A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

hogy én mekkora egy bunkó vagyok :(

Rokica!! gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok Nektek!!!

fogjuk arra, hogy nagyon korán volt. ráadásul nem tudtam elaludni, csak olyan hajnali 2 körül, Eszti meg 5-kor mondta, ho9gy jó reggelt :(

még azt akartam írni, hogy voltunk múlt héten dokinéninél, és képzeljétek átlagos súlyúak és magasságúak vagyunk :) :) 7720 gr és 67 cm. még ha el is mérték egy kicsit (múlt hónapban csak 100 gr-ot hízott, most meg 720-at...), szóval, még úgy is jó :)

elutazás: először is, apa bejelentette, hogy mégis lesz szabi a nyáron! juhéjj!!! :) :) :) azt mondta találjam ki mi legyen, de úgy, hogy pihenés legyen mindenkinek. mivel Eszti szopizik, én sem tudom őt másnál hagyni, de még egyébként sem tudnék elszakadni tőle akár egy egész napra sem. nálunk most annyi a maximum, hogy a tesóm minden héten kb fél napot vigyáz rá, és én is azt gondolom, hogy majd később nála is kellene, hogy aludjon az Eszti, majd amikor már nem szopizik.
úgyhogy én is a Balcsit szemeltem ki egyelőre, és akkor mindenképpen északi part, de máég semmi nem biztos. télen megyünk síelni ausztriába, már a húgomat is rábeszéltem, négyesben megyünk.
kettesben sztem akkor fogunk menni napokra, ha már nem szopizik a lány, mert én sem tudok fejni :(

a képek tüneményesek!!
külön gratula Lacikának, hogy ennyi mindent produkált egyszerre :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok! :)

Szegénykéim, tisztára elhanyagollak benneteket! :oops:
De látom, pörög az élet nélkülem is, mint ahogy az enyém is nélkületek, bár olvasok ám rendszeresen, csak mire este letottyanok a gép elé, már nincs energiám megmozdítani az ujjaimat. :roll:

Nem is emlékszem konkrétan, csak egy-két dologra, úgyhogy kérem a kihagyottakat, ne haragudjatok rám, ha meg mégis, akkor a következő talin ígérem, seggberúghattok :D:D:D

Szóval:

Rókica!

img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1150715774.7.gif[/img]

Vigyázz magatokra, és ne hajtsd túl magad plz!

Hari,
szívből örülök, hogy visszatértél, mégha ez a gyogyóbogyó eredménye is. Ne aggódj, nemsoká anélkül is megtalálod magad!

Kuha,
kiakadtam :shock: :( :evil:

Nyúlné,
jobbulást nektek, nekünk ez a hét amúgy sem jó, mint kiderült. Majd egyszercsak :)

Rólunk röviden:

Kedden voltunk tanácsadáson, Máté nemtomhány centi, és 8500 g. Kis vasgyúró :D
Tegnap óta hat foggal büszkélkedhetünk, természetesen nem szimmetrikusan, alul három, felül három, de ha meggondolom, ez legalább vízszintesen stimmel :D:D:D:D
Múlt hét végén azt mondta apjának, hogy apapapapa, másnap meg apukámnak, hogy papapapapa! Tök édes volt, csak kár, hogy két nap alatt elfelejtette :D Most megint a pürrögés megy, meg, hogy enenenennn. Ja! Az autókkal, a kutyákkal, és a hangos gépekkel kiabál, a dömpernek meg csukott szájjal, ilyen torokhangon mondja, hogy gü-gü-gü. Kajak, mintha tütü-t mondana, amit mi szoktunk neki :D Imádja a járgányt, bele szoktam ültetni, és toligálom a szobában, kapaszkodik, mint a kisangyal! :)
Eszik rendesen, újabban már fürcsi előtt is adok neki főzit. Tök jó, hogy így magától mennek a dolgok körülötte, nem kellett erőltetnem, meg nekem eldöntenem, hogy jó, akkor most ekkor-és-ekkor kap, és punktum, hanem ő kéri, és persze kapja :)
Rekord evészeteket csap mostanában, az átlagos napi adagja:

7-8 körül cici
9-10 körül cici és alvás
12-13 körül kb. 1 dl főzelék+ha kéri cici és alvás
16-17 körül kb. 1 dl gyümölcs, utána cici
18-19 körül főzelék, aztán séta közben esetleg alvás és fürcsi
19-20 között cici és alvás

Ez a szokásos menetrend, de ha kéri, közben is kap cicit, főzelék és gyümölcs után pedig mindig vizet iszik, napi kb. 1/2-1 dl fogy el, ami nem sok, de sűrűbben szopik, csak úgy szomjoltó gyanánt.

Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy megjavult az alvókája is, ugyanis két napja csak reggel hatkor kel először!!! :D:D:D Nagyon örülnék, ha így maradna, bár kicsit kába vagyok reggelente ennyi rengeteg alvástól... :P

Egyelőre ennyi jut ezsembe, mert valami baromállat elment az utcánkban (földút) kb ötvennel, és dől be a por :evil: :x :evil: :x :evil: :x :evil: :x

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ja!

Rókica!

Nekem nem küldtél olyan izébigyó sémavalamit, pedig küldtem neked mailt! :(
Már nem is szeretsz? :( :roll: :roll: :roll:

Tudom, hogy tök sok a dolgod, de úgy furdal a kíváncsiság, hogy ihajj!

Gondold át, tök jó alany vagyok! Terálkfjs fslfidf gúsfknsőe lseknr!!!

Ja, és Méslkfjaé sbvsjfdésdf gásidfsk!!!

:D:D:D:D:D:D:D:

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Kuha, remélem, nem haragszol meg, ha leírom a véleményem, de nem tudom szó nélkül hagyni az írásod.
Nekünk marha nagy mázlink van, hogy jó evők a gyerekeink, és pláne, hogy jó alvók. Az én ismeretségi körömben is van olyan gyerek, aki 1,5 évesen nem volt hajlandó mást enni, csak pépeset, meg nem is tudom, milyen "sztárallűrjei" voltak még a gyereknek. Pedig az anyuka megpróbált mindent, de hiába, meg nem tömheti a gyereket, ha nem kell neki. Biztos vannak a Te ismerősödnél nevelési problámák is, de hidd el, hogy az evési és alvási szokások nagyrészt gyerekfüggőek. Én megértem, ha az anyuka kínjában joghurtot meg túrórudit ad a gyerekének, mert legalább azt megeszi. Nem tartom helyesnek, és örülök, hogy az én gyerekem jól kajál.
Képek tök jók, de tóban nem fürödtetek? :lol: Vagy ott nem lehet? :roll:

Nyaralás: mi is megbeszéltük még pocakos koromban, hogy Zita nélkül megyünk nyaralni, amíg ilyen kis töklincs. De mivel ember tervez..., így 2x 1 hétre megyünk nyaralni ZITÁVAL! Egyszerűen fel sem merült bennünk, hogy Őt itthon hagyjuk, hiszen az életünk része, és én amondó vagyok, hogy egy 1 év alatti kisbaba még nem érti, hogy miért nem a szüleivel van, akármennyire is imádják a nagyszülők.
Persze voltunk már mi is nélküle párszor 1 egész napot, mert sztem is kell babamentes program, de több napra nem mennék el nélküle, amíg ilyen pici. Majd akkor, ha megérti.
Rokica, én nem tudom, Nálatok hogyan lesz, de én úgy veszem észre, hogy Zita érzi, hogy vmi megváltozott velem kapcsolatban. Amióta terhes vagyok, sokkal nyafkább, és mintha önállóbb is lenne. Igazából én is ki akarom élvezni minden percét annak, hogy még "csak" Ő van nekünk.
Én a helyedben nem mennék nélküle, korához képest így is sokat van nélküled, és ugye ott van még a szopi is.
Vendég

Sis!

Lehet, hogy engem sem szeret Rókica, mert nekem sem küldött olyan "teszt-izét", pedig küldtem Neki mail-t ... :) :(
De lehet, hogy kisebb gondja is nagyobb, és senkinek nem küldött.

Tünde!

Egyáltalán nem haragszom meg, miért is tenném??? Mégcsak sértő sincs abban , amit leírtál!!!:) :) :)
És teljesen igazad van, nem minden gyerek egyforma. Mi nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert Gergő az égegyadta világon mindent megeszik, amit adok neki :) (hazudok, kipróbáltuk a görögdinnyét, és nagyon utálta). De most komolyan, tényleg mindenevő.
És az alvással sincs soha, semmi gond.

Csak sajnos soxor látom, hogy "mit művelnek" szerencsétlen gyerekkel.
Már egyszer meséltem, hogy nemrég egy egész napos csavira, ahová szintén közösen mentünk, képesek voltak eljönni nemhogy kaja nélkül, de még csak egy cumisüveg vizet sem hoztak szerencsétlen gyereknek.
Az a gyerek még életében nem látott igazi gyümölcsöt, de üvegeset is elég ritkán! És ezt a kislány apja mesélte, aki szintén ki van akadva a csajra.
És halál büszkék voltak magukra attól, hogy a kislány 4 hónaposan naponta megeszik már egy teljes egész Túró Rudit.
Meg 3 hónapos korától ugyanazt a citromleves, agyoncukrozott teát itatták vele, amit ők is isznak.
Volt olyan, hogy vendégségben voltunk náluk, majdnem egész nap, és csak míg ott voltunk, a kislány megivott 2,5 cumisüveg teát.
Aztán csodálkozik (sopánkodik), hogy nem akar enni a gyerek.
Meg ha véletlenül, finoman próbálod rávezeni, hogy nem biztos, hogy jót fog tenni ez majd a fogainak(sem), akkor röhögve csak annyit mond, hogy nincs is még foga.
Ez kb. 4 hónapos korában volt a gyereknek.

Aztán jó néhány hónap múlva, mikor már a doki is lebassza őket, hogy 2 hónap alatt semmit nem hízik a gyerek, meg a Madarász Kórházból sem akarják hazaengedni, akkor derülnek ki a turpisságok.

Ha én lennék ilyen helyzetben, valszeg én is örülnék, ha legalább megeszik egy joghurtot, vagy vmit.
De hidd el, megpróbálnék mindent megtenni azért, hogy szépen elkezdjen más kajákat is enni.
És nem intézném el a reggelit azzal, hogy nesze, egy joghurt, meg vacsira is nesze egy joghurt.

Meggyőződésem, hogy saját maguknak köszönhetik, hogy itt tartanak.

Persze aláírom azt, amit Te is mondasz, hogy sajnos bizony vannak rossz evő és rossz alvó gyerekek.
De jelen esetben ez a kislány nem ilyen "típus" sajnos.
Nagyon sajnálom egyébként a kislányt, és a fickót is, mert ő is nagyon ki van akadva.

Nyaralás:

Nálunk idén nem lesz igazi nyaralás, csak ilyen 1-2-3-4 stb. napos kiruccanás. Úgyhogy sajnos nem tudjuk meg, hogy hogyan működne élesben az elképezlésünk arról, hogy Gergő menne a nagymamához.
Max. elképzelésem van, hogy simán menne minden.
Jövőre meg már szerintem simán visszük majd magunkkal.
Csak idén gondoltuk úgy, hogy pici még hozzá, főleg, ha igazán pihenni szeretnénk.
Apára nagyon ráférne, tavaly ugye nem voltunk nyáron sehol.
De hát mindegy, talán jövőre.

Ja, és a tóban nem fürödtük, bár lehet, van szabad strand is, meg kiépített is.
Kb. 21 fokos volt a víz, a párom kacérkodott a gondolattal, én viszont úgy döntöttem, hogy nem sokkolom a népet fürdőruhás testemmel... :), úgyhogy ez kimaradt.

Kép
kuha

Kuha, persze, Te látod jobban, mi zajlik ott, így már értem, miért vagy annyira felháborodva. Komolyan, ilyen szülőknek nem való gyerek.
De akkor a pasi miért hagyja ezt, ha látja, hogy nem jó?
Vendég

Sziasztok!

Nyúlné!:)

Ha lesz tali, mi mennénk! Légyszi írjál mailt, hogy hol laktok!

Rókica!:)

Nagy-nagy gratula a kistesóhoz!:):):):):)
Én sem mennék el Zsuzsa nélkül több napra, főleg, hogy szopizik. Néhány óra az oké, de tényleg én is úgy tudom, hogy napokra még ilyen korban nem jó másra hagyni, csak 3 éves kor után. Persze, szokja, hogy mással is ellegyen, de szerintem igenis érzi a különbéget a 2 óra és a 3 nap között.
Nekem sem küldtél olyan sémabigyót! :cry:

Kaja:

Részben adok igazat Havtündének, gyerekfüggő is, viszont nevelés kérdése is. Én rosszul vagyok az ilyen mondatoktól: Adjunk neki Túró Rudit, azt legalább megeszi. Miért nem eszik mást? Mert tudja, hogy úgyis kap Túró Rudit. Olyan gyerek, aki éhen halna önszántából, nincs. Erről volt egyszer a Vendég a háználban. A nagyon rossz evő gyerekeket is rá lehet szoktatni az evésre, csak ált. a szülők rövidebb ideig bírják idegekkel. Ha nem eszik délben, kínáljuk fel neki este is azt a kaját, ha nem kéri, másnap reggel stb. Egy átlagos gyerekhárom napig bírja kaja nélkül! Persze én ezt csak akkor csinálnám, ha tényleg nem eszik semmi normálisat. Az, hogy egy-két dolgot nem szeret, belefér, hisz mi sem szeretünk mindent. De ha csak csokit akarna enni, tuti megcsinálnám. Gergővel is volt, hogy nem akart ebédelni, hanem csokit kért, nem kapott. Azért ő vacsira már akkor evett.

A hétvégén voltunk a Bükkben, nagyon jó volt. Főztem bográcsban cukkinis lecsót, sütüttünk roston húst, krumplit, zöldséget, kirándultunk. A fiúk is nagyon élvezték.
Bubusnak is kijött az első foga a múlt héten. Már egész jól eszik. Imádja a meggyet. Valaki kérdezte, hogy adjon meggyet, cseresznyét. Turixolva héjastól is mehet, vagy egyben héj nélkül.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Kuha,

én emlékeztem a teás sztorira korábbról, tényleg nagyon komoly, amit művelnek szegénnyel.

Tünde,
21°-os vízbe én sem mennék bele :D

Nyaralás:
Mi megyünk egy hétre Gyönkre, irc-es ismerősökhöz, a helyi kolesz különálló lakásába, ami mindennel fel van szerelve, a környéken meg sok látnivaló, kirándulóhely akad. Nem tettük túl magasra a mércét, de nekem mindig is többet értek az ilyen "nomád" programok, mint holmi wellness :D Azért nem mondom, vénségemre már azt is el tudnám viselni, de régebben szívesebben mentem ki egy hétig lakni Szigetre, mint hogy három nap egymás után strandoljak. Ez biztos valami hülye perverzió, de a szigeti locsolókocsi permete sokkal jobban esett :roll:

Pusztok

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Zsóf :)

Ezt is akartam mondani, hogy Máté is mazchista kissé, az almát, barackot nem eszi, viszont a meggyet meg a ribizlit falja :) Én az ujjam közül adom neki, lehúzom a héját, a húsát meg bedugom a szájába, óvatosan, mert különben hamar ujj nélkül maradnék :D:D

Ja, Róki, elfelejtettem az előbb, hogy szerintem sem jó ötlet Zsuzsa nélkül menni. Gondolom, esténként ti fürdetitek, altatjátok, tehát igenis megérezné, hogy más a helyzet, mint eddig.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Kuha! :)

Úristen, emlékszem a teás sztorira! :evil: :twisted: Szegény kislány! Ez egyértelműen a szülők hibája. Nem akarom a kedélyeket borzolni, de most még jó evők a gyerekeink, de másfél éves kor körül van egy időszak, amikor már érvényesíteni akarják az akaratukat, és rosszabbul esznek. Gergőnél is volt ilyen. Persze ha a szülő ezt jól kezeli, akkor nincs baj.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sis! :D

Miért mazochista Máté, mert szereti a meggyet és a ribizlit? Én is szeretem. Én is mazo vagyok? :D :D :D :D :D :D

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jaj

Segítsetek plz, ugye paradicsomot is csak egy éves kor után kaphatnak? Mármint akiknek van a családjában allergia.

Köszi!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Zsóf :D

Én is szeretem, de én szeretem a többi gyümit is, ő meg szinte csak a savanyú fajtákat :)

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ja, amikor a sématéma felmerült, akkor volt szó az állatkísérletek útján végzett kötődésfelmérésről.

Ez a cikk elég jó szerintem, ahhoz képest, hogy Kismamás :) Én szeretem őket, tök objektíven állnak a dolgokhoz.

http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek ... tolni.html

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok! Nem vesztünk el mi sem, csak mire elolvasom az írásaitokat, már nem marad időm reagálni. Amióta megújult a babanet, nem is írtam.

Róki! Üdv a csapatban! Vigyázz magatokra! Mi Sildike véleményével ellentétben pont inkább messzebbre megyünk, de Sacival együtt. 28 hetes pocakosként lemegyünk Horvátországba. Nem is az ottléttől, mint inkább az úttól félek inkább. De remélem, azért élvezni fogjuk mindannyian.

Énis-énis akarok már menni a Balcsira! Július 1-én mi is megyünk, több hetet lenn fogunk tölteni. Juj, de jó lesz!

Pocaklakó jól van, bár jóval kevesebbet törődöm vele, mint anno Sacival. :( Csak este van rá valamennyi időm, de azt az időt meg inkább akkor a páromra szánom. Remélem nem fogja megsínyleni KristófBori (így hívjuk).
29-én megyek UH-ra, akkor talán kiderül, Kristóf-e vagy Bori. :D

Saci már mászik, de látom, sokan itt már állnak is. Én már annak is örülök, hogyha nem kézzel húzza magát, hanem használja a lábát is az előrejutáshoz. Dehát gondolom nincs elmaradva semmivel. Van 5 foga, és még szopizik, bár reggel-este megeszik 250 ill. 280 ml tápszert is. Ennyi tejcsit sajnos már nem tudok számára biztosítani.

Kuha! Ilyen szunyiriasztót én is beszerzek, köszi a tippet! Hát, nem lehetett könnyű ilyen útitársakkal. :(

Nyúlné! Zalakaros szuper lehetett, és Kisnyúl továbbra is elbűvölő. :D A talira szívesen mennénk, de én se tudom még, hogy alakul a programunk, szóval nem ígérek semmit. Küldenél azért infót? bodza80@freemail.hu

Saci fölébredt, mennem kell...

Bodza, Saci és Csutkababa

Te jó ég, hogy kell ide képet illeszteni?
bodza

Kép [/img]
bodza

Bocs, még csak próbálkozom.

Viszont ezt a lilypie-os csíkot nem tudom föltölteni. Segítség![/img]
bodza

Sziasztok!

Hétvégén anyukáméknál voltunk. Nagyon jó volt! Tegnap délután kinn pancsiztunk a medencében, Bogi nagyon élvezte. Szedte a füvet, olyan cuki volt (még engedtem fűben mászni).

Akinek van otthon kutya a kertben, ti engeditek a babócákat mászni a fűben? Nekünk van kutyánk, és nem nagyon merem a fűben másztatni Bogit.

Még egy, hogy mikor mossátok a kezüket? Mert, hogy őszinte legyek én csak étkezésekkor mosom meg, meg ha valami nagyon koszosat fogott meg.

Mi augusztusban megyünk nyaralni H.országba 7 npra, Bogit is visszük. Autóval megyünk, ezért tartok egy kicsit a 6-7 órás úttól. Mondjuk Bogi szeret autózni, de 2 óránál többet még nem nagyon utazott autóban.

Kuha, Jucc, Angelani, Davallia, Nyúlné, Prüntyi
Nagyon jók a fürdőzős képek. Mindegyik gyerkőc nagyon édes, és tök jó, hogy ennyire szeretik a vizet.

Hari!
Lili nagyon édes a képeken. A sünitek is nagyon cuki!

Jucc!
A gyerkőcök tényleg nagyon hasonlítanak rád is és a férjedre is. Nagyon aranyosak!

Kuha!
Egy kicsit kiakasztó, amit írsz! Elég érdekes nő lehet, miért nem pakoltál el csak magatok után, meg mosogattad el a ti tányérjaitokat? Akkor biztos vette volna a lapot, hogy segíteni is kellene azért valamit, végtére is, ti is nyaralni mentetek! Szegény kislány! Szerencsére Bogi jó evő, meg mindent megeszik, és remélem így is marad, mert én is mindent csak ímmel-ámmal ettem meg kicsi koromban.

Megann!
Jó hogy nincs semmi bajod! Én is meijedtem volna, ha nekimegyek egy kocsinak. Szerencsére én még nem karamboloztam, de mondjuk nekem még csak 2 éve van jogsim, és én Pestre be sem merek merészkedni egyedül!

Szilvi és Bogi

Kép
ssziszi82

(még nem engedtem fűben mászni)

Szilvi és Bogi

Kép
ssziszi82

segítség: aki tud teniszezni, segítsen, légyszi!
szeretnék venni apának egy jó teniszütőt. ért valaki egy kicsit hozzá, hogy milyt vegyek?

Bodza! üdv a fedélzezen! www. lilypie.com-on rajta van minden, csak ne html-be, hanem BBcode-ban mentsd el :)

KépKép
KépKép
and

Köszi, And!

Akkor újabb próba

KépKép

Kép
bodza

Nyaralás

Szerintem attól is függ, hogy a gyerek milyen kapcsolatban van azzal akire itt marad. Nálunk a fiók nagyon jóban vannak anyuékkal. Minden héten alszanak náluk, még hétközben is, ha nekünk van valami programunk. Ugyanolyan berendezett szobájuk van, mint itthon rendes kiságyakkal, játékokkal éjjeli fénnyel stb.
Én eddig még akárhányszor ott hagytam őket, soha nem ettek, vagy aludtak rosszabbul, nem sírtak és nem is voltak rosszkedvűek. Bazsi mindig lelkesen meséli, hogy miket csináltak a papával és a mamival.
Így simán itt merem hagyni bármikor őket. Az egy más dolog, hogy pl. Egerben akármilyen jó is volt már a második nap mondtam, hogy most már mehetnénk haza. Laci is nagyon fog hiányozni, de tudom, hogy neki is és Bazsinak is így lesz a jobb.

Az igazán nagy hiány az jövőre lesz, amikor anyuék viszik el a két fiút egy ismerős házaspárral és az ő unokájukkal Ciprusra 10 napra.

Kép
Kép Kép
sildike

Sis, jó a kismamás cikk!

Sziszi, mi is megyünk Horvátországba, az utazást éjszaka oldjuk meg, hogy Zita aludjon.
Vendég

na küldtem megínt a címet mélben,de már kezdek összezavarodni,főleg,mert össze-vissza csinálom....általában mindent :D

ha valaki vagy valami kimaradt csak sikítsatok!!!!

Ancsi,már egy regényt írtam,de elszállt :twisted: :evil: :twisted: :evil: :!:
igyekszem újra írni,de lényeg,hogy szuperebbül ment minden,mint otthon!
ritkán,inkább sose ül babakocsiban Kisnyúl,kenguruzunk vagy mászunk:)
de szobába fölmentünk aludni és a nagy pancsi után elég gyors bealvás volt mindig!kajálás is ment együtt,ami inkább kérdéses volt,mert hoigy utál a fenekén nyugton maradni,de ez is simán ment és velünk evett etetőszékben és mindenféle finiségeket válogattam neki a svédasztalos menüből(le se írom ide miket :oops: )
párom is szeret napközben is aludni,így én maradhattam napot imádni,ha kedvem volt!
egyszóval minden simán ment,de hát ennyi kaland után nyögni nem tudott a gyerek!:)
puszi

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Na, megvannak az strandos képek...:)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Majola, Bab, Tomasanne, merre vagytok?
Vendég

Sziasztok,

Megint fordítanom kéne, de nagyon nincs kedvem hozzá, úgyhogy...

Elnézést mindenkitől aki a sématémára jelentkezett, még nem volt időm konvertálni a file-t valami nézhetőbe. De ami késik nem múlik. Előbb-utóbb meg fogjátok kapni. :) :oops:

Köszönöm a nyaralásos hozzászólásokat. Még mindig vacilálok, de majd kitalálunk valamit.

Valaki kérdezte, hogy oldom meg, hogy Zsuzsa szopik de közben más is vigyáz rá. Nagyon egyszerűen: fejek. Most nehezebben megy, remélem hogy ez már nem annak a jele, hogy a terhesség miatt nehezebben termelődik a tej. Most is itt figyel az asztalomon a nagy bödön laktoherb, remélem vissza tudom tornázni a mennyiséget. De amúgy meg általában 8-12-ig van anyuval kétszer egy héten, és azért azt a négy órát már illene kibírnia tkp tej nélkül is, főleg hogy reggel azért még szokott szopizni mielőtt elindulunk. Szerdánként David vigyáz rá, akkor hosszasabban szoktam távol lenni, mert vagy tanfolyamom van (10-6-ig) vagy bemegyek dolgozni, (10-3-ig), tehát akkor egy kicsit tovább kell nélkülöznie engem. De most már hogy eszik szilárd kaját is, a négy órát mindenképpen meg lehetne oldani tej nélkül, a szerdákat nem. De vajszívűek vagyunk, és kap tejet mikor kér.

Kaja, etetés:

Zsuzsa általában jó evő, mármint ami a szopit illeti. Hogy honnan tudom? Hát csak rá kell nézni, olyan kis husi. Szilárd ételből eddig a legnagyobb teljesítmény egy banán nagy része egy ültő helyében, amúgy pedig van hogy 100 ml-t is benyakal bébiételből, de van hogy csak egy-két kanállal eszik. Ha már elfordítja a fejét, és visít akkor nem tömöm, mert már egyszer-kétszer megjártam, hogy túletettem és kibukta. :( Akkor nagyon lelkiismeret furdalásom volt, és megígértem magamnak, nem erőltetem bele a kaját, hiszen szemmel láthatóan nincs szüksége rá, és majd szól ha kell neki. Egyébként néha tényleg nehéz eldönteni, mert alapból visít ha az etetőszékébe rakom, és az első kanalat sosem akarja elfogadni. Akkor visítás közben lenyeli amit mégiscsak belelapátoltam, és ha kér többet, akkor már tátog. Ha továbbra is elfordítja a fejét, akkor nem erőltetem. Szóval az első kanál erejéig megy az erőltetés, mert valami oknál fogva az ellen szinte mindig ellenkezik.

Kézből jobban elfogadja a kaját mint kanálból. A banánt meg ma a cseresznyét pl kézzel pici darabokra szedtem és úgy adogattam a szájába. Akkor tátog. A kanalazást annyira nem komálja. Mondjuk a legjobb ha saját kézbe kapja, de még nem merek túl sok mindent a kezébe adni, mert nagyot harap, aztán fuldoklik (és esetleg bukik). Az újhagymát kapja kézbe meg a kölesgolyót. Azt egyébként nagyon szereti.

Na most megyek fordítani. :cry:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Prüntyi, amindenit, hogy Te már bikiniben mutogatod Magadat nekünk! :wink: Tüncsi hihetetlenül tiszta apja. A köldöksérvével mi lesz? Megműtik, vagy még visszahúzódhat? Nem záródhat ki?
Vendég

Nyaralás téma: Én A NYARALÁST nem tudnám elképzelni Tüncsi nélkül! És majd később jó ideig egyik gyerek nélkül sem! A nyralás nálunk mindíg is CSALÁDI vakáció volt és lesz is...más, ha máskor elmennénk hosszú hétvégére, akkor természetesen otthagynám anyura, és nyugodtan mennék pihenni, de a NYARALÁS az NYARALÁS! Nekem! Párom is és én is nagyon sokáig együtt nyaraltunk a szüleinkkel, és mindkettőnknek nagyon sok felejthetetlen élményünk van ezekről, nem szeretném Tüncsit ezektől megfosztani...

Róki, a helyedben én bizti elvinném, már csak tényleg azért is, mert mondod, hogy kevés időd van Zsuzsára. Nem olvastam, mennyi idő lenne...mi is azért megyünk a Horvátokhoz, mert ha ne adja Isten történik valami, haza lehet jönni hamar... pláne Zsuzsa "előrehaladt" képességeivel (Tüncsivel szemben) biztos sok új dolog lenne ami lekötné egy nyaralás kapcsán, nem hiszem hogy annyira stresszes lenne...

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi,

Nagyon jók a képek! Ezt a felfújható kütyüt hol vettétek? És menyik strandon voltatok? Éééééén is akarok strandolni Zsuzsával!

Ma kiraktam a kiskádat ide a belső udvarba, és beleültettem Zsuzsát pancsolni, nagyon élvezte, hogy ha kihajol a kádból, akkor tépkedheti a füvet meg a virágokat!! :) Meg hogy pucér fenékkel ki-be mászkálhat a kádból.

Mondjuk van bennem egy rossz érzés, mert a házban közjegyző is van, és ki-be járkálnak az emberek, tehát nem egészen egy intim setting, de hát ez van. Remélem azért nem szólnak, hogy a kislányom az udvaron pucérkodik!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Prüntyi:

Akkor rosszul fogalmaztam. Lesz családi nyaralás is a Balatonnál, én egész augusztust szeretném ott tölteni Zsuzsával, David pedig két hetet. De ezen felül szeretnénk elmenni Daviddel kettesben valahova. Még nem tudjuk hogy hova, a lényeg hogy kettesben.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, előre bocsátom, hogy bocs, de nem tudom befogni.
Biztos emlékszel Te is néhány tápi-szopi vitára, és Te voltál az egyik éllovasa a szoptatásnak, beraktál egy csomó linket a kötődésről meg mindenféléről. És ne haragudj, hogy ezt írom, de szomorúan olvasom, hogy mindezek ellenére fittyet hánysz a pár hónappal ezelőtti véleményedre. Mert ugye abban egyetértünk, hogyha Zsuzsababa cumisüvegből szopik, akkor annak már nem sok köze van a testkontaktushoz; és az általad annyit emlegetett kötődéshez, amit szted a tápis babák nem kapnak/kaptak meg.
Tényleg haragudj, hogy ezt leírtam, de anno engem elég rosszul érintett, hogy a szavaidból sugallt, hogy szegény tápis babák, ti mérget kaptok, és veletek nem úgy törődik az anyukátok, mert nincs cici.
Vendég

Tünde, :lol: nem szívesen teszem...de hát én is rajta vagyok... :wink: szerintem a cicim is visszafogyott... :( :oops: Sérve már sokkal szebb, amióta nem erőlködik állandóan a felüléssel, és mintha kicsit egybefüggőbb lenne a hasizma is...Gyermeksebész sógornőm nézegeti, és azt mondja 2-3 éves kor alatt csak nagyon súlyos esetben operálnak már, és általában ragasztgatás nélkül is visszahúzódik. Reméljük![/b]

Kép

Kép
prüntyi

Róki, akkor félreértettem...így persze, ha lesz közös nyaralás is és van akire 100 %-osan, nyugodt szívvel rá tudod bízni Zsuzsát, persze!
Az úszógumit a Corában vettem, de láttam már máshol is.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi, akkor megnyugodtam. Bocs, hogy minden bajban Tüncsihez mérem Zitát, de valahogy egyformák a bajaik. :cry: / :wink:
Szóval Zitának jóval kisebb a sérve, akkor remélhetőleg rendbe jön.
Vendég

Tünde,

Légyszi linkeld be ahol én ilyet írtam. Mikor én cikkeket linkeltem, ezek a szoptatásnak az egészségügyi előnyeiről szóltak általában, illetve még arról szerettem előszeretettel linkelni, hogy akik nehézségekkel küzdenek a szopival, milyen taktikákat próbálhatnak ki a nehézségek kiküszöbölésére. Magyarul: én ilyet nem írtam.

És bár cáfolom, hogy ilyet írtam, nem látom a logikát abban, hogy a gyerek, aki már kap szilárd ételt is, miért lenne attól hátrányosabb helyzetben attól, hogy a szopi és szilárd étel mellett kap cumisüveget is.

Arról nem is beszélve, hogy köztudott a topikon, sosem titkoltam, hogy Zsuzsa 5 hetes kora óta kap cumisüveget. Ezért érthetetlen számomra, hogy neked ez csak most szúrt szemet, 9 és fél hónapos korában. Már csak ezért is sántít, hogy én valaha a szoptatás lelki előnyeiről papoltam volna, de még ha tettem is volna ilyen, nem mintha a cumisüveg ezt valahogy törölné.

De állítom, hogy valóban sok előnyéről írkáltam a szoptatásnak, erről éppen nem, mert ezzel éppen nem értek egyet.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát Rokica, márpedig tettél ilyen nyilatkozatokat, de nem fogom visszakeresni, mert se kedvem, se energiám hozzá.
De lehet, hogy én értettem anno félre vmit, én legalábbis azt hittem, hogy azért szopiztatjátok többen is minél tovább a gyerkőcöt, hogy meglegyen a testi kontaktus. Ha nem jól értelmeztem, hát akkor tényleg bocsánat! :wink:
Vendég

Tünde:

Félreértettél. A többiek nevében nem beszélhetek, de személy szerint én az egészségügyi szempontokra fektetem a hangsúlyt, és azért szoptatom még mindig Zsuzsát, mert ennek bizonyított egészségügyi előnyei vannak. Azt sosem állítottam, hogy a szoptatás az egyetlen módja annak, hogy anya és gyermeke kötődjenek egymáshoz, mivel ez szerintem nem így van. Nem ezen múlik a kötődés.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bubus cseresznyét eszik:
Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Bubus számol:
Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

reméltem, hogy hamar rövidre zárjátok a vitát :)
én sem a testi kontaktus miatt szoptatom még mindig Esztit, hanem mert a tejcsiben benne van egy csomó hasznos dolog, és ráadásul cicifüggő egyelőre. nekem van is egy kis lelkiismeretfurdalásom, mert már arra gondolok, hogy mikor lesz a napi 2x-i szopi, mert nekem ez kezd fárasztó lenni, ráadásul egyre kevesebb a tejcsi. sztem az esti szopit leszámítva nem lesz nagy gond az átállással. Ti mikorra tervezitek a napi 1x (esti) ill. napi 2x (reggl+esti) szopit?
tudom, hogy egy éves korig az anyatej a fő táplálék a javallat szerint, másrészt azt is, hogy addig javasolt a szoptatás, ameddig a mindkettőnknek öröme van benne. (most ne gondoljátok azt, hogy nincs örömöm benne!)

Prüntyi!! nagyon kalssz egy a strandolós sorozat! mindketten nagyon jól néztek ki!! a Tüncsi járgánya meg nagyon király :)

a felállással kapcsolatban akartam kérdezni, Eszti ugyanis most kezdi gyakorolni, de össze-vissza áll a lába, sokszor lábujjhegyezik, vagy spiccel, ált. beigazítom neki. másnál is így kezdődik, vagy menjünk dokihoz/gyógytornászhoz?

ritkán jövök, és akkor is egy halom kérdéssel, bocsi

KépKép
KépKép
and

akarom mondani, nagyon kalssz a strandolós sorozat :D :D

KépKép
KépKép
and

And, Zita is így csinál, és a tesóm gyerekeinél is ezt láttam.
Vendég

KLASSZ :)
szeretem ezt a szót:)

KépKép
KépKép
and

Köszi Tünde :) egy hónap múlva kell csak visszamennünk kontrollra a gyógytornászhoz, szeretném, ha addigra ügyesedne, nehogy kitalálja, hogy megint járjunk...

cseresznyéző Bubus irtó aranyos :) én is körbenézek holnap milyen gyümit adhatnék még az Esztinek...

KépKép
KépKép
and

Gergőszáj:

Bubus kapott a keresztelőre egy kismackót piros versenyautóban. A férjem elnevezte Brumichellonak. :D Gergő pedig Budikezűnek hívja. :D

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Mi is utaztunk hétvégén.

Először Balatonfüredre az Annagora Aquapark megnyítójára.

Látom Prüntyi ti is ott voltatok!:)
Nem is futottunk össze:(
(Egyébként édesapám mondta a nyítóbeszédet)

Nagyon klassz kis fürdő lett, de mi onnan mentünk tovább Siófokra Azúrba és ott pancsiztunk jókat.

Dobok is fel képeket.

Utazástéma: egyetértek Sildikével, Kuhával:)
Mi is bárhová el tudunk Lívivel utazni, semmi gond nincsen vele és bármikor egyedül is el tudnánk utazni mert múltkor aludt először anyukáméknál és semmi gond nem volt, észre sem vette:)) )
Szerintem az jó, hogy mi pici korától ehhez szoktattuk.
Meg hogy nem cicifüggő,szerencsére:)))
És ettől még ugyanannyira szeret engem:)

Evéstéma:
Hát nálunk is szerencsés a helyzet:)
Mindnet megeszik Lívike és imád enni, bár most a melegben kevesebbet.

Képek mind szuperek!Babák édesek!:)

Jó éjt Mindenkinek!!!!

[/b]

Mea
mea

Gergő is spiccelve kezdett állni. Úgy tudom, minden baba így kezdi.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Annagora megnyítón:

Kép

Siófok Azúrban:
Kép Kép Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Megérkeztünk a telekről. Nagyon jó időnk volt, pancsizott Marci:)
Teszek fel képet.

Nyúlné
Ne haragudj, amikor írtad, hogy a képeket tegyem fel már leléptünk :oops: :oops:
De bármikor természetesen szívesen. És Kisnyúl nagyon szép.
Meg Te is.
Megkaptam a mailt. És most akkor lesz tali???

Rokica
Én nem hagynám itthon egyelőre több napra Zsuzsát:)

Bodza
Saci hihetetlenül megnőtt:) És nagyon aranyos. Majd értesítsél minket, hogy fiú e vagy lány! :wink:

Cseresznye
Én kimagozva adtam Marcinak, mondjuk kb 3 szemet.

Paradicsom
Mi kipróbáltuk, és kiütéses lett Marci pofija picit. Pedig nincsen allergia (ilyen jellegű) a családban. A paradicsom sztem elég agresszív zöldség :lol:

Na próbálom a képeket feltenni:)

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?