Regisztráció

Várandós naptár

Harmadik trimeszter: 31. hét

A babád

baba a várandósság 31 időszakában

Mostantól egészen születéséig, gyermeked súlyra gyúr inkább és nem hosszra. Azaz súlya gyorsabban gyarapszik majd, mint a termete. Mostanra tüdeje és emésztőrendszere is szinte teljesen érett a kinti életre. Kisbabád irisze a fényre már összehúzódik, majd kitágul. Bőre pedig már nem pirosas, hanem finom, babarózsaszín, hála a bőr alatt felhalmozott fehérzsírsejt raktáraknak. Körmei már elérték az ujjak végét. Már több, mint 1,5 kiló és 41 centi.

Az általad tapasztalt légszomjaknál eszedbe juthat, hogy gyermeked esetleg nem jut elég oxigénhez. Ez nem igaz: a méhlepény tökéletesen ellátja magzatodat a szükséges mennyiségű oxigénnel.

Egy év és kisbabád már egy 43 hetes törpeterminátor lesz! Most még nem hiszed, pedig?

A te tested

Időnként megfájdulhat a hasad a súlytól, egyre növekvő albérlőd miatt pedig bordáid és medencéd is sajoghat. Bár csodás dolog, hogy gyermeked ilyen szépen fejlődik, nem mindig felhőtlen az öröm, igaz? A nyomás és a növekvő súly különféle fájdalmakat produkálhat, ezek közül a leggyakoribbak a hát és derékfájás, valamint a medencetáji fájdalmak. Kérd meg partnered, hogy masszírozzon meg, vagy vegyél egy melegítő párnát, ez igen hasznos lehet mostanság. És továbbra se feledkezz meg a helyes testtartásról, a tornáról, valamint a finom nyújtásról, ami szintén segíthet.

Ezekkel a tünetekkel találkozhatsz

Mellek: érzékenység, telítettségérzet, színváltozás a bimbóudvaron
Gyakori vizelési inger
Székrekedés
Gyomorégés
Alkalmanként fejfájás
Striák (a kakaóvaj vagy egy speciális krém segíthet a fékentartásukban)
Viszketés
Aranyér

Kapcsolódó cikkek, érdekességek

Következő: 32. hét »

Akarod tudni, hogy mi lesz a jövő héten? Regisztrálj! »

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó