Regisztráció

Várandós naptár

Harmadik trimeszter: 29. hét

A babád

baba a várandósság 29 időszakában

Gyermeked már képes kinyitni, lecsukni a szemét, és minden fényforrásra kíváncsi. Érzékelése már egészen jól fejlett. Körmei egyre hosszabbak, és már képes saját hőháztartásának irányítására is. A csontvelő teljes gőzzel gyártja a vörösvértesteket. Kisbabád naponta már több mint fél liter vizeletet ürít a magzatvízbe. Súlya már 1,25 kiló, hosszra pedig majdnem 40 centiméter.

Mozgása mostantól megváltozik. Eddig valódi focimeccsek zajlottak odabent, de ahogy a hely szűkül, a heves mozdulatokat finomabb mozgások váltják fel, mint a könyökkel és térddel történő böködés.

Egyetlen év és egy 41 hetes prücsök bököd majd kívülről! El tudod most hinni?

A te tested

Ne feledd, hogy a terhességgel járó kellemetlenségek – mint a bőrviszketés, az aranyér, a vizelettartási gondok, a visszerek, a lábgörcsök, a vizesedés, a légszomj és egyéb diszkomfort érzetek – gyermeked születésével meg fognak szűnni!

Azt se feledd, hogy gyermeked növekedésével te is gyarapodsz. Lehet, hogy úgy érzed majd, belső szerveidnek nem marad elég hely odabent, de megnyugtatunk, marad! Ezeket a kellemetlenségeket helyes táplálkozással, elengendő folyadékkal, jó testtartással, testgyakorlással és a lehető legtöbb pihenéssel megelőzheted. Méhcsúcsod most már majdnem 8 centivel feljebb van, mint a köldököd.

Ezekkel a tünetekkel találkozhatsz

Mellek: érzékenység, telítettségérzet, színváltozás a bimbóudvaron
Gyakori vizelési inger
Székrekedés
Gyomorégés
Alkalmanként fejfájás
Striák (a kakaóvaj vagy egy speciális krém segíthet a fékentartásukban)
Viszketés
Aranyér

Kapcsolódó cikkek, érdekességek

Következő: 30. hét »

Akarod tudni, hogy mi lesz a jövő héten? Regisztrálj! »

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó