg epret meg sorolhatnám. Ha bébiétel, akkor csak úgy, hogy végigböngészi az ember az összetételt, mert sajnos tele van nem odavaló dolgokkal. A bébiételgyártás nem a két szép szemünkért van, hanem kőkemény haszonért, a tényleges hozzáértő megfizetésére meg már nem költenek.

cory
Budapest

Egy banális kérdés: Ti mennyire szorosan adjátok a gyerekre a pelenkát? :oops: Az úgy nem túl laza,hogy a pelus meg a gyerek hasa közé befér az ujjam? Tudom, hogy hülye kérdés egy három hónapos gyerek mellett... Lehet, hogy azért folyik ki a kaki belőle, mert rosszul adom rá??? Ennyire béna lennék?

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Cory :lol:
6kg most Szófi és egy hét múlva lesz 4 hónapos!
Igazából nem szeretnék neki még semmit adni, csak azért görcsölök, hogy 1 hónap alatt nem kevés-e ez a 20dkg, és hogy néha amikor sokat akar szopizni nem tudom tényleg elég-e vagy egyszerűen csak a közelségemre vágyik:
Az igaz, hogy sokkal többet mozog, mert oldalra fordul, nyulkál, jár keze lába, tehát lehet hogy emiatt is lelassult a hízása.

KépKép
csema

Csema: a 20dkg egy hónap alatt kevésnek tűnik, de az alma tuti nem tud rajta segíteni. Pisi-kakis pelusok?

cory
Budapest

Cory
Pisi mindig van, de kaki, csak 2-3 naponta.
Közben elolvastam én is a linket, amit Gyöngyinek küldtél, végül is ott azt írják nem gond a gyakori szopi.
Szófi 7-8x szopik, de van hogy csak 6x.
Azt nem mondanám, hogy rendszeresen enne arra valahogy nem állt be.

KépKép
csema

Csema: Liza max 2 órát bír ki szopi nélkül :) A pelusok okésak.

cory
Budapest

hát akkor nem idegeskedem!:))))

KépKép
csema

Csema: nem volt beteg Szofi?

cory
Budapest

Nem nem volt beteg.

KépKép
csema

Cory!
Csak két kilóval nehezebb, mint az előző. Csak sajnos nincs rajta olyan jó fogás. Egyébként a BKV-zást a metróvonalakkal használom csak, buszozni eddig se kellett sehová.

Kép
szelivi

Cory: köszi a linket, de mi van, ha mégse elég a tejci, és nem tart ki 6 hónapos korig? Mit adjak neki pótlásként? Jaj.. már megint ez a para. Sokkal nyugodtabb lennék, ha nem csak 70g-ot hízott volna. Ráadásul megint kezdi a cicin sírást

Kép

Kép
pgyöngyi

Cory: Most nézem, utólag is gratulálok a 3 hóhoz :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Évi :lol:
Én is olyan szorosan adom rá a pelust, hogy beférjen az ujjam.
Nekünk csak a Libero jött be. Abból még nem folyt ki.
Lehet hogy nálatok is a pelussal van a gond. Nem mindenkinél ugyanaz jön be, mert függ a pöttöm testalkatától is.
Saját tapasztalatom: ami be nem volt derékgumi (pampers, baby love) abból nálunk a derekánál kifolyt.. :evil: valahogy mindíg lecsúszott a fenekéről. Jobban meg nem akartam megszorítani.
A huggies-ből a combnál folyt ki. Ennél nem tudom mi a probléma :?
Lehet h már kicsi méretet használtok...
egyébként hol folyik ki?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri!

A Liberóból a derekánál folyt ki, pedig az ugye gumis. A Pampersből pedig a combijánál. Most valami mást próbálok majd ki, talán Huggiest, vagy nem tudom... Dóri 6 kiló, és az 5-8-as Liberót használjuk. Elvileg jónak kéne lennie. :evil:

Évi és Dóri

KépKép
évice77

sziasztok!!

Köszike a tejcsis hozzászólásokat! :lol: Ma ismét toppon vagyunk!Kezdem azzal,hogy már 4 szopi után 510-nél tartunk :wink: Reggel 170-nel nyitottunk :lol:

Nancsika-Cicirángatás nálunk is volt.Most csak akkor csinálja néha,ha nagyon éber és nem dől a szájába a tejcsi,mint a vízesés.Ilyenkor lusta szívni,szopizni.Én mondom neki,hogy Édesem Anya nem szökőkút,tessék a tejcsiért megdolgozni.Vagy,ha teker a pocija.Persze nem fogad szót azon nyomban,de lassan belenyugszik a dologba.Na mikor először csinálta,persze nekem sem volt ilyen vicces,de akkor többen írták nekem is,hogy abba fogja hagyni!!Kitartás!!!

Anita-Kitartás neked is a fogzáshoz és a tanulsához!!! :roll: :lol: A cerazettét orvosi tanácsra hagytad abba a vérezgetés miatt?Én is pecséltegetek néha több napig,aztán szünet,majd újra,de nem gondolta rá,hogy szóljak a dokinak :?:

Szelivi-Neked is köszi!!A mérlegelést orvosi utasításra csinálom,mert nem hízott megfelelően a manóm.A két oránkénti szopit is hízlalás miatt kell csinálnunk,ami úgy látszik be is jön :lol: Mi (a család,védőnő,dokinő és én)is úgy gondoltuk,hogyha nem sír a kaja után,akkor nem éhes.Lili nem is volt az 3, 3,5 órát kibírt,ami viszont kevés volt a hízáshoz.Ja és éjszaka is alszik,tehát nálunk ez is kimarad.De most jó ez így boldog vagyok,hogy van tejcsi,mérleg még csüt.-ig kell,aztán nem tudom mi lesz vele,ha marad nálunk,akkor sem hiszem,hogy minden szopikor mérem.Csak tényleg nagyon hozzászokik az ember :roll: :cry: Gratula az éjszakához!!!

Gyöngyi-Tudod nem mindig azért híznak keveset,mert keveset esznek!!!Lehet,hogy a te Lilid is lejebb adja a gyarapodást és beáll a lassan hízók sorába!!!Fel a fejjel!!!Hajrá,hajrá kiságy!!!

Mariannka-Megy a drukk holnapra!!!

Petri-Én is szeretem nézni a vb-t és a f1-et is!!! :lol:

Csema-Mi is csak tejcsizünk,de én már nagyon várom a hozzátápit,kíváncsi vagyok.De azért remélem marad a tejcsi a 6. hónapig!!

Most egyelőre ennyi(bár ez is regény!!!!! :oops: ),mert megint szopi van!!!
Vendég

Sziasztok,

Bealudtunk Alizzal a délutáni szopiba, baromi jól esett :) Ő még mindig (már 3 órája) húzza a lóbőrt, csak ez nehogy a az éjszakai alvás rovására menjen.

Babetta: nagyon tetszik, hogy Levi már szóvá teszi, ha kakis a feneke :lol: Édes lehet, mikor olyankor panaszkodik :)

Anita: Drukkolok a holnapi UH-tokhoz, biztos minden rendben lesz :) A vizsgákhoz kitartást, tényleg nem sok van már hátra.
Antibébi tabletta: én nem szedek semmit, és szerencsére még nem jött meg. Remélem ez így is marad még egy jó darabig.

Mariannka: Nem semmi, hogy nálatok már mindjárt kibújik az első fog. Én olyan jókat mosolygok Alizon, mikor teliszájjal vigyorog a kis fogatlanom :) Annyira cukik szerintem fog nélkül :lol:

Petri: Foci VB nálam is nyerő. Apánál annál kevésbé, biztos közelharcot vívunk majd, ha egy-egy jó meccset meg akarok nézni. :lol:

Ildi: gratula a nagyfiú ballagásához. Vincének is pénteken volt, ők is nagyon ügyesek voltak :) Vittük is a fényképezőt, hogy majd csinálunk pár fotót a nagy eseményről, erre ott derült ki, hogy lemerültek az elemek :( Sebaj, mondta apa, van másik. Hát azok is le voltak merülve :( Tök csalódott vagyok, de megpróbáljuk majd az egyik csoporttárs apukájától elkérni a videófelvételt, mert ő felvette az egész műsort.

Évi: pelenka ügyben nekem az a tapasztalatom, hogy váltogatni kell őket. Vincénél eleinte Pamperst használtunk, az nagyon jó volt egy ideig, de aztán egy bizonyos kg után már gondjaink voltak vele, azaz folyt belőle ki a cuccos. Onnantól Liberót használtunk néhány hónapig, mert valszeg az jobban illeszkedett az alkatához, a végén (1 éves kora után) meg már a no-name olcsó pelenka is megfelelt. Szóval lehet, hoyg amelyik márka 2 hónaposan szuperül bevált, az 8 hónapos korára már cserére szorult.
Kisérletezni kell, nem biztos, hogy te vagy a béna és nem tudsz pelenkázni :)

Babetta: a 170 g nagyon nagyon szuper eredmény. Gratula hozzá :)
Ma biztos rekordot állítotok fel. Látod nem kell aggódni, ha egyik nap kevesebbet eszik, majd bepótolja másnap.
Csak így tovább, ügyesek vagytok :) És már csak 3 nap van csütörtökig, hogy végre megszabadulj a mérlegtől :lol:

Cory: asszem tegnap kérdeztem tőled a cuppogva evésről, de biztos elkerülte a figyelmed. Tudsz rá nekem mondani valamit??? Köszi.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali: Nálunk akkor van cuppogás, ha a nyála vagy a tejcsi kifolyik a szájából, és ilyenkor nem tud vákumot szívni. Leszoktam törölni pelussal szárazra a száját és a cicit, és megoldódik. Nézd meg, mert lehet, hogy csak ez a baj, ha nem akkor bocsi :)

Na, megint be kellett vetni a hajszárítót, olyan keservesen sírt. Nem tudom megfejteni ezeket a sírásokat, lehet, hogy a foga nálunk is, bár ez korainak tartom

Kép

Kép
pgyöngyi

Vali-Gondolom az utsó hsz.-odat nekem szántad nem Babettának,de elért hozzám!!! :lol: :lol: :lol:

Ildi-Gratula a nagyfiúnak a ballagáshoz!!! :lol:

Pelus-Szerintem azon is múlik,hogy az emberlánya milyen ügyesen adja rá.Amikor kezdtük a pelenkázást,még azt sem tudtam mit merre,persze többször történt baleset.Ma már másodpercek alatt menek a begyakorlott mozdulatok és kevesebb a kicsurgás!!Én kezdettől baby love-ot használok,nekem szuperul bevált!! :roll:
Vendég

Vali: nem tudom, Liza is cuppog :(

Gyöngyi: én tápszert adnék pótlásnak, ha nem elég a tej. De ha eddig elég volt, elég is lesz továbbra is.

cory
Budapest

Vali: a leírásodból nekem úgy tűnik, olyankor nagyon erősen jön a tejcsi a szájába, és nem győzi nyelni.

Gyöngyi: egy hét kisebb hízás mit se számít, ha amúgy Lili jól van.

Babcika: szupi-szopi :lol: :lol:

Pelus: nálunk eddig a Monapel a verhetetlen :) :) :) És bármilyen eldobhatósból dől ki a kaki, ha a zselé már megduzzadt benne a pisitől.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Cora, Borcsa, Gyöngyi: köszi a választ. Valszeg Borcsának van igaza, mert ezt mindig csak szopi elején figyeltem meg. De azt még most sem értem, hogy miért csak akkor van így, ha hónaljtartásban eszik :?:

Babcika: persze, hoyg neked szántam, csak már annyira siettem a végén, hogy elírtam. Bocsi :oops:
De a Bab-ig jó voltam :lol: :lol: :lol:

Jó, hogy egy órája, hogy itt dicsértem, hogy nekünk milyen jól bevált a Pampers, erre azóta kétszer is összefostizta magát a lányom, és mind a kétszer kifolyt oldalt a combjánál :shock:

Lányok, nálatok mennyire hullik a babó haja??? Én már pár napja azt veszem észre, hogy tiszta haj a pelus, ami a feje alatt van. Meg a pihenőszéknek a fejszűkítője is. Az a baj, hogy Aliz be szokta gyűrögetni a szájába a pelust és cuppog rajta. Persze ha észreveszem nem hagyom neki egyébként sem, de ugye ha lenyel pár szálat az nem árt neki??

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Na már meg szegény Cory-t kereszteltem át :?
Bocsi. Szóval az elején Cora helyett az Cory lenne.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali: A Lili haja is hullik, csak én a számban szoktam ráakadni :lol:

Cory: köszi, tudom, hogy elég a tejci, csak tegnap beszélgettem egy lánnyal (persze megint ez a beszélgetés), akinek a 4. hónapban elapadt a teje...., és tudod milyen vagyok :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?